Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Geert Jan Nikken - TA: Om en om

182 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bull Super 9 augustus 2006 11:38
    Ik zie vooral een richtingsloos, onzeker gezwalk van de AEX. Men weet het niet meer en is kennelijk ergens bang voor.

    Ik zie ook de kopers niet, die GJ Nikken ons beloofde (voorspelde) in zijn column vanochtend. Waar zijn zij toch gebleven? Wachten zij op nog betere koopjes? De uitverkoop is toch al geweest.
  2. [verwijderd] 9 augustus 2006 11:45
    quote:

    dokterSpock schreef:

    Ik zie vooral een richtingsloos, onzeker gezwalk van de AEX. Men weet het niet meer en is kennelijk ergens bang voor.

    Ik zie ook de kopers niet, die GJ Nikken ons beloofde (voorspelde) in zijn column vanochtend. Waar zijn zij toch gebleven? Wachten zij op nog betere koopjes? De uitverkoop is toch al geweest.
    Verkoop de huid van de beer niet voor hij geschoten is.
    447 aannemelijk doel.
    Daarna omhoog met VS 452.
    Morgen uitbraak omhoog met financiels.
  3. Bull Super 9 augustus 2006 11:49
    Waarom omhoog met de financials? Dat dacht ik vorige week ook met ABN Amro. Cijfers waren prima, toch ging de bank flink onderuit.

    Waarom gaat het morgen beter? ING staat er goed voor, maar zit al het moois niet al in de hoge koers?

    Ik laat mij graag verrassen, maar ben nu ook wat huiverig geworden door al het gezwalk.
    quote:

    bernardo1960 schreef:

    [quote=dokterSpock]
    Ik zie vooral een richtingsloos, onzeker gezwalk van de AEX. Men weet het niet meer en is kennelijk ergens bang voor.

    Ik zie ook de kopers niet, die GJ Nikken ons beloofde (voorspelde) in zijn column vanochtend. Waar zijn zij toch gebleven? Wachten zij op nog betere koopjes? De uitverkoop is toch al geweest.
    [/quote]

    Verkoop de huid van de beer niet voor hij geschoten is.
    447 aannemelijk doel.
    Daarna omhoog met VS 452.
    Morgen uitbraak omhoog met financiels.
  4. [verwijderd] 9 augustus 2006 12:06
    Wat S&P 500 betref, de index is uit de redelijke stijle uptrend, maar boven de neklijn van de omgekeerde KS.
    Wel is de RSI nog steeds binnen de rood-groene driehoek (zie figuur onder rode icoontje)
    Ik ben gister even neutraal gegaan en de uitbraak mag het bepalen.
    Ik heb het hier over de index en niet over de future omdat de meeste SP500 nu eenmaal aan de overkant van de plas wordt verhandeld.
  5. [verwijderd] 9 augustus 2006 12:07
    @ Spock

    Ach, ik zou Fortis kiezen als je wilt ''gokken'' op jaarcijfers.
    Er schijnt daar een TA-ér rond te lopen die had gezegd tegen de hoogste baas: ''Wegwezen in mei, alles verkopen, de RSI, de etc. etc!''

    De baas had slapenloze nachten, vroeg het aan zijn vrouw in bed.
    Zijn vrouw zei:''Ach een leuke man die TA-er, doe het maar.
    Prompt verkocht de volgende dag de hoogste baas alle aandelen met frisse tegenzin...

    Toen was er 409,x..Daar was die TA-er weer : '' Baas, hop er in, kopen en snel!...
    Nu hoefde de baas niet meer met zijn vrouw te overleggen en stapte volledig in...
    De baas zit nu achterover te glimlachen...409-449..Dat zijn 40 punten..

    Groet Roberto
  6. Bull Super 9 augustus 2006 12:13
    Van mijn vrouw mag ik maar gokken tot 10.000 euro.
    Maar als ik het verhaal vertel van de TA-er...

    PS:
    Fortis oogt mooi groen vandaag...
  7. Bull Super 9 augustus 2006 12:38
    Beste R.
    Onderstaand bericht van Betten Nieuwsmedia kon ik vinden over Fortis. Is dit echt een gok waard? Winstcijfers die dalen? Of moet ik het anders zien?

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS/TIJD-NIEUWSLIJN) - Fortis zal over het tweede kwartaal van 2006 lagere winstcijfers rapporteren dan over dezelfde periode een jaar eerder, zo verwachten analisten. De kwaliteit van de winst is volgens hen echter verbeterd. De bankverzekeraar publiceert de cijfers donderdag voorbeurs.

    De verwachte winstdaling volgt op lagere gerealiseerde en niet gerealiseerde waardeverschillen. Gerealiseerde waardeverschillen zijn winsten of verliezen die worden gerealiseerd bij verkoop van onder meer terreinen, gebouwen, aandelen en vastrentende waarden die niet zijn vervangen door soortgelijke beleggingen.

    De hoogte van deze 'capital gains' is volgens analisten moeilijk te voorspellen. Er wordt uitgegaan van een nettowinst van EUR 966 miljoen, tegen EUR 1.056 miljoen een jaar eerder.

    Over de eerste drie maanden van dit jaar werd een nettowinst geboekt van EUR 1.328 miljoen, maar hierin zat wel een boekwinst van EUR 443 miljoen op de verkoop van een belang in de Amerikaanse verzekeraar Assurant.

    De Betten Beursmedia News-consensus bestaat uit de taxaties van twaalf effectenhuizen, waarbij de verwachtingen voor de nettowinst uiteenlopen van EUR 873 miljoen tot EUR 1.086 miljoen. Er worden naar verwachting geen resultaten op desinvesteringen meegenomen in de cijfers over het tweede kwartaal.

    De bankactiviteiten zijn goed geweest voor een nettowinst van EUR 665 miljoen in het tweede kwartaal, zo verwachten de door Betten geraadpleegde analisten. In het eerste kwartaal van dit jaar werd hier een nettowinst voor desinvesteringen van EUR 1.036 miljoen gerealiseerd. In het tweede kwartaal van 2005 realiseerde het bankbedrijf een winst van EUR 706 miljoen.

    De nettowinst voor het verzekeringsbedrijf wordt getaxeerd op EUR 342 miljoen, tegen een winst voor desinvesteringen van EUR 339 miljoen in het eerste kwartaal van 2006 en een winst van EUR 379 miljoen over het tweede kwartaal van 2005.

    Een concrete verwachting voor heel 2006 wordt donderdag niet verwacht van Fortis. Bij de publicatie van de eerstekwartaalcijfers stelde de bankverzekeraar wel erop te vertrouwen dat er dit jaar een operationele leverage van ten minste 250 basispunten kan worden gerealiseerd, rekening houdend met de verwachte batengroei voor de rest van 2006 en op basis van stabiele meerwaarden in vergelijking met 2005.

    Er wordt onder meer gelet op de prestaties van Fortis in Turkije. Het Belgisch-Nederandse concern nam vorig jaar de Turkse Disbank over, waarmee een eerste stap werd gezet in de in januari 2005 aangekondigde strategie om in 2009 30% van de winst van buiten de Benelux te halen.

    Analist Nicholas Byrne van JP Morgan is niet positief over de prestaties van Fortis in dit land. Hij is teleurgesteld in de bijdrage van Fortis Turkije in het eerste kwartaal, toen het slechts EUR 10 miljoen bijdroeg aan de nettowinst. 'En we denken dat de huidige moeilijke omstandigheden voor druk op de marges zorgen in Turkije en verwachten dan ook geen grote verbeteringen in het tweede kwartaal.'

    Analist Carlo Ponfoort van Delta Lloyd Securities rekent op 'goede kwartaalresultaten', boven consensus. Hij rekent op een sterk kwartaal van het bankbedrijf, hoewel de resultaten hier wel wat lager zullen zijn ten opzichte van de cijfers in het 'fantastische' tweede kwartaal van 2005.

    Hij wijst met name op de prestaties van retailbanking in Belgie, die naar verwachting goed zijn door meer spaarders en een toenemend aantal hypotheken.

    'Fortis blijft zijn activiteiten versterken', zo schrijft analist Bart van der Feen de Lille in zijn vooruitblik. Hierbij wijst hij op het plan van Fortis om tot 2009 130 'kredietwinkels' in Duitsland te openen en de aankondiging van een joint venture op het gebied van financiele dienstverlening met An Post in Ierland.

    Daarnaast meldde Fortis is het tweede kwartaal de overname van Cenergy Marketing & Trading en Cinergy Canada (CMT) van Duke, voor een totale aankoopprijs van ongeveer EUR 330 miljoen. CMT is een in Houston, Texas gevestigd marketing- en handelsplatform dat actief is op alle stroom- en gasmarkten in Noord-Amerika.

    In Nederland nam Fortis vastgoedontwikkelaar William Properties over, volgens de Rabo-analist voor EUR 40-50 miljoen. Fortis integreert William Properties in het bedrijfsonderdeel Fortis Vastgoed Ontwikkeling.

    De Belgische Bank Degroof is wat betreft de Belgische financials het meest te spreken over Fortis. Van het rijtje Dexia, KBC, Almancora en Fortis prefereert analist Ivan Lathouders laatstgenoemde. Ook hij spreekt over de kwaliteit van de winst die wordt verwacht in het tweede kwartaal.

    Fortis publiceert de cijfers donderdag om 7.30 uur. Ook de Nederlandse financials ING en Aegon komen die dag met de kwartaalresultaten naar buiten. Zij maken de cijfers om respectievelijk 7.00 uur en 8.00 uur openbaar.

    Hier volgt een overzicht van de verwachtingen van analisten voor Fortis voor het tweede kwartaal van 2006.

    consensus hoogste laagste aantal vorige

    Nettowinst 966 1.086 873 12 1.056
    Nettowinst Bank 665 723 574 10 706
    Nettowinst Verzekeringen 342 427 260 10 379

    Taxaties in miljoenen EUR.

    Fortis publiceert nettowinst en nettowinst voor het resultaat op desinvesteringen. Analisten gaan ervan uit dat deze twee cijfers in het tweede kwartaal hetzelfde zijn.

    Bron: rapporten van Rabo Securities, SNS Securities, KBC Securities, Delta Lloyd Securities, Bank DeGroof, Cheuvreux, JP Morgan, Exane BNP Paribas, Fox-Pitt, Kelton FPK), UBS, Merrill Lynch, Keefe, Bruyette & Woods (KBW).

    Tim Kezer
  8. Bull Super 9 augustus 2006 12:42
    Beste GJ,

    Je schreef vanochtend: 'Het beeld is meer aanleiding om te veronderstellen dat de AEX na een voorzichtige opening snel op koopinteresse stuit."

    Ik vraag je nogmaals, waar zijn die kopers dan gebleven?
  9. [verwijderd] 9 augustus 2006 12:52
    Beste Doctorspock

    De eerste kopers hebben zich gemeld want we zijn opgeveerd van 447,7.

    De meeste zeurders zitten nog in een ta-draadje

    Groet

    Solo
  10. [verwijderd] 9 augustus 2006 12:52
    quote:

    dokterSpock schreef:

    Beste GJ,

    Je schreef vanochtend: 'Het beeld is meer aanleiding om te veronderstellen dat de AEX na een voorzichtige opening snel op koopinteresse stuit."

    Ik vraag je nogmaals, waar zijn die kopers dan gebleven?
    Sorry hoor Spock...
    Schei alstublieft even uit..
    Moet Dhr Nikken het op 1 punt correct voorspellen?
    Is het al EOD koers?
    Even geduld aub...

    ps. Even goede vrienden.
    pps. Oja, over Fortis..Beter dat al die ''slimme'' analisten een winstdaling verwachten, dan wat er bij Vedior gebeurt is (torenhoge verwachtingen van al die ''slimme'' analisten).
    Get the clue?

    Groet R
  11. [verwijderd] 9 augustus 2006 13:02
    Nikken gaf vanochtend aan een lagere opening te verwachten, waarna er kopers zouden verschijnen. De opening was echter hoger, waarna er een verkoopgolf(je) verscheen. Precies andersom dus. Daar mag hij toch op worden aangesproken?
  12. [verwijderd] 9 augustus 2006 13:04
    quote:

    voetbalvrouw schreef:

    Nikken gaf vanochtend aan een lagere opening te verwachten, waarna er kopers zouden verschijnen. De opening was echter hoger, waarna er een verkoopgolf(je) verscheen. Precies andersom dus. Daar mag hij toch op worden aangesproken?
    Natuurlijk moet dat kunnen. Het antwoord kunt u ook al lezen: dit is het probleem van een dagelijkse update.
  13. Bull Super 9 augustus 2006 13:06
    Okee, okee, okee, TA-vrienden. Het was een beetje plagerig bedoeld.

    Die Fortis-tip lijkt mij niet slecht overigens. Ga ik proberen. Ik spreek jullie morgen.
  14. EmrahGS 9 augustus 2006 13:06
    Ooit een TA gezien die klopt?
    Doe zelf maar het concluderen.. Niet dat flauwekul lezen, maar gewoon je eigen gang gaan.
  15. [verwijderd] 9 augustus 2006 13:06
    quote:

    voetbalvrouw schreef:

    Nikken gaf vanochtend aan een lagere opening te verwachten, waarna er kopers zouden verschijnen. De opening was echter hoger, waarna er een verkoopgolf(je) verscheen. Precies andersom dus. Daar mag hij toch op worden aangesproken?
    Ik zou Peter R. de Vries er bij halen..
    Die Nikken, stoute boef!

    Groet R
  16. [verwijderd] 9 augustus 2006 13:08
    quote:

    dokterSpock schreef:

    Okee, okee, okee, TA-vrienden. Het was een beetje plagerig bedoeld.

    Die Fortis-tip lijkt mij niet slecht overigens. Ga ik proberen. Ik spreek jullie morgen.
    Ik geef geen tip.
    Heb ze zelf ook niet. Maar, het is beter dat de slimme jongens dat denken (winstdaling) dan andersom.

    Groet R
  17. [verwijderd] 9 augustus 2006 13:12
    quote:

    EmrahGS schreef:

    Ooit een TA gezien die klopt?
    Doe zelf maar het concluderen.. Niet dat flauwekul lezen, maar gewoon je eigen gang gaan.
    Straks moet de ECB de rente verhogen om de kkk-indicator in te dammen.
182 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.562
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.767
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.642
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.412
AMG 965 126.265
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.291
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.235
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.695
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht