Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Mark Leenards - Grote Manitowoc

44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 november 2006 10:25
    Beste tbot,

    Bedankt, dat was ik zeker van plan. Uiteindelijk geldt natuurlijk: zien is geloven.

    Het fonds is niet beursgenoteerd. Deelname is mogelijk via een rechtstreekse storting op de rekening van de bewaarder (net als bij fondsen als Go Capital en Aster-X). Naast de bewaarder kent het fonds een beheerder (Silvam Beheer). Wij zijn, met een team van drie analisten en een aparte trader, afhankelijk voor de strategie en uitvoer.

  2. [verwijderd] 15 november 2006 10:59
    Beste Mark,

    ik heb een aantal vragen over je fonds:
    -wat is de management fee die (jaarlijks?) in rekening wordt gebracht?
    -kan op elk moment worden in- en uitgestapt of kan dat slechts op beperkte momenten, bijv. een keer per maand?
    -hoeveel aandelen hebben jullie gemiddeld genomen in portefeuille?
    -is het long-only of hanteren jullie een andere strategie, bijv. long-short?
    -hebben jullie een website waar informatie is te vinden over jullie en het fonds?

    succes met je fonds!!
  3. dct 15 november 2006 11:15
    quote:

    pro-picker schreef:

    Beste Mark,

    ik heb een aantal vragen over je fonds:
    -wat is de management fee die (jaarlijks?) in rekening wordt gebracht?
    -kan op elk moment worden in- en uitgestapt of kan dat slechts op beperkte momenten, bijv. een keer per maand?
    -hoeveel aandelen hebben jullie gemiddeld genomen in portefeuille?
    -is het long-only of hanteren jullie een andere strategie, bijv. long-short?
    -hebben jullie een website waar informatie is te vinden over jullie en het fonds?

    succes met je fonds!!
    Staat allemaal in prospectus, te lezen via eerder genoemde site.

    Heb even goed gekeken. Fonds is in ieder geval geen eenmansactie (waar ik beetje bang voor was). Opzet is gewoon zoals gebruikelijk en fees zijn zelfs aan de lage kant in vergelijking tot vergelijkbare fondsen.

    Resultaten zullen moeten blijken natuurlijk. Maar bij nieuw opstarten fonds ben je nu eenmaal afhankelijk van backtesten.

    Blijf erbij dat een 23 jarig boegbeeld mij niet echt vertrouwen geeft. Behalve als diegene een heel vernieuwend idee heeft natuurlijk. Dat mis ik hier toch een beetje.

    Ik hoop dat je mij ongelijk gaat geven.

    In ieder geval succes met het fonds.

    gr. DCT
  4. forum rang 7 ffff 15 november 2006 13:44
    DCT, en nog een paar lichtgelovige bezoekers,

    Dat jij je zo gemakkelijk laat "inpakken"...

    Gedurende 35 maanden, dus bijna 3 jaar had het fonds gemiddeld IEDERE MAAND een performance van 5 procent. Dus in 35 maanden kun je minstens 50 periodes van 7 maanden aftekenen waarin dus gemiddeld 35 procent gehaald werd.

    En nu gaan we het eindelijk met echt geld doen en nu halen we een rendement van 3,06 procent Oftewel duidelijk 10 maal minder dan in al die andere 7 maands perioden die je in een tijdsbestek van 35 maanden kunt tekenen. Dat zijn er minstens 40 periodens van 7 maand. Een statisticus zou voor de aardigheid eens moeten uitrekenen hoe groot de kans is dat iemand 35 maanden gemiddeld 5 procent rendement haalt en dan plots op 7 maanden slechts 3,06 procent. ik denk, maar ik ben geen statisticus, dat die kans 1 op 200 is.

    3,06 procent is gewoon een ongelooflijk slecht resultaat in het huidige beursklimaat met Bel 20 op all time hiogh, met DAX op 6 jaars hoogtepunt , met CAC 40 op 5,5 jaars hoogtepunt.

    Er wordt gesteld dat de performance wat tegenviel vanwege de beursdip in mei en juni. Dat geldt voor iedere beheerder. Op dit moment moeten juist heel veel portefeuilles op minimaal 15 procent winst staan.

    Essentie van mijn kritiek is:

    1 het is niet te controleren. Aan privé e-mailtjes heb ik geen behoefte. het is trouwens godgeklaagd dat een instantie als AFM toelaat dat er op deze wijze reclame wordt gemaakt terwijl de potentiele klant dat absoluut niet kan verifiëren.
    Dit is echt schandalig van AFM dat ze dat gewoon toelaten.

    En dan de onnozele KK bezoekers die zeggen: Mark, trek je het niet aan...!
    Wat een onzin: Het is juist goed dat er kritische mensen zijn , die erop wijzen dat iets gepubliceerd wordt wat niet te controleren valt.

    Op die manier worden we IEDERE DAG wat wijs gemaakt en iedere dag zijn er mensen die die praatjes geloven en genoegen nemen met: Ook al kan ik het niet controleren en ook al heeft hij NU een aantoonbaar miserabel resultaat van 3 procent op 7 maanden, TOCH kan die beheerder gemakkelijk 60 procent per jaar halen. Ik geloof hem op zijn woord.

  5. dct 15 november 2006 13:51
    quote:

    ffff schreef:

    DCT, en nog een paar lichtgelovige bezoekers,

    Dat jij je zo gemakkelijk laat "inpakken"...
    Zoals ik al zei denk ik niet dat deze resultaten waargemaakt gaan worden. Ik zie niet een vernieuwend idee en heb liever een beheerder die over ruimere ervaring beschikt.

    Overigens weet ik uit eigen ervaring dat bij het maken van systeem bewust of onbewust altijd geoptimaliseerd wordt. Handel zelf mechanisch systeem en resultaten zijn per definitie altijd iets lager dan getest.

    Heel simpel als jij bij instelling 1 20% maakt en bij instellling 2 10%, dan kies je voor instelling 1. Een goed systeem is dermate robuust dat ook met andere instellingen goede resultaten worden gehaald.

    In dit geval zal er gewoon eerst een controleerbaar trackrecord opgebouwd moeten worden.

    gr.DCT

  6. [verwijderd] 15 november 2006 13:57
    Nounou Peter, de performance is inderdaad lager dan je zou verwachten op basis van 5% per maand gemiddeld, maar...

    1) rendement wijkt niet veel af van de benchmarks. lager dan AEX, maar hoger dan van MSCI wereld.

    2) periode van 7 maanden is veel te kort om iets zinnigs te zeggen, ook in de testperiode waren er periodes van 7 maanden die maar totaalrendement van 5% lieten zijn. (en die waren exclusief transactiekosten en beheerskosten). performance is aan de lage kant van de verwachte uitkomst op basis van testperiode, maar niet geheel buiten de range. (die testresultaten zijn ook op de website te lezen: www.strongbuyselection.nl/frame.php?p...

    maar... beetje misleidend om brutorendementen te gebruiken voor reclame, gaan nog substantiele transactiekosten (1% per maand afgelopen maand) en beheerskosten vanaf, ten tweede is de strategie alleen getest in de bullmarkt vanaf 2003. ben benieuwd hoe een dergelijke strategie het in 2000-2002 had gedaan.

    al met al ... denk ik dat Mark er beter aan had gedaan vooralsnog niet de publiciteit op te zoeken als schrijver op IEX en beter eerst een paar jaartjes ervaring opgedaan en daadwerkelijk track record opgebouwd had.

    overigens, zitten wel een aantal storende foutjes in de backtest zoals het aantal dagen op 30,5 stellen terwijl er maar 20+ handelsdagen in een maand zitten.

  7. forum rang 7 ffff 15 november 2006 14:31
    BJL,

    Je schrijft : Nou nou Peter etc.....

    Maar wat mij nu zo opvalt is dat men NU al het gepubliceerde zonder meer slikt en accepteert en zelfs de criticus wat verwijtend aankijkt.

    Ik ben het ook niet met je eens dat het best goed mogelijk is dat de voorgestelde resultaten alsnog wel gehaald kunnen worden. Stel gemakshalve 1 jaar de tijd: Dan zou er een performance van bijna 100 procent vanaf nu neergezet moeten worden. Lijkt me wel heel erg sterk dat dat kan. ( 19 maanden maal 5 procent = 95 procent minus de nu bereikte 3,05 procent)

    En dat terwijl als het dan toch fout loopt zoals bij Legiolease men in rijen van tienduizenden klagers weer begint te zanikken.

    Voor mij is dit draadje ook leerzaam omdat ik constateer dat heel weinig beleggers er zich aan storen dat er maar "van alles" beweerd wordt.

    Hetzelfde geldt voor de kostenstructuur. Ik vind dat je als fondsbeheerder duidelijker moet aangeven. Je duidt daar zelf al op. Klanten komen daar altijd pas achter als ze zien dat de resultaten tegevallen.

    Recent hier nog in de KK hele postings over misleidende rendementen bij verzekeringspolissen.

    Maar als je nu VOORAF eens wat kritische was geweest, hoef je achteraf niet te klagen zoals al die onnozele Legio Lease klagers.

    Peter
  8. barbabob 15 november 2006 14:35
    peter heeft wel een strakke blik op e.e.a., dat viel mij ook al op bij zijn postings op inveztor.
    dat is op zich wel een verademing tussen al die ronkerige taal en moeilijke verhalen, die veelal ruim na het moment waarop een beslissing genomen (hadden) moeten worden verschijnen.
    IEX columnisten hebben daar last van, zo ook anderen ( op inveztor bijvoorbeeld zijn we nog steeds aan het wachten op een verhaal van crum waarom Theolia nou mij mijn (2e hands) maserati gaat verdienen, wat ik zie is dat er bakken aandelen op de markt gegooid worden en de koers met bijzonder veel moeite vast kan klampen aan de 12 euro.
    enfin niet zo relevant om daarover te klagen hier op iex.
    wel ben ik benieuwd naar de porto van peter
    licht eens een tipje van de sluier op??

    gr

    Aernout
  9. [verwijderd] 15 november 2006 14:53
    quote:

    ffff schreef:

    Maar als je nu VOORAF eens wat kritische was geweest, hoef je achteraf niet te klagen zoals al die onnozele Legio Lease klagers.
    Helemaal mee eens. En een fonds als dit zou zich ook helemaal nog niet op particulieren moeten richten, maar eerst in een niet publieke omgeving een daadwerkelijk trackrecord opbouwen. Maar ja... zolang beleggers erin stappen ben je als beheerder natuurlijk een dief van je eigen portemonaie op korte termijn als je het niet doet.
  10. [verwijderd] 15 november 2006 20:37
    quote:

    ffff schreef:

    DCT, en nog een paar lichtgelovige bezoekers,

    Dat jij je zo gemakkelijk laat "inpakken"...

    Gedurende 35 maanden, dus bijna 3 jaar had het fonds gemiddeld IEDERE MAAND een performance van 5 procent. Dus in 35 maanden kun je minstens 50 periodes van 7 maanden aftekenen waarin dus gemiddeld 35 procent gehaald werd.

    En nu gaan we het eindelijk met echt geld doen en nu halen we een rendement van 3,06 procent Oftewel duidelijk 10 maal minder dan in al die andere 7 maands perioden die je in een tijdsbestek van 35 maanden kunt tekenen. Dat zijn er minstens 40 periodens van 7 maand. Een statisticus zou voor de aardigheid eens moeten uitrekenen hoe groot de kans is dat iemand 35 maanden gemiddeld 5 procent rendement haalt en dan plots op 7 maanden slechts 3,06 procent. ik denk, maar ik ben geen statisticus, dat die kans 1 op 200 is.

    3,06 procent is gewoon een ongelooflijk slecht resultaat in het huidige beursklimaat met Bel 20 op all time hiogh, met DAX op 6 jaars hoogtepunt , met CAC 40 op 5,5 jaars hoogtepunt.

    Er wordt gesteld dat de performance wat tegenviel vanwege de beursdip in mei en juni. Dat geldt voor iedere beheerder. Op dit moment moeten juist heel veel portefeuilles op minimaal 15 procent winst staan.

    Essentie van mijn kritiek is:

    1 het is niet te controleren. Aan privé e-mailtjes heb ik geen behoefte. het is trouwens godgeklaagd dat een instantie als AFM toelaat dat er op deze wijze reclame wordt gemaakt terwijl de potentiele klant dat absoluut niet kan verifiëren.
    Dit is echt schandalig van AFM dat ze dat gewoon toelaten.

    En dan de onnozele KK bezoekers die zeggen: Mark, trek je het niet aan...!
    Wat een onzin: Het is juist goed dat er kritische mensen zijn , die erop wijzen dat iets gepubliceerd wordt wat niet te controleren valt.

    Op die manier worden we IEDERE DAG wat wijs gemaakt en iedere dag zijn er mensen die die praatjes geloven en genoegen nemen met: Ook al kan ik het niet controleren en ook al heeft hij NU een aantoonbaar miserabel resultaat van 3 procent op 7 maanden, TOCH kan die beheerder gemakkelijk 60 procent per jaar halen. Ik geloof hem op zijn woord.


    ffff,

    Hier schrijft een man, die, naar ik aanneem, de beginnersfouten al jaren geleden achter zich heeft gelaten en daar ook nog lering uit getrokken heeft.

    Zoals ik al eerder stelde is ervaring niet datgene, wat iemand heeft meegemaakt, maar bovendien vooral datgene, wat die persoon er van geleerd heeft.
  11. [verwijderd] 15 november 2006 21:49
    ffff, volgens mij wil je het gewoon niet verifiëren. Dan zou immers een belangrijk deel van je ongefundeerde kritiek komen te vervallen en je moet natuurlijk wel wat te zeiken hebben.
    Laat me maar weten als je wilt dat ik je help bij de verificatie van de resultaten van de adviezen van Strong Buy Selection.
  12. [verwijderd] 15 november 2006 21:58
    quote:

    Uncle Phil schreef:

    ffff, volgens mij wil je het gewoon niet verifiëren. Dan zou immers een belangrijk deel van je ongefundeerde kritiek komen te vervallen en je moet natuurlijk wel wat te zeiken hebben.
    Laat me maar weten als je wilt dat ik je help bij de verificatie van de resultaten van de adviezen van Strong Buy Selection.
    "en je moet natuurlijk wel wat te zeiken hebben.".

    Gelukkig wel voor ffff.

    Als dat niet (meer) zou lukken, heeft hij trouwens ook de expertise en, naar ik aanneem de daadkracht in zich, om een goede uroloog te consulteren.
  13. forum rang 7 ffff 15 november 2006 23:22
    quote:

    Uncle Phil schreef:

    ffff, volgens mij wil je het gewoon niet verifiëren. Dan zou immers een belangrijk deel van je ongefundeerde kritiek komen te vervallen en je moet natuurlijk wel wat te zeiken hebben.
    Laat me maar weten als je wilt dat ik je help bij de verificatie van de resultaten van de adviezen van Strong Buy Selection.
    Phil,

    Als je nou eerst eens begint je posting van gisteren te corrigeren. Je geeft een website op die van geen kanten werkt, die van nul en generlei waarde is.

    Dat wordt beleefd door mij gemeld.

    En je reageert daar dan niet op.

    Kijk, jij noemt mijn kritiek gezeik, maar begin nou eerst eens zelf een nuttige bijdrage te geven. en niet een volkomen waardeloze website voor te schotelen " ter verificatie"!

    Aernout,
    Ik heb zowel op InveZtor , maar vooral hier in de KK in vele DUIZENDEN postings aangegeven waar mijn geld zit. Ik maak hier in de KK de langste draden die over vele jaren lopen. Als IEX niet zo lullig was geweest hun software te veranderen dan kon je hier nog duizenden!!! postings van mij terug vinden van 5, 6 ,7,8 jaar geleden waarin ik aangaf welke aandelen ik koop en ......jaren aanhoud.

    Dus gewoon mij wat vaker hier of op InveZtor lezen. Overigens lees je duidelijk weinig postings van mij want op beide websites heb ik nog heel recent wel de helft van mijn portefeuille besproken. Maar ik blijf natuurlijk niet herhalen.

    Peter

  14. [verwijderd] 16 november 2006 00:07
    Speciaal voor Peter en andere sceptici (niets mis met scepsis) bied ik de komende twee dagen toegang tot de uitgebreide resultaten van de (test)portefeuilles.

    Hiervoor kun je inloggen op www.strongbuyselection.nl met de volgende gegevens:

    Gebruikersnaam: gast
    Wachtwoord: iex

    Ik hoop dat je de moeite neemt de 947 maandelijkse posities onder het kopje 'Resultaten' te bekijken en zo nodig verifiëren. Ik hoop vervolgens dat je, ondanks je ervaring en duizenden postings, hier durft te constateren dat niet alles wat in de financiële wereld wordt geroepen (qua rendementen) gelogen of gemanipuleerd is.

    Verder wellicht interessant om te vermelden dat we vandaag bijna 2% aan het fondsvermogen hebben kunnen toevoegen, o.a. door een positie in US Airways. De 3% van Peter is inmiddels ruim 6%, en tja, zo kan het snel gaan. Ook na 7 maanden waarin de wereldindex maar nipt wordt verslagen.
  15. [verwijderd] 16 november 2006 00:33
    quote:

    BJL schreef:

    Nounou Peter, de performance is inderdaad lager dan je zou verwachten op basis van 5% per maand gemiddeld,

    ...

    maar... beetje misleidend om brutorendementen te gebruiken voor reclame, gaan nog substantiele transactiekosten (1% per maand afgelopen maand) en beheerskosten vanaf, ten tweede is de strategie alleen getest in de bullmarkt vanaf 2003. ben benieuwd hoe een dergelijke strategie het in 2000-2002 had gedaan.

    ...

    overigens, zitten wel een aantal storende foutjes in de backtest zoals het aantal dagen op 30,5 stellen terwijl er maar 20+ handelsdagen in een maand zitten.

    Ter volledigheid nog een reactie op BJL:

    - De transactiekosten in het fonds zijn nihil (de kosten die worden gemaakt zijn met name voor de trader die de beste prijzen maakt en zichzelf hiermee terugverdiend. Onder dit kopje valt ook de beschermende put-optie die in afgelopen maanden wel wat waarde heeft ingeleverd. De beheerskosten drukken het netto rendement inderdaad wel, maar daar staat ook dividend tegenover dat in het bruto-resultaat niet is meegenomen. Het gemiddelde dividendrendement van 'onze' aandelen was in die testperiode ruim 3%.

    - Bij de berekening van een maandrendement wordt ervan uitgegaan dat een maand gemiddeld 30,45 dagen kent. Dit is verhoudingsgetal om de periodes van afwisselend 19 tot 33 dagen op maandbasis te vergelijken en te kunnen middelen. Het aantal handelsdagen in statistisch m.i. niet relevant hierbij.

    - In 2000/2001 was ik liquide en in 2002 behaalde ik zelf circa 7% netto (met veel goud overigens). Maar helaas, dit kan ik echter niet aantonen dus jullie zullen het moeten doen met de gegevens uit de vorige post.
  16. [verwijderd] 16 november 2006 06:36
    quote:

    Mark Leenards schreef:

    - De transactiekosten in het fonds zijn nihil (de kosten die worden gemaakt zijn met name voor de trader die de beste prijzen maakt en zichzelf hiermee terugverdiend. Onder dit kopje valt ook de beschermende put-optie die in afgelopen maanden wel wat waarde heeft ingeleverd. De beheerskosten drukken het netto rendement inderdaad wel, maar daar staat ook dividend tegenover dat in het bruto-resultaat niet is meegenomen. Het gemiddelde dividendrendement van 'onze' aandelen was in die testperiode ruim 3%.

    - Bij de berekening van een maandrendement wordt ervan uitgegaan dat een maand gemiddeld 30,45 dagen kent. Dit is verhoudingsgetal om de periodes van afwisselend 19 tot 33 dagen op maandbasis te vergelijken en te kunnen middelen. Het aantal handelsdagen in statistisch m.i. niet relevant hierbij.
    [/quote]

    Er zit een verschil tussen stock picking wat je testperiode heeft gedaan, en een portfolio runnen. Voor een correcte backtest had je beter op basis van je stockpicks een portfolio gemaakt (equal weighted), zodat je en transactiekosten en dividend en juiste kalendermaanden rendementen had kunnen meenemen. Overigens zitten er altijd transactiekosten aan een trade hoe je die ook noemt of betaalt.

    [quote=Mark Leenards]
    - In 2000/2001 was ik liquide en in 2002 behaalde ik zelf circa 7% netto (met veel goud overigens). Maar helaas, dit kan ik echter niet aantonen dus jullie zullen het moeten doen met de gegevens uit de vorige post.
    Niet zo erg relevant aangezien dat waarschijnlijk niet op basis van het huidige gebruikte model was.

    Daarnaast was je in 2000/2001 17 jaar ;)
  17. [verwijderd] 16 november 2006 06:47
    Die beschermende put opties is een ander element waar ik vragen over heb.

    Is iets wat in de stock picking methode en brochure nergens duidelijk naar voren komt hoe en waarom. ATM puts doorrolen is een nogal kostbare strategie bijvoorbeeld en zou je maandelijkse testrendement redelijk negatief beinvloed hebben.

    Ik kan nergens vinden waarom je puts koopt en op basis waarvan.
  18. barbabob 16 november 2006 07:33
    peter, dank voor je reactie; overigens is het niet direct nodig mij te kapittelen over de hoeveelheid postings die ik niet van jou lees, ik was slechts benieuwd.
    ik zal eens speuren op iex of inveztor.
  19. dct 16 november 2006 09:50
    quote:

    Mark Leenards schreef:

    Speciaal voor Peter en andere sceptici (niets mis met scepsis) bied ik de komende twee dagen toegang tot de uitgebreide resultaten van de (test)portefeuilles.

    Hiervoor kun je inloggen op www.strongbuyselection.nl met de volgende gegevens:

    Gebruikersnaam: gast
    Wachtwoord: iex

    Ik hoop dat je de moeite neemt de 947 maandelijkse posities onder het kopje 'Resultaten' te bekijken en zo nodig verifiëren.
    Heb je een directe link, want ik kan negens een lijst vinden met tranacties gedaan in die tijd. Waar kan ik die precies vinden op de site?

    gr. DCT
  20. [verwijderd] 16 november 2006 10:46
    DCT, de resultaten zijn te vinden na inloggen (onder Resultaten).

    BJL, de put-optie wordt gebruikt als 'crash-verzekering' en ligt ruim 10% out-of-the-money van een redelijk langlopende (halfjaar tot jaar) serie. Eens per kwartaal of half jaar wordt de optie doorgerold zodat deze niet zijn volledige waarde verliest. Deze strategie kost per saldo iets meer dan 2% rendement per jaar (afhankelijk van volatiliteit en de markttrend). Daarmee wordt natuurlijk het risico wel een behoorlijk stuk beperkt.
44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.587
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.062
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.897
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.536
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.889
ageas 5.843 109.794
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.782
Alfen 13 17.627
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.671
AMG 965 127.044
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.244
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.851
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 193
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.816
ASML 1.762 78.379
ASR Nederland 18 4.185
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.841
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht