Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Geert Jan Nikken - TA: De Beslissing

238 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2006 11:23
    quote:

    domireclame schreef:

    [quote=Weetjijhet?]
    De eerste handelsuren van vandaag zijn daarom allesbepalend voor het verdere koersverloop.

    Het lijkt dus een negatief scenario te worden.
    Of worden we nog gered door de gong.

    VG

    Rigsby
    [/quote]
    Ze hebben je gehoord oftewel heeft er iemand met veel geld een vergissing begaan en de 'koop' knop ingedrukt ipv 'verkoop' :-))

    Mis ik iets, maar de plus staat er weer!
  2. [verwijderd] 30 november 2006 11:24
    quote:

    domireclame schreef:

    [quote=Weetjijhet?]
    De eerste handelsuren van vandaag zijn daarom allesbepalend voor het verdere koersverloop.

    Het lijkt dus een negatief scenario te worden.
    Of worden we nog gered door de gong.

    VG

    Rigsby
    [/quote]
    Ze hebben je gehoord oftewel heeft er iemand met veel geld een vergissing begaan en de 'koop' knop ingedrukt ipv 'verkoop' :-))

    Oren dicht,hier komt de gong!?
    ;-)

    Rigsby
  3. Bull Super 30 november 2006 11:48
    "De eerste handelsuren van vandaag zijn allesbepalend voor het verdere koersverloop van de AEX..."

    Beste GJ,

    Kun je al een conclusie trekken na deze eerste drie uur?

    - Spock
  4. [verwijderd] 30 november 2006 11:48
    quote:

    jiv schreef:

    Bulls hebben niet veel nodig om te kopen.
    de meest minimale daling van de euro en de stijging van de olie schijnt genoeg te zijn.
    Toch mooi: AEX +1.5 punt en RSI 5' nagenoeg hetzelfde
  5. [verwijderd] 30 november 2006 11:50
    quote:

    twosisters schreef:

    Al weer > 482.

    De eerste uren ......
    Geert Jan Nikken heeft het over de beslissende eerste uren.
    Rob Koenders over het slot van vandaag.

    Wat mij betreft mogen ze allebei gelijk krijgen; het begin is al hoopgevend:

    "AEX moet boven de 482 sluiten
    29 Nov 06, 09:22
    Rob Koenders De AEX zal vandaag een herstelbeweging ondergaan waarbij het slot van de dag het belangrijkste gegeven zal worden. Indien het Damrak erin slaagt om vandaag weer boven de 482 te sluiten, lijkt de correctiebeweging alweer gedaan en kan er voorzichtig weer aan hogere koersen worden gedacht in aanloop naar einde jaar. Even geen verkoopdruk meer en koopjesjagers zullen de markt betreden om sommige veel te zwaar afgestrafte aandelen op te pakken.
    Er is ruim voldoende geld voorhanden om weer in te treden, beleggers moeten alleen weer durven te schakelen. Er is namelijk behoorlijk aan de boom geschud in de afgelopen twee weken; een groot aantal Bulls zijn uit de markt gedrukt en hebben hun posities klassiek gedraaid naar short posities om van eventuele verdere dalingen te kunnen profiteren. Net nu iedereen er vanuit gaat dat de AEX snel verder kan dalen, zou het me niet verbazen indien we in ieder geval tot einde jaar een opgaande beweging zullen meemaken want het is gewoonweg niet de periode van het jaar waarin een grotere neerwaartse correctie op zijn plaats is.

    Wall Street veerde gisteren ook op na de forse afstraffing van afgelopen maandag ondanks een tegenvallend consumentenvertrouwen cijfer en orders duurzame goederen. Veel marktvolgers stellen dat er in Amerika nog bijzonder veel geld aan de zijlijn klaar staat wat voor einde jaar zijn weg naar de markt heeft moeten gevonden. Het is bovendien een gezond teken voor de markt dat Wall Street gisteren de scherpe daling van afgelopen maandag geen vervolg heeft gegeven. Met name de energie gerelateerde waarden in reactie op de weer gestegen olieprijs en de defensieve aandelen deden het erg goed gisteren.

    Er blijft echter één groot probleem en dat is de ontwikkeling van de dollarkoers. In zijn eerste speech in vier maanden tijd over de Amerikaanse economie benadrukte Fed voorzitter Ben Bernanke dat de Amerikaanse economische groei volgend jaar weer op volledige capaciteit zal draaien en dat de Fed er beslist niet aan denkt om begin volgend jaar al de rente te verlagen gezien de aanhoudende oncomfortabele hoge kerninflatie. In een andere verklaring benadrukte Fed president Charles Plosser van Philidelphia dat de huidige Fed rente niet hoog genoeg is om inflatie op een acceptabel niveau te houden.

    De Fed probeert dus uit alle machte om de markt te voorzien van agressieve taal dat er absoluut niet op duid de rente te verlagen. De agressieve taal zou juist dienen om de dollarkoers te steunen en om de huidige dollardaling te keren. De markt hechte echter weinig geloof aan de woorden van de Fed vertegenwoordigers daar de reactie van benchmark 10-jarige T-Note uitbleef. Het rendement van de 10-jarige was reeds in de middag in reactie op de zwakke economische data al gedaald tot een dieptepunt sinds begin van dit jaar van 4,49 procent om slechts licht op te veren na de Bernanke woorden tot 4,51 procent.

    De markt stelt dat de zwakke economische data de Fed eerder sneller dan later zal dwingen om de rente te verlagen. Het verschil in rendement tussen de overnight lending rate van de Fed en benchmark 10-jarige bedraagt ondertussen 0,75 procent, een immens inverse structuur die in de loop van volgend jaar absoluut zal moeten worden verkleind anderas moet het wel fout aflopen. De markt krijgt uiteindelijk altijd gelijk dus denk ik dat de Fed inderdaad versneld overstag zal gaan bij economische data die bewijzen dat kerninflatie snel erodeert.

    Een ander probleem voor de dollar is dat het grote geld van Hedge Funds op zoek is naar een nieuwe prooi. Nu de grootste fluctuaties uit de olieprijs lijken te vloeien, is er bijzonder veel geld vrij gekomen om weer ergens in te investeren. De dollar breuk van vorige week vrijdag kwam dan ook op het juiste moment waarbij de Hedge Funds er een schepje bovenop deden en de dollar mede verkochten. De macht van het ongekende grote geld is groot daarom is een herstel van de dollar op dit moment wel moeilijk realiseerbaar.

    Ik ben ook de mening dat sommige aandelen binnen de AEX in de afgelopen twee weken sterk zijn verkocht door Hedge Funds. Met name de zeer scherpe daling met bijna 20 procent van high naar low voor het aandeel Hagemeyer is naar mijn mening mede veroorzaakt door begerige Hedge Funds die naar een makkelijk slachtoffer zochten. De markt had consensus dat het aandeel Hagemeyer wat lager kon wat door Hedge Fund verkopen in golfbewegingen zwaar werd versterkt. Een onterechte en veel te zware afstraffing. Met name Hagemeyer kan naar mijn mening weer herstellen in de richting van euro 4 in korte tijd.

    Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer, www.harmonyvermogensbeheer.nl.

    Harmony houdt posities in Hagemeyer.".
  6. [verwijderd] 30 november 2006 11:56
    "Breekt AEX terug naar boven?
    30 Nov 06, 10:07
    Rob Koenders De AEX liet gisteren met het exacte slot van 482 alle opties open om vandaag de richting te kiezen voor het verdere verloop van onze graadmeter voor de rest van het jaar. De hele dag leunde onze graadmeter tegen de belangrijke weerstand van 482 aan om op het slot hier precies op te eindigen. Onze graadmeter wist een plus van 0,73 procent te realiseren daar waar andere Europese aandelenbeurzen gisteren een imponerend herstel ondervonden met stijgingen van ongeveer 1,3 procent.
    De AEX moet vandaag in staat worden geacht om weer definitief terug te keren in de handelszone van de afgelopen tien weken van 482-498. Onze graadmeter breekt terug naar boven, behoeft een inhaalslag met andere Europese beurzen en zal vandaag met 1 procent moeten stijgen om de maand november niet in een min te eindigen, want eind oktober noteerde de AEX 486,57. Historisch traditioneel is de maand november één van de meest succesvolle handelsmaanden voor het Damrak, we moeten beduidend doorkopen vandaag om nog hierboven te kunnen eindigen.

    Wall Street onderging gisterenavond de meest breed gedragen stijging sinds afgelopen 12 oktober waarbij op de NYSE vijf aandelen stegen ten opzichte van slechts één daler. Binnen de Dow Jones stegen wisten 26 van de 30 componenten te stijgen. Beleggers reageerden positief op de onverwacht sterkere tweede raming van het Amerikaanse GDP wat met een groei van 2,2 procent beduidend hoger uitviel dan het verwachte groeicijfer met 1,8 procent en versus de eerste raming van een groei met 1,6 procent. Bovendien is de zogenaamde core PCE deflator, het kerninflatie component uit het GDP rapport, in het afgelopen derde kwartaal gedaald tot 2,2 procent. Belangrijk voor de Fed.

    Toen ook uit het Beige Book bleek, de economische ontwikkelingen in de Fed districten, dat er sprake is van gemiddelde groei in de meeste regionale districten door een toename in de consumentenuitgaven en door solide expansie van de diensten industrie, kochten beleggers weer gretig door. Ook in Azië ondervonden de aandelenbeurzen zeer solide stijgingen. De Japanse Nikkei steeg voor de tweede achtereenvolgende dag met ongeveer 200 punten in reactie op de hogere groeicijfers vanuit Amerika en ook nog voor de tweede dag op de onverwachte sterke stijging van de industriële productie in oktober met 1,6 procent. De Nikkei lijkt weer op te leven met de stijging van bijna 2,7 procent in twee dagen.

    Het moet dus gaan gebeuren voor de AEX in de komende periode tot einde jaar. Er zijn feitelijk nog maar twee serieuze handelsweken te gaan tot en met de vroege december expiratie van 15 december want daarna zullen alle boeken worden gesloten. Als we dus nog wat van de opgelopen schade van de afgelopen periode willen inhalen, zullen we er vanaf vandaag weer vol in moeten vliegen in een eindsprint die onze AEX in de richting van mijn in januari van dit jaar afgegeven koersdoel voor de AEX van 504 moet brengen.

    Vanmiddag worden er vanuit Amerika een aantal zeer belangrijke economische data gepubliceerd die de markt kunnen beroeren. De markt verwacht om half drie de personal income en consumer spending rapporten met daarin de door de Fed zeer nauwgezet gevolgde inflatiecomponent core PCE deflator. Het persoonlijk inkomen wordt verwacht te zijn gestegen met 0,5 procent gedurende oktober en de consumenten bestedingen worden verwacht te zijn toegenomen in oktober met 0,1 procent.

    De markt zal de focus speciaal hebben op de mate van looninflatie uit het persoonlijke inkomen cijfer en natuurlijk op de kern PCE, personal consumption expenditures. Sterk afwijkende cijfers kunnen de markt in vuur en vlam zetten.

    Het wordt een spannende dag of de AEX in staat zal blijken te zijn om de 482 weer onder zich te houden en uitzicht te blijven hebben op een eindsprint voor dit jaar.

    Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer, www.harmonyvermogensbeheer.nl.".

    Persoonlijk denk ik aan een sprint tot 530.

  7. [verwijderd] 30 november 2006 11:57
    quote:

    domireclame schreef:

    [quote=jiv]
    Bulls hebben niet veel nodig om te kopen.
    de meest minimale daling van de euro en de stijging van de olie schijnt genoeg te zijn.
    [/quote]
    Toch mooi: AEX +1.5 punt en RSI 5' nagenoeg hetzelfde
    Sorry, maar RSI wel degelijk gestegen... probleempje met grafiek en muis...
  8. [verwijderd] 30 november 2006 13:30
    quote:

    jvdlow schreef:

    [quote=domireclame]
    Intraday dubbele top 482.77?
    [/quote]
    Nee.
    Echt nie? ook nie als u een beetje achterover leunt.... of even achter uw stoel gaat staan gluren ... lol
  9. godot 30 november 2006 13:31
    quote:

    Hijwasmaar een clown schreef:

    [quote=nol1]
    @clown: calls terug, stop-loss verhoogd
    [/quote]

    Beste Nol1,

    Golf X heeft zojuist 38,2% van de vorige gescoord..... het vigerende patroon staat 61,8% level toe.......... nu eerst bevestiging zien.
    Heer Clown

    Een grafiekje zegt meer dan duizend woorden...

    G..

    Didi
  10. godot 30 november 2006 14:13
    Heer Clown

    Zakgeld is al binnen...

    Probleem is dat mijn 'speeltje' niet altijd de juiste tics noteer...dit geeft soms discrepanties...dus beter geen grafiekje dan een fout grafiekje...
    We zitten in een scharniermoment...de uur en 30' grafiek wijst naar een verzwakking...de daggrafiek zit ietsie pietsie beter...dus tijd voor een wandeling en wachten op meer zekerheid...

    Gr.

    Didi
  11. [verwijderd] 30 november 2006 14:16
    Grappig dat figuur van GJ in zn column..

    Als je zoekt naar broadening formation en expaninding traingle, dan kom je louter het einde van een uptrend tegen en dat soort dingen..
  12. [verwijderd] 30 november 2006 14:16
    Gaat er nog iemand zijn/haar raampie aankleden... nou vooruit dan uitkleden mag ook..... maar doe eens iets..... maakt nie uit wat... ech nie....
    hallo wakker worde...gaap......
238 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.434
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.928
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.442
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.084
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.344
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.773
Alfen 12 16.471
Allfunds Group 3 1.212
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.337
AMG 965 125.811
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.137
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.024 318.640
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.280
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.695
ASML 1.762 77.014
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.654
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. ArcelorMittal Q1-cijfers
    3. DSM Firmenich Q1-cijfers
    4. ING Q1-cijfers
    5. BAM Q1-cijfers
    6. ForFarmers Q1-cijfers
    7. Aedifica Q1-cijfers
    8. HelloFresh Q1-cijfers
    9. Shell Q1-cijfers
    10. RELX 41,8 pence ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht