Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

RT Donderdag 25 januari 2007

92 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 januari 2007 23:32
    Goede morgen allemaal,

    Bij deze een noodvervanging voor mvdh, die wegens tijdnood niet kon openen.
    Helaas van de 24 AEX fondsen was Hagemeyer 1 van de dalers. ( 8 dalers, 16 stijgers).
    AEX stand 506.55 (+0.74%), de AMX 700.11 (+0.50).

    Gisteren zag ik ook weer op de dagdraad (en ander draadjes) de twijfel of HGM wel een goed fonds is, genoeg rendement etc., etc. Gelukkig zijn er ook nog steeds “optimisten” onder ons.
    Tot hoe ver moet men gaan om een aandeel los te laten, en eventueel het verlies te nemen?
    In mijn perceptie hebben velen al die beslissing genomen, en wachten misschien betere tijden af. Toch zijn nog blijkbaar een hoop (particuliere) beleggers die zich laten leiden door TA en de samenhangende “weerstanden” en “steunen”.
    Zelf ben ik niet zo’n “believer” in TA. Ik vind het echter wel zeer interessant op het te volgen en lezen, maar trek liever mijn eigen conclusies. In dat kader wil ik toch nog even een “oude” link uit de koffiekamer laten zien. Het betrof de voorspelling van de AEX op slot 2006.
    Meer dan 150 deelnemers. (onze eigen IEX goeroe’s zoals, Nikken staat er niet tussen)

    Wat leuk was dat juist de niet-TA aanhangers het bij het rechte eind hadden. Puur geluk?
    Wel frappant dat juist de posting “kanonnen” Hans vd Bilt en Voda, nummer 1 en 2 waren.
    Dat is natuurlijk wel puur toeval. (lol)
    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    Maar alle gekheid op een stokje, Hagemeyer is zeer slecht uit de startblokken vertrokken.
    Slot 2006 was 3.84. Het slot gisteren 3.61. Doei 6%. Leuk is anders en voor velen de ultieme reden het aandeel los te laten. Ja, voor korte termijn winsten moet je nu NIET in HGM zitten.
    Er zijn zat andere aandelen die het momenteel beter doen.
    Ik zie hier vaak het aandeel Qurius in de belangstelling staan.
    Bijzonder aandeel:
    Slot 29 dec. 2006 1.13
    Top (intraday) 11 jan 1.82 (+ 61.1%)
    Slot 24 jan 1.54 (slot boven 29 dec. 36.3%, daling t.o.v. top, 15.4%)

    Voor daytraders een platina aandeel geweest. En zo zijn er nog een aantal (bv. Antonov).
    Vergeet echter niet dat dit fondsen zijn die door een geringe centen stijging, enorme procentuele uitslagen kunnen laten zien. Hagemeyer heeft ook die tijd gehad. (van 1.50 naar 4.98 =232%) Ja, rekenvoorbeelden te over. Maar wat voor bedrijven zijn dat? Wat voor omzet, wereldwijde vestigingen, “dedicated staff”, en tientallen jaren ervaring?
    Die vind je daar niet terug. Wel bij Hagemeyer. Ik zeg niet, een wereld bedrijf, maar wel eentje die opkrabbelt, vecht, knokt, en zal overwinnen. Een soort Rocky Balboa onder handelfirma’s. Een soort: 'Luctor et Emergo': ik worstel en kom boven.

    Nu nog niet terug te zien in de koersen, maar weldra zullen enorme koersschommelingen binnen dit fonds plaats vinden. Ook hier een tip voor de daytraders, gouden tijden liggen in het verschiet. De LT beleggers zullen er zeker ook niet bekaaid van af komen. Wat ik wil zeggen; de maand februari, begin maart zullen nog menigeen in beroering brengen. Hetzij positief, hetzij negatief. De obligatie conversie zal ook nog de nodige druk op het aandeel geven. Vele obligatie houders wacht een schitterende premie (misschien wel tussen 60-80%) van hun investering. Zij namen destijds een bepaald risico door geld aan HGM te lenen, tegen overigens zeer royale condities. Dat is het nadeel als je als bedrijf met je rug tegen de muur staat.
    Slikken of stikken. Natuurlijk is de grootste profiteur onder hen de ABN Amro bank.
    Zij zouden wel even (met behulp van ander banken) HGM saneren. Dat is uiteindelijk gelukt.
    Niet de verdienste van De Bank, maar door de hulp van de al dan (nog) niet aandeelhouder.
    Onder “wurgcondities” een flinke claim aandelen emissie, werd Hagemeyer gered van de afgrond. Velen haakten toen af, en zagen geen heil meer in HGM. Gelukkig, achteraf gezien bleek het tegendeel.
    Een nieuwe CEO aan het roer, Rudi de Becker. Onder zijn deskundige leiding is Hagemeyer getransformeerd van lam geslagen vogeltje, tot ontluikende zwaan. De volle schoonheid is nog niet te bewonderen, dat waren niet de Becker’s eigen woorden, maar het volgroeiing proces is nog niet ten einde. Maar HGM is op het juiste pad, alleen is dat nu nog niet helemaal in de koers af te lezen. Dat komt heus wel. Niet omdat ik dat zeg, maar omdat HGM de goede cijfers laat zijn die bij zo’n koers horen. Het is nog een kwestie van tijd totdat echt grote beleggers (IB’ers zoals pensioen fondsen ook HGM zien zitten) (ik reken ABN even niet mee, wel natuurlijk momenteel De grootste belegger in HGM)

    Nog even over al die analisten/banken aanbevelingen:
    Natuurlijk heeft iedereen daar een eigen mening/opinie over. Maar het gros van de analisten is positief over Hagemeyer. Het vreemde is dat zeer vele particulieren daar ook zo over denken als hun mening over het aandeel 2007 wordt gevraagd. Echter, wat doe de koers? Juist ja, dalen. Om bijna gek van te worden. Wat is er dan aan de hand?
    Persoonlijke gedachte hierover; 1 groot spel! Ik heb hier al eerder een flinke post over geschreven, en daar sta ik nog steeds achter. Op de een of ander doortrapte manier zijn een paar grootaandeelhouders in staat het aandeel op dusdanige manier te manipuleren, dat er iedere keer hoop, op hoop gestapeld wordt. Hetzelfde patroon keert steeds terug.
    De koers wordt opgedreven door een paar goede berichten, velen stappen in, wat op zich de koers nog verder omhoog drijft. Tot er een keerpunt komt. Velen nemen winst (of zo lijkt het soms), de koers raakt weer in een versnelling naar beneden, nog meer twijfelaars meesleurend.
    Vervolgens komen we weer bij de kwartaal cijfers en wordt er weer een bepaalde verwachting gewekt, men koopt weer (of er wordt weer door partij X gekocht), koers stijgt weer. Ha, denken een groot aantal particulieren, instappen maar weer. Hup, een dag winst van 8% of 10% is zo bereikt. Iedereen juicht weer en is vol lof over het aandeel. Maar dan zijn er weer van die analisten die de cijfertjes onder een microscoop leggen, en schrijven dat het toch iets tegenviel. Hoppa, cyclus compleet. Het spel kan weer opnieuw beginnen.

    De cijfers van gisteren:

    HAGEMEYER (HGM:AMS) AEX Euronext Amsterdam (AEX) 3,61 (-0,82%)
    Koersgegevens
    Laatste 3,61 Volume 7.153.999
    Verschil -0,03 Verschil% -0,82%
    Bied 3,61 Laat 3,62
    Aantal Bieden 88.350 Aantal Laten 159.001
    Dag hoog 3,66 Dag laag 3,60
    Open 3,66 Slotkoers 3,64
    Handelstijd 17:39 Markt Euronext Amsterdam
    Jaar hoogste 4,98 Jaar laagste 2,68

    Veel sterkte en succes bij het beleggen in het algemeen.

    Voda


  2. [verwijderd] 24 januari 2007 23:38
    Je bent er snel bij. mooi stukje maar ehm
    Maar ehm voor kortetermijnwinsten kun je zeker wel in HGM zitten hoor. afijn, natuurlijk zijn antonov en qurius pareltjes geweest laatste weken maar ja het kan altijd gekker en mooier.
  3. forum rang 6 NewKidInTown 25 januari 2007 00:59
    Voda,
    bedankt voor je zieleroerselen. Ik kan er een heel eind in mee gaan. Al met al is HGM gelukkig nog steeds geen weduwen- en wezenfonds zoals Olies en Unilever. Ik zit er gelukkig voor de LT in en volg het wel elke dag, maar een dip van een centje of 10, jammer dan, echte waarde komt er echt wel een keer uit, dus ik lig er niet wakker van ook al had ik het weekend wel verwacht dat we nu al zouden doorstoten. Nu eerst maar eens de conversie en de cijfers afwachten. Zolang HGM aan geeft dat de verwachtingen over 2006 worden waargemaakt, krijgen ze mij niet zo gek dat ik uit stap. Want daar is het de grote partijen om te doen. Ik zie veel analogie met VRSA een paar jaar geleden, lieveling van de parti's en speelbal van de profi's.
  4. [verwijderd] 25 januari 2007 06:16
    koers/winst verhouding is in de beleggerswereld m.i. een goede indicatie of een aandeel goedkoop,normaal geprijsd of aan de dure kant is.
    m.i. is alles tot een k/w van 12 goedkoop, van 12 t/m 16 normaal geprijsd en 16 en hoger dan is het aandeel aan de dure kant.
    dhr. de becker vond de consensus van 15 cent winst per aandeel aan de conservatieve kant voor 2006.
    laten we ervan uitgaan dat hgm 20% beter presteerd dan de consensus, hetgeen dan neer zou komen op 18 cent winst per aandeel voor 2006.
    bij de huidige koers van 3,61 is de k/w verhouding dus 20 hetgeen dus aan de dure kant is.
    de aanstaande jaarcijfers zullen uitwijzen hoe hagemeyer het afgelopen jaar gepresteerd heeft en wat men verwacht voor de nabije toekomst.
    het is koffiedik kijken maar laten we ervan uitgaan dat het goed gaat met hgm en dat voor 2007 30% meer winst per aandeel zal laten zien t.o.v. de 18 cent per aandeel van 2006 hetgeen een mooie verbetering zou zijn i.m.o.
    we hebben het dan over een wpa van 0,24.
    bij een normale k/w verhouding van 15 zou het aandeel op de juiste koers noteren n.l. 3,60.
    dus zo slecht is de huidige koers nog niet want 2006 moet nog bevestigd worden d.m.v. de cijfers.
    als blijkt dat het goed gaat en de vooruitzichten zijn goed kan het aandeel weer wat duurder worden gewaardeerd met een hogere k/w verhouding.

    groet,

    niche
  5. [verwijderd] 25 januari 2007 06:27
    Weer een puike opening neergezet Voda. Ook aardig materiaal voor de starters onder ons die zich niet in het verleden verdiept hebben. Het is wel duidelijk te zien dat jij hier 1 van de grootste Hagie fans bent, zoniet de grootste. Ook leuk dat je nog even die AEX wedstrijd naar boven haalt. Ja, dat was meer geluk dan wijsheid.
    Hoe dan ook, een dikke AB voor je werk.

    Groet,

    Hans
  6. [verwijderd] 25 januari 2007 08:05
    RTRS-BEURZEN 'Damrak gaat licht hoger van start'
    AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index gaat een licht hogere opening
    tegemoet na een positief slot woensdag op Wall Street. ,,Een
    voorzichtig positieve opening van een 0,5 tot 1 punt'', aldus
    handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

    De belangrijkste graadmeter in Amsterdam sloot woensdag 0,7
    procent hoger op 506,55 punten. De MidKap-index ging 0,5 procent
    vooruit tot 700,11 punten.

    De graadmeters op Wall Street behaalden woensdag mooie
    winsten. Vooral technologieaandelen waren in trek wegens
    optimistische kwartaalrapportages van internetbedrijf Yahoo en
    technologieconcern Sun Microsystems. De Dow-Jonesindex van
    dertig hoofdfondsen sloot 0,7 procent in de plus op 12.621,77
    punten. De technologiebeurs Nasdaq steeg 1,4 procent tot 2466,28
    punten en de breed georiënteerde S&P 500-index eindigde 0,9
    procent hoger op 1440,13 punten.

    Op de beurs in Tokio eindigde de toonaangevende Nikkei-index
    0,3 procent lager op 17.458,30 punten.

    De euro noteerde donderochtend op 1,2965 dollar. Bij het
    slot van de Europese beurzen woensdag stond de Europese munt nog
    op 1,2960 dollar.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  7. snipper 25 januari 2007 08:30
    Wat een lap tekst, zeker een aanbeveling waard, je kan het altijd leuk schrijven, TA is wel degelijke een belangrijk instrument(voor mij geworden)
    idd wat je zegt, leeuwendeel is goed gestemd over HGM, het kan ook niet anders dat de koers gedrukt word, wie of wat daarvoor verantwoordelijk is blijft duister.
  8. [verwijderd] 25 januari 2007 08:43
    Uitleg Vlug, Davids & van Mourik
    Update: 24-1-2007

    Het advies van Hagemeyer is Neutraal sinds 15 december 2006. Het aandeel is dinsdag gestegen met 0.28% tot EUR 3.64. In totaal is het aandeel de afgelopen 5 dagen met 1.39% gestegen.
    Het huidige neutrale koersverloop heeft, binnen de bestaande langetermijn dalende trend, vooralsnog de kenmerken van een consolidatieperiode. Een hervatting van de negatieve tendens wordt dan ook verwacht.
    Doorbraken van steun- of weerstandniveaus werden dinsdag niet gesignaleerd. Steun is gevormd op EUR 3.47, weerstand op EUR 3.69.

    Poster heeft LT belangen in hagemeyer.

    Lt-ers lijden overigens aan het mechanisme van fixatie.
    Dit mechanisme is goed uitgedrukt in het verhaal van die man die met een varken en een hond schipbreuk lijd en achterblijft op een onbewoond eiland. Dat varken begint er met de dag aantrekkelijker uit te zien maar elke keer dat de man avances maakt gooit de hond roet in het eten.
    Op een dag dat hij met een vergevorderde poging bezig is om het varken te bespringen komt er uit zee een naakte bloedmooie vrouw aanlopen.
    Zegt die man:'Zeg, zou jij die hond even vast willen houden'?
  9. [verwijderd] 25 januari 2007 09:10
    Leuke opening!!! (aanbevolen)
    Alles komt weer goed als het blijkt dat de koperprijs en de dollar/euro koers geen invloed hebben op Hagemeyer!!!

    Er is de laatste tijd zoveel gepraat over de koper en dollar euro dat zelfs ik me een beetje zorgen begin te maken....

    Dus jah...
    Hopen op goed nieuws!
  10. [verwijderd] 25 januari 2007 09:13
    Trouwens ff een snel vraagje....
    Hoe denken jullie over alex van de Rabobank??
    Is die erg goedkoop in vergelijking met andere providers? (kopen/verkopen)
    Alvast bedankt!
    Ik weet trouwens al van de binckbank maar ik blijf liever
    bij een grote bank...
  11. [verwijderd] 25 januari 2007 09:22
    Voda, volgens mijn doet het office pakket het weer, zo te zien ben je er heel blij mee want je was niet meer stoppen.
    Keurig gedaan, ab-tje.

    Gr. Peter
  12. [verwijderd] 25 januari 2007 09:55
    Nederlands consumentenvertrouwen op recordhoogte
    Publicatiedatum: 25/01/2007 [09:44]

    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Het consumentenvertrouwen is in januari 2007 naar een recordniveau gestegen. In de afgelopen zes jaar is het vertrouwen nog niet zo hoog geweest. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

    De Nederlandse consumentenvertrouwensindex kwam, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, in januari uit op +13. Dat wil zeggen dat er 13% meer optimisten dan pessimisten zijn. Gemiddeld in de afgelopen twintig jaar waren er iets meer pessimisten dan optimisten. Dit langetermijngemiddelde ligt op -3. In november 2006 kwam de index uit op +8.

    Consumenten hebben volgens het CBS vertrouwen in de ontwikkeling van de Nederlandse economie. De verwachting over de economie in de komende twaalf maanden verbeterde zeer sterk. Het oordeel over de economie in de afgelopen twaalf maanden bleef ongewijzigd.

    Ook de koopbereidheid is in januari verbeterd. Voor het eerst sinds april 2002 zijn er weer meer optimisten dan pessimisten. De toegenomen koopbereidheid wordt veroorzaakt door een stijging van het aantal consumenten dat vindt dat het een gunstige tijd is voor grote aankopen, zoals een wasmachine of meubelen. Ook het oordeel over de eigen financien in het afgelopen jaar en het komende jaar verbeterde aanzienlijk.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  13. [verwijderd] 25 januari 2007 10:07
    Ik heb even een vraag voor Hans!
    Je hebt mij destijds gezegd dat ik de real time koersen kon volgen via SNS Securities. Eeen tijd geleden is dat schijnbaar afgelopen. Kun jij mij zeggen of ik de verkeerde site van hun heb? Of heb jij misschien iets anders voor mij.
    Alvast dank voor je reactie.
  14. [verwijderd] 25 januari 2007 10:16
    Hallo Bekro. Helaas pindakaas. Sinds het "vernieuwen" van de site doet de RT het niet meer. Ik heb nu zelf ook geen RT meer.
    Het enige (gratis) alternatief wat ik nu nog ken is de live stream van RTLZ. Dit vergt wel veel van je internet verbinding, en wordt zelfs op sommige kantoren niet toegestaan.Die koersen zijn +/- 3-4 minutes oud.

    www.rtl.nl/financien/rtlz/livestream/

    Een ander alternatief is bv een rekening bij Alex (10 euro per maand voor RT, diepteboekje etc.) of bij Binck een rekening openen. Voor verdere info zien desbetreffende sites.

    Succes verder.
  15. [verwijderd] 25 januari 2007 10:21
    Hans ik neem aan dat je telebankiert? Dan kan je volgens mij ook gewoon de RT zien alleen moet je het dan steeds verversen. Bv bij een nieuwe aanschaf van aandelen moet je toch de huidige waarde weten neem ik aan?

    Voda nog bedankt voor de overname van vandaag een AB waard!

    gr MvdH
92 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.858
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.544
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.060
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.880
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.527
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.881
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.055
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.609
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 345
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.629
AMG 965 126.942
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.230
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.631
Arcelor Mittal 2.025 318.842
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.211
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.334
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.804
ASML 1.762 78.248
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.831
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht