Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Uranium topper !!FCO.TO

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2007 17:35
    Dit fonds is nog niet echt ontdekt maar begint wel te gebeuren nu ISIN: CA34637L1031 FCO.TO .Aandeel staat genoteerd in toronto.Waarde van het aandeel is rond de 14$ met wat er in de grond zit aandeel staat nu voor een luttele 0,67 en komt van de 0,40 .Vandaag een mooi pb en de koers schiet al aardig weg.Aandeel zal nog velen malen over de kop gaan.Lees dit eens!!

    Formation Capital Corporation (FCO.TO) onwaarschijnlijk laag gequoteerd

    "Een aandeel als FCO is een zeldzame parel in de beleggerswereld die nu langzamerhand ontdekt wordt door het publiek. Een aandeel met zulke intrinsieke waarden zal je niet gauw meer tegenkomen. Het heeft gewoon zijn tijd nodig om te rijpen en op zijn waarde gequoteerd te staan. "

    Deze keer bekijken we zijn uitzonderlijke veelbelovende Uraniumprojecten.

    URANIUM :

    Van mijn tot reactor :

    Uranium werd in 1789 ontdekt door de Duitse scheikundige Martin Heinrich Klaproth in het mineraal pekblende ( Marie Curie bestudeerde radioactieve materialen, met name uraniumerts, ook wel Uraniniet of pekblende genoemd. De pekblende bleek sterker radioactief te zijn dan het uranium en thorium dat eruit werd gewonnen). Het element werd genoemd naar de planeet Uranus, die acht jaar eerder was ontdekt. Uranium, ook wel yellowcake U3O8 geheten heeft een extreem positief jaar achter de rug en MAPS voorspellen alleen nog maar betere tijden voor 2007. Uranium ($72 / lb www.kitcometals.com/ ) wordt over over heel de wereld aangetroffen. In de natuur komt het ongeveer even frequent voor als zink. De twee voornaamste uraniumisotopen die op aarde voorkomen zijn U-235 en U-238, waarvan de eerste onmisbaar is voor zowel kernreactoren als kernwapens. Bij ontginning wordt U-235 gewoonlijk op de mijnsite zelf of dichtbij verwerkt tot uraniumoxide (U3O8) of zogenaamde yellowcake. In deze vorm wordt het verkocht aan nutsbedrijven die contracten afsluiten voor de volgende drie fasen van het proces. Het gaat achtereenvolgens om de conversie van U308 naar uraniurnhexafluoride (UF6, een gas), de verrijking van ongeveer 0.7% naar 3 à 5% (door toevoeging van U-235) en tot slot de conversie naar uraniumdioxide (UO2, een poeder). Voor één kilo verrijkt UO2 is acht kilo U308 nodig. De kost van uranium als grondstof maakt - in tegenstelling tot centrales op fossiele brandstoffen (olie, gas en steenkool) - slechts een beperkt deel uit van het totale kostenplaatje.

    De uraniumprijs:

    Net zoals de kobaltmarkt is de uraniummarkt een peer-to-peer market. Dit wil zeggen dat de verbruikers en verkopers onderling contracten afsluiten zonder dat dit gecentraliseerd wordt op een marktplaats. De meeste contracten lopen over een periode van meerdere jaren, ongeveer 12 % van de contracten heeft betrekking op leveringen op een termijn van hoogstens zes maanden (spot market). De hoogste prijs in het begin van de jaren '70 bevond zich omgerekend naar vandaag op zo'n $145 / lb. Na het ongeluk in Pennsylvania in 1979 (Three Mile Island) en de ramp in Tsjernobyl in 1986, kalfde de prijs snel af door het terugschroeven van MAPS in nieuwe kerncentrales. Het aanbodoverschot verdween in 1985 en er verscheen een tekort dat minstens tot 2010 zal aanhouden doordat de mijnbouw de toen niet renderende MAPS in de jaren '90 bijna volledig stillegde.

    In een recente MAPS zei Scotiabank Vice President, Industry and Commodity Market Research Patricia Mohr, dat uranium “waarschijnlijk de topper van 2007 zal worden” gezien het feit dat de wereldmarkt steeds meer nadruk legt op de opwekking van kernenergie.

    Taylor onderschrijft dat hogere prijzen met de tijd ook voor meer aanbod zorgen, maar hij zegt dat de tijd die nodig is om voldoende uranium voor een mijn te vinden en het daarna in productie te nemen wel een decennium of langer kan duren.

    Volgens Taylor is er nog nooit een markt geweest die vergelijkbaar is met de huidige uraniummarkt. Hij noemde het metaal “bijna recessiebestendig.” “Het meest opmerkelijke is dat de uraniumprijzen zijn blijven doorstijgen, zelfs toen de olie- en gasmarkt aanzienlijke correcties hebben ondergaan,” zei hij. “De krachten van de markt zijn niet alleen “bullish” voor uranium, maar zorgen er zelfs voor dat dit metaal bijna recessiebestendig is.”

    Mohr zinspeelde hier ook al op, toen ze stelde dat: “Kernenergie wordt gebruikt als basisopwekking voor elektriciteit en zal slechts minimaal beïnvloed worden door de bescheiden vertraging van de wereldgroei in 2007. "

    Taylor concludeerde dat “doordat een groot gedeelte van de wereldelektriciteit wordt geleverd door kernenergiecentrales, en omdat deze centrales zelfs ten tijde van een grote economische recessie elektriciteit moeten blijven leveren, en met het dalende aanbod van uranium, het moeilijk voor te stellen is dat de uraniumprijzen zullen dalen, ook al zouden de kosten van de mijnbouw van uranium kunnen dalen in een deflatoire omgeving.”

    Het primaire aanbod:

    Volgens gegevens van de Uranium Information Centre, hebben mijnen vorig jaar maar 48.000 ton uranium geleverd, de rest was afkomstig van bestaande voorraden. Tweederde van het uraniumaanbod komt van mijnproductie. De ene helft van ondergrondse mijnen, de andere helft van open-pit en leaching. Uranium wordt niet enkel als primaire grondstof geproduceerd, maar ook als bijproduct in goud- en kopermijnen. Canada en Australië zijn de belangrijkste producenten. Australië heeft de grootste reserves. Het duurt al snel tien tot twintig jaar om nieuwe projecten in productie te brengen. Zes bedrijven zijn goed voor driekwart van de wereldproductie: Rio Tinto (VK), Cameco (Canada), AREVA (Frankrijk), Kazatomprom (Kazachstan), BHP Billiton (Australië) en Priargunsk Mining (Rusland). De drie grootste mijnen van zowel Australië als Canada zagen hun output gedurende de eerste helft van 2006 afnemen met respectievelijk 27% en 33%. Dat was het gevolg van diverse productieproblemen. Zo zijn er de voorbije jaren wel meer geweest: de fameuze brand in Australië in 2001 (Olympic Dam Facility) en de overstroming in Canada in 2003 (McArthur River, Cameco). Zeer recent (2006) liep Cigar Lake (Cameco) onder water, waardoor de productie onder druk kwam. De expansie van de Mc Arthur River heeft bovendien vertraging opgelopen. Hoogstens vanaf 2010 is een globale hogere mijnproductie te verwachten. In een recente nieuwsbrief zei Jay Taylor, editor van J Taylor's Energy & Energy Tech Stocks and J Taylor’s Gold and Technology Stocks dat er geen significant nieuw aanbod van uranium verwacht wordt voor 2010. “Tegen die tijd zullen er echter nieuwe kernenergiecentrales in de rij staan, hongerig voor extra uraniumbronnen.”

    Het secundaire aanbod:

    Eénderde van het uraniumaanbod komt van bestaande stocks, van de ontmanteling van kernwapens, van tailings en van recyclage.

    1° De elektriciteitsmaatschappijen en de overheden leggen een stock aan voor één of meerdere jaren. De grootste stocks bevinden zich in de VS en Rusland. De VS heeft aangekondigd vanaf 2008 uranium vrij te geven.

    2° Rusland heeft heel wat highly enriched uranium (HEU) uit nucleaire wapens. Dit wordt al vele jaren gerecupereerd en vandaag draait de helft van de Amerikaanse reactoren op uranium uit kernkoppen van de Sovjetunie ... die vroeger op hen gericht stonden. De Russen hebben met diverse landen een akkoord om tot 2013 uranium te leveren, maar ze hebben te kennen gegeven die overeenkomst nadien niet te zullen verlengen. Men wil de resterende stock
  2. [verwijderd] 25 januari 2007 17:38
    Persbericht van vandaag , aandeel staat nu 30% hoger op dit bericht , klein begin van een lange weg.

    Press Release Source: Formation Capital Corporation
    FCO.TO

    Formation Capital Corporation: 2006 Diamond Drilling on Virgin River Uranium Project Returns Highest Grade Thickness Product to Date
    Thursday January 25, 8:30 am ET

    VANCOUVER, BRITISH COLUMBIA--(CCNMatthews - Jan. 25, 2007) - Formation Capital Corporation (the "Company") (TSX:FCO - News) is pleased to provide results as reported to the Company by project operator, Cameco Corporation, from the summer 2006 diamond drilling program at the Centennial Zone of the Virgin River Uranium Project, located within the south-central portion of the Athabasca Basin in northern Saskatchewan. The project is a joint venture formed in 1998 between Formation Capital Corporation's wholly owned Canadian subsidiary, Coronation Mines Limited and UEM, jointly owned by Cameco Corporation and by AREVA Resources Canada Inc. (formerly COGEMA Resources Inc.). Coronation Mines Limited owns 2% of the project with a right of first offer to increase its ownership of the project up to 10% and is carried on the project through to $10 million worth of exploration and development. To date, more than $8.4 million has been spent exploring for a large unconformity-type deposit on the project, consequently resulting in the discovery of the Centennial Zone. The Joint Venture is very encouraged with the exploration results and has approved a budget of $3.3 million for 2007 to continue exploration of the project, an increase of 65% over last year's budget.
    ADVERTISEMENT

    The summer 2006 diamond drilling exploration program consisted of four wedge holes (VR020W1, VR022W1, VR-022W2 and VR023W1) and three pilot holes (VR022, 23 and 24) totaling 4,635.9 metres. The program focused on follow-up of the very significant diamond drilling uranium intersections previously reported in the Company's January 6, and September 19, 2006 news releases. These intersections comprise the "Centennial Zone", and according to Cameco, the uranium intersections obtained in the Centennial Zone are the most significant ever encountered along the entire Dufferin / Virgin River Trend in more than 25 years of exploration. Including the results of the 2006 program, the Centennial Zone now displays a minimum apparent strike length of 450 m (from L7+50N to L12+00N) and is open along strike to both the north-northeast and to the south-southwest. The Centennial Zone also displays a minimum across strike width of approximately 12 m on L8+00N and approximately 15 m on L8+50N. The zone contains significant uranium contents (up to 18.39% U308) over appreciable widths (up to 19.2 m) yielding grade-thickness products (GT) of up to 47.62. A maximum grade of up to 25.6% U308 over 0.5 m was obtained as portion of the intersection in DDH VR-18W2; thereby clearly demonstrating potential for high grade uranium mineralization. Table 1 is a summary of assay results from the 2006 diamond drilling program:

    Table 1: Summary of 2006 Virgin River Centennial Zone Diamond Drill Results

    --------------------------------------------------------------------------
    True
    Thick- Maximum Average
    Hole From To ness Grade Grade GT
    Number (m) (m) (m) (%U3O8) (%U3O8) (m x %)
    --------------------------------------------------------------------------
    DDH VR-022 778.7 794.2 15.5 2.81 0.706 10.94
    (includes) 778.7 782.9 4.2 2.81 1.078 4.53
    (includes) 779.6 781.9 2.3 2.81 1.852 4.26
    (includes) 784.5 785.0 0.5 2.13 2.130 1.07
    (includes) 788.3 789.6 1.3 2.63 1.449 1.88
    --------------------------------------------------------------------------

    --------------------------------------------------------------------------
    DDH VR-22W2 781.0 800.2 19.2 18.30 2.480 47.62
    (includes) 788.8 794.1 5.3 18.30 5.352 28.37
    (includes) 795.5 797.8 2.3 11.40 6.269 14.42
    --------------------------------------------------------------------------

    --------------------------------------------------------------------------
    DDH VR-023 811.0 814.8 3.9 3.18 0.782 3.05
    (includes) 812.5 813.2 0.8 3.18 2.989 2.39
    --------------------------------------------------------------------------

    --------------------------------------------------------------------------
    DDH VR-024 820.3 827.5 7.2 6.72 2.630 18.94
    (includes) 821.3 826.5 5.2 6.72 3.629 18.87
    784.5 785.8 1.3 0.32 0.183 0.24
    794.8 810.7 15.9 0.91 0.191 3.04
    --------------------------------------------------------------------------

    Note that the grade thickness (GT) product in DDH VR-022W2 (GT equals
    47.62) is the highest obtained to date in the Centennial Zone.

    The summer 2006 drilling program included the following;

    DDH VR-020W1, a wedge hole completed from DDH VR-020, was designed to test the eastern 'across-strike' extent of elevated radioactivity and weak mineralization intersected immediately above the unconformity in DDH VR-020. DDH VR-020W1 intersected favourable alteration and structure in both the Athabasca Group and Virgin River Domain but no significant radioactivity. Both DDH's VR-020 and VR-020W1 are believed to have undershot (to the west) the expected trace of the Centennial Zone.

    DDH's VR-022, VR-023 and VR-024, 'pilot' holes collared on L10+00N, L11+00N and L12+00N, respectively, at 185+00E, were designed to test the geophysical conductor system along strike at 100 m intervals to the grid north of previously known mineralization. All three drill holes intersected significant radioactivity (Table 1).

    DDH VR-022W2, designed to test across strike continuity of radioactivity encountered in DDH VR-022 also intersected zones of significant radioactivity (Table 1).

    DDH VR-022W1, a wedge hole completed from DDH VR-022, was designed to test the western across-strike extent of elevated radioactivity and weak Athabasca Group hosted mineralization intersected immediately above the unconformity in DDH VR-022. The hole intersected strongly bleached and hydrothermally altered lower Athabasca Group section, but unfortunately, the drill string became sanded above the bottom of the hole and the hole was lost.

    DDH VR-023W1 was drilled to test the across strike continuity of radioactivity encountered in DDH VR-023. This drill hole intersected favourable alteration and structure in both the Athabasca Group and Virgin River Domain but did not intersect significant radioactivity.

    All uranium assays were carried out by the Saskatchewan Research Council (SRC) of Saskatoon, Saskatchewan. Mr. Dan Jiricka, P.Geo. P.Eng., Senior Geologist for Cameco Corporation is the Qualified Person working directly on the project.

    A location map of the project and drill hole location plan map is available on the Company's website at www.formcap.com. Formation Capital Corporation is very pleased with the progress of this program and looks forward to the 2007 drill program, which is expected to recommence before the end of January 2007.

    Formation Capital Corporation is dedicated to the principles of environmentally sound mining and refining practices, and believes that environmental stewardship and mining can co-exist. Formation Capital Corporation trades on the Toronto Stock Exchange under the symbol FCO.

    Formation Capital Corporation

    Mari-Ann Green, C.E.O.

    The statements contained in this news release in regard to Formation Capital Corporation that are not purely historical
  3. jokus 25 januari 2007 17:45
    zit er in aan gemiddeld 0.36c$. Volg het ook al meer dan 1 jaar via "Beursparels".

    gr Jo.
  4. [verwijderd] 25 januari 2007 17:48
    vervolg deel1

    2° Rusland heeft heel wat highly enriched uranium (HEU) uit nucleaire wapens. Dit wordt al vele jaren gerecupereerd en vandaag draait de helft van de Amerikaanse reactoren op uranium uit kernkoppen van de Sovjetunie ... die vroeger op hen gericht stonden. De Russen hebben met diverse landen een akkoord om tot 2013 uranium te leveren, maar ze hebben te kennen gegeven die overeenkomst nadien niet te zullen verlengen. Men wil de resterende stock houden voor eigen gebruik.

    3° Op oude mijnsites is vaak nog 'uraniumafval' van eerdere productie (tailings) te vinden waaruit met nieuwe technieken nog één en ander kan gerecupereerd worden en vervolgens verrijkt. Veel van deze beschikbare bovengrondse stock is echter reeds de voorbije jaren verbruikt. Het aandeel hiervan in de jaarlijkse vraag wordt geschat op 5 à 7%.

    4° Uranium dat reeds eerder werd gebruikt voor de opwekking van energie wordt gerecycleerd, het aandeel hiervan wordt geschat op 3 à 4 % van de jaarlijkse vraag.

    De vraag :

    Mohr zegt dat internationale nutsbedrijven momenteel op zoek zijn naar 27.000ton termijnverbintenissen van mijnbedrijven. Rond de 440 centrales hebben echter ieder jaar ongeveer 69.700ton uranium van mijnen en reservevoorraden nodig of ongeveer 158ton per centrale. De "Uranium Letter International" www.alberta-star.com/egr_uranium.pdf?... verschaft voor geïnteresseerden veel nuttige informatie.

    De vraag van de bestaande en de toekomstige kernreactoren: wereldwijd zijn er 440 in bedrijf, gespreid over 31 landen. Deze staan in voor 16% van de wereldwijde energiebehoefte. Het Internationaal Atoom Energie Agentschap verwacht dat er ongeveer 130 nieuwe reactoren (130 X 158ton=20.540ton meer vraag per jaar!) gebouwd zullen worden in de volgende 15 jaar. De jaarlijkse verwachte groei van de nucleaire capaciteit wordt door de belangrijkste onderzoeksbureaus geraamd op ongeveer 1.3%. Dit is in lijn met de jaarlijkse toename van de wereldwijde energieconsumptie. Het aandeel van kernenergie zou hierdoor constant blijven op ongeveer 16%. Als opkomende economische regio zal Azië - met China op kop - de komende twintig jaar vele tientallen nieuwe kerncentrales moeten bouwen om in de energiebehoefte van de bevolking te kunnen voorzien. Japan is van plan er nog 11 bij te bouwen tot 2010 en China hoopt op zo’n 40 meer centrales rond 2020. In India zijn er 15 operationeel en 8 in opbouw. Rusland plant 42-58 reactoren tegen 2030 voor eigen gebruik en 40-50 eenheden in het buitenland in de volgende 30 jaar.

    De langetermijncontracten die nutsbedrijven sluiten met uraniumleveranciers zijn haast altijd variabel van aard. Dit kan een extra vraag genereren voor een extra opbouw van hun stocks, uit vrees voor productieproblemen bij de mijnen. De MAPS maakte vorig jaar 3 % uit van het totale verhandelde volume. Exchange Traded Funds (ETF's) hebben ook bij uranium hun introductie gedaan. Door de gedecentraliseerde markt blijft dit echter beperkt.

    Conclusie :

    Door de lage uraniumprijs ($7 / lb in 1993 en 1994 www.uxc.com/review/uxc_prices_mth-end... ) in de periode 1988-2003 verzaakten mijnbedrijven aan MAPS in de bouw en de exploratie van nieuwe mijnen. Dit is recent terug op gang gekomen maar aangezien tussen de ontdekking van een potentieel interessant project en de effectieve productie al gauw tien tot twintig jaar zit, dreigt zoals bij heel wat andere grondstoffen een zekere mate van schaarste. Het secundaire aanbod vertoont bovendien een dalende trend en na 2013 droogt de bevoorrading vanuit Rusland op. Vanaf 2009 komen een aantal nieuwe projecten in productie. Dit zou tussen 2008 en 2014 misschien kunnen resulteren in een tijdelijk klein aanbodoverschot. Productieproblemen, het plots en vroeger dan geanticipeerd wegvallen van een deel van het secundaire aanbod (bv. Rusland), een toename van de MAPS en/ of een versnelde bouw van kernreactoren kan er echter voor zorgen dat de markt ook gedurende voornoemde periode deficitair blijft. Vanaf 2014 zal de uraniummarkt sowieso opnieuw te kampen krijgen met een aanbodtekort door het wegvallen van een deel van zowel het primaire als het secundaire aanbod. Een verdere stijging van de uraniumprijs tot boven de $100 / lb is dan ook evident, met een kleine kans op een stabilisatie van de prijzen op een hoog niveau in de periode 2009-2013.

    Politiek:
    Men moet niet naïef zijn. Gelijk olie en gas geen gewone grondstoffen zijn maar ook machtsinstrumenten, zo ook is voor U308 hetzelfde lot weggelegd. Dat is altijd al zo geweest, en dat zal niet veranderen. Net als andere landen zal Rusland niet aarzelen zijn olie en gas als wapen te gebruiken, als dat nuttig of nodig kan zijn. Dat is een realiteit waar Europa in zijn energiepolitiek rekening mee moet houden. China bouwt kerncentrales maar ik weet niet waar ze hun yellow cake gaan blijven halen! Bij hun beste vriend Poetin of voor veel dollars in Australië en in Canada?

    Bondskanselier Angela Merkel, heeft de voorgenomen sluiting van de kerncentrales in Duitsland al ter discussie gesteld. De Europese Commissie is in haar rapport nog duidelijker: we moeten massaal gaan inzetten op energiebesparing, duurzame energie en kernenergie.

    Wat komen moet:
    SAINT-PAUL-LES-DURANCE - De Europese Commissie pleit in een rapport voor kernenergie: een schone en ruim voorradige energiebron. In Zuid-Frankrijk gaat het internationale kernfusieproject ITER nog een stap verder. In een vredig bos in de Zuid-Franse Provence hebben everzwijnen en herten hun sporen in de bevroren aarde achtergelaten. Even verderop staat tussen de bomen een vlaggenstok in de grond, zonder vlag. Precies op die plek, in het glooiende landschap zeventig kilometer ten noorden van Marseille, bevindt zich - als alles volgens plan verloopt - over tien jaar het centrum van een kernfusiereactor die op den duur voor het eerst meer energie oplevert dan verbruikt.

    Het project heet ITER (Internationale Thermonucleaire Experimentele Reactor) en zou een oplossing kunnen zijn voor de slinkende olie- en aardgasvoorraden. In huidige kerncentrales vindt kernsplitsing plaats: een atoomkern van uranium splijt in lichtere kernen, waarbij energie vrijkomt. Bij kernfusie - de energiebron van de zon en de sterren - moeten de lichte atomen juist samensmelten. Ook in dat proces komt energie vrij.

    De brandstoffen van ITER zijn twee vormen van waterstof (isotopen), deuterium en tritium. Van deuterium, dat in zeewater zit, is de wereldvoorraad vrijwel onuitputtelijk. Tritium, dat licht radioactief is, komt op aarde niet voor en wordt in een toekomstige fusiecentrale gemaakt uit lithium. Er is genoeg lithium als erts beschikbaar voor zeker duizend jaar energie en in zeewater zit genoeg voor miljoenen jaren.

  5. [verwijderd] 25 januari 2007 17:49
    vervolg deel

    FCO en U3O8:

    The Kernaghan Lake Project (Coronation 100% van FCO heeft een belang van 20% en UEM 80%) lies west of Wollaston Lake in the north-eastern portion of the Athabasca Basin where Middle Proterozoic, large scale, high grade unconformity uranium deposits occur at the base of the clastic sedimentary sequence and can attain gross metal values in excess of ten billion dollars. The property, located approximately 400 km north of La Ronge, is also joint ventured with Coronation (100% FCO) and UEM Inc. with Areva the operator. The target is a Key Lake type uranium deposit, which contained reported reserves of approximately 195 million pounds of uranium oxide. This project lies approximately 15 km northeast along trend of the La Rocque Lake discovery, part of the Dawn Lake Project belonging to Cameco, AREVA and JCU (Canada) Exploration Company Ltd., where a drill intercept of 0.7 m @ 31.9% U3O8 at a depth of 276 meters was reported by operator Cameco. UEM has been drilling the Kernaghan Lake Project and intends to continue drilling with a proposed budget of $430,000 for 2007.

    U308 komt van $7/lb en staat nu aan $72/lb en gaat naar $200/lb! Het mijnen van U308 kost $12/lb. Cash flow ongeveer vanaf $15!
    195.000.000lb X $72/lb= $14.040.000.000
    20% interesse van FCO = $2.808.000.000
    Gedeeld door nog geen 200.000.000 aandelen = USD $14 per aandeel aan waarde van U308 in de grond in The Kernaghan Lake Project alleen. FCO noteert vandaag CAD $0.46!!!
    AUB!

    Volledig nieuwsbericht van 20 december 2006:

    www.formcap.com/s/News.asp?ReportID=1...

    Formation Capial Corporation:

    www.formcap.com/ppt/slide4.htm

    1° Het Idaho Cobalt project: Kobalt, goud en koper.
    www.idahocobalt.com/s/Home.asp

    www.formcap.com/s/News.asp?ReportID=1...

    Co: 46.500.000 lbs X $26,50 = $1.232.250.000

    Cu: 50.700.000 lbs X $ 2,65 = $ 134.355.000

    Au: 60.500 ounces X $ 610 = $ 36.905.000

    Totaal: $1.403.510.000 grondstoffen in de grond of $7 per aandeel, slechts een tiende van hun exploratiegebied werd voltooit! ($7 X 10 ?)

    2° Big Creek Hydrometallurgical Complex:

    www.formcap.com/s/BigCreek.asp

    Sunshine Precious Metal Refinery: nieuwwaarde $70.000.000 : 200miljoen aandelen = $0.35 per aandeel.

    www.formcap.com/i/pdf/Refinery2pgBroc...

    3° The Morning Glory Project, Lemhi County, Idaho: goud en zilver.

    www.formcap.com/s/MorningGlory.asp

    4° Compass Lake Project, Saskatchewan, Canada: goud en zilver.

    www.formcap.com/s/CompassLake.asp

    5° El Milagro Mexico: goud en zilver.
    www.formcap.com/s/ElMilagro.asp

    You will not find this on the FCO website.

    It is a StockHouse post on January 15, 2001 (post # 2863247) by Phil Nesbit ( overleden feb 2006, doodjammer!), who was the geologist for FCO (and one of the founders of FCO).

    The reason the Milagro is so fantastic is that the grades there are high enough that it breaks even at $2.25 silver. Its bonanza grade. There are intervals in that ore that run as high as 5 kilo to the ton, thats 5000 grams or 150 ounces per ton. If it can start up even in these conditions for the silver price, then as it goes lower and into somewhat lower grade below the surface enriched zone, FCO would score big as silver prices improve.
    From talking to Rick, they confirmed my initial MAPS down there. The mineralization is over 3 meters in width. Rick and Dave Bending added an aditional couple of hundred meters on to the strike, so it has a bonanza zone over 400 meters long. Its still bonanza grade to 40 meters in depth, so it is at least a couple of hundred thousands of tons and frankly its not likely to stop at 40 meters, where it is 3.8 meters in width. At a 100 ounce per ton average grade for the samples taken to date, that would be a 20 million ounce silver deposit with an average 19% combined lead zinc value to back it up. So figure $600 per ton for the ore raw or for FCO minds, equivalent of 2% cobalt over 10 feet.

    Since the deposit is a Santa Eulalia type, it should actually end up being one heck of a lot bigger then that too, though in deeper parts the grade will drop off to the 30-40 ounce range. A small one of these types is MAPS,000 ounces of silver and bigger ones run into the billions of ounces.

    Scott has been sitting on the hill, refusing to really sell it, even though they have had offers. The play can go in anytime they have enough time and personnel to get it going. It should net in 3-4 million bucks a year, even as a 100 ton per day direct MAPS ore mine at these low prices for silver.

    This is a StockHouse post which Phil sent to me on Feb. 19, 2006 (a couple of weeks before he passed away).
    Actually, they dropped Los Cocos and are camped on Milagro. There have been plenty of offers on Milagro, some from the majors, but those were turned down.

    Los Cocos had pretty high holding costs. Its very remote. I spent a couple years there. Really interesting ore deposits, but all very raw and needing drilling. We did most of the work by horse back or with a crew hiking in to places the horses could not travel. Roads are just not exisiting on the block. There were workings dating back to Olmecs, way before the white man, on the property.

    Milagro is remote, but could be made accessible with one 5 km road to the rail net. Its probably the highest grade silver deposit that is not currently being mined anywhere in the Western Hemisphere. The grade is not in ounces, its in Kilos of silver to the ton over widths of meters and not feet. There are 40,000 tons of ore in the current workings with an average width of 3.2 meters and an average grade of 100 ounces of silver to the ton. There is a lot more ore and the deposit has never been explored in the modern sense. You can trace the ore along surface for a kilometer.
  6. [verwijderd] 25 januari 2007 17:50
    vervolg deel

    6° Queen of the Hills Project, Lemhi County, Idaho: goud en zilver.

    www.formcap.com/s/QueenOfTheHills.asp

    7° Black Pine Project, Lemhi County, Idaho: kobalt, goud en koper.

    www.formcap.com/s/BlackPine.asp

    Here is what Phil wrote about Black Pine, on October 29, 2005 in post # 10666497 on the main FCO board:

    As for the Blackpine, it has had three million spent in exploration to date. Most of the work caried out on the site was for copper with gold and cobalt MAPS. There are strong indications from the drilling of cobalt-gold zones of a high degree of interest for future development on the site.
    There was a begining made on a pre-feasibility study for the property, but the shift to work on the ICP took the wind out of the sails of the project. It shoud however be remembered that the project is within hauling distance of less than 10 miles to where they will eventually build the ICP mill, so it may be possible for them to use any muck from Blackpine in the long term at the other mine site.

    Gold grades from some of the Blackpine drilling were some of the highest encountered in the Idaho Cobalt Belt. There were some hits as high as an ounce per ton in the eastern extent of mineralization there.

    8° Kernaghan Lake Project, Saskatchewan, Canada: uranium. $14 per aandeel U308 in de grond , zie hier boven. Onthoudt: gemiddeld 8% U308 per ton!!!
    www.formcap.com/s/KernaghanLake.asp

    9° Virgin River Project, Saskatchewan, Canada: uranium.
    FCO heeft hierin een belang van 2% en heeft het voorrecht om het te verhogen tot 10% onder speciale omstandigheden en mits betaling van 10% van de exploratiekosten, Cameco draait op voor de eerste 10 miljoen exploratiekosten. Scott heeft mij in Brugge verzekerd dat ze gaan voor de volle 10%. De drillresultaten worden eerstdaags bekend gemaakt. Naar het schijnt om van achterover te vallen! ( 20 tot 30% U308 ? )

    www.formcap.com/s/VirginRiver.asp

    Een aandeel als FCO is een zeldzame parel in de beleggerswereld die langzamerhand ontdekt wordt door het voortdurendzoekendbeleggerspubliek. Een aandeel met zulke intrinsieke waarden zul je niet gauw meer tegenkomen. Het heeft gewoon zijn tijd nodig om ook op waarde gequoteerd te staan.

    Zou Xstrata, die als onmiddellijke naaste gebuur van het ICProject en die zonder The Big Flat van FCO niet opnieuw kan beginnen mijnen, nu zijn geld aan het tellen zijn of zouden ze nog een beetje wachten om een biedoorlogje te starten en het eerste schot te lossen? Reken maar!

    P.S.

    Geen kwaad woord over de andere kobaltexploratie bedrijven, doch loopt maar het lijstje latesturanium.com/ af op zoek naar toekomstige Uraniummijnen met een gemiddelde U308 ertsgehalte van 8%! Van de 1000 exploratiebedrijven worden er nog geen 10 een mijnbedrijf, misschien als de U308-prijs doorstijgt naar $200/lb en hoger dat dan die met een ertsgehalte van 0,20% ook rendabel worden!

    Silver Spruce Resources & Universal Uranium Intersect Uranium Mineralization at Two Time Zone :January 4, 2007, Bridgewater, NS & Vancouver, BC -- Silver Spruce Resources Inc. (TSXV: SSE) and Universal Uranium Ltd. (TSXV: UUL) are pleased to announce that they have intersected uranium mineralization in four of the five holes drilled in December on the Two Time Zone, located on the CMB Northwest claim block east of Snegamook Lake. A total of 812 meters were drilled during this program.
    Highlights
    - Uranium mineralization intersected in four of five drill holes
    - Values to 0.13 % U3O8 over 1.6 meters (LEZE, ZEGGE EN SCHRIJVE 0.13%)

    Thursday January 4, 9:15 am ET
    SEATTLE--(BUSINESS WIRE)--Madison Avenue Research Group has published .................................... the Hot Rocks Prospect is proven historically and appears readily minable (historical non NI-43-101 compliant data indicated a total of 166,625 tons with an average grade of 0.2% U308 totaling over 630,000 pounds of uranium in the ground). The Koorsharem Prospect is on what the prospectors believe may be the area of (based on verbal communication from geologists that explored the site in the 40's and sent off samples) a "high grade vein";

    TORONTO, ONTARIO--(MARKET WIRE)--Dec 14, 2006 -- Yukon Resources Corp. (Yukon) (OTC BB:YUKR.OB - News)(FWB: YE5) has received the final assays of its summer and fall exploration programs from the Sagar Uranium - Gold Property located in the Labrador Trough of Northern Quebec.
    High grade uranium, gold and copper results have been returned from several areas on the property. A total of 6 samples returned values greater than 1.0% U and 27 samples were greater than 0.1% U.

    Uranium One deposit among global top ten – Neal Froneman
    “Higher demand not seen in price yet”
    Tessa Kruger
    Posted: Fri, 12 Jan 2007 13:47 | © Moneyweb Holdings Limited, 1997-2006
    SXR Uranium One’s Dominion project in South Africa is among the top ten uranium deposits in the world and accounts for half of South Africa’s uranium resources.The Dominion Uranium Project is scheduled to commence production in the first quarter of 2007. The agreed terms provide for four new contracts with a total sale of 3,MAPS pounds of U3O8 from Dominion for delivery during the period 2008 and 2012, inclusive. (Na 15 minuten zoeken geen percentage, van hun ertsgehalte gevonden!!!)

    Op Kitco Base Metals (http://www.kitcometals.com/ ) kan men regelmatig bovenvermelde Latest Press Releases vinden, ....wie zoekt, die vindt.

    Lijntjes trekken is niet aan mij besteed, ik houd mij enkel bezig met goede huisvaderaandelen die ongelooflijk spectaculair laag gequoteerd staan! Let op, bij een plotse schorsing van haar beursnotering, zou een pijnlijk jammerlijke "fcoaandelennaaktheid" U kunnen overvallen!

    13 januari 2007
    Jabecque

  7. [verwijderd] 25 januari 2007 21:04
    Wat is dit gruwelijk balen zeg! Wilde er gisteren in stappen, maar dacht: geen overhaaste beslissingen, probeer emotie niet teveel toe te laten... Op zich heel goed, maar daarmee net wel 25% stijging misgelopen... Alsnog kopen of even wachten op een dipje, wat is jullie mening?
  8. [verwijderd] 25 januari 2007 22:05
    quote:

    RJG123 schreef:

    [quote=PRVIEW]
    autch... hier nog 1
    [/quote]

    Gedeelde smart is halve smart... Stap jij er alsnog in op dit prijsniveau?
    Na weer een kleine afkoeling ben ik de eerste, maar met een kleintje...

    Anders pas weer na een paar weken.

    Suc6
17 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.535
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.545
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.149
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.614
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.405
AMG 965 126.177
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.707
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.147
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.188
ASR Nederland 18 4.129
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht