Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Corus Terug naar discussie overzicht

Voorspelling eindbod c.q. bedrag p.a. Corus

89 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 januari 2007 01:24
    Volgens mij gaan beide partijen diep in de buidel tasten voor Corus en begrijpelijk. Corus is een fantastische staalproducent met veel competentie. Een nieuwe aansturing kan er voor zorg dragen dat Corus nog winstgevender wordt en dat Corus Engeland verder gesaneerd gaat worden.

    Ergo als het aandeel op een andere wijze opgepakt kan worden na de overnama dan ben ik van de partij. Jojo zal ons over de mogelijkheden inlichten.

    Ik ga uit van een bod van 10,30 euro (680 pence).

    P.S. geen aandelen Corus alleen turbo's TL 7.07.
  2. viermeiden 28 januari 2007 09:25
    Beste cours,

    heb de hele rit van Corus meegemaakt, gemiddelde aankoop 0.43, 80%
    verkocht. Het laatste plukje rond de 7.81.
    Wil dus ook het eind meemaken!

    Ik wil bij deze alle 'mannen van staal' bedanken voor hun constante,
    niet aflatende, kwalitatief hoogstaande bijdrages aan dit geweldige
    forum. Ik ben van mening dat het forum van Corus, op enkele uitzonde-
    ringen na, een voorbeeld is hoe een forum moet zijn.
    In het verleden al eens aangegeven dat jullie bijdrage en de keuzes die ik aan de hand daarvan heb gemaakt, mij een grote financiële onafhankelijkheid hebben gegeven.

    Nou daar is IE dan: 9.15
    viermeiden
  3. [verwijderd] 28 januari 2007 10:23
    quote:

    viermeiden schreef:

    Beste cours,

    heb de hele rit van Corus meegemaakt, gemiddelde aankoop 0.43, 80%
    verkocht. Het laatste plukje rond de 7.81.
    Wil dus ook het eind meemaken!

    Ik wil bij deze alle 'mannen van staal' bedanken voor hun constante,
    niet aflatende, kwalitatief hoogstaande bijdrages aan dit geweldige
    forum. Ik ben van mening dat het forum van Corus, op enkele uitzonde-
    ringen na, een voorbeeld is hoe een forum moet zijn.
    In het verleden al eens aangegeven dat jullie bijdrage en de keuzes die ik aan de hand daarvan heb gemaakt, mij een grote financiële onafhankelijkheid hebben gegeven.

    Nou daar is IE dan: 9.15
    viermeiden
    aanbevolen, zit er zelf ook in van af 0,21.
    wil 3 mensen bedanken die op diverse forums met hun bijdrage een belangrijke rol hebben gespeeld voor een goed Corus-forum.
    * op het dft-forum was dat in het verleden '' girlnod''
    * op eurobench-forum is dat'' R.bootje''
    * op dit forum vond ik ''Leoncio 1 '' een kei.
    Natuurlijk wil ook die vele andere corus-fans niet vergeten, maar dat zijn er teveel om te vermelden.

    wat het overname bod zal worden is moeilijk in te schatten.
    de berekening van zwartbles is puur een boekhoudkundig verhaal, niks mis mee, maar er zit altijd een ''goodwil'' in een bedrijf, zeker ook bij corus, wat heeft men daar voor over?

    op 5 jan. 2000 was de hoogste koers ooit €13,80
    voor de overname geruchte stond was de hoogste koers ong. € 6,40.
    dus wat is een bedriijf waard? in 2000 volgens de aandeelhouder €13,80 en 6jaar later €6,40
    er is natuurlijk wel veel gebeurd in al die jaren, staalmarkt ingestort, corus op rand van afgrond door slecht draaiende engelse smelterijen, enz. enz.
    maargoed, corus staat weer op de rails en de staalmarkt staat er weer goed voor, er word weer geld verdiend en de toekomst ziet er solide uit.

    als ik een voorzichtige voorspelling zou doen ( wat ik zelden doe, maar dit zal op dit forum m'n enige zijn) dan ga ik voor € 9,25.

    gr.
    trippeltje

  4. [verwijderd] 28 januari 2007 11:20
    Waarde Corus vrienden,

    Deze week komt er een einde aan het Corus tijdperk, ik zal mijn dagelijkse gang naar het forum missen. Vaak stonden op het forum al gedetaillerde berichten terwijl in de fabrieken hier nog niets over bekend was. Zoals gezegd een goed inhoudelijk forum, soms wel een met een paar irritante deelnemers, maar voor het overgrote deel een bewogen groep Corus fans.
    Ik zit erin sinds 0,10 euro en was eigenlijk van plan om er nog niet uit te stappen, maar de langetermijn planning wordt waarschijnlijk volgende week in drie dagen ingevuld. Het heeft dan uiteindelijk voldoende opgebracht hoop ik.
    Ik schat in dat beide partijen ver willen gaan, Tata heeft al diverse projecten stilgelegd om cash te genereren. Ik ben benieuwd wat er op het scorebord komt te staan wanneer de kruitdampen zijn opgetrokken. Ik zit er dubbel in, als aandeelhouder(tje) hoop je op een zo hoog mogelijk bod, maar als Corus werknemer weet je dat de overname door IJmuiden moet worden opgebracht.
    Wanneer het minder gaat in de staalwereld komt toch ook de werkgelegenheid aan de orde.
    Een voorspelling is moeilijk te geven, eerste geruchten nadat CSN in beeld kwam was 620 pence maximaal door CSN. Tata zal dat volgens mij gaan overtreffen, dus eindbod ergens rond 625 - 650 pence.
    Ik wens iedereen succes en geluk en wie weet tot ziens op een ander forum.
  5. [verwijderd] 28 januari 2007 11:57
    De laatste bieding is 515 pence.
    Ik ben denk ik minder optimistisch en ga van een eindbod uit rond 580/590 pence.
    M.i. wacht Tata tot dinsdagmiddag om met een knock-out bod te komen.
    Een derde bieder acht ik nog steeds niet uitgesloten.
    Deze zal wachten to het laatste bod bekend is en dan overwegen met een eventueel bod te komen.
    Verder is de economische groei in Engeland nog robuust dus de kans dat de rente nog een keer omhoog gaat aanwezig waardoor het pond sterker wordt.

    met vr. groet.
    Hans.
  6. [verwijderd] 28 januari 2007 12:46
    nog even berichtje uit de Sunday Times:


    The Sunday Times January 28, 2007

    Brazilians tipped to scoop Corus
    Dominic O’Connell and Louise Armitstead



    BRAZILIAN steel group CSN is tipped to trump Indian rival Tata this week in a quick-fire £6 billion-plus auction for Corus.
    The long-running contest could be all over by early Wednesday morning after the Takeover Panel announced an unusual set of rules to bring the matter to a head.

    CSN is widely expected to outgun Tata. It already has the highest offer on the table, having made an agreed bid of 515p a share, valuing the Anglo-Dutch steelmaker, which includes the rump of British Steel, at £5.9 billion once debt is included.

    To stay in the race, Tata will have to offer at least 520p a share. The Takeover Panel rules stipulate that each new offer has to be pitched at least 5p per share higher than the previous one.

    “I think Tata has to have a go, but CSN wants it more and is prepared to pay more,” said one City source. “But it is very difficult to call, and obviously Tata is serious, having stayed in the longest and seen it through to the auction.”

    A source close to the situation said: “Don’t write off Tata yet. They’ve spent all week working on this, negotiating the rules and terms with the Takeover Panel, checking funding capabilities and going over every possibility. This is not for show — they are serious and they believe they can win.”

    Bovenstaande geeft aan dat beide partijen tot het gaatje zullen gaan en misschien ben ik dan wel een beetje te bescheiden met een eindbod 580-590.

    met vriendelijke groet Hans.




  7. [verwijderd] 28 januari 2007 13:10
    leuk bericht hans,
    het zal best een strijd worden, de staalsector staat aan de vooravond van meer overnames, wat dat betreft mogen we Mittal ook wel noemen als de motor achter dit alles.
    Mittal nam Arcelor ook over voor veel geld, maar zoals het er nu naar uit ziet is het toch een mooie zet geweest, die Mittal geen wind eieren heeft gelegd.
    Er zijn nog zat staalbedrijven tekoop, maar een bedrijf moet wel inhoud hebben ( klanten en kwaliteit )en dat heeft corus wel en dat is geld waard.
    Men denk wel eens dat iedereen staal kan maken ( Rusland, china, oost europa ) maar stipte levering,maatwerk,nazorg,meedenken met de klant,stabiele partner en land ( zie nu rusland vs shell ) zijn net zo van belang.

    gr.
    trippeltje
  8. [verwijderd] 28 januari 2007 13:48
    Beste Corus forumgangers, enkele maanden geleden ben ik gestopt met bijdragen aan het Corus forum zoals destijds gemeld. Wel heb ik het forum elke dag als lezer met interesse gevolgd. Zelf ben ik vehuisd naar het Arcelor Mittal forum en al mijn Corus opbrengsten in Mittal gestoken. Staal bloeit als nooit tevoren en de vooruitzichten op de langere termijn zijn zondermeer uitstekend. Mittal is dus een fantastische play om daarop in te spelen.

    Binnenkort is Corus niet meer maar voor de zittenblijvers zit er waarschijnlijk nog een leuke extra eindbonus in. Ik loop die mis maar dat wist ik van tevoren. Voor hen die in staal blijven geloven, bezoek na Corus het Arc.Mit. forum en koop die stukken voor de LT. !

    Heel veel succes met de bieding!

    Groet
    Coert
  9. [verwijderd] 28 januari 2007 14:27
    Beste Corus vrienden,
    In tegenstelling tot jullie zit ik relatief kort in Corus. Vorig jaar een mooie rit meegemaakt en sinds 7,75 er weer in. Ik vind mijzelf ook zeker geen Corus kenner. Het is momenteel heel lastig om biedingen strijd te voorspellen. Ik ben echter wel positief. Als ik het voorzichtig inschat kom ik op een koers van

    € 9,20

    We zullen zien. Tot volgende week in dit theater ;-))
  10. [verwijderd] 28 januari 2007 15:22
    Ik zie dat iedereen zeer optimistische koersen noemt. Maar ik vraag me toch af, of het ook niet zo zou kunnen zijn dat het eindbod bijvoorbeeld rond de €8,00 ligt (ruim lager dan de huidige koers). De huidige koers ligt natuurlijk ook ver boven de laatste officiële biedingen.
    Want weet iemand of er een minimumbod is waarmee de veiling dient te beginnen?
  11. [verwijderd] 28 januari 2007 16:57
    quote:

    JeffreyD schreef:

    Ik zie dat iedereen zeer optimistische koersen noemt. Maar ik vraag me toch af, of het ook niet zo zou kunnen zijn dat het eindbod bijvoorbeeld rond de €8,00 ligt (ruim lager dan de huidige koers). De huidige koers ligt natuurlijk ook ver boven de laatste officiële biedingen.
    Want weet iemand of er een minimumbod is waarmee de veiling dient te beginnen?
    kan,maar let wel er zijn een paar groot- aandeelhouders die nog steeds een groot belang hebben in corus en die volgens mij ook invloed kunnen hebben bij een eventueel telaag bod.
    want als deze grootaandeelhouders hun aandelen niet willen aanbieden aan de desbetreffende koper dan zal het moeilijk worden om corus over te nemen.
    gezien de lage omzetten in de afgelopen weken is er niemand die z'n belang in corus heeft afbebouwd.

    ben wel benieuwd hoeveel aandelen Tata en CSB nu bezitten.
    toen Tata ging bieden waren ze al aandelen Corus aan het opkopen , dus stel dat ze nu corus overnemen voor 600p. dan is het wel zo dat ze dan kunnen middelen met de aandelen die ze nu al in bezit hebben.bijvoorbeeld 40% is aangeschaft voor zegmaar 500p en de rest moet men voor 600p aankopen dan is de gemiddelde prijs voor Tata ong. 560p.
    dit kan ook voor CNS gelden natuurlijk, weet ook niet hoeveel aandelen er al ingekocht zijn.
    de bieding gaat eigenlijk over de aandelen die nog niet in bezit zijn van Tata en CSN. ( of hun ingehuurde banken e.d. )

    gr.
    trippeltje
  12. [verwijderd] 28 januari 2007 17:58
    Is het nog te verwachten dat de koers nog gaat zakken tussen nu en de veiling? En hoe groot is de kans dat het bod lager gaat worden dan de huidige koers?
  13. [verwijderd] 28 januari 2007 18:03
    Ja, daar zeg je natuurlijk wel iets belangrijks. Hoe hoger het aantal aandelen dat al bezit is van een van de bieders, des te groter de kans is dat er toch nog een redelijk hoog bod uitkomt.
    En aangezien ook beide partijen een redelijk aandeel hebben in Corus, zou het ook gunstig zijn om in de veiling niet al te voorzichtig te bieden. Want het winnende bod neemt dan uiteindelijk de aandelen van de andere bieder ook over voor die prijs.
  14. triumph3 28 januari 2007 19:29
    quote:

    info@tillema.rapide.nl schreef:

    Ik ben een kleine belegger ben er ingestapt op 5,65 aantal 500.
    Begrijpen jullie dat ik ook blij ben?
    Of je er nu voor 500 of voor 500.000 inzit als je maar plezier beleefd aan het beleggen en winst maakt.

    succes triumph
  15. [verwijderd] 29 januari 2007 08:00
    Is het nog te verwachten dat de koers nog gaat zakken tussen nu en de veiling?

    En hoe groot is de kans dat het bod lager gaat worden dan de huidige koers?
  16. [verwijderd] 29 januari 2007 08:10
    Volgens Citigroup kun je het beste uitstappen. Maar de pre-opening (nu 8.50) laat zien dat de markt een veel hoger bod verwacht.

    MARKET TALK: Corus verlaagd naar hold door Citigroup

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Citigroup verlaagt het advies voor Corus naar hold van buy. Door de recente biedingsspeculaties is de koers van het aandeel fors opgelopen. Het effectenhuis adviseert beleggers dan ook om in te stappen in het aandeel Arcelor-Mittal, gezien de potentie van het fusiebedrijf. Het aandeel Corus sloot vrijdag op EUR8,46. (AST)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

89 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.860
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.584
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.062
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.897
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.536
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.885
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.782
Alfen 13 17.626
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.669
AMG 965 127.033
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.239
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.850
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 191
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.816
ASML 1.762 78.370
ASR Nederland 18 4.185
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.836
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht