Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Ik ben moe

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 januari 2007 21:15
    Artist, ik ben ook qua vermogen waarmee te beleggen 20x over de kop gegaan. Dit bied je juist mogelijkheden om eens verder te kijken dan alleen beurshandel. Wanneer je moe bent, laat je alleen je zekere fondsen staan en ga je op safari of op camperreis. Kijk hoe de rest van de wereld aan de centen moet komen en kom terug met wat meer relativiteitszin.

    Komt goed,

    John
  2. [verwijderd] 2 januari 2007 21:54
    quote:

    The Artist schreef:



    Ik mag niet meer cash gaan, ik moet rond de 30% return per jaar zitten, en de Hang Seng is nog niet halfweg in zijn uitbraak.

    Ik heb daar het hele week-end over nagedacht of ik niet meer cash zou gaan, maar eigenlijk heb ik zelden of nooit cash.

    Ik heb eens 1 jaar volledig uitgestapt, omdat de beurzen in vrije val waren ( voor 2003 ).

    Maar daar zit hem het juist, wil ik meer in cash, dan moet ik meer in warrants of andere afgeleiden, en dat is juist wat ik niet wil, ik zit nu reeds met een te grote positie in warrants op de Hang Seng, maar dat is ook uitzonderlijk gezien de uitbraak die bezig is.

    Enfin, hopelijk wordt het wennen, toch bedankt Cleese.

    The Artist
    Schenk je geld aan een goed doel. Want geld moet gelukkig maken en als je er moe van wordt kan je het beter maar weg doen.
  3. [verwijderd] 2 januari 2007 22:17
    ik geef redelijk veel aan goede doelen, staat bij Warren Buffet in zijn top 10, al bij al schenk ik vaak aan doelen waar ik zelfs niet 100% in geloof zoals bv Oxfam.

    Om toch ff iets te verduidelijken, voorlopig zijn mijn plannen om pas rond de zomer van 2007, een deel een tijdje cash te gaan, onder andere de Chinese Feng Shui raadt dat ook aan.
    ( in 2008 zal ik alweer 100% belegd zijn voor de O.S. in Peking )

    Op zich wil ik trouw blijven aan mijn doel, en dat is bewijzen dat je met redelijk weinig geld als gewone simpele mens ook geld kan verdienen op de beurs, mijn doel is dan ook een gemm. van 30% per jaar te behalen.

    Nooit gedacht dat ik zoiets echt zou kunnen, maar ze zeggen dat je moet geloven in je dromen, 30% lijkt mij menselijk, zeker als je in een toekomstige boommarkt zit.

    De kunst is volgens grote beleggers zoals Buffet om te blijven zitten, en te laaggewaarde aandelen op te bouwen, met de deels genomen winst van de overgewaardeerde aandelen.

    Voorlopig lukt deze strategie vrij aardig, gezien mijn port. ook echt gediversieerd is qua prestaties.
    Cashen en gaan genieten hoort daar niet bij, winsten die ik maak zal ik nooit vieren met een fles wijn of champagne.

    Echter het blijft "in theorie" gokgeld, en het is moeilijk om vatten, dat dit geen spel is, en papieren winst geen winst is tot ... .

    Maar ik geloof 1000% in de huidige Boom van de Hang Seng, waarom zou ik dan ook niet voluit gaan,
    't was allemaal stom begonnen met 3 zijwaartse stappen, maar ondertussen past de puzzel steeds meer en meer.

    De meeste kennen mij als een onverbiddelijke optimist qua China, en ik hoop niet, ik hoop nooit, ik weet gewoon dat de bal gaat rollen.

    mvg

    The Artist

  4. [verwijderd] 2 januari 2007 22:18
    quote:

    The Artist schreef:

    heb altijd gedaan alsof mijn centjes boontjes waren

    The Artist
    Ga voor een deel cash en daarvan lekker op vakantie, rest van de boontjes kun je planten en je zult zien dat deze in het voorjaar tot volle wasdom komen, net zoals dat *!@%$! onkruid in mijn achtertuin....

    Geniet er van.
  5. [verwijderd] 2 januari 2007 22:21
    quote:

    The Artist schreef:

    Voor het eerst in mijn leven zit ik aan een bedrag dat hoger is dan ik normaal gewoon ben, heb altijd gedaan alsof mijn centjes boontjes waren, m.a.w. ik dacht nooit in geld, eerder in punten.

    Maar nu zit ik aan zo een hoog bedrag om te beleggen, dat het mij enorm vermoeid, tis niet dat het mij stresseerd, maar de druk ligt duidelijk hoger.

    Ondanks dat mijn visie dezelfde blijft, en ik zeker geen gevaar zie.

    Hebben jullie dat ook al meegemaakt, ik heb nu meer de neiging om op veilig te spelen, maar dat is nu net wat ik niet mag en niet wil doen.
    ( vandaar de vermoeidheid )

    Alleszins als de beurzen nu een correctie maken van 15%, dan zal ik dat geestelijk veel zwaarder moeten verwerken dan vroeger toen mijn bedrag kleiner was.

    The Artist

    Als ik je verhaal lees komt het mij voor dat de materie je sluipenderwijs boven het hoofd gegroeid is. Het geld of materie neemt het roer over als de stuurman even verstek laat gaan, tijd om in te grijpen zou ik zeggen. Er is bijna niets ter wereld waar je je sneller van kan ontdoen, en dat is geld. Probeer terug te keren naar de bron, waar je ooit begon,waar plezier nog de boventoon vierde toe de boontjes nog groen waren. Nu ze bijna gedopt zijn is het waarschijnlijk niet jouw soep meer die straks geserveerd word.
    Terug naar jezelf, het werkelijke bezit in de veranderlijke fortuin van de tijd.

    Bertolucci

  6. [verwijderd] 2 januari 2007 23:02
    quote:

    The Artist schreef:


    Ach Artist Wie lacht niet die de mens beziet.
    "ik post niet meer als er geen aanbevelingen komen."
    herinner ik me ongeveer.

    Overigens geen mening over de markten die je aanhaalt.

    C'est la tone quit fait la musique.
    Mvg peerke

  7. [verwijderd] 3 januari 2007 05:01
    hi artist, je hebt er lang voor gepleit, voor geresearched, voor gewerkt. veelal zonder veel gevolg, in ieder geval met weinig medestanders op deze fora. nu is je strategie succesvol en moet je het ondergaan. als je geknipt wordt dien je stil te zitten immers.
    vol er in met alles wat je oorspronkelijke strategie ondersteund en goed blijven opletten. die dip die komt en waarschijnlijk voel je hem wel aankomen net zoals in het verleden bij de stijging... succes het komt je toe en hou vol. niet zo calvinistisch. grt roos.
  8. [verwijderd] 3 januari 2007 09:49
    Goedemorgen Artist !

    Ik heb je posting gelezen .........en ik kan alleen maar veel wisdom wensen .
    je hebt gezaaid en nu mag je oogsten !!

    ik heb slechts 1 aanbeveling voor je !

    GENIET ER VAN !!

    fijne dag
    robin01
  9. [verwijderd] 3 januari 2007 11:57
    quote:

    The Artist schreef:

    Ondanks dat mijn visie dezelfde blijft, en ik zeker geen gevaar zie.
    Natuurlijk is er gevaar. Altijd en overal. Gevaren moeten goed onder ogen gezien worden om ze op waarde te schatten. Het gaat hier niet alleen om het financiële gevaar, maar ook die op het gebied van respekt van anderen en van jezelf en nog een aantal anderen. En wat dacht je van de angst om pas te beseffen dat het verzamelde vermogen echt geld is als het toch verdampt is, of de angst dat je hoewel je zeker van je zaak bent er toch naast zit?

    Als je eerst eens een poosje alle gevaren in gedachten volledig onder ogen ziet, en je deze volledig accepteert, zal je gevoel van vermoeidheid verdwenen zijn. Er kan immers niets gebeuren dat je niet voorzien hebt en wat je bereid was om te accepteren en waarop je ook geestelijk voorbereid hebt. Bovendien weet je zeker dat er ook geen half of helemaal weggestopte gevaren zijn van een omvang die je niet kunt overzien.
    Het leven wordt weer eenvoudig!
    Alle goeds en succes met je beleggingen.
  10. [verwijderd] 3 januari 2007 12:53
    Denk je nu echt dat je een rendement van 30% kan behouden wanneer er geen risico aan verbonden is? Dat is toch die moeheid waarover je spreekt, het constante zwaard van damocles. Indien je daaraan niet kan wennen, dan is het tijd om op te houden.
  11. [verwijderd] 15 februari 2007 09:32
    Net even het draadje doorgelezen. Wat me het meeste opviel, Artist, is dat je voor 100% in de Hang Seng zit. Ik kan me wel voorstellen dat je moe bent, want met deze risicospreiding lijkt het me moeilijk slapen.

    Als ik jou was zou ik spreiden. Je kan ook met een gediversifieerde portefeuille hetzelfde rendement behalen.Het risicoprofiel per fonds is dan wel gelijk gebleven, maar omdat je in meerdere fondsen zit is het totale risico toch lager.

    Succes.
  12. [verwijderd] 15 februari 2007 09:55
    quote:

    Smartie2000 schreef:

    Net even het draadje doorgelezen. Wat me het meeste opviel, Artist, is dat je voor 100% in de Hang Seng zit. Ik kan me wel voorstellen dat je moe bent, want met deze risicospreiding lijkt het me moeilijk slapen.

    Als ik jou was zou ik spreiden. Je kan ook met een gediversifieerde portefeuille hetzelfde rendement behalen.Het risicoprofiel per fonds is dan wel gelijk gebleven, maar omdat je in meerdere fondsen zit is het totale risico toch lager.

    Succes.
    Wel, uiteindelijk heb ik daar ook aan gedacht en dan moest ik op zoek gaan naar een nieuwe LT-winnaar, eentje dat uiteindelijk gemakkelijk 30% per jaar zou kunnen stijgen, zeker tijdens de laatste fase van de China-boom.

    en daarom dacht ik aan dit fonds.

    finance.yahoo.com/charts#chart2:symbo...

    Ik denk dat daar megapotentieel inzit, en toch veilig, want internet blijft de toekomst.

    er is ook een klein draadje van.

    www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=23&t...

    had graag enkele doordachte meningen gekregen.

    Dank op voorhand

    The Artist

    edit : Smartie2000 bedankt trouwens voor je fantastische antwoord.
  13. forum rang 7 ffff 15 februari 2007 12:03
    Een goede belegger en dokter.........
    t"Is dan toch aardig uitgekomen, Artist!

    2 jan 07, 19:52 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    The Artist,

    Hythloday geeft je al "dure" raad! En zoals al opgemerkt is: je hebt dus een luxeprobleem, maar uit ervaring weet ook ik dat "luxeproblemen" evenzogoed problemen zijn.

    Maar ik kan je toch geruststellen: D'r is weinig wat zo snel went als een hoop poen! Dus gewoon rustig doorademen en je moeheid verdwijnt echt vanzelf.

    Maar ik lees in je posting eigenlijk nog iets anders: Nu je hoop poen vergaard hebt, ben je bang het weer kwijt te raken door speculatiever te gaan beleggen dan door simpelweg te cashen.
    Bij cashen weetje wat je hebt, maar ook dat het verder niet veel meer groeit.
    En bij blijven beleggen loop je altijd dat risico.

    Ik denk dat het de eerste keer is dat je dat nu serieus onderkent. Nog beroerder wordt het wanneer je het noodlot moet ondergaan en je je vermogen als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Lees nog maar eens die mooie draad hier in de KK: "Hoe gaan jullie om met verlies?"

    Dat je moe van het nadenken bent is echt heel normaal. dat je er nu en morgen nog niet uit bent is ook normaal. Maar langzaam maar zeker groei je naar een beleggingsstrategie die gewoon bij jou past. Je weet dan gewoon dat je bepaalde zaken zult mislopen, maar ook dat je "rust in je lijf hebt".

    Ik maak mijzelf altijd wijs: Je kunt niet ALLES hebben. Dat helpt ook.
    Maar samengevat: je komt er echt wel uit na verloop van tijd!

    Peter
  14. [verwijderd] 15 februari 2007 23:01
    quote:

    The Artist schreef:

    Toch niet, 't gaat beter, er was iemand die postte dat dat veelvoorkomend was en uiteindelijk wel overging, en dat klopt.

    [/quote]

    [quote=ffff]
    Een goede belegger en dokter.........
    t"Is dan toch aardig uitgekomen, Artist!

    2 jan 07, 19:52 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0

    The Artist,



    Dat je moe van het nadenken bent is echt heel normaal. dat je er nu en morgen nog niet uit bent is ook normaal. Maar langzaam maar zeker groei je naar een beleggingsstrategie die gewoon bij jou past. Je weet dan gewoon dat je bepaalde zaken zult mislopen, maar ook dat je "rust in je lijf hebt".

    Ik maak mijzelf altijd wijs: Je kunt niet ALLES hebben. Dat helpt ook.
    Maar samengevat: je komt er echt wel uit na verloop van tijd!

    Peter

    inderdaad ffff dat was uw tekst, dat is ff schrikken zeg ;-), bedankt nogmaals.

    Thanks

    The Artist
52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.861
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.593
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.062
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.897
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.536
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.889
ageas 5.843 109.794
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.782
Alfen 13 17.627
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 346
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.673
AMG 965 127.044
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.244
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.640
Arcelor Mittal 2.025 318.852
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 193
Arrowhead Research 5 9.337
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.819
ASML 1.762 78.381
ASR Nederland 18 4.185
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.841
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
  3. 12 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (Chi) +0,3% YoY volitaliteit verwacht
    2. Faillissementen mei (NL)
    3. Inflatie mei def. (Dld)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht