Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Beleggers, let op Iran!

744 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 februari 2007 16:33
    Putin is een dictator en voormalige kgb topfiguren zitten op sleutelposities in het bedrijfsleven.
    In Rusland bestaat geen vrije pers,de laatste moord is nog niet zo lang geleden....(ben de naam even kwijt,was een vrouw)
    Oh ja...er zit er ook nog 1 in de gevangenis voor de rest van zijn leven.....(was een politieke tegenstander van Putin)

    Nee ffff(Peter)

    Maar goed,laten we het maar weer over beleggen hebben.

    Ab

    en Putin heeft ook zijn Irak hoor nl Tsjetjenie(onder andere)
  2. [verwijderd] 13 februari 2007 19:37
    quote:

    ffff schreef:

    Hoi KCK,

    Ik vind de afgelopen jaren de politiek van Putin echt veel realistischer dan de Amerikaanse.
    Als je ziet hoe Putin Rusland weer enorm veel macht en gezag heeft teruggegeven, kortom Rusland echt weer op de kaart gezet, en de zaken binnen Rusland veel beter op orde dan pakweg 8 jaar geleden en daartegenover de houding/achting van de de moslimwereld t.o.v. de Bush-administration.
    Wat hebben die aan gezag en respect enorm verloren!

    De beste politiek is er altijd een van wederzijdse belangen. En niet zozeer van confrontatie. En opnieuw is Putin alweer bezig met "wederzijdse belangen". Dat brengt in het gasrijke Iran méér op dan hooghartig die mensen daar "de les te spellen". Zo van: "Wij Westerlingen weten wel wat goed voor jullie is" Nou met die politiek bereik je niks, dat hebben we de afgelopen 8 jaar gezien. Zoals ik al 4 jaar geleden voorspelde: De Atta 's staan in de rij in Irak als de Amerikanen er binnenvallen. En nu ervaren ze het dagelijks aan den lijve en ze hebben de les nog niet geleerd.

    Bush heeft een hele slechte politiek gevoerd en dat moet nu maar eens ronduit gezegd worden en het wordt hoog tijd dat we van die confrontatiepolitiek afstand nemen en wat nuchterder gaan kijken waar we "wederzijdse belangen" kunnen opbouwen.

    Zowel als wereldburger ( politiek) als als belegger heb je daar heel wat meer aan.

    Peter
    Wat mij opvalt is het respect dat Putin afdwingt en daar ook nog eens in slaagt, want het was in den beginne maar een kleine garnaal.

    Iedereen maakt wel eens fouten, maar ik vind ook dat Putin op de goede weg zit, zijn toekomst ziet er rooskleurig uit met een land dat de energie van de toekomst in zijn grond heeft zitten.

    The Artist
  3. [verwijderd] 13 februari 2007 20:27
    quote:

    The Artist schreef:

    [quote=ffff]
    Hoi KCK,
    ...
    [/quote]

    ...zijn toekomst ziet er rooskleurig uit met een land dat de energie van de toekomst in zijn grond heeft zitten.

    The Artist
    een bondgenoot van Iran, een land dat voor de komende 200 jaar de hele wereld kan voorzien van gas ! ask Shell...
  4. [verwijderd] 13 februari 2007 22:41
    Putin en Bush bewijzen dat je bij een wereldmacht als goedaardig iemand bijna niet aan de top kunt komen, laat staan jezelf handhaven. Je moet in staat zijn om zeer smerige spelletjes te spelen.
    Ik scheer ze over één kam, beiden hebben ze olie en bloed aan hun vingers, beiden bespelen ze pers en media om oorlogen te rechtvaardigen.
  5. forum rang 7 ffff 13 februari 2007 22:44
    Kgb of geen Kgb,

    Echt waar: vandaag weer opnieuw Gazprom bijgekocht. Iedere keer weer een plukje. Vandaag waren ze vanmorgen in de uitverkoop.

    Peter
  6. [verwijderd] 13 februari 2007 22:52
    Verschillende losse eindjes zijn hier de revue gepasseerd.
    Zo'n begin zou kunnen doen vermoeden dat ik e.e.a. wel even in het juiste perspectief kan plaatsen. Neen, ook maar wat gedachtenspinsels.

    Iraq is the place to be (for my children’s sake). Helaas leverde en levert dat enige probleempjes op. Maar als ik dan lees dat Iran spulletjes levert voor aanslagen in Irak en dat dat dan wordt gebracht als “breaking news”… moet ik toch glimlachen. Natuurlijk levert Syrië die spullen. Natuurlijk levert Iran die spullen. Enig idee hoe lang en onherbergzaam de grens Irak-Iran is? Zelfs deze leek is in staat om duizend man ongezien over die grens te smokkelen. Daarnaast leven hordes ongeletterden in die grensstreek al honderden jaren van smokkel; een lullig oorlogje is als koren op de molen; handel is handel.

    En toen kwam die Ahmadinejad. Dat dat persoon een (potentiële) gevaarlijke gek is, ben ik van overtuigd. Maar tevens ben ik er van overtuigd dat zijn uitspraken veel wol en weinig woorden betreft. Zijn opmerkingen richting Israel zullen goed gevallen zijn in de grote fundamentalistische delen van zijn land (maar ook daarbuiten), maar “iets” minder in het Westen. De schrik bij het Westen was meer gelegen in het feit dat een staatshoofd iets dergelijks zei; het gedachtegoed als zodanig kan geen bevreemding wekken, gezien de heersende gedachten en uitspraken van de geestelijke leiders aldaar gedurende heel wat langere tijd. “Het bespelen van de massa” door Mondje is een meer juiste benadering. Blijft staan dat ik dergelijke uitspraken vind getuigen van als afkomstig van randdebielen; maar dat terzijde.
    Als enig overgebleven superpower moesten de VS wel reageren. Helaas staat daar ene GWB (of moet ik zeggen DC) aan het roer; een soort Feitelijke Confrontatie Politicus. Pappy zingt op de achtergrond ook nog een deuntje mee. Hoe dan ook, “je steunt ons of je bent tegen ons”. Als superhoeder van de westerse levensstijl (al dan niet vermeend) had ik gehoopt een gigantisch leger diplomaten klaar te zien staan. Jammer, het blijkt(?) een echt leger te zijn. [het vraagteken duidt op de vermeende militaire opbouw door de VS in de regio]

    Met het uiteenvallen van de USSR bleek het MO de nieuwe, urgente, brandhaard in de wereld te zijn (nou ja, nieuw). Het Rode Leger had zijn Vietnam in Afghanistan, dus ter uitbreiding van zijn invloedssferen zouden de VS daar wel even orde op zaken stellen. En passant moest die etterbak Saddam ook gelijk maar weg. Want wat is nou Afghanistan? Juist, helemaal niets! Nou ja, je bedient een (westers ogend) vriendje in Pakistan, die gezag heeft tot aan zijn tuindeur. Maar biedt wel tegenwicht aan die andere recent verworven nuclear power.

    Kunnen de VS twee grondoorlogen aan? Neen, dat kunnen zij niet. Althans, dat is mijn inschatting. Ja, ze kunnen het als de nood hoog genoeg is, een echte oorlog ontstaat en dat vervolgens noopt tot grootschalige mobilisatie. Er lopen al jaren duizenden US-reservisten in Iraq rond. Alleen maar om al hun verplichtingen elders in de wereld te kunnen nakomen.
    Is trouwens een grondoorlog nodig om die sukkel Ahmadinejad een lesje te leren? Nee, dat denk ik niet. Gemeten naar hedendaagse technologische mogelijkheden hoeven de VS niet uit hun luie stoel op te staan om een of andere fabriek plat te leggen. Een grondoorlog echter vreet personeel. Naar het land Iran kijkende heb je aardig wat personeel nodig. Maar waarom zou je het willen bezetten? Olie? Daar geloof ik niet in. De banden met SA zijn hecht (voor zover je in dit kader van “hecht” kunt spreken) en Iraq ligt “aan je voeten”... Chavez blaast ook wel hoog van de toren, maar heeft nog steeds oliedollars nodig om zijn grote muil te kunnen waarmaken. We moeten in dit kader ook niet vergeten dat de USSR ten tijde van de Koude Oorlog nimmer(!) zijn leveranties aan het Westen staakte… We moeten ook niet de Eerste Golfoorlog vergeten (voor de Westerse lezers: dat was de achtjarige oorlog Iraq-Iran, volgens de locals; er zijn er dus drie geweest.). Iran is vele honderdduizenden van zijn soldaten verloren in die acht jaar. So what, we’ve got 69 million of them… Daar wals je met al je technologie niet zomaar doorheen; zie Iraq.

    Vele ingrediënten voor ellende zijn in de regio aanwezig. Da’s niet nieuw. Maar dit is een beleggingssite. Wat zullen de gevolgen zijn van de drie scenario’s, vroeg Pierre?

    Ik waag een korte poging.
    1. Grondoorlog. Kan ik kort over zijn: beurzen storten in gedurende langere tijd.
    2. Veel retoriek, geen feitelijke handelingen. De beurzen zullen angstig blijven voor “as if, as when”, maar effect verliest aan kracht naarmate e.e.a. langer duurt.
    3. Technologische aanval; oftewel, vliegtuigen en/of kruisraketten zeggen “From Bush with love”.
    a. Conventioneel: tik down… buy the dips. Home in two weeks.
    b. Nuclear: tikken down… buy the dip. Crawling out of my shelter in six to eight weeks.

    I vote for scenario 4: diplomacy.

    “Pas op voor Iran”. Een titel als “pas op voor de VS” lijkt me hier beter op zijn plaats.

    Edit: goede zet voor Gazprom; ook gedaan.
  7. [verwijderd] 13 februari 2007 23:21
    quote:

    John Cleese schreef:

    “Pas op voor Iran”. Een titel als “pas op voor de VS” lijkt me hier beter op zijn plaats.

    Edit: goede zet voor Gazprom; ook gedaan.
    Geachte Jan(-:

    goed stuk,maar enkele kanttekeningen:

    1 moet ik kiezen tussen Poetin/Ahmed en Bush dan toch de laatste.Maar dat hoeft helegaar niet:

    2 Er dreigt mi absoluut geen oorlog met Iran,zoals je zegt de Ami's hebben er geen belang bij en,als ze al zouden willen,zou dat te veel offers vragen.

    3 Denk dat je de problemen wb Pakistan/India en
    indertijd niet moet bagatelliseren,toch Colin Powell(onder de gehate Bush)die hier een snelle deal wist te sluiten.(lees Reaping the Whirlwind over Talibaan en ISI)

    4Gazprom?Als ik wist waar ze te koop zijn zou ik het nog niet doen(-:

    Ik blijf,kck
  8. [verwijderd] 14 februari 2007 00:10
    ad 1
    Zou mijn keuze waarschijnlijk ook zijn. Eerder uit arrenmoede dan wegens een duidelijke ja/nee.
    ad 2
    loose canon N-Korea is vooralsnog geneutraliseerd.
    ad 3
    kijk niet om, maar vooruit...
    ad 4
    gazprom...crucell...
    wat zijn zekerheden.

    leuk dat je blijft, klaas; ik ook voor de komende 5 jr.
  9. [verwijderd] 14 februari 2007 00:18
    OK Jan,

    Humor:
    Loop net door de vWou:
    Groote kerel met telefoon komt tegemoet
    Hij:...ja...ja..ie je strakkies(in de phone dus)
    -Ik kijk hem aan-
    Hij in de GSM:Ja ...enne ... vergeet niet die honderdduizend euro mee te nemen.
    Wij(hij enik):bulderen!

    Snappie?

    cheerlio,kck
  10. [verwijderd] 14 februari 2007 01:36
    quote:

    waterskieer schreef:

    Gelieve uw politieke propaganda elders te gaan verkondigen en u te beperken tot de relatie van de kwestie Iran en de beurs Pacito.

    Ab
    Hoi Ab,
    Ik ben het met je eens maar het blijft een dun lijntje. Nederland is overigens nr 2!! op de wereldranglijst wapenexport.

    Ik volg het Iran debakel en hoop dat dit draadje niet te snel gesloten gaat worden ivm politiek getintte uitspraken. Er zal een stukje ruimte moeten blijven. De bovenoon natuurlijk de beurs.

    Ik blijf dit draadje volgen en zal zoveel mogelijk financieel/beurs gerelateerde info proberen te zoeken.

    De Iran kwestie verdient wel degelijk aandacht.

    Verzoek aan KCK en John cleese aub.
    Kan dit draadje verschoond blijven van onzin het is al fragiel genoeg.
    Alvast bedankt.

    Mvg Rob
  11. forum rang 7 ffff 14 februari 2007 13:10
    Het aardige met Putin en Gazprom is natuurlijk wel, dat er dagelijks een kleine ontwikkeling is.

    Vandaag zit de hele familie KGB , volgens Ab dan, weer in Turkmenistan. Nou d'r is even geen mooier plekje. Die barsten, barsten van de gas en ze hebben langetermijnovereenkomsten met Gazprom. Vandaar dat de grote baas er natuurlijk ook is bij de beëdiging van de nieuwe president. Dat brengt méér op dan die hele enorme Belgische kolonie die naar de beëdiging in Kongo giong twee weken geleden. Maar dat terzijde.

    Turkmenistan wordt met fluwelen handschoenen aangepakt door zowel Putin als de Westerse wereld.

    Want als we nou eens buiten Rusland = Putin= Gazprom om daar gas kunnen krijgen.

    Maar dat is pech hebben: Er is een pracht gasleiding van Turkmenistan naar....Iran. Hè, dat is nou weer net even vervelend. Precies Iran.

    Saverijs van Exmar weet best waarmee hij bezig is. Je wordt niet vanzelf miljardair. En als je het prachtstuk van John op de vorige pagina goed leest:
    Er komt gewoon overleg. Er worden gewoon compromissen gesloten. En niks geen brallerig: NUKE them ( de Iranieërs). Neen, fabrieken DAAR bouwen, tankers DAAR bouwen, gas uit Iran en Turkmenistan via de Iraanse havens naar.....Oostende, Engeland.

    Gisteren in FAZ een prachtkaart van Turkmenistan, Georgia, Azerbadjean met al die nieuwe leidingen van BAKU -= Azerbadjan, dwars door georgië ( Tiflis) naar....Griekenland en naar Italië.

    En als een spin in het web zit....GAZPROM.

    Peter
  12. Ivanrybkin 14 februari 2007 13:41
    quote:

    John Cleese schreef:

    Ik waag een korte poging.
    1. Grondoorlog. Kan ik kort over zijn: beurzen storten in gedurende langere tijd.
    2. Veel retoriek, geen feitelijke handelingen. De beurzen zullen angstig blijven voor “as if, as when”, maar effect verliest aan kracht naarmate e.e.a. langer duurt.
    3. Technologische aanval; oftewel, vliegtuigen en/of kruisraketten zeggen “From Bush with love”.
    a. Conventioneel: tik down… buy the dips. Home in two weeks.
    b. Nuclear: tikken down… buy the dip. Crawling out of my shelter in six to eight weeks.

    I vote for scenario 4: diplomacy.

    “Pas op voor Iran”. Een titel als “pas op voor de VS” lijkt me hier beter op zijn plaats.

    Edit: goede zet voor Gazprom; ook gedaan.
    scenario 5

    De VS blijkt vleugellam en er wordt door de VS te lang geen actie ondernomen. De Israeli's besluiten om het dan uiteindelijk maar zelf te doen. Voor hen is het immers echt een zaak van levensbelang.

    Iran reageert door allereerst de VS in Irak binnen te vallen.

    consequenties
    eerst beurzen down. iedereen koopt op de dip totdat blijkt dat iran niet israel aanvalt maar irak binnen valt. beurzen tweede golf down.
    vervolgens slaat de VS terug en dit leidt tot grote verontwaardiging in de rest van de wereld. Derde golf down.

  13. [verwijderd] 14 februari 2007 22:59
    Iran zal in staat zijn genoeg hoogwaardig materiaal voor een atoombom te ontwikkelen en er kan weinig worden gedaan om dit te voorkomen. Dat staat in een intern document van de Europese Unie dat de Britse krant de Financial Times in handen heeft gekregen.

    Het Iraanse atoomprogramma zou alleen maar vertraging hebben opgelopen door technische beperkingen maar niet door diplomatieke druk. De internationale gemeenschap heeft vooralsnog gefaald om de nucleaire ambities van Iran in te dammen, blijkt uit het document dat is samengesteld door de staf van EU-buitenlandcoördinator Javier Solana.

    Teheran zegt uranium te willen opwekken voor de productie van elektriciteit. Vooral de Verenigde Staten en Israël zijn bang dat Iran ook nucleaire wapens wil ontwikkelen. De VN heeft sancties opgelegd, waardoor het verboden is om technologie en expertise voor het nucleaire programma aan Teheran te verkopen.
    Er wordt gedreigd met verdere straffen als Iran niet binnen zestig dagen met zijn programma stopt, een ultimatum dat volgende week afloopt.

    Maar volgens het EU-rapport hebben verdere sancties weinig zin. ‘In de praktijk (*) hebben de Iraniërs het programma in hun eigen tempo uitgevoerd. (*) De beperkende factoren waren eerder technische moeilijkheden dan resoluties van de VN of het Internationaal Atoom Agentschap’, staat in het document. ‘De problemen met Iran kunnen niet worden opgelost met alleen maar economische sancties. (*) We moeten verwachten dat Teheran op een zeker moment de capaciteit heeft om uranium te verrijken op een schaal die nodig is voor een wapenprogramma.’

    Volgens het rapport was het nog niet gelukt ‘om de Iraanse regering te verleiden tot serieuze onderhandelingen’. En ook Javier Solana, die de Iraanse toponderhandelaar Ali Larijani deze week in München heeft ontmoet, zei na deze gesprekken de kans op een doorbraak ‘niet erg groot’ te achten.
    Maar dinsdag zei president Mahmoud Ahmedinejad in een interview dat Iran ‘altijd klaar was’ om over het nucleaire programma te praten en dat Iran een tegenstander was van ‘elke vorm van proliferatie’ van nucleaire wapens. Hij ontkende de suggestie dat hij een conflict zocht met de Verenigde Staten, maar zei dat Iran zichzelf wel zou verdedigen tegen elke aanval.

    De Amerikaanse regering probeert de wereld ervan te overtuigen niet van plan te zijn om Iran binnen te vallen. ‘We maken onszelf niet klaar voor een oorlog in Iran, we beschermen alleen maar onze eigen mensen’, verklaarde het Witte Huis.

    © De Volkskrant
  14. [verwijderd] 18 februari 2007 20:32
    Laatste nieuws ik las het ook al eerder dat S.A druk doende was ook atoommacht te worden,Rusland zorgt voor de techniek en Pakistan gaat eventueel snel atoomwapens aan S.A leveren.
    Het word dus na Iran ook de bewegingen van S.A in de gaten blijven houden,zeer zeker gaat bij de minste geringste dreiging de olieprijs skyhigh.

    DEBKAfile Exclusive: Saudis to purchase nuclear option, advanced missiles and spy satellites off the shelf from Pakistan and Russia

    February 15, 2007, 3:27 PM (GMT+02:00)





    Moscow will assist in Saudi development of a civilian nuclear program and build six “research satellites” for the oil kingdom. DEBKAfile’s Gulf intelligence sources report this was agreed in the talks held in Riyadh earlier this week by visiting Russian president Vladimir Putin and King Abdullah. Israeli military sources report that Moscow in fact undertook to provide Saudi Arabia with half a dozen military surveillance satellites, launch them and set up ground control centers, thereby making the oil kingdom the first Middle East national with a multiple spy satellite capability for tracking the military movements of its neighbors, including Iran and Israel.

    This Saudi-Russian venture has got Israel worried because it will enable Riyadh to pick up highly sensitive intelligence on its military movements and relay it to Egypt and the Palestinians.

    This development confirms DEBKA-Net-Weekly’s previous disclosures that the Saudis do not intend wasting time developing their own military capabilities but are going shopping for finished products.

    On Jan. 21, Saudi rulers favored visiting Pakistani president Gen. Pervez Musharraf with exception honors when he arrived at the outset of a tour of five Arab capitals. DEBKA-Net-Weekly described King Abdullah as personally welcoming the visitor and driving him in the royal convoy to a palace outside the capital where they were closeted alone for three hours. The king also conferred on the Pakistani ruler the King Abdul Aziz Award.

    This ceremonial led up to an epic accord of 7 secret clauses on the terms in which Pakistan would make nuclear weapons available to, and sell, Saudi Arabia nuclear-capable missiles. DEBKA-Net-Weekly’s sources revealed that Musharraf undertook to make them available in the event of a nuclear emergency facing Saudi Arabia, the Gulf emirates, Egypt or Jordan. A mechanism was thus set up for Saudi Arabia to potentially beat Iran to the draw in acquiring a nuclear bomb, as well as controlling the security of its allies.

    mvrgr jo jo
  15. forum rang 7 ffff 18 februari 2007 20:38
    Jojo,

    Klopt helemaal hoor! In een zeer uitvoerig interview met Mestrallet, de CEO van Suez, vorige week gaf hij aan dat SUEZ in S.A. een kernreactor wil bouwen om elektriciteit op te wekken.

    Natuurlijk geeft dat gefronste wenkbrauwen, maar mestrallet gaf deskundig aan hoeveel energie het wel niet kost om zeewater in leidingwater om te zetten en dat je daarvoor veel beter kernenergie kunt gebruiken dan "kostbaar" aardgas of olie.

    In dit draadje of het draadje Gazprom heb ik dat ook al eens gemeld.

    Onderschat verder de capaciteit van die nieuwe centrales niet: Evenveel als heel Electrabel, de grote melkkoe van SUEZ, in België aan elekticiteit levert middels kernreactor.

    Peter
744 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.359
AMG 965 125.845
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht