Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Edelmetalen Terug naar discussie overzicht

Top 5 van 2007

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. trebliw 28 december 2006 20:27
    GP,

    Leuk dat je de boel hier wilt aanzwengelen, maar nog weinig reacties hier vergeleken bij andere fora....

    enne vergeet je top 5 niet in te sturen!
  2. [verwijderd] 29 december 2006 07:57
    Mijn top-5 ziet er hetzelfde uit als voor 2006, dit omdat ik onveranderd positief ben over die bedrijven:

    North American Palladium Ltd.(PAL)
    DRDGOLD LIMITED (DROOY)
    Silver Standard Resources Inc. (SSRI)
    streetTRACKS Gold Shares (GLD)
    ZARUMA RESOURCES INC (ZMR.TO)

    Mijn motivatie heb ik her en der iets veranderd:

    Palladium zou het best weer goed kunnen doen, nog steeds geldt dat platina véél duurder is dan palladium en met de eisen voor filters in auto's is er de komende jaren gewoon meer van dat spul nodig.

    Verder denk ik dat DROOY zwaar ondergewaardeerd is en weer terug kan naar oude niveaus of nog hoger. In 2006 zakte DROOY verder door het ijs en kan nu toch alleen maar (fors) hoger?

    Zaruma deed het in 2006 goed, kan in 2007 net zo.

    Zilver mag niet ontbreken, dus dan maar degene met de grootste ondergrondse reserves (SSRI): deed het uitstekend in 2006.

    Ook staat de Goldtracker er weer in. Er zullen ongetwijfeld mijnen zijn die het beter, maar ook slechter zullen doen. Eigenlijk zorgt dit voor een stabiele factor in het geheel, maar dit kan ook juist betekenen dat je niet extreem hoog zal kunnen scoren......
  3. [verwijderd] 29 december 2006 17:41
    Mijn top 5:

    MRZ.V (Mirasol Resources: Argentinië)
    MNV.V (Mexivada Mining: Nevada, Mexico, Congo Braz.)
    NOC.TO (Northern Peru Copper: Peru)
    SGV.TO (Stratagold: Canada, Guyana)
    BLRV.OB (Bullion River Gold: Nevada, Californië)

    Een selectie uit het favorietenlijstje van "bushisathug". Niet geselecteerd maar zeker de moeite waard om op te volgen: Sabina Silver (SBB.V): Canada.
  4. trebliw 29 december 2006 18:21
    Uranium is geen edelmetaal. Sommige uraniummijnen delven ook edelmetaal, of hebben het als potentieel in de grond zitten. Zolang het duidelijke bussiness is voor het bedrijf (dus invloed heeft op de cijfers van het bedrijf) dan is het oké

  5. [verwijderd] 30 december 2006 17:41
    Hallo Wilbert

    Hier mijn lijstje voor de competition:

    American Bonanza Gold Corp.
    Campbell Resources
    St. Eugene Mining Corp.
    Unico Inc.
    Sabina Silver Corp.

    Succes en Good Luck,

    Honky Tonk Girl
  6. trebliw 30 december 2006 20:43
    Gelukkig komen er nu toch ook een paar deelnemers van IEX forum....

    Hier de voorlopige resultaten van de competitie 2006:

    Het einde van het beursjaar betekent ook het einde van de edelmetaalcompetitie 2006 en aantal van jullie deed ook mee!

    Met 107 deelnemers en mooie prijzen een groot succes, vooral ook door de spanning die er met name in het einde voor de top 10 van deelnemers zat.... allen hadden de laatste maand nog kans op één van de hoofdprijzen..... Golden Erwin, die wellicht al maanden dacht veilig te staan op no 1... werd - echt waar - op de laatste dag nog voorbijgestreefd..... en hoe.. hij viel in één klap buiten de top 3. (althans als deze uitslag de officiële wordt.)
    De voorzichtige gelukwensen aan
    de nummer 1: Barros
    de nummer 2: Sien
    de nummer 3: Joost
    Zie hier voor de voorlopige uitslag:
    edelmetaal.wilbertgeers.nl/edelmetaal...

    Het is dus een officieuze eindstand. Tot 8 januari heb je de tijd om bezwaar te maken tegen deze eindstand omdat er wellicht een fout is ontstaan (in de loop van het jaar) Je kunt vermeende fouten aanmelden, maar dan wel met een internetadres erbij waar ik dat kan nalezen; of te wel met bewijs!
    Als alle mogelijke fouten zijn gecorrigeerd dan is de eindstand op 8 januari definitief en officieel en kan ik Klumpers Edelmetaal vragen de zilverbaren uit te keren en Golddrivers.com en Beursparels.com vragen de abonnementen toe te kennen aan de deelnemers die daarvoor in aanmerking komen.

    Troostprijs: op de laatste plaats is helemaal niet erg: want het abonnement op de Gold Discovery Letter Premium Service wordt toegekend aan degene die geheel onderaan staat! EN voorlopig is dat: Decobert

    Wilbert www.edelmetaal-info.nl
    PS tot en met 1 januari middernacht kan er nog worden ingeschreven voor de edelmetaalcompetitie 2007, met prachtige prijzen waaronder baartjes puur goud!
  7. [verwijderd] 31 december 2006 13:41
    GOLD-ORE RESOURCES LTD ( GOZ)

    EXCELLON RESOURCES INC (EXN.V)

    TRADEWINDS VENTURES INC (Tier2 (TWD.V)

    CAMPBELL RESOURCES INC (CCH.TO)

    MUNDORO MINING INC (Toronto:MUN.TO )

    1: GOLD-ORE RESOURCES LTD (GOZ) is een ondergewaardeerde low grade open pit goudmijn in Europa namelijk het politiek stabiele Zweden met management dat zijn sporen al verdiend heeft en nu al goud produceert. GOZ biedt uitstekend uitzicht om een resource van 3 tot 4 miljoen ounces te kunnen bevestigen..

    2: EXCELLON RESOURCES INC (EXN.V) Excellon is nog steeds de enige of een van de weinige juniors die nu WINST maken zelfs veel WINST, veel zilver juniors maar ook majors zullen nimmer echt winst kunnen maken door de low grades! Als we de RULES of THUMB voor exploratie mogen geloven is 2% diamond drilling en exploratie kosten indicatief voor de bruto waarde van de aanwezig metalen.Voor de rekenaars Onder leiding van de Johan Cruijff
    onder de geologen en s’wereld CRD top expert Peter Megaw heeft tot op heden alleen al in 2005 en 2006 bijna 7 Miljoen $ geïnvesteerd en Excellon is nu de enige of een van de weinige juniors die qua exploratie op major profi niveau meedraaien met 3 bovengrondse boortorens en 1 ondergrondse boorstation aan het werk op basis van doelgerichte NSAMT & Airborne magnetic-EM surveys. In de loop van 2007 zal de zogenaamde silver debenture zijn afgelost en is Excellon schuldenvrij met nu al meer dan 14 miljoen $ in kas waarvan een deel zo’n 5 miljoen $ waarschijnlijk gebruikt gaat worden voor het opzetten van een eigen mill. Het bijzonder hoge lood en zink gehaltes van 11 tot 13 % per ton zullen in 2007 door de veel hogere prijzen mede bijdragen aan een explosieve winstgroei en het exploratiepotentieel van high grades is in vergelijking met andere zilver juniors en majors uitzonderlijk. Excellon kan dus nog steeds aanzienlijke stijgen en een betere stocklisting is pending en zal de verhandelbaarheid kunnen verbeteren.

    3. TRADE WINDS VENTURES INC (Tier2 (TWD.V) is tot op heden los van de gebruikelijke insiders redelijk onbekend gebleven en IMHO totaal ten onrechte er is hier namelijk wel sprake van een van de grootste aan de oppervlakte liggende goud ontwikkelingsgebieden van Canada. Concreet hier is in tegenstelling tot 99 % van alle juniors wel sprake van een reële kans om tegen lage kostprijs goud en andere metalen te delven. Hier wat resultaten o.a. BIRCH LAKE: Ontario, drill intercepts 229 g/.t over 2.35 metres, 209 g/t over 1 metre, 115 g/t over 2.9 metres, 105 g/t over 2 metres. Concluded a 2000 metre drill program with average gold grades 1-4 g/t in ALL HOLES. Tjah en waar grenst dit gebied aan…. GOLDCORPS Red Lake Mine,door vriend en vijand beschouwd als een van de beste en rijkste goudmijnen ter wereld.TWD gaat daar in 2007 weer boren en wie meer uitgebreide info wil lezen moet www.tradewindsventures.com/TWD_Dec200... beslist nauwgezet doornemen en kortom een overname kandidaat.

    4: CAMPBELL RESOURCES INC (CCH.TO) Over Campbell is inmiddels het afgelopen jaar al veel door mij over geschreven en is nog steeds een zogenaamd insiders aandeel. Het is nog steeds wachten op een beëindiging van de CCAA en als de koperprijzen rondom deze niveaus stabiliseren dan kan CCH los van de koper winst alle goud opbrengsten grofweg geschat tussen de 30.000 en 50.000 ounces netto kunnen overhouden dus meer dan de huidige beurskeurs dat zou op het huidige koersniveau een P/E van 1 voor 2007 betekenen! Het is natuurlijk niet voor niets dat insiders zoals Sprott en Nuinsco hier nu al de dienst uitmaken maar goed we zullen zien wat 2007 voor CCH in petto heeft.

    5: MUNDORO MINING INC (Toronto:MUN.TO). 79% interest in Maoling advanced stage gold exploration project in Liaoning Province (China). Een eenvoudig rekensommetje leert ons het volgende 9 miljoen ounces X 60$ ounce (conservatief schatting nu overigens nog geen $ 8 en kan oplopen tot wel 100$ +) x 79% (MUN’s percentage) = 426,6 Miljoen$ : 37miljoen aandelen = 11-12$ per aandeel aan onderliggende waarde per aandeel/troy ounce. Voeg daar het exploratiepotentieel en natuurlijk nog de te verwachten stijging van het goud in 2007 nog eens als extra nog niet doorberekende bonus aan toe. De sky is natuurlijk altijd de limit maar MUN lijkt een mogelijke 10+ bagger met nog maar een dissonant en niet de minste namelijk een licentie van de Chinese overheid. MUN’s risico qua daling lijkt zo beperkt tot rond de $1.- en MUN lijkt zo nog het meest op een tijdloze gedekte goudoptie.Het niet altijd een gemakkelijke taak om weer die aandelen te vinden die de mogelijkheid hebben om minimaal te verdubbelen of natuurlijk liefst meer. Ik tracht ieder jaar in ieder geval toch weer 3 nieuwe kandidaten te vinden. Ben nog steeds positief over Minera Andes ( MAI) en Golden Phoenix Minerals Inc. (GPXM.OB) die in 2006 uitstekend presteerden en nog steeds veel potentie hebben,

    St Andrews (SAS) daarentegen stelde wederom teleur in 2006 maar lijkt in 2007 terug te gaan slaan als turn around en het was heel moeilijk om een andere favoriet CITIGOLD FPO (CTO.AX) die afgelopen jaar uitstekend presteerde niet op te nemen daar CTO over uitstekende perspectieven beschikt om in 2007 nog eens aanzienlijk te stijgen net als Golden Star ( GSS) dat indien de Biox echt gaat werken wel eens voor een verassing kan gaan zorgen hoewel het de laatste tijd angstvallig rustig is qua voortgang wat over het algemeen niet veel goeds voorspelt. Ook Wesdome Gold Mines Ltd (TSX:WDO.TO] lijkt op dit nivo alleen nog maar opwaarts potentieel te hebben.

    Ik wens iedereen en vooral alle deelnemers aan deze inmiddels roemruchte edelmetaal competitie dan ook een uitermate succesvol & gezond gouden( zilver etc mag ook) 2007 met natuurlijk heel veel winst toe.

    We zullen zien

    Succes

    GH
  8. trebliw 3 februari 2007 19:30
    Hierbij een tussenstand van de top 10 in de edelmetaalcompetitie 2007 waar een aantal van jullie aan mee doen:

    Na 1 maand gaan de volgende 10 deelnemers aan kop:
    1 Girlpower 38,0%
    2 Klokkeroeland 34,7%
    3 Wispel 33,9%
    4 Denboer 32,4%
    5 Nieuw 27,6%
    6 Calimero 19,7%
    7 Pennie 19,4%
    8 Tieskuh 17,4%
    9 Bram 15,7%
    10 Gung Ho 15,3%

    De volgende 10 mijnen doen het het beste na 1 maand:
    1 SIR.V 132,8%
    2 HUD.V 128,2%
    3 FMNJ.PK 114,8%
    4 MKR.V 106,7%
    5 SAM.V 73,3%
    6 NUX.V 44,1%
    7 GOZ.V 41,8%
    8 PEX.V 39,6%
    9 TGC.V 38,5%
    10 CCH.TO 38,1%

    Wilbert
  9. trebliw 3 maart 2007 14:00
    Edelmetaalcompetitie na 2 maanden

    Hier weer een update van de edelmetaalcompetitie waar een aantal van jullie aan meedoet:

    De top 10 deelnemers:

    1 Wispel 77,5%
    2 Girlpower 59,0%
    3 Puckie 50,6%
    4 Spike 49,0%
    5 Enzo 39,8%
    6 Nieuw 35,3%
    7 Wigo 29,0%
    8 Canard 23,2%
    9 Calimero 23,2%
    10 JK 22,4%

    De top 10 edelmetaalmijnen:

    1 MKR.V 260,0%
    2 MYNG.OB 213,3%
    3 ZPA.V 155,6%
    4 SIR.V 148,3%
    5 TGC.V 146,2%
    6 FMNJ.PK 129,6%
    7 WITM.OB 128,0%
    8 RSG.V 123,1%
    9 SAM.V 91,7%
    10 MUG.V 86,5%

    De edelmetalen sinds 1 januari jl (scoren dus beter dan de "gewone" indices):

    1 Platina 5,9%
    2 Palladium 3,6%
    3 Goud 0,8%
    4 Zilver -0,2%

    Met vriendelijke groet
    Wilbert Geers
  10. trebliw 1 november 2007 09:19
    Aan de deelnemers van de edelmetaalcompetitie van het IEX-Beurs forum - Edelmetaal,

    Nog 2 maanden te gaan en het zijn roerige tijden op de markt. Als je de grafieken van goud, zilver en HUI aan de ene kant en Dow Jones, Nasdaq en S&P aan de andere kant, van gisteren over elkaar heen, dan lopen ze bijzonder parallel. Prachtig gelijk is het verloop rond de bekendmaking van het rente besluit van de FED. Niks contra-indicator Hui versus Dow Jones…. En eigenlijk zien we dat al tijden. De goudstocks gingen gisteren schoorvoetend ook weer omhoog… dankzij de Dow Jones?
    Toch blijven nog veel juniors achter. Oké, zij die goed nieuws hebben spuiten omhoog, maar de “gewone”junior moet het met weinig volumes toch een beetje hebben van het geluk om gekocht te worden.
    Kommer en kwel? Als je de edelmetaalcompetitie bekijkt valt het voor een deel toch allemaal wel mee. De top 8 van de deelnemers scoort boven de 200% over 10 maanden. En 31 deelnemers zitten boven de 100%. Van de miners zit de top 20 in 100%+ regionen. Echter - en dat vind ik dus een vaag teken - de helft van de miners staat in het rood, en dat met een goudprijs op record hoogte!

    Ook volgend jaar gaat er weer een nieuwe competitie van start dus denk vast na over de top5 die je in wilt sturen!

    Top 10 Deelnemers:
    1 Eric Hommelberg 248,9%
    2 Willex 229,4%
    3 Hunter 226,8%
    4 Bert 226,3%
    5 Track 222,9%
    6 Erwin 215,5%
    7 Nemo 206,0%
    8 Jefke 204,0%
    9 COCOON 194,0%
    10 Pris 189,7%

    Top 10 Miners:
    1 NOSOF.PK 1027,4%
    2 NOT.V 841,3%
    3 KXL.V 364,4%
    4 ANO 347,5%
    5 EGD.V 198,0%
    6 KNP.V 188,0%
    7 MKR.V 186,7%
    8 SIR.V 184,5%
    9 LGCP.OB 157,1%
    10 SA 155,7%

    NOSOF.PK is dezelfde als NOT.V echter in andere valuta/beurs. Zo zie je dat je ook hier rekening mee kunt houden, want dat wordt niet verrekend! De deelnemer met NOSOF.PK heeft de regels goed gelezen en - met geluk ? – in praktijk gebracht.

    Ik hoop op een spannende laatste 2 maanden!
    Wilbert

    PS: van een tweetal miners weet ik niet wat daar mee gebeurd is: LAG.V en ORE.V Ook weet ik niet hoe de overname van CLG door AEM is verlopen. Wie kan mij daar informatie over verstrekken… de deelnemers die deze in porto hebben… jij misschien?

15 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.459
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.953
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.488
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.092
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.546
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.368
AMG 965 125.871
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 316
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.668
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.704
ASML 1.762 77.058
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.673
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht