Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Rt-koersen melden?!

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 maart 2007 11:15
    Naar aanleiding van de modbreak van gisteren en het slot op het RT-draadjes het volgende.

    Voor het overzicht vermeld ik eerst nog de eerste modbreak.

    “[Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Deze thread is gelocked. Het is verboden om gratis koersinformatie te verspreiden. Gelieve dat dus ook niet meer op dit forum te plaatsen.]”

    In het tweede RT draadje (eveneens gesloten) heeft Thijs Vollenbroek dit nader toegelicht (voor het overzicht eveneens vermeld)

    “Beste forumleden,

    Volgens regelgeving van Euronext is het niet toegestaan om gratis realtime koersinformatie te verspreiden. Voor verspreiding van koersen dienen tegen betaling licenties te worden afgesloten.

    Hoewel u ongetwijfeld goede bedoelingen heeft bij het plaatsen van deze informatie, kan ik dus niet anders dan een threads te blokkeren die enkel voor verspreiding van koersinformatie zijn opgericht. Het plaatsen van koersinformatie draagt ook niet bij het doel waarvoor dit forum is opgericht; namelijk het discussiëren over de investeringskeuzes van elkaar.

    Overigens denk ik persoonlijk dat de informatie tegenwoordig via diverse internetbrokers voor de meeste actieve beleggers goed en goedkoop toegankelijk is.

    Met vriendelijke groet,

    Thijs Vollenbroek
    forum@iex.nl

    Volgens mij is de ingreep onnodig.

    1) RT koersen zijn gratis te verkrijgen door bijvoorbeeld een account bij Binck bank te openen;
    2) De gepubliceerde cijfers zijn, zoals eerder opgemerkt, toch niet echt RT, er gaat altijd tijd overheen voor het bericht geplaatst is;
    3) De gepubliceerde boekjes dienen ook een ander doel te weten een verloop over de dag van de boekjes te geven en het becommentariëren van de boekjes en het koers- en boekjesverloop
    4) De – in de visie van IEX - wel toegestane discussie zou schimmig worden als er zonder boekjes/koersen commentaar op het koersverloop/transactie/openstaande orders wordt gegeven, de consequentie zou wellicht dan zijn dat dit ook enkel met 15 minuten vertraging zou mogen?!
    5) De verstrekker van de RT informatie op dit forum is niet de IEX en de individuele posters zijn niet gebonden aan de door IEX met Euronext gemaakte afspraken;
    6) Het enige “verbod” zoals dat genoemd is zou derhalve uit het forumreglement moeten komen, ik heb dit er niet op na geslagen maar ik kan me niet herinneren bij het destijds accepteren dit gezien te hebben;
    7) Het is de vraag of de IEX door reeds zoveel jaren toe te staan dat de boekjes gepubliceerd worden, zelfs indien ze een verbod in hun reglement hebben staan, niet de indruk heeft doen ontstaan dat zij (stilzwijgend) akkoord is gegaan met het publiceren hiervan op haar site.
    8) Er zijn bovendien ook twee redenen waarom IEX belang heeft om de RT-boekjes toe te staan. Enerzijds leidt het publiceren van RT boekjes tot interesse hiervoor bij diegene die hierover nog geen beschikking hebben, oftewel gratis reclame, die tot extra behoefte leidt waarvan sommigen daarvoor klant van de IEX zullen worden.
    9) Anderzijds leidt het publiceren van de RT boekes (met commentaar) in RT-draadjes tot extra belangstelling voor de IEX-site en de daarbij behorende hits.

    Conclusie:
    Er is geen ander bezwaar tegen het publiceren dan dat de IEX dat zelf kennelijk niet wil toestaan, hetgeen een te magere reden is om dit nu te verbieden, zeker nadat het jaren is toegestaan/gedoogd.

    Een inhoudelijke reactie van de moderator wordt ten zeerste op prijs gesteld.

    Kelewan
  2. [verwijderd] 30 maart 2007 11:24
    Een klasse post Kelewan waarvoor een AB!

    Hier is het reglement:
    Ik zie niets over RT/en of boekje, hooguit deze passage:
    Het is op de forums niet toegestaan om berichten te plaatsen met als kennelijk doel IEX.nl en haar bezoekers commercieel of anderszins te benadelen en/of schade toe te brengen

    Niemand weet meer dan iedereen
    Introductie
    Het IEX.NL-Forum heeft als doel lezers met elkaar in discussie te laten treden over hun investeringskeuzes. Het forum is geen plaats voor persoonlijke aanvallen of ruzies. Om de geloofwaardigheid van de site te bewaken vraagt IEX.NL de bezoekers de volgende punten in acht te nemen:
    Kwaliteit trekt kwaliteit aan. Indien uw berichten een duidelijke bijdrage leveren aan de forums zal dit anderen stimuleren hetzelfde te doen;
    IEX.NL verzoekt u, alleen berichten te posten die bijdragen aan de discussie op de forums;
    Schrijf uw eigen columns op de forums. Goed posten wordt beloond door het aanbevelingssysteem: elke dag worden de berichten met de meeste aanbevelingen op de homepage van de forums geplaatst;
    IEX.NL vraagt haar leden, openheid van zaken te geven omtrent hun positie in het fonds waarover zij discussiëren (long, short, geen positie). Het is aan te raden om de wettelijke regels hierover goed door te nemen.

    Op de forums worden de volgende activiteiten niet toegestaan:
    Koersmanipulatie
    Agressief, onethisch of misleidend gedrag
    Onnodig grievend taalgebruik
    Het overnemen van artikelen zonder toestemming van de auteur
    Publiceren privacy-gevoelige informatie, zoals adressen
    Zakelijke sollicitaties
    Adverteren.
    Het is niet toegestaan aliassen te gebruiken die aanleiding (kunnen) geven tot verwarring. Aliassen kunnen geweigerd worden als hiermee de indruk wordt gewekt namens een bedrijf, organisatie of persoon het woord te voeren, zonder dat dit daadwerkelijk het geval is.
    Het is op de forums niet toegestaan andere bezoekers, anders dan middels inhoudelijke argumenten, persoonlijk aan te vallen, te treiteren, te kwetsen of anderszins opzettelijk te beschadigen, dit alles in de ruimste zin van het woord.
    Het is op de forums niet toegestaan om berichten te plaatsen met als kennelijk doel IEX.nl en haar bezoekers commercieel of anderszins te benadelen en/of schade toe te brengen, middels bijvoorbeeld werving voor concurrerende media of het verspreiden van laster of geruchten.
    Mensen die zich hier niet aan houden wordt de toegang tot de forums ontzegd; dit betekent niet dat ook het lidmaatschap van IEX.nl/DeBeurs.nl daarmee beëindigd is.

    Indien de inhoud van een forumbericht u niet bevalt, reageer hier dan constructief op en niet op een negatieve manier. Indien u vervuiling tegenkomt, kunt u dit melden door een e-mail te sturen naar: forum@iex.nl.

    De teksten die in de forums geplaatst worden, worden automatisch eigendom van IEX.NL en IEX.NL is vrij om de inhoud ervan te gebruiken.

    Indien u suggesties heeft voor nieuwe forums of onderdelen, kunt u een e-mail sturen naar forum@iex.nl.

    Privacy
    Deze regels zijn opgesteld om zorg te dragen voor een geloofwaardige, verantwoordelijke, intelligente en informatieve dialoog. Wij gaan er van uit dat u, als u op de forums meedoet, de regels van IEX.NL respecteert.

    IEX.NL behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande waarschuwing stukken van de site te verwijderen als die de privacy van leden aantasten, en/of als stukken duidelijk behoren tot de eerder genoemde niet-toegestane categorieën. Het is van belang onze site levend te houden.

    IEX heeft de privacy van haar leden hoog in het vaandel staan en verstrekt daarom geen persoonsgegevens aan derden, zolang dit geen onderdeel uitmaakt van het afgesproken dienstenpakket of de voorwaarden waar u mee akkoord bent gegaan. Wel kan IEX op grond van de Wet Toezicht Effectenverkeer 1995, artikel 48, eerste lid, door toezichthouders of opsporingsinstanties worden verplicht om gegevens ter beschikking te stellen voor lopende onderzoeken. IEX is er wettelijk aan gehouden om aan zo'n formeel verzoek gevolg te geven.
  3. SJC 30 maart 2007 11:37
    Real time koersen kan je niet verbieden als het niet via een directe link gepubliceerd is. Anders is het op het moment van schrijven al geen real time meer. Tevens kan niemand!!!!! aanspraaak maken op een notatie van b.v. 19.05
    Ook de oude omrekenkoers van de euro v.s gulden 2.20371 ofzo is ooit geprobeerd te patenteren maar toen heeft de rechter besloten dat je getallen niet kan patenteren vanwege algemeen gebruik.

    Echt een staaltje: Bull Shit dus van iex.

    Dus kom maar op met die RT die geen RT is
  4. [verwijderd] 30 maart 2007 11:51
    Beste Kewelan,

    Voor de duidelijkheid; het gaat hier niet om afspraken binnen IEX of afspraken tussen IEX en een andere partij, maar om de schending van een copyright / regelgeving. Dat is wettelijk niet toegestaan.

    Aangezien dat in de thread van gisteren op grote schaal gebeurde, kan ik niet anders dan ingrijpen.

    In de thread van gisteren zag ik nauwelijks tot geen discussie over de boekjes. Als uw doel is om de boekjes te becommentariëren, dan verzoek ik u de boekjes zelf bij te houden en het commentaar te plaatsen.

    Met vriendelijke groet,

    Thijs Vollenbroek
7 Posts
|Omhoog ↑

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.565
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.163
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.654
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.291
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.722
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.293
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.243
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht