Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ABN AMRO BANK N.V. NL0011540547

Laatste koers (eur)

15,660
  • Verschill

    +0,135 +0,87%
  • Volume

    2.004.865 Gem. (3M) 3,7M
  • Bied

    15,600  
  • Laat

    15,660  
+ Toevoegen aan watchlist

alles over de overname betreffende abnamro

1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 72 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. triumph3 20 mei 2007 20:11
    'Bankentrio biedt deze week 47 miljard pond op ABN'
    LONDEN - Het bankenconsortium rond Royal Bank of Scotland (RBS) hoopt deze week een bod op tafel te leggen van 47 miljard pond sterling (68,7 miljard euro) voor ABN Amro. RBS wil bovendien de Amerikaanse ABN-dochter LaSalle verdelen met rivaal Bank of America. Dat meldde de Britse krant The Observer zondag.

    RBS is samen met Santander en Fortis in een felle overnameslag verwikkeld rond ABN met het Britse Barclays. ABN heeft al ingestemd met een overname van ongeveer 67 miljard euro door Barclays, waarbij LaSalle voor 21 miljard dollar naar Bank of America gaat. De rechter heeft daar echter een stokje voor gestoken en de verkoop van LaSalle bevroren totdat de aandeelhouders van ABN zich over de zaak uitspreken.

    Bank of America spande een rechtszaak aan tegen ABN om de verkoop van LaSalle af te dwingen. RBS denkt nu tot een regeling te kunnen komen waarmee het juridische steekspel ophoudt door het onderdeel onderling te verdelen met Bank of America. Daarmee komt ook de weg vrij te liggen voor een bod op de rest van het Nederlandse bankconcern door het consortium. Volgens The Observer maakt RBS eind deze week het bod bekend.

    Bron www.dft.nl

    Ik geloof 37,32 per aandeel zou jammer zijn

  2. optiepipo 20 mei 2007 20:17
    Italiaanse banken fuseren tot tweede bank Europa
    Uitgegeven op zondag 20 mei 2007 om 19:46:36, bijgewerkt om 19:56:05

    (Novum/AP) - De grootste Italiaanse bank, Unicredit, is gefuseerd met zijn kleinere concurrent Capitalia. De raden van bestuur van beide banken gaven zondag hun akkoord aan de fusie, waarmee een bank is ontstaan die in Europa de tweede plaats inneemt en wereldwijd de vijfde.


    De marktwaarde van het nieuwe bedrijf overstijgt de honderd miljard euro en in Europa is alleen het Britse HSBC groter. De nieuwe bank, die eveneens Unicredit zal heten, zei zondag in een verklaring dat de fusie vanaf 2010 volgens berekeningen achthonderd miljoen aan besparingen en extra opbrengsten kan opleveren. Het gezamenlijke klantenbestand bedraagt op dit moment veertig miljoen klanten in zeventien landen. De topman van Unicredit, Alessandro Profumo, zal volgens plan ook aan het hoofd van het nieuwe bedrijf komen te staan. De Italiaanse premier Romano Prodi had eerder gezegd de fusie in het licht van de globalisatie toe te juichen.

    Het is voor Italiaanse banken gemakkelijker geworden om te fuseren sinds de directeur van de Italiaanse centrale bank, Mario Draghi, vorig jaar de plicht schrapte voor banken om fusies van te voren bij de overheid aan te kondigen. Draghi's voorganger, Antonio Fazio, moest aftreden na beschuldigingen dat hij die regel toepaste om buitenlandse bieders buiten de deur te houden.
    [Copyright 2007, Novum]

    van fd
    UniCredit lijft Capitalia in en wordt tweede bank van Europa
    De Italiaanse bank UniCredit neemt branchegenoot Capitalia over voor euro 21,9 mrd. Dat is zondag bekend gemaakt. Met de overname ontstaat de op een na grootste bank van Europa.

    De bekendmaking kwam nadat eerder op de dag de groep aandeelhouders die een controlerend belang heeft in de Italiaanse bank Capitalia akkoord is gegaan met de condities waaronder branchegenoot Unicredit haar overneemt. De groep bezit 31 procent en staat onder leiding van ABN Amro die een 7,7 procent belang heeft in de bank.

    De overname en de condities waaronder dat gebeurt, zijn vandaag toegelicht door de twee topmensen van de bank. ABN Amro dat eerder zijn oog had laten vallen op de overname van de bank zal geen zitting nemen in de board van de fusiebank.

    Volgens de Italiaanse kranten heeft UniCredit handig gebruikt gemaakt van de overnamestrijd waarin ABN Amro zelf in verzeild is geraakt om zijn slag te slaan.

    De overname in aandelen vindt plaats in een verhouding van een aandeel Capitalia voor 1.12 aandeel UniCredit. Uitgaande van de slotkoers van UniCredit van euro 7,51, komt het bod op Capitalia neer op euro 8,41 per aandeel. Dat is 5,5 procent boven de koers van Capitalia van vrijdag, toen de handel in beide fondsen werd stilgelegd.

    Synergievoordelen

    Volgens het 26-pagina's tellende plan levert de samensmelting euro 1,16 mrd op aan synergievoordelen in drie jaar.

    Topman Alessandro Profumo Van Unicredit wordt de baas van de nieuwe bank. Zijn evenknie bij Capitalia, Matteo Arpe, vertrekt. Zijn grote rivaal bij Capitalia, Cesare Geronzi, komt wel in de leiding van UniCredit. Sinds Arpe in 2003 de leiding overnam, verviervoudigde de waarde van het aandeel. Het belang van ABN Amro in Capitalia is ruim euro 1 mrd waard.

  3. optiepipo 20 mei 2007 20:36
    het originele bericht,gr hm

    RBS on brink of tabling €70bn bid for ABN Amro
    Heather Connon
    Sunday May 20, 2007
    The Observer

    Royal Bank of of Scotland and its partners Fortis and Banco Santander hope this week to table a €70bn (£47bn) bid for ABN Amro. The consortium has held out an olive branch to ABN, which attempted to thwart the bidders with a deal to sell its US arm, LaSalle, to Bank of America, in order to seal an offer from Barclays.
    Bank of America is taking legal action to force ABN to complete the sell-off, and a Dutch court ruling that it has to be voted on by shareholders is under appeal. But RBS, which covets parts of LaSalle, believes it can come to an agreement with BoA to divide it up between them. If so, it is likely to put an offer on the table towards the end of the week

    RBS hopes that carving out a joint deal could end the litigation and pave the way for the consortium to make an unconditional offer for the remainder.
    While most observers think RBS is primarily interested in LaSalle, the bank believes that ABN's wholesale bank, which it would take as part of the consortium deal, is also very attractive. ABN has leading positions in areas like trade finance and cash management, where RBS is weak, as well as exposure to fast-growing Brazilian and Asian markets.
    Barclays is this week expected to confirm that it has made two regulatory filings for its proposed €63bn acquisition of ABN Amro in two key areas, the Netherlands and the UK, and is on track to do the same in the US.
    The bank will also update the market on the bid timetable, confirming that it is on track to make a final offer, in an attempt to contrast its progress with the rival consortium.

  4. [verwijderd] 20 mei 2007 20:41
    als er verder geen andere kapers meer op de kust komen of dat Barclays toch nog als een duiveltje uit een doosje met een hoger bod komt?

    Laten we nu eerst het formele bod van het trio maar eens op tafel krijgen, dan speculeren we weer verder.
  5. triumph3 20 mei 2007 21:13
    quote:

    cealis schreef:

    Ziet er naar uit dat we ongeveer 37.25 ofzo voor onze aandelen krijgen?
    De vraag is nog wat ze met het dividend doen. Zonder dividend zou het bod ongeveer (bij 70 miljard)37,25 bedragen
  6. [verwijderd] 20 mei 2007 21:17
    quote:

    triumph3 schreef:

    [quote=cealis]
    Ziet er naar uit dat we ongeveer 37.25 ofzo voor onze aandelen krijgen?
    [/quote]

    De vraag is nog wat ze met het dividend doen.
    zit in de koers. Dit is een heel mooi bod. Zo mooi (lees 'laag') dat Barclays met een tegenbod kan komen. Ze moet wel. Anders wordt zij sitting duck!
  7. triumph3 20 mei 2007 21:19
    Ik hopt het ook (zowel dividend als dat dit een aanvangsbod is met de vraag wat barclay's gaat doen) ben benieuwd hoe we morgen openen.
  8. optiepipo 21 mei 2007 09:13
    Popolare di Milano koopt dell'Emilia voor EUR 5,65 mrd
    21-05-2007 09:08:06

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De cooperatieve Italiaanse bank Banca Popolare di Milano neemt de kleinere branchegenoot Banca Popolare dell'Emilia Romagna over voor in totaal zo'n EUR 5,65 miljard. Dat hebben de beide banken zondag bekendgemaakt in een gezamenlijk persbericht. Popolare di Milano biedt 1,76 eigen aandelen voor elk aandeel Popolare dell'Emilia.

    De nieuwe cooperatieve bank zal een marktwaarde hebben van zo'n EUR 12 miljard en een gezamenlijk netwerk van zo'n 1.900 kantoren met meer dan drie miljoen klanten in Italie. Gemeten naar het aantal kantoren zal de combinatie de op zes na grootste bank van Italie zijn en de op twee na grootste cooperatieve bank van Italie.

    Afgelopen zondag kondigde ook UniCredit, de grootste bank van Italie, aan het eveneens Italiaanse Capitalia over te nemen middels een aandelenruil met een totale waarde van zo'n EUR 21,8 miljard.

  9. [verwijderd] 21 mei 2007 11:39
    Euronext A'dam: indices gedrukt door winstnemingen
    21-05-2007 11:25:44

    ABN AMRO staat wederom in de belangstelling. Volgens de Britse krant the Observer hopen Royal Bank of Scotland (RBS) en haar partners Fortis en Santander deze week een bod uit te brengen van EUR 70 miljard op ABN AMRO. Verder meldt het Financieele Dagblad dat ABN AMRO en Barclays aan plannen werken om ook de Braziliaanse activiteiten van ABN AMRO te verkopen. Het aandeel wint 0,4%.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
  10. optiepipo 21 mei 2007 16:55
    ABN Amro ontkent plannen voor verkoop Banco Real
    21 May 07, 13:43
    AMSTERDAM (ANP-AFX) - ABN Amro en het Britse Barclays werken niet aan plannen voor de verkoop van onderdelen van ABN Amro. De banken ontkennen daarmee geruchten dat de banken overwegen Banco Real, de Brazilliaanse dochter van ABN Amro, te verkopen als onderdeel van het overnamevoorstel van Barclays.

    “Barclays is niet verwikkeld in gesprekken omtrent de verkoop van onderdelen van ABN Amro in verband met de mogelijke overname van ABN Amro”, zei bestuursvoorzitter John Varley van Barclays. De topman reageerde op een artikel in Het Financieele Dagblad van maandag. De krant meldde dat de banken overwegen Banco Real te verkopen. ABN Amro bevestigt de uitspraken van Varley.

    Barclays heeft een overnamebod op ABN Amro uitgebracht van 64 miljard euro, maar het RBS-consortium dreigt met een tegenbod. Een eventuele verkoop zou Barclays kunnen helpen een bod uit te brengen dat hoger is dan het bod van het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en het Spaanse Banco Santander.

    Veel hogere prijs

    Het RBS-consortium moet uiterlijk 27 mei laten weten of het officieel een bod uitbrengt. Analisten zijn het erover eens dat het trio een veel hogere prijs kan betalen voor ABN Amro dan Barclays.

    ABN Amro is al een overeenkomst aangegaan voor de verkoop van zijn Amerikaanse dochter LaSalle. De Ondernemingskamer besloot onlangs dat de verkoop goedgekeurd had moeten worden door de aandeelhouders. ABN Amro is tegen de uitspraak in cassatie gegaan.
  11. optiepipo 22 mei 2007 08:29
    Overname Capitalia levert ABN Amro 1 miljard op
    22 May 07, 08:19
    MILAAN (ANP-AFX) - De overname van de Italiaanse bank Capitalia door branchegenoot Unicredit levert ABN Amro 1 miljard euro op. ABN Amro-vertegenwoordiger Francesco Spinelli zei dat in een dinsdag gepubliceerd vraaggesprek met de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

    De grootste Nederlandse bank heeft een belang van 8,7 procent in Capitalia. Volgens Spinelli heeft ABN Amro nog geen besluit genomen over de verkoop van het belang in Capitalia. Ook heeft de bank nog niet besloten wat het met het geld zou doen.

    Negen jaar geleden betaalde ABN Amro 800 miljoen euro voor het belang. Na de overname door Unicredit, die maandag werd aangekondigd, krijgt ABN Amro een belang van 1,9 procent in het fusiebedrijf.
  12. [verwijderd] 22 mei 2007 08:52
    quote:

    hellmaster schreef:

    Overname Capitalia levert ABN Amro 1 miljard op
    22 May 07, 08:19
    MILAAN (ANP-AFX) - De overname van de Italiaanse bank Capitalia door branchegenoot Unicredit levert ABN Amro 1 miljard euro op. ABN Amro-vertegenwoordiger Francesco Spinelli zei dat in een dinsdag gepubliceerd vraaggesprek met de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore.

    De grootste Nederlandse bank heeft een belang van 8,7 procent in Capitalia. Volgens Spinelli heeft ABN Amro nog geen besluit genomen over de verkoop van het belang in Capitalia. Ook heeft de bank nog niet besloten wat het met het geld zou doen.

    Negen jaar geleden betaalde ABN Amro 800 miljoen euro voor het belang. Na de overname door Unicredit, die maandag werd aangekondigd, krijgt ABN Amro een belang van 1,9 procent in het fusiebedrijf.

    Nog een reden waarom Groenink op moet krassen. Hij is er in geslaagd om de waarde van het belang met maar liefst 2,5% per jaar te laten groeien. En dat voor een topbankier. Wanprestatie!
  13. [verwijderd] 22 mei 2007 10:26
    Elmono, ik kom op een rendement van deze investering op ca 10% (samengestelde intrest) per jaar.

    Voor 800 mln kopen en nu na 9 jaar ca 1,9 mrd waard.
    Van mij mag ie nog aanblijven
    aadj
  14. Chichi21 22 mei 2007 11:36
    quote:

    elmono schreef:

    Nog een reden waarom Groenink op moet krassen. Hij is er in geslaagd om de waarde van het belang met maar liefst 2,5% per jaar te laten groeien. En dat voor een topbankier. Wanprestatie!
    Nog zo'n wanprestatie in jouw ogen.

    Sinds de aanschaf van LaSalle bedraagt het rendement slechts 30.000%. Waardeloze bank dat ABN, of wellicht alleen domme schreeuwerige beleggers

  15. [verwijderd] 22 mei 2007 11:43
    quote:

    aadj schreef:

    Elmono, ik kom op een rendement van deze investering op ca 10% (samengestelde intrest) per jaar.

    Voor 800 mln kopen en nu na 9 jaar ca 1,9 mrd waard.
    Van mij mag ie nog aanblijven
    aadj

    800 miljoen aankoop waarde
    1 miljard waarde huidige belang

    toename 200 miljoen of 25 % in 9 jaar.

    samengesteld is dat 2.5%

    ik moet ook alles uitleggen en voor kleine chichi21: dat is een hele slechte investering vanuit rendementsoogpunt en een topbankier onwaardig!

    daar mag je de evt. uitbetaalde dividenden bij optellen en inflatie van aftrekken. tel uit je winst
  16. [verwijderd] 22 mei 2007 12:30
    Elmono Als je 't uitlegt moet je dat goed doen..
    Laat ik nog 1 poging wagen.
    AAB heeft een belang van 8,6% in Capitalia.
    oftewel 8,6% in het overnamebod dat 21,9 miljard berdraagt dat unicredo doet. Dat is dus momenteel ca 1,9 miljard waard.
    Waarover gesproken wordt in de pers is dus de boekwinst van 1 miljard. Bovenop hun investering dus. en wel degelijk 10% van de investering per jaar.
    Groenink heeft dat dus niet zo dom gedaan....

    aadj

  17. [verwijderd] 22 mei 2007 15:07
    quote:

    aadj schreef:

    Elmono Als je 't uitlegt moet je dat goed doen..
    Laat ik nog 1 poging wagen.
    AAB heeft een belang van 8,6% in Capitalia.
    oftewel 8,6% in het overnamebod dat 21,9 miljard berdraagt dat unicredo doet. Dat is dus momenteel ca 1,9 miljard waard.
    Waarover gesproken wordt in de pers is dus de boekwinst van 1 miljard. Bovenop hun investering dus. en wel degelijk 10% van de investering per jaar.
    Groenink heeft dat dus niet zo dom gedaan....

    aadj

    Inderdaad aadj er zitten veel domme beleggertjes met 3 of 4 calletjes in AbnAmro sommige hebben het telraam nog nodig. En een herrie dat ze maken om te proberen de koers harder omhoog te krijgen dan dat er verwachtingswaarde uitloopt.
    Zijn vermoedelijke de late instappers toen de koers hoger dan 36,25 stond. De echte beleggers die op 23 of lager zijn ingestapt die hoor je niet. Die hebben een fantastisch rendement in het vooruitzicht, met dank aan Groenink.

  18. [verwijderd] 22 mei 2007 15:35
    Ga samenwonen met groenink he succes. Waar maak je je eigenlijk nog druk om, je hebt je abn's toch al omgeruild voor barclays?

    Daarnaast: vanwaar die zojuiste 1% koerssprong?
  19. [verwijderd] 22 mei 2007 15:58
    quote:

    aadj schreef:

    Elmono Als je 't uitlegt moet je dat goed doen..
    Laat ik nog 1 poging wagen.
    AAB heeft een belang van 8,6% in Capitalia.
    oftewel 8,6% in het overnamebod dat 21,9 miljard berdraagt dat unicredo doet. Dat is dus momenteel ca 1,9 miljard waard.
    Waarover gesproken wordt in de pers is dus de boekwinst van 1 miljard. Bovenop hun investering dus. en wel degelijk 10% van de investering per jaar.
    Groenink heeft dat dus niet zo dom gedaan....

    aadj

    Ik denk dat je dichter bij de waarheid zit dan ik, bij nader inzien. Ben door de ongelukkige communicatie in de pers op het verkeerde been gezet :-)

    Overigens heeft ABN in meerdere stappen verspreid over 9 jaar haar aandelenpakket telkens uitgebreid (o.m. nog in 2003 en 2006) dus niet 9 jaar geleden in eens. Ik vraag me af waar de 800 miljoen exact vandaan komt?

1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 72 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    5. Inflatie mei, vlpg (Dld)
    6. OCI jaarvergadering
    7. Federal Reserve - Beige Book (VS)
    8. HP Q2-cijfers (VS)
    9. Salesforce Q1-cijfers (VS)
  2. 30 mei

    1. Azerion Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht