Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Kardan Terug naar discussie overzicht

Gaat als een SPEER omhoog

240 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sylvia 11 2 augustus 2007 19:42
    Zen, je kent mij toch al langer, ik plaagde wat!
    Het is voor iedereen een ramp en we kunnen wel zeggen, ja als hij lager staat stap ik weer in, maar voor degene die er nog in zitten is het een ramp. LT of niet.

    fijne avond en groetjes,
    Sylvia
  2. [verwijderd] 2 augustus 2007 21:59
    quote:

    voda schreef:

    [quote=halihalo]
    Syl ik hoop dat je gelijk hebt en dat je goedkoop inkunt slaan .Maar het moet eerdaags toch omhoog en flink ook .Het is en blijft toch een parel .En Kardan kennende gaat hij ook flink weer omhoog.Ze blijven toch goed investeren.in super groei landen.Dus daarom maak ik me niet erg druk,omdat hij vroeg of laat omhoog gaat .En bij kardan weet je alleen niet wanneer
    [/quote]
    Maar het moet eerdaags toch omhoog en flink ook

    Een heel bekende (beginners) fout. Niets moet omhoog omdat het al een tijd daalt.

    Natuurlijk kan er een herstel komen, maar dit kan misschien langer op zich laten duren dan je denkt.
    Beter is het af te wachten in een dalende trend.

    Pas als de signalen weer duidelijk up zijn is het beter om (weer) in te stappen. Je mist dan misschien een kleine koerswinst, maar je hebt dan wel iets meer "zekerheid". Succes verder.

    Gelukkig hebben we weer iemand met verstand van zaken onder ons midden.

    gr mr66

  3. [verwijderd] 2 augustus 2007 22:54
    quote:

    voda schreef:

    Maar het moet eerdaags toch omhoog en flink ook

    Een heel bekende (beginners) fout. Niets moet omhoog omdat het al een tijd daalt.

    Natuurlijk kan er een herstel komen, maar dit kan misschien langer op zich laten duren dan je denkt.
    Beter is het af te wachten in een dalende trend.

    Pas als de signalen weer duidelijk up zijn is het beter om (weer) in te stappen. Je mist dan misschien een kleine koerswinst, maar je hebt dan wel iets meer "zekerheid". Succes verder.
    Zeker aanbevolen deze beurswijsheid, maar pas op dat je niet in een zogenaamde "dead cat bounce op de langere termijn" terechtkomt.
  4. forum rang 10 voda 2 augustus 2007 23:07
    Voor diegene die willen weten wat een dead cat bounce is :

    A dead cat bounce is a term used by traders to describe a pattern wherein a moderate rise in the price of a stock follows a spectacular fall, with the connotation that the rise does not indicate improving circumstances. It is derived from the notion that "even a dead cat will bounce if it falls from a great height".

    The phrase has been used on the trading floors for many years. However the earliest recorded use of the phrase dates from 1985 when the Singaporean and Malaysian stock markets bounced back after a hard fall during the recession of that year. The Financial Times reported a stock broker as saying the market rise was a "dead cat bounce".

    The reasons for such a bounce can be technical - investors may have standing orders to buy shorted stocks if they fall below a certain level, to cover certain option positions, or for speculation. Since bounces often occur, investors buy into what they hope is the bottom of the market, expecting a bounce and thus make a quick profit. The very act of anticipating a bounce can create and magnify it.

    A market rise after a sharp fall can only really be seen to be a "dead cat bounce" with the benefit of hindsight. If the stocks starts to fall again in the following days and weeks, then it is a true dead cat bounce. If the market picks up starts to climb again, it was not a bounce but a bottom.

  5. Sylvia 11 3 augustus 2007 07:15
    quote:

    halihalo schreef:

    ja dat klopt een beginner zoals mij ,vergeleken met al die ervaren beleggers
    Sorry dat ik even reageer hierop, maar haal jezelf niet naar beneden, hali.
    Wie bepaalt of iemand ervaren is? Een beginner kan vaak heel wat meer geluk hebben en die bepaalde feeling nu net even wat meer hebben op het juiste moment dan een ervaren belegger, hoor.

    fijne dag,
    gr.
    Sylvia
  6. [verwijderd] 3 augustus 2007 09:43
    Hoi Syl klopt wat je zegt,maar wat ik zei was meer als spot.Een beetje ouwe hoeren zegt men hier in het oosten fijne dag vandaag ziet er mooi uit als ik naar buiten kijk.
  7. [verwijderd] 3 augustus 2007 09:52
    quote:

    halihalo schreef:

    Voda een beetje wat uit gehaald maar in het Nederlands was beter geweest
    Ik zag je post, Hier een altavista vertaling:(niet foutloos is een computervertaling)

    Een dode kattensprong is een termijn die door handelaren wordt gebruikt een patroon waarin een gematigde stijging van de prijs van een voorraad een spectaculaire daling volgt, met de connotatie te beschrijven dat de stijging niet op het verbeteren van omstandigheden wijst. Het wordt afgeleid uit het begrip dat "zelfs een dode kat zal stuiteren als het van een grote hoogte" valt. De uitdrukking is gebruikt op de handelvloeren vele jaren. Nochtans dateert het vroegste geregistreerde gebruik van de uitdrukking van 1985 toen de Singaporean en Maleise effectenbeurzen terug na een harde daling tijdens de recessie van dat jaar stuiterden. De Financial Times meldde een voorraadmakelaar aangezien zeggend de marktstijging was een "dode kattensprong". De redenen voor een dergelijke sprong kunnen technisch zijn - de investeerders kunnen bevindende orden hebben te kopen shorted voorraden als zij onder een bepaald niveau, vallen om bepaalde optieposities te behandelen, of voor speculatie. Aangezien de sprongen vaak voorkomen, kopen de investeerders in wat zij is de bodem die van de markt, een sprong verwacht hopen en zo een snelle winst maken. De eigenlijke handeling van het voorzien van een sprong kan het creëren en overdrijven. Een marktstijging na een scherpe daling kan slechts werkelijk beschouwd als te zijn een "dode kattensprong" met het voordeel van terugblik. Als de voorraden om opnieuw in de volgende dagen en de weken begint te vallen, dan is het een ware dode kattensprong. Als de markt begin om opleeft opnieuw te beklimmen, was het een sprong maar geen bodem.
  8. [verwijderd] 3 augustus 2007 11:15
    Na eerder te zijn uitgestapt ben ik nu weer helemaal terug bij Kardan.
    Mocht de koers in de 9 terechtkomen dan koop ik bij.

    Even een vraag: in het verleden werden de cijfers negatief beinvloed doordat de forse koersstijgingen tot gevolg hadden dat er veel kosten geboekt moesten worden op uitgegeven (personeels)opties.
    Doordat de koers nu zo naar beneden is gegaan worden die kosten in ieder geval niet gemaakt. Wellicht dat hierdoor zelfs sprake is van negatieve kosten. Weet iemand wat de regels hiervoor zijn?

    Het resultaat t.o.v. dat van vorig jaar zal in ieder geval positief beinvloed worden door de koersdaling die zowel bij Kardan als bij GTC SA heeft plaatsgevonden.

    Groeten en al vast een zonnig weekend gewenst,
    OnnoBass

  9. [verwijderd] 6 augustus 2007 09:23
    Ik heb het forum, na mijn laatste bericht ergens in mei, van een afstand gevolgd. Toen schreef ik dat ik de koers van het aandeel wat hoog vond oplopen en op dit moment denk ik dat we wat laag zitten. Volgens mij is op dit moment een koers tussen de 10,50 en 11,50 gerechtvaardigd op basis van de K/W. Wel is van belang dat de rente niet te veel stijgt want Kardan is sterk afhankelijk van de hefboomwerking!...en volgens mij blijft de rente hangen...

    Mijns inziens: Als je niet al in Kardan zit; NU KOPEN! Ik ben zelf vrijwel uit Kardan gestap medio Juni maar het kriebelt weer....
  10. [verwijderd] 8 augustus 2007 13:35
    quote:

    Sylvia 11 schreef:

    Leef je nog, Zenny?
    Dat Octo is toch niet vandaag, wat je had verwacht...

    gr.
    Sylvia
    Zit allemaal niet mee sylvia .
    Afwachten maar.

    gr zz
  11. [verwijderd] 8 augustus 2007 16:10
    De daling van kardan was zoals velen van ons weten niet terecht,allemaal sentiment .En je ziet als het omslaat dat kardan ook hard gaat.En we zijn toch met alkaar eens dat het nog steeds een pareltje is dat een PAREL moet worden.
  12. [verwijderd] 8 augustus 2007 16:34
    Kardan climbed . Earlier, analysts at ING (nyse: IND - news - people ) said that Kardan's share price had 'suffered too much' of late and offer an attractive entry point for investors.

    VIENNA (Thomson Financial) - TBIH Financial Services Group NV, a majority-owned unit of Wiener Staedtische AG (Vienna Insurance Group), is offering 4.60 Turkish lire per share to free float shareholders in the Turkish insurer Ray Sigorta AS, the Austrian press agency APA reports.

    TBIH, in which Wiener Staedtische holds a 60 pct stake and Kardan Group NV owns the remainder, currently has a 58.2 pct shareholding in Ray Sigorta, while 21.8 pct of the Turkish company's shares are in free float.

    Ray Sigorta's former majority shareholder, Dogan Sirketler Grubu Holding AS, continues to hold a 20 pct stake in the insurance company.
  13. [verwijderd] 8 augustus 2007 16:47
    Laatst in Budapest geweest. Niet te geloven hoe bijv. Hongarije aan de weg timmert en in sneltreinvaart veranderd en dan te denken dat Kardan daar en elders in Oost-Europa investeert. Kijk ook eens naar Unibail Europe (min of meer sectorgenoot in vastgoed), twee drie dagen geleden 160 euro, nu alweer 178 euro. Even 10 euro erbij op één dag. Wat een herstel. Ik zou zeggen terug naar af.
240 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.139
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.043
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 166
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.661
Aedifica 2 838
Aegon 3.257 320.356
AFC Ajax 537 7.027
Affimed NV 2 5.779
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.898
Ahold 3.536 74.029
Air France - KLM 1.024 34.394
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.412
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.525
AMG 965 126.652
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.202
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.772
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.187
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.313
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.781
ASML 1.762 77.764
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 341
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.807
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 mei

    1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Jap)
    2. Investeringen maart (NL)
    3. Consumentenvertrouwen mei (NL)
    4. Ackermans & Van Haaren Q1-cijfers
    5. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Dld)
    6. Ahold Delhaize - beleggersdag
    7. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (eurozone)
    8. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VK)
    9. Aalberts - jaarvergadering
    10. Turkse centrale bank - rentebesluit
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht