Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Zeer zwaar verlies :-(

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2007 15:44
    He medebeleggers in Hagemeyer.

    In het kader ´gedeelde smart is halve smart´ wilde ik hier even mijn verhaal kwijt over de verliezen die ik met Hagemeyer geleden heb de laatste weken.

    Ik ben zo'n dikke 9 maanden geleden ingestapt in Hagemeyer met een stuk of 1000 aandelen. Bescheiden begin. Ik had het aandeel gekocht mede op basis van de nogal positieve opinie van ABN mbt het bedrijf.
    Zij zagen vrij veel protentie in Hagemeyer en zodoende had ik het fonds al een aantal maanden gevolgd alvorens ik er mijn eerste aankoop in deed.

    Toen de correctie van begin vorige zomer zich inzette keek ik dan ook met aandacht naar de koers van Hagemeyer. Met het positieve advies van ABN in het achterhoofd dacht ik toen het aandeel ergens vlak boven de 3 euro noteerde van: Nu zou ik m kopen... als ik dat kon.. Ik had toen nog geen beleggerscontract helaas, dat zou nog wat maanden duren voordat ik dat geregeld had (in al mijn luiheid).

    Toen ik het fonds dan toch eindelijk had, het was inmiddels ergens rond oktober, stond de koers alweer zo tegen de 3,84. Maar ach, dacht ik in al mijn onwetendheid, met zo'n positieve visie van de ABN ten opzichte van het toekomstpotentieel bij een koers van 4,20 (een half jaar daarvoor) doe ik toch nog een goede belegging.

    Niet veel later kwam dat idee gedeeltelijk uit toen het aandeel de 4 euro doorbrak en doorsteeg tot boven de 4,30. Helaas duurde dit niet lang en tot mijn stomme verbazing bleek bijkopen zo rond de 4,05 om de geen goede strategie. Nog verbaasder was ik toen de koers nog verder daalde en vrij lange tijd bleef kwakkelen zo tussen de 3,50 en de 3,70.

    Toen na eerst nogal achter te zijn gebleven op de AEX was ik dan ook niet verbaast dat het aandeel eindelijk weer hogere regionen ging opzoeken. Toen Hagemeyer een aantal maanden terug eindelijk weer eens de 3,80 doorbrak had ik dan ook zo'n gevoel van: terecht. De koers is vast voor (veel te) lange tijd achtergebleven vooral door desinteresse en misschien ook wel door manipulatie. Waarschijnlijk zien we die lagere regionen niet meer terug (tenzij er een lijk blijkt te zijn dan).

    Toen de koers niet veel later zo plots doorknalde tot boven de 4,30 betwijfelde ik of ik mijn winst zou nemen. Ik had onderhand naast bijkopen op lagere koersen ook een redelijke hoop TL in de portefeuille. Uiteindelijk koos ik ervoor het niet te doen, na veel twijfelen gaf het idee dat de plotse koersstijging een teken was dat grote partijen meer zouden weten de doorslag. De kans op een overname leek me te groot om mis te lopen. Bovendien: een koers van 4,20 - 4,30 is toch zo hoog nog niet voor Hagemeyer? Veel verder dalen dan tot de 3,70 - 3,80 leek me zeer onwaarschijnlijk. Houden dan maar dus.

    Toen Hagemeyer weer aan de daling begon heb ik dan ook voornamelijk aan die gedachte vastgehouden: veel verder dalen zal niet gebeuren. Veel verder dalen wordt wel zeer onwaarschijnlijk. Keer op keer op keer. Ik heb in het begin zelfs wat TL bijgekocht. Er was immers fundamenteel niet veel veranderd ten opzichte van de situatie een maand eerder?

    Toen de koers dan in de 3,60 - 3,70 regio kwam te liggen begon ik zenuwachtig te worden. Mijn grote hoeveelheid TL 3,54 dreigde te knappen. Uiteindelijk heb ik ze maar verkocht om in te stappen op de TL 3,37. Nu zou de ommmekeer toch niet lang meer op zich kunnen laten wachten zo veronderstelde ik.

    Het vervolg moge duidelijk zijn. In de daling is mijn TL 3,37 geknapt, waarna ik gister de TL 3,17 heb aangeschraft. Ik wilde gewoon niet aan de zijlijn staan als de cijfers zouden worden bekend gemaakt.

    Nu heb ik deze TL vanochtend er gelukkig uitgedaan, doch wel heb ik voor een ´redelijk bedrag nog TL 2,74 gekocht. Dan denk ik zo af en toe bij mnezelf: waar ben je mee bezig? Je laat je volledig beheersen. Maar dan aan de andere kant: in principe volg ik hiermee enkel mijn strategie. Niet gek laten maken door de emoties (gevoelsmnatig had ik er al veel eerder uit willen stappen) maar rationeel denken: een ommekeer zou toch wel moeten komen zo langzamerhand.

    En daar zit ik dan. Met een halvering van mijn portefeuille en een bos TL 2,74.

    Hoever denken anderen hier eigenlijk dat het nog kan dalen? Hoeveel negatieve speculaties zitten er wel niet in de koers verwerkt nu? Ik wil liever niet uitstappen omndat ik bij mezelf denk: als ik al deze ellende niet had gehad en niet bloot stond aan die emoties, was ik nu wrs ingestapt.

    Veel sterkte trouwens aan al mijn lotgenoten.
  2. forum rang 10 voda 17 augustus 2007 16:03
    Voor je openhartige verhaal een dikke AB!
    1 schrale troost, inderdaad de meesten hier hebben inmiddels verlies of verlies genomen. Ben er zelf ook één van.
  3. Pietertje 17 augustus 2007 16:03
    Ik heb enige tijd terug mijn TL 2.73 kunnen verkopen op een redelijk hoog punt n.l 1.69 euro. Leuke winst.

    Dacht gisteren weer leuk in te stappen op de TL 2.53 op 1.11 euro maar zag deze vandaag al meer dan 50% zakken. Alle winst van eerder weer weg maar ik blijf hoop houden op een goed herstel van HGM.

    123 je hebt vandaag nog geluk gehad want je 2.73 was ook bijna geklapt. Hopelijk gaat het volgende week weer beter. Ik blijf gewoon zitten want bij mijn vorige aanschaf van de 2.73 zakte de koers na mijn aankoop ook weg maar kwam later weer op een mooi niveau waarop ik ze verkocht heb.

    Het blijft een zenuwachtig spel.
    Turbo weg is dikke pech. Toch denk ik dat ABN AMRO invloed heeft op de turbo's daar zij naar mijn gevoel aandelen dumpen en lager terug kopen waarbij turbo's klappen en zij de centen binnen slepen.
  4. [verwijderd] 17 augustus 2007 17:18
    Heb natuurlijk ook flink wat verloren op mijn LT-stukken de afgelopen weken. Vooral mijn extra aankoop gister op 3.43 pakte niet helemaal lekker uit. Kon vandaag niet aan de knoppen zitten dus die stukken heb ik nu nog steeds.... :(
    Lichtpuntje is dat ik eerder netjes winst genomen heb op GTN zodat ik me het gokje van gister wat beter kon permitteren. Bovendien komt er volgende week met de uitkering van het ahold superdividend wat extra cash vrij. Mocht HGM in de buurt komen van de 2.60 dan koop ik nog wat bij.
    Aan turbo's doe ik uit principe niet. Die vind ik eng.
    Succes allen en vooral veel sterkte.
  5. forum rang 10 bp5ah 17 augustus 2007 17:47
    1+2 je stukje is aanbevolen.

    Je moet nooit maar dan ook nooit zo gaan beleggen.

    Niche heeft hier op deze site voda daar ook al verschillende keren op gewezen.

    Staar je niet blind op adviezen.

    Bepaal van te voren wat je verwacht van je belegging.

    Grijp in als je belegging niet doet wat je denkt dat ie zou doen. Werk met een stoploss.

    Verdiep je in k-w verhoudingen van een bedrijf.

    Ben je actief of niet actief belegger.

    Ga eens droogoefenen, er zijn genoeg sites waar je een schaduwportefeuille kunt openen, en doe het anders op papier.

    Bepaal van te voren wat je max. wilt-kunt verliezen.

    Beleggen is sentiment, dat zie je momenteel wel heel erg, ben je actief belegger, dan is het minstens zo belangrijk om te weten wanneer je op je handen moet zitten, het verdient minder, maar verliest zeker minder.

    En de laatste is deze, en dat is de belangrijkste, hou je altijd aan je systeem.

    ///

    Uit je stukje kan ik wel opmaken dat je geen actieve belegger bent, ga anders LONG in een aandeel met een mooi dividend rendement.

    Verder altijd beleggen met geld wat je kan missen voor een bepaalde tijd, nooit met geleend geld.

    Gr.

    Dirk

  6. forum rang 10 bp5ah 17 augustus 2007 17:57
    quote:

    voda schreef:

    Dirk, ook voor jou een AB!
    In dank aanvaardt, toch nog een aanbeveling verdient deze week.

    Gr.

    Dirk

  7. [verwijderd] 17 augustus 2007 17:57

    Mededeling van De Heer De Becker is dezelfde dan 14 maand geleden tijdens een lunch welke wij samen genoten. De vaste aandeelhouders zien potentiel tot 6 à 8 EUR voor het aandeel op een stand-alone basis over een periode van 3 jaar.
    Reactie vandaag was en is een uitzonderlijke koopgelegenheid. 12 % van de uitstaande aandelen werd vandaag verhandeld, vooral zwak papier werd verkocht !
  8. Jeroen__ 17 augustus 2007 19:14
    Het is onverstandig om een groot deel van je geld in één aandeel te beleggen. Er zijn altijd wel meerdere aandelen die interessant zijn om te kopen. Door verschillende aandelen te kopen wordt de volatiliteit van je portefeuille lager, zonder dat het verwachte rendement omlaag hoeft te gaan.

    Misschien kan je beter voor een wat lager rendement gaan opdat je minder risico loopt. Het voordeel van aandelen t.o.v. turbo's is dat je gewoon rustig kan wachten totdat de koers herstelt.

    Je kan bijvoorbeeld een aex tracker kopen. Dan heb je op een goedkope manier een redelijke spreiding.
  9. gerrit 69 17 augustus 2007 19:52
    Beste 1+2=3

    Geweldig dapper van je om dit op dit forum te vertellen. Dit zelfde gedrag heb ik ook toegepast bij Getronics, wat uiteindelijk één grote sof is geworden.
    Wat heb ik hier van geleerd!!
    Dat je alle voorspellingen en adviezen van analisten
    met een grote korrel zout moet nemen.
    Mijn eigen boerenverstand gebruiken en niet meer alleen op banken afgaan, omdat zij ook vaak belangen hebben in allerlei aandelen.
    Eveneens werkt de Turbo handel als een catalisator voor een versnelde daling.
    Wat is nu wijsheid. Gokken op een bodem of je snijden aan een vallend mes.
    Als je Corporate Express vergelijkt met Hagemeyer, dan lijkt de chart verdacht veel op elkaar.
    Beide hebben vorige maand een schijnbeweging gemaakt met oplopende koersen, louter alleen gebaseerd op overname geruchten.
    Helaas kwam ik hier te laat achter om mijn posities te sluiten.
    Nu kan een renteverlaging van de Fed wel eens de trigger zijn voor een ommezwaai van de beurs, maar voor Hagemeyer zullen we echt weer geduld moeten hebben. Veel kleine beleggers hebben zich dankzij alle positieve adviezen weer in de luren laten leggen.
    Ik hoop voor je, dat dit niet weer een teleurstelling voor je word en dat Hagemeyer rond de 2,90 een strakke bodem zal vormen.
    Ik hou deze grens voorzichtig aan, want het aandeel lijkt op dit moment van porselein.

    Groet van Gerrit
  10. [verwijderd] 17 augustus 2007 21:39
    1+2=3

    Iedereen maakt deze fout wel of gaat hem nog wel maken en daar is niets mis mee zolang je er maar van leert.

    En ik blijf erop hameren staar je nooit blind op 1 fonds. De menselijke neiging is heel sterk om een verlies met HGM goed te maken met HGM maar eigenlijk is dat onzin. Mischien als je eerder uit HGM was gestapt en die overgebleven centen in een ander fonds had gestoken was je verlies weer helemaal goed gemaakt.

    Let wel ik heb exact dezelfde fouten gemaakt en bijna was ik weer voor gaas gegaan vlak voor de jaarcijfers. Dat dat niet gebeurt is omdat ik op de harde manier heb geleerd om "op mijn handen te zitten" .
  11. Erik.S 17 augustus 2007 23:58
    1+2=3

    Oke fouten maken we allemaal, als je er niet zovel verstand van hebt ga dan eens on line bankieren bij Alex.
    Je kunt er wat leren, er is voldoende informatie, en wat ik nog veel belangrijker vind, sinds kort slimme ordersystemen om je winst veilig te stellen en je verliezen te beperken. Je kunt er ook met of zonder assistentie beleggen.

    Kortom echt een aanrader en niet duur

    www.alex.nl
  12. viermeiden 18 augustus 2007 09:32
    Beste 1 t/m 3 en andere leden van dit forum,

    ook ik heb me in het verleden blind gestaard op de koersdoelen van deskundigen en daardoor vaak mijn neus
    gestoten met flinke financieële kneuzingen tot gevolg.
    Dacht snel geld te verdienen met de de kleine fondjes
    (sopheon, tie en magnus) maar dat liep vaak verkeerd af om één belangrijke reden: emotie met een fonds, ma.w. niet tijdig je winst nemen. Ik heb recentelijk op een draadje eens gelezen dat er een belegger is die altijd ma 10% winst op een aandeel verkoopt!
    M.n. door adviezen op de Corusforum heb ik het nodige geleerd.
    Daardoor heb ik de afgelopen jaren mooie ritjes mogen ma-
    ken met Corus, Arcelo Mittal Steel en Aalberts.
    Een van de belangrijkste tips kreeg ik op het Corusforum,
    zie bijgaande link:
    www.behr.nl/Beurs/oneliners.html
    Ik hoop dat je (jullie) er iets aan hebben.

    viermeiden

    P.s.: wat omlaag kan kan ook weer omhoog!!
  13. snipper 18 augustus 2007 11:47
    eerlijk verhaal, ben zelf ook 5 mille lichter..maar ik had op den duur 80.000 turbo's uitstaan, oa. tl2,74 en de tl3,17 en later nog de TL3,56 gekocht(gister nog 0.13 cent verloren op aandelen die ik woensdag had gekocht)..en die heb ik maar als verlies genoteerd...zit op het moment met aandelen in Aegon en nog wat turbo's...ik betreur dat je zo op de koffie bent gekomen..maar laat het een leer zijn..ik blijf voorlopig aan de zijlijn mbt HGM.

    AB voor je eerlijke verhaal.
  14. [verwijderd] 18 augustus 2007 12:40
    Hagemeijer viel vooral naar beneden door de uitspraak van een bestuurder dat ze niet te koop zijn.Is het nu verstandig om te blijven zitten of is er voorlopig geen potentie meer voor de koers?En wat dachten jullie van logcmg dat zelfs de afgelopen weken/dagen een koop advies heeft gekregen vanwege de zeer goede vooruitzichten en zeer lage koerswinst verhoudingen.De fin.times heeft aangegeven dat verschilende partijen aan het bekijken zijn of ze logcmg kunnen overnemen en vorige week nog werd aangegeven dat Brit.T.zo'n stap dicht bij is.Eigenlijk is de speculatie weg gevallen bij hagemeijer en daardoor minder interessant.Logcmg heeft dat nu volop en ook nog eens een bedrijf dat supergroei doormaakt en 27 aug.cijfers en vooruitzichten naar de beurs brengt.
    Pak je verlies bij hagemeijer en verhuis naar logcmg waar meer kans is voor koersstijging.
  15. [verwijderd] 18 augustus 2007 12:46
    quote:

    ronaldw schreef:

    Hagemeijer viel vooral naar beneden door de uitspraak van een bestuurder dat ze niet te koop zijn.Is het nu verstandig om te blijven zitten of is er voorlopig geen potentie meer voor de koers?
    Tja, wat nu zo is kan morgen weer anders zijn...
    We krijgen een nieuwe topman. Kijken hoe die er over een paar maandjes over denkt. En daarbij: Denk ook eens aan vijandige overnames door PE-partijen. Zoals gebeurde bij ABN-AMRO op de AVA door een ontevreden TCI. Gaat bij HGM ook gebeuren.
    Verder: Het is verstandig om even af te wachten. De koersen zijn erg volatiel. Voor het zelfde geld staat de AEX volgende week weer op 530.

    PS. Ik vond de cijfers nog zo slecht niet. Een bedrijf dat een dividend uitkeert(welliswaar een kleintje van 0.04 cent per aandeel) is in mijn ogen gewoon goed bezig.
  16. [verwijderd] 19 augustus 2007 16:20
    Bedankt voor de reacties mensen.

    Ik kan moeilijk ontkennen dat ik een beginnend belegger ben maar geheel onwetend ben ik natuurlijk ook niet. Ik ben me op de hoogte geweest van de risico's en als je dan toch vrij bewust de beslissing neemt in te stappen op lagere Turbo's dan moet je indien die risico's zich realiseren dat aanvaarden. Dat doe ik dan ook wel, maar baal er niettemin wel van.

    Ik zou er vooral van willen leren, maar vind het nog moeilijk te bepalen welke conclusies ik er precies uit moet trekken. Tot op heden kan ik niet anders concluderen dan dat ik simpelweg op een zeer volatiele markt heb belegd en daarbij sterk heb verloren, doch net zo goed sterk had kunnen winnen. Sterker eigenlijk: voor mij lijkt de kans ook achteraf bekeken op een dusdanig grote daling van de koers van HGM zo vlak voor de cijfers (vooral die laatste paar dagen) niet erg groot. Daarmee natuurlijk niet onmogelijk, maar risico's loop je altijd.

    Ik ben benieuwd hoe andere (meer ervaren) beleggers over dat laatste denken. Was deze grote daling ook maar enigszins te voorspellen (dus niet achteraf te verklaren)? Zijn er mensen hier die er op hebben gerekend en naar hebben gehandeld?

    Maar goed. Ik twijfel nu nog steeds over het aanhouden van mijn TL 2,74. Iemand hier verder nog een mening over?

    Ik leer graag. Bedankt daarom nogmaals voor de adviezen!
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.858
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.535
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.060
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.877
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.524
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.878
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.041
Air France - KLM 1.024 34.420
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.606
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 344
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.627
AMG 965 126.931
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.226
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.631
Arcelor Mittal 2.025 318.840
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.211
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.334
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.804
ASML 1.762 78.227
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.831
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
    8. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    9. Banenrapport ADP mei (VS)
    10. Air France-KLM jaarvergadering
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht