Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Spyker N.V. Terug naar discussie overzicht

Spyker is kwaad en gaat in de tegenaanval...

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 september 2007 07:30
    Publicatiedatum: 3-9-2007 07:26

    Spyker is kwaad en gaat in de tegenaanval--media
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Drie keer was er contact en de laatste keer was het raak: afgelopen woensdag besloot beurstoezichthouder AFM om Spyker voor de rechter te slepen. Het bedrijf uit Zeewolde zou op bepaalde punten een verkeerd beeld hebben geschetst in het jaarverslag over 2006.

    Voor de noodlijdende producent van luxe sportwagens is dit onverteerbaar, vervolgt het Financieele Dagblad. Interim-bestuursvoorzitter Hans Hugenholz laat tegenover deze krant heel duidelijk weten hoe hij erover denkt: 'Wij gaan in de tegenaanval.'

    Volgens hem heeft Spyker naar eer en geweten alles eerlijk en fatsoenlijk opgeschreven. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de AFM, die geen commentaar wil geven, zo snel tot een andere conclusie lijkt te komen.

    Wat Hugenholz vooral steekt, is dat de toezichthouder binnen enkele weken een oordeel kan vellen over een uiterst complexe materie. De Spyker-bestuurder wijst erop dat veel van de perikelen met de AFM samenhangen met IFRS, de nieuwe boekhoudregels voor beursfondsen.

    Veel experts hebben problemen om die regels eenduidig te interpreteren, maar de beurswaakhond schijnt precies te weten hoe alles moet worden toegepast, briest Hugenholz door de telefoon tegenover het FD.

    'Accountants verschillen vaak van mening over dit soort zaken en dan weet de AFM het wel?', is de retorische vraag van de interim-ceo. 'Wij zijn het er volslagen mee oneens. We hebben alles volledig verwoord op een eerlijke manier. Wij gaan het gevecht aan.' Spyker bracht in de nacht van vrijdag op zaterdag het geschil met de AFM naar buiten.

    Harm Luttikhedde
    harm@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

    ..............................................................................................................................................................................................................................
    Groetjes DK
  2. [verwijderd] 3 september 2007 07:37
    3-9-2007 07:25 (Alex PRO)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op vrijdag 31 augustus bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam een verzoek ingediend tot herziening van de financiële verslaggeving over 2006 van Spyker Cars nv. Dat heeft de toezichthouder zaterdag bekendgemaakt.

    De gebreken in de jaarrekening zijn dusdanig dat de AFM het gewenst acht dat de rechter daarover een oordeel uitspreekt, aldus de AFM.

    Vrijdagavond laat maakte Spyker bij zijn halfjaarcijfers bekend dat de AFM deze stap zou zetten, omdat de jaarcijfers over 2006 niet zouden voldoen aan de IFRS-boekhoudregels.

    De bezwaren van de AFM hebben betrekking op een "deferred tax asset" van EUR4,7 miljoen en onjuist geboekte bedragen van $7 miljoen en $2,2 miljoen bij de aankoop van het F1-team en een bijbehorend sponsorcontract. Daarnaast zou de toelichting bij de cijfers op diverse punten te wensen over laten.

    Spyker betwist de aantijgingen van de AFM. De fabrikant van sportwagens, die eerder dit jaar in liquiditeitsproblemen raakte, heeft het verlies over het eerste halfjaar van 2007 zien oplopen naar EUR29,9 miljoen.

    Het bedrijf meldde vrijdag tevens in gesprek te zijn over de verkoop van zijn in 2006 aangekochte Formule-1-team voor EUR80 miljoen.

    Door Archie van Riemsdijk, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, archie.vanriemsdijk@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    September 03, 2007 01:25 ET (05:25 GMT)

    Copyright (c) 2007 Dow Jones & Company, Inc.
    ..............................................................................................................................................................................................................................
    4 1.150 mkt 5,10 2.980 4
    8 2.633 5,10 5,25 700 2
    2 2.540 5,09 5,32 3.075 1
    2 600 5,08 5,33 5.999 1
    4 415 5,07 5,40 1.100 1
    (7:27)

    Groetjes DK
  3. forum rang 7 lucas D 3 september 2007 17:42
    Het zal niet de eerste keer zijn dat de AFM persberichten en jaarekeningen niet snapt.

    Het is toch te gek voor woorden dat de eigen regels zo onduidelijk zijn, dat ze deze niet eens zelf goed weten toe te passen, dat de rechter er aan te pas moet komen?

    Wie is hier eigenlijk enige de echte waakhond?
    De rechter!
    Goed geantwoord........:~))

    lucas D
  4. [verwijderd] 3 september 2007 22:23
    lucas

    dit is de beginfase van het einde van dit mooie merk. Dit heeft de AFM ook begrepen en daarom willen ze een onderzoek instellen om zo zelf heel uit de strijd te komen van dat de AFM het al wist dat er iets niet klopte bij spyker.

    Een rekensom jaarlijks 20 autos verkopen en toch een miljoenen winst maken. Een kleuter kan de was doen.

    Ik hoop dat jullie goed kunnen rekenen spyker fans en dat jullie niet meer als laatste eindigen bij de formule 1 staan jullie laatste en ook op de beurs.

    Ik zal voor jullie bidden dat ferrari interesse toont in spyker en dat ze voor 2 euro per aandeel erover hebben een appeltje voor de dorst
  5. forum rang 7 lucas D 3 september 2007 22:48
    Spyker zal groter worden dan ooit!

    De koers zal begin volgend jaar al weer ruim boven de € 10,00 staan.

    Kwaliteit komt er altijd weer boven op, over een halfjaar noemen ze de huidige malaise een mooi leermoment.

    groet lucas D

    Noot: Nu kan je me nog uitlachen.:~)
  6. [verwijderd] 4 september 2007 08:45
    quote:

    *DJ-BOSS-KLUNDERT* schreef:

    Blijven dromen lucas! volgend jaar staat het aandeel op de pennystocks naast sopheon en kpnqwest!
    "staat het aandeel op de pennystocks"?? naast sopheon en "kpnqwest"??

    ga lekker plaatjes draaien DJ BOSS?
  7. [verwijderd] 4 september 2007 09:26
    Spykers op de weg
    04 Sep 07, 08:35
    door Gast: Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje. Deze wijsheid uit de Gouden Eeuw gaat nog steeds op, zeker voor Spyker uit Zeewolde. De bolidebouwer ging het laatste halfjaar bijna ten onder aan haar eigen succes en belabberde communicatie. Inmiddels is, met de verkooponderhandelingen over de formule 1-tak, een overlevingsboei uitgegooid. Maar wil iemand Spyker nog wel redden?
    Om te beginnen wat recente geschiedenis: Spyker kreeg in 2004 een notering aan het Damrak. Toch was het een jaar later nog steeds vooral een aandeel voor liefhebbers – net zoals Ajax – met een bescheiden productie van 48 luxe sportwagens. Echter, gesteund door een voorziene verdubbeling van dat cijfer besloot de toenmalige directie in september 2006 om het Midland formule 1-team te kopen. Toen ging alles mis.

    De plotse roem groeide het bestuur in de periode daarna snel boven het hoofd en zorgde voor interne conflicten tussen oprichter/aandeelhouder Victor Muller en aandeelhouder Michiel Mol. Door alle geldverslindende projecten raakten de financiële reserves in enkele maanden ook nog eens uitgeput en kregen leveranciers veel te laat hun geld.

    Ondertussen stemden aandeelhouders met hun voeten, bezorgd vanwege smeuïge verhalen in de pers over de problemen bij Spyker. Het aandeel raakte dit jaar al driekwart van zijn beurswaarde kwijt. De directie gaf de media de schuld van deze malaise, maar het concern leek vooral de dupe van praatgrage ingewijden.

    Vooral de berichtgeving in de geschreven pers deed het imago van de autobouwer weinig goed. Je zou zeggen dat degelijke pr hier veel leed had kunnen voorkomen. Een bedrijf dient eensgezind naar buiten te treden en moet in ieder geval transparant overkomen. Spyker faalde faliekant op deze twee gebieden..

    Toch lag de ware problematiek dieper: Muller en Mol zijn volgens bronnen gewoonweg altijd uit ander hout gesneden geweest en dat hielp niet bepaald op communicatiegebied. Die verdeeldheid sijpelde onverbiddelijk naar buiten. Nu zijn deze partijen weer tot elkaar veroordeeld, omdat Mol in het consortium zit dat biedt op de Formule 1-tak. Hoe gek kan het lopen?

    Nog veel gekker, want er zit een addertje onder het gras bij die verkoop. De beurswaakhond AFM ziet namelijk gebreken in de jaarrekening over 2006 en is zelfs naar de rechter gestapt om de cijfers van Spyker te laten herzien.

    Mol en consorten moeten nu uitkijken dat ze de aansprakelijkheid goed afdekken die daaruit kan voortvloeien. Een kat in de zak is snel gekocht.

    Spyker heeft met de verkoop van de racetak in ieder geval een vluchtweg gevonden. Tenminste, als de prijs – E 80 miljoen – niet zakt doordat er bij het boekenonderzoek lijken uit de kast komen. Met aanvullende financiering kan het bedrijf vervolgens bij de fabriek de productie op stoom brengen.

    Wat nog moeilijker is: de Spyker-directie zal haar steenrijke cliëntèle moeten wijsmaken dat nog steeds een bloedmooie auto op de afgesproken tijd kan komen voorrijden, in ruil voor een zak geld. Ook bij de leveranciers en aandeelhouders dient een overtuigingsslag te worden gemaakt. Mocht die missie mislukken, dan wil waarschijnlijk niemand Spyker nog redden.

    Edwin van der Aa
    Bron: DFT.nl
  8. forum rang 7 lucas D 4 september 2007 18:27
    quote:

    *DJ-BOSS-KLUNDERT* schreef:

    Blijven dromen lucas! volgend jaar staat het aandeel op de pennystocks naast sopheon en kpnqwest!
    Hoi DJ-B-K,

    Met dromen kom je er niet in beleggersland, net zo min als meehuilen met de wolven.

    Beiden duiden op gebrek aan visie en inzicht in de markt van het grote geld.

    Ik neem je je reactie niet kwalijk, het lijkt nu even niet te gaan zoals gehoopt en verwacht, maar is er 1 fonds waar nooit wat aan de hand is? Ik ken ze niet en negen van de tien komen er sterker uit. Zie KPN/ AHOLD. Puur op kwaliteit, visie en inzicht in de markt van het grote geld.

    vriendelijke groet lucas D
  9. @iPlof 4 september 2007 19:43
    quote:

    lucas D schreef:

    Ik neem je je reactie niet kwalijk, het lijkt nu even niet te gaan zoals gehoopt en verwacht, maar is er 1 fonds waar nooit wat aan de hand is? Ik ken ze niet en negen van de tien komen er sterker uit. Zie KPN/ AHOLD. Puur op kwaliteit, visie en inzicht in de markt van het grote geld.

    vriendelijke groet lucas D
    KPN en Ahold hadden er ook een zooi van gemaakt destijds. Ook zij hebben de aandeelhouders laten bloeden om te redden wat er te redden valt. Je wilt niet weten wie er nog allemaal op verliezen staat met die fondsen. Verliezen die nooit meer goedgemaakt gaan worden.

    Het verschil is echter dat KPN en Ahold grote groepen vaste klanten hadden en hun producten en diensten in principe prima waren. Die klanten zijn de bedrijven in grote aantallen trouw gebleven en de organisatorische en financiele puinhoop is gedurende die tijd opgeruimt.

    Verschil met spyker is dat Spyker naar nu blijkt ook nog eens nauwelijks klanten heeft. En ik zie niet waarom die animo opeens zou verbeteren. De niets toevoegende auto, de slechte markt voor supercars en daarboven op nog een matig imago van Spyker zelf met afgenomen zekerheden mbt garantie en onderdelen.
  10. forum rang 7 lucas D 4 september 2007 20:13
    Het achterover zittend in een luie stoel en dan ook nog eens achteraf commentaar geven, vind ik allemaal wat goedkoop.

    Hoe kan een bedrijf dat door insiders (er zit maar een paar weken tussen) de hemel ingeprezen werd er volgens enkelen op het forum er een potje van gemaakt hebben?

    Dat hoor je een insider niet zeggen!

    Het is weer gewoon de kneuterige forum prietpraat.

    Waar het om gaat is dat Spyker een uitstekende naam en een geweldig product heeft.

    Dat met het gegeven dat investeerders dat donders goed weten is het enige wat belangrijk is.

    lucas D

  11. @iPlof 4 september 2007 20:45
    quote:

    lucas D schreef:

    Het achterover zittend in een luie stoel en dan ook nog eens achteraf commentaar geven, vind ik allemaal wat goedkoop.
    [/quote]
    Als autoliefhebber en belegger volg ik Spyker al vanaf het begin. Het is geen achteraf commentaar. Velen met mij hebben hier kritische geluiden laten horen, de cijfers en verkopen blijken nu nog veel slechter dan werd gevreesd.
    [quote=lucas D]
    Hoe kan een bedrijf dat door insiders (er zit maar een paar weken tussen) de hemel ingeprezen werd er volgens enkelen op het forum er een potje van gemaakt hebben?
    Dat hoor je een insider niet zeggen!
    [/quote]
    Doel je hier nu op die kapiteinen Mol en Muller?Die continue naar nu blijkt een te rooskleurig beeld hebben neergezet maar wel als eerste het schip hebben verlaten?
    [quote=lucas D]
    Waar het om gaat is dat Spyker een uitstekende naam en een geweldig product heeft.
    [/quote]
    Als ik de wat serieuzere autopers mag geloven is die Spyker helemaal niet zo'n geweldige auto en de markt voor supercars is zogezegd aan het inzakken.
    De merknaam is natuurlijk wel wat waard, maar die is verpand aan de bank.
    [quote=lucas D]
    Dat met het gegeven dat investeerders dat donders goed weten is het enige wat belangrijk is.
    [/quote]
    We zullen zien waar de koers de komende tijd naar toe gaat.

    Sterkte!

    mvg,
    plof
  12. [verwijderd] 4 september 2007 21:37
    quote:

    lucas D schreef:

    Spyker zal groter worden dan ooit!

    De koers zal begin volgend jaar al weer ruim boven de € 10,00 staan.

    Kwaliteit komt er altijd weer boven op, over een halfjaar noemen ze de huidige malaise een mooi leermoment.

    groet lucas D

    Noot: Nu kan je me nog uitlachen.:~)

    Mee eens, Lucas

    Met een goede structurele oplossing komt het wel weer goed. Het aanvankelijke succes is de heren naar het hoofd gestegen en dan ga je dus gekke dingen doen.

    Ik dacht altijd, dat het echte "polderjongens" waren , niet dus.

    Wat nu nodig is, is een leiding die de handen uit de mouwen steekt, de klanten weer kan overtuigen en er dus voor gaan zonder de eigen zakken te vullen.

    Ik blijf met mijn restantje rustig zitten, tenzij ze wel van de beurs af gaan natuurlijk, maar ik hoop het niet.

    Jan
  13. [verwijderd] 4 september 2007 22:28
    Dit komt echt niet goed . Die Muller blijft ondanks enorme schulden gewoon op veel te grote voet leven.Jachtbootjes & ferrari"s boeien hem meer dan hoe het de investeerders vergaat.Alleen al die arrogante kop & poenerige houding. Zum kotzen.!!!
  14. [verwijderd] 4 september 2007 22:58
    quote:

    geenen schreef:

    Dit komt echt niet goed . Die Muller blijft ondanks enorme schulden gewoon op veel te grote voet leven.Jachtbootjes & ferrari"s boeien hem meer dan hoe het de investeerders vergaat.Alleen al die arrogante kop & poenerige houding. Zum kotzen.!!!

    Denk jij, dat het zonder Muller en een goede leiding niet meere goed kan komen?

    Ik vind Muller ook een patser, hoewel ik aanvankelijk bewondering voor die man had.

    Zo zie je maar, wat aanvankelijk succes met iemand kan doen. Heel dom want het was toch een jongensdroom en dan gaat ie in vervulling en dan verkloot je de zaak.

    Toch denk ik, dat het kan lukken als het roer omgaat. De grote investeerders die op hoge koersen zijn ingestapt zien toch ook liever een beter resultaat.

    Ik denk nog steeds, dat er een reddingsplan komt

    Ben ik naief ?

    Jan
15 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.859
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.553
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.060
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 33
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.892
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.534
AFC Ajax 537 7.030
Affimed NV 2 5.884
ageas 5.843 109.793
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.068
Air France - KLM 1.024 34.423
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.780
Alfen 13 17.617
Allfunds Group 3 1.242
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 345
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.647
AMG 965 126.975
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.232
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.631
Arcelor Mittal 2.025 318.842
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.212
Aroundtown SA 1 191
Arrowhead Research 5 9.335
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.805
ASML 1.762 78.291
ASR Nederland 18 4.183
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 348
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.831
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
    3. Handelsbalans april (Dld)
    4. Industriële productie april (Dld)
    5. Economische groei Q1 def. (eurozone)
    6. Nio Q1-cijfers
    7. Banengroei en werkloosheid mei (VS) volitaliteit verwacht
    8. Groothandelsvoorraden april (VS)
    9. Consumentenkrediet april (VS)
  2. 10 juni

    1. NL industriële productie april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht