Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Draadje - Bijzaken en geleuter in de marge!

1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 september 2007 13:02
    Nog één keer alle september-onzin
    [PvK] … and remember to be back in September.

    Daar trapt u als doorgewinterde belegger natuurlijk allang niet meer in. September? Dat is historisch gezien de slechtste maand om in te beleggen met een gemiddeld rendement van –1,2% over de afgelopen 113 jaar in de Dow Jones. Alleen februari kan met –0,2% enigszins wedijveren met september. De andere tien maanden zijn per saldo positieve maanden met december (gemiddeld 1,4%) als ongekroonde koning.

    www.cnbc.com/id/20424014

    September is ook de enige maand die over deze lange periode meer dan de helft van de keren negatief uitpakte. Liefst 59,1% van de septembermaanden sinds 1896 leverde een min op. Zet dat eens af tegen slechts 28,4% van de decembers, en u weet waar de spreekwoordelijke eindejaarsrally vandaan komt. Met 40,9% positieve septembermaanden is maand negen echt veruit de slechtste maand op Wall Street. Juni is de op één na slechtste maand met exact evenveel negatieve als positieve uitslagen, maar die maand heeft wel een positief rendement van 0,4%.

    En goed, om de wijsheid ‘lies, damned lies and statistics’ te onderschrijven: de laatste drie septembermaanden waren positief. Vorig jaar liep Wall Street zelfs 2% op. Dit jaar lijkt dinsdag 18 september de doorslaggevende dag te worden, als de Fed wel/niet aan de rente sleutelt. Maar hoe dan ook, al dat septembergeneuzel is voor echte beleggers van weinig belang. Na september komt oktober, na oktober komt november en na november komt de eindejaarsrally.

    iexredactie.beloggen.nl/pages/topic.a...
  2. forum rang 10 voda 4 september 2007 21:29
    Wanneer de beste beleggers verkopen
    Over strategieën voor de aankoop van aandelen zijn talloze boeken beschikbaar. Over het moment van verkoop daarentegen, is nauwelijks informatie beschikbaar. Terwijl die informatie voor de belegger misschien wel net zo belangrijk is.

    Dit is dan ook de reden om eens stil te staan bij een aantal verkoopstrategieën. In dit artikel geven we een bondige weergave van de verkoopstrategieën van een drietal uiterst succesvolle beleggers: Warren Buffett, Joel Greenblatt en Mohnish Pabrai. De uiteenlopende verkoopstrategieën van deze beleggers leveren wellicht een bijdrage voor het aanscherpen van uw eigen verkoopstrategie.

    Warren Buffett

    Bij het bespreken van verkoopstrategieën is Warren Buffett eigenlijk geen goede kandidaat om mee af te trappen. Buffetts investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway beschikt namelijk over zoveel vermogen dat zij de grootste moeite hebben om nieuwe posities in te nemen.

    Vandaar dat Buffett enkel nieuwe posities aangaat met de intentie ze voor altijd aan te houden. Overigens geen verkeerde intentie, aangezien daarmee het aankoopbeleid verder aangescherpt wordt.

    Aangekochte aandelen worden, bij wijze van spreken, voor 'altijd en eeuwig' in portefeuille gehouden. Op overgewaardeerde aandelen in portefeuille zal daardoor jarenlang nauwelijks rendement gemaakt worden. Voor de belegger met een kleinere investeringsportefeuille lijken daarom betere verkoopstrategieën beschikbaar.

    Joel Greenblatt

    De uiterst succesvolle value-belegger Joel Greenblatt werd slechts enige jaren geleden bekend bij een groter publiek met de publicatie van zijn werk 'The Little Book That Beats The Market'. In dit boek bespreekt Greenblatt een uiterst simpele beleggingsstrategie die in een periode van 20 jaar jaarlijks gemiddeld meer dan 30% rendement heeft opgeleverd.

    De strategie bestaat eruit relatief goede aandelen (bedrijven) aan te schaffen, wanneer die relatief laag gewaardeerd zijn. De achterliggende gedachte daarbij is dat de relatieve onderwaardering op termijn zal ophouden te bestaan.

    Greenblatt adviseert daarbij een wat groter aantal aandelen in portefeuille te houden, om daarmee het effect van individuele aandelen op de totale portefeuille beperkt te houden. Omdat het vinden van goede verkoopmomenten voor menigeen erg lastig is, raadt Greenblatt aan aandelen simpelweg na exact één jaar te verkopen, en te vervangen door andere, relatief ondergewaardeerde aandelen.

    Deze verkoopstrategie voorkomt extra werk en onzekerheid en biedt een eenduidig antwoord op het moment van verkoop. Of deze verkoopstrategie de meest gunstige verkooppunten biedt valt te bezien, vooral voor beleggers die bereid zijn de nodige inspanning te leveren.

    Mohnish Pabrai

    Pabrai is een nog relatief onbekende value-belegger, hoewel zijn resultaten al jarenlang indrukwekkend zijn. Zijn recent verschenen werk 'The Dhandho Investor' is eigenlijk essentiële kost voor iedere beleggers die zijn visie op beleggen verder wil aanscherpen.

    Wat Pabrai doet, is het volgende: hij tracht allereerst een bedrijf zo goed mogelijk te waarderen, om daarmee een zo correct mogelijk beeld van de intrinsieke waarde te krijgen. Vanaf 40% onderwaardering schaft Pabrai aandelen aan. Vanaf een niveau van 90% van de door hem berekende intrinsieke waarde, worden aandelen verkocht.

    Pabrai mist daarmee vanzelfsprekend vaak de absolute topkoersen, maar beschikt met deze strategie wel over een duidelijke verkoopstrategie. Het kan daarbij zijn dat hij aandelen jarenlang in portefeuille houdt, maar ook dat hij stukken al na enige maanden verkoopt, wanneer de beurskoers in korte tijd flink is opgelopen.

    In dit artikel zijn de verkoopstrategieën van een drietal uiterst succesvolle value-beleggers bondig besproken. Allen houden een eigen verkoopstrategie aan. Uiteenlopende strategieën die u wellicht kunnen helpen uw eigen verkoopstrategie aan te scherpen. Want, het hebben van een goede verkoopstrategie is wellicht net zo belangrijk als het hebben van een goede strategie bij de aankoop van aandelen!

    ***
    Dit artikel is opgesteld door Hendrik Oude Nijhuis MSc. Hendrik is oprichter van www.warrenbuffett.nl en heeft zich jarenlang verdiept in de strategieën van ’s werelds beste beleggers. Via deze website kunt u momenteel een gratis module aanvragen over de beleggingsstrategie van Warren Buffett.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  3. [verwijderd] 5 september 2007 06:44
    'Zakkenvullers' zijn de schaamte voorbij
    Door RAYMOND VERMEULEN

    DEN HAAG - Het lijkt een beetje op de eeuwige wedloop tussen wielrenners en dopingcontroleurs. Maar tien jaar na het begin kondigt het kabinet opnieuw maatregelen aan die grootverdieners in de portemonnee raken.

    Donald Shepard (l), Michel Tilmant (m), Jeroen van der Veer (r). FOTO'S ANP
    De belasting op dure huizen wordt hoger, pensioensparen wordt duurder. En bovendien roept minister Wouter Bos (Financiën) commissarissen op een maximum aan de beloningen te stellen.

    Maar zijn de maatregelen meer dan symboolpolitiek?

    Het was toenmalig minister-president Wim Kok die in 1997 de kat de bel aanbond toen bleek dat veel grote Nederlandse bedrijven hun topmanagers beloonden met opties op aandelen. En bij de sterk stijgende beurskoersen, leverde dat miljoenenwinsten op. Winsten die volledig belastingvrij werden geïncasseerd.

    Kok hekelde op televisie de ‘exhibitionistische zelfverrijking’ en het kabinet verzon een manier de optieregelingen te belasten.

    De discussie was daarmee niet voorbij. Want steeds als in de afgelopen jaren de berichten opdoken over veelverdienende topmanagers, waren er alom afkeurende commentaren over de ‘zakkenvullers’ te horen.

    Die berichtgeving werd mede mogelijk gemaakt door nieuwe regels waardoor in jaarverslagen kan worden nagelezen hoeveel topmanagers krijgen aan salarissen, bonussen en optieregelingen.

    Die grotere openheid was mede bedoeld om de topinkomens te temperen. De verwachting was dat de topverdieners schaamte zouden voelen of dat bijvoorbeeld aandeelhouders, die de topbeloningen moeten ophoesten, zich zouden roeren.

    Maar tot dusver is daar weinig van gebleken. Jaar na jaar blijkt uit gepubliceerde lijstjes dat de topmannen weer meer zijn gaan verdienen. En bij de overnames van onder meer Numico en ABN Amro kan de top tientallen miljoenen cashen. Minister Bos (Financiën) bleek de afgelopen maanden niet bij machte er iets aan te doen.

    Nog lastiger te verkopen waren de bestuurders die uit publiek geld gefinancierde topinkomens genoten. Het kabinet bleek nauwelijks invloed te hebben op de hoogte van de salarissen bij bijvoorbeeld universiteiten of de Autoriteit Financiële Markten, de beurswaakhond.

    Bos en zijn collega Plasterk (Onderwijs) hebben echter aangegeven heel scherp te letten op de noodzaak van het laten stijgen van die salarissen boven de ‘Balkenende-norm’, het inkomen van 171.000 euro van de minister-president.

    Vandaag komt een commissie onder leiding van oud-minister Dijkstal met een advies over het in toom houden van de inkomens bij semi-publieke instellingen als de Nederlandse Spoorwegen en de energiebedrijven. Als klap op de vuurpijl bleek vorige week dat Bos twee maatregelen introduceert die de topverdieners echt zullen voelen: bij een huis van meer dan een miljoen euro gaan zij een hoger huurwaardeforfait betalen. En het maximum daaraan dat gold vanaf een WOZ-waarde van 1,6 miljoen, wordt afgeschaft.

    Een ander veelgebruikt belastingvoordeel, het fiscaal vriendelijk doen van extreme pensioenstortingen, wordt afgedamd.

    Het zal de echte grootverdieners wat kosten en wellicht bij Bos’ PvdA-achterban het gelijkheidsgevoel bevorderen.

    Maar over de hele linie gezien zijn de maatregelen klein: samen leveren ze jaarlijks slechts ongeveer 25 miljoen euro op.

    Verzekeraar Aegon, waarvan bestuursvoorzitter Donald Shepard vorig jaar een plus mee naar huis nam van bijna 48 procent, heeft inmiddels een salarisplafond vastgesteld. De verzekeraar stemt in met het voorstel van minister Bos dat commissarissen de plafonds moeten vaststellen.

    Top-5 topinkomens


    1. Donald Shepard (Aegon)
    6,35 miljoen euro in 2006,
    + 47,9 procent.
    -------------------------------------------
    2. Michel Tilmant (ING)
    4,27 miljoen
    + 22,4 procent
    -------------------------------------------
    3. Jeroen van der Veer (Shell)
    4,01 miljoen
    + 6,1 procent
    -------------------------------------------
    4. Patrick Cescau (Unilever)
    3,78 miljoen
    + 10 procent
    -------------------------------------------
    5. Anders Moberg (Ahold)
    3,31 miljoen
    + 7,5 procent
    -------------------------------------------
    De topman van Nuon, Ludo van Halderen, verdiende vorig jaar ongeveer 770.000 euro, een min van enkele procenten. Essent-bestuursvoorzitter Michiel Boersma zag het inkomen met enkele procenten stijgen tot 907.000 euro.

    Bron: de Volkskrant & jaarverslagen Essent/ Nuon. Gekeken is naar de hoogte van het salaris, bonussen of het variabel inkomen en de pensioendotatie.
  4. methley 5 september 2007 08:58
    Top US economists present scary scenarios for US economy

    House prices in some areas may fall as much as 50% - Housing contraction threatens a broader recession

    By Finfacts Team

    09/04/07 "Finfacts" -- - US homes may lose as much as half their value in some US cities as the housing bust deepens, according to Yale University professor Robert Shiller. Meanwhile, Martin Feldstein of Harvard University says that experience suggests that the dramatic decline in residential construction provides an early warning of a coming recession. The likelihood of a recession is increased by what is happening in credit markets and in mortgage borrowing. Feldstein says that most of these forces are inadequately captured by the formal macroeconomic models used by the Federal Reserve and other macro forecasters.

    “The examples we have of past cycles indicate that major declines in real home prices — even 50 percent declines in some places — are entirely possible going forward from today or from the not too distant future,” Shiller said in a paper presented last Friday at the Federal Reserve Economic Symposium in Jackson Hole, Wyoming.

    Falling real-estate values may undermine consumer spending by spurring households to save more and by preventing them from tapping home equity.

    Because price gains were larger and more widespread this time compared with past speculative booms, the risk of “substantial” price declines is greater, wrote Shiller, who is also the chief economist and co-founder of MacroMarkets LLC. Shiller is also the author of Irrational Exuberance, in which he forecast the end of the tech boom in 2000.

    Last week the S&P/Case-Shiller Home Price Index posted a record annual decline in Q2 2007 - the worst since 1987.

    “The implications of this boom and its possible reversal in coming years stands as a serious issue for economic policy makers,” Shiller said on Friday.

    He said that 50 percent declines in the worth of some cities’ homes wouldn’t be unprecedented. Prices in London and Los Angeles fell by almost that amount from the late 1980s to mid-1990s.

    US house values, in constant or real dollar terms, rose 86 percent from the end of 1996 to early 2006, the peak of the most recent housing boom, Shiller said. Economic factors such as rents and construction costs don’t appear to explain the jump in prices, suggesting “speculative thinking” and a “boom psychology” was at work. “Extravagant” expectations for future price increases since the late 1990s fueled the bubble, Shiller said.

    Harvard University Professor Martin Feldstein, who is a member of a group that calls the timing of recessions, said that the housing contraction threatens a broader recession, and the Federal Reserve should lower interest rates.


  5. [verwijderd] 5 september 2007 09:08
    Bedrijfsleven wil wal tegen vijandige overnames--media
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Aandeelhouders moeten zich met naam en toenaam bij een onderneming bekendmaken. Dan kan het bedrijf hen makkelijker benaderen bij een onverhoedse aanval van activistische aandeelhouders. Dat zegt voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversorganisatie VNO-NCW in een interview met Het Financieele Dagblad.

    Volgens hem zouden maatregelen als 'het aandeel op naam' het Nederlandse bedrijfsleven beter beschermen. 'In de Verenigde Staten zou nooit kunnen gebeuren wat hier met bijvoorbeeld een ABN Amrobank aan de hand is', aldus de werkgeversvoorman.

    Volgens hem heeft een bedrijf in de VS alle gegevens van zijn aandeelhouders. 'Als daar een activistische aandeelhouder opereert, krijgen alle andere aandelenbezitters een brief waarin het bestuur zijn eigen plannen op lange termijn uit de doeken doet. Iedereen kan dan op afstand of op de aandeelhoudersvergadering stemmen of hij het eens is. In Nederland zijn aandeelhouders lastiger aan te spreken.'

    Wientjes pleit daarnaast 'op persoonlijk titel' voor een actievere rol van de politiek. Hij vindt dat de premier best een telefoontje kan plegen naar het bestuur van een onderneming en naar de overnamekandidaten om te benadrukken wat van belang is: behoud van een Nederlands hoofdkantoor.

    Marijn Wellink
    marijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  6. [verwijderd] 5 september 2007 13:10
    Financiele stabiliteit minder gunstig dan half jaar geleden
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Het oordeel van De Nederlandsche Bank (DNB) over de financiele stabiliteit in Nederland is minder gunstig dan een half jaar geleden. Dat schrijft de toezichthouder woensdag in het Overzicht Financiele Stabiliteit Nederland.

    Het al eerder door DNB gesignaleerde toegenomen gevaar voor een marktcorrectie heeft zich recent naar aanleiding van de crisis in de Amerikaanse hypotheekmarkt nadrukkelijk gemanifesteerd in het opdrogen van de liquiditeit op de markten. Het tekort aan middelen ontstond zowel op diverse kredietmarkten en op de interbancaire geldmarkt.

    In maart 2007 wees DNB in het financieel overzicht al op het toegenomen gevaar van een abrupte correctie in de markten voor kredietrisico, dit na een periode van ruim voorhanden liquiditeit, een oplopende schuldfinanciering en een verminderd risicobesef.

    De recente problemen op de financiele markten ontstonden tegen de achtergrond van grote onzekerheid over de waarde van uitstaande contracten en de omvang en spreiding van de daarop geleden verliezen.

    Op dit moment is het nog niet volledig duidelijk wat het effect zal zijn van deze omslag. Het beeld zal vooral worden bepaald door de mate waarin de lagere risicotolerantie zich zal blijven aanhouden. Daarbij zullen de ontwikkelingen op de subprime hypotheekmarkt een belangrijke rol blijven spelen.

    DNB zal de ontwikkelingen op de kredietmarkt en de impact op het financiele stelsel in Nederland op de voet blijven volgen.

    Corina Ruhe
    corina@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  7. forum rang 10 voda 5 september 2007 16:27
    AFM: 'schonere' aandelenhandel vergeleken met 2 jaar geleden
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De handel in aandelen is 'schoner' geworden. Dat concludeert de Autoriteit Financiele Markten (AFM) woensdag in een rapport waarin het effect van de richtlijn Marktmisbruik is geevalueerd. De richtlijn werd op 1 oktober 2005 ingevoerd.

    Volgens de toezichthouder heeft de invoering in Nederland geleid tot een 'schonere en beter geinformeerde' markt. Er is minder speculatie voor het bekend worden van koersgevoelige informatie en de hoeveelheid informatie in de markt is toegenomen.

    De verbeteringen zijn vooral te zien bij de publicatie van berichten met slecht nieuws, bij relatief kleine bedrijven met een notering aan de small- en midcap, bij bedrijven in de technologiesector en bij berichten over fusies en overnames.

    Uit het onderzoek blijkt dat er na 1 oktober 2005 minder abnormale koersbewegingen hebben plaatsgevonden voor de publicatie van koersgevoelige informatie door beursgenoteerde bedrijven. Het effect is het grootst bij de publicatie van berichten over fusies en overnames en bij berichten die slecht nieuws bevatten.

    Ook na de invoering van de richtlijn zet speculatie in de markt voor publicatie van een bericht over een fusie of overname de koers in beweging, maar deze koersbewegingen zijn minder groot en de beweging zet zich korter voor de daadwerkelijke publicatie in.

    Volgens de AFM wijst het laatste erop dat bedrijven in de nieuwe situatie eerder overgaan tot het publiceren van koersgevoelige informatie over fusies en overnames, of er beter in slagen informatie vertrouwelijk te houden.

    Uit een onderscheid naar de grootte van ondernemingen en de sectoren waarin ze werkzaam zijn blijkt dat abnormale koersbewegingen voor kleinere ondernemingen en ondernemingen in de technologiesector significant kleiner zijn geworden.

    Het aantal persberichten met koersgevoelige informatie is na invoering van de richtlijn Marktmisbruik sterk gestegen. Dit heeft echter niet geleid tot een overdaad aan informatie.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  8. forum rang 10 voda 7 september 2007 15:57
    Consumentenbond: pas op bij overstap naar Vista
    De Consumentenbond heeft in vier weken tijd 4200 klachten gekregen over Windows Vista, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft dat eerder dit jaar op de markt is gekomen. De bond raadde vrijdag haar leden daarom aan voorzichtig te zijn met overstappen naar Vista.

    Volgens de belangenorganisatie meldt 59% van de klagers dat bepaalde programma's niet meer werken sinds zij Vista gebruiken. Bij 46% werkt randapparatuur, zoals printers en videokaarten, niet meer naar behoren. Ruim een derde klaagt dat door Vista de computer traag wordt of zelfs vastloopt.

    Brief

    Veel consumenten geven aan dat zij moeite hebben de juiste ondersteuning te krijgen van Microsoft voor het oplossen van problemen. De Consumentenbond heeft de softwareproducent vrijdag een brief gestuurd.

    De organisatie stelt dat Vista nog geen volwaardige opvolger is van Windows XP en nodigt Microsoft uit voor overleg over de vele problemen.

    Onervaren gebruikers

    Vooral onervaren gebruikers moeten oppassen met de aanschaf van Windows Vista zolang de kinderziektes er niet uit zijn, aldus een woordvoerder van de Consumentenbond. 'Als je veel verstand hebt van computers, kom je een heel eind. Maar anders zou ik me nog eens achter mijn oren krabben', zei hij.

    Aantal valt mee

    Microsoft stelt in een reactie dat het meldpunt van de Consumentenbond weinig relevante informatie heeft opgeleverd. De klachten richten zich vooral op de compatibiliteit van randapparatuur en niet op de gebruikerservaringen met Windows Vista, aldus het softwarebedrijf.

    Bovendien vindt Microsoft dat het aantal klachten meevalt. ,,Het onderzoek leverde 4200 klachten op, terwijl Nederland bijna een miljoen gebruikers van het nieuwe besturingssysteem kent. De Consumentenbond meldt niet hoe veel gebruikers tevreden zijn'', aldus Microsoft.

    De woordvoerder van de Consumentenbond zei evenwel dat het aantal klachten wel degelijk erg hoog ligt. ,,Ik kan me weinig meldpunten heugen waarbij zo veel klachten zijn binnengekomen'', aldus de zegsman.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  9. forum rang 10 voda 7 september 2007 15:58
    'Beleggersvertrouwen daalt door onrust VS'
    De Postbank BeleggersBarometer is in augustus gedaald, van 149 naar 127 punten. Particuliere beleggers zijn nog steeds positief ten aanzien van beleggen, maar de in juli ontstane onrust over de Amerikaanse hypotheekmarkt heeft een duidelijke invloed gehad op het sentiment onder de Nederlandse beleggers. Dat blijkt vrijdag uit het maandelijkse onderzoek van de Postbank.

    Beleggers zijn nog steeds positief over hun eigen financiële situatie. Daar tegenover staat dat ze minder vertrouwen hebben in de ontwikkeling van de AEX en de waardeontwikkeling van hun eigen beleggingsportefeuille. Toch is de bereidheid om de komende maanden nieuw geld te gaan beleggen niet veranderd.

    De houding ten opzichte van de Nederlandse economie is minder positief geworden. 55% van de Nederlandse particuliere beleggers vindt dat die de afgelopen maanden is verbeterd. Een maand eerder huldigde nog 72% dat standpunt.

    Van de ondervraagden zag 41% de waarde van zijn beleggingsportefeuille de afgelopen drie maanden stijgen. In juli was dit nog 70%. Toch verwacht nog steeds iets meer dan de helft van de beleggers voor de komende drie maanden een stijgende AEX, terwijl 48% een stijging van de eigen portefeuille voorziet.

    Ook over de financiële situatie van het eigen huishouden zijn beleggers voorzichtig optimistisch. 29% verwacht nu een verbetering, terwijl dat een maand eerder nog 28% was. Het aantal dat juist een verslechtering voorziet bleef stabiel op 11%. Volgens het Postbank Economisch Bureau is de voornaamste verklaring hiervoor te vinden in de sterke arbeidsmarkt.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  10. forum rang 10 voda 7 september 2007 15:58
    Drukste handelsmaand ooit voor NYSE Euronext
    Het grootste beursbedrijf ter wereld, NYSE Euronext heeft in augustus de drukste handelsmaand ooit beleefd. In zowel Europa als de Verenigde Staten werd een record geboekt. In totaal verhandelde de groep NYSE Euronext 3,6 miljard aandelen per dag, een toename van 62,8% ten opzichte van een jaar eerder.

    Gedurende de afgelopen maand braken de Euronext geldmarkten meerdere records op het gebied van zowel handelsactiviteit als volume en systeemcapaciteit. De cashvolumes in Europa namen met 110% toe ten opzichte van een jaar eerder, terwijl die in de VS 63% vooruitgang boekten.

    Ook optiebeurs Liffe beleefde, in wat normaal gesproken de rustigste maand van het jaar is, juist de drukste handelsmaand ooit met een totaal van 104 miljoen futures en opties. Dat is 75% meer dan in augustus 2006. In de Verenigde Staten bedroeg de toename zelfs 103% op jaarbasis.

    Op Euronext vonden in augustus vijf beursintroducties plaats. Dat brengt het totaal sinds het begin van het jaar op, alweer, een recordaantal van 101. Deze IPO's brachten gezamenlijk euro 5,6 mrd op. In 2006 hadden er tot en met augustus 84 nieuwe beursnoteringen plaats.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  11. [verwijderd] 9 september 2007 09:58
    Dat de beurzen zo kunnen reageren op een banencijfer. In de USA wonen +/- 300 mln mensen.
    Zeg de beroepsbevolking is 180 mln (60%)

    De werkeloosheid bleef gelijk 4,6%. Men had gerekend op een banengroei van 100.000 banen.
    Dit is een stijging op het totaal van 0,0033 %
    Het werd een daling van 4.000 banen = 0,002%.
    Kortom allemaal marginaal in een groot perspectief

    Nu na de hypotheek crisis zijn een aantal mensen hun baanverloren .. logisch en augustus is nu ook niet echt een vacature maand.
    De verwachting waren gewoon verkeerd. Men vergelijkt de maand augustus met juli. Maar men moet augustus 2006 met augustus 2007 vergelijken.
  12. forum rang 8 lucas D 9 september 2007 14:47
    De cijfers van Hagemeyer waren teleurstellend, de verwachtig van "analisten" werd niet gehaald.

    Doen ze wel aan research? Waar was die verwachting op gebasserd?

    Zullen analisten niet een beetje te hoge verwachtingen koesteren als ze berichten als onderstaande lezen, zijn het niet grotendeels ordinaire doorrekenaars?

    www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/...

    Zien "analisten" wel hoe de werkelijkheid is?

    Ik waag het te betwijfelen.

    Hagemeyer heeft het in tegenstyelling wat zg "analisten" beweren goed gedaan, en in acht genomen waar ze vandaan komen zelfs uitstekend.

    Dit is geheel mijn persoonlijke analyse. :~)

    En tot heden heeft niemand mij kunnen overtuigen van het tegendeel.

    Tot slot, wij zijn niet minder geinformeerd als zg. analisten, die enkel en alleen het belang van hun "werkgever" dienen en dat is doorgaans niet ons belang.

    lucas D
  13. forum rang 10 voda 9 september 2007 16:58
    Hoe willen ze dit gaan controleren?
    Wel een goed iniatief.

    Valse identiteit op internet strafbaar
    DEN HAAG - Het optreden onder een valse identiteit op internet wordt strafbaar. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie komt met wetgeving daartoe. Hij heeft dat zondag gezegd in het tv-programma Buitenhof.

    Ernst Hirsch Ballin (CDA), Justitie. FOTO ANP
    De minister wil op deze manier voorkomen dat volwassenen op chatboxen zich voordoen als een kind, om zo contact te leggen met kinderen die ze seksueel willen misbruiken.

    (ANP)
  14. [verwijderd] 10 september 2007 12:13
    Markten meer kwetsbaar
    10 Sep 07, 09:22
    door Rob Koenders Het onthutsend zwakke Amerikaanse arbeidsrapport van afgelopen vrijdag heeft iedereen de stuipen op het lijf gejaagd, van beleggers tot marktvolgers tot de politiek. De impact van de huizen- en kredietmarktcrisis laat zich in toenemende mate gelden in de economie met als voorlopig hoogtepunt een krimp in de Amerikaanse werkgelegenheid gedurende de maand augustus.
    De markt is in toenemende mate bevreesd dat de nu algemeen verwachte eerste rentedaling door de Fed op de aanstaande vergadering niet genoeg zal zijn om een recessie af te wenden. De Fed is zoals Amerikanen dat noemen “behind the curve”; zij loopt achter de feiten aan.

    De Amerikaanse arbeidsdata leidde tot een scherpe verkoopgolf afgelopen vrijdag die de meeste beurzen ongeveer 2 procent lager zette. De sterke sell-off kreeg vanochtend een vervolg in Azië waardoor ook de Europese beurzen de week lager zullen aanvangen. Veel beleggers en marktvolgers zijn negatief tot zeer negatief gestemd. Men is bang voor de gevolgen die men nog niet goed kan overzien. De afgelopen vrijdag ingezette tweede verkoopgolf kan dan ook in de komende dagen een vervolg krijgen. De markt zal weer worden geregeerd door angst en sentiment en bedrijfsnieuws zal worden genegeerd.

    Er zijn nog zeven handelsdagen te gaan voor de Fed-vergadering van 18 september waarvan nu werkelijk iedereen de overtuiging heeft dat de Fed actie zal ondernemen. Een rentedaling met minimaal 25 basispunten is al door de markt verdisconteerd, waarbij de roep vanuit de markt voor een rentedaling met 50 basispunten steeds sterker wordt. De Fed fund futures duiden op een serie aan rentedalingen in de komende maanden die het belangrijkste rentetarief tot 4,25 procent zal doen dalen tot aan december. De Fed fund rate noteert nu nog 5,25 procent.

    De Fed moet echter niet panikeren en standvastig handelen. Een te scherpe daling van de Federal fund rate kan de koers van de dollar net dat laatste zetje geven om zeer fors verder te vallen, met alle gevolgen van dien. De dollar noteert rondom historische dieptepunten, op het moment rond $1,3770 voor 1 euro. De koers van de dollar noteert 60 procent lager ten opzichte van de vroegere guldenkoers en nu euro dan de recordhoogte koers van de jaren tachtig van de vorige eeuw. In guldentermen noteren we nu rond de één gulden zestig ten opzichte van een piekprijs van bijna vier gulden toentertijd. Een te zwakke dollar wakkert de inflatieproblemen weer aan.

    Vandaag spreken vier Fed officials her en der in Amerika. Atlanta Fed President Dennis Lockart, San Francisco Fed President Janet Yellen, Dallas Fed President Richard Fisher en Fed Governor Frederic Miskin staan toevallig allemaal vandaag ergens op de agenda. Hun commentaren zullen zeer nauwkeurig worden gevolgd door de markt voor mogelijke aanwijzingen over de eerstvolgende rentestap door de Fed. Ook hun opmerkingen en mogelijk aanwijzingen over de huidige staat van de Amerikaanse economie zullen de markt sterk kunnen beroeren. De markt is zeer fragiel en kwetsbaar en het minst beetje negatieve nieuws kan tot sterke negatieve uitslagen leiden.

    Deze week wordt ook een zeer belangrijke test voor de werking van de kredietmarkten. Er moet voor ongeveer $120 miljard aan zogenaamd commercial paper worden geplaatst. Een commercial paper is een verhandelbare schuldbekentenis (lening) die is uitgegeven door een bedrijf of een andere niet-kredietinstelling. Het betreft een schuldpositie die men aangaat met een bank of een andere financiële instantie, waar men geen zekerheden tegenover stelt. Het bedrijf zal wel een goed track-record moeten hebben, wil het een commercial paper kunnen uitgeven. Een commercial paper is voor een bedrijf een relatief goedkope wijze om in de benodigde liquiditeit te voorzien.

    De looptijd van de commercial paper, die met name bedoeld is om tijdelijke liquiditeitstekorten op te vullen, is gewoonlijk korter dan twee jaar, over het algemeen tussen een en zes maanden. Commercial paper wordt in grote coupures (niet kleiner dan €500.000) uitgegeven en is met name bedoeld om te worden geplaatst bij professionele beleggers (institutionele beleggers en banken).

    Meerdere banken zullen dan een ook een zeer belangrijke test ondergaan deze week in de extensieve herfinanciering van de commercial paper markt.

    Het blijven zeer roerige tijden. Blijf voorzichtig.

    Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer, www.harmonyvermogensbeheer.nl
  15. [verwijderd] 11 september 2007 09:47
    RTRS-Inflatie China stijgt naar 6,5 procent (2)
    N i e u w bericht, meer informatie

    PEKING (ANP) - De consumentenprijzen in China zijn vorige
    maand op jaarbasis 6,5 procent gestegen. Dat heeft het Chinese
    bureau voor de statistiek dinsdag bekendgemaakt. De stijging is
    vooral een gevolg van de hogere voedselprijzen. Vooral vlees is
    een stuk duurder geworden. De afgelopen elf jaar is de inflatie
    in China niet zo hoog geweest.

    Analisten gingen in hun ramingen uit van een stijging van
    5,9 procent. In juli stegen de consumentenprijzen 5,6 procent.
    Deskundigen verwachten dat de Chinese centrale bank nu zal
    besluiten de rente verder te verhogen. Op die manier kan de
    inflatie mogelijk worden afgeremd.

    De regerende Communistische Partij is bezorgd over de
    oplopende voedselprijzen. Een vooraanstaand onderzoeker van de
    partij heeft gezegd dat het lastig is om de inflatie onder
    controle te houden als die boven de 5 procent komt. De regering
    heeft scholen in Peking gevraagd de voedselprijzen in kantines
    niet te verhogen, zo meldde een plaatselijke krant.

    In augustus was vlees in China 49 procent duurder dan een
    jaar eerder. Dat kwam vooral door een gebrek aan varkensvlees.
    Analisten houden er rekening mee dat de Chinezen door de
    oplopende inflatie hogere looneisen gaan stellen. De prijzen van
    non-foodproducten gingen nog geen procent omhoog.

    Dinsdag werd ook bekend dat het Chinese handelsoverschot in
    augustus is uitgekomen op 24,97 miljard dollar. Dat was iets
    minder dan verwacht. De Chinese autoriteiten schaften eerder dit
    jaar bepaalde belastingvoordelen af voor exporteurs. Op die
    manier moet de handel met het buitenland meer in evenwicht
    komen. Het lijkt erop dat de maatregel enig effect heeft gehad.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  16. [verwijderd] 11 september 2007 11:50
    ECB haalt EUR 60 miljard uit geldmarkt
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft middels een eendaagse 'finetune-operatie' in totaal euro 60 mrd uit de geldmarkt teruggehaald. Dat heeft de centrale bank dinsdag bekendgemaakt.

    In totaal hebben 37 partijen aan de oproep van de ECB gehoor gegeven. Gezamenlijk wilden deze partijen euro 66,4 mrd terugbrengen naar de centrale bank.

    De afgelopen tijd pompte de ECB verschillende malen geld in de markt, voornamelijk via eendaagse herfinancieringsoperaties, om zo de volatititeit op de kredietmarkten in te dammen.

    Marijn Wellink
    marijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  17. [verwijderd] 11 september 2007 13:43
    RTRS-Autoshow Frankfurt groot in zuinigheid
    FRANKFURT(ANP) - Zuiniger en milieuvriendelijker is het
    leidende thema van de internationale auto-industrie. Op de
    autoshow in Frankfurt spelen de producenten met een stortvloed
    aan kleine auto's in op de groeiende vraag naar zuinige,
    milieuvriendelijke auto's, zoals de Volkswagen UP, de Toyota
    Endo en een Fiat Panda Aria met zuinige tweecilinder.

    De show in Frankfurt is het belangrijkste podium voor de
    autowereld waar de komende weken meer dan honderd nieuwe
    modellen aan het publiek worden getoond. Topman Carlos Ghosn van
    Renault-Nissan benadrukt de noodzaak om steeds vernieuwingen
    door te voeren. ,,Alleen met nieuwe modellen houd je de aandacht
    van de kopers vast''.

    ,,Wij willen de fabrikant zijn met de laagste CO2-emissie in
    Europa'', aldus Luca de Meo, president van Fiat. Maar iedere
    fabrikant doet mee in dezelfde race. BMW toont de SUV X6 met een
    hybridemotor. Peugeot komt met een sportieve coupe op basis van
    de 308 met een dieselhybride. Opel presenteerde de Flextreme als
    hybride die straks niet meer dan anderhalve liter brandstof per
    honderd kilometer verbruikt.

    De Duitse auto-industrie rekent af met het beeld dat grote
    auto's kansloze benzineslurpers zijn met de komst van steeds
    strengere emissie-eisen. Op de autoshow in Frankfurt onthulden
    Mercedes-Benz en BMW, luxe topmodellen die niet meer dan vijf
    liter brandstof per honderd kilometer verbruiken en dat is even
    weinig als een compacte Toyota Aygo van nu.

    ,,De emissieloze auto is ons doel en die brengen wij in 2010.
    Dan starten we met de productie van de Mercedes B-klasse, die is
    voorzien van een brandstofce'', aldus Dieter Zetsche, de
    voorzitter van de raad van bestuur bij dit Duitse autoconcern.

    Mercedes presenteerde een vloot van negentig nieuwe, zuinige
    modellen, waaronder een grote limousine F700. Deze bijna vijf
    meter lange auto verstookt 5,3 liter per honderd kilometer. De
    uitstoot van kooldioxide bedraagt slechts 127 gram per kilometer
    en dat is onder de norm van 130 gram die de Europese Unie in
    2012 wil instellen. Mercedes neemt deze auto in 2009 in
    productie.

    Ook komen er talrijk technische snufjes die het
    brandstofverbruik verlagen, zoals systemen die remenergie
    omzetten in elektriciteit, onder meer bij de onthulde BMW 123d.
    Ford zoekt vermindering van verbruik door een betere
    stroomlijning en banden met een lage rolweerstand, zoals bij de
    Focus econetic. De Volkswagen Bluemotion modellen en de Opel
    Ecoflex versies zijn gebaseerd op hetzelfde principe, evenals de
    Kia Eco-cee'd.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 68 69 70 71 72 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.287
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.508
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.964
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.531
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.123
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 73.985
Air France - KLM 1.024 34.360
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.586
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.398
AMG 965 126.037
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.171
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.624
Arcelor Mittal 2.024 318.693
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.118
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.721
ASML 1.762 77.123
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.687
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht