Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

de olieprijs de komende 2 jaar...........

760 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 38 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 september 2007 21:37
    Olieprijs stijgt onverstoord verder naar nieuwe top


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is donderdag op een nieuw topniveau gesloten. De prijs werd opgejaagd door de afname van de olievoorraad, die woensdag werd gepubliceerd, en stormen die op de loer liggen.

    De oktoberfuture, voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $1,39 hoger op $83,32. De oktoberfuture loopt donderdag op zijn eind.

    De expiratie van het oktobercontract heeft bijgedragen aan de volatiele handelsdag. De novemberfuture was aan het slot van de oktoberfuture 75 dollarcent gestegen tot $81,60.

    Aan de westkust van Florida is er een storm gesignaleerd. Dat is op zich een normaal verschijnsel, maar deze storm blijft langer dan verwacht boven de oceaan hangen, waardoor deze zich kan ontwikkelen tot een tropische storm of zelfs een orkaan.

    Tim Evans van Citigroup schat de kans klein dat deze storm de olieprijs grotendeels steunt, "ik verwacht niet dat er sprake zal zijn van een grote storm, het speelt zich een beetje op de achtergrond af."

    "Zolang voorraden dalen, denk ik dat de prijs zal stijgen," Charles Perry, voorzitter van het energie adviesbedrijf Perry Management.

    De voorzitter zegt dat het oliekartel, Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) bezorgd is over de prijsstijging. Deze zou volgens het kartel namelijk kunnen leiden tot de ontwikkeling van onder andere alternatieve brandstoffen. De OPEC zou de prijs graag willen laten dalen, maar dan zouden ze de productie moeten opschroeven, aldus Perry.

    "Er is geen twijfel over mogelijk. Na zesmaal op rij een prijsrecord neergezet te hebben is de tijd aangekomen voor een daling," zegt Edward Meir, analist bij MF Global.

    De olieprijs dankt zijn stijging van de afgelopen tijd onder andere aan de zwakke dollar en de ontwikkeling van stormen aan de Golf van Mexico.



    - Door Elvan Bayraktaroglu; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; elvan.bayraktaroglu@dowjones.com



  2. [verwijderd] 24 september 2007 14:23
    Hoewel de olie prijs stijging een groot deel komt door de $ daling (op dit moment)blijft consumptie groeien terwijl de productie stagneert. Consumptie staat op 84 mbpd. Canada is de grootste olie exporteur()niet Saudi) naar de U.S. maar heeft grote inflatie problemen bij de productie/exploratie van teerzanden. De prijs per vat is daar gestegen van C$45,000 naar C$110,000 !Met name door personeel kosten. Olie consumptie in de U.S. is 24 vaten per persoon per jaar, in China nog geen 2 vaten per persoon per jaar. Hoewel in China 1.3 miljard mensen wonen zijn er nog maar 100 miljoen rijders. Maar verwacht wordt dat in 2020 China 20 miljoen auto's per jaar worden verkocht! Gaat China met 1 vat per persoon consumptie groeien dan neemt de vraag toe met 1.3 miljard vaten per jaar. Die zijn er gewoon niet! Oh neem India even mee, de bevolkings groei komt waarschijnlijk dan boven die van China uit. Conclusie olie word schaars! Koop olie exploratie bedrijven.
    Groet
    Topdutch
  3. [verwijderd] 24 september 2007 14:31
    Shell en zijn Saudi-Arabie partner gaan een gloednieuwe raffinaderij in de US bouwen,7 miljard investering,wat denk je dat ze daar in gaan raffineren?
    Olie die op is?

    mvrgr jo jo
  4. forum rang 10 bp5ah 24 september 2007 14:45
    quote:

    jojobuitenzorg schreef:

    Shell en zijn Saudi-Arabie partner gaan een gloednieuwe raffinaderij in de US bouwen,7 miljard investering,wat denk je dat ze daar in gaan raffineren?
    Olie die op is?

    mvrgr jo jo

    De grootste nepperij van deze tijd ...

    Gr.

    Dirk
  5. [verwijderd] 24 september 2007 14:50
    Er is in de U.S sinds de 70 jaren geen rafinage capaciteit bij gekomen. Werd dus wel eens tijd mij dunkt. Ik schreef niet dat olie op is! Maar wel dat de piek in groei "´Hubbert" gezien is en dat de consumptie blijft stijgen. Geloof je echt dat er opeens 20 miljoen vaten per dag aan productie er bij zal komen ? Overigens Gharwar, het grootste olie veld van Saudi begint op zijn eind te lopen. Raar dat de Saudi's de voorraad omhoog stelde van 170 miljard vaten in 1990 naar 258 miljard vaten nu. terwijl er al meer dan 48 miljard vaten zijn uitgepompt!Tevens moeten ze er 7 miljoen vaten zeewater per dag er in pompen om nog op productie peil te blijven. Dat deden de Russen ook met hun olie velden. Die zijn dus nu ,voor altijd, kaput!
  6. rene02 24 september 2007 15:13
    20 jaar geleden werd al geroepen dat de olie bijna op is, maar de enige reden waarom ze dat roepen is om de olieprijs op pijl te houden. Ik denk dat er nog voor minstens 50 jaar olie in de grond zit, en tegen de tijd dat die op is zijn er allang betere energie bronnen. Ik denk ook dat de olieproducerende landen een dikke vinger in de pap hebben bij het ontwikkelen van alternatieve brandstoffen. Zij proberen het nog tegen te houden, omdat ze anders de olie niet meer kwijt komen. Toen wij nog op steenkool stookte dachten we ook dat we niet zonder konden, maar er zijn alternatieve genoeg. Maar even terug komen op de vraag waar de olieprijs op staat over 1.5 jaar dan denk ik dat dit rond de €100 dollar per van is
  7. [verwijderd] 24 september 2007 16:08
    Rene, er is inderdaad voldoende olie, maar de druk op de bronnen neemt af waardoor het aantal liters per minuut fors vertraagt. Dit houd dus in dat er ondanks dat een bron 50% leeg is, misschien maar voor 25% olie opstuwd doordat de druk afneemt.
  8. [verwijderd] 24 september 2007 17:23
    Inflatie ? De Fed kijkt altijd naar CPI ex "food and energy". Wil nog wat toevoegen aan het olie verhaal, vrijwel alle olie komt uit , wat men noemt , politieke instabiele landen. BP en Shell investeren miljarden in Rusland en mogen dan vertrekken. Idem in Nigeria, Venezuela etc. Al het technische personeel is om veiligheid redenen al weg uit Saudi. Dus hoe betrouwbaar is de informatie en de leverantie uit deze landen?
  9. [verwijderd] 24 september 2007 18:38
    quote:

    Topdutch schreef:

    Overigens Gharwar, het grootste olie veld van Saudi begint op zijn eind te lopen. Raar dat de Saudi's de voorraad omhoog stelde van 170 miljard vaten in 1990 naar 258 miljard vaten nu. terwijl er al meer dan 48 miljard vaten zijn uitgepompt!Tevens moeten ze er 7 miljoen vaten zeewater per dag er in pompen om nog op productie peil te blijven. Dat deden de Russen ook met hun olie velden. Die zijn dus nu ,voor altijd, kaput!
    Geplukt uit mijn lijntje van vorige week in deze topic. Het bijstellen van deze voorraad wordt met het wetenschappelijke schaamdoekje "innovatieve" technologiën aan de man (OPEC) gebracht.

    In de velden van Saoed Arabië moet men tegenwoordig meer Perzische Golf inspuiten dan dat er Olie uitkomt. Moet er nog zand zijn? Sinds 1981 wordt er wereldwijd minder olie gevonden dan verbruikt. In 2005 verbruikten we reeds 5 maal meer olie dan we nog bijvinden. En daar komt dan nog bij dat de nieuwe olie die gevonden wordt en ook diegene die in de bewezen reserves zit van slechte kwaliteit is en uitermate duur om op te pompen en te raffineren.

    Dit wens ik nog toe te voegen...
    Misschien kan hier wel een oplossing gevonden worden voor de opwarmig van de aarde...al dat smeltwater van Groenland en de Zuidpool pompen we gewoon in die lege olievelden! Moeten jullie ook wat minder dammen bouwen.
  10. [verwijderd] 25 september 2007 11:45
    BP-CEO waarschuwt voor 'vreselijk' derde kwartaal--media
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) -De nieuwe bestuursvoorzitter van het Britse olieconcern BP Tony Hayward heeft tijdens een bijeenkomst in Houston het personeel gewaarschuwd voor een 'vreselijke' omzet in het derde kwartaal. Dat schrijft de Financial Times dinsdag. Daarnaast liet Hayward weten een herstructurering door te willen voeren om de structuur van het concern te vereenvoudigen.

    Volgens Hayward, die in mei dit jaar het roer overnam van John Browne, ligt de financiele prestatie van BP op het laagste niveau sinds de crisis van 1992-93. De problemen van de oliegroep zijn volgens Hayward het gevolg van een te complexe organisatiestructuur. Hij wil het aantal managementlagen dan ook sterk verminderen. 'Heel veel zaken worden dubbel gedaan en er is een gebrek aan duidelijkheid over wie wat doet', zo zegt Hayward volgens de krant.

    De misgelopen omzet van de raffinaderij in Texas, waar in 2005 15 medewerkers omkwamen door een ongeluk, en productievertragingen van enkele grote projecten zijn volgens de nieuwe bestuursvoorzitter ook deels de oorzaak van de achterblijvende prestatie ten opzichte van de concurrentie.

    Martijn Mom
    martijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  11. [verwijderd] 25 september 2007 15:46
    Zoals ik al eerder aangeven heb, zag ik olie op korte termijn dalen. Ik ben benieuwd naar de voorraden van morgen, maar het zal mij niet verbazen als de opec al wat extra olie gestuurd heeft richting de vs nu de orkanen toch wel veel overlast bezorgt hebben en de olieprijs te hoog hebben gebracht. Zelfs de opec vind de olieprijs op 80 momenteel te hoog i.v.m afnemende vraag door de hoge prijs.
  12. forum rang 10 voda 26 september 2007 16:58
    Publicatiedatum: 26-9-2007 16:55

    Amerikaanse voorraden ruwe olie stijgen onverwacht
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - In de Verenigde Staten zijn de wekelijkse voorraden ruwe olie in de afgelopen week onverwacht gestegen. Dit blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie woensdag heeft vrijgegen. Analisten hadden juist op een afname gerekend vanwege evacuaties in de Golf van Mexico door een dreigende storm.

    De voorraden ruwe olie namen in de week tot 21 september toe met bijna 1,842 mln vaten tot 320,6 mln vaten. Analisten gingen juist uit van een afname met 2,15 mln vaten.

    De benzinevoorraden namen de afgelopen week met 532.000 vaten toe tot 191,4 mln vaten. Analisten gingen hier uit van een daling van 325.000 vaten.

    De voorraden stookolie en diesel stegen met 1,5 mln vaten tot 137,1 mln. Analisten hadden een stijging voorzien van 1,1 mln vaten.

    Corina Ruhe
    corina@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  13. forum rang 10 voda 26 september 2007 17:47
    Olieprijs onder druk na onverwachte toename olievoorraden


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs zakt woensdag tot onder de $80 per vat op de New York Mercantile Exchange, nu de voorraden ruwe olie voor het eerste in vijf weken tijd zijn gestegen, zeggen handelaren. Analisten voorzagen juist een afname van de olievoorraden.

    Inmiddels noteert de novemberfuture voor een vat ruwe olie op de New York Mercantile Exchange 40 dollarcent lager op $79,13.

    "Deze koersontwikkeling is in zijn geheel toe te schrijven aan de onvoorziene groei van de olievoorraden, die exact het tegenovergestelde is van de analistenverwachtingen," zegt Michael Cambria van PNDR Energy.

    De voorraad ruwe olie steeg afgelopen week met 1,8 miljoen vaten tot 320,6 miljoen vaten, waar de markt juist rekende op een afname met 1,8 miljoen vaten.

    De benzinevoorraad groeide met 600.000 vaten tot 191,4 miljoen vaten, terwijl analisten waren uitgegaan van 200.000 vaten meer.

    De voorraad destillaten - waaronder stookolie en diesel - kwam 1,6 miljoen vaten hoger uit dan een week eerder, waar de markt uitging van een toename van 1,1 miljoen vaten.

    De raffinagecapaciteit daalde met 2,7 procentpunt tot 86,9%. Analisten rekenden op een daling van 0,6 procentpunt



    - Door Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com

  14. forum rang 10 voda 26 september 2007 22:03
    Olieprijs weer boven grens van $80 ondanks groei voorraden


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag opgekrabbeld tot boven de $80 per vat. Eerder op de dag leek een onverwachte groei van de voorraad ruwe olie nog roet in het eten te gooien, maar met een late rally vond de markt alsnog de weg omhoog.

    De novemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange $0,77 hoger op $80,30. Dinsdag zakte de olieprijs nog door de belangrijke grens van $80 per vat, als gevolg van winstnemingen.

    De stemming werd woensdag lange tijd bedrukt door een onverwachte toename van de Amerikaanse voorraden ruwe olie.

    De olievoorraad steeg afgelopen week met 1,8 miljoen vaten tot 320,6 miljoen vaten, waar de markt juist rekende op een afname met 1,8 miljoen vaten.

    "De koersontwikkeling tijdens de middaghandel was in zijn geheel toe te schrijven aan de onvoorziene groei van de olievoorraden," zegt Michael Cambria van PNDR Energy.

    Een late rally, waarbij de prijs in het laatste handelsuur opliep met $1,50 per vat, poetste de verliezen voor de novemberfuture echter in zijn geheel weg. Volgens handelaren werden investeerders weer aangespoord om in de markt te stappen door een daling van de voorraden in Cashing in Oklahoma tot het laagste punt sinds 2005. Cashing is het leveringspunt voor de Nymex oliefutures.

    "Het is niet uitzonderlijk om een dergelijk herstel te zien van de oliemarkt na de voorraadcijfers, aangezien de lage niveaus aanlokkelijk zijn voor investeerders om weer in de markt te stappen. Het rapport was niet zo negatief als het op het eerste gezicht deed vermoeden," zegt analist John Kilduff van MF Global.

    Zowel de benzinevoorraad als de voorraad destillaten groeiden iets sterker dan voorzien. De benzinevoorraad steeg met 600.000, terwijl de voorraad destillaten - waaronder stookolie en diesel - 1,6 miljoen vaten hoger uitkwam.

    De raffinagecapaciteit daalde met 2,7 procentpunt tot 86,9%. Analisten rekenden op een daling van 0,6 procentpunt.

    Voorafgaande aan de voorraadcijfers hebben analisten meermaals aangegeven dat deze gegevens mogelijk de sleutel zijn voor de toekomstige bewegingen van de markt. Op 20 september bracht de olieprijs een absoluut recordslot van $83,90 op de borden, maar in de afgelopen drie handelssessies daalde de prijs sterk tot onder de grens van $80.



    - Door Matt Chambers en Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com



  15. [verwijderd] 27 september 2007 13:52
    Voor alle olie en gas beren, DUG op de NYSE. Is dus "ultrashort" olie en gas. Zo, die zijn ook weer blij. Vergeet mutualfunds, ETF's zijn goedkoper, helder en eerlijker en heel makkelijk te handelen.
    Groet
  16. [verwijderd] 27 september 2007 21:03
    hmm 82.65$
    Ik ben eigenlijk naar een goed aankoopmoment voor een lange termijn positie aan het zoeken. Heeft iemand enig idee waarom de olie maar niet om laag wil? Birma voor China ofzo? Dollar inflatie?
  17. Saartje 27 september 2007 21:14
    Olieprijs is zo goed als irrelevant. Stel de Goeroes hadden een aantal jaren geweten dat we richting de 80 USD gingen hadden we deze planeet moeten verlaten.

    Niets aan de hand. Al gaat het naar 120 USD blijft het allemaal prima doorlopen en is het een aardige stimulans om wat altenatiefs te bedenken.

    AUB geen gestress over een vaatje zwarte smurrie.

    Peties (kijk eens vooruit ipv achteruit)
760 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 38 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.193
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.055
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.694
Aedifica 2 844
Aegon 3.257 320.384
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.802
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.899
Ahold 3.536 74.034
Air France - KLM 1.024 34.395
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.511
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 342
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.775
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.551
AMG 965 126.740
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.204
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.786
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.193
Aroundtown SA 1 187
Arrowhead Research 5 9.315
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.788
ASML 1.762 77.826
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 346
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.814
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.683

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 28 mei

    1. Exor jaarvergadering
    2. NN Group ex €2,08 dividend
    3. B&S Group ex €0,16 dividend
    4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
    5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
    6. Consumentenvertrouwen (Conference Board) mei (VS)
  2. 29 mei

    1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
    2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
    3. ASR jaarvergadering
    4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht