Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Draadje - Bijzaken en geleuter in de marge!

1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 77 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 september 2007 13:55
    Interessant gegeven:

    DNB: Ongewoon grote toename van buitenlandse belangen in NL


    AMSTERDAM (Dow Jones)--In het tweede kwartaal van 2007 heeft een ongewoon grote toename van buitenlandse belangen in Nederlandse bedrijven plaatsgevonden, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) woensdag in zijn statistisch bulletin van september 2007.

    "Na een periode van weinig activiteit besteedden buitenlandse bedrijven in het tweede kwartaal aanzienlijk hogere bedragen aan nieuwe of uitbreiding van bestaande kapitaaldeelnemingen," aldus DNB in het bulletin. In totaal investeerde het buitenland EUR18 miljard in Nederlandse bedrijven.

    De hoge kapitaaldeelnemingen weerspiegelen een aantal grote fusies- en overnametransacties die in het afgelopen kwartaal werden afgerond, zoals de fusie tussen Euronext en New York Stock Exchange en de overname van Rodamco Europe door haar Franse branchegenoot Unibail.

    Eerder dit jaar zijn ook verschillende andere grote overnames van Nederlandse bedrijven aangekondigd, wat erop zou kunnen wijzen dat de investeringen in deelnemingen nog enige tijd hoog kunnen blijven, aldus DNB.



    Door Robin van Daalen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; robin.vandaalen@dowjones.com

  2. forum rang 10 voda 26 september 2007 22:09
    Gezien de belachelijke prijzen voor muziek cd's verbaast mij dit bericht niet:

    RTRS-'Verkoop computerspelletjes overstijgt verkoop cd's'
    AMSTERDAM (ANP) - De verkoop van Nederlandse
    computerspelletjes is in 2006 die van cd's voorbij gestreefd.
    Videogames blijven ook de komende jaren het snelst groeiende
    marktsegment in de entertainment- en mediasector. Dit blijkt
    woensdag uit een onderzoek van adviesbureau
    PricewaterhouseCoopers (PwC).

    Nederlanders besteedden in 2006 17 procent meer aan
    computerspelletjes dan een jaar eerder, geholpen door de
    introductie van een nieuwe generatie consoles. De totale
    Nederlandse markt voor games bedroeg in 2006 369 miljoen euro.
    De markt voor muziekopnames verslechterde echter met 6,1 procent
    tot 322 miljoen euro. De verkoop van cd's lijdt vooral onder de
    grote omvang van piraterij.

    De totale Nederlandse entertainment- en mediasector
    profiteerde volgens het onderzoeksbureau van een opleving van de
    economie en groeide met 4,4 procent tegen 3,1 procent in 2005.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  3. [verwijderd] 27 september 2007 07:13
    Dekking
    De krantenkoppen zijn de laatste tijd uiterst onheilspellend. ‘Subprime nekt Nederlands fonds’, ‘Crisis werkt door op consument’ en ‘IMF ziet crisis aanhouden’. Het is een willekeurige greep uit Het Financieele Dagblad van de afgelopen dagen.

    Ondanks alle ellende blijven de aandelenkoersen behoorlijk goed liggen. Zo ligt de AEX-index slechts 4% onder de hoogste stand van dit jaar. Op 16 juli noteerde deze graadmeter 562 punten, momenteel schommelt de AEX net onder de 540.

    ‘Vreemd’, vinden de kenners van de financiële markten als zij de ontwikkelingen op de beurs proberen te doorgronden. Want normaal gesproken wordt aan aandelen een hoog risicoprofiel toegekend. Als het mis gaat, wordt het geld het eerst uit deze beleggingscategorie teruggetrokken en richting de veiliger geachte obligaties gesluisd.

    Maar dat lijkt verleden tijd. ‘De traditioneel veilige obligaties hebben door de crisis op de kredietmarkt een totaal ander profiel gekregen’, zegt Frank van Deth van Oyens & Van Eeghen Wholesale Brokerage. ‘Het rendement op kortlopend staatspapier is ondermaats en de bedrijfsobligaties zijn veel gevaarlijker dan tot voor kort werd aangenomen.’

    Ook grondstoffen zijn geen veilige plaats om het vermogen te stallen. Ondanks de mooie rendementen van de afgelopen jaren zijn de koersschommelingen in deze categorie groot. In het beursjargon is er sprake van een hoge volatiliteit.

    Brengen valuta dan de gewenste veiligheid? ‘Nee’, aldus Van Deth. ‘De aloude vluchthaven van de dollar werkt deze keer niet. Verdere renteverlagingen zijn niet uit te sluiten en de Amerikaanse betalingsbalans toont ook geen tekenen van herstel. Deze beleggingscategorie vormt dus geen aangenaam alternatief.’

    Het afstrepen gaat door. Zo vormt onroerend goed nauwelijks een surrogaat vanwege de leegstand op de kantorenmarkt. Wie een rondje rijdt over de rondweg van Amsterdam, ziet niet alleen vele borden met Te Huur, maar ook de bouwkranen werkloos hun dagen slijten. En dat geldt niet alleen in Nederland.

    Tot slot blijken ook alternatieve categorieën als hedgefondsen gevaarlijker dan lange tijd werd gedacht. Niemand weet hoeveel deze fondsen hebben verloren op producten als ‘credit default swaps’ en herverpakte leningen, met een al of niet terechte AA-rating.

    Met andere woorden, voor beleggers op zoek naar veiligheid resteren alleen aandelen. ‘De blue chips keren voorspelbare dividenden uit en door de liquiditeit is er altijd in te handelen’, aldus Van Deth. ‘Die vormen dus de ideale plek om dekking te vinden.’ Maar niet voor eeuwig. ‘Pas als de kredietmarkten piepend weer op gang komen en de verliezen duidelijk worden, komt de klap op de aandelenbeurzen.’

    Frits Conijn
    conijn@fd.nl

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  4. [verwijderd] 27 september 2007 12:43
    Duur avontuur
    Trevor Luxton van Crédit Lyonnais betaalt een hoge prijs voor zijn seksuele opschepperij. In oktober 2002 werd hij ontslagen toen hij een email verstuurde waarin hij pochte over zijn uitspattingen. Achteraf blijkt het verhaal niet waar.

    In de email beschrijft Luxton gedetailleerd hoe hij werd verwend door de ex-vrouw van een vriend van hem. Ondertussen zou hij naar de televisie hebben gekeken, een biertje hebben gedronken en telefonisch gesproken hebben met zijn vriendin.

    Het duurde niet lang voordat deze email op grote werd verspreid door zijn vrienden. Luxton oogste de nodige bewondering voor zijn seksuele escapades en werd een held in de financiële wereld.

    Zijn werkgever was echter minder blij. Luxton bracht de goede naam van Crédit Lyonnais in gevaar. De druk werd opgevoerd en in oktober 2002 nam Luxton zogenaamd vrijwillig ontslag.

    Pas vijf jaar na dato blijkt dat Luxton de beschreven seksuele avonturen nooit heeft beleefd. Hij had het verhaal ergens gelezen en dat op zichzelf geprojecteerd. Lange tijd kon hij dat vanwege de schaamte niet tegenover zijn vrienden bekennen. Hij zit nog steeds werkloos thuis.

    Frits Conijn
    conijn@fd.nl

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  5. forum rang 10 voda 28 september 2007 15:01
    Greenspan: voorspelling economische keerpunten moeilijk


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De recente vertraging van de Amerikaanse economie en de mogelijkheid tot een verzwakking van de economische groei in het Verenigd Koninkrijk waren niet gemakkelijk te voorzien. Dit zegt Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve vrijdag.

    In een interview met de Britse radiozender BBC Radio 4 geeft Greenspan aan dat de financiele markten kunnen bijdragen aan economische stabiliteit en zodoende nuttig zijn voor de maatschappij.

    Hoewel de financiele markten scherp in de gaten worden gehouden, onderstreept de voormalig Fed-voorzitter dat het een moeilijke taak blijft om economische keerpunten te voorspellen.

    Greenspan zegt verder contact te hebben met de Britse minister president Gordon Brown, die op de hoogte is van zijn meningen over de economie van het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Amerikaan doet de Britse economie het uitzonderlijk goed, na vele jaren van onophoudelijke groei. Hoewel het risico op een recessie is gestegen, is deze in geen geval dreigend te noemen.

    Deze mening wordt weerspiegeld in het donderdag wereldkundig gemaakte commentaar van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), waarin naar voren kwam dat de Britse economische groei zal vertragen, als gevolg van de internationale kredietbeperking. Ook de ooit zo sterke huizenmarkt in het VK vertraagt, meent de OESO, wat een negatieve invloed kan uitoefenen op de consumentenbestedingen en daarmee de economische groei.

    Greenspan sprak verder over de recente crisis in de subprime-hypotheekmarkt en de mondiale problemen in de kredietmarkten die daarop volgden. "Hoewel men op de hoogte was van de ontwikkelingen, heeft niemand een vinger uitgestoken om potentiele problemen een halt toe te roepen, aangezien banken en hedgefondsen hun eigen geld gebruiken in plaats van het geld van de overheid".



    Door Ilona Billington, Emma Charlton en Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com

  6. [verwijderd] 3 oktober 2007 08:59
    NYSE Euronext kent drukke septembermaand in Europa


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal transacties op de contante markten van Euronext is in september gestegen naar een record van 25,6 miljoen. Dat is 58,8% meer dan dezelfde maand een jaar eerder, aldus het transatlantische beursbedrijf NYSE Euronext woensdag over zijn Europese divisie.

    Sinds het begin van 2007 werden er 236 miljoen transacties geregistreerd op Euronext, tegen 163 miljoen in dezelfde periode van 2006.

    Het overgrote merendeel van de transacties in september (24,6 miljoen) betrof aandelentransacties.

    Bij het Amerikaanse onderdeel NYSE Group steeg het gemiddelde aantal transacties per dag in september naar 1,3 miljoen, een toename van 66,8% op jaarbasis. Het aantal verhandelde aandelen steeg echter veel minder sterk, met 4,1% tot gemiddeld 2,5 miljard aandelen per dag.

    De derivatenbeurs Liffe kende een toename van het aantal transacties van 46,1% in september.



    Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 4 oktober 2007 16:35
    2nd UPDATE: ECB Trichet: Upward Risks To CPI Prevail


    (Updates with further comments from the press conference.)



    FRANKFURT (Dow Jones)--European Central Bank President Jean-Claude Trichet said Thursday that upward risks to price stability remain over the medium term, while money and credit growth remain vigorous.

    He also said the ECB appreciates comments from the U.S. saying a strong dollar is important and favorable for that country's economy.

    Speaking at a news conference after the ECB's rate-setting meeting, Trichet also said the ECB was monitoring price risks "very closely," and would act in a "firm and timely manner" on inflation risks.

    In the introductory statement after the ECB governing council's meeting in Vienna, Trichet said a cross-check of monetary and economic analyses "confirmed the existence of upside risks to price stability over the medium term, against the background of good economic fundamentals in the euro area."

    However, he notably omitted any claim that the ECB's monetary policy is "accommodative," a term used in introductory statements since the ECB began tightening interest rates in December 2005.

    "We haven't mentioned accommodative," Trichet said in response to a reporter's question.

    But, he urged against leaping to hasty conclusions. "If we would have liked to mention 'appropriate,' we would have done that, we didn't do that," he said. "If we would have loved to say 'neutral,' we would have done that, we didn't do that," Trichet said.

    The ECB is prepared to defend stable inflation, he said.

    "Accordingly, and with money and credit growth vigorous in the euro area, our monetary policy stands ready to counter upside risks to price stability, as required by our primary objective," Trichet said.

    The ECB left all its policy rates unchanged, as expected, with the main refinancing minimum bid rate at 4.00%.

    This was in line with the market's expectations, as 53 economists surveyed by Dow Jones Newswires unanimously expected the ECB to keep its key policy rate unchanged.

    Trichet said it was necessary to gather new data for policy conclusions, adding that upside risks to price stability are on the ECB's radar screen.

    Pointing out that heightened uncertainty was the baseline scenario, Trichet said the ECB was paying "great attention" to financial market developments and "particular caution" was needed, given financial market conditions.

    "Consequently, the Governing Council will monitor very closely all developments," Trichet said. "On the basis of our assessment, and by acting in a firm and timely manner, we will ensure that risks to price stability over the medium term don't materialize and that medium and long-term inflation expectations remain firmly anchored in line with price stability, which is all the more important in the current context."

    In September, inflation for the first time in more than a year rose above the ECB's definition of price stability. Driven by higher energy and food prices, the inflation rate surged to 2.1% in September from 1.7% in August.

    Trichet said the euro-zone's inflation will remain above 2.0% through early 2008 and likely be around 2% on average next year.

    Trichet confirmed that economic growth in the euro zone would continue at a "sustained" rate in the third and fourth quarters of the year, noting that while confidence indicators may have sagged recently, they are still above historic levels. As for 2008, economic outlook for growth was around potential.

    He added he expects emerging economies to offset weakness from the U.S. economy and that the external environment is supportive of growth, while long-term economic growth risks are on the downside.

    Answering reporters' questions about exchange rates, Trichet said the euro's exchange rate is a parameter for monetary policy and verbal discipline on this issue is "very important."

    "I have already qualified what I can say about the dollar, the yen and the yuan and I stick to what I have said, which has a meaning," Trichet said.

    "When I say that we appreciate what the (U.S.) Secretary of the Treasury and our colleagues in the U.S. say on the strong dollar being important and favorable to the U.S. economy it means something," Trichet said.

    The euro set a record high of above $1.42 earlier this week, a level that has added to concern. The new record was partly a result of narrowing interest rate differential between the euro zone and the U.S.

    Monday, Trichet said the ECB is paying "extreme attention" to remarks by U.S. officials that a strong dollar is good for the U.S.

    "As you know on the yen I have already mentioned the fact that the markets should progressively take into account the better fundamentals in the Japanese economy," Trichet said at the press conference Thursday.

    Turning to all currencies, including those in emerging markets in Asia, Trichet said "the fact that more flexibility would be in both their interests and in the interests of the global economy is something that is in our own message."

    He also stressed that excessive volatility on exchange markets is destructive.

    At their last meeting in Washington in April, Group of Seven industrial nations' finance ministers and central bankers stuck to their Boca Raton statement on foreign currencies from 2004, saying "excess volatility and disorderly movements in exchange rates are undesirable for economic growth."



    European Central Bank Web site: www.ecb.int



    -By the Berlin and Frankfurt offices; +49 (0)30 2888 410; andrea.thomas@dowjones.com

  8. [verwijderd] 5 oktober 2007 08:03
    Postbank Beleggersbarometer daalt, maar blijft 'optimistisch'


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De BeleggersBarometer is in september met 6 punten gedaald naar 121 punten, meldt de Postbank vrijdagochtend. Daarmee staat de barometer nog altijd op 'optimistisch'.

    De daling in september met 6 punten is minder sterk dan een maand eerder, toen een afname met 12 punten werd berekend.

    Het teruggelopen vertrouwen van beleggers is volgens het onderzoek van de bank onder andere het gevolg van de minder positieve beoordeling van de economie in de afgelopen maanden.

    In september was 42% van de particuliere beleggers van mening dat de economische situatie in Nederland de afgelopen drie maanden is verbeterd. Twee maanden eerder was dat nog 72%. Tegelijkertijd is het aantal pessimisten flink gestegen, van 14% in juli naar 26% in september.

    Voor de toekomst zijn beleggers ook minder optimistisch. Van de ondervraagden verwacht nog maar 38% de komende maanden een verbetering in de economische situatie. Dit is het laagste percentage in meer dan een jaar en fors minder dan de 60% van juli.

    Verder werd het optimisme getemperd door de onrust op de aandelenbeurzen, de hypotheekcrisis in Amerika en lastenverzwaringen in de Miljoenennota.



    Door Marjolein Timmer, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, marjolein.timmer@dowjones.com

  9. [verwijderd] 5 oktober 2007 08:30
    volksvertegenwoordiging??????

    groet,

    niche

    Kamer akkoord met invoering verplicht eigen risico

    Gepubliceerd op vrijdag 05 oktober 2007

    De Tweede Kamer is akkoord met de invoering van een eigen risico in de zorgverzekering. Het eigen risico vervangt de huidige no-claimregeling.
    Het verplichte eigen risico wordt volgend jaar ingevoerd. In de kamer is debat gevoerd over de positie van chronisch zieken. Deze groep verzekerden wordt met 47 euro gecompenseerd.

    Hoe het begrip chronisch zieken precies wordt gedefinieerd is nog niet duidelijk. De linkse oppositie wil daarom dat het eigen risico pas ingaat als hierover duidelijkheid bestaat. De rest van de Tweede Kamer willen dit net als de minister ook, maar willen de regeling sowieso in 2008 in laten gaan.

    Het ministerie vervangt de no-claimregeling omdat deze tot veel onvrede leidde.


  10. forum rang 10 voda 5 oktober 2007 15:46
    Zo, even wat anders dan die RT's en boekjes :-)

    Schoonheid zoekt rijke bankier
    'Ik ben een vijfentwintigjarige schoonheid en zoek een rijke bankier om mee te trouwen.' Deze advertentie staat op de Amerikaanse website Craiglist. 'Hij moet minimaal $500.000 per jaar verdienen.' Economisch gezien geen aantrekkelijk aanbod, zo blijkt uit de reacties.

    'Ik heb al een aantal teleurstellende relaties met zakenmannen achter de rug', vervolgt de vrouw haar oproep. 'Maar zij verdienden niet meer dan $200.000 per jaar. En dat is te weinig om toegang te krijgen tot de echt goede restaurants en de dure sportclubs.'

    De advertentie is door een groot aantal mannen gelezen. 'Ik heb je oproep met veel interesse gelezen', begint een van hen zijn reactie. 'Ik voldoe aan je criterea en werk in de financiële sector en verdien meer dan een half miljoen per jaar.'

    'Je stelt in feite een simpele en zakelijke transactie voor: Jij brengt je uiterlijk mee in de relatie en ik mijn geld. Maar simpel is nog niet eerlijk. Jouw schoonheid zal in de loop van de tijd verwelken terwijl mijn geld zijn waarde behoudt. Sterker nog, dat zal waarschijnlijk meer worden.'

    'In economische termen ben je dus een bezit waar op moet worden afgeschreven. En daar zal jaarlijks een groter bedrag voor gereserveerd moeten worden. Van analisten zou je geen 'koop'- en zelfs geen 'houden'- advies meekrijgen. Het is dus geen goed idee je te kopen.'

    'Maar huren zou een idee kunnen zijn. Als je daar niet voor voelt, lijkt het me verstandig dat je gaat werken voor je geld. Met zo'n uiterlijk zou dat geen problemen moeten opleveren.'

    Frits Conijn
    conijn@fd.nl

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  11. [verwijderd] 7 oktober 2007 09:19
    Hagemeyer steeg op geruchten van een eventuele overname door het Franse Rexel. Vanmorgen zit het aandeel waarschijnlijk in een turbo-short-squeeze: de uitgevende bank moet immers stukken terugkopen om de shortpositie af te wikkelen. Professionele beleggers zien dat het afwikkelen van relatief grote derivatenposities in minder liquide aandelen
  12. forum rang 10 voda 7 oktober 2007 21:15
    Publicatiedatum: 5-10-2007 16:11

    Rust lijkt terug
    De onrust door de hypotheekcrisis in de VS lijkt alweer verleden tijd. De beurzen zijn in rustiger vaarwater terecht gekomen. Overnames en geruchten bepalen weer het marktbeeld.

    Augustus was tot nu toe de onrustigste beursmaand van dit jaar. De AEX stuiterde omlaag, ging hard omhoog en donderde even hard weer naar beneden. Door de enorme bewegingen — met soms wel 15 punten op een dag — steeg de volatiliteitsindex in die maand tot boven de 30. In de laatste twee weken is deze index weer gezakt naar 18. Daarmee is de beweeglijkheid terug naar op het niveau die voor de Amerikaanse hypotheekcrisis werd gemeten.

    ‘De rust lijkt voor het moment weer teruggekeerd. Om me heen hoor ik nog wel wat over de kredietcrisis, maar blijkbaar interesseert het beleggers niet. De beurs moet kennelijk omhoog’, aldus handelaar André Sirks van Theodoor Gilissen. De kredietcrisis wordt terzijde geschoven en beleggers richten zich zoals eerder dit jaar weer op overnames en overnamegeruchten.

    Afscheid van ABN Amro

    De maandenlange strijd om ABN Amro nadert zijn ontknoping. Deze week eindigde zowel de aanmeldingstermijn van Barclays als die van het consortium bestaande uit Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander. Vrijdag maakte Barclays bekend dat het zijn bod op ABN Amro heeft ingetrokken.

    Daarmee valt de grootste bank van Nederland vrijwel zeker in handen van het consortium. Donderdag verliep de aanmeldingstermijn van het bod van Barclays. Barclays bood euro 33,25 per aandeel, het consortium euro 38 per aandeel. Nu de overname van ABN Amro is mislukt zou het Britse Barclays zelf een overnamepartij kunnen worden. Deze week deed het gerucht de ronde dat Bank of America, koper van ABN Amro-onderdeel La Salle, interesse heeft in Barclays.

    Al met al nadert het afscheid van ABN Amromet rasse schreden. ‘Het blijft een apart verhaal’, aldus handelaar Sirks. ‘Het begon met een brief van opstandig aandeelhouder TCI en nog geen half jaar later is de bank verkocht.’

    Spelen met Fortis

    Om de overname van ABN Amro te financieren kwam bank-verzekeraar Fortis vorige week met een claimemissie om zo euro 13 mrd uit de markt te halen. Met de claims hebben zittende aandeelhouders het recht om voor elke drie aandelen Fortis er twee nieuwe bij te kopen voor elk euro 15.

    Waar het aandeel vorige week hard werd afgestraft, was het deze week een van de sterkste stijgers en dat bij enorm grote omzetten. Volgens handelaar Sirks wordt er flink gespeeld met de aandelen en claims van Fortis. ‘Aandelen worden verkocht en claims teruggekocht. Als je dit groot speelt, valt er geld mee te verdienen.’ Het aandeel Fortis herstelde deze week en was daarmee deels verantwoordelijk voor de stijging van de AEX-index.

    Hagemeyer hoger

    Handelshuis Hagemeyer was de winnaar van de week. Niet voor het eerst in de geschiedenis van Hagemeyer staken overnamegeruchten de kop op. De Franse branchegenoot Rexel zou het bedrijf willen kopen. Vrijdag nam de Autoriteit Financiële Markten contact op met Hagemeyer om de sterke koersstijgingen van de afgelopen week te bespreken.

    In augustus liet bestuursvoorzitter Rudi de Becker na eerdere geruchten nogmaals weten dat het bedrijf niet te koop was. ‘Onze strategie is zelfstandig opereren. Wij voelen niet de behoefte het bedrijf in de etalage te zetten’, aldus de topman toen. ‘De markt gelooft de geruchten blijkbaar. Het fonds werd verhandeld op grote omzetten. Dat kunnen niet alleen de particuliere handelaren zijn geweest’, stelt Gilissen-handelaar Sirks.

    Tele Atlas en TomTom

    Een van de meest opvallende bewegingen in de Midkap was die van leverancier van digitale kaarten Tele Atlas. De producent van navigatiesystemen TomTom lanceerde dinsdag het eerder aangekondigde bod van euro 21,25 op Tele Atlas. Hiermee wordt het bedrijf gewaardeerd op euro 2 mrd.

    De Finse producent van mobiele telefoons Nokia verrastte deze week de markt door een bod uit te brengen van $8,1 mrd op de enige concurrent van Tele Atlas, oud Philips-onderdeel Navteq. Nokia wil de kaarten inzetten om de gebruikers van zijn mobiele telefoons te kunnen laten navigeren. Voor beleggers een reden om aan te nemen dat TomTom meer zal moeten neerleggen voor de kaartenleverancier.

    Ondanks dat Tele Atlas aangaf dat er geen andere partijen zijn geweest die interesse hebben getoond, ziet de markt dat anders. Het aandeel sloot vrijdag, ruim boven het bod van TomTom. Als mogelijke bieders wordt TomTom’s grootste concurrent Garmin genoemd. Ook een grote naam als Google werd genoemd. Google gebruikt voor het programma Google-Earth de kaarten van Tele Atlas. De algemene verwachting is dat TomTom zijn bod zal verhogen. TomTom, dit jaar een van de pareltjes van de AEX, moest voor het eerst in maanden een stapje terug.

    Arnold Tankus

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  13. forum rang 10 voda 7 oktober 2007 22:40
    Hoe dan ook, het forum wordt zeer goed bekeken in het weekend. We staan weer op de éérste plaats in de forum top-10!

    Forum Hot Spots
    De drukst bezochte forums over de laatste 24 uur. Dit wordt elk uur bijgewerkt.
    Hagemeyer
    Koffiekamer
    USG People
    Pharming
    Sopheon
    Crucell
    BioPharma
    Qurius
    Fortis
    LogicaCMG
  14. forum rang 10 voda 7 oktober 2007 23:06
    PS

    Hierbij wil ik toch met name alle posters bedanken die soms na jaren van afwezigheid toch de moeite genomen hebben ons Hagemeyer forum te voorzien van een post i.p.v. kijken alleen.
    Het is mij echter een raadsel waarom iemand alleen maar "kijkt" zonder zelf iets te posten of een bijdrage te leveren in welke vorm dan ook.
    Het is toch ook een discussie forum? Van andermans mening/opinie kan men ook iets leren.
    Maar goed, de 1 schrijft misschien iets makkelijker dan de ander. Dat kan ik ook wel begrijpen.
    Het HGM forum wordt meestal behoorlijk gelezen, wat makkelijk te zien is aan de post/view verhouding.

    Het zou echter leuker zijn als wat meer "onbekende" posters in de "spotlight" komen.

    Een "kleine" harde kern doet het vele werk hier, wat nieuw bloed zou goed doen. En niet alleen tijdens koerssprongen!
    Groet,
    Voda
1.538 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 77 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.389
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.393
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.067
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.760
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.337
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.406
Allfunds Group 3 1.209
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.290
AMG 965 125.748
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.521
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.130
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.622
Arcelor Mittal 2.023 318.614
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.278
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.974
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.652
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.675

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht