Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Heijmans, koopwaardig?

129 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 7 september 2007 18:43
    Weet je Jean. Als ik zie dat mijn aankooplimieten gehaald gaan worden, heb ik de moeilijk te bedwingen neiging ze nog een stukje lager te zetten. Maar in de loop der jaren heb ik dat ook afgeleerd, want regelmatig meegemaakt dat ik ze dan weer net niet had.
    Je weet het nooit. De aankooplimieten van Aalberts en heijmans had ik voor mijn gevoel erg laag gezet en werden eind van de middag vlot gehaald. Ik heb nog wat van die erg lage aankooplimieten liggen, die uiteraard ook niet gehaald werden. Maar ja: Met dit sentiment kan het nog veel meer zakken en dan moet ik toch ook nog liquiditeit overhebben.

    Peter
  2. [verwijderd] 12 oktober 2007 09:31
    Heijmans geeft winstalarm, bouwdivisie weer boosdoener--2

    Toevoeging: meer informatie met reactie woordvoerder in alinea's 5 t/m 7.

    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Heijmans heeft de winstverwachting voor dit jaar verlaagd, door een verdere verslechtering in de resultaten bij de bouwdivisie. Dat heeft de bouwer vrijdag bekendgemaakt. Het concern moet aanvullende verliesvoorzieningen nemen.

    Waar Heijmans eerder een nettowinst voor 2007 zag van euro 95 mln, is die verwachting nu met euro 40 mln verlaagd naar euro 55 mln. De verwachting voor de winst per aandeel is teruggeschroefd van euro 3,95 naar euro 2,30. Het dividend blijft wel staan, op euro 1,45 per aandeel.

    Bij de divisie Bouw hebben zich volgens Heijmans op de in 2005 aangenomen werken 'opnieuw forse tegenvallers' voorgedaan. Oorzaken zijn onder andere forse kostenstijgingen als gevolg van belangrijke vertragingen in het bouwproces en verdere prijsstijgingen van materiaal en onderaannemers. Het bouwbedrijf kan het merendeel van deze tegenvallers niet aan de klant doorberekenen.

    Heijmans komt op 14 november naar buiten met een trading update. Dan wil de onderneming meer informatie bekendmaken over de ontwikkelingen bij de divisie Bouw en de overige divisies. Ook zal het bedrijf dan nader ingaan op de huidige marktontwikkelingen 'in relatie tot de vigerende doelstellingen voor 2008'.

    Dan zal Heijmans dus pas bekendmaken of de omzetverwachting voor dit jaar, van euro 3,8 mrd, blijft staan. Volgens woorvoerder Frank Janssen van Heijmans is er op dit moment 'geen reden om daarvan af te wijken'. 'Dan hadden we dat nu bekend moeten maken', zo stelt hij desgevraagd tegenover Betten.

    De bouwdivisie van Heijmans stelt al een tijd teleur. In het vierde kwartaal van vorig jaar en bij de afgelopen halfjaarcijfers nam het bedrijf ook al voorzieningen door tegenvallers. Bij die laatste gelegenheid liet bestuursvoorzitter Guus Hoefsloot nog weten er vertrouwen in te hebben 'nu wel de bodem bereikt' te hebben.

    Volgens woordvoerder Janssen is er in de afgelopen maanden echter nieuwe informatie naar buiten gekomen die de winstwaarschuwing noodzakelijk maakt. 'Er is sprake van voortschrijdend inzicht.'

    Annette van Soest
    annette@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
  3. [verwijderd] 12 oktober 2007 09:33
    09:07 *HEIJMANS VERLIEST 16% OP DAMRAK NA WINSTWAARSCHUWING
    08:47 *UITSPRAKEN HEIJMANS DOOR WOORDVOERDER TEGENOVER BETTEN
    08:46 *HEIJMANS HANTEERT OMZETVERWACHTING 2007 VAN EUR 3,8 MRD
    08:45 *HEIJMANS: GEEN REDEN NU VAN OMZETVERWACHTING AF TE WIJKEN
    08:25 *HEIJMANS WIL DIVIDEND HANDHAVEN OP EUR 1,45 P/A
    08:24 *HEIJMANS MOET EXTRA VERLIESVOORZIENINGEN NEMEN
    08:24 *HEIJMANS: WINST PER AANDEEL VERLAAGD VAN EUR 3,95 NAAR EUR
    08:24 *HEIJMANS: VERDERE TERUGGANG RESULTATEN DIVISIE BOUW
    08:24 *HEIJMANS HANTEERDE EERDER VERWACHTING WINST EUR 95 MLN '07
    08:23 *HEIJMANS: VERLAAGT WINSTVERWACHTING 2007 NAAR EUR 55 MLN
    08:22 *HEIJMANS GEEFT WINSTWAARSCHUWING AF
  4. forum rang 6 marique 12 oktober 2007 09:52
    quote:

    simi500 schreef:

    Hoeveel winstwaarschuwingen gaan er nog volgen?
    Eerlijk is eerlijk, simi. Hier scoor je een punt. Dit is een echte winstwaarschuwing en een forse. En een paar maanden onder de pet gehouden. Dat deugt ook al niet.
    Ik weet nog niet wat de oorzaak is, maar als die voortkomt uit economische vertraging, gaan er meer bedrijven volgen. Geen twijfel mogelijk.

    vrgr
    marique
  5. [verwijderd] 12 oktober 2007 09:56
    Heijmans fors onderuit op Damrak na winstwaarschuwing
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Heijmans maakt vrijdag een forse val op de Amsterdamse beurs. Het bouwbedrijf gaf voor aanvang van de handel een winstwaarschuwing af. De aandelenkoers viel vlak na opening tot 17,3% terug.

    Door een verdere verslechtering in de resultaten bij de bouwdivisie moet Heijmans aanvullende verliesvoorzieningen nemen. Waar het eerder een nettowinst voor 2007 zag van euro 95 mln, is die verwachting nu met euro 40 mln verlaagd naar euro 55 mln.

    Analisten reageren teleurgesteld. 'De derde waarschuwing op rij en geen materiele effecten van eerdere maatregelen hebben de geloofwaardigheid van het management serieus aangetast', aldus Edwin de Jong van SNS Securities.

    Ralf Jacobs van Rabo Securities spreekt van een 'grote winstwaarschuwing'. Hij hield er echter al rekening mee dat Heijmans zijn winstverwachting niet zou halen. De verlaging ervan komt wel sneller dan gedacht, zo stelt hij. Ook is hij verrast dat de bouwdivisie de boosdoener is. De analist had zijn kaarten gezet op de infradivisie.

    Ook analist Freek Tewes van AFS Brokers zag het winstalarm al aankomen. In een eerder rapport uit augustus, getiteld 'Als een kaartenhuis', sprak hij de angst uit dat Heijmans zijn doelstelling niet zou halen. En in het geval dat het bedrijf het doel wel zou halen, zou dat volgens de analist ten koste gaan van de winstkwaliteit. Tewes heeft zijn advies voor Heijmans verlaagd van hold naar reduce.

    Op het Damrak bereikte het aandeel Heijmans vanochtend een tussentijds dieptepunt van euro 29,51 (-17,3%). Omstreeks 9.45 uur resteert er een min van 15,7% op euro 30,10.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  6. [verwijderd] 12 oktober 2007 10:02
    Het is te hopen dat het management verstandig is geweest en nu de winst flink afgewaardeerd heeft. Dit voorkomt dat ze straks weer met de billen bloot moet. Het lijkt er wel op want de afweerdering is fors.

    KW op basis van de nieuwe winstverwachting stijgt van 9,0 naar 13,0. Dividend rendement stijgt van 4,1% naar 4,8%. Kan mogelijk een bodem gaan leggen al hoewel 4,8% nog geen eens zo'n hele grote vergoeding is voor het risico van meer tegenvallers bij Heijmans.

    Overigens hecht ik niet zo'n waarde aan het bekijken van de KW voor een enkel jaar.
  7. [verwijderd] 12 oktober 2007 10:09
    quote:

    marique schreef:

    [quote=simi500]
    Hoeveel winstwaarschuwingen gaan er nog volgen?
    [/quote]

    Eerlijk is eerlijk, simi. Hier scoor je een punt. Dit is een echte winstwaarschuwing en een forse. En een paar maanden onder de pet gehouden. Dat deugt ook al niet.
    Ik weet nog niet wat de oorzaak is, maar als die voortkomt uit economische vertraging, gaan er meer bedrijven volgen. Geen twijfel mogelijk.

    vrgr
    marique
    marique,

    Het probleem is dat bedrijven niet graag met slecht nieuws naar buiten komen.En als ze het moeten doen is het met mondjesmaat of zo lang mogelijk ermee wachten.Goed nieuws integendeel staan ze van de daken te schreeuwen.

    Gr.
  8. [verwijderd] 12 oktober 2007 10:21
    quote:

    marique schreef:

    [quote=simi500]
    Hoeveel winstwaarschuwingen gaan er nog volgen?
    [/quote]

    Eerlijk is eerlijk, simi. Hier scoor je een punt. Dit is een echte winstwaarschuwing en een forse. En een paar maanden onder de pet gehouden. Dat deugt ook al niet.
    Ik weet nog niet wat de oorzaak is, maar als die voortkomt uit economische vertraging, gaan er meer bedrijven volgen. Geen twijfel mogelijk.

    vrgr
    marique
    Hoi Marique, en anderen uiteraard.

    Winst waarschuwing komt vrijwel zeker niet door economische vertraging.
    Zjn veel projecten van de (bouw)markt gehaald en die zijn 99 van de 100 x verlieslatend.
    Maar een (bouw)portefeuille wordt in zo'n periode voor een jaar tot 1 1/2 volgestopt met dat soort aangenomen werk en zo loopt men dus dikke verliezen op.
    Groet
    HC
    Ter aanvulling : Ome Guus moet natuurlijk ook nog betaald worden.
  9. [verwijderd] 12 oktober 2007 10:35
    hopelijk gaat het snel weer beter want er moeten nog heel wat gebreken hersteld worden: lekkage waterleiding, niet goed sluitende deuren, slordige afwerking spuitwerk, ventilatie berging "vergeten". verder al: riolering verstopt geweest met bouwafval, diverse lekkages, heipaal verkeerd geheidtd en daardoor afgebroken en nieuwe heipaal moeten slaan. en dan nog de ellende van de buren in mijn straat. het geheel kwam over als een enorm stelletje prutsers met onderaannemers die je normaal gesproken nog niet je huis binnen zou laten om een lichtbolletje te vervangen.
  10. [verwijderd] 12 oktober 2007 10:41
    quote:

    jonas schreef:

    Heymans dramatisch slechte cijfers. Aan de bouw verdienen ze geen cent en ze bluffen wat over de verwachte winst. Verkopen die handel voor dat het te laat is.

    Groet, Jonas
    Complimenten voor de vooruitziende blik;)
  11. [verwijderd] 12 oktober 2007 10:49
    RTRS-STOCKWATCH Heijmans onder vuur van analisten na winstalarm
    AMSTERDAM (ANP) - Het bouwbedrijf Heijmans ligt onder vuur
    van analisten na het uitgeven van een winstalarm. Het aandeel
    schoot na opening van de beurs in Amsterdam diep in de min en
    noteerde 16 procent lager op 29,70 euro.

    AFS Brokers heeft vrijdag het advies voor bouwbedrijf
    Heijmans verlaagd van 'hold' naar 'reduce'. Zakenbank Petercam
    heeft het advies voor Heijmans 'under review' geplaatst. Nu
    heeft de bank Heijmans nog op 'add' staat met een koersdoel van
    35,70 euro.

    Volgens analisten van ABN Amro is het de derde keer binnen
    een jaar dat het management van Heijmans er met de
    vooruitzichten van de bouwdivisie naast zit. ,,Wij vrezen dat
    het vertrouwen van de beleggers in de winstprognoses van
    Heijmans voorlopig zoek zal zijn'', aldus FBS Bankiers in een
    commentaar.

    De analisten van AFS Brokers verlagen waarschijnlijk ook het
    koersdoel van het aandeel van 35,70 euro naar 30 euro. Die
    beslissing nemen ze na een conference call van Heijmans.

    Heijmans gaf vrijdagochtend een winstwaarschuwing. Het
    bedrijf verwacht dat de winst dit jaar uitkomt op 55 miljoen
    euro tegen een eerdere verwachting van 95 miljoen euro door
    tegenvallers bij projecten van de bouwdivisie die in 2005 zijn
    aangenomen. Het effect van de tegenvallers op de winst na
    belastingen voor 2007 bedraagt circa 40 miljoen euro.

    Ook andere bouwbedrijven verloren op de Amsterdamse beurs.
    BAM verloor 2,4 procent, Ballast Nedam noteerde 2,5 procent
    lager en Grontmij noteerde een verlies van 3,6 procent.
    Zakenbank Petercam noemt echter de problemen van Heijmans
    specifiek voor het bouwbedrijf zelf.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  12. @iPlof 12 oktober 2007 11:23
    quote:

    ffff schreef:

    Deze draad gewoon opslaan en in de tijd vervolgen. Na verloop van jaren krijg je een massa informatie over zo'n bedrijf in zo'n draad!
    En in de KK komt nog wel eens volk langs.
    Op 80% van het jaar je prognose van 3,95 (die ergens hierboven als bescheiden werd gekwalificeerd) naar 2,30 bijstellen.

    Au. Wat een blunder. Zo'n bedrijf dient mijn insziens een 50% pak op de broek te krijgen. Nog erger dan Wessanen streken uit het verleden..

    Heb ze niet en hoef ze voorlopig ook niet die Heijmans.

    mvg
129 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.325
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.695
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht