Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Woensdag 17 oktober 2007

80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:13
    Rexel koopt EIW, bekijkt nog steeds opties Hagemeyer
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Rexel heeft het Australische bedrijf EIW overgenomen. Dat heeft de technische handelsonderneming uit Frankrijk woensdag bekendgemaakt. Met betrekking tot een mogelijke acquisitie van Hagemeyer bekijkt het bedrijf nog steeds alle strategische opties.

    De overname van EIW versterkt de positie van Rexel op Australische bodem. De aankoop moet dan ook gezien worden als onderdeel van de bestaande strategie, zo stelt een woordvoerder van Rexel desgevraagd tegenover Betten. 'Het is een aanvullende overname'.

    'We studeren nog steeds op andere situaties', zo antwoordt hij op de vraag of de acquisitie gevolgen heeft op de beslissing al dan niet een overnamebod uit te brengen op het Nederlandse Hagemeyer. 'Er is wat dat betreft niets nieuws te melden.' Vorige week bracht sectorgenoot Sonepar een indicatief bod uit op Hagemeyer. De markt verwacht dat Rexel zich zal mengen in de strijd.

    De overname van EIW verstevigt de nummer-1-positie van Rexel in de regio Azië-Pacific. EIW behaalde in het gebroken boekjaar 2006/07 een omzet van ongeveer euro 100 mln. Er werken 189 mensen bij het bedrijf.

    Annette van Soest
    annette@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  2. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:14
    Publicatiedatum: 17-10-2007

    Hagemeyer staakt overleg Sonepar na eerste gesprek
    Arnold Tankus

    Amsterdam

    Technisch handelshuis Hagemeyer praat niet verder met Sonepar. Gisteren had Hagemeyer een eerste, kort gesprek met het Franse familieconcern dat vorige week aangaf een bod voor te bereiden van euro 4,25 per aandeel.

    Volgens Hagemeyer heeft het overleg niet geleid tot een vervolgafspraak. 'Hieruit kunt u uw eigen conclusies trekken', aldus een woordvoerder van Hagemeyer .

    Hagemeyer gaf gisteren na de ontmoeting met Sonepar een persbericht uit waarin het indicatieve bod op de Naardense leverancier van onder meer stekkers en koperen fittingen nogmaals werd betiteld als 'te laag' en 'ongevraagd'.

    'Dat de gesprekken zijn afgebroken, doet vermoeden dat de vraagprijs van Hagemeyer en het bod van Sonepar mijlenver uit elkaar liggen', stelt analist Martijn den Drijver van SNS Securities.

    Een woordvoerder van het Franse Sonepar wilde niet ingaan op de inhoud van het onderhoud met Hagemeyer . Het Franse familieconcern nodigde vorige week de raad van bestuur en raad van commissarissen uit voor een gesprek om te informeren of het bod steun en aanbeveling kan krijgen bij beide raden.

    De Sonepar-woordvoerder wilde niet aangeven of het bedrijf op de open markt aandelen Hagemeyer blijft kopen. Vorige week meldde het bedrijf dat het een belang van 10,24% heeft opgebouwd in Hagemeyer .

    Of de Franse branchegenoot Rexel, vaak genoemd als mogelijke koper van Hagemeyer , zich zal mengen in de strijd, betwijfelt analist Den Drijver: 'Rexel heeft op een lagere koers al heel lang kunnen snuffelen aan het bedrijf en toen hebben ze ook niets gedaan.'

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  3. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:14
    quote:

    freggel010 schreef:

    [quote=Eurotalks]
    Ikzelf denk dat er (nog) geen overname komt , vijandig bod is ondanks het feit dat Hagemeyer geen beschermingsconstructie hier zelf voor heeft toch ook niet meer mogelijk daar er grote investerders zijn opgestaan en zich hebben laten vollopen met aandelen hierdoor een meerderheidsbelang hebben dat overnames kan verhinderen indien men dit niet wil .

    € 4,25 is aanfluiting , wat is wel goed tja , Hagemeijer is nog niet " rijp " en juist daarom wil men het nu al overnemen met in het achterhoofd de gouden hoorns in de toekomst ......., tegen een crisus overname prijs van een bedrijf wat net uit de ellende is ...., ik denk dat alles wordt afgeblazen REXEL heeft hier geen geld voor , is ook niet erg eigenlijk ...

    Gr. Gerard
    [/quote]

    Als Hagemeyer zelfstandig zou blijven is wat Niche heeft berekend een aardig scenario om te volgen.


    niche - 14 okt 07, 08:23 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 1

    op basis van een peg ratio zou hgm in 2009 ongeveer 6,40 waard moeten zijn.

    onderstaande consensus (12) heb ik van het dft

    jaar --------------------2007 2008 2009
    gemiddelde taxatie 0,25 0,30 0,35

    2007/2008 een wpa stijging van 20,00%
    2008/2009 een wpa stijging van 16,67%

    gemiddelde wpa stijging van 18,33% dus bij een k/w verhouding van 18,33 is de peg ratio 1.

    18,33 x 0,25 = 4,58 voor 2007
    18,33 x 0,30 = 5,49 voor 2008
    18,33 x 0,35 = 6,41 voor 2009

    kortom het hele overname circus is leuk voor de kt maar zelfstandig doorgaan is de betere optie.

    groet,

    niche

    Thomas

    precies ben het helemaal met Niche eens , overnamegerucht is een leuke schijnbeweging , zelfstandig doorgaan een betere optie met hogere koersen in het verschiet...

    Gr. Gerard
  4. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:16
    Bestinver Gestion verkleint belang Hagemeyer naar 4,57% - WMZ


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Bestinver Gestion verkleint zijn belang in Hagemeyer nv naar 4,57%, blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ).

    De meldingsplicht is ontstaan op 5 oktober 2007.

    De vorige melding van Bestinver Gestion in Hagemeyer dateert van 11 september 2007. Toen hield Bestinver Gestion een belang van 5,11% in Hagemeyer.



    Door Marjolein Timmer, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, marjolein.timmer@dowjones.com

  5. Yero 17 oktober 2007 09:30
    quote:

    h.vdbilt schreef:

    Bestinver Gestion verkleint belang Hagemeyer naar 4,57% - WMZ
    Da's toch al oud nieuws?
  6. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:31
    Betrapt, HagemeyerCorné van Zeijl - 17 oktober 2007, 09:00

    Alle beleggers zijn gelijk, maar sommige beleggers zijn meer gelijk dan anderen. Dit weekend nam ik mijn oude telefoonnotities door. Schrik alom. Ik lees ergens: "Midden juli koers Hagemeyer 4,28 euro. Overnamegeruchten Sonepar à 4,30 euro."
    Nu valt alles op zijn plaats. Dit was gewoon een marktgerucht, althans dat dacht ik destijds. Veel beleggers kochten daarop aandelen. Vandaar dat de koers zo hard daalde, toen CEO Rudi de Becker zei dat het bedrijf absoluut niet te koop was.


    De koers daalde op de dag van de halfjaarcijfers 1% op opening. Toen De Becker daarna met deze niet-overname mededeling kwam, ging de koers pas finaal onderuit en dat hield maar niet op.

    Ik snapte daar niet zoveel van. Nu wordt mij achteraf alles duidelijk. De investment bankers in de Londense City hebben ergens in juli in de kroeg lopen brallen en lekten voorinformatie.

    Voorinformatie
    Eens te meer een bewijs dat er genoeg voorinformatie is, de voorinformatie die ik helaas niet heb. Of als ik het per ongeluk wel heb, zoals in het bovenstaande geval, dan weet ik niet dat het gerucht ook echt waar is. Als ik het al zou weten, meld ik dat aan de compliance officer en mag ik vanzelfsprekend niet handelen in het aandeel.

    Grafiek: Bloomberg, klik voor vergroting

    Verkocht
    Overigens heb ik ten tijde van de geruchten juist verkocht. Achteraf bleek dat niet eens zo´n stomme zet te zijn à 4,25 euro. De meeste overnamegeruchten zijn ten slotte slechts geruchten en komen niet in de krant terecht. Maar goed, nu staat de koers van Hagemeyer hoger en ik heb nog genoeg aandelen om blij van te worden.

    Grafiek: Bloomberg, klik voor vergroting

    Miljoenenboete
    Moet de AFM optreden? Dat heeft niet veel zin. Hoe voorkom je dat een overbetaalde investment banker bedrijfsgeheimen niet voor zich kan houden? Wellicht is het een idee, om in de contracten met investment banks een clausule op te nemen dat uitlekken naar de pers een miljoenenboete oplevert. Blijkbaar zijn ze alleen daar gevoelig voor.

    --------------------------------------------------------------------------------
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
  7. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:38
    Hagemeyer ‘needs a breather’

    Speculatiefonds Hagemeyer heeft dringend afkoeling en frisse lucht nodig, omdat de situatie zwaar overspannen is geraakt. De enorme koersstijging, die vlak voor de vrijblijvende bieding van Sonepar op gang kwam, heeft de indicatoren vet in het rood gejaagd. Nu het speelveld ontdaan is van de grootste speculatie, en de boel even afgekoeld moet worden, lijkt het moment aangebroken om winst te nemen en de boel even de boel te laten. Daarmee sluit ik een nieuw (hoger) bod van Sonepar of van derden in de toekomst niet uit, maar daar zal enige tijd overheen gaan. En de indicatoren lijken meer koersstijging simpelweg niet mee te kunnen ondersteunen.

    Verkopen HGM voor terugval van 15-25% binnen 1 maand

  8. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:45
    Rexel bekijkt nog steeds strategische opties mbt Hagemeyer


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rexel sa bekijkt nog altijd de strategische opties met betrekking tot Hagemeyer nv. Dat zegt een woordvoerder woensdag nadat het Franse bedrijf eerder vandaag bekendmaakte het Australische EIM over te nemen.

    Volgens zegsman Thomas Kamm van Rexel weerhoudt de acquisitie van EIM het bedrijf er niet van om andere overnames te doen.

    "Dit zijn twee aparte zaken," aldus de zegsman, die EIM "geen grote overname" noemt. "We bekijken nog steeds alle strategische opties met betrekking tot Hagemeyer."

    Kamm weerspreekt dat Rexel niet genoeg geld beschikbaar zou hebben voor een grote overname. Analisten suggereerden dit eerder, omdat Rexel vorig jaar nog GE Supply overnam voor EUR725 miljoen.

    "Voor de overname van EIM hadden we fondsen beschikbaar ter waarde van EUR600 miljoen en kredietlijnen van EUR800 miljoen. Daarnaast kunnen we nog geld lenen voor acquisities." Volgens Kamm verandert deze positie "niet wezenlijk" door de overname van EIM, waarvan de overnamesom niet bekend is gemaakt.

    De markt voor elektrotechnische materialen bevindt zich in een turbulente fase, nu het Franse familiebedrijf Sonepar een week geleden aangaf Hagemeyer te willen overnemen voor EUR4,25 per aandeel, oftewel EUR2,5 miljard. Beleggers houden rekening met een biedingsstrijd, zeker nadat Rexel vorige week liet weten "alle strategische opties" te onderzoeken in deze context.



    - Door Merel Stikkelorum; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; merel.stikkelorum@dowjones.com

  9. [verwijderd] 17 oktober 2007 09:49
    quote:

    h.vdbilt schreef:

    Rexel bekijkt nog steeds strategische opties mbt Hagemeyer


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rexel sa bekijkt nog altijd de strategische opties met betrekking tot Hagemeyer nv. Dat zegt een woordvoerder woensdag nadat het Franse bedrijf eerder vandaag bekendmaakte het Australische EIM over te nemen.

    Volgens zegsman Thomas Kamm van Rexel weerhoudt de acquisitie van EIM het bedrijf er niet van om andere overnames te doen.

    "Dit zijn twee aparte zaken," aldus de zegsman, die EIM "geen grote overname" noemt. "We bekijken nog steeds alle strategische opties met betrekking tot Hagemeyer."

    Kamm weerspreekt dat Rexel niet genoeg geld beschikbaar zou hebben voor een grote overname. Analisten suggereerden dit eerder, omdat Rexel vorig jaar nog GE Supply overnam voor EUR725 miljoen.

    "Voor de overname van EIM hadden we fondsen beschikbaar ter waarde van EUR600 miljoen en kredietlijnen van EUR800 miljoen. Daarnaast kunnen we nog geld lenen voor acquisities." Volgens Kamm verandert deze positie "niet wezenlijk" door de overname van EIM, waarvan de overnamesom niet bekend is gemaakt.

    De markt voor elektrotechnische materialen bevindt zich in een turbulente fase, nu het Franse familiebedrijf Sonepar een week geleden aangaf Hagemeyer te willen overnemen voor EUR4,25 per aandeel, oftewel EUR2,5 miljard. Beleggers houden rekening met een biedingsstrijd, zeker nadat Rexel vorige week liet weten "alle strategische opties" te onderzoeken in deze context.



    - Door Merel Stikkelorum; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; merel.stikkelorum@dowjones.com

    Kortom hagemeyer nog heftig in de biedingstrijd!
  10. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:04
    quote:

    -Swiss- schreef:

    [quote=h.vdbilt]
    Rexel bekijkt nog steeds strategische opties mbt Hagemeyer


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rexel sa bekijkt nog altijd de strategische opties met betrekking tot Hagemeyer nv. Dat zegt een woordvoerder woensdag nadat het Franse bedrijf eerder vandaag bekendmaakte het Australische EIM over te nemen.

    Volgens zegsman Thomas Kamm van Rexel weerhoudt de acquisitie van EIM het bedrijf er niet van om andere overnames te doen.

    "Dit zijn twee aparte zaken," aldus de zegsman, die EIM "geen grote overname" noemt. "We bekijken nog steeds alle strategische opties met betrekking tot Hagemeyer."

    Kamm weerspreekt dat Rexel niet genoeg geld beschikbaar zou hebben voor een grote overname. Analisten suggereerden dit eerder, omdat Rexel vorig jaar nog GE Supply overnam voor EUR725 miljoen.

    "Voor de overname van EIM hadden we fondsen beschikbaar ter waarde van EUR600 miljoen en kredietlijnen van EUR800 miljoen. Daarnaast kunnen we nog geld lenen voor acquisities." Volgens Kamm verandert deze positie "niet wezenlijk" door de overname van EIM, waarvan de overnamesom niet bekend is gemaakt.

    De markt voor elektrotechnische materialen bevindt zich in een turbulente fase, nu het Franse familiebedrijf Sonepar een week geleden aangaf Hagemeyer te willen overnemen voor EUR4,25 per aandeel, oftewel EUR2,5 miljard. Beleggers houden rekening met een biedingsstrijd, zeker nadat Rexel vorige week liet weten "alle strategische opties" te onderzoeken in deze context.



    - Door Merel Stikkelorum; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; merel.stikkelorum@dowjones.com

    [/quote]

    Kortom hagemeyer nog heftig in de biedingstrijd!
    Voorlopig bestaat die heftige biedingsstrijd uit slechts 1 veel te laag en dus afgewezen definitief bod van € 4,25 , niet meer en niet minder .

    Gr. Gerard

  11. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:04
    quote:

    roka schreef:

    Hagemeyer ‘needs a breather’......

    Verkopen HGM voor terugval van 15-25% binnen 1 maand

    Ik ben het met deze redenering geheel eens. Als de RvB van HGM gelijk heeft moeten er op redelijk korte termijn betere resultaten komen van HGM.
    Eigenlijk is dat voor ons aandeelhoduers veel beter. De strijd om nummer 3 zal natuurlijk voortduren, het is eten of gegeten worden: dus op termijn bij betere reuslktaten van HGM is HGM ook zelf in staat te groeien en bv nr 5 of nr 7 in de branche over te nemen. Die consolidatie in de sector komt er vroeg of laat.
    Er is vorige week een overzicht verschenen, dat geen van de concurrenten in de branche eigenlijk nu in de positie was om HGM over te nemen. Heeft Sonepar daarvan ge(mis)bruik willen maken; maar aandeelhouders en grote beleggers hebben laten zien , dat zij voor een uitverkoopbod van € 4,25 ook geen zin hadden om mee te gaan. Voorlopig heeft HGM hun steun, mits de resultaten van HGM het vertrouwen niet beschamen.
    Inmiddels heeft Sonepar een belang opgebouwd in HGM van ruim 10%; de banken financieren daarvan waarschijnlijk 75% en de rente kan uit het dividend wel betaald worden. Dus dat doet Sonepar geen pijn en je staat wel vooraan in de consolidatie, die op termijn ongetwijfeld nog zal komen.

    Inmiddels moet HGM een opvolger van de CEO vinden en enthousiast krijgen; dat zal er niet eenvoudiger op geworden zijn, maar voor een goed strateeg, die het wel weet te spelen ( a la Hans Weijers van AKZO) is er voor ons aandeelhoduers nog veel te winnen, mits - ik herhaal- de resultaten van HGM goed zijn en blijven.

    Ik ben ook uitgegaan van een daling van de koers in de komende weken heb mijn belang fors afgebouwd en stap er straks weer vol in. het vertrouwen in HGM heb ik wel behouden.
    Zoef
  12. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:06
    RTRS-Franse branchegenoot Hagemeyer doet overname
    PARIJS (ANP) - De Franse handelsonderneming Rexel neemt het
    Australische bedrijf EIW Holdings over. Dit maakte Rexel
    woensdag bekend, zonder de overnameprijs te melden.

    Het Franse bedrijf wordt al geruime tijd genoemd als
    voornaamste kandidaat om de Nederlandse branchegenoot Hagemeyer
    over te nemen. Vorige week bracht het eveneens Franse Sonepar
    echter een vijandig bod uit op de Nederlanders van 2,5 miljard
    euro.

    Beleggers speculeerden de afgelopen week op een mogelijk
    tegenbod op Hagemeyer. Het aandeel staat inmiddels rond de 4,85
    euro, ruimschoots boven de 4,25 euro die Sonepar per aandeel
    biedt. Nu Rexel al een andere overname heeft gedaan, is de kans
    op een bod op Hagemeyer wat kleiner geworden. Hagemeyer verloor
    bij opening van de beurs woensdag ruim 1 procent.

    Rexel deed dit jaar al zes andere overnames. EIW Holdings is
    goed voor een jaaromzet van ongeveer 100 miljoen euro en heeft
    189 werknemers. Hagemeyer behaalde vorig jaar een omzet van 6,2
    miljard euro en heeft 17.500 medewerkers.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  13. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:09
    quote:

    h.vdbilt schreef:

    Rexel: omzet EIW EUR100 mln, 189 werknemers


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

    Hans , REXEL is dus veeeeel kleiner dan Hagemijer , dan neemt de vlo een olifant mogelijk over , wel apart dan

    Hagemeijer REXEL overnemen lijkt dan logischer toch of niet ?

    Gr. Gerard
  14. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:09
    quote:

    Eurotalks schreef:

    [quote=-Swiss-]
    [quote=h.vdbilt]
    Rexel bekijkt nog steeds strategische opties mbt Hagemeyer


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rexel sa bekijkt nog altijd de strategische opties met betrekking tot Hagemeyer nv. Dat zegt een woordvoerder woensdag nadat het Franse bedrijf eerder vandaag bekendmaakte het Australische EIM over te nemen.

    Volgens zegsman Thomas Kamm van Rexel weerhoudt de acquisitie van EIM het bedrijf er niet van om andere overnames te doen.

    "Dit zijn twee aparte zaken," aldus de zegsman, die EIM "geen grote overname" noemt. "We bekijken nog steeds alle strategische opties met betrekking tot Hagemeyer."

    Kamm weerspreekt dat Rexel niet genoeg geld beschikbaar zou hebben voor een grote overname. Analisten suggereerden dit eerder, omdat Rexel vorig jaar nog GE Supply overnam voor EUR725 miljoen.

    "Voor de overname van EIM hadden we fondsen beschikbaar ter waarde van EUR600 miljoen en kredietlijnen van EUR800 miljoen. Daarnaast kunnen we nog geld lenen voor acquisities." Volgens Kamm verandert deze positie "niet wezenlijk" door de overname van EIM, waarvan de overnamesom niet bekend is gemaakt.

    De markt voor elektrotechnische materialen bevindt zich in een turbulente fase, nu het Franse familiebedrijf Sonepar een week geleden aangaf Hagemeyer te willen overnemen voor EUR4,25 per aandeel, oftewel EUR2,5 miljard. Beleggers houden rekening met een biedingsstrijd, zeker nadat Rexel vorige week liet weten "alle strategische opties" te onderzoeken in deze context.



    - Door Merel Stikkelorum; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; merel.stikkelorum@dowjones.com

    [/quote]

    Kortom hagemeyer nog heftig in de biedingstrijd!
    [/quote]

    Voorlopig bestaat die heftige biedingsstrijd uit slechts 1 veel te laag en dus afgewezen definitief bod van € 4,25 , niet meer en niet minder .

    Gr. Gerard

    Vergeet de realititeit inderdaad niet. Er is op dit moment nog geen strijd.
  15. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:14
    quote:

    Eurotalks schreef:

    [quote=h.vdbilt]
    Rexel: omzet EIW EUR100 mln, 189 werknemers


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

    [/quote]
    Hans , REXEL is dus veeeeel kleiner dan Hagemijer , dan neemt de vlo een olifant mogelijk over , wel apart dan

    Hagemeijer REXEL overnemen lijkt dan logischer toch of niet ?

    Gr. Gerard
    Ehm... misschien zijn dat omzetcijfers van EIW, het bedrijfje dat wordt overgenomen door REXEL? Zomaar een gedachte hoor...
  16. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:15
    quote:

    -Swiss- schreef:

    [quote=h.vdbilt]
    Rexel bekijkt nog steeds strategische opties mbt Hagemeyer


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Rexel sa bekijkt nog altijd de strategische opties met betrekking tot Hagemeyer nv. Dat zegt een woordvoerder woensdag nadat het Franse bedrijf eerder vandaag bekendmaakte het Australische EIM over te nemen.

    Volgens zegsman Thomas Kamm van Rexel weerhoudt de acquisitie van EIM het bedrijf er niet van om andere overnames te doen.

    "Dit zijn twee aparte zaken," aldus de zegsman, die EIM "geen grote overname" noemt. "We bekijken nog steeds alle strategische opties met betrekking tot Hagemeyer."

    Kamm weerspreekt dat Rexel niet genoeg geld beschikbaar zou hebben voor een grote overname. Analisten suggereerden dit eerder, omdat Rexel vorig jaar nog GE Supply overnam voor EUR725 miljoen.

    "Voor de overname van EIM hadden we fondsen beschikbaar ter waarde van EUR600 miljoen en kredietlijnen van EUR800 miljoen. Daarnaast kunnen we nog geld lenen voor acquisities." Volgens Kamm verandert deze positie "niet wezenlijk" door de overname van EIM, waarvan de overnamesom niet bekend is gemaakt.

    De markt voor elektrotechnische materialen bevindt zich in een turbulente fase, nu het Franse familiebedrijf Sonepar een week geleden aangaf Hagemeyer te willen overnemen voor EUR4,25 per aandeel, oftewel EUR2,5 miljard. Beleggers houden rekening met een biedingsstrijd, zeker nadat Rexel vorige week liet weten "alle strategische opties" te onderzoeken in deze context.



    - Door Merel Stikkelorum; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; merel.stikkelorum@dowjones.com

    [/quote]

    Kortom hagemeyer nog heftig in de biedingstrijd!
    ????????? biedingenSTRIJD ??????????????

    1 zwaktebod en 1 geïnteresseerd bedrijf wat zelf onvoldoende cashflow heeft.

    Reactie van Rexel op het gesprek van HGM met Sonepar en afwijzen voor de 2e keer van het 'vijandige' bod

    'Rexel sa bekijkt nog altijd de strategische opties met betrekking tot Hagemeyer nv.'

    Is een chique reactie voor: wij hebben zelf bijna niets te makken en hebben nog geen uitsluitsel van onze bank(en) op de kredietaanvraag van circa 2,8 milj. euro, het bedrag wat wij MIN. nodig hebben om een tegenbod te kunnen plaatsen.
  17. [verwijderd] 17 oktober 2007 10:16
    quote:

    Eurotalks schreef:

    [quote=h.vdbilt]
    Rexel: omzet EIW EUR100 mln, 189 werknemers


    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

    [/quote]
    Hans , REXEL is dus veeeeel kleiner dan Hagemijer , dan neemt de vlo een olifant mogelijk over , wel apart dan

    Hagemeijer REXEL overnemen lijkt dan logischer toch of niet ?

    Gr. Gerard
    Nog een oud artikel
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
  18. douwej 17 oktober 2007 10:18
    hagie fans

    even technisch

    er ontstaat een prachtig omkeerpatroon

    (let ook op volumes)

    wat mij betreft terug naar gap rond 4.25
80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.848
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.068
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.035
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.614
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.329
AFC Ajax 537 7.026
Affimed NV 2 5.778
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.897
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.390
AIRBUS 1 1
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.256
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.483
AMG 965 126.556
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.193
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.767
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 271
arGEN-X 15 9.183
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.312
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.770
ASML 1.762 77.604
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 340
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.784
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
    3. Consumenten- en producentenprijzen april (VK)
    4. Heijmans - Beleggersdag
    5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    6. Bestaande woningverkopen april (VS)
    7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
    8. Federal Reserve notulen (VS) volitaliteit verwacht
    9. Nvidia Q1-cijfers
    10. Snowflake Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht