Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

de hui en de junior mijnen

1.054 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 oktober 2007 20:14
    er blijkt op dit forum, mede door de toenemende interesse en oplopende prijzen in edelmetalen, steeds meer over (junior) mijnen gepost te worden. de interesse, aandacht en kennis groeit.

    bovendien is het nu het seizoen waarin nieuwe ertsvondsten door junior exploratie bedrijven gedeeld worden met mogelijke investeerders. daardoor is de handel in dit soort aandelen vitaler op dit moment dan ooit. ook de pariteit van de $CAD en US$ helpt.

    misschien is het een idee, een draadje over de hui, junior mining, recente erts ontdekkingen, etc... te openen.

    wat mij betreft vallen alle junior ontdekkingen ook in dit draadje, zoals nu kodiak, vms, not etc,... maar ook algemeen nieuws over de canadese beursen, de afrikaanse grondstoffen beurs, australische mijnen, etc,... je hoeft dan niet steeds alle apparte draadjes op te sporen.

    bovendien ziet het er nu naar uit dat de hele commoditie sector de komende tijd fors in het nieuws zal blijven en/of komen.

    de hui heeft op dit moment een haat liefde verhouding met het goud en zilver. de hui is niet leading zoals zovaak in het verleden en zou op de rand kunnen staan van een serieuze opwaartse correctie mijns inziens. iets wat het afgelopen jaar achterwege is gebleven, ondanks de stijgende onderliggende waardes. dan is er nog het verschil in waardering onstaan over het laatste jaar tussen gevestigde mijnen en de juniors. ook daar zouden de juniors een inhaalslag moeten kunnen maken imho, mede als je in ogenschouw neemt dat er te kort aan reserves aan het onstaan is, vergelijkbaar met de situatie bij b.v. olie. anders gezegd de productie van de oude gevestiged mijnen neemt op jaarlijkse basis af terwijl
    de vraag toeneemt.

    goud lijkt ondanks kleine corecties voorlopig niet naar beneden te willen, ondanks de verwachtingen en uitspraken van veel analisten de afgelopen week die een grote correctie zeer waarschijnlijk en soms zelfs wenselijk vinden. de dollar evenredig niet omhoog. er wordt weer openlijk gespeculeert over een nieuwe rente verlaging. er lijkt een groeiend beself te onstaan bijvoorbeeld in amerika dat beleggen op de canadese beurs als een soort hedge tegen de verdere waardevermindering van de US$ zou kunnen werken.

    de spotprijs van uranium heeft een behoorlijke terugval achter de rug en de aandelen van de juniors hebben zoals verwacht gereageerd. de laatste weken echter is er een omkering zichtbaar en krabbelen de uranium aandelen langzaam weer op. grof gezegd zo'n 25% in de laatste drie weken maar nogsteeds staan deze aandelen zo'n 30/25% lager dan een aantal maanden geleden. de spotprijs gaat ook weer omhoog. in deze sector zijn de mijnen wel leading.

    het is een breed gebied maar ales hangt zoals zo vaak aan elkaar vandaar dat zo'n brede mining draad me interesant lijkt. graag ieders input en misschien kunnen we op deze wijze interesante kennis met elkaar uitwisselen zoals bij voorbeeld artist dat al heel lang over china doet of zoals het in de goud draad ook al lange tijd gebeurt.

    dank je. grt, roos.
  2. [verwijderd] 19 oktober 2007 22:02
    Goed plan Roos, er zijn zeker een aantal liefhebbers. Ik lees veel op Stockhouse maar zou graag zien dat er hier ook wat meer aandacht aan besteed wordt.
  3. [verwijderd] 20 oktober 2007 09:40
    dank voor de aanmoedigingen voor dit draadje.

    vandaag overall een slechte dag in navolging van de dow en dus de goudprijs-helaas, we zijn nog niet los. gemiddeld ongeveer 2% naar beneden mey mijn portefeuille.
    een paar uitzonderingen:rmk.v 80% intraday. eindeloos in mijn porto, maar met dank aan kodiak nu los. gister al iets hoger omzet en vandaag meer dan een miljoen stukken verhandeld. lijkt me maandag hoger te gaan. oude mijnen destijds gesloten wegens zeer lage goudprijs, met nogsteeds zeer rijk erts. nieuw leven ingeblazen en nu dankzij het succes van kodiak ook weer onder de aandacht. logistiek plus mining vergunningen klaar te gebruiken.

    en spider resources stoomt door nu op 0.17cnts. opgepikt op 0.09 van het weekend een beetje studeren op de dow. verder naar beneden neemt ook de hui mee, wat de goudprijs opzichzelf verder ook doet. in ieder geval voorlopig. jmho. grt, roos
  4. [verwijderd] 20 oktober 2007 14:55
    Prima idee. Ik weet nu al niet waar ik de tijd vandaan moet halen om alles te lezen. AEX, DAX, CAC40, water, solar, biotech, juniors, financials, IEX, Beurscontent, Inveztor, ADN, enz. en dan nog gewoon werken en leven ook.(en af en toe mijn mening geven)
    Pacito
  5. [verwijderd] 20 oktober 2007 17:13
    Ik zou een splitsing maken tussen de HUI en exploratieaandelen.
    Zijn 2 totaal verschillende takken van sport. Als je de HUI volgt, volg je de goudprijs.
    Volg je de juniors, dan is de goudprijs leuk om te volgen, maar extreme bewegingen daar gelaten, is dat helemaal niet noodzakelijk. Komt een exploratiebedrijfje met goede boorresultaten...dan gaat het aandeel door het dak ongeacht of goud het goed doet of niet.
  6. [verwijderd] 20 oktober 2007 22:16
    quote:

    whocaress schreef:

    Ik zou een splitsing maken tussen de HUI en exploratieaandelen.
    Zijn 2 totaal verschillende takken van sport. Als je de HUI volgt, volg je de goudprijs.
    Volg je de juniors, dan is de goudprijs leuk om te volgen, maar extreme bewegingen daar gelaten, is dat helemaal niet noodzakelijk. Komt een exploratiebedrijfje met goede boorresultaten...dan gaat het aandeel door het dak ongeacht of goud het goed doet of niet.
    Je zou het kunnen splitsen maar ik heb het idee dat er hier niet zo heel veel mensen zich bezighouden met het beleggen in deze sector. Het is ook begrijpelijk aangezien het allemaal heel speculatief is en de uitslagen zowel naar boven als naar beneden heel groot kunnen zijn.

    Ik ben zelf nu ongeveer een jaar bezig met dit soort aandelen en ik moet zeggen dat je er veel tijd in moet steken om er je voordeel mee te kunnen doen. Toch is het ontzettend spannend en zoals bv. Middelkoop zegt "All you need is ONE discovery" Het is belangrijk om goed te spreiden en je hoeft geen enorme bedragen in te leggen maar als je dan ook een keer een hit hebt zijn de winsten ook gelijk enorm!

    Het is ook een optie om je aan te melden bij een betaalsite zoals die van Middelkoop en puur af te gaan op deze tips. Er zullen ongetwijfeld een boel tips op niks uit lopen maar een paar goede maakt het meer dan rendabel.

    Ik ben benieuwd naar jullie top 5. In dit geval de exploratie aandelen die je in porto hebt en het meest van verwacht de komende tijd.
    Ik verwacht van deze 5 het meest:

    Kodiak (KXL)
    Victoria (Vit)
    First Narrows (Uno)
    Geologox (Gix)
    Serengeti (Sir)

    Ropas
  7. Ghostly 21 oktober 2007 11:01
    dit zijn mijn favorieten.

    Bolero resources corp (bru.v) (molybdenum )
    Trade winds ventures inc(twd.v)
    Universal uranium ltd (uul.v) (uranium)
    Cons abaddon resources inc (abn.v) (uranium)
    Campbell resources com (cch.to)
    Rampart uranium corp (rpt.v) (uranium)
    Northwest mineral uranium (nwt.v) (uranium)

    groeten
  8. [verwijderd] 21 oktober 2007 11:26
    Mijn favorieten:

    1. Kodiak Exploration (KXL.V) - aangekocht AUG 2006. Opgepakt na eigen zoektocht.
    2. Geologix Explorations (GIX.V) - aangekocht AUG 2007 (Opgepikt na een stuk van Peter Grandich).
    3. Rainy River (RR.V) - aangekocht op CAD 5.70, heel beroerd getimed dus. Opgepakt via stukjes op tal van sites.
    4. Formation Capital (FCO.TO). Opgepakt op CAD 0.55 (Kobalt!). Opgepakt na een stuk van Peter Grandich
    5. Victoria Resources (VIT.V). Aangekocht voor gemiddeld CAD 0.90. Opgepakt na een stuk van Eric Hommelberg (Willem Middelkoop).

    Ik kan er meer noemen. Ik volg met interesse (en heb de meeste ook in bezit) ook KMK.V, FAN.TO, ARU.TO, NUS.TO, ECU.V, MAG.V, JPN.V etc etc.

  9. forum rang 6 haas 21 oktober 2007 12:15
    Hi,
    ik lees met belangstelling uw reactie gelezen( u hebt al 'n hele verzameling:).Ik orienteer mij op mijn-fondsen. Wil over enkele maanden mss daarmee gaan starten.
    vraag: hebt u ook al fondsen verkocht zo de afgelopen 12 maanden ?
    gr..............haas
  10. [verwijderd] 21 oktober 2007 22:31
    tja ik heb er aan gedacht de hui en exploratie stocks te splitsen. toch is het zo dat goed hui sentiment over het algemeen mijn hele portefeuille overall flink hoger zet en helaas andersom werkt het ook.
    blijft inderdaad het feit dat wanneer er een goede vondst gedaan wordt een aandeel omhoog spuit ondanks het sentiment, zoals not en kxl bijvoorbeeld. maar zulke vonsten worden niet al te regelmatig gedaan en de tussentijd is de hui wel degelijk van belang en is een en ander dus we nouw met elkaar verbonden.
    bovendien zijn er aandelen die prijstechnisch interessant zijn om in te stappen zoals twd of cch, zie draadjes gung, of mun, idem. bij de koers van die aandelen speelt de hui een grote rol.

    je ziet de hui nu ook naar beneden gaan met de dow. alles meteen een paar procent naar beneden. interessant is te zien wat de dollar en de olie doen. gaat de dow serieus down, overweeg ik een gedeelte van mijn portefeuille tijdelijk te liquideren. op dit moment heb ik niets verkocht om die reden.

    later post ik graag mijn voorkeuren, maar ik wil even nauwkeurig uit mijn porto citeren en daarvoor ontbreekt me nu de tijd.

    aandelen die ik deze week volg, verder research en overweeg aan te schaffen zijn colibri, tenajon resources, west timmins, lara gold. later meer.
    succes iedereen van de week, grt roos
  11. [verwijderd] 22 oktober 2007 00:21
    cem heb ik in mijn portefeuille en staat sinds vrijdag op -16%. ging vrijdag ruim 14% vanaf.
    cme is al zo opgelopen de afgelopen weken, dat ik vorige week ben blijven afwachten en natuurlijk liep het verder op. er is veel nieuw gebied gekocht.

    beiden wachten op drill results op korte termijn, misschien komende week. het kleine aantal uitstaande aandelen van cem is vooral interessant. een nieuwe hit en het aandeel zou omhoog kunnen schieten. imho. grt roos
  12. valjone 22 oktober 2007 11:53
    Goed te zien dat Victoria Resources (VIT) toch nog bij een aantal beleggers in portefeuille is blijven zitten ondanks het feit dat het bedrijf de afgelopen 6 maanden van de radar is geweest.Op basis van de gesprekken die Willem M.(abonnement op zijn nieuwsbrief is inderdaad aan te bevelen) gevoerd heeft met een geoloog (naam is niet genoemd!) ben ik er van overtuigd dat dit aandeel omhoog gaat. De wisseling van de wacht (nieuwe CEO en Raul Madrid is nu vp exploratie), massaal inkopen van aandelen met eigen geld door ceo en dat de eerste drillresultaten over twee maanden te verwachten zijn versterken mijns inziens deze mening. Goed initiatief overigens Roos(zelfde Roos van Agoracom.com?).Groeten
  13. [verwijderd] 22 oktober 2007 20:20
    zelfde roos valjone.

    een behoorlijk rode dag vandaag, maar niet rampzalig.bovendien is het nu lunchpauze on bay street.

    mijns inziens zouden we wel weer eens terug kunnen bouncen later deze week. de centrale banken zijn bezig vandaag. en een nieuwe rente verlaging van de fed zou natuurlijk geweldig voor de goud en de hui zijn. en de argumentatie bij het niet verlagen van de rente, nl dat een nieuwe verlaging inflatie te veel ruimte zou geven is op termijn ook goed voor goud en hui. ik las ergens dat ongeduld en hebzucht een bellegers grootste vijanden zijn. blijf dus maar rustig zitten vandaag en zoek naar ondergeprijsde aandelen in deze markt. mijn uranium krijgt vandaag opnieuw een duw naar beneden na afgelopen vrijdag, maar staat nog altijd behoorlijk hoger dan een week of 3 a 4 geleden. maar goed ik heb xe ook niet, wacht op een dip maar kan waarschijnlijk lang wachten.

    noront kruipt tegen het vandaag geldende marktsentiment in omhoog. in afwachting van nieuws over gat 7 en 12. men boort nu al gat 16 en er zijn twee rigs actief. de komende gaten hebben weer veel inpact want men maakt bij de nieuw te boren posities ruimtelijke uitstapjes die de prognoses over totale hoeveelheid erts kunnen vergroten. of in het slechtste geval gelijk kunnen houden.

    op agoracom wordt er al volop gespeculeerd op een overname van not door een grote speler. spider recources doet het ook goed. vandaag ook omhoog. bestuurders zelf slaan flink in. men heeft tweede grootste landpositie in de not contreien.er wordt ook gespeculeerd over een mogelijke mijn waaraan alle junior bedrijven in de regio uiteindelijk zullen meedoen. enfin t.b.c.

    goeie timing willem, cem vandaag +11% tot dusverre maar omzet 5500. das dus vast iemand van hier die je post gelezen heeft. het vorige boor gats resultaat was licht teleurstellend maar met zo'n lage market cap zal het fonds bij nog een goed drill resultaat, zoals het 2de gat fink hoger kunnen kruipen. alles jmho.
    ben benieuwd waar de hui einde dag staat.

    grt roos.
  14. [verwijderd] 23 oktober 2007 20:47
    spq.v vandaag verkocht op 0.215. wil mijn noront belang iets afbouwen. meer dan 122% best lekker in een kleine anderhalve week. gix gaat inderdaad als een raket. de hele portefeuille gaat geweldig. de steun aan de dollar gister die vandaag alweer niet effectief blijkt doet de exploratie stocks goed. ben benieuwd wanneer de goudprijs verder stijgt. zoals al eeder gemeld, rente verlaging helpt want doet de dollar verder zakken, maar als de fed de rente hetzelfde houdt, spreekt men opeens van inflatie en dat helpt de goud prijs, dus op termijn de exploratie stocks ook. mooie tijden. let op de hang seng en dow. die kunnen roet in het eten gooien.

    not trouwens mooi omhoog weer, nu op 6,20. richar nemis zegt zelf dat de deposit tussen de 1,5 en 9 miljoen ton erts kan bevatten! al komen we op 6 dan staan we een stuk hoger dan nu. en nemis is tot dusverre een bescheiden man gebleken. handig dat wel maar niet op een leugen te betrappen.

    mijn gok met cgw pakt to dusverre niet goed uit alhoewel de prijs nu weer terug bounced naar 0.9 cnts. dat was ook de aankoopprijs, maar het vrijgegeven resultaat gister was zeer mager. waarschijnlijk op geruchten over een j.v. ook kunnen we nog 4 resulaten binnenkort verwachten. anyhow, ain't over yet.

    grt en succes iedereen. roos
  15. [verwijderd] 23 oktober 2007 21:14
    Roos, de stijging van GIX vandaag is gebasseerd op een rapport van "Kaiser", ik ken hem niet maar het schijnt nogal wat teweeg te brengen. Ik vraag me af of de stijging van vandaag niet een beetje teveel van het goede is?
  16. [verwijderd] 23 oktober 2007 21:59
    kaiser is een goeie analist. agoracom heeft een inteview met hem op de not hub. of gix overprijsd is weet ik nu niet, heb ze zelf ook alhoewel redelijk bescheiden. ik weet uit eerder onderzoek dat het een aandeel met heel veel potentieel is. ben niet thuis en niet bij mijn aantekeningen maar zo uit mijn hoofd is de vorige top niet bereikt en heeft men geweldige ertsvondsten gedaan in het nabije verleden. dus al het niet op nieuwe vondsten omhoog gaat dan toch zeker op het huidige sentiment. maar vergis je niet er wordt en is al enorm gedrilled bij de meeste juniors, en dit is de tijd van de news releases, van de resultaten van al dit geboor op erts samples en soms is het oplopen van de prijs van zo'n junior het gevolg van een lek, of zoals in dit geval een gevolg van een goed onderzoek. ik weet dat het lastig is maar je zal toch zelf je calculaties moeten gaan maken. veel lezen en proberen en op een gegeven moment lukt het je en weet je of een aandeel overprized is of niet. ik weet zo niet uit mijn hoofd wat de market cap is. weet niet hoevell geld er op de bank staat etc etc,.. enfin succes en later duik ik er wel even in. jmho.
    grt roos
1.054 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.978
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.604
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.857
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.471
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.187
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.757
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.518
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht