Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

CRUCELL SLUIT DISTRIBUTIEOVEREENKOMST MET SAN

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2007 08:17
    CRUCELL SLUIT DISTRIBUTIEOVEREENKOMST MET SANQUIN

    Crucell Announces Marketing and Distribution Deal with Sanquin

    Leiden, The Netherlands, November 12, 2007 - Dutch biotechnology company Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL, Swiss Exchange: CRX) today announced the start of a marketing and distribution agreement with Sanquin, the Dutch Blood Supply Foundation.

    Under the terms of the agreement, Crucell will get exclusive distribution rights of Cofact® - Sanquin's prothrombin complex of blood factors II, VII, IX and X which is currently in MRP (mutual recognition procedure) registration - in a number of Crucell's key markets including Norway, Sweden, Denmark, Spain and Italy. Crucell will also have a right of first refusal for China, Korea and a number of Eastern European countries.

    Crucell's Chief Executive Officer, Ronald Brus said: "This deal complements the distribution agreement that is in place with Talecris since April 2007. Both deals are in line with our protein strategy to enhance Crucell's market presence with plasma derived products."

    Cofact® is a market leading product in the Netherlands and Belgium with approximately € 10 million in sales annually in these countries alone. The European market is estimated to amount up to € 100 million. Cofact® is aimed at promoting blood-clotting for patients treated with anti-coagulants that have bleeding as a result of trauma or urgent surgery, or for prophylactically treating patients with Factor II, VII and X deficiencies.

    Dirk
  2. [verwijderd] 12 november 2007 08:41
    En in gewoon Nederlands:

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv heeft een overeenkomst gesloten met de Nederlandse bloedbank Sanquin. Het Leidse biotechconcern bemachtigt hiermee de marketing en distributierechten voor Cofact in een bepaald aantal landen. Dit maakt Crucell maandag bekend.

    Het bloedstollingsmiddel Cofact heeft in Nederland een jaarlijkse omzet van circa EUR10 miljoen. De Europese markt voor dit middel heeft naar schatting een omvang van EUR100 miljoen omzet per jaar.

    Crucell krijgt onder andere de distributierechten voor de landen Noorwegen, Zweden, Denemarken, Spanje en Italie. Tevens zullen de rechten voor China, Korea, en een aantal Oost-Europese landen als eerste aan Crucell worden aangeboden.



  3. gogogoo 12 november 2007 09:13
    quote:

    Dr. acula schreef:

    Iedereen uitgekocht en gehandeld?

    GJA
    De koers mag gewoon niet omhoog..en bijna niemand durft meer. Erg jammer dat het aandeel zo naar de donder geholpen is.
  4. jecebe 12 november 2007 09:16
    quote:

    Dr. acula schreef:

    Iedereen uitgekocht en gehandeld?

    GJA
    Nee hoor ff afwachten.

    Wordt trouwens wel even slikken straks voor jou, met dat dikke klonterige bloed.
  5. Dr. acula 12 november 2007 09:32
    quote:

    jecebe schreef:

    [quote=Dr. acula]
    Iedereen uitgekocht en gehandeld?

    GJA
    Nee hoor ff afwachten.

    Wordt trouwens wel even slikken straks voor jou, met dat dikke klonterige bloed.

    Lekker hoor!!
    Voor dat dikke klonterige bloed heb ik eeuwenoude recepten. Kook-,bak- en versbloed recepten.

    GJA
  6. [verwijderd] 12 november 2007 10:25
    Crucell zal daarnaast het recht hebben op 'eerste weigering' voor China, Korea en een aantal Oosteuropese landen.

    Moet je blij zijn met het recht op een eerste weigering of juist niet????

    Snap ut niet.......

    Silfer
  7. gogogoo 12 november 2007 10:34
    quote:

    silfer schreef:

    Crucell zal daarnaast het recht hebben op 'eerste weigering' voor China, Korea en een aantal Oosteuropese landen.

    Moet je blij zijn met het recht op een eerste weigering of juist niet????

    Snap ut niet.......

    Silfer
    Als je het 'recht' hebt wel.
  8. [verwijderd] 12 november 2007 11:23
    quote:

    silfer schreef:

    wat houdt het precies in dan?
    Preferred supplier zal uit concurrentie oogpunt mogelijk niet zijn toegestaan. Dat kun je omzeilen door een right of first refusal te geven. Komt op hetzelfde neer, alleen je formuleert het neutralen. Per saldo: crxl is het eerst aan zet, mits de condities aantrekkelijk zijn. In ieder geval ben je de concurrentie voor.
  9. MtBaker 12 november 2007 11:35
    Er komt meer bij kijken zoals je marktaandeel etc, kotom rekensommetjes of je er als bedrijf per saldo naar verwachting voldoende aan kunt verdienen.
  10. [verwijderd] 12 november 2007 18:12
    Heel goed nieuws! De connecties van Hack bij Sanquin gaan nu snel geld opleveren. Sanquin is echt een goede referentie.
    Was dit nu de as we speak deal van Kruimer? Dan is ie wel erg lang aan het woord geweest...
    Het bloedportfolio begint er al een beetje op te lijken. Proficiat Leiden.
    En.. opbrengst in euro's!

  11. gogogoo 12 november 2007 20:45
    quote:

    jecebe schreef:

    [quote=gogogoo]

    De koers mag gewoon niet omhoog..en bijna niemand durft meer. Erg jammer dat het aandeel zo naar de donder geholpen is.
    [/quote]

    Niet alleen Crucell.
    AEX is gewoon de verkeerde beurs.

    www.dft.nl/goeroes/robkoenders/247712...
    Net pas het stukje gelezen.
    Onbegrijpelijk inderdaad.
  12. flosz 15 april 2008 14:14
    Bloedvoorziening Sanquin goed geregeld Publicatietijd: 15/04/2008 13:17 Rubriek: Binnenland Organisatie: Sanquin

    Amsterdam, 15 april 2008 - De bloedvoorziening is door Sanquin goed geregeld. Dat blijkt uit de evaluatie die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid is uitgevoerd. De kwaliteit, veiligheid en beschikbaarheid van bloedproducten blijken bij Sanquin in orde te zijn. Ook donors zijn tevreden over Sanquin.

    Vrijwillige, onbetaalde donatie
    In de Wet inzake bloedvoorziening is vastgelegd dat donors geen financiële vergoeding krijgen voor hun donatie. Dit blijft zo. Uitgangspunt is dat een veilige bloedvoorziening is gebaat bij donors die geen financieel belang hebben bij hun gift.

    Luisteren naar de klant
    Sanquin bevraagt regelmatig haar klanten over de dienstverlening. Uit de evaluatie blijkt dat de aandachtspunten die hier uit komen door Sanquin goed worden omgezet in concrete verbeteringen.

    Transfusieketen
    De evaluatie vraagt aandacht voor kwaliteitsverbetering van de totale transfusieketen. Sanquin levert daaraan graag een bijdrage, ook als die verbeteringen in het ziekenhuis moeten worden gerealiseerd.

    Relatie met donors
    Donors zijn tevreden over Sanquin, blijkt uit het laatst beschikbare onderzoek. Binnen enkele weken wordt een nieuw onderzoek onder donors gepubliceerd. Dit onderzoek is uitgebreid met onderwerpen die door zowel de Landelijke Donor Raad als de LVB (Landelijke Vereniging van bloed- en plasmadonoren, opgericht augustus 2007) zijn aangedragen. Het gaat onder andere om de wijze waarop de inspraak van donors is geregeld en de huidige reiskostenvergoeding voor donors.
    Vooruitlopend op dit onderzoek heeft LVB deze onderwerpen al onder de aandacht van de minister van Volksgezondheid gebracht.
    Sanquin wacht de resultaten van het onderzoek af.

    Sanquin heeft de inspraak van donors goed geregeld. Al vele jaren functioneert een systeem van medezeggenschap van donors. In de zomer van 2007 heeft Sanquin gesproken met de LVB. Afgesproken is om te kijken hoe de LVB het best kan worden ingepast in de bestaande structuur. Inmiddels heeft er diverse malen overleg plaatsgevonden met de LVB en is de LVB als gast aanwezig geweest in vergaderingen van de Landelijke Donorraad. Het proces over de vraag hoe de LVB kan worden ingepast is nog niet afgerond.

    Sanquin
    Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.
    www.zonmw.nl/fileadmin/cm/vraagsturin...
  13. flosz 15 april 2008 14:17
    Levensreddend plasmaproduct van Sanquin ook internationaal beschikbaar

    Preventie van trombose vindt plaats via antistollingsmiddelen. Soms is het nodig om die antistolling direct te corrigeren zoals in geval van ernstig trauma, urgente chirurgie of levensbedreigende bloedingen. Direct herstel van de stolling vindt plaats met Cofact. Sanquin heeft een overeenkomst afgesloten met biotechnologiebedrijf Crucell voor de buitenlandse distributie.

    Extra gebruik Cofact bevordert doelmatigheid
    Slechts een deel van het in Nederland ingezamelde plasma wordt gebruikt voor het bereiden van Cofact. In andere landen is een toenemende behoefte aan geneesmiddelen zoals Cofact. Zonder extra bloed in te zamelen, kan Sanquin haar product internationaal aanbieden. De doelmatigheid wordt bevorderd.

    Nederland, België, Finland en verder
    Door de samenwerking met Crucell wordt de opgebouwde kennis bij Sanquin en de ervaring van Crucell met geneesmiddeldistributie in de Europese Unie gecombineerd ten behoeve van patiënten in Europa. Met Crucell bestaat al een jarenlange samenwerking op het gebied van Research & Development.

    Sanquin heeft vestigingen voor plasmaproducten in Brussel en Helsinki. Sanquin heeft eerder Cofact succesvol geïntroduceerd in België en doet dat nu in Finland. Als de internationale registratie Cofact rond is, kan het ook de gezondheidszorg van andere landen ten goede komen. Crucell zal de aandacht allereerst richten op Noorwegen, Zweden, Denemarken, Spanje en Italië.
    www.sanquin.nl/Sanquin-nl/sqn_actueel...
  14. flosz 15 april 2008 14:19
    Art. uit Bloedbeeld september, 2007.

    Sanquin levert protrombinecomplexconcentraat
    aan Europese landen

    Deze zomer introduceerde Sanquin Cofact®, een
    protrombinecomplex-concentraat (PCC), in Finland en
    Oostenrijk. Cofact wordt gebruikt voor het direct en snel
    corrigeren van het stollingsniveau bij behandeling van
    ontstolde patiënten die een ernstige bloeding hebben
    of die een spoedeisende operatie moeten ondergaan.
    Voor Sanquin is Cofact een ‘overschot’-product, het ter
    beschikking stellen aan andere landen komt zowel de
    doelmatigheid van de Nederlandse bloedvoorziening
    als de gezondheidszorg van die landen ten goede.

    Protrombinecomplex-concentraat is een poeder voor
    oplossing voor injectie dat bestaat uit de vitamine K
    afhankelijke stollingsfactoren II, VII, IX en X. Het is in
    Nederland al sinds de jaren zeventig beschikbaar en op
    1 oktober 1997 in Nederland geregistreerd onder de
    naam Cofact. Op 20 november 2006 is Cofact geregistreerd
    in België, Duitsland, Finland, Frankrijk,
    Luxemburg, Italië en Oostenrijk via een wederzijdse
    erkenningsprocedure (Mutual Recognition Procedure).
    “Sanquin maakt veel geneesmiddelen uit plasma, maar
    wij kunnen een grotere hoeveelheid van bepaalde plasmaproducten
    maken dan er behoefte aan is in de
    Nederlandse gezondheidszorg”, zegt Paul Strengers,
    unit directeur Medische Zaken en Productontwikkeling
    van Sanquin Plasmaproducten. “De hoeveelheid plasma
    die de bloedbanken van Sanquin inzamelen wordt
    bepaald door de vraag naar één product: intraveneus
    immunoglobuline. Omdat in plasma verscheidene
    therapeutische eiwitten aanwezig zijn, is hierdoor
    sprake van een ‘overschot’-situatie voor de andere
    plasmaproducten die Sanquin uit datzelfde plasma
    maakt.” “Om te voorzien in de Nederlandse behoefte
    wordt slechts ongeveer twintig procent van het plasma
    verwerkt tot protrombinecomplex”, vult Ruud Zoethout,
    manager Marketing Sanquin Plasmaproducten,
    aan. “De overige tachtig procent werd tot voor kort niet
    benut. Eigenlijk zonde. De donor heeft zijn donatie
    gegeven in de veronderstelling dat deze volledig ter
    beschikking zou komen voor behandeling van
    patiënten. De verwerkingscapaciteit van onze
    productiefaciliteiten staat nu toe dat we meer PCC
    kunnen maken. Door samenwerking met zusterorganisaties weten we dat er in andere Europese landen vraag
    is naar dit product. Daarvoor is registratie in die landen
    nodig.” Strengers: “Er zijn andere producenten van protrombinecomplex,
    maar het aantal is klein. Daarom is
    er verhoudingsgewijs een groot tekort en daardoor is de
    kwaliteit van de behandeling van ernstige bloedingen
    en spoedoperaties van ontstolde trombosepatiënten in
    die landen heel anders. Zelfs de Verenigde Staten
    beschikt niet over een dergelijk geneesmiddel!”

    Trombose
    Het complexe systeem van de bloedstolling is onder
    andere bedoeld om bloedverlies bij verwondingen te
    voorkomen. Als het systeem in werking treedt zonder
    dat sprake is van een bloeding en een bloedstolsel wordt
    gevormd, noemen we dit trombose. Trombose heeft tot
    gevolg dat het bloedvat (een ader of een slagader) ter
    plaatse, of verderop in de bloedcirculatie, geheel of ten
    dele wordt afgesloten. Trombose ontstaat doordat op het
    verkeerde moment en plaats bloedstolling plaatsvindt.
    Wie lopen risico op trombose? Mensen die lang bedrust
    moeten houden (bijvoorbeed door chronische ziekte) of
    die lange vliegreizen maken, patiënten met een erfelijke
    vorm van trombose of die een hartklepoperatie of een
    orthopedische operatie moeten ondergaan en patiënten
    met bepaalde hartritmestoornissen. De behandeling en
    controle van trombosepatiënten is in Nederland erg
    goed geregeld. Strengers: “In Nederland hebben we het
    fenomeen van zo’n zestig trombosediensten, die de
    controle van trombosepatiënten verzorgen, die orale
    antistollingsmiddelen gebruiken. Dit is heel bijzonder,
    want andere landen kennen zo’n systeem niet. In België
    bestaan bijvoorbeeld geen trombosediensten. Daar zie
    je dat het aantal niet stabiel ingestelde patiënten veel
    groter is, namelijk zestig procent!”

    Antistolling
    Nederland heeft 300.000 trombose patiënten, die voor
    verschillende aandoeningen worden behandeld.
    Strengers: “Trombosepatiënten lopen het risico op
    herhaling van trombose, daarvoor krijgen ze preventief
    orale antistollingsmiddelen toegediend, zoals Sintrom,
    Marcoumar of Warfarine. Deze therapie van vitamine
    K antagonisten bestaat al vijftig tot zestig jaar. Wereldwijd
    zijn er zes miljoen gebruikers en dat aantal neemt
    toe. Met deze producten wordt het stollingsniveau
    verminderd en zijn de patiënten ‘ontstold’. Maar als
    hen iets overkomt, bijvoorbeeld een verwonding, en er
    bestaat een verlaagd stollingsniveau, dan moet dit
    niveau zo spoedig mogelijk worden gecorrigeerd, omdat
    de optredende bloeding schadelijke effecten kan opleveren
    voor de patiënt. Zo’n situatie overkomt jaarlijks
    circa 6.000 trombosepatiënten. Dan is het noodzakelijk
    om het stollingsniveau te corrigeren. Afhankelijk van
    de ernst van de klinische situatie kiest de arts voor een
    therapie. Als dit heel snel moet gebeuren moet Cofact
    worden toegepast. Cofact bevat de vier stollingsfactoren
    II, VII, IX en X die door de orale antistolling in
    verminderde mate aanwezig zijn. Daarmee is Cofact
    een ideaal en direct werkend antidotum. Is er minder
    urgentie, dan kan de arts kiezen voor een therapie op
    basis van bijvoorbeeld vitamine K.”
    In landen waar geen PCC beschikbaar is wordt het verminderde
    stollingsniveau vaak gecorrigeerd door toediening
    van Fresh Frozen Plasma (FFP). De concentratie
    van de vier benodigde stollingsfactoren in FFP is echter
    beperkt; PCC is veertig keer meer geconcentreerd.
    Bovendien is PCC in de klinische praktijk gemakkelijker
    hanteerbaar doordat het beschikbaar is in de apotheek
    en een klein volume betreft, dat direct kan worden toegediend
    aan de patiënt. Hierdoor is het corrigerende
    effect van PCC veel beter dan FFP.
    Strengers: “Geplande operaties bij ontstolde patiënten
    kunnen soms worden uitgesteld; door het toedienen van
    vitamine K komt de productie van antistollingsfactoren
    weer op gang. Er gaat al gauw een halve tot hele dag
    overheen voordat het stollingsniveau is hersteld. Maar
    als men toch moet opereren of een bloeding snel wil stelpen
    dan dient men Cofact toe te dienen.” Strengers vindt
    het gebruik van FFP voor deze indicatie zonde en vindt
    dat er zuiniger met plasma moet worden omgegaan,
    omdat er andere eiwitten uit kunnen worden geïsoleerd,
    waarmee weer meer patiënten kunnen worden
    behandeld. Bovendien is het toedienen van grote
    volumina FFP ook niet zonder gevaar voor de patiënt.

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.566
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.164
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.661
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.303
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.722
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.293
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.246
ASR Nederland 18 4.135
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht