Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

HEIJMANS KON NL0009269109

Laatste koers (eur)

17,400
  • Verschill

    +0,360 +2,11%
  • Volume

    135.069 Gem. (3M) 134,9K
  • Bied

    17,180  
  • Laat

    17,600  
+ Toevoegen aan watchlist

Heijmans zal snel weer opkrabbelen

124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2007 00:33
    Op het tijdstip van circa 17:30 uur werd het aantal te laten aandelen op een koers van 25.77 euro ineens verhoogd van 3166 naar 21318 stuks. Mijn inziens kan dat maar een reden hebben dat een overnemende partij niet wil dat de slotkoers ineens 50 eurocent hoger is dan de vorige koers. Want iedere 50 eurocent meer per aandeel resulteert in een 12 miljoen hoger totaal bod.
    Mijn gedachte is dat een bod op geheel Heijmans zeer dicht bij komt!!
    Jammer weer een mooi bedrijf verlaat de beurs!! Wie volgt??
  2. [verwijderd] 30 november 2007 08:30
    Ik denk nog steeds dat jij de enige bent die aan een overname denkt... ik zie nergens tenenen die daar op wijzen, waar wel... Link graag.
  3. [verwijderd] 30 november 2007 08:32
    quote:

    Beurs-kneus schreef:

    Ik denk nog steeds dat jij de enige bent die aan een overname denkt... ik zie nergens tenenen die daar op wijzen, waar wel... Link graag.
    `t blijft link:)
  4. [verwijderd] 30 november 2007 09:53
    Deel I van mijn Google speurtocht!
    Aankoop van vuilnisbedrijf Van Gansewinkel toont hoe private-equityfondsen opereren: overnames versterken met overnames
    De overname van afvalconcern Van Gansewinkel door branchegenoot AVR is een schoolvoorbeeld van de werkwijze van private-equityfondsen. Deze fondsen, ook wel durfinvesteerders of opkoopfondsen genoemd, zijn zeer bedreven in het kralen rijgen van ondernemingen.
    Deze keer hebben durfinvesteerders grootse plannen met vuilnis. Op 11 januari 2006 kochten de Angelsaksische private- equityfondsen CVC en KKR afvalverwerker AVR voor 1,4 miljard euro van de gemeente Rotterdam. Een jaar later, op 22 januari 2007, volgt een tweede grote overname. Deze keer betalen de fondsen tussen de 850 en 900 miljoen euro voor het in Eindhoven gevestigde Van Gansewinkel. Het fusieconcern wordt met een jaaromzet van 1,1 miljard euro het grootste afvalbedrijf van de Benelux.
    Marktleiderschap is een ambitie die opkoopfondsen voor de meeste van hun investeringen koesteren. Een dominante positie, en dus schaalgrootte, stelt een bedrijf in staat de kosten te drukken en tegelijkertijd de prijzen van diensten naar zijn hand te zetten. Dit leidt tot hogere marges.
    Van Gansewinkel kent veel lagere marges dan AVR. Door beide bedrijven in elkaar te schuiven en door de bedrijfsvoering bij Van Gansewinkel te saneren, kan... [ref: Elsevier.nl]
  5. [verwijderd] 30 november 2007 10:01
    Deel II van mijn Google speurtocht (overname Heijmans)!
    laatst gewijzigd: 05-04-2007 16:49
    Familie Wessels verkoopt groot belang in VolkerWessels
    De familie Wessels verkoopt een groot deel van haar belang in het bouwbedrijf VolkerWessels. Nu bezit de familie nog 90% van de aandelen, dat moet straks 42,5% zijn.
    Belang
    De vermogensbeheerder CVC Capital Partners neemt een belang van 42,5% in VolkerWessels, aldus de onderneming vanmiddag. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

    Ziekte
    Volgens een woordvoerder is de achterliggende reden voor de verkoop omstandigheden binnen de familie die te maken hebben met ziekte. Dit heeft ertoe geleid dat de familie tot de conclusie is gekomen dat er een grote verantwoordelijkheid op ze rust als enig aandeelhouder van een groot bedrijf als VolkerWessels.

    Exclusief
    Het eerste contact met CVC Capital is gelegd aan het begin van dit jaar, aldus de woordvoerder. Al vrij snel zijn de partijen op exclusieve basis gaan onderhandelen. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over investeringen op lange termijn.

    Belang
    Het management van VolkerWessels krijgt ook 5% van de aandelen erbij, waardoor het belang van de bestuurders in het bedrijf stijgt tot 15%. De vakorganisaties zijn inmiddels ingelicht en aan de mededingingsautoriteiten is toestemming gevraagd. De transactie moet in mei worden afgerond.

    Langetermijnstrategie
    Volgens de partijen is het uitgangspunt van de transactie een langetermijnstrategie gericht op groei van het bouwbedrijf. Daarbij moet er een evenwichtige verdeling zijn van de financiële belangen tussen bestaande en nieuwe aandeelhouders.

    Omzet
    VolkerWessels boekte vorig jaar een omzet van 4,5 miljard euro. De nettowinst - voor afschrijving van goodwill - steeg van 82,1 miljoen euro in 2005 naar 129,4 miljoen in 2006.

    Waard
    Bij de bouwonderneming werken ongeveer 17.000 mensen. VolkerWessels werd in 2003 van de beurs gehaald door de Twentse ondernemer Dik Wessels. De Vereniging van Effectenbezitters vindt dat aandeelhouders destijds veel te weinig geld hebben gekregen. Er werd een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Daaruit zou blijken dat de onderneming 41 euro per aandeel waard was in plaats van de betaalde 21 euro.

    Koersen
    De woordvoerder van VolkerWessels zei dat het rapport drie jaar nadat het bedrijf van de beurs was gehaald is gepubliceerd. In die periode zijn de koersen van andere bouwgerelateerde bedrijven volgens hem met circa 200% gestegen. De Ondernemingskamer heeft overigens nog geen uitspraak gedaan. [ref. RTL.nl]

  6. [verwijderd] 30 november 2007 10:09
    Deel III van mijn Google speurtocht (overname Heijmans)!
    Publicatiedatum: 15-10-2007 14:02

    Volker Wessels Stevin wil deel activiteiten Bruil kopen
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - KWS Infra, een dochter van Volker Wessels Stevin , wil de grond-, weg- en waterbouwactiviteiten van familiebedrijf Bruil Ede Groep overnemen. De twee partijen hebben hierover maandag een intentieverklaring getekend, zo meldt het bouwbedrijf.

    Een koopsom is niet bekendgemaakt. Er moet nog een boekenonderzoek worden gedaan, zo stelt een woordvoerder van het bedrijf tegenover Betten. Ook wil hij niet kwijt wat de omvang van de over te nemen activiteiten is, en welk deel de te kopen onderdelen van de totale omzet van Bruil uitmaken.

    Door de overname verstevigt KWS Infra zijn positie in Midden-Nederland, aldus het bedrijf. Bruil op zijn beurt kan de schaalgrootte van zijn projecten uitbreiden, met name op de Veluwe en in de Flevopolder.

    Bruil heeft een sterke positie in de grond-, weg- en watersector in de regio Midden-Nederland en richt zich met name op design & constructiewerkzaamheden.

    KWS Infra verwacht de transactie voor het eind van dit jaar af te ronden. [Ref. FD.nl]
  7. [verwijderd] 30 november 2007 10:27
    Deel IV van mijn Google speurtocht (overname Heijmans)!
    A. van Herk meldt belang 12,1% in Heijmans
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - A. van Herk heeft een belang van 12,1% in Heijmans . Dit blijk uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ). Op 1 november 2006 is de meldingsplicht ontstaan. Het belang wordt middellijk reeel gehouden. Het stemrecht bedraagt 0%. Het belang bestaat uit 3.705.265 (certificaat van) aandelen.

    De nieuwe wetgeving rond melding zeggenschap en kapitaalbelang in effectenuitgevende instellingen (WMZ 2006) vereist dat bestuurders, en commissarissen alsmede aandeelhouders met een aanmerkelijk belang, per 1 november 2006 hun aandelen opnieuw aanmelden bij de Autoriteit Financiele Markten.
    [Ref. FD.nl]
    Mijn vermoeden is dat A. van Herk onderdeel zal zijn van het consortium welke Heijmans van de beurs zal halen.

  8. [verwijderd] 30 november 2007 14:36
    quote:

    Youngba schreef:

    wie is de overnemende partij dan?. Had iets in jou verhaal gelezen van Volker W.
    De vermogensbeheerder CVC Capital Partners, Fam. Wessels en A. van Herk om het vervolgens te laten fuseren met VolkerWessels.
  9. [verwijderd] 30 november 2007 14:43
    quote:

    Youngba schreef:

    wie is de overnemende partij dan?. Had iets in jou verhaal gelezen van Volker W.
    Dik Wessels, de eigenaar van VolkerWessels, hij heeft de middelen...

    VolkerWessels is op BAM na de grootste bouwer van Nederland en zeker de best gekapitaliseerde met een eigen vermogen van E 450 mln. Als hij zich heel kwaad maakt kan hij op één dag BAM en Heijmans van de beurs halen op voorwaarde dan dat hij vrede sluit met kartelwaakhond NMa.

    Laten we zeggen dat die vrede er op dit moment niet is na alle vooroverlegperikelen, dus het zal er wel niet van komen. Wessels is intussen aan het verkopen. Zo verkocht hij beursfonds WS, waarin hij een groot belang had, aan IEF. Als ontwikkelaar heeft hij een aparte entiteit Reggeborgh, maar misschien is de relevantie daarvan wel voorbij nu VolkerWessels ook een particuliere onderneming is geworden. Werner concentreert zich echter vooral op woning- en kantoorontwikkeling.
  10. [verwijderd] 30 november 2007 14:46
    Vind de gedachte nog geeneens zo gek.
    1. CVC capital. Goed mogelijk, als er geld te verdienen valt zullen ze het niet nalaten.
    2. van Herk. idem 1. Heeft toch ook een belang in BAM ?
    3. Volk Wessels. Verhaal van de droevige ziekte die deze familie getroffen heeft kan ik bevestigen. Heeft ook z'n inpact in de bedrijfsvoering.

  11. [verwijderd] 1 december 2007 10:42
    R invest heb nog even je berichtje weer naar boven gehaald om de aandacht er weer op te vestigen.

    Een bod van 850 miljoen voor het geheel Heijmans. Dit komt overeen met een bod van circa 35 euro per aandeel (premie van circa 40%).
    Wel jammer als je aandelen hebt gekocht tussen de 35 en 47,19 euro. Mijn advies is dan om aandelen bij te kopen om zodoende de gemiddelde aankoopprijs te verlagen
  12. [verwijderd] 1 december 2007 10:53

    1. CVC capital. Goed mogelijk, als er geld te verdienen valt zullen ze het niet nalaten.

    CVC capital. Hmm... is dit logisch. Wat weten financiele mensen nu van de bouwwereld. Als je kijkt op hun website dan zie je een uiteenlopende bedrijven die ze gekocht hebben. Bijv. van gansewinkel, geen sexy bedrijf. Want zeg nu zelf afval ophalen is niet sexy, maar uit eigen ervaring weet ik dat er flink geld mee te verdienen is.
    welnu ze hebben ook bouwbedrijven onder hun beheer, dus met die kennis zal het wel loslopen.

    Tweede punt. Geld verdienen. Nou dat kunnen ze als de beste. Zwaar ondergewaardeerde bedrijven opkopen. En Heijmans is zwaar ondergewaardeerd. Terecht natuurlijk, want beleggers hebben altijd gelijk, alleen overdrijven een beetje. Nou dan heeft elk nadeel een voordeel moeten ze denken.

    Volker Wessels:
    Ze hebben 240 miljoen cash geld en daar kan je leuke dingen mee doen.
  13. [verwijderd] 1 december 2007 23:48
    Zal zondagmorgen een van de gasten bij Harry Mens of hij zelf meer over een eventuele overname bod op Heijmans kunnen vertellen? We wachten af.
124 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht