Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Hagemeyer Terug naar discussie overzicht

Hagemeyer week 51

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. stekun 19 december 2007 10:51
    quote:

    freggel010 schreef:

    Omdat het een intentie bod is , het officieele bod moet nog komen of komt niet!.

    Thomas
    En is er al iets bekend binnen welke termijn er een officieel bod verwacht kan worden?
  2. [verwijderd] 19 december 2007 11:43
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX zakt omlaag na uitspraken Trichet


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX schommelt woensdagmorgen rond de slotstanden van een dag eerder, tijdens een rustige handelssessie. Positieve berichten over Philips en TomTom trekken de minnen in de financiele sector grotendeels in evenwicht.

    Inmiddels zakt de Nederlandse hoofdgraadmeter licht weg, nadat de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Trichet voor het Europees parlement aangaf dat hij slechts een matige daling van de inflatie in de eurozone voorziet in 2008, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. "Dit wordt opgevat als een signaal dat de rente in de eurozone voorlopig niet omlaag gaat".

    De AEX noteert 0,5% lager op 500,38 punten. De Midkap staat vrijwel onveranderd op 640,96 punten en de ASX wint 0,2% tot 639,00 punten.

    Belangrijke steunpilaren voor de hoofdgraadmeter zijn technologiewaarden Philips (+1,2%) en TomTom (+4,5%).

    Elektronicaconcern Philips maakte voorbeurs bekend de komende twee jaar voor nog eens EUR5 miljard aan eigen aandelen in te kopen, profijt trekkend uit de beslissing van de Nederlandse wetgever om het bedrag waarvoor bedrijven belastingvrij eigen aandelen mogen inkopen per 1 januari 2008 te verhogen.

    "Fabrikant van navigatieapparatuur TomTom heeft aangegeven marktaandeel te winnen in de Verenigde Staten ten opzichte van Garmin, en wordt hiervoor beloond", aldus Zwaneveld.

    De handelaar zegt dat de winsten van Philips en TomTom compenseren voor roodgekleurde koersstanden in de financiele sector.

    "We hebben vandaag te maken met een rustige beurs, al blijft de pijn van de liquiditeitsproblemen nog altijd voelbaar", zegt Zwaneveld. "Dinsdagavond gaven internationale centrale banken signalen af dat er nu daadwerkelijk maatregelen worden genomen om de geldmarkt vloeiend te laten verlopen".

    Zo stelt de Europese Centrale Bank 500 miljard dollar beschikbaar aan banken, om de liquiditeitspositie te versterken, zodat de bedrijven met een gezonde balans het nieuwe jaar ingaan.

    De Amerikaanse Federal Reserve opperde daarnaast maatregelen waarmee de eisen voor het verstrekken van laag kredietwaardige hypotheken in de VS verder worden aangescherpt. Dit in een poging om toekomstige problemen voor kredietnemers en uiteindelijk de Amerikaanse economie te voorkomen.

    "De centrale banken geven de indruk pogingen te ondernemen waardoor we misschien toch uitzicht krijgen op een zachte landing. De rentedalingen van de afgelopen tijd kenden een dempende werking op de subprime-problemen, maar gaven niet al te veel rust en hebben de inflatie behoorlijk aangewakkerd. Daarom is het verstandig en logisch om de mogelijkheid tot subprime-besmetting in de toekomst te voorkomen", aldus Zwaneveld.

    De futures van de Amerikaanse beurzen geven voor opening aan dat Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een lagere opening tegemoet gaan.

    De staatsobligaties noteren hoger en de euro kost $1,4386 ten opzichte van $1,4418 woensdagmorgen omstreeks 8.15 uur.



    Door Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com



  3. [verwijderd] 19 december 2007 13:37
    Graag gedaan.

    ECB laat rente ongemoeid in eerste drie maanden van 2008 -Ifo


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank zal de rentestanden ongemoeid laten in het eerste kwartaal van 2008, voorspelt voorzitter Hans-Werner Sinn van het Ifo Institut fuer Wirtschaftsforschung woensdag.

    "Signalen van een vertragende groei, temidden van een versnellende inflatie vormen een dilemma voor de ECB", stelt Sinn in gesprek met televisiezender CNBC.

    Eerder vandaag daalde de zogeheten Ifo-index - een belangrijke maatstaaf voor het Duitse ondernemersvertrouwen - nog naar het laagste niveau in bijna twee jaar. De Ifo-index kwam deze maand uit op 103,0 van 104,2 in november.

    Sinn onderstreept dat de Ifo-index de afgelopen zes maanden gestaag is gedaald, een gematigde toename in november daargelaten.

    De Ifo-voorzitter neemt daarbij de hoop weg dat opkomende economien, voornamelijk in Azie, de mondiale economie in staat stellen om zich "los te koppelen" van de Amerikaanse economie.

    "Een recessie in de VS, de grootste economie ter wereld, zou deze visie tegenspreken", aldus Sinn. Hij wijst er verder op dat het Chinese bruto binnenlands product veel te klein is om te compenseren voor de vertraging in Amerika, waar het BBP vijfmaal zo groot is.

    Toch is een Amerikaanse recessie volgens het Ifo niet de meest waarschijnlijk uitkomst.



    Door Christopher Emsden en Marjolein Timmer; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; marjolein.timmer@dowjones.com

  4. [verwijderd] 19 december 2007 14:17
    AMSTERDAM VANDAAG: AEX schommelt bij karige handel


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beursgraadmeters schommelen woensdagmiddag bij een karige handel.

    De AEX noteert nagenoeg onveranderd op 502,56 punten. De Midkap stijgt met 0,1% tot 641,36 punten en de ASX 0,1% op 637,11 punten.

    Kort nadat Morgan Stanley om 13.30 uur met de cijfers kwam herstelde de Amsterdamse beurs zich licht. Alhoewel de bank een verlies van $3,59 miljard realiseerde in het vierde kwartaal kondigde het ook aan een afschrijving te doen van $9,4 miljard als gevolg van de crisis met de risicovolle hypotheken. Ook gaf de zakenbank aan $5 miljard te ontvangen van de China Investment Corporation.

    "De investering uit China lijkt beleggers toch gerust te stellen", aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. Volgens de handelaar denken beleggers verder dat de grote afschrijving van de bank er mogelijk op wijzen dat het leed nu wel geleden is en dat het vanaf hier alleen maar beter zou kunnen gaan.

    Koenders spreekt verder van een handelsdag met weinig volumes waarbij enigszins negatief nieuws al snel een daling op de Amsterdamse beurs teweeg brengt.

    De woorden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, die vanochtend zei dat hij slechts een matige daling van de inflatie voorziet in 2008, zorgde ervoor dat de winst van het begin van de dag weer moest worden ingeleverd. Een weinig dalende inflatie maakt het minder waarschijnlijk dat er een renteverlaging in de eurozone zal komen.

    De futures van de Amerikaanse beurzen geven anderhalf uur voor opening aan dat Dow Jones Industrial Average (DJIA) een lagere opening en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan, aldus cijfers van cnnmoney.com.

    De staatsobligaties noteren hoger en de euro noteert 0,2% lager op $1,4383.



    Door Anna Marij van der Meulen; +31-20-5890270; annamarij.vandermeulen@dowjones.com

  5. [verwijderd] 19 december 2007 14:55
    Wall Street: verdeelde opening verwacht
    19 december 2007, 14:51 uur | FD.nl/Betten
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Wall Street gaat woensdag verdeeld van start. Een extra afschrijving van zwaargewicht Morgan Stanley van $ 5,7 mrd vanwege de crisis op de hypotheekmarkt zetten de stemming in de voorbeurshandel licht onder druk.

    Daarnaast krijgen handelaren macrocijfers over de wekelijkse hypotheekaanvragen te verwerken. Die bleken in de week eindigend op 17 december met 19,5% gedaald ten opzichte van de week daarvoor.

    Rond 14.50 uur noteert de future op de S&P 1,80 punten lager op 1.464,70. De Nasdaq-future stijgt dan met 2,25 punten naar 2.052,50. De future op de Dow verliest 29,00 punten tot 13.299,00 punten.

    Op de obligatiemarkt gaat de tienjarige Amerikaanse T-bond 05/32 hoger op 101-20/32 bij een yield van 3,87%. De euro staat dan 0,1% lager ten opzichte van de dollar op $ 1,4390.

    Morgan Stanley zal vandaag de ogen op zich gericht weten. De totale afschrijving over 2007 zal, met de additionele afschrijving die vandaag bekend werd gemaakt, nu uitkomen op $ 9,4 mrd.

    Als gevolg van de afschrijving leed Morgan Stanley in het vierde kwartaal een verlies uit voortgezette activiteiten van $ 3,59 mrd, tegen een winst van $ 1,98 mrd in dezelfde periode in 2006. Per aandeel bedroeg het verlies $ 3,61, tegen een winst van $ 1,87 per aandeel een jaar eerder.

    De hypotheekgerelateerde afschrijving is volgens bestuursvoorzitter John Mack 'zeer teleurstellend'. Mack zegt tevens van plan te zijn geen bonus te aanvaarden voor 2007.

    Morgan Stanley kondigde tevens aan een overeenkomst te hebben gesloten met China Investment Corp. over een kapitaalinjectie van $ 5 mrd. Het belang van China Investment zal oor de overeenkomst worden uitgebreid tot zo'n 9,9%.

    General Mills, eigenaar van het cornflakes-merk Cheerios en het ijsmerk Haagen-Dazs, rapporteerde over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2007/08 een nettowinst van $ 391 mln, een kleine stijging van 1,3% ten opzichte van de $ 385 mln een jaar eerder.

    Per aandeel nam de kwartaalwinst van het Amerikaanse voedingsbedrijf met 6% toe van $ 1,08 tot $ 1,14. Analisten gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel van $ 1,13.

    Nabeurs komen Accenture, Nike en Oracle nog met resultaten naar buiten. Verder worden vandaag nog de olievoorraden gepubliceerd.

    In New York zijn de belangrijkste graadmeters dinsdag hoger gesloten, na twee handelsdagen van verliezen. Ze weerstonden een kleine dip in de middaghandel, na opmerkingen van de financieel bestuurder van zwaargewicht Goldman Sachs. De technologiesector, die de afgelopen dagen fors werd teruggezet, deed goede zaken.

    Op de slotbel noteerde de Dow Jones-index 0,5% hoger op 13.232,47 punten. De bredere S&P won 0,6% tot 1.454,97 punten. De technologiezware Nasdaq steeg op dat moment met 0,8% tot 2.596,03 punten.

    Marijn Wellink
    marijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  6. forum rang 10 voda 19 december 2007 16:27
    Marktoverzicht - Wall Street koerst hoger
    19 december 2007, 16:17 uur | FD.nl/Betten
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste verschuivingen op Euronext Amsterdam op woensdag 19 december 2007 rond 16.15 uur:

    AEX: 504,79 + 0,41%
    AMX: 643,64 + 0,45%

    Stoxx50: + 0,08%
    Dow Jones: + 0,33%
    Nasdaq: + 0,34%
    EUR/USD: 1,4390

    De AEX koerst hoger, evenals de rest van de Europese graadmeters. Wall Street is hoger van start gegaan.

    DSM (-0,7%):
    DSM Dyneema wordt per 1 januari 2008 een afzonderlijke businessgroep binnen de divisie Performance Materials.

    Hagemeyer (+1,5%):
    Rexel handhaaft zijn bod op Hagemeyer van euro 4,85 per aandeel. Het bedrijf doet dat ondanks het feit dat Hagemeyer een schadevergoeding moet betalen aan de curatoren van Ceteco.

    Philips (+2%):
    Philips wil in de komende twee jaar voor euro 5 mrd eigen aandelen inkopen. Aanleiding is de goedkeuring van de Eerste Kamer voor een wijziging in de belastingwetgeving, waardoor bedrijven meer aandelen belastingvrij mogen inkopen. De nieuwe wetgeving wordt op nieuwjaarsdag van kracht. Op 2 januari wil Philips starten met zijn aandeleninkoopprogramma.

    SBM Offshore (+0,6%):
    ING Wholesale Banking heeft het advies verlaagd van buy naar hold. Het koersdoel is verlaagd van euro 31,00 naar euro 24,00.

    TomTom (+4,9%):
    TomTom heeft het marktaandeel in de VS 'significant' uitgebreid in het vierde kwartaal, zo zegt bestuursvoorzitter Harold Goddijn in een interview met Bloomberg.

    CSM (+0,1%):
    CSM verkoopt het Amerikaanse onderdeel QA Products aan Kerry Group. Verkoopprijs is niet bekendgemaakt. De jaaromzet van QA Products bedraagt zo'n $ 35 mln (EUR 24 mln). Alle 165 medewerkers gaan over naar de nieuwe eigenaar.

    Air France-KLM (+0,9%):
    Alitalia heeft opnieuw het besluit met welke partij het exclusief gaat onderhandelen over de verkoop van het 49,9%-overheidsaandeel uitgesteld. Het bestuur heeft nu besloten dat de definitieve beslissing valt op 21 december.

    Galapagos (+8,3%):
    Galapagos heeft een overeenkomst gesloten met Eli Lilly om nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen tegen botontkalking. Galapagos krijgt euro 3 mln vooraf. Daarnaast kan Galapagos in aanmerking komen voor in totaal euro 88 mln aan ontwikkelings- en registratiebetalingen, een eenmalige betaling van max. euro 130 mln bij commercialisering van een product, plus tot tweecijferige royalty's op wereldwijde verkopen.

    LBI International (-2,7%):
    LBI heeft de vooruitzichten voor 2007 verlaagd. De omzet zal nu naar verwachting een gematigde groei laten zien en de operationele marge zal lager uitkomen dan in 2006. De verlaging is met name het gevolg van de minder gunstige prestatie in Nederland in het vierde kwartaal. LBI neemt tevens Duitse online marketingbureau Iven & Hillmann over.

    Martijn Mom
    martijn@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)
  7. [verwijderd] 19 december 2007 16:56
    ceteco

    Koers: € 0,13 Laatste update: 16:30
    Bied: (58.059) 0,13 Open: 0,13
    Laat: (8.000) 0,14 Close: 0,05
    Verschil: 0,08 Hoog: 0,13 Laag: 0,13

    % Verschil: +160,00%

    Volume: 387.940 52 weeks hoog: 0,09
    Volume gisteren: 140 52 weeks laag: 0,0060

    :))

    groet,

    niche
  8. forum rang 10 voda 19 december 2007 16:56
    RTRS-BEURZEN Europese beurzen staan licht hoger
    AMSTERDAM (ANP) - De Europese effectenbeurzen stonden woensdagmiddag
    allemaal licht hoger, geholpen door de winsten op Wall Street. Het verging de
    financiële sector op de Europese beurzen over het algemeen niet goed. Bank- en
    verzekeringsfondsen drukten ook op de AEX-index van de effectenbeurs in
    Amsterdam. Fortis, Aegon en ING moesten 0,5 tot 0,9 procent prijsgeven.

    De AEX-index in Amsterdam stond een klein uur voor het slot van de handel
    0,4 procent in de plus op 504,72 punten. De MidKap-index voor het middensegment
    ging 0,3 procent omhoog tot 642,86 punten. De beurzen in Londen en Parijs wonnen
    0,5 tot 0,3 procent. Frankfurt stond 0,1 procent hoger.

    Beleggers verkeerden een groot deel van de dag tussen hoop en vrees over de
    problemen op de kredietmarkt. ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet zei halverwege
    de ochtend dat hij een afkoeling van de huizenmarkt in de eurozone ziet, ook al
    zijn de hypotheekleningen niet afgenomen. Ook maakt Trichet zich zorgen over de
    hoge inflatie en vreest hij dat dit prijseffecten in de bredere economie tot
    gevolg zal hebben. Dat zat beleggers niet lekker.

    Het lokale fonds Galapagos stak woensdag met een winst van 5,8 procent met
    kop en schouders boven de andere fondsen uit. Het biotechnologiebedrijf gaat
    samenwerken met de Amerikaanse farmaceut Eli Lilly bij de ontwikkeling van nieuwe
    geneesmiddelen die botaanmaak stimuleren voor de behandeling van
    botontkalking. Eli Lilly is marktleider in de ontwikkeling van geneesmiddelen
    tegen botontkalking en Galapagos ontvangt een vooruitbetaling van 3 miljoen euro
    in contanten.

    In de AEX was de producent van navigatiesystemen TomTom met een winst van
    4,3 procent de sterkste stijger. Het bedrijf zag zijn marktaandeel in de
    Verenigde Staten in het vierde kwartaal groeien ten opzichte van de Amerikaanse
    aartsrivaal Garmin.

    Ook met hoofdfonds Philips ging het voor de wind. De aandelenkoers steeg met
    1,9 procent, nadat het elektronicaconcern had aangekondigd vanaf 2 januari voor
    5 miljard euro eigen aandelen in te gaan kopen.

    Hagemeyer steeg met 1,3 procent. Het Franse handelshuis Rexel handhaaft zijn
    eerdere bod op Hagemeyer, ondanks de schadevergoeding die dat bedrijf moet
    betalen in verband met het faillissement van dochterbedrijf Ceteco.

    De euro stond woendagmiddag op 1,4390 dollar, vergeleken met 1,4390 dollar
    bij het slot van de Europese beurshandel dinsdag.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 504 5999))
  9. forum rang 10 voda 19 december 2007 17:36
    Slot:

    aand. Hagemeyer
    Laatste Volume Tijd
    Laatste 4,63 14.594 17:35:26
    Verschil 0,06 1,3129 %
    Bied 4,63 5.070.380 17:35:26
    Laat 4,64 490.075 17:35:26
    Hoogste 4,65 09:01:55
    Laagste 4,62 12:52:43
    Cum. volume --- 24.032.832 17:35:26
    Indicatieve opening ---
    Open 4,63 09:00:05
    Vorig slot 4,57 18-12-2007
    Gemiddelde dagomzet --- 20.433.332

    Bid Ask
    Orders Volume Bid Ask Volume Orders
    13 5.070.380 4,63 4,64 490.075 14
    6 1.495.678 4,62 4,65 1.844.279 26
    5 295.200 4,61 4,66 348.345 13
    11 301.351 4,60 4,67 787.561 19
    7 213.094 4,59 4,68 685.260 22
  10. [verwijderd] 19 december 2007 19:00
    Hagemeyer acht claim in Ceteco-procedure ongegrond
    16-11-2006 8:56:36

    Ceteco NV
    0,13 ( 16:32 ) 0,08 / 160,00%%

    Hagemeyer NV
    4,63 ( 17:38 ) 0,06 / 1,31%%

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Hagemeyer acht de claim in de Ceteco-procedure ongegrond, zo schrijft het bedrijf donderdag in een persbericht. Hiermee herhaalt de handelsonderneming haar eerdere standpunt, in aanloop naar de pleidooien die op 16, 22 en 23 november bij de rechtbank in Utrecht zullen worden gehouden in de procedure.

    Curatoren van het in 2000 failliet gegane Ceteco, waarin Hagemeyer een belang van 65% had, stelden Hagemeyer in oktober 2003 via een rechtszaak aansprakelijk voor het gehele tekort van de faillissementsboedel van het vooral in Zuid-Amerika actieve handelshuis.

    Het hele tekort van de faillissementsboedel wordt op dit moment door de curatoren geschat op EUR 160 miljoen, exclusief rente en kosten. Hagemeyer heeft geen specifieke voorziening getroffen voor deze vordering.

    De curatoren menen dat Hagemeyer aansprakelijk is voor het tekort omdat de commissarissen van Ceteco - drie van de zes waren lid van de Raad van Bestuur van Hagemeyer - onvoldoende toezicht hebben gehouden op de bestuursleden van Ceteco toen zij wanbeleid voerden. Ook vinden de curatoren dat Hagemeyer als grootaandeelhouder zijn zorgplicht jegens Ceteco en zijn crediteuren niet is nagekomen.

    Hagemeyer blijft de uitkomst van de procedure met vertrouwen tegemoet zien. 'Door de curatoren ingeschakelde onderzoekers hebben op basis van hun onderzoek naar de oorzaken van het faillissement van Ceteco geconcludeerd dat Hagemeyer niet behoort tot de voor de ondergang van Ceteco verantwoordelijke partijen', aldus het bedrijf in het persbericht.

    Ceteco, tot 1992 eigendom van Van Ommeren, ging in 1994 naar de beurs van Amsterdam voor EUR 16,79. Hagemeyer kreeg het belang in Ceteco in 1996 in handen na de overname van de Nederlandse concurrent Borsumij-Wehry. Het zal naar verwachting nog enkele maanden duren voordat uitspraak in de Ceteco-procedure wordt gedaan.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)


  11. forum rang 10 voda 20 december 2007 15:08
    VS VANDAAG: Wall Street opent hoger


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse futures wijzen donderdag op een hogere opening van Wall Street, mede dankzij softwaregigant Oracle dat de kwartaalwinst met 35% zag toenemen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De winststijging overtrof de verwachtingen van Wall Street.

    Bear Stearns zat de koers voorbeurs eveneens stijgen vanwege een verlies van $854 miljoen in het vierde kwartaal; de bank gaf eerder aan $1,9 miljard te moeten afschrijven vanwege hypotheekgerelateerde verliezen.

    Nike, 's werelds grootste producent van sneakers, rapporteerde een stijging van de winst van 10%, en ook dat overtrof de verwachtingen van de markt.

    De macro-economische agenda voor de VS telt de wekelijkse steunaanvragen en definitieve cijfers over de economische groei in het derde kwartaal. Er zijn meer steunaanvragen bijgekomen dan verwacht. Vanmiddag om 16.00 uur worden nog de zogeheten leading indicators verwacht die een indicatie geven van de stand van de economie.

    De dollar noteert hoger ten opzichte van de euro maar lager ten opzichte van de yen. De olieprijs is 62 dollarcent gestegen tot $91,86.

    De Amerikaanse overheid heeft zijn eerdere schattingen voor economische groei in het derde kwartaal ongemoeid gelaten op 4,9%. Hoewel de huizenmarkt sterker verzwakte dan aanvankelijk gedacht, groeide de economie in het snelste tempo sinds het derde kwartaal van 2003.

    De groei van de economie in de maanden juli, augustus en september is sterker dan de toename met 3,8% in het tweede kwartaal, maar iets zwakker dan door analisten verwacht. Zij rekenden op een toename met 5,0%.

    Ofschoon de stijging met 4,9% de sterkste is sinds het derde kwartaal van 2003, zal de toename van het bruto binnenland product waarschijnlijk fors verzwakken in het laatste kwartaal van dit jaar. De eerste BBP-schatting over het vierde kwartaal wordt op 30 januari gepubliceerd.

    Het BBP is een optelsom van alle in de VS geproduceerde goederen en diensten.

    De consumentenbestedingen, die goed zijn voor tweederde van alle economische activiteiten, stegen met 2,8%, waar aanvankelijk een toename met 2,7% was berekend. De bedrijfsbestedingen groeiden met 9,3%; neerwaarts bijgesteld van 9,4%.

    Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 15 december met 12.000 gestegen naar 346.000. Dit maakt het Amerikaanse ministerie van arbeid donderdag bekend.

    Het cijfer is een tegenvaller. Op Wall Street werd slechts een toename van 2.000 verwacht ten opzichte van de week ervoor.

    Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde komt uit op 343.000 eerste aanvragen, 4.250 meer dan in de voorgaande week. Volgens economen duidt een voortschrijdend gemiddelde beneden de 350.000 op een stijgend aantal nieuwe banen.

    Vorige maand kwamen er in de VS 94.000 banen bij in de niet-agrarische sectoren waarbij het werkloosheidspercentage op het historisch lage punt van 4,7% bleef.

    De futures van de Amerikaanse beurzen geven een halfuur voor opening aan dat Dow Jones Industrial Average (DJIA) en de Nasdaq een hogere opening tegemoet gaan. Dit meldt de website wallstreetweb.nl.

    De S&P 500 futures staan 5,10 punten hoger op 1.470. Afgezet tegen de fair value, zal de DJIA omgerekend 55,23 punten hoger openen.

    De Nasdaq 100 futures staan 14,25 punten hoger op 2.071,50. Afgezet tegen de fair value zal de Nasdaq 17 punten hoger openen ten opzichte van het slot van woensdag.



    Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270



  12. forum rang 10 voda 20 december 2007 16:07
    Yo, make my day! :-)

    aand. Hagemeyer
    Laatste Volume Tijd
    Laatste 4,66 2.000 16:05:39
    Verschil 0,03 0,6479 %
    Bied 4,66 275.002 16:05:43
    Laat 4,67 864.246 16:05:43
    Hoogste 4,67 16:00:43
    Laagste 4,64 09:00:03
    Cum. volume --- 5.155.674
    Indicatieve opening ---
    Open 4,64 09:00:03
    Vorig slot 4,63 19-12-2007
    Gemiddelde dagomzet --- 20.409.878
  13. forum rang 10 voda 20 december 2007 17:31
    Hé, hé, ik dacht al ik mijn alias in Remy moest veranderen :-)
  14. forum rang 10 voda 20 december 2007 17:35
    En het slot:

    aand. Hagemeyer
    Laatste Volume Tijd
    Laatste 4,66 1.215 17:35:03
    Verschil 0,03 0,6479 %
    Bied 4,65 150.679 17:35:03
    Laat 4,66 619.872 17:35:03
    Hoogste 4,69 16:49:26
    Laagste 4,64 09:00:03
    Cum. volume --- 9.963.068 17:35:03
    Indicatieve opening ---
    Open 4,64 09:00:03
    Vorig slot 4,63 19-12-2007
    Gemiddelde dagomzet --- 20.409.878

    Bid Ask
    Orders Volume Bid Ask Volume Orders
    4 150.679 4,65 4,66 619.872 8
    18 4.033.752 4,64 4,67 2.224.552 10
    12 2.978.942 4,63 4,68 368.148 9
    6 122.465 4,62 4,69 430.479 18
    5 387.500 4,61 4,70 1.083.419 82
  15. forum rang 10 voda 20 december 2007 22:26
    VS VANDAAG: Licht hoger slot na slecht nieuws financials


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amerikaanse beurzen sloten donderdagavond iets hoger, nadat de winsten van de ochtendhandel grotendeels ingeleverd moesten worden.

    De DJIA sloot 0,29% hoger op 13.245,64 punten. De Nasdaq sloot 1,53% hoger op 2.640,86 punten. De S&P 500 won 0,49% op 1.460,12 punten.

    De Amerikaanse beursgraadmeters noteerden donderdagmiddag fors hoger op goede bedrijfscijfers van softwareproducent Oracle. In de loop van de handelssessie kreeg slecht nieuws over de financiele fondsen echter de overhand.

    "Problemen in de financiele sector jagen de markt opnieuw schrik aan", zegt Owen Fitzpatrick van Deutsche Bank. "Het is duidelijk dat dit probleem voorlopig nog niet uit de weg is geruimd."

    Financiele waarden als American International Group (AIG), American Express, Citigroup en JPMorgan Chase drukten op de Dow Jones index, nadat nieuw bewijs van de schade van kredietcrisis aan de oppervlakte kwam.

    Het aandeel MBIA daalde met meer dan 25%, nadat het financiele bedrijf blootstelling ter waarde van $8,1 miljard aan complexe kredietproducten bekendmaakte.

    Bear Stearns steeg met 1%. Het bedrijf boekte voor het eerst in zijn bestaan een kwartaalverlies en meldde dat de afschrijvingen op hypotheekgerelateerde posten inmiddels $1,9 miljard bedragen.

    Het aandeel Oracle steeg met 7,1%, nadat het bedrijf een winststijging met 35% boekte in het tweede kwartaal van het boekjaar en daarmee de verwachtingen van de markt overtrof.

    De dollar steeg licht ten opzichte van de euro, maar verloor terrein ten opzichte van de yen. De olieprijs daalde met 18 dollarcent naar $91,06.



    Door Inger Kuin; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; inger.kuin@dowjones.com
  16. forum rang 10 voda 20 december 2007 22:45

    Nieuws en koersen Beleggersbarometer ANP: beursagenda Beursstemming Postbank beleggingsnieuws Nu doen Beginnen met beleggen Fonds van de maand Automatisch Beleggen Meer over Risico's van beleggen Veelgestelde vragen

    Denk ook aan SMS Orderbevestiging Financiële bijsluiters Disclaimer beleggen Beleggingsovereenkomsten
    home > beleggen > nieuws en koersen > postbank beleggingsnieuws RTRS-BEURZEN Technologiesector trekt kar op Wall Street (2)
    N i e u w bericht, met slotkoersen

    NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York konden donderdag
    maar moeilijk richting vinden. De technologiebeurs Nasdaq hield
    het hoofd stevig boven water, onder meer door geruststellende
    cijfers van het softwarebedrijf Oracle. De overige indices
    sloten uiteindelijk ook hoger.

    De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot na een volatiele
    sessie op 13.245,64 punten, 38,37 punten (0,3 procent) hoger dan
    het slot van woensdag. De breder samengestelde S&P 500-index
    steeg 7,12 punten (0,5 procent) tot 1460,12 punten en de
    technologiegraadmeter Nasdaq klom 39,85 (1,5 procent) tot
    2640,86 punten.

    De stemming werd wat gedrukt door de index van leidende
    indicatoren, een soort conjunctuurbarometer. Deze viel iets
    slechter uit dan verwacht. Uit een ander macrocijfer kwam naar
    voren dat verwacht wordt dat de economische bedrijvigheid in de
    Verenigde Staten zal teruglopen. ,,De berichten die we krijgen
    zijn pessimistisch'', zei een Amerikaanse econoom.

    Oracle, de op een na grootste producent van software ter
    wereld, rapporteerde evenwel stevige winstcijfers. Ook waren
    beleggers te spreken over de omzetverwachting voor 2008. Het
    aandeel Oracle steeg 6,5 procent. Marktleider Microsoft noteerde
    een winst van 2,1 procent. Automatiseerder IBM won 1,6 procent.

    Het internetbedrijf Google droeg ook bij aan de positieve
    stemming over de technologiesector. Het bedrijf kreeg permissie
    voor de overname van DoubleClick voor 3,1 miljard dollar. Het
    aandeel steeg daarop met 1,8 procent. Chipmaker Qualcomm en
    spelletjesmaker Activision hielpen een handje door met fraaie
    winstprognoses te komen.

    Ook resultaten van sportartikelenbedrijf Nike (plus 3,5
    procent) vielen beter uit dan verwacht. Beleggers hopen dat de
    gunstige bedrijfscijfers tegenwicht bieden aan de zorgen dat de
    Amerikaanse economie in een recessie zal belanden.

    Zakenbank Bear Stearns steeg 0,9 procent ondanks de
    bekendmaking van het eerste kwartaalverlies ooit. Bear Stearns
    moest in het vierde kwartaal 1,9 miljard dollar afschrijven door
    de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten. Dat leidde tot een
    verlies van 854 miljoen dollar. Ander banken kregen wel weer een
    tik. JPMorgan Chase verloor 1,5 procent, Citigroup 0,9 procent.
    Morgan Stanley daarentegen klom 2,6 procent.

    Net als woensdag zat de verstrekker van studentenleningen
    Sallie Mae in de hoek waar de klappen vielen. Het bedrijf zag
    eerder dit jaar een overname door investeringsmaatschappijen
    afketsen op federale regelgeving, en is daarna in de problemen
    geraakt door de kredietcrisis. Het aandeel kelderde woensdag al
    ruim 20 procent. Donderdag ging er weer ruim 10 procent vanaf.

    De pakketbezorger FedEx daalde 1,1 procent op de beurs. In
    het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar heeft de
    Amerikaanse concurrent van het Nederlandse post- en
    expressbedrijf TNT 6 procent minder omzet behaald. Dat komt mede
    door de opgelopen kosten voor brandstof.

    Een vat ruwe olie van 159 liter werd iets goedkoper maar
    kostte donderdagavond op de termijnmarkt in New York nog altijd
    meer dan 91 dollar. Daarvan profiteerden oliebedrijven.
    ExxonMobil werd 0,8 procent meer waard, ConocoPhillips steeg 1,2
    procent en Chevron 1,3 procent.

    Op de valutamarkt leverde de euro iets in ten opzichte van
    de dollar. De Europese eenheidsmunt noteerde bij het slot van de
    beurshandel in New York een koers van 1,4320 dollar, tegen
    1,4338 dollar bij het scheiden van de markt in Europa.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.479
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.365
AMG 965 125.851
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.162
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.664
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.702
ASML 1.762 77.055
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht