Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SBM Offshore NL0000360618

Laatste koers (eur)

13,990
  • Verschill

    -0,220 -1,55%
  • Volume

    428.883 Gem. (3M) 544,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

dinsdag cijfers

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 januari 2008 16:50
    Dinsdag komen de 4e kwartaalresultaten. De koers is sinds maandag flink gestegen. Meer dan andere fondsen, wellicht vanwege de komende cijfers en het innemen van posities die van goede resultaten uitgaan. Maar omdat de koers flinker hersteld is dan de markt zelf gedaan heeft, is weer een neerwaarts risico ontstaan, dus vallen de cijfers tegen, dan dondert de koers weer beneden de 16 euro.
    Hopelijk wordt er niet dinsdag met een vergrootglas gewerkt. de verwachtingen zijn hooggespannen en ook door de analisten zijn flinke toenames van omzet en winst voorspeld.
    Zijn er nog forumleden geweest die de afgelopen dagen hebben bijgekocht?
  2. [verwijderd] 27 januari 2008 21:00
    Aandelen zijn aandelen en vrouwen zijn vrouwen....:)

    Nu even serieus: Dit soort aandelen zijn niet echt om te traden (al zou je de dip wel kunnen gebruiken om snel wat geld te verdienen).
    Daarvoor moet je wat volatielere hebben. Corporate Express bijvoorbeeld. Of Elan een pillendraaier uit Ierland. Ook een hele goeie. De ene dag staat hij 3% in de plus en de andere dag 3% in de min. Kun je de klok op gelijk zetten. Is toch 6% per keer.Heeft mij al heel wat geld opgeleverd.
    Vrijdag is hij gesloten op -4,5% en maandag gaat hij waarschijnlijk weer up.
    Het is maar een tip en natuurlijk moet iedereen zelf weten wat hij doet. Het bedrijf heeft geloof ik nog nooit winst gemaakt de laatste jaren. Wel uitkijken dus.

    Groet, Bikkel

  3. [verwijderd] 27 januari 2008 21:25
    Hallo Bikkel, ik zie toch overeenkomsten in die vergelijking...
    Maar wat volatiliteit betreft is SBM aardig aan het bewegen. Ik bedoelde overigens niet daytrading maar om de zoveel dagen, weken of maanden, er uit en erin.
    CXP heb ik al teveel, het grootste aandeel in mijn portefeuille, en dat is net zo,n drama als USG.
    Maar dinsdag mijn belang in USG verdubbeld (calls juni) dus ik hou van een gokje....
    Die tip Elan, bedankt, maar ik geloof niet in de bio. Af en toe in Crucell en altijd weer met verlies eruit.Geen gevoel bij.
    Groeten en succes. Dat komt in ieder geval dinsdag!
  4. diederique 28 januari 2008 16:00
    SBM Offshore heeft volgens analisten over 2007 een winst per aandeel behaald van USD 1,89. Dat is een stijging van 22% ten opzichte van een jaar eerder, toen een winst per aandeel werd gerealiseerd van USD 1,55.

    De Betten-consensus is opgemaakt uit de taxaties van twaalf effectenhuizen, waarbij de bandbreedte uiteenloopt van USD 1,82 tot USD 1,99. De nettowinst komt volgens vier geraadpleegde analisten uit op USD 266 miljoen, waarmee deze consensus ongeveer overeenkomt met de verwachting van SBM Offshore zelf van een nettowinst van USD 265 miljoen. In 2006 werd een nettowinst behaald van USD 216 miljoen.

    SBM Offshore maakt dinsdag nabeurs voorlopige cijfers over het afgelopen boekjaar bekend. De analisten kijken daarbij met name naar de marges bij Turn-key, waar onder meer kosteninflatie een negatieve invloed zal hebben gehad. Bovendien blijkt SBM Offshore minder goed in staat hoge grondstofkosten door te berekenen aan zijn klanten, zo wordt opgemerkt.

    Nog belangrijker dan de cijfers over 2007 zijn de vooruitzichten voor 2008. In december liet SBM Offshore zich voorzichtig uit over het huidige boekjaar en sprak over een ''''bescheiden winstgroei''''. De ''''bescheiden'''' verwachting is gebaseerd op ''''moeilijkheden om de stijgende inputprijzen door te berekenen'''', zo stelde SBM Offshore toen.

    Analist Luuk van Beek van Petercam zegt vooruitblikkend op 2008: ''''We zijn van mening dat 2008 een moeilijk jaar wordt, aangezien uit de winsten van de projecten die worden afgeleverd duidelijk de invloed van de hogere grondstofprijzen zal blijken''''. Daarnaast zal de instroom van orders volgens de analist wat vertraagd worden door onder meer politieke onzekerheid in bijvoorbeeld West-Afrika.

    Het aandeel SBM Offshore is sinds 1 juli van dit jaar met 33% gedaald, volgens marktpartijen door de stijgende grondstofprijzen.
  5. [verwijderd] 28 januari 2008 20:37
    hallo Finistere, ik heb ook nog wat bijgekocht, wat calls op de langere termijn. Mocht het morgen tegenvallen, dan kan het in de loop van het jaar weer goedkomen.
    Blijft een gok voor de korte termijn!
    Succes en we zien morgen wel met spanning wat er komt.
  6. [verwijderd] 28 januari 2008 22:04
    Denk wel dat er voorbeurs nog flink gehandeld gaat worden in SBM.

    Positief sentiment in US kan steuntje in de rug zijn.

    succes morgen...
  7. [verwijderd] 29 januari 2008 11:56
    sorry een hoop niet megeteld. Overigens dacht ik dat de cijfers voorbeurs kwamen, daarom gisteren in plaats van vandaag nog flink ingekocht. Toeval, maar goed, want vandaag had ik voor mijn calls meer op tafel moeten leggen. Overigens wel balen, nog langer wachten!
  8. dannykolman 29 januari 2008 13:56
    7

    Blijf het vreemd vinden dat de analisten mooie cijfers verwachten en dat het aandeel toch zo is afgestraft de laatste maanden. Maar ja...we zullen zien vanavond.
  9. forum rang 10 voda 29 januari 2008 17:31
    quote:

    Youngba schreef:

    hoe laat komen de cijfers dan..
    17.45
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht