Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

societe general

205 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 28 januari 2008 21:37
    quote:

    jaap_10 schreef:

    Bankhandelaar Kerviel weer vrij

    De Franse bankhandelaar Kerviel is op
    vrije voeten gesteld.Wel moet hij zich
    beschikbaar houden voor justitie.Hij
    wordt verantwoordelijk gehouden voor de
    verdwijning van 4,9 miljard euro bij de
    Franse bank Société Génerale.

    De rechter heeft beslist dat hij niet
    wordt vervolgd voor fraude,maar voor
    het schenden van vertrouwen.De openbaar
    aanklager zegt dat Jerome Kerviel de
    bank niet wilde bestelen.Hij wilde de
    bank alleen hoge winsten bezorgen die
    hem bonussen zouden opleveren.

    Zijn advocaten zeggen dat er veel meer
    handelaren waren die zonder dat de bank
    het wist met grote bedragen goochelden.

    Zo kan het ook Jaap :

    teletekst.nos.nl/?124-01

    Gr.

    Dirk
  2. @iPlof 28 januari 2008 22:17
    quote:

    jaap_10 schreef:

    Bankhandelaar Kerviel weer vrij

    haha, 5 miljard vergokt en dan nu weer vrij :-)
    Die hele zaak klopt gewoon niet.
  3. [verwijderd] 28 januari 2008 23:14
    quote:

    jaap_10 schreef:


    Zijn advocaten zeggen dat er veel meer
    handelaren waren die zonder dat de bank
    het wist met grote bedragen goochelden.

    Ha..ha...nog meer van die miljarden jongens.

    Hoe diep zijn/waren de zakken van Société Génerale?

    Bankhandelaar Kerviel weer vrij...en nu eerst een mooie vakantie.....die heeft hij wel verdient.
    gr.fes
  4. [verwijderd] 29 januari 2008 06:25
    Handelaar Kerviel door Franse politie vrijgelaten
    28 januari 2008, 21:32 uur | FD.nl
    De handelaar Jérôme Kerviel van de bank Société Générale is maandagavond na twee dagen verhoor op vrije voeten gesteld. Hij is wel onder toezicht van justitie gesteld. Hij is 'formeel' aangeklaagd wegens vertrouwensbreuk, onbevoegd gebruik van computers en vervalsing.

    De onderzoeksrechters lieten de zwaarste beschuldiging tegen Kerviel, poging tot fraude, vallen. De vrijlating vond plaats tegen de zin van de aanklager. Het parket kondigde aan in beroep te gaan tegen het besluit.

    In Frankrijk leidt een formele aanklacht niet per definitie tot een rechtszaak, maar betekent die wel dat er aanwijzingen zijn van een misdrijf.

    Kerviel zou volgens Société Générale verantwoordelijk zijn voor een verlies van bijna euro 5 mrd. De 31-jarige Fransman gaf zichzelf zaterdag aan bij de politie en tijdens ondervragingen gaf hij toe zijn handelsactiviteiten verborgen te hebben gehouden voor zijn superieuren, zo vertelde een Franse aanklager.

    Kerviel nam sinds het einde van 2005 grotere posities in op de financiële markten dan was toegestaan, aldus de aanklager. Volgens hem heeft Kerviel gezegd dat ook andere handelaren van de bank zich hier schuldig aan hebben gemaakt. De meest serieuze aanklacht is misbruik van vertrouwen waar een gevangenisstraf op staat van zeven jaar en een geldboete van euro 750.000.

  5. [verwijderd] 29 januari 2008 12:04
    Druk op top SocGen neemt toe
    29 januari 2008, 8:24 uur | FD.nl
    De recordverliezen bij Société Générale kunnen niet worden afgewenteld op één enkele handelaar. Ook het management moet een deel van de schuld op zich nemen, vindt de Franse president Nicolas Sarkozy.

    Sarkozy zei gisteravond laat dat de het fraudeschandaal ook consequenties moet hebben voor de topmanagers van de bank, waaronder ceo Daniel Bouton. 'Wie fors betaald krijgt, moet zijn verantwoordelijkheid nemen als de nood aan de man is,' aldus de Franse president.

    Ceo Bouton had direct na de bekendmaking van de beursfraude zijn ontslag al aangeboden aan de raad van commissarissen. De raad weigerde op dit verzoek in te gaan.

    Lees ook: Koele kikker kan mogelijk aanblijven

    Meer kritiek

    De kritiek op de top van SocGen zwelt aan nu steeds duidelijker wordt dat de bank al in een veel eerder stadium is gewaarschuwd over vermeend roekeloos speculeren van handelaar Jerome Kerviel. Volgens de Financial Times is de bank al november vorig jaar gewaarschuwd door derivatenbeurs Eurex over de handelsactiviteiten van Kerviel. Eind vorig jaar startte de jonge handelaar zijn geheime handel in index-futures.

    In eerste instantie boekte hij hiermee een winst van eur 55 mln. Dat zou hem een bonus van eur 300.000 opleveren, bijna drie keer zijn reguliere salaris. Begin 2008 besloot kerviel opnieuw te gaan handelen in indexfutures. Dat resulteerde uiteindelijk in een verlies van euro 4,9 mrd voor de bank.

    Onderdeel van de zwendel van Kerviel was het administreren van valse transacties om zo zijn verliezen te maskeren. Uiteindelijk liep hij tegen de lamp toenSocGen contact opnam met Deutsche Bank, dat als tegenpartij in het electronische systeem was opgenomen bij een van de fictieve transacties van Kerviel.

    Vrij

    Kerviel werd maandagavond vrijgelaten, maar blijft wel onder gerechtelijke toezicht. De zwaarste aanklacht van poging tot fraude hebben de onderzoeksrechters laten vallen. Kerviel wordt nu formeel aangeklaagd voor misbruik van vertrouwen, vervalsing van documenten en onbevoegd gebruik van computers.

    Lees verder: Dossier Fraude Société Générale

  6. [verwijderd] 29 januari 2008 15:15
    BRUSSELS (Reuters) - Managing risk within a bank is not just a matter of relying on internal processes but also requires taking the right decisions at the top of the company, Citigroup (C.N: Quote, Profile , Research) Chairman Win Bischoff said on Tuesday.

    Banks are under pressure to tighten their internal risk controls after French bank Societe Generale (SOGN.PA: Quote, Profile , Research) last week unveiled the biggest incident of alleged fraud in history.

    "You can't manage risk just on process. There also has to be judgment at the top of the organization," Bischoff told a financial markets conference.

    "The information is there but there is a judgment factor as well. In some of the institutions where this has happened, that judgment proved to be erroneous," Bischoff said.
  7. forum rang 10 bp5ah 29 januari 2008 15:18
    quote:

    fes schreef:

    [quote=jaap_10]

    Zijn advocaten zeggen dat er veel meer
    handelaren waren die zonder dat de bank
    het wist met grote bedragen goochelden.

    [/quote]

    Ha..ha...nog meer van die miljarden jongens.

    Hoe diep zijn/waren de zakken van Société Génerale?

    Bankhandelaar Kerviel weer vrij...en nu eerst een mooie vakantie.....die heeft hij wel verdient.
    gr.fes
    En terecht dat ie weer vrij is lijkt me, als iemand dat in zijn uppie voorelkaar krijgt, niet om persoonlijk gewin na te streven, maar door risicovol te handelen, dan is de bank aansprakelijk, moeten ze maar beter controle uitoefenen.

    Gaat het de andere kant op, dan was die Kerviel de grote jongen.

    Gr.

    Dirk
  8. forum rang 7 ffff 29 januari 2008 15:29
    Dirk en Fes,

    Ik ben het toch echt niet met jullie eens. ook al hebben de beveiligingsmechanismen bij SocGen niet goed gewerkt, onze vriend Jérôme heeft natuurlijk wel willens en wetens de boel gefraudeerd, met zijn dubbele administraties en zijn aangepaste programma's.

    De bank valt te verwijten dat ze dat niet eerder ontdekt hebben. Maar fraude blijft fraude en hij ging wel degelijk buiten zijn boekje. Anders had hij trouwens ook niet al die maatregelen hoeven te nemen.

    Dus een vakantie heeft hij zeker niet verdiend, eerder een werkstraf van minimaal een half jaar om eens te beseffen wat een miljoen Euro nou eigenlijk is. Het lijkt er ook op dat hij geen benul meer had van de grootte van de postities die hij opbouwde. En ook dat is verwijtbaar.

    Tenslotte ben ik het ook niet met je eens dat als het allemaal goed uitgepakt zou hebben, dat hij dan meteen de grote jongen was geweest. Want men zou wel degelijk beseft hebben dat hij zijn winsten buiten de regels om behaald zou hebben en ik ben er eigenlijk zeker van dat hij dan ook ontslagen zou zijn. In dit soort beroepen heb je je aan de regels te houden en is het niet goed te praten als je misstap toevallig toch heel goed rendeert.

    Peter

  9. [verwijderd] 29 januari 2008 15:46

    Frauderende Jérôme Kerviel bij nader inzien een held
    Gepubliceerd: 28 januari 2008 12:34 | Gewijzigd: 29 januari 2008 13:42
    De man die bij Société Générale 5 miljard zou hebben verloren is al twee dagen verhoord door de Franse politie. Is hij wel in zijn eentje de boosdoener?
    Door onze correspondent René Moerland

    De man van 5 miljard: Jérôme Kerviel (31), tot voor kort handelaar in termijncontracten.

    Parijs, 28 jan. Fraudeur, verantwoordelijk voor het verlies van het onvoorstelbare bedrag van 4,9 miljard euro, op de vlucht – en dat terwijl hij volgens zijn collega’s „toch al geen hoogvlieger” in het vak was. Voor de Franse beurshandelaar Jérôme Kerviel (31) ging de plotselinge wereldfaam de afgelopen dagen vergezeld van inktzwarte kwalificaties. Maar misschien wordt hij binnenkort wel een held.

    Zijn verhaal heeft de potentie de Fransen aan te spreken. Het verhaal van de bescheiden, onopvallende handelaar als eenling die vermalen is in een dolgedraaid financieel systeem – zo presenteert de krant Libération Kerviel vandaag. Société Générale, de tweede bank van het land, staat juist symbool voor het niet zo geliefde grootkapitaal. Topman Daniel Bouton is geregeld in opspraak om zijn hoge beloningen.

    Kerviel steekt daar scherp tegen af. Een fraudeur misschien, maar dit weekeinde leek hij ook een eerlijke jongen, die zich netjes bij de politie in Parijs heeft gemeld om uitleg te geven. Zijn advocaten hebben intussen de tegenaanval ingezet. Société Générale heeft zijn ex-werknemer op „een schandalige manier” blootgesteld aan een „lynchpartij in de media”, zeggen Elisabeth Meyer en Christian Charrière-Bournazel. Hun cliënt heeft zich voor geen cent verrijkt. Hij is onschuldig. De boosdoener is de bank. Société Générale zou een „rookgordijn” hebben gelegd om „aanzienlijke verliezen te verdoezelen” die ze opliep in de internationale kredietcrisis.

  10. jokus 29 januari 2008 15:47
    Geloven jullie nou echt dat heel dit verhaal de werkelijkheid is ? Ik niet ! Er zullen nog wel lijken uit de kast vallen de volgende weken in de financiële wereld. Volg het goud en je zal de waarheid vinden mensen. Het laatste woord in heel dit derivatencircus is nog niet gezegd.
    Gr Jo.
  11. forum rang 10 bp5ah 29 januari 2008 16:10
    quote:

    Handgranaat schreef:

    Vervolg discussie in het Hiernamaals?
    Je moet er maar opkomen op die alias.

    Handgranaat.

    Gr.

    Dirk
  12. [verwijderd] 29 januari 2008 16:41
    quote:

    murc schreef:

    Maandag op een bodem../..OP EEN ZELF GECR-EERDE bodem..gesloten..(:>> KNAP TOCH!!!

    EN TOCH snappo ik het nieto..er moet toch ergens waarde gevaludeerd staan..

    d.w.z...

    er wordt een future geopend en gesetteld..dat staat dan toch in de boeken..er moet toch afgerekent worden PER DAG..?
    HIJ is long gegaan heeft dus enorme bedragen laten overboeken..? van zijn SOCGEN account met als tegenpartij..?..dat geld moet afgeboekt zijn..

    stel hij koopt elka dag 100 contracten..dat moet dus wel betaald worden, of anders een marginverpichting die echt wel wenkbrauwen moet optrekken..
    maar die de beurs bijhoudt.

    BLIJF het een heel raar verhaal vinden..misschien dat er ingewijden zijn die dit wel kunnen verklaren..? De positie liep al bijna een maand..dus..
    tijd genoeg om op te vallen lijkt het.

    Murc
    Waarschijnlijk heeft de GEHELE bank er vanaf geweten...een wandelgang evenement wordt dat genoemd..eigenlijk zou deze bank gewoon om moeten vallen..dat zou een gepaste straf zijn..of zoals BVARINGS een euro voor deze malloten !!

    IK begrijp er nog steeds niets van...mar dat is natuurlijk ook het ei van columbus..iedereen wist/weet ervan..maar men moet zwijgen...vuile was en zo..de franse slag geslagen..je maintendrai..ik zit er ook in..
  13. dct 29 januari 2008 16:58
    Het is daar een zooitje. Positieverschillen van 50 miljard vallen niet eens op in de boekhouding. Er wordt verlies van 5 mrd bekendgemaakt door fraude en wat is de koersreactie. Jawel , vandaag +12%!! Sinds de fraude bekend werd al weer hoger. Dat was bij Ahold wel anders.

    In weekend van 19 januari werd fraude ontdekt. Maar pas bekendgemaakt nadat posities waren afgebouwd. Dus 5 dagen later.

    Zal wel toeval zijn dat de koers op do en vrijdag 17 en 18 januari een duikvlucht maakte vanaf rond de 95 richting de 75 om na het weekend nog iets door te zakken. Nadat persbericht volgde is de koers amper meer gezakt en nu weer hersteld richting de 80.

    Zou het bericht niet stiekem al eerder zijn rond gegaan en enkele partijen al flink aan het shorten zijn gegaan.

    gr.DCT
  14. [verwijderd] 29 januari 2008 20:13
    quote:

    dct schreef:

    Het is daar een zooitje. Positieverschillen van 50 miljard vallen niet eens op in de boekhouding. Er wordt verlies van 5 mrd bekendgemaakt door fraude en wat is de koersreactie. Jawel , vandaag +12%!! Sinds de fraude bekend werd al weer hoger. Dat was bij Ahold wel anders.

    In weekend van 19 januari werd fraude ontdekt. Maar pas bekendgemaakt nadat posities waren afgebouwd. Dus 5 dagen later.

    Zal wel toeval zijn dat de koers op do en vrijdag 17 en 18 januari een duikvlucht maakte vanaf rond de 95 richting de 75 om na het weekend nog iets door te zakken. Nadat persbericht volgde is de koers amper meer gezakt en nu weer hersteld richting de 80.

    Zou het bericht niet stiekem al eerder zijn rond gegaan en enkele partijen al flink aan het shorten zijn gegaan.

    gr.DCT
    Dat zou mij niks verbazen. Sterker nog het zou zomaar kunnen dat men op de hoogte was van deze positie en dat er meerder partijen zijn geweest die maandag en dinsdag flink hebben verdiend aan die zekere daling die zou komen.

    Ik had maandagochtend ook wel een paar fdaxjes short willen zetten ):
205 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.523
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.543
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.143
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.608
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.402
AMG 965 126.163
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.143
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.728
ASML 1.762 77.178
ASR Nederland 18 4.127
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.693
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht