Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Boskalis Terug naar discussie overzicht

Ik stop ermee. Succes verder!

80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2008 12:12
    Goedemorgen,
    Ik ben vandaag nieuw op dit forum en dan lees je het bericht (verhaal) van Voda. Dan is zo'n uiteenzetting wel heftig, ook voor iemand die net komt kijken. Mijn relativeringsvermogen zegt mij, "eens komt aan alles een eind". De handel op de beurs, zal hoe dan ook evalueren. Dertig jaar geleden moest je via de telefoon de koersen op vragen. Bij de bank kon je tussen de middag wel even kijken via teletekst hoe de koersen erbij stonden en dan belde je de bank op, dat je wat aandeeltjes wenste te kopen. Via de "Telegraaf" hield je de historie bij. Mensen wat een tijd was dat. Nu ben ik een paar weken geleden voor het eerst weer eens gaan "rommelen" met wat geld.
    Een groot gedeelte heb ik in handen gegeven van een "betrouwbare ?!" bank. Mijn profiel is vastgesteld en het resultaat is nu, - 3%. Ikzelf doe voor een deel ook nog wat en mijn resultaat is + 8 % Alles is direkt te volgen, wat een verademing, maar het gaat allemaal wel heel snel en spannender dan vroeger. De software is een prachtig hulpmiddel geworden. Voda, ik begrijp je stap (bewonderingswaardig). Maar eens komt de tijd dat je het roer moet omgooien. Ik heb dat nu ook gedaan. Ben gestopt met werken (60j.) en zit nu de koersen te bekijken. De bakstenen van mijn woning heb ik verzilverd (wat een heelijk gevoel is dat).
    Voda, pluk de dag (kop op) met iedereen die je lief hebt.
    En forum-leden, hopenlijk kunnen jullie mij zo nu eens bij staan met wat advies.

    Groeten aan iedereen.
  2. [verwijderd] 14 februari 2008 12:24
    Voda ik zal missen, je kwam altijd over als zeer verstandig en weet ook zeker dat we weer eens van je horen en necoma succes met beleggen, jammer maar ik moet nog wat jaartjes dienst doen.
  3. 996 14 februari 2008 12:49
    Bedankt voor je openhartigheid, daarvan en van de strekking van je verhaal kunnen velen wat leren. Normaal zou ik iemand "Veel geluk en wijsheid toewensen", maar uit je post blijkt dat je de wijsheid al hebt en nu dus (weer) op zoek gaat naar geluk.

    Ik hoop dat je het vindt! Succes!
  4. [verwijderd] 14 februari 2008 13:04
    Voda,
    ik heb de ochtend nodig gehad om je verhaal te digesteren; ben er nu nog een beetje stil van. Ik kan niet veel meer zeggen dan dat hier in de draad al gesteld is. Er zijn maar een paar mensen wiens postings ik inhoudelijk relevant vind; jij was daar zeker 1 van. Jammer dat het zo gelopen is en ik hoop dat je nu voor jezelf de boel weer recht kunt zetten!

    Doe jezelf 1 plezier en pak mijn opening voor morgen mee; ik hecht aan laudatio's en requiems en jouw vertrek is een markanter gebeuren dan welke uiting van de Boskabouter dan ook :-)

    Ciao bello e a la proxima volta!
  5. [verwijderd] 14 februari 2008 14:31
    Voda,

    Ik zal je postings missen. Denk ook met weemoed terug aan de goede tijden die we op het Crucell forum (en borrels) hebben verbracht.

    Hou je haaks !

    groeten

    Giraf
  6. [verwijderd] 14 februari 2008 15:02
    quote:

    giraf+4 schreef:

    Voda,

    Ik zal je postings missen. Denk ook met weemoed terug aan de goede tijden die we op het Crucell forum (en borrels) hebben verbracht.

    Hou je haaks !

    groeten

    Giraf
    Van nog een (oud)Cruceller, het ga je goed....

    May the Force be with you!!
  7. forum rang 10 voda 14 februari 2008 16:05
    Ik sta toch wel verbaasd over zoveel positieve reacties. Mijn oprechte en hartelijke dank hiervoor.
    Het gaat jullie allen goed.

    Misschien ooit later "zien" wij elkaar weer eens.

    Voorlopig ga ik van mijn vrije tijd genieten.

    Voor ieder van jullie nog een afscheids abtje van mij.

    Dag allemaal.

    Groeten,
    Voda
  8. [verwijderd] 14 februari 2008 16:16
    Goh, ik ben echt onder de indruk Voda.

    Wij hebben elkaar niet veel gesproken, wel heb ik je regelmatig gevolgd en beschouwde ik je als een poster die veel inhoud genereerde.

    Je afscheid zal een gemis zijn....

    Het ga je goed en hopelijk toch tot lezens.

    Norbert
  9. [verwijderd] 14 februari 2008 16:20
    Het ga je goed Voda. Je zult me wel niet kennen maar ik jouw positieve forum bijdragen wel. Dank daarvoor.

    Wellicht dat je mischien bij een betere en stabielere beurs toch weer terugkomt, je weet nooit.
  10. [verwijderd] 14 februari 2008 16:33
    Hoi Voda,
    Eerlijk gezegd hoop ik dat je snel weer terug bent op het forum.
    Mocht je inderdaad besluiten niet meer terug te komen -waar ik vanzelfsprekend alle begrip voor heb- dan wens ik je het allerbeste toe.

    En vergeet niet: alles met mate, he ;)
  11. [verwijderd] 14 februari 2008 16:56
    Hoi Voda

    Op dit forum, ben ik enkel maar de lezer, echter wilde hier nu wel even reageren op je posting.
    Voor zover ik het kan beoordelen, en voor wat het waard is, je bent iemand die correct is in de omgang, en vooral andere forumgenoten in zijn waarde laat,eerlijkheid staat bij mij ook hoog in het vaandel, en o.a bij het Sopheon forum waar je ook wel eens een posting plaatste is mij jouw eerlijkheid opgevallen.
    Samengevat: Ik mocht je wel.

    Ik wens je het allerbeste, en alle goeds.

    Frank.

  12. Sylvia 11 14 februari 2008 17:03
    Verdorie Voda, ik had, wij hadden, liever niet gezien dat je in de meest aanbevolen berichten had gestaan, want dan had je nog bij ons gebleven op het forum..

    Het emotioneert..en daar schaam ik mij niet voor.

    Je posting is van zo'n importantie dat ik eigenlijk niet anders had verwacht. Je hebt ons een doorzichtige spiegel voorgehouden.

    Jij hebt zo'n waarheidsgetrouwe analyse weergegeven over de beleggingswereld heden ten dage, dat mensen hier heel duidelijk van schrikken en wakker worden geschud.
    Van; zo ziet deze wereld er nu uit en zo behoort het te zijn.

    Ondanks de intens verdrietige boodschap heb je afgesloten in waardigheid.

    Met dank en met respect en geniet van je sabbatical,

    tot later, wanneer dat ook is, maar de computer is geduldig..(moet je er natuurlijk niet achter gaan zitten;-)en ik schrijf heel duidelijk: voorlopig...

    groetjes,
    Sylvia

  13. [verwijderd] 14 februari 2008 17:37
    Wat moet ik er nu nog aan toevoegen.

    Alles is gezegd en ik sta er van versteld hoeveel reacties er juist op dit forum zijn gekomen op zijn besluit.

    Zijn besluit staat vast en dat moeten wij inderdaad respecteren.

    Ik zal hem echt missen als Boskalismaat en ik niet alleen, dat hadden jullie allang begrepen.

    Nogmaals Voda, het allerbeste , veel gezondheid en geluk en mocht je toch nog een keer heimwee krijgen, laat dan maar een klein berichtje voor ons achter.

    Jan
  14. [verwijderd] 14 februari 2008 17:51
    Ik heb het in het forum van Illu al gezegd. Ik kan het ook wel begrijpen dat je het zat wordt. Jammer dat het zo heftig is gelopen, begrijp ik. Ik ben wel al jaren lid van IEX maar nooit zoveel gepost. Vaak vond ik die forums niks met veel gescheld. In het draadje van Illu gaat het er normaal aan toe. Dat waardeer ik. Ik begrijp dat jij Voda ook normaal en met veel waarde voor anderen heb gepost.

    Ik ben al jaren aan het beleggen. Begonnen als middelbare scholier na de crash in 87. Of ik er nou echt veel beter van ben geworden in de loop der tijden weet ik niet helemaal. Al eerder heb ik eens goed gedraaid maar ook fouten gemaakt. Juist afgelopen 1-2 weken heb ik echt totaal verkeerd gehandeld met grotere verliezen dan mijn eerdere jaarwinst. En hier begint het wel link te worden. Kleinere verliezen kunnen nog worden weg gepraat onder de noemer van leergeld. Maar grotere verliezen... dat wil ik goed maken. Maar ik zal er ook voor waken dat niet in 1 ruk te willen doen want dat wordt het echt casino met verlies op verlies. Ik ben nu al niet goed bezig geweest. En inderdaad voor je het weet beheerst beurs en draadje volledig je leven. Ik denk / vrees dat dit verhaal van jou wel goed voor mij en wellicht voor anderen is geweest. Het zorgt er ook voor dat ik met de nodigde nuchterheid naar mijn eigen bezigheden zal kijken.

    Als dit draadje en beurs inderdaad echt zo je leven is gaan beheersen, denk ik wel dat je vrij rigoreus afstand moet nemen en moet zorgen voor alternatieve invulling. Zorg dat je het zo druk hebt met andere dingen dat je hier niet meer naar om hoeft te kijken.

    En zoals al vele malen gezegd: vrouw, kinderen, werk, tuin, natuur, sport, vakantie is vele malen belangrijker dan elke keer die winst scoren. Mijn vrouw en kinderen zijn er ten minste als ik thuis kom, dat kan je van de AEX niet zeggen, als iedereen denkt dat we wel een lekker groen dagje zullen hebben gaan we weer gewoon omlaag en ga zo verder.

    Succes en bedankt voor wellicht het stukje nuchterheid of ontnuchtering dat nodig is om sommige momenten.

    Henk
  15. elina 14 februari 2008 18:14
    Beste Voda ben net thuis en lees je bericht .
    Ik wil je in ieder geval bedanken voor je vele uit een zetting en vele posten
    Ik hoop dat in rustige tijden we je weer horen .
    Je kunt nu zien dat er vele luisteraars waren die net als ik toch op de achter grond alles meekregen
    Nogmaals bedankt en een goede rustige tijd toegewenst Elina groet je
  16. [verwijderd] 14 februari 2008 20:14
    Onze Voda schreef begin februari”We worden heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop”.

    “Tussen hoop en wanhoop”, woorden die in een thriller zouden kunnen voorkomen, maar die wel de werkelijkheid weergeven en die realiteit is, dat je de laatste weken nauwelijks meer naar je portefeuille durfde te kijken, indien je was weggeweest. Je vroeg je af of je honderden of duizenden verloren had.
    Het besef drong tot je door, dat je eigenlijk ook niet een dag had mogen weggaan, zelfs geen halve dag, zelfs geen uurtje. En dan is beleggen niet leuk meer, voor jezelf niet en voor je familie niet. Misschien bent U van mening, dat koersdalingen er allemaal bijhoren. Nou, ik vind het niet normaal, dat Fortis en ING binnen enkele uurtjes zo maar even 6% tot 12% onderuit gingen, om over Randstad maar niet te praten. En ik ben het met Voda eens, dat we “kapot gebeukt worden.”

    Het vorenstaande schreef ik reeds op 2 februari naar aanleiding van een artikel van Voda en dat deed me besluiten om aan de zijlijn te gaan staan. Ik had op die dag nog niet kunnen vermoeden, dat Voda ongeveer 2 weken later zelf ook afscheid van de beurs zou nemen nadat hij mij zonder het te weten al tot een beursvaarwel had doen besluiten. Het kan verkeren, zei Bredero. En of het zo zijn moet moest ik vannacht toevallig naar beneden omdat onze hond aansloeg. Ik zag dat ik vergeten had mijn computer uit te schakelen. Ik keek even en zag dat afscheid bericht van Voda. Ik overwon mijn slaap en typte een posting, alsof het niet tot de ochtend wachten kon. Toen ik weer in bed stapte vroeg mijn vrouw “waar bleef je toch”. Oh niets loog ik. Groetjes van een sentimentele dwaas die zich thans geen blijmoedig Dikkertje Dap voelt.Ik voel me rot, hij laat een leegte achter,er was er maar één Voda.
    Kappi
  17. Bertus S 14 februari 2008 20:19
    Beste Voda, plots viel me je afscheidsposting op in de z.g. Top-tien............

    Heb je enkele keren "gesproken" op het Sopheon-forum en zoals Frank als opmerkte, je maakte óók op mij een rustige en betrouwbare indruk.

    Uit je relaas kan en mag ik opmaken, denk ik, dat je in werkelijkheid toch iets minder rustig bent, maar dat neemt niet weg dat ik je het allerbeste wens, zónder IEX maar mét partner in plezierige en gezonde omstandigheden.

    Bertus S.
  18. tegoed 14 februari 2008 21:22
    Ja,...............alweer iemand die eigenlijk niet te missen is. Eerst Benz, toen Flosz en een aantal andere trouwe (serieuze)posters en nu.... Voda ; er blijft (met alle respekt voor de enkele andere trouwe posters) niet veel over om s'avonds op dit forum nog naar uit te kijken. Natuurlijk , ik ben zelf ook een lezer en geen poster, omdat ik niet zoveel zinnigs heb te melden op gebied van biotechnologie en/of allerlei ingewikkelde beleggings-instrumenten, maar wel als lotgenoot (CRXl-aandelenbezitter)geinteresseerd ben in de inzichten van anderen. Ik heb dan ook groot respekt voor mensen als VODA, die hun kennis/inzichten belangeloos,ten koste van veel tijd ,willen delen met anderen.
    Voda, bedankt (met AB)en het ga je goed.
    Jan.
  19. [verwijderd] 14 februari 2008 22:00
    He Voda, ik wed dat ik je weer gauw terug zie op het forum. Een aantal dingen die hier geschreven zijn kan ik goed plaatsen, terwijl andere zaken wat meer nuance behoeven, mijns insziens.
    VBR: is al heel veel over gezegd; uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk om er al dan niet mee te werken, het verhaal dat de bank/broker het je opdringt is natuurlijk flauwekul.
    Casinovergelijkingen zijn er toch zeker wel, los van het gokelement; er is bij menigeen een gevoel van euforie als jouw aandeel spectaculair stijgt en je bent niet van het scherm weg te slaan,omgekeerd kun je redelijk depressed raken als jouw aandeel keldert en keldert.
    Ik heb echt wel het een en ander verloren in de loop der jaren op de beurs, euforie meegemaakt en ook stevig gebaald als ik de VBR moest aanvullen.
    Maar het verlies van geld is vervelend en meer niet, het verlies van een dierbare uit je omgeving is daar niet mee te vergelijken; dat is pas echt verdriet. Weest daarom zuinig op je partner want die wil je toch echt niet verliezen.
    En er moet hier geen sprake zijn van een grafstemming; je bent springlevend en besluit om iets anders te gaan doen nietwaar.
    Tot slot, jij keert hier wel weer terug, dat weet ik zeker. Alleen moet je jezelf aanleren om het met mate te doen zoals dat voor een hoop zaken geldt. Je kunt heel goed met jezelf afspreken dat je bijvoorbeeld een uurtje per dag besteed aan de beurs en niet meer.
    Ik vond het leuk communiceren met je en kwam je echt overal tegen en zoals bloed kruipt waar het niet kan gaan, zo is het ook met water (voda).

    Het ga je goed,
    Golfgep
80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.381
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.390
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.064
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.759
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.335
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.391
Allfunds Group 3 1.203
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.271
AMG 965 125.745
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.125
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.621
Arcelor Mittal 2.023 318.609
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.276
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.963
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.673

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht