Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

de hui en de junior mijnen

1.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 53 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 februari 2008 08:51
    quote:

    mjwerner schreef:

    Wat kodiak gekocht @ 2,81CAD. Wat is naar jullie mening de beste nieuwsbrief om je op te abonneren?
    Ik op 2,88 ;)
  2. [verwijderd] 27 februari 2008 08:53
    quote:

    wesmail schreef:

    Heeft iemand een mening over:

    SILVER DRAGON RES (SDRG.OB)Zilvermijnen China, Mexico. De laatste tijd erg gedaald.

    Zilverprijzen worden met opzet laag gehouden door enkele grote partijen?

    Silver Dragon Resources Inc. is a mining and metal company focused on the exploration, acquisition, development and operation of silver mines in proven silver districts globally. Silver Dragon's objective is to acquire silver mining assets that contain promising exploration targets, have highly leveraged, out-of-the-money silver deposits, and/or are producing properties with significant untapped exploration potential. It is management's objective to grow Silver Dragon into a significant silver producer by developing the Cerros Las Minitas and Erbahuo projects in Mexico and China respectively.
    Staat alleen op de OTC ??
  3. [verwijderd] 27 februari 2008 09:46
    ik heb het al eerder aangehaald, maar mijn these wordt steeds duidelijker. de juniors zijn aan de opmars begonnen. vergeleken met het laagste punt omstreeks 21 januari is de tsx-v nu zo'n 9% gestegen. en het gaat nu gestaag omhoog. kijk naar de goud en zilver prijzen, plus de spot prijzen voor de base metals en je kunt voorzien wat staat te gebeuren. ik heb zogauw de grafieken er niet bij, zit krap in mijn tijd, maar heb hier een tijdje geleden die van de dubbele bodem van de tsx gepost. dat was terugkijkend duidelijk het laagste punt en nu is de weg omhoog ingeslagen. trouwens inflatie en de fed/us$ doen de rest.

    uranium aandelen hebben lange tijd last gehad van een negatief kerend sentiment. hier lijkt ook verandering in te komen met een in ieder geval niet meer dalende spot uranium prijs. ook daar lijkt trouwens een stevige bodem te zijn gezet.

    de ontkoppeling met de dow is nog niet helemaal duidelijk, maar de eerste angel lijkt uit de credit crunch te zijn getrokken qua mogelijk zeer negatieve dow, in ieder geval qua alllesverzengend nieuws. bovendien zou het me niet verbazen als deze goud en zilverprijzen een echte terugval van de tsx zouden voorkomen en dus op termijn bij een aflatende dow toch een ontkoppeling zullen bewerkstelligen. bij een sell off lijkt het me minder opportuun dat ook goud en zilver verkocht zullen worden zoals in het verleden steeds pleegde te gebeuren. in het verlengde liggen de mijnen en juniors.

    peak olie wordt steeds meer geaccepteerd, ik wil hier nog even in herinnering roepen dat vorig jaar zomer op dit forum gerespecteerde posters riepen dat olie weer naar $30 zou gaan. een half jaar heeft veel veranderd in de perceptie van de gemiddelde belegger als je deze mensen zo kunt noemen. peak goud en zilver zullen ook hun intrede gaan doen in het algemeen geldende besef van de grondstof belegger. zeker niet op zo'n schaal als bij olie maar wel genoeg om het sentiment ten opzichte van de juniors sereius te doen keren.

    het zou me verbazen als de gebruikelijke periodiek onthouding voor de juniors vanaf april en mei dit jaar een grote rol gaat spelen, maar wellicht is het voor deze constatering nog wat vroeg.

    het worden mooie maanden, veel succes en grt, roos.

  4. [verwijderd] 27 februari 2008 15:06
    Noront heeft een nieuw gebied met mineralen ontdekt en is daarop gisteren omhoog gegaan. Zie Bericht van eergisteren m.b.t. Double Eagle Two. Eerder onderzoek vanuit de lucht heeft op Noronts Double Eagle gebied 8 orebodies aangegeven(dus 8 gebieden waar mogelijk het nodige gevonden gaat worden). Zie eerdere berichten op dit forum vanaf 25 feb. Niet iedereen is echter vol positief over de mogelijke waarde van Noront, omdat het Double Eagle gebied een moeras schijnt te zijn en het alhier aanleggen van infrastructuur en een mijn (volgens hen) vele miljarden gaat kosten en dit de waarde van het aandeel sterk nivelleert (als ook van de andere juniormijnbedrijven, die werkzaam zijn in dit gebied). Mochten er echter 8 ertsrijke en waardevolle gebieden door Noront op hun gebied bewezen worden, dan kunnen waarschijnlijk ook de meest negatieve mensen niet meer om de waarde die Noront in bezit heeft heen.
  5. [verwijderd] 27 februari 2008 22:03
    not tikt vandaag de 6,- cad$ weer aan en stijgt gestaag. romurs over een deIII hit, die ik overigens niet geloof. deII was nogniet verdisconteerd, en daar kwam vandaag vervolg op.
    dit is een geweldig spel en verre van over. zijn hier nog aru beleggers van het eerste uur, vraag me af of ze paralellen zien.
    long and strong not. grt roos
  6. willem1 27 februari 2008 22:12
    Ja Roos ben een bellegr in ARU van het eerste uur (30 cent en nog steeds in bezit) .. de NOT discovery is veel groter en gecompliceerder dan die van ARU. ARU wacht na twee jaar drillen nog steeds op de 2e discovery, had verwacht dat het bij NOT ook veel langer zou gaan duren.. nu DEII is ontdekt is er heel veel opwaarts potentieel .. volgens mij gaat dit hele verhaal iedereen verbazen .. maar dat heeft de massa pas over een jaar ofzo door..het feit dat Rob McEwen en andere Canadese groten groot zijn ingestapt spreekt boekdelen

    Willem Middelkoop
    www.discovery-investing.com

    ps .. let ook op HAT.V uranium discovery
  7. [verwijderd] 27 februari 2008 22:17
    Even voor de beelvorming :
    Er komt een bericht over een discovery laten we zeggen om 10.00 NL tijd. Aandeel spuit omhoog met bijv. 100%. Heeft het dan nog nut om aan te kopen als jij om 17.30 de berichten en gevolgen aanschouwt? De grote klapper heb je immers al gemist, of is het zo dat de dag erna ook meestal goed groen is ?
  8. willem1 27 februari 2008 22:27
    echt grote discoveries blijven weken/maanden/jaren stijgen ... vb.. ARU/KXL/NOT/SVM etc

    bij Grasberg, grootste mijn ter wereld vinden ze na 15 jr. nog steeds meer goud
  9. [verwijderd] 27 februari 2008 22:46
    quote:

    willem1 schreef:

    echt grote discoveries blijven weken/maanden/jaren stijgen ... vb.. ARU/KXL/NOT/SVM etc

    bij Grasberg, grootste mijn ter wereld vinden ze na 15 jr. nog steeds meer goud
    hi willem, mooie alert voor fancamp. ben ook al een tijdje lid van de fanclub.

    heb je een mening over de andere area plays. overweeg zelf spq, spider weer op te pikken. weliswaar grote hoeveelheid aandelen uitstaan maar ook grote landpackage in the mcfauld. john defur op agora en stockhouse is ook fan, ook van fancamp trouwens, en die geloofd er wel in, en nu bedoel ik weer spider. heb jij een opinie?
    grt, succes en bedankt voor je reply, roos
  10. [verwijderd] 27 februari 2008 23:55
    nog even iets anders, de tsx-vent vandaag stevig omhoog op forse omzetten. de dow daalt niet maar blijft ongeveer gelijk, s@p 500 down. de juniors zijn duidelijk aan zet.

    ook de meeste zinc mijnen stijgen weer. zilvermijnen zijn zeer goedkoop op dit moment, vergeleken met de huidige zilverprijs; de vraag is voor hoe lang nog. vooral de producers en bijna producers zullen als een raketje gaan, zogauw het nieuwe cijferseizoen van start gaat .

    nog een ander berichtje uit de mcfauld, fancamp sluit vandaag ook op hoogste punt 2,20 met forse omzet. dat is dus ruim 20% binnen een week.
  11. [verwijderd] 28 februari 2008 00:15
    quote:

    FransVanDongen schreef:

    Hoi Roos, Is het verstandig om nu in te stappen in SLW, PAAS, SSRI en SIL? Of heb je een betere tip?
    sorry frans, dat kan en durf ik zo niet beantwoorden. ik ken de meeste van de aandelen die je opnoemt alleen van naam. voorts weet ik niet wat voor risico's te kunt en wilt nemen etc,...

    ik zelf 'studeer' nogal op mijn aandeeltjes voor ik aanschaf. je kan bij stockhouse of op agoracom of op smartinvestor vast wel info over deze aandelen vinden.
    anders zijn er een aantal goeie nieuwsbrieven te krijgen, de discovery alert van middelkoop ken je vast wel.
    ik zelf ben, naast de alerts van middelkoop waar ik goeie ervaring mee heb, maar die eigenlijk voor de wat gevorderde resource investor bedoeld is volgens mij, de laatste tijd ook nogal keen op de service van john kaiser. dan heb je nog roulston en de coffin brothers, niet te verwarren met de coen brothers, je weet wel van die oscars uit hollywood, allemaal geologen en zo zijn er nog een stelletje, maar die vind ik minder. ook kun je overwegen een meer beschouwelijke nieuwsbrief aan te schaffen om meer algemeen inzicht te krijgen in de resource sector. tja je moet ergens beginnen denk ik, maakt niet zo ontzettend veel uit waar.

    mocht je er niet uitkomen laat maar weten, maar de komende dagen zit ik krap in mijn tijd en heb eigenlijk door de opwinding van de mcfaulds area van afgelopen dagen veel van mijn werk verwaarloosd, door te lang op het internet rond te hangen.

    succes en grt roos.
  12. [verwijderd] 28 februari 2008 00:16
    Zoek de kandidaten goed uit. Vergeet niet dat alles op een zeker moment gehyped wordt en maar een minderheid het ook echt redt. Als je naar voorgaande jaren kijkt is februari wel zo ongeveer de laatste maand dat de koersen nog wat doen. Na maart zakt iha alles weer in tot september. Dat was in elk geval het beeld van de laatste jaren. Het spel wat gespeeld wordt is absoluut in het voordeel van de canadezen. Wij lopen altijd achteraan. Het is voor hun blijkbaar een belangrijke bron van inkomsten, even afgezien van de grondstoffen zelf.
    Pacito
  13. [verwijderd] 28 februari 2008 00:36
    quote:

    roos 2000 schreef:

    dan heb je nog roulston en de coffin brothers, niet te verwarren met de coen brothers
    The coffin brothers, die behalve in wonderolie, grafkisten, winchesters en zadels ook in goudmijnen doen ;> .

    Coen brothers maken overigens fantastische films. Volg ze al sinds Barton Fink.

    Frans. Misschien een leuke silverpick, op nr 1 bij 'coach', oftewel mexico mike van smartinvestment.ca: silverstone resources. (excellon is overigens ook nog een prima koop. pas gepromoveerd naar de toronto stock exchange, en ze gaan de laatste dagen als warme broodjes over de toonbank. (misschien even een dipje bij 1,6-1,5 afwachten, want ze hikken weer tegen de all time high aan. (De volatiliteit van de mijnen blijft mij in elk geval verbazen...))

    Silverstone Resources (V.SST) $2.70
    The same management team from Capstone Mining is running SST, and this group has proven itself to be able to deliver shareholder value and carry a project from the concept stage to production. SST is my top choice because it is the only company in the sector that is fully leveraged to silver through purchased streams of silver production from other mines AND from a suite of development prospects in controls in 4 past producing silver mines in Mexico. The company has issued guidance for more than 2 million ounces of silver sales in 2008, with an average cost of $4/ounce. They are active to secure additional production streams, and are aggressively exploring at least 2 prospects, so the leverage should continue to grow during the year. The closest peer company is Silver Wheaton, with a market cap approaching $4 billion. SST has a market cap of less than 10% of SLW, so there is plenty of room for the market to bid the share price higher.

  14. [verwijderd] 28 februari 2008 00:38
    Bij HAT vandaag was het effect van de Coffin broertjes tip uit hun Hard Rock analyst duidelijk te merken met een plus van meer dan 100%.
    Belangrijk voor meer vertrouwen en investeringen in deze sector zijn nu of de verwachtingen/resultaten van turnaround/nieuwe PM/BM producers/explorers die al in staat geacht worden hun broek op te houden waar gemaakt gaan worden. De schrik van het Nova Gold verhaal zit er overal no goed in. En vergeet niet hoe goedkoop je overal nog steeds zelfs bij de huidige prijzen PM ounces & BM resources overal nog kan opkopen. Een van mijn favorieten HRG wist vorige week nog voor 10 miljoen $ voor ongeveer 25 miljard $ BM in een deal bijeen te sprokkelen los nog van exploratie en produceert dit jaar ook nog eens 180.000 ounces en bevestigde vorige maand meer high grade zilver dan welke miner dan ook het afgelopen jaar met een MC van slechts 150 miljoen meer dan bv NOT die nog over geen enkele resource in welke vorm dan ook beschik. Over Nemis en met name de voormalige warranthouders gonzen overigens nog steeds geruchten...maar goed prachtige acties vandaag met name in de Moly hoek CRESTON MOLY CORP(CMS.V) & mijn moly favoriet TTM RESOURCES INC.(TTQ.V)hou vooral deze goed in de gaten en zal hier binnenkort op terug komen. Excellon sloot ook nog eens op de high van de dag en het moet nu met de huidige prijzen mogelijk zijn het ongelovelijke bedrag van 1600 $+ per ton te minen... drilling en nieuwe 43-101 liggen in de pipeline en de olifant binnen bereik.De drillings bij FNC vangen deze week aan en zullen IMHO bepalend worden voor de toekomst van het hele Ring of Fire Mcfauld verhaal want als ze tegen gaan vallen dan......

    We zullen zien

    Succes

    GH

    PS de edelmetaalchat is vernieuwd nu ook met audio
    www.edelmetaal-info.nl/edelmetaal-fli...

    If you don't trust GOLD,the only asset with a 6000 year track record, do you trust the logic of taking a $1,000 pine tree, cutting it up, turning it to pulp, putting some ink on it, and then calling it one billion $ dollars?

  15. [verwijderd] 28 februari 2008 00:45
    quote:

    FransVanDongen schreef:

    Hoi Roos, Is het verstandig om nu in te stappen in SLW, PAAS, SSRI en SIL? Of heb je een betere tip?
    Breed spreiden. High River Gold is een hele mooie tip van Gung Ho, met misschien als enige 'maar' het feit dat ze in Rusland en Burkina Faso actief zijn. (maar ze bezitten ook 20% van pelangio, dat 50% van Detour Gold houdt...)

    Andere misschien interessante zilver aandelen:
    orka zilver
    aurcana (aun.v)
    sabina zilver
    hecla mining
    exellon (dus)

    Er is nogal veel te koop in juniorland; ik ken ze in elk geval niet allemaal...

    Maar als zilver blijft stijgen, kun je er min of meer van op aan dat de door jou genoemde aandelen vrolijk mee stijgen. Misschien wel eens een sell on the news/cijfers strategie, omdat her en der de kosten nogal eens willen tegenvallen. Al zal dat me de recente stijging van zilver... etc. etc.

    En weet je wat jij moet doen? Nee, niet naar de kamer van koophandel, maar enige stukken twd.v aanschaffen. Het management schrijft nog net niet letterlijk dat ze (ieg de detour assets) ergens in de nabije toekomst zullen worden uitgekocht.
  16. [verwijderd] 28 februari 2008 00:46
    Coen brothers maken overigens fantastische films. Volg ze al sinds Barton Fink.

    je zou bloodsimple een s moeten bekijken. is hun eerste. grt roos
1.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 53 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.980
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.604
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.859
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.471
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.187
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.757
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.519
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht