Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TITAN NL0010389508

Laatste koers (eur)

1,400
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    0 Gem. (3M) 2,9K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Geen moeite met mijn ontslag.

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2008 09:11
    Raman wil een flinke ontslagvergoeding. Ik heb op zich geen moeite met mijn ontslag, maar vooral met de manier waarop. Ik wil mezelf in de spiegel kunnen aankijken. Daarom ben ik zelf ook naar de rechter gestapt.”

    Raman heeft er een duidelijke mening over: „Het bestuur wil mijn ontslagpremie gewoon niet betalen.”

    En de aandeelhouders dan? Die blijven met lege handen en Raman rooft de tent leeg. De kas van Tie is leeg, maar mijnheer Raman gaat vechten over een ontslagvergoeding.

    Hans
  2. [verwijderd] 15 maart 2008 18:03
    De directe aanleiding voor het ontslag zijn eigenlijk twee zaken, legt Sundelin uit. ‘Het contract met facilitair bedrijf Samar en de deal met de Franse divisie van Tie Holding.’

    Samar, het facilitair bedrijf van Dick Raman’s broer Rob Raman, klaagde Tie Holding aan, omdat het bepaalde contractuele verplichtingen niet zou zijn nagekomen. De rechter stelde echter Tie Holding in het gelijk. Volgens Sundelin oordeelde de rechter ook dat de afspraken tussen Tie Holding en Samar ongeoorloofd waren wegens belangenverstrengeling.

    Aan de directeur van Tie Holding in Frankrijk zou Dick Raman een meerderheidsbelang in de dochteronderneming hebben beloofd, bij zijn vertrek als bestuurvoorzitter. Hierdoor zou Tie Holding aanspraak op de Franse divisie verliezen. Inmiddels is deze overeenkomst door de nieuwe directie van Tie Holding ongedaan gemaakt.

    Raman maakte de afspraken in de tijd dat hij nog bestuurvoorzitter was, maar ze werden pas door ontdekt in de eerste maanden van 2008, toen hij al was teruggetreden. ‘Het bestuur ging kijken naar de gemaakte kosten’, zegt Sundelin, ‘iets dat eigenlijk niet direct met bedrijfsvoering te maken heeft. En toen stuitten we op de onregelmatigheden.’

    Raman zegt dat de deals waar het om gaat enige jaren geleden in alle openheid werden gesloten. ‘Ze hebben gezocht naar materiaal om van mij af te komen, terwijl ik Tie 20 jaar op uiterst correcte manier heb geleid. Uiteindelijk hebben ze een flinterdunne zaak.’

    Sundelin zegt zich nu vooral te willen concentreren op het behouden en weer winstgevend maken van het noodlijdende bedrijf. Tie Holding verloor in het boekjaar 2006/2007 3,3 miljoen euro op een omzet van ongeveer 10 miljoen.

    Van Raman zijn Tie en Sundelin voorlopig nog niet af. Hij eist een ontslagpremie van een miljoen euro, zo laat het afgedankte boegbeeld in het Financieele Dagblad vol strijdlust weten.

    Raman wil zijn ontslagvergoeding van een miljoen euro laten financieren middels een aandelenuitgifte. Door de manier van werken van de laatste 20 jaren van Raman is de kas helemaal leeg, met dank aan alle die dit mogelijk hebben gemaakt middels geldstortingen.
  3. [verwijderd] 15 maart 2008 19:09
    Mijn speeltje en geldmaker is mijn ontnomen. Na twintig jaar moest de zakenman vorige week het veld ruimen bij Tie Holding, een beursgenoteerd softwarebedrijf. Het gedwongen vertrek is voor Raman tot daar aan toe. Hij kan er echter niet mee leven dat het huidige bestuur hem ook nog beschuldigt van misstanden. „Straks denkt iedereen dat Raman een boef is en gaat mijn reputatie naar de knoppen. Daar moet ik tegen in verweer komen.”
    Vanuit de VS geeft Dick Raman het interview aan deze krant. Over enkele weken zal hij echter weer terug moeten naar Nederland. Dan dient het kort geding over zijn ontslag. Een ontslag op staande voet, omdat hij in zijn tijd als topman op eigen houtje enkele omstreden deals zou hebben gesloten. Raman heeft er een duidelijke mening over: „Het bestuur wil mijn ontslagpremie gewoon niet betalen.”

    Volgens Raman startten de problemen binnen het bestuur begin 2006. Een investeerder, Peter van Schaick, meldde zich met een belang van 10%. „Hij wilde geld stoppen in bedrijven als de onze en koos ervoor om lang in Tie te blijven als aandeelhouder. Daarna breidde hij zijn belang zelfs uit naar 25%. Toen heb ik hem in de zomer van dat jaar tot adviseur benoemd.”

    In dezelfde periode kocht Tie Digital Channel. Bij dat bedrijf zat Jan Sundelin in de directie en hij kwam mee met de overname. Zo werd Sundelin directeur van Tie in Nederland, volgens Raman omdat Van Schaick hoog over hem opgaf. „Onder druk van Van Schaick werd voorgesteld om Sundelin ook te benoemen in de raad van bestuur. Ik had geen keus en moest die stap toestaan.”

    Raman constateert dat het resultaat van de Nederlandse activiteiten sindsdien ernstig is verslechterd. „Deze man heeft de tent slecht aangestuurd.”

    De eerste aanval op Raman vond plaats in de lente van 2007. „Van Schaick zou commissaris worden. Tijdens een gesprek een dag daarvoor zei de grootaandeelhouder ineens dat ik maar moest opstappen. Hij benoemde allerlei ’problemen’ binnen Tie en wilde zijn commissariaat afwijzen. Toen bleek dat de antwoorden op zijn vragen gewoon in het jaarverslag stonden, droop hij af en trad alsnog aan.”

    Volgens Raman heeft vooral Van Schaick hem daarna het leven zuur gemaakt. „Hij wilde alle macht naar zich toetrekken. Slechts commissaris Dick Benschop had daar grote moeite mee. President-commissaris Ton Veth en Van Schaick drukten echter vaak besluiten door en lichtten hem vervolgens in.”

    Vanaf september waren de verhoudingen ernstig bekoeld. De directie stelde voor een bemiddelaar aan te stellen, maar dat idee werd afgewezen. „Toen zei Van Schaick voor de tweede keer dat ik maar moest aftreden. Ik reageerde dat ze me dan maar de eerder afgesproken vertrekpremie van maximaal Î1 miljoen moesten geven. Dat hebben we niet, zeiden ze.”

    Uiteindelijk kwam Van Schaick in november 2007 met een compromis, waarbij Raman zou aanblijven als directeur in de VS en zou vertrekken als topman. „Ik wilde het beste voor Tie, en als grootaandeelhouder had Van Schaick ook de macht alles weg te stemmen, dus ik heb maar ingestemd. Daarna werd ik echter vanuit Nederland als een melaatse aangepakt.”

    In februari 2008 ging Raman terug naar Nederland voor de aandeelhoudersvergadering. Daar werd het langverwachte vertrek van Benschop aangekondigd. „Benschop was het gekonkel bij Tie gewoon zat.”

    Vervolgens ging Raman op vakantie. Hij werd echter gesommeerd om naar Nederland te komen. „Tijdens dat gesprek uitten advocaten van Tie tegen allerlei beschuldigingen. Mijn antwoorden waren onbelangrijk voor hen. Daarna stond ik op straat.”

    Uiteindelijk vindt Raman dat hij slechts op één punt gefaald heeft: een betere directeur vinden voor Tie Nederland. „Zij verwijten me nu van alles en dreigen zelfs in de media dat ze aangifte tegen me zullen doen bij het OM. Dit past in het proces om mij zwart te maken. Ik heb op zich geen moeite met mijn ontslag, maar vooral met de manier waarop. Ik wil mezelf in de spiegel kunnen aankijken. Daarom wil ik er nog één keer geld uitslaan.
  4. [verwijderd] 15 maart 2008 20:56
    Boeiend relaas. Raman denkt vast dat hij als oud-bestuursvoorzitter en nog steeds 14% aandeelhouder geen geheimhoudingsplicht heeft en praat honderduit over de ellende van Tie.

    Aardige beschouwing: Raman heeft jarenlang ja-knikkers om zich heen gehad (inclusief Benschop), de toetreding van niet-ja-knikkers Peter van Schaick en Jan Sundelin kon Dick niet managen. Wat een verschil met Jan Aalberts, die heeft het wel laten zien.

    Dit is de beleving van Dick, zijn werkelijkheid. Daar valt geen afbreuk aan te doen, of het de maatschappelijke werkelijkheid is bepaalt de rechter.

    2 essentiele punten zijn zwak in het verhaal van Dick:

    - De ontslagpremie:

    - niet Tabaksblat compliant (vrijblijvend, maar toch)
    - geregeld toen Dick nog 40% van aandelen Tie had en alle macht in handen had
    - in licht van structurele operationele verliezen die door een stroom van aandelenuitgiften gefinancierd zijn, veel en veel te hoog

    - De aanleiding van de problemen:

    - Dick stelt dat de problemen in 2006 begonnen nadat PvS een 10% belang opbouwde en later DC kocht. In het eerste kwartaal van 2006 speelde zich een managementdrama bij Tie NL af, tussen Dick en het management van Tie NL. Waarvoor een reorganisatielast van vele tonnetjes is genomen en tot een operationeel verlies van 696.000 in drie maanden heeft geleid. Uiteraard weer gefinancierd door aandelenuitgiften. Deze reorganisatie komt niet uit de lucht vallen en heeft een langere aanloopperiode. Vast kan komen te staan dat de problemen waarop Dick wijst er allang waren, en niet pas daarna met de komst van PvS zijn begonnen.

    Dit wordt voer voor juristen en rechters. Die worden er nu rijker van. Sorry beste aandeelhouders, nog geen zicht op verbetering.

    Mijn schatting: als de rechter Dick Raman in het gelijk stelt en een ontslagvergoeding van 1 miljoen toekent, zal faillissement worden aangevraagd. En dan heeft Dick niks, behalve een pakketje aandelen met een waarde van 0,01. En de aandeelhouders hebben ook niks. Dick zal ongetwijfeld proberen een deel van de boedel terug te kopen, misschien doet hij het wel bewust.

    Er wordt pas geld in Tie gestoken als dit probleem uit de wereld is. Als de rechter Tie in het gelijk stelt, staat de deur open voor een gezonde ontwikkeling en een aantrekkelijk toekomstperspectief.
  5. trott 19 maart 2008 08:38
    PRESS RELEASE: TIE Commerce promotes Brian Tervo to role of Chief Executive Officer

    Former TIE Commerce COO brings more than fifteen years industry

    experience to the job

    BURLINGTON, Mass.--(BUSINESS WIRE)--March 17, 2008--

    TIE Commerce, Inc., a leading provider of Business-to-Business eCommerce software, announced today that Brian Tervo has been named Chief Executive Officer. Mr. Tervo had previously served as Chief Operating Officer of the company.



    "As TIE Commerce continues to grow as a leading force in the eCommerce industry, we believe that the appointment of Brian Tervo to CEO and President is key in leading the dynamic expansion of our business in the US," said TIE Holding CEO, Jan Sundelin. "Brian Tervo is an experienced executive who has proven his leadership ability as the COO of the company and we are pleased to announce his promotion to the position of Chief Executive Officer."



    Mr. Tervo was named Chief Operating Officer in 2007 and his accomplishments in leading the company have been numerous. His has been instrumental in streamlining TIE Commerce´s overall operations, allowing him to work very closely with all aspects of the business and with personnel, unify core processes and provide oversight and supervision over day-to-day activities. During his tenure with the company, Mr. Tervo has provided outstanding leadership and strategic vision, and was instrumental in the successful launch of the company´s flagship offering TIE Kinetix(TM) into the US market.



    "This is an incredible honor and opportunity that TIE has bestowed on me and I look forward to expanding TIE´s presence in the U.S. marketplace even further," said Mr. Tervo. "I´m excited to usher in a new era of innovation and service, one that I´m confident will continue to uphold TIE´s dedication to its diverse client base."



    Prior to joining TIE Commerce, Mr. Tervo held a variety of positions in marketing, strategy, business development and operations at American Medical Response, Cyclone Commerce and DNS Worldwide.


    About TIE Commerce, Inc.


    TIE Commerce is a leading provider of B2B eCommerce software that bridges the gap between online and traditional business, enabling companies of all sizes to automate the exchange of business information electronically. TIE Commerce delivers TIE Kinetix(TM), a powerful electronic framework for business collaboration with software solutions for business-to-business integration, master data management, supply chain collaboration, digital channel communications, financial reporting and analytics. With over two decades of experience in electronic commerce, TIE Commerce today remains a key contributor to the development and implementation of global eBusiness standards. TIE Commerce corporate office is in Burlington, Mass. with additional offices in St. Paul, MN, the Netherlands and France. For more information, please visit: www.tiecommerce.com.


    CONTACT: TIE Commerce, Inc.
    Melinda Powers, 781-203-4482
    melinda.powers@tiecommerce.com

    SOURCE: TIE Commerce, Inc.
    Copyright Business Wire 2008


    (END) Dow Jones Newswires

    March 17, 2008 10:33 ET (14:33 GMT)


    Dat is dan ook weer opgelost. Hopelijk heeft de man een beetje haar op zijn tanden, heeft hij een goede rekenmachine en kan hij het ganse team goed aansturen. De volgende maanden worden immers cruciaal voor TIE.

    groetjes
    Trott
  6. [verwijderd] 3 april 2008 20:09
    AMSTERDAM (DFT) - Dick Raman, ex-topman en oprichter van Tie Holding, is een schikking overeengekomen met het softwarebedrijf over de voorwaarden van zijn vertrek. Dat melden bronnen rondom de kwestie aan DFT.
    De rechtszaak werd gehouden, omdat het huidige bestuur van Tie Raman geen vertrekpremie wilde meegeven. De reden voor zijn ontslag op staande voet, begin maart, was namelijk dat de directie ‘ernstige onregelmatigheden’ had geconstateerd.

    Nu is toch afgesproken dat Raman nog maximaal twee jaar in dienst blijft als adviseur van Tie Commerce, zo laten de ingewijden weten. Het huidige bestuur van Tie zal geen verdere juridische stappen meer tegen de ex-topman.

    Raman heeft gezien dat er niet meer geld is en weet dat er niet meer uitgehaald kan worden.
6 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht