Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Nationale Bank van Belgie

350 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 maart 2008 19:32
    laatste regels zijn weggevallen in posting fff, daarom nogmaals, let wel : vóór de duer van de aandeelhoudersvergadering ??? :

    Nationale Bank overweegt dividendpolitiek bij te sturen
    De Nationale Bank (NBB) overweegt haar dividendpolitiek aan te passen. Dat zei gouverneur Guy Quaden maandag op de jaarvergadering van de NBB, die traditioneel in een lange en bitse woordenwisseling met de ontevreden minderheidsaandeelhouders van de centrale bank uitmondt. Dat schrijft De Tijd maandag op zijn website.
    "Er kan worden nagedacht over een wijziging van het dividendbeleid, maar dan niet in het tumultueuze klimaat van deze namiddag. En we laten ons ter zake ook niet onder druk zetten", verklaarde Quaden.

    De uitspraken zijn opmerkelijk. Tot nog toe zweerde de Nationale Bank bij haar traditionele dividendpolitiek, waarbij het dividend jaarlijks ongeveer met de inflatie opgetrokken wordt. Dit tot onvrede van de minderheidsaandeelhouders van de NBB, die al jaren een hogere uitkering eisen.

    De actiegroep NBB4ever voerde daarom actie voor de deuren van de aandeelhoudersvergadering. Tientallen kleine aandeelhouders waren getooid met een groen petje van de vereniging. (TIP)

    19:09 - 31/03/2008

  2. snorro1 31 maart 2008 21:07
    Ik was er vandaag bij, het begon al geheel verkeerd. Erik wilde de stemopnemer van kbc overnemen. Volgens Quaden kon dat niet volgens de statuten. We moesten de wet naleven.(hoongelach). Na lang heen en weer gebral hebben we de vergadering verlaten en zijn naar buiten gegaan waar opnames werden gemaakt door de vrt. Na de middagpauze wederom een schorsing.Quaden en co riepen dat als het je niet aanstond verkoop je toch je aandelen. Bij de behandeling van de diverse vragen waar veel omheen gedraaid werd. Uiteindelijk zei Quaden inderdaad dat ze het dividendpolitiek zullen heroverwegen alleen in een rustige vergadering. Ik ga koffie drinken.
    Ps aandelen gewoon vast blijven houden. Ik vind de mannen van het bestuur knap zenuwachtig.

    gr snorro
  3. [verwijderd] 31 maart 2008 22:01
    wWat een dag! Stikkapot!

    Het was een groot succes (oof wat had u gedacht)

    Er vallen vele dingen te zeggen maar 1 iets moet me nu al van het hart: één van de vrouwelijke bestuurslui verklaarde expliciet dat het goud van de NBB is; ze heeft het zelfs bevestigd (op ons vraag)

    dan is het goud ook van ons natuurlijk zodat de intrinsieke waarde van 17.000EUR vlotjes overeind blijft(of wat had u gedacht)

    dank aan alle nederlandse aanwezigen: er waren er inderdaad een vijftigtal.

    mvg

    p.s.: nu gaan we in mei terug naar ECB en Trichet
  4. [verwijderd] 31 maart 2008 22:07

    Nationale Bank van Belgie? Wat zijn ze toch vreemd daar. Volgens mij heeft een aandeelhouder daar niets te zoeken. Het is gewoon idioot dat het niet echt nationaal is. Compleet nationaliseren die hap en uitroken die geldwolven.

    Het is maar een mening, maar ik ben zo simpel de mening te hebben dat de nationale bank in overheidshanden hoort.

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 31 maart 2008 22:17
    heb nog ff snel de posting van Peter gelezen.

    en ik kan zeggen dat wij natuurlijk verwacht hadden dat die bestuurslui niet gingen inbinden: da zou schoon zijn!!!

    het enigste dat er bij die mensen uitkwam vandaag was: de wet dit en de wet dat; of nog: als ge niet akkoord zijt, moet ge maar naar de rechtbank; of nog: als ge nie content zijt met de koers, moet ge u aandelen maar verkopen, enz enz

    maar ik herhaal: we vinden het vanzelfsprekend dat ze niet op onze eisen ingaan want ze denken dat ze de wet aan hun kant hebben

    wat we vandaag bereikt hebben onder andere, dat is dat de wanpraktijken op televisie ter sprake zijn gekomen, en dat het in de kranten zal staan morgen en dat de ECB daarbij in slecht daglicht gesteld wordt en zo uiteindelijk de belgische regering zal aanporren een compromis uit te werken.

    want het goud is daar en het is van ons; dat hebben ze zelf impliciet toegegeven door te zeggen dat het goud van de NBB is.

    mvg

  6. jokus 31 maart 2008 22:31
    Goed gezegd krach , zo voel ik het ook aan.We hebben echt wel wat bereikt vandaag in Brussel.De ogen gaan stilletjes open bij velen,maar we mogen niet opgeven en verslappen. De aanhouder wint zeggen ze bij ons! Op hoop van zege!
    Groetjes vanuit het verre België.
    Jo.
  7. [verwijderd] 1 april 2008 08:31
    Was me dat het dagje wel daar in Brussel op de Warmoesberg.
    Hoe die bestuurders van de NBB zich alle bochten wringen om de kleine aandeelhouder met een kluitje in het riet te sturen.
    En dan die pipo van KBC die van zijn baas opdracht gekregen heeft om mee te huilen met de wolven in het bos.
    Zielig die man.En wat een hypocriete bank die KBC.
    Mooi speetch van die Nederlander die uit het noorden van Nederland kwam en nog nooit zulke vergadering had meegemaakt.Het leek volgens hem wel wat op Zimbabwe.
    Ik ben een agrariër zo vervolgde hij en wij staan bekend om onze zuinigheid,maar hier zijn ze wel heel zuinig geef eens sigaartje uit eigen doosje vroeg hij aan de bestuurders en doe ons een onsje goud dan gaan wij allen tevreden naar huis zo besloot hij.

    De enige die wat zinnigs te zeggen had onder de bestuurders was Peter Praet van de rest voornamelijk Quaden en Coene was een hoop bullshit.

    En hebben ze alles goed genoteerd in de notulen?
    Of hebben ze zo maar wat op papier gezet wat hen goed uitkomt?
  8. [verwijderd] 1 april 2008 10:03
    nope: er is niets opgenomen in de notulen; de bestuurslui weigerden; enkel als BIJLAGE bij de notulen, wat natuurlijk niet hetzelfde is.

    ze zouden misschien overwegen om in de toekomst het aandeel in honderd te splitsen om zo de liquiditeit te bevorderen.

    waar ik mij aan stoor, dat is het non-event over de eventuele verhoging van het dividend; interesseert me helemaal niet om volgend jaar 10 euro per aandeel meer te ontvangen!

    Dat is gewoon een poging om zich te verschuilen achter de gepleegde diefstallen; enkel een poging om de aandacht wat te verschuiven; maar da zal nie pakken natuurlijk.

    mvg
  9. [verwijderd] 1 april 2008 11:28
    quote:

    jonas schreef:

    Nationale Bank van Belgie? Wat zijn ze toch vreemd daar. Volgens mij heeft een aandeelhouder daar niets te zoeken. Het is gewoon idioot dat het niet echt nationaal is. Compleet nationaliseren die hap en uitroken die geldwolven.

    Het is maar een mening, maar ik ben zo simpel de mening te hebben dat de nationale bank in overheidshanden hoort.

    Groet, Jonas
    Hei vriend, tot op vandaag heeft de Belgische Staat nog geen enkele cent in de NBB geïnvesteerd. Het kapitaal is voor de volle 100% aangedragen door de privé aandeelhouders.

    Bijna ALLE centrale banken zijn destijds opgericht met privé kapitaal omdat het zeer risicovolle ondernemingen waren en de staten niet over het nodige kapitaal beschikten om zo'n bedrijf op te starten.

    In de meeste landen hebben de regeringen van de naoorlogse situatie gebruikgemaakt om de centrale banken te nationaliseren. In België heeft men dat niet gedaan. Is dat de schuld van de privé aandeelhouders?

    De NBB is een beursgenoteerd bedrijf:
    1.vindt U dat bestuurders van een beursgenoteerd bedrijf de statuten moeten eerbiedigen?
    2.heeft men bij een beursgenoteerd bedrijf het recht om aan één aandeelhouder 50.000 euro per aandeel uit te keren en aan een andere aandeelhouder niks?
    3.moeten volgens U politici en belangrijke mensen de wet naleven of moeten enkel gewone burgers gestraft worden als zij een misdrijf plegen?
    4.Waarom noemt U mensen die bestolen worden geldwolven?
  10. [verwijderd] 1 april 2008 11:30
    Wij hebben meer Nederlandse aandeelhouders nodig op die AV!

    Wie helpt ons daarbij?

    De onderwaardering is enorm!
    Het amusementsgehalte is bijzonder hoog!
  11. forum rang 7 ffff 1 april 2008 13:30
    Beste mensen,

    Het AMUSEMENTSWAARDE mag dan bijzonder hoog zijn, we zitten hier wel als beleggers.

    Ik kom er toch even op terug omdat mijn belangrijkste posting in dit draadje aan het begin staat. Al véél jaren volg ik NBB nauwgezet en als je vandaag, het NIET te kopiëren grote artiekel in de Tijd leest:
    Algemene Vergadering NBB is een groot circus, met een uivoerige verslaggeving over al die incidenten die zich daar alweer hebben voorgedaan, dan heeft dat natuurlijk veel amusementswaarde, wat gemakkelijk wegleest en veel wenkbrauwen doet fronsen, maar....wat een HERHALING van vroegere zetten en toestanden en opstandjes was en is.

    Eigenlijk verschilde de vergadering niet veel van de vorige "shows". Uiteindelijk staat "iedereen" er wat bedrempeld bij, zie de commentaren in De Tijd.

    Ook deze, ZOVEELSTE rumoerige vergadering gaat weer betijen. En de regenten hebben aangegeven dat ze zich niet onder druk laten zetten.
    Daar ben ik dan ook zeker van, dus heeft een hoop van die heisa, drukte en carnaval uiteindelijk ook niet veel waarde.

    Deze posting is NIET bedoeld om de initiatiefnemers voor het hoofd te stoten, maar meer om op een gegeven moment de balans op te maken of al die acties nou wel zin hebben.

    Zoals ik al enkele jaren geledn constateerde: Het gaat om de uitkomst van PROCESSEN en zolang ze de belangrijke processen keer op keer verliezen, houdt het eigenlijk grotendeels op, ook al ben je overtuigd van je eigen gelijk en ook al heb je allemaal een mooi groen petje op en maak je veel kabaal.

    En nu mijn gewaagde voorspelling, vooral bedoeld voor beleggers als Novastar:

    Zolang de regeringscoalitie in België zo fragiel is, als hij op dit moment is, gaat men ZEKER NIET zijn vingers eraan branden om in een zeer moeilijk en emotioneel geladen dossier verrijkende beslsissingen te nemen. Dus laat men dit hete hangijzer, dat al zoveel jaren op een oplossing wacht, geweoon liggen. Daarvoor is de politieke situatie in België helemaal niet rijp om welke beslissing dan ook te nemen. Want wat je ook beslist: Er is altijd een belangrijke politieke groep die ertegen is.

    Pas wanneer België in een veel STABIELER politiek vaarwater is terechtgekomen en wanneer de economische toestand er (redelijk) goed uitziet, heb je een kans dat men bij de NBB spijkers met koppen gaat slaan.

    Maar nu...? Ik geloof er beslist niet in en als zodanig blijft een investering, volgens mij, in alle eerlijkheid , in NBB "dood geld".

    Vond het WEL boeiend om hier in deze draad weer al die argumenten terug te lezen, maar ik blijf bij mijn uiteindelijke conclusie: Een belegging in de NBB is er eentje voor op héél lange termijn. Zeker ook weer na de toestanden van gisteren....

    Peter
  12. [verwijderd] 1 april 2008 13:37
    Beste Peter sta me toe U te zeggen dat U zich vergist.

    De situatie is onhoudbaar geworden en men dreigt volledig de controle te verliezen. In Frankfurt staan alle signalen op rood.

    Heeft U het filmpje op youtube al bekeken?

    De onafhankelijke directeurs zijn verschillende keren moeten gaan lopen en hebben geen enkel argument om hun onrechtmatige daden te rechtvaardigen. Ze kunnen niet antwoorden op de meest essentiële en eenvoudige vragen en als er vragen gesteld worden over wat waar thuishoort dan zegt men ten einde raad "het zit in de pot".

    Het belangrijkste gisteren was zeker het feit dat de directie voor het eerst moest toegeven dat het goud wel degelijk eigendom is van de Bank en dus van haar aandeelhouders.

    Laat me nogmaals herhalen dat U zich vergist omtrent die zeer lange termijn.
  13. [verwijderd] 1 april 2008 14:42
    Als je er niet in geloofd wel post er dan niet over.
    Heb je nog aandelen NBB of niet?
    Indien je geen aandelen hebt en je geloofd er niet in laat het dan voor wat het is.
    Geen oeverloos gelul.
    Punt uit.
  14. [verwijderd] 1 april 2008 14:56
    rustig SImi, je overdrijft een beetje.

    Peter zijn post is juist wél heel waardevol, waren er maar wat meer die ongezouten hun mening gaven.

    nee nee, iemand als Peter die zo ongezouten zijn gedacht zegt over de koersontwikkeling op langere termijn, verdient krediet!! en nog geen klein beetje ook

    daartegenover staat de repliek van Noshirt, de bezieler en oprichter van de actiegroep 'nbb4ever'; die overtuigd is dat alles in een compromis wordt gegoten op kortere termijn dan deze waar Peter naar suggereert

    en dit is nu eens een aandeel waar je moet 'inzitten' want het moment dat men aankondigt dat er een extra dividend komt van 500EUR per aandeel, dan is het natuurlijk te laat om in te stappen want de 'ask' zal op 6500EUR staan dan

    mvg
  15. [verwijderd] 1 april 2008 15:06
    quote:

    simi500 schreef:

    Als je er niet in geloofd wel post er dan niet over.
    Heb je nog aandelen NBB of niet?
    Indien je geen aandelen hebt en je geloofd er niet in laat het dan voor wat het is.
    Geen oeverloos gelul.
    Punt uit.
    Beste Simi500,

    Iedereen heeft natuurlijk het recht om zijn mening te uiten en zeker als dat op een fatsoenlijke manier gebeurt zoals Peter dat hier gedaan heeft. Ik apprecieer trouwens zulke tussenkomsten want die geven mij de kans om te reageren zodat de zaak klaarder wordt voor de mensen. Want dat de zaak niet duidelijk is voor de beleggers staat als een paal boven water. Anders valt die enorme onderwaardering uiteraard niet te verklaren.

    Met vriendelijke groeten,

    Noshirt.
  16. [verwijderd] 1 april 2008 15:09
    Rustig simi rustig.
    Heeft die man aandelen van NBB of niet?
    Als hij er niet in geloofd kom er dan niet over lullen?
    Ik ben ingestapt destijds aan 1300€ en heb geduld.
    Als men denkt snel geld te verdienen met dit aandeel is men aan het verkeerde adres.
350 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.528
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.544
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.146
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.614
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.403
AMG 965 126.171
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.143
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.182
ASR Nederland 18 4.128
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht