Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Nationale Bank van Belgie

350 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 april 2008 11:04
    Ik heb dat filmpje op Youtube bekeken. Wat me opvalt is dat de bestuurders niet achter hun tafel zitten om vragen te beantwoorden?

    Het lijkt erop dat de man met het groene petje de vergadering leidt...of was die toen geschorst?
  2. [verwijderd] 9 april 2008 13:22
    quote:

    X@nder schreef:

    Ik heb dat filmpje op Youtube bekeken. Wat me opvalt is dat de bestuurders niet achter hun tafel zitten om vragen te beantwoorden?

    Het lijkt erop dat de man met het groene petje de vergadering leidt...of was die toen geschorst?
    De man met het groene petje is Erik Geenen, de oprichter en bezieler van de actiegroep NBB4ever (met gelijknamige website). De actiegroep komt op voor gelijke rechten voor de minderheidsaandeelhouders. Deze laatste groep wordt sinds jaar en dag onrechtmatig bestolen.

    De aandeelhoudersvergadering werd inderdaad geschorst omdat ze geen argumenten vonden om hun wanpraktijken te rechtvaardigen.

    Toen op een gegeven moment aan 1 van de onafhankelijke directeurs werd gevraagd wat er met bepaalde gelden gebeurd was, antwoordde deze doodserieus: "Die gelden werden in de pot gedaan"!!

    Echt gebeurd, niet te geloven toch???

    En toen de bestuurslui het auditorium verlieten (direct na de schorsing), zijn ze eens goed gaan roeren in die pot om alles te interpreteren zoals zij dat willen.

    In september gaan we naar de ECB in Frankfurt...

    mvg
  3. [verwijderd] 9 april 2008 13:28
    Erik Geenen, alias 'Noshirt'...ik vind dat het tijd wordt dat Erik hier eens op de IEX vertelt hoe hij aan zijn (bij)naam komt...geen toeval hoor!!!
  4. [verwijderd] 9 april 2008 14:22
    Ik zal even een toelichting geven op mijn achtergrond wat betreft activistische aandeelhouder. Ik ben secretaris en penningmeester bij de stichting TeleNee. Deze stichting komt op voor de belangen van de minderheidsaandeelhouders van Versatel. We hebben daar een lange strijd gevoerd tegen alle misstanden die daar gebeurd zijn, zowel bij AVA's als de Ondernemingskamer in Amsterdam. Ook al hebben we enkele kort gedingen gewonnen, het blijft uitermate lastig om je gelijk te halen.

    Maar wat dat betreft zeg ik altijd: "de aan(deel)houder wint".

    Het lijkt mij dat er naar het Europese Hof gestapt zal moeten worden om in jullie kwestie gelijk te kunnen krijgen. Wat dat betreft is het ook wel een uniek dossier: een centrale bank van een lidstaat, speciale (nationale) wetgeving omtrent deze bank en private (oprichters) aandeelhouders van de bank. Wat belangrijk is, is om de nationale wetgeving van Belgie te toetsen aan de Europese wetgeving. Wanneer het in strijdt is met "Europa", gaat dit boven de nationale wetgeving. Al met al een lange weg te gaan, maar zeker niet onmogelijk.

    Ook sluit ik niet uit dat op termijn de nationale banken langzamerhand zullen verdwijnen. De Europese centrale bank heeft namelijk al de belangrijkste bevoegdheden gekregen. We komen dan op nieuwe terreinen voor wat betreft "overgangsmaatregelen" Hoe dit zal uitpakken voor de (minderheids)aandeelhouders weet ik niet, dus wat dat betreft is vol(op) onzekerheid.

    Doch vind ik het goed dat particuliere aandeelhouders in opstand komen tegen dit soort praktijken. Het is belangrijk niet zomaar over je heen te laten lopen door grote aandeelhouders. Is het voor jullie misschien een idee om in contact te komen met grotere activistische aandeelhouders? Bij Versatel hebben wij destijds een alliantie gesloten met een vijftal private equity partijen en hedgefunds. Toen controleerden we 17% van het aandelenkapitaal. Door hun juridische bijstand, kennis en macht kun je een grotere vuist maken richting het bestuur.

    Idee?
  5. [verwijderd] 9 april 2008 18:53
    Beste X@ander,

    In het geval van de NBB zal het een strijd blijven van de kleintjes tegen de rovers. Professionele beleggers kunnen het zich niet veroorloven om in de clinch te gaan met een centrale bank en de toezichthouder. Er zijn er al enkele geweest doch die hebben om één of andere reden telkens hun positie moeten liquideren.

    Op Europees vlak staan we sterk omwille van de onteigening zonder compensatie die in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens doch deze zaak zal niet door een rechter opgelost worden. Het gaat erom om de druk zodanig op te voeren dat dat compromis er zo snel mogelijk komt. Daarvoor hebben we de steun van zoveel mogelijk aandeelhouders nodig, niet-Belgen tellen voor twee!

    Vergeet niet dat onze tegenstrevers geen argumenten hebben. Dat is de reden waarom ze weigeren om te praten. Als ze zien dat ze geen kant meer opkunnen zullen ze echter wel op het appèl verschijnen.

    Met vriendelijke groeten,

    Noshirt.
  6. [verwijderd] 9 april 2008 21:52
    quote:

    noshirt schreef:

    Het gaat erom om de druk zodanig op te voeren dat dat compromis er zo snel mogelijk komt. Daarvoor hebben we de steun van zoveel mogelijk aandeelhouders nodig, niet-Belgen tellen voor twee!

    Op Europees vlak staan we sterk omwille van de onteigening zonder compensatie die in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens doch deze zaak zal niet door een rechter opgelost worden. Als ze zien dat ze geen kant meer opkunnen zullen ze echter wel op het appèl verschijnen.
    Maar, kun je me uitleggen hoe je de druk wilt opvoeren? Op de AVA kun je weinig bereiken omdat je nooit een meerderheid van stemmen kunt behalen. Dat heb ik al eerder gemerkt bij Versatel samen met John de Mol.

    Hoe wil je bewerkstelligen dat ze geen kant op kunnen als je zegt dat het niet opgelost zal worden door een rechter?

    Ik ben echt benieuwd, omdat ik interesse heb in het dossier. Daarom ben ik benieuwd naar jullie plan van aanpak.
  7. [verwijderd] 10 april 2008 10:07
    We moeten vandaag beginnen met:
    1.er voor te zorgen dat volgende week zaterdag de groene petten de VFB happening niet ongemerkt laten passeren! Hoe meer groene petten er daar rondlopen hoe meer indruk we zullen maken. Op het filmpje van YouTube zie ik verschillende persoonlijke vrienden zitten met de groene pet op hun zetel of op hun knie. Dit is onbegrijpelijk, de politiek benoemde marionetten waren niet verlegen toen ze meer dan tien miljard euro wegsluisden naar de vrienden die hen benoemd hadden en ze zijn niet beschaamd als ze de meest idiote verklaringen afleggen. Wij moeten fier zijn op die groene pet! De onafhankelijke directeurs van de NBB hebben alle redenen om beschaamd te zijn, wij niet;
    2.er voor te zorgen dat de Algemene Vergaderingen van o.a. KBC, Bekaert, Fortis en die van ING in Amsterdam niet onopgemerkt voorbijgaan. Dat zijn stuk voor stuk AV waar minstens tien groene petten zouden moeten zijn! Op die van KBC zouden er minstens 50 moeten rondlopen! De Belgische media heeft voor het eerst echt interesse in de situatie van de kleine aandeelhouders van de NBB. Voor het eerst krijg ik echt positieve reacties van Belgische journalisten die beginnen te begrijpen hoe de vork aan de steel zit. De overwinning ligt voor het grijpen, we moeten ze wel willen pakken natuurlijk;
    3.de voorbereidingen voor het bezoek aan de ECB in september!
    4.de voorbereidingen voor de propagande voorstellingen van de politiek benoemde marionetten van de NBB naar aanleiding van de voorstelling van het jaarverslag over de Belgische economie in februari, maart 2009! We moeten daar niet mee wachten tot januari 2009, we moeten daar vandaag mee beginnen!
    5.de voorbereidingen voor de volgende AV en het motiveren van de aandeelhouders om daar aanwezig te zijn! Maandag 30 maart 2009 zet het vandaag reeds in jullie agenda zodat er volgend jaar geen ongelukken gebeuren. Veel te veel medestanders hadden dit jaar een vakantie geboekt, dat iedereen nu eens voor één keer prioriteit geeft aan deze zaak. Probeer vandaag nog een aandeelhouder over de streep te trekken of iemand te overhalen om aandeelhouder te worden tegen de huidige belachelijke koersen!
  8. [verwijderd] 10 april 2008 10:08
    Onze onafhankelijke politiek benoemde gouverneur schermt iedere keer weer met het idiote argument dat slechts een kleine minderheid van de aandeelhouders niet tevreden is. Ook dit jaar kwam hij weer aandraven met het argument dat er maar een paar duizend aandelen vertegenwoordigd waren op de AV.

    Enkele opmerkingen hieromtrent:
    1.Iedereen weet echter dat de meeste aandeelhouders slechts één aandeel of een fractie van hun positie deponeren om zo'n vergadering bij te wonen.

    2.Ik ben nog geen enkele aandeelhouder tegengekomen die mij verteld heeft dat hij uit genegenheid voor de politiek benoemde marionetten van de NBB genoegen wenst te nemen met het laagste van de twee volgende bedragen:
    3.000 euro per aandeel;
    11.500 euro per aandeel.
    Welke aandeelhouder zou voor 3.000 euro per aandeel kiezen als hij er 11.500 zou kunnen krijgen?

    Zouden die onafhankelijke directeurs van de NBB echt zo wereldvreemd zijn of houden ze zich gewoon van de domme?
    Volgens mij is de kans groot dat zij met hun Ivoren Toren Mentaliteit in hun eigen dwaasheden geloven.
  9. [verwijderd] 10 april 2008 10:19
    Beste X@nder,

    Voor onze tegenstanders was de enige manier om deze zaak te winnen er voor te zorgen dat ze zoveel mogelijk uit de actualiteit en de pers gehouden werd. De wet wijzigen en zodoende alle rechtzaken in België winnen was een schitterende strategie om de interesse te laten wegkwijnen.

    Hun strategie heeft jammerlijk gefaald en de geest is uit de fles. Met jullie steun zullen we kunnen bereiken wat nog nooit zonder geweld gelukt is. Voor het eerst in de geschiedenis zullen zeer machtige mensen die wetten kunnen veranderen, journalisten kunnen laten zwijgen en over ongelimiteerde middelen beschikken door kleine garnalen verslagen worden. Vergeet in dit dossier ook niet de belagen van de ECB. Hoe kijkt men in Frankfurt naar dit dossier dat het imago van de ECB flink zou kunnen beschadigen? Denkt U dat men in Frankfurt blij is dat de NBB, die ongeveer 3% van de ECB bezit voor onherstelbare reputatieschade zou kunnen zorgen?

    Wat is het belangrijkste actief van een centrale bank? Waarom geloven mensen in papieren geld? Omdat de mensen geloven in de onafhankelijkheid, de bekwaamheid en de reputatie van de mensen die deze instellingen leiden. Als dit vertrouwen ondermijnd wordt, zeker in tijden van een grote financiële crisis zoals we die vandaag kennen, kan dit tot onherstelbare schade leiden. Geloof me dat men bij de ECB hoogst bezorgd is over deze zaak.

    Met vriendelijke groeten,

    Erik Geenen.
  10. [verwijderd] 10 april 2008 10:19
    quote:

    krach033 schreef:

    [quote=X@nder]
    Ik heb dat filmpje op Youtube bekeken. Wat me opvalt is dat de bestuurders niet achter hun tafel zitten om vragen te beantwoorden?

    Het lijkt erop dat de man met het groene petje de vergadering leidt...of was die toen geschorst?
    [/quote]

    De man met het groene petje is Erik Geenen, de oprichter en bezieler van de actiegroep NBB4ever (met gelijknamige website). De actiegroep komt op voor gelijke rechten voor de minderheidsaandeelhouders. Deze laatste groep wordt sinds jaar en dag onrechtmatig bestolen.
    Eric Geenen is Noshirt.
  11. [verwijderd] 10 april 2008 23:16
    nieuw feit:

    de jaarrekening van de BIS is uit.

    daaruit blijkt dat de NBB daar een belang in heeft van bijna 10%

    waardoor de "onbetwiste intrinsieke waarde" OP DIT EIGENSTE MOMENT reeds is opgelopen van 6900EUR naar 7900EUR (t.o.v. een beurskoers van 3000euro)

    en op het einde van het boekjaar zullen we dus makkelijk aan 8500EUR zitten (we praten hier dus nog steeds over een bedrag dat door niemand betwist wordt!!)

    ongelooflijk toch, deze onderwaardering??!!

    en vergeet niet dat de NBB een goudvoorraad heeft van 4miljard EUR terwijl de beurswaarde van de NBB maar 1,25miljard EUR bedraagt!!

    mvg
  12. [verwijderd] 11 april 2008 11:41
    In 2004 vuurde onze onafhankelijke gouverneur een torpedo af op een kleine aandeelhouder die hem een dief durfde noemen. Daytraderke deed dit nadat de gouverneur de minister van financiën de kleine aandeelhouders van de NBB goudrovers en speculanten had genoemd. Dit was nog in een periode waar de NBB alles onder controle had en men ontevreden aandeelhouders wilde intimideren om hen het zwijgen op te leggen. Tegen Daytraderke werd een zwaar ondezoek gestart, hij werd geschaduwd en in zijn strafdossier zitten zowaar foto's van zijn winkel en het interieur daarvan!

    Daytraderke noemde onze onafhankelijke gouverneur een dief nadat die ons goudrovers en speculanten had genoemd. Hoe men een gedelegeerd bestuurder van een beursgenoteerd bedrijf moet noemen, die miljarden euro's uit de reserves doorschuift naar één van de aandeelhouders en de rechten van de andere aandeelhouders negeert, weet ik niet? Als diezelfde gedelegeerd bestuurder die zichzelf onafhankelijk noemt zulks uitvoert zonder enig verzet aan te tekenen tegen degenen die hem verplichten om dit te doen en dan de aandeelhouders die protesteren te land, te zee en in de lucht den duvel gaat aandoen dan zijn er veel straffere bewoordingen van toepassing dan dief.

    Doch de minderheidsaandeelhouders van de NBB zijn vergevingsgezind en in tegenstelling tot de onafhankelijke directeurs nog steeds bereid om een dialoog aan te gaan niettegenstaande zij door hun tegenstrevers uitgescholden worden als goudrovers, speculanten en sekteleden.

    Maar soit, de correctionele rechtbank in Brussel behandelde dus gisteren de zaak van Daytraderke doch helemaal op het einde van de zitting werd alles ongedaan gemaakt omwille van het feit dat de Voorzitter van de Rechtbank zich realiseerde dat hij de Raadkamer had voorgezeten die deze zaak had doorverwezen naar de Correctionele Rechtbank.

    De zaak komt terug voor op donderdag 19 juni 2008 om 14 uur op het Justitipaleis in Brussel.
    Daar gaat veel pers aanwezig zijn en ik hoop dat er minstens vijftig kleine aandeelhouders deze zeer belangrijke zitting zullen bijwonen!!!!! Na de zitting zullen wij dan betogen aan de gebouwen van de NBB!
  13. [verwijderd] 11 april 2008 11:44
    Uit De Belegger van deze week
    (één van de meest verspreide belegginsbladen in België)

    Aanhoudende druk

    Het dividend volgt al sinds vele jaren de stijging van de inflatie,stelt de Nationale Bank trots. De realiteit is dat het dividendenrendement de inflatie(3%)zelfs niet kan compenseren. Vorige week werd het dividend over boekjaar 2007 uitbetaald:54euro netto per aandeel of nog niet eens 1,8%.Een pietluttig bedrag,zeker in vergelijking met de winst die vorig jaar werd behaald(ruim 700 euro p.a). Het is niet de enige ergenis van de kleine aandeelhouder,die zijn misnoegen op de algemene vergadering duidelijk liet merken. De voorkeursbehandeling van Vadertje Staat als hoofdaandeelhouder mag daarbij als rode draad gezien worden. Diverse juridische procedures lopen,maar geen enkele komt nog dit jaar aan bod.Van die kant hoeft dus voorlopig geen koersstimulans verwacht worden. De gerechtszaken plaatsen de Nationale bank in het defensief: gouverneur Guy Quaden stelde op de Algemene Vergadering een wijziging in het dividendbeleid te willen overwegen,maar niet in huidige vijandige klimaat. Een patriachale houding:wees braaf en misschien krijgen jullie dan een snoepje,daarop komt de uitspraak van Quaden neer.We willen echter benadrukken dat ook de kleine aandeelhouder zijn rechtenheeft en deze mag opeisen. Machtstructuren uit de middeleeuwen,gericht op eigenbehoud,zijn bij een beursgenoteerd bedrijf uit den boze.Er valt de aandeelhoudersactivisten dan ook niets te verwijten,integendeel. De gespannen voet waarop beide partijen leven,maakt evenwel dat een oplossing nog niet voor morgen is. Nationale bank is alleszins een waardeaandeel! Ter illustratie:de conservatieve boekwaarde bedraagt het dubbele van de beurskoers en de goudvoorraden zijn vier miljard euro waard (de beurswaarde van NBB bedraagt slechts 1,25 mrd euro).
  14. [verwijderd] 12 april 2008 18:09
    De geest is uit de fles en die gaan ze er niet meer in krijgen!
    Journalisten die mij tot voor kort nog geen blik waardig vonden schrijven nu dat we groot gelijk hebben. Gisteren werd ik trouwens weerom door drie journalisten opgebeld voor extra informatie.

    Ik vernam ook dat er bij de NBB momenteel twee kampen bestaan: een aantal mensen met gezond verstand die willen praten en een aantal wereldvreemde ivoren toren bewoners die zich te erg beledigd voelen en onze acties aangrijpen om de dialoog niet aan te gaan. Ze willen die dialoog al zes jaar niet aangaan dus iedere excuus is goed genoeg.

    Deze laatste categorie zou ik het volgende willen zeggen:
    1.de minderheidsaandeelhouders hebben in 2002 beleefd en correct gevraagd om te praten;
    2.jullie hebben deze uitnodiging genegeerd;
    3.vervolgens zijn jullie de Belgische bevolking tegen ons gaan opzetten door ons te bestempelen als goudrovers en speculanten;
    4.wij wilden niet naar de rechtbank stappen doch werden hiertoe verplicht omdat wij informatie ontvingen dat jullie (of jullie vrienden) een wetswijziging aan het voorbereiden waren;
    5.verder wachten tot die wetswijziging een feit zou geworden zijn zou ons in zware problemen gebracht hebben;
    6.nu het feit, dat jullie ons in de rechtbank gedwongen hebben, gebruiken als argument om niet met ons te moeten praten is de wereld op z'n kop zetten;
    7.als een aantal mensen zich beledigd voelen omwille van hetgeen er vorige week gebeurd is dan moeten die zich één zaak realiseren: HET IS NOG MAAR EEN BEGIN, VANAF NU GAAT HET VEEEEEEEEEEL ERGER WORDEN.

    Niet praten met jullie aandeelhouders die door jullie zeer slecht behandeld werden??????
    Misschien is dat niet zo verstandig.
  15. [verwijderd] 12 april 2008 18:12
    Om het nog even samen te vatten:

    Nationale Bank van België
    Koers +/- 3.100 euro
    Boekwaarde +/-6.500 euro
    Minimale onbetwiste waarde 7.500 euro
    Intrinsieke waarde +/-17.000 euro
    Koers/winstverhouding 4,3
    Schulden: nul euro

    In oktober zijn we met 36 aandeelhouders ons beklag gaan doen bij de ECB in Frankfurt. De vertegenwoordigers van president Trichet hebben ons gedurende anderhalf uur bestookt met vragen en sindsdien volgt de ECB dit dossier van zeer dichtbij op. De ECB is terecht zeer bezorgd over haar imago en kan, zeker in het huidige klimaat, negatieve publiciteit missen als kiespijn.
  16. jokus 12 april 2008 21:31
    Hebben jullie de weekend editie in de Tijd al gelezen over het aandeelhoudersactivisme van de groene petten?
    Verplichte leesvoer mannen met Wapperke op de foto !
    Gr jo uit de kempen.
  17. jokus 12 april 2008 21:37
    Ook onze vriend Noshirt laat van zich horen op de Av van GBL.We blijven je steunen Eric. Ik zie je op de VFB-dag in de Metropolis met m'n pet uiteraard.

    Gr jo.
  18. [verwijderd] 13 april 2008 10:28
    quote:

    snorro1 schreef:

    nee niet gelezen en.... wat stond er?

    gr snorro
    Noshirt die aanwezig is op de AV van GBL:

    "De activistische aandeelhouder Erik Geenen neemt Gérald Frère voor een tweede keer onder vuur. Geenen, die de minderheidsaandeelhouders van de NBB vertegenwoordigt, kan het niet verkroppen dat Frère ook regent is bij die bank. 'Doordat Gérald Frère regent is bij een bank die de regels van goed bestuur met de voeten treedt, besmeurt hij het hele imago van GBL', stelt Geenen. 'Ik vraag daarom dat Albert Frère persoonlijk tegen de herbenoeming van Gérald Frère als bestuurder stemt.' Vader en zoon Frère geven geen krimp en zetten de stemprocedure gewoon verder.

    Al sinds 2002 beweert Geenen dat de NBB onterecht een groter dividend uitkeert aan de nationale overheid dan aan haar kleine aandeelhouders. Voorlopig roept Geenen nog in de woestijn. De financieel adviseur uit Beerse kreeg ongelijk in alle rechtszaken die hij liet inleiden door advocaat Modrikamen en het advieskantoor Deminor.

    Wie op YouTube het filmpje van zijn interventie op de AV van de NBB heeft gezien, weet dat in Geenen een soort komiek schuilt: ad rem, luidruchtig en soms onder de gordel. 'Ik had mijn meningsverschil met de bank discreet willen oplossen, maar als mensen niet willen praten, moet je soms brutaal zijn. Ik hang niet voor niets de clown uit. Ik moet het doen om gehoord te worden.'

    Volgens zijn eigen schatting had Geenen tijdens de jongste AV 250 sympathisanten verzameld, herkenbaar aan hun groene petjes. 'We hadden bijna de volledige zaal ingepalmd.' Dat was ooit anders. Tussen 2002 en 2006 zat Geenen haast moederziel alleen op de AV van de NBB. 'Ik was bijna klaar om de handdoek in de ring te gooien.' Enkele medestanders wisten hem te overtuigen zijn kruistocht voor een hoger dividend bij de bank voort te zetten. Daardoor kan Geenen vandaag niet alleen mobiliseren voor de AV, hij slaagt er zelfs in de NBB het vuur aan de schenen te leggen door een bus vol 'groene petten' naar de ECB in Frankfurt te sturen. Daar vroegen de minderheidsaandeelhouders dat ECB-voorzitter Trichet zou bemiddelen in hun conflict.

    Geenen heeft de jongste 4 jaar 40 uur per week aan zijn strijd met de NBB besteed. Hij heeft er zelfs een jaar zijn zaak- Geenen is onafhankelijk financieel adviseur -voor stopgezet. Maar ook al is Geenen een bijter, toch heeft hij na 6 jaar rechtszaken tegen de NBB alleen nog maar in het zand gebeten. Dat deert hem voorlopig niet. 'Ik denk dat iedereen wel gemerkt heeft dat de houding van de bank veranderd is. Gouverneur Quaden wijst ons niet meer zo radicaal af.' "
350 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.842
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.528
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.544
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.146
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.001
Air France - KLM 1.024 34.363
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.613
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.403
AMG 965 126.171
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.704
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.143
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.284
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.729
ASML 1.762 77.182
ASR Nederland 18 4.128
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.694
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht