Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Wessanen Terug naar discussie overzicht

Actie op AVA

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 april 2008 01:36
    Denk dat Ad en zijn vrienden op de AVA toch wel onder vuur komen te liggen. Het kan zo niet langer, vindt oa de VEB.

    www.wessanen.com/clients/wessanen/wes...

    Het vreemde met Wessanen is dat Veenhof en Lane nog steeds optimistischer zijn dan de markt. Ze worden niet meer geloofd.
  2. forum rang 4 Nel 16 april 2008 16:19
    krijg binnen dat er wellicht weer aandelen worden opgekocht.
    news volgt.
  3. [verwijderd] 16 april 2008 21:34
    Brief is al oud,

    Maar leuk ook dat er een persbericht wordt uitgedaan(NOT)nav AVA wat er besloten is?????????

    COMMUNICATIE

    Groet,
    Patrick

    PS: nou hoop ik niet dat ik er overheen gelezen heb, maar van bv SNS ben ik wel een persbericht van AVA tegengekomen.
  4. danicole 17 april 2008 07:52
    Verslag van de VEB over de AVA:

    Nog meer krimp

    Utrecht, 18 april 2007 – Ondanks opnieuw een verloren jaar blijft het bestuur van Wessanen lichtpunten zien. De feiten zijn als volgt. In 2003 plande men voor 2007 een omzet van 3,5 miljard euro, met een merkenportfolio van 1,75 miljard euro. De operationele marge zou circa 7 procent moeten zijn. Wessanen heeft nu een omzet van 1,6 miljard euro met een merkenportfolio van 0,6 miljard euro. De marge bedraagt een schamele 2,6 procent. Het jaar 2006 liet, exclusief de verkoop van Private Label, een teruggang in omzet zien van 6 procent, die voornamelijk veroorzaakt werd door Tree of Life Noord Amerika (ToL NA).

    Ondertussen is er natuurlijk wel wat gebeurd. Er is een belangrijke efficiencyslag gemaakt, het werkkapitaal is verlaagd, bedrijfsactiviteiten zijn beter geïntegreerd, nieuwe beheers-systemen zijn ingevoerd en marketing is meer zichtbaar. De marges zijn, ondanks constante prijsdruk, wel wat verbeterd. Kortom, de herstructurering is voltooid en er worden geen bijzondere posten meer verwacht. De lichtpunten van dit moment zijn de geboekte ruim 100 miljoen euro omzet voor ToL NA en een groei met dubbele cijfers voor de grotere merken binnen het portfolio. Het is namelijk de afbouw van de kleine merken die deze groei geneutraliseerd heeft. Een met 25 procent verhoogde marketinginspanning zou dit jaar de grote merken een extra duwtje moeten geven.

    Groei zou er ook kunnen komen uit wat kleinere acquisities ter versterking van het merkenportfolio. Een tactische acquisitie om ToL NA enigszins te versterken wordt ook niet meer uitgesloten. Een opsplitsing van Distributie en Merken is niet aan de orde omdat de synergie uiteraard te groot is en het volume aan merken te klein. Van de 80 miljoen euro uit de desinvestering van Private Label zal 30 miljoen voor acquisities gereserveerd worden; de resterende 50 miljoen is bestemd voor inkoop van aandelen. Voor een groot deel zal autonome groei een betere winstontwikkeling moeten dragen. Een heldere strategie met gekwantificeerde doelstellingen voor de komende drie tot vijf jaar ontbreekt echter.

    De periode-Veenhof overziende besloot de VEB tegen diens herbenoeming van nog eens vier jaar te stemmen. Bij het ontbreken van een goed gekwantificeerd plan voor 2007-09 lijkt een benoeming voor twee jaar meer dan voldoende. Onder het agendapunt remuneratie verdedigde president-commissaris Durk Jager het voorstel om de directie reeds vanaf plaats negen in een peer group van tien bedrijven aandelen toe te kennen om het management een zetje te geven tot een extra inspanning. Uiteraard stemde de VEB, overigens samen met slechts enkele aandeelhouders, ook hier tegen. In de vergadering, waar met 33 procent van het kapitaal 339 aandeelhouders vertegenwoordigd waren (bij ca. 75 aanwezigen), werd geen vuist gemaakt. Men moet kennelijk ver over de schreef gaan voor het de institutionele beleggers beroert. Maar als dit jaar geen verder perspectief gaat bieden, komt opsplitsing dichtbij.

    Bert Dekker

    www.veb.net/beleggen/ava.php?avaid=36...
  5. danicole 17 april 2008 08:12
    Zie dat ik een jaartje achterloop <LOL>
    verslag is van vorig jaar...
    zal de site toch in de gaten houden..;-)
  6. [verwijderd] 17 april 2008 11:58
    Lang gewacht maar hier is dan het persbericht.
    Het is niet echt boeiend maar toch.

    Persbericht Wessanen - goedkeuring ava
    17-4-2008 10:45:14


    Wessanen NV (Kon.)
    8,88 ( 11:48 ) 0,1100 / 1,25%%



    Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Hier volgt de tekst van een persbericht van Wessanen.

    Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders verleent goedkeuring aan (her-)benoeming commissaris, beloning van Raad van Commissarissen en voorgestelde dividenduitkering over 2007

    Koninklijke Wessanen nv maakt bekend dat de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA), gehouden op 16 april 2008 in Utrecht, goedkeuring heeft verleend aan de herbenoeming van de heer J.G.A.J. (Jo) Hautvast als commissaris voor een periode van vier jaar.

    Verder stemde de AVA in met een dividenduitkering van EUR 0,65 per aandeel over 2007. Dit is gelijk aan de dividenduitkering over 2005 en 2006. De uitkering komt overeen met een bedrag van EUR 44,2 miljoen. Rekening houdend met het interim-dividend van EUR 0,25 per aandeel dat in augustus 2007 is uitgekeerd, zal op 2 mei 2008 een totaalbedrag van EUR 0,40 per aandeel worden uitgekeerd.

    De AVA stemde ook in met de voorgestelde aanpassing van de beloning voor leden van de Raad van Commissarissen.

    (c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

    Gr.Patrick
  7. [verwijderd] 17 april 2008 12:00
    quote:

    papaa schreef:

    krijg binnen dat er wellicht weer aandelen worden opgekocht.
    news volgt.
    [/quote]

    Ik droom, ik droom, ik droom......... ;0)

    [quote=Ad12]
    Is er iemand van het forum aanwezig geweest?
    Ik niet Ad, maar zou wel graag, net als jij, hier een paar woorden lezen van iemand die er wel geweest is.
  8. danicole 17 april 2008 19:12
    Bij deze dan het (juiste) verslag van de VEB over de AVA van gisteren.

    Jaar van de waarheid

    Utrecht, 16 april 2008 - Na vele jaren van desinvesteringen, herstructureringen, een besparingsplan (dat 100 miljoen euro opleverde) en opschoning van productportfolio’s, bereikte voedingsmiddelendistributeur- en producent Wessanen in 2007 een meer stabiele fase. Hoewel de onderneming er nog niet in slaagde de geprognosticeerde omzetstijging af te leveren, bereikte de nettowinst eindelijk een niveau dat boven de dividenduitkering lag. Bij een licht teruglopende omzet (van 1,59 miljard euro tot 1,58 miljard euro), in feite veroorzaakt door een nadelig dollareffect van 90 miljoen dollar, verbeterde het bedrijfsresultaat met 50 procent tot 63 miljoen euro. De nettowinst verbeterde inclusief de boekwinst van 15 miljoen euro op de verkochte private label divisie met 80 procent tot 57,5 miljoen euro.

    De grootste omzetstijging kwam voor rekening van de merkactiviteiten in Europa met een toename van 7 procent (waarvan 5 procent autonoom). Hierbij moet wel worden aangetekend dat de diepvriesactiviteiten (snacks van Beckers en Righi) een stijging lieten zien van slechts 1 procent. Het hoogste bedrijfsresultaat behaalde het Amerikaanse distributiebedrijf Tree of Life (TOL) met een “turnaround” van 16,2 miljoen euro, bij een lichte omzetdaling in euro’s gemeten. Na zowel in 2005 als 2006 een omzetverlies van 10 procent te hebben moeten incasseren, en in het eerste kwartaal van 2007 nog eens 5 procent aan omzet te hebben verloren,keerde het tij gedurende 2007 en behaalde TOL in het vierde kwartaal een omzettoename van 7 procent. Ook de distributieactiviteiten in Europa liet bij een omzetstijging van 8 procent een resultaatsverbetering zien van 6,6 miljoen euro tot 10,2 miljoen euro.

    Voor 2008 wil Wessanen in de Verenigde Staten (VS) een versnelde groei in merken en distributie van 6 à 8 procent en een groei in Europa van 5 à 7 procent. Hierbij is wel 2 à 4 procent prijsstijging inbegrepen. De ebit doelstellingen blijven 10 à 12 procent voor de merken en 4 à 5 procent voor distributie Europa. Voor de VS bedraagt de doelstelling een ebitmarge van 3 à 4 procent voor de VS. Hieruit kan worden becijferd dat Wessanen mikt op een bedrijfsresultaat van ongeveer 90 miljoen euro. Topman Ad Veenhof verwacht redelijk recessiebestendig te zijn in de VS omdat mensen die bewust voor een gezonde levensstijl kiezen hun gezonde voedingspatroon niet snel zullen verlaten op het moment dat het met de economie minder gaat, aldus Veenhof. Het eerste kwartaal van 2008 gaf nog geen aanleiding tot sombere prognoses, maar duidelijk is wel dat 2008 het jaar van de waarheid voor Wessanen zal zijn waarin de resultaten significant moeten verbeteren.

    De VEB kon het management niet de toezegging ontlokken om versneld in 2008 een update van de strategie in een buitengewone aandeelhoudersvergadering aan aandeelhouders voor te leggen. Wessanen is in het bijzonder beducht voor te vroege druk om de Amerikaanse business af te stoten. Het uitgangspunt van Wessanen is om eerst zelf waarde te creëren door het momentum van stijgende resultaten te benutten en dan eventueel op een goed moment te desinvesteren. De logica zegt dan dat de hiermee gegenereerde middelen gebruikt gaan worden voor acquisities in de veel beter renderende merkactiviteiten in Europa. Wessanen schat het omzetpotentieel hier op 1 à 1,5 miljard euro.

    De aandeelhoudersvergadering verliep verder weinig spectaculair. Slechts 13 procent van het kapitaal was vertegenwoordigd, terwijl er toch drie aandeelhouders zijn met een belang van rond de vijf procent (Delta Lloyd, Sparinvest en Prudential). Het plan is het dividend voorlopig te handhaven op 0,65 eurocent per aandeel. In 2007, na afloop van zijn vierjaarcontract, verliet bestuurder Niels Onkenhout de onderneming. Veenhof heeft zelf de verantwoordelijheid voor de Europese activiteiten op zich genomen.

    Wessanen start nu een nieuwe fase in haar ontwikkeling. Ad Veenhof blikte met enige tevredenheid terug op zijn bestuursperiode vanaf 2003. TOL in de VS is de grootste dissonant, waar de “turn-around”, nu onder leiding van Richard Lane, erg laat is gekomen. Uit kiesheid werd niet vermeld dat er natuurlijk nog veel meer lijken uit de boedel van de Veenhof’s voorganger Mac Zondervan zijn opgeruimd dan oorspronkelijk was voorzien.

    Een verdere ontwikkeling van de Europese merkendivisie zou best eens kansen kunnen bieden. Acquisities kunnen dan voor de noodzakelijke “critical mass” (schaalgrootte) zorgen, terwijl ze tevens synergiebesparingen kunnen opleveren. Versterkte investeringen in merken (over de jaren slechts gegroeid van 2 tot bijna 3 procent van de omzet), zou de omzetgroei wat verder kunnen aanjagen. De VEB ziet geen reden om te lang te wachten op de nieuwe strategie en zal in 2008 de waarheid in de resultaten en mogelijkheden zoeken.

    Bert Dekker

  9. Salieman 18 april 2008 16:52
    Is hij vandaag ex-dividend gegaan? Dat kan ik nergens vinden.
    Wanneer moet je de aandelen in bezit hebben om de dividend te krijgen?(van 40 cent)
  10. [verwijderd] 18 april 2008 17:12
    gisteren bij het slot van de handel had je de aandelen in je bezit moeten hebben, dan had je vandaag recht gehad op € 0,40 dividend die begin mei wordt uitgekeerd.

    Maar je kan ze nu ook gewoon op de beurs kopen voor bijna de zelfde koers, (scheelt maar een cent of 3)

    Wordt er vandaag ook nog eens wat gekocht :)

    Groet,

    Patrick
  11. [verwijderd] 18 april 2008 17:37
    Zo lekker hoor heel de beurs als een raket omhoog en wij sluiten op 0000000000000

    Wat een k.. fonds AAAAAAARGH

    Dan maar aan het bier.
    en goed weekend.

    Patrick
  12. danicole 21 april 2008 10:25
    quote:

    erkelp schreef:

    Zo lekker hoor heel de beurs als een raket omhoog en wij sluiten op 0000000000000

    Wat een k.. fonds AAAAAAARGH

    Dan maar aan het bier.
    en goed weekend.

    Patrick
    Ik heb sterk het idee dat Wessanen momenteel "genekt" wordt door slechte communicatie. Gezien de verbaasde reacties hier op het forum dat Wessanen afgelopen vrijdag 0,40€ ex-dividend gegaan is en ik in sommige media vermeldingen tegenkom dat de ex-dividend datum 30 april a.s. is, zullen verschillende, met name TA beleggers afscheid nemen. Blijft raar dat er verschillende data genoemd worden. Vind dat Wessanen zich dit mag aanrekenen.
16 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.392
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.056
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.790
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.448
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.819
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.551
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.595
AMG 965 126.803
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.812
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.206
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.327
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.984
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.825
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht