Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Weekdraad 16-22 juni 2008

79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juni 2008 12:21
    in de stijging is volgens mij meer opgepikt dan dat er in de daling zijn 'geofferd'....

    CRXL wordt ingeslagen, maar het neemt niet weg dat men opnieuw zal proberen om belang op te bouwen door eerst het aandeel in elkaar te trappen.
  2. [verwijderd] 19 juni 2008 12:50
    er wordt ook lekker gerotzooid met optiestellingen...licht otm neemt sneller in waarde toe dan itm.

    Opvallend toch...ff naar de 10,60 en dan weer up...spielerij vd bovenste plank
  3. [verwijderd] 19 juni 2008 13:03
    Filled the gap left from April 7 from 10.70 to 10.74. I don't like to talk about gaps because they seem to become self fulfilling prophesies. Technically, gaps are almost always filled.

    Be nice to see it close up today.
  4. Procambarus 19 juni 2008 13:06
    De verwevenheid van turbo/speeder- en optiemarkt is onmiskenbaar. Wanneer, zoals nu, een turbo-Long (10.8) onder de grond wordt geschoffeld, worden er tegelijkertijd allerlei optieposities gladgestreken. Met ABN Amro als lachende uitvoerder!
  5. [verwijderd] 19 juni 2008 14:11
    quote:

    Procambarus schreef:

    De verwevenheid van turbo/speeder- en optiemarkt is onmiskenbaar. Wanneer, zoals nu, een turbo-Long (10.8) onder de grond wordt geschoffeld, worden er tegelijkertijd allerlei optieposities gladgestreken. Met ABN Amro als lachende uitvoerder!

    Het wordt tijd voor winst anders blijft Crucell een speelbal van deze instanties. Elk PB wordt op dit moment weggepoetst.
  6. forum rang 9 josti5 19 juni 2008 14:59
    quote:

    Procambarus schreef:

    De verwevenheid van turbo/speeder- en optiemarkt is onmiskenbaar. Wanneer, zoals nu, een turbo-Long (10.8) onder de grond wordt geschoffeld, worden er tegelijkertijd allerlei optieposities gladgestreken. Met ABN Amro als lachende uitvoerder!

    Juiste vaststelling.

    De move van vanmorgen gaat als 1 van de meest schaamteloze voorbeelden van turbo/speeder- en optievernaggelarij de historie in.

    En de toezichthouder staat er bij, kijkt er naar, en draait z'n hoofd om...
  7. Alpen 19 juni 2008 17:22
    Van onze sport verslaggever

    In de wedstrijd van vanmorgen zag het Professionele Handelaren team wederom kans de winst verder uit te breiden. Dit keer door ABMAMRO, feilloos inkoppend na het ontstaan van gaten in de verdediging ten gevolg van een, zo lijkt het, _angstaanjagend_ nauwkeurige voorzet van RBS.

    Wat een Team/What a Team!

    Er was ogenschijnlijk weliswaar sprake van buitenspel; helaas ging het voor de wedstrijdleiding allemaal net iets te snel vanwege de eeuwigdurende interne vergaderingen, de verrekt zware lunch en niet in de laatste plaats het wellicht ontbreken van wil, bril & fluit.

    Op naar de volgende successvolle voorzet.
    Van het PH team?
  8. flosz 19 juni 2008 17:42
    Alpen AB.
    Eerder vandaag het gefileerde tandvlees van de vleesvliegmaden van Pro en nu een "we gaan vanavond met de benen in de veet"-verslag(lekker glad)...ik blijf hier lachen vandaag.
  9. forum rang 4 aossa 19 juni 2008 17:55
    Beware of Stock's Witching Hour
    From Ken Little,

    Four Stock Derivatives Expire on Same Friday
    Beware of the “quadruple witching hours!”
    What sounds like a line from a cheap horror movie is actually a warning you are likely to hear four times a year when four speculative derivatives all expire on the same Friday.

    *The event happens on the third Friday in March, June, September and December* when options, index options, single stock futures and index futures all expire on the same date.

    The speculative investments are not for beginners and the reason these four Fridays carry a warning is the market can be especially chaotic on these freaky Fridays.

    The reason for the chaos is traders in the expiring contracts scramble to close their positions and as they do, their actions may push the market up or down.

    Most of this action occurs in the final hour or so of the market and usually adds an extra measure of volatility of the action.

    Some traders may try to profit from this increase volatility, but it’s really difficult to know whether the action will push the market up or down (or up and down).

    Long-term investors should sit tight and let the madness pass. The market usually rights itself the following week.

    The reason it is important to know these dates is you are better off not planning any buying or selling on these Fridays, especially late in the trading day.

    You never know what will happen on “Freaky Friday.”

    ============================
    Nerveuse financial_Nelly's only !
    De anderen zitten best zo stil mogelijk ...
  10. gogogoo 20 juni 2008 07:24
    Vandaag is het weer de dag van de optie- en derivaten maffia.

    Gisteren heeft de ABN-AMRO al de turbo long CRXL 10.8 laten klappen....wie heeft een beeld van de huidige optie en derivaten posities en belangen?
  11. gogogoo 20 juni 2008 07:37
    Net een spreiding (al 3 dagen voorbeurs) van meer dan 1 hele Euro in de 5 lagen van het boekje.

    Langzaam aan worden er kleine plukjes in de laat gezet om in ieder geval de ruimte naar boven beperkt te laten lijken. Misschien om wat verkopen uit te lokken...

    Of is er iemand op het forum die onderstaande kleine orders heeft geplaatst?

    125 op 11,95
    110 op 11,05
    150 op 11,15
  12. gogogoo 20 juni 2008 09:56
    Aangezien de AFM altijd alle uitgevoerde opdrachten op de beurs van de banken/handel ontvangt moeten zij in inzicht hebben in vreemde transacties (zoals bijvoorbeeld als een bepaalde partij telkens zijn eigen stukken oppakt of heen en weer handelt met 1 partij om de koers te manipuleren).

    De AFM wordt met belastinggeld gefinancierd en daarom vind ik ook dat bepaalde uitwassen (ook al zijn ze misschien nog net legaal) door de AFM openbaar gemaakt moeten worden. Het is tenslotte pure volksverlakkerij. Meestal zijn het de banken waar je zelf klant bij bent die je stukken proberen goedkoop afhandig te maken en weer duur te verkopen door hun manier van adviseren en handelen.

    Zou het niet mogelijk zijn om het openbaar maken van die gegevens af te dwingen?
    Iemand?

  13. kers 20 juni 2008 12:04
    De Wet openbaarheid van bestuur (Wob) uit 1980 regelt de inzage van bepaalde documenten van de overheid. De wet garandeert de mogelijkheid voor burgers om documenten over een bestuurlijke aangelegenheid bij een bestuursorgaan (bijvoorbeeld een ministerie, provincie of gemeente) op te vragen. Regelmatig gebruiken journalisten deze wet om informatie op te vragen.

    De wet begint als volgt:

    Alzo wij in overweging genomen hebben, dat het, mede gelet op artikel 110 van de Grondwet, met het oog op een goede en democratische bestuursvoering wenselijk is gebleken de regelen met betrekking tot de openheid en openbaarheid van bestuur aan te passen en deze zoveel mogelijk in de wet op te nemen.

    Persoonlijke beleidsopvattingen, privacygevoelige informatie zoals strafbladen en stukken die concurrentiegevoelige informatie van bedrijven bevatten, zijn uitgesloten van de mogelijkheid om ze met een beroep op de wet WOB in te zien. Maar ook hierop zijn uitzonderingen mogelijk gemaakt door de rechter en het Verdrag van Århus.

    Hier kom je dus niet verder. Men zal zich verschuilen achter het feit van de concurrentiegevoelige informatie.

    Het verdrag van Aarhus biedt alleen openingen richting milieu-aspecten.

    AFM is geen beurswaakhond, deze organisatie is een keurig gekapte poedel.

    Cees
  14. ProCent 20 juni 2008 12:08
    Uit de volkskrant van vandaag,
    ook interessant in dit verband :

    SNS slachtoffer manipulatie’
    Van onze verslaggever Ferry Haan
    gepubliceerd op 20 juni 2008 02:47, bijgewerkt op 02:47

    AMSTERDAM - De koers van het aandeel SNS Reaal is vorig jaar gemanipuleerd door grote beleggers. Volgens Sjoerd van Keulen, de topman van SNS Reaal, werd zijn bank hierdoor gedwongen om tegen een lagere koers nieuwe aandelen uit te geven, zo verklaarde hij donderdag op een congres voor de Vereniging van Effecten Uitgevende Ondernemingen (VEUO).

    Volgens Van Keulen profiteerden de anonieme beleggers na de aandelenuitgifte van de voorspelbare koersstijging.

    SNS Reaal gaf 350 miljoen euro aan aandelen uit om de overname van de verzekeraars Axa en Winterthur te betalen.

    Volgens Van Keulen is het niet ongevaarlijk om meer macht te geven aan aandeelhouders. Hij wijst op het lot van ABN Amro, waar een brief van een Britse activistische belegger TCI het startschot was voor het verkopen en opsplitsen van de bank.

    Volgens Van Keulen is een dergelijk spel helemaal niet moeilijk. Met een relatief klein bedrag is het mogelijk om de aandelenkoers van een bedrijf drie jaar lang laag te houden.

    ‘Dat kost je 50 miljoen euro’, schat Van Keulen. Daarna stuur je ‘de beroemde brief’, vliegt de aandelenkoers omhoog en is het kassa voor de samenzwerende beleggers.

    Van Keulen: ‘Ik wil niet te veel in filmscenario’s praten, maar in Londen sturen maximaal twintig mensen dit soort acties aan.’ Hij wijst ook naar de grote zakenbanken als spinnen in het web, maar noemt geen namen.

    Van zijn ervaringen tijdens de aandelenuitgifte heeft Van Keulen toezichthouder AFM op de hoogte gebracht.

    Maar de AFM reageerde traag en ondernam geen actie, aldus een teleurgestelde Van Keulen. De aandelenkoers van SNS Reaal kwam sinds de aandelenuitgifte op een niveau van 16,50 euro, daarna is de koers alleen maar gedaald. Donderdag sloot de bankverzekeraar op 12,86 euro.

    Wouter Bos, de minister van Financiën, kondigde op VEUO-congres aan dat beleggers die een belang kopen van meer dan 3 procent in een bedrijf, straks verplicht zijn te melden of ze het eens of oneens zijn met de strategie van een bedrijf.

    Zo’n verplichting bestaat nu niet. De luis in de pels voor ABN Amro, de activistische belegger TCI, zou hierdoor niet worden gehinderd. Het fonds had een belang van 1 procent in ABN Amro.
  15. wilb52 20 juni 2008 13:53
    50 miljoen?

    Daar zetten Crucell mee op 5 of 6 euro, als ze dat willen.

    Nu is de vraag: willen ze dat ook ?
  16. gogogoo 20 juni 2008 15:01
    quote:

    ProCent schreef:

    ....
    En de argeloze belegger die hoopt met zijn pensioen een extraatje te hebben koopt bij uitgifte een leuk aantal aandelen om na 1, 2 of 3 jaar ellende met flink verlies toch maar uit te stappen....waarna die paar hufters met5 de centen aan de haal gaan.

    En de AFM, die door diezelfde argeloze belegger betaald wordt, laat het gewoon gebeuren.

    (Nog steeds telkens 7 stuks in het boekje)
79 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.565
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.163
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.655
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.292
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.722
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.293
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.243
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht