Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

AEX 30/6: El Viva España!

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juni 2008 09:52
    Goedemorgen mensjes,

    Sorry weer voor de veel te late dagopening maar ben gisteravond laat pas thuisgekomen met de Hummer vanuit Berlijn.

    Afgelopen donderdag was ik afgereisd naar Duitsland om de finale mee te kunnen maken. Het was heerlijk om ter plekke te zien dat de Spanjaarden met de titel naar huis gingen. Ik heb als non-native Nederlander verder niet zo veel met de relatie Duitsers-Nederlanders en de rol van de Duitsers enkele decennia geleden, maar goed, als ik merk dat hierop inspelen nog steeds sterke gevoelens losmaakt dan ben ik niet de beroerdste om te veinzen alsof ik ook een schrurfthekel aan de Duitsers heb. Fijn om te constateren dat het banale Duitse laatste minuutje geen doorgang kon vinden! Dus Spanje terecht kampioen! Wel jammer dat ze culinair niet echt meedoen om de topplaatsen. Die tapas zijn toch eigenlijk een brevet van onvermogen om een echte maaltijd op tafel te zetten, en dienen daarnaast ook nog slechts als deksel op het wijn of bierglas om de vliegen op afstand te houden.

    En met de huidige perikelen op de internationale markten is het misschien maar beter ook om weg te vluchten van alle malaise en lekker af te reizen naar één van de Spaanse costa’s en jezelf een stuk in de kraag te drinken door jezelf te laven aan de Sangria.
    Nooit het fruit opeten zeggen ze dan, maar ach wat dondert het. Als zelf mijn beste vriend, Gordijn, van TomTom zich niet aan z’n woord kan houden dan heeft ondergetekende wel eventjes de tijd nodig om zich te bezinnen op wat te doen met het aandeel in TT2.
    Overigens kan TT2 nog steeds sterk herstellen naar EUR100 in de komende weken.

    Het is allemaal geen pretje nu we al een tijdje onder de door mijzelf uitgeroepen en zelfverklaarde sustainable value levels verblijven. Het maakt mij verder qua inkomsten niet uit, want alhoewel mijn LT porto maar een ietsiepietse onder water staat, hedge ik dit natuurlijk fors door mijn dagelijkse winsten in de daghandel.

    Met de AEX op deze lage nivo’s begin ik bijna weer heimwee te krijgen naar de dagen dat de Polen zo hun best deden om de verdiepingen rond de 480-485 af te metselen. Waar zijn de Polen gebleven? Geen idee!

    Wat kunnen we verwachten vandaag? Wel, met olie op historisch hoge niveaus, goud dat weer Im Frage komt, en een dollar die stiekum weer aan het wegglijden is, zal het wel geen fijne dag worden. Met bibberende knietjes zullen we gaan kijken naar wat de Yanks vandaag uit de hoge hoed zal toveren en dat zal niet geweldig zijn. Met een dow op 20% van haar Oktober top is de berenmarkt officieel uitgeroepen en veel goed nieuws om daar verandering in te brengen is er niet.

    Enig nieuws uit de US is er wel vanmiddag, de Michigan sentiment index en een inkoopmanagersindex maar ik verwacht niet dat dit veel rühring zal geven.

    Mijn verwachting is dat we blijven schommelen rond het nulpunt en dat er na twee keer dik 4 uur handelen de shorters winnen met 0-1!

    Succes allen!
  2. [verwijderd] 30 juni 2008 10:14
    Mensen,

    het rijdt nogal lastig met één been in het gips! Ben uitgegleden en ben nu met de spraakgenerated laptop in de auto op weg naar medisch centrum amsterdam.

    Gordijn heeft nog met dikke viltstift "van harte beterschap" op het gips geschreven. Wat een toffe peer!

    Bij de volgende stoplichten linksaf. Ojee ja de TomTom aanwijzingen komen nu ook gewoon in de posting terecht natuurlijk :-P

    Bij de volgende macdonalds doorrijden. Twee keer in de week is genoeg! Zozo wat een bijdehandje die navigeerbitch! Snel even uitzetten die trut! Zachter,zachter,zachter,zachter.

    Ja even een update, het gaat hard onderuit met dank aan de boerenbeligische leenbank genaamd Fortis. Geen prettige berichten vanuit de catacomben van deze toko. Als zelfs de Indiase metaalboer en vreemde eend in de eendenkooi het met tulband gedrapeerde hoofd niet boven water kan houden dan wordt het nog lachen vandaag!
    Dag-expi op 415?
  3. [verwijderd] 30 juni 2008 10:21
    Nou mensen,

    ik had toch wel wat meer aanbevelingen verwacht, voor mij als IEX-goeroe? Ik kan beloven dat ik zelfs nog bereid ben om vanaf mijn sterfbed dagelijks een column te schrijven over het wel en wee van de AEX en mijn niet onbelangrijke visie daarop, alhoewel ik hoop dat het niet zover hoeft te komen :-P

    Dus daarom graag wat aanbevelingen, daar doe ik het immers allemaal voor???

    Snap best dat jullie het even druk hebben met handelen, maar prioriteiten stellen is ook een kunst!

  4. [verwijderd] 30 juni 2008 12:25
    Bedankt Willem en Tikkie,

    deze shortsqueeze op de index (of kan dat niet? hmm wat heb ik ook alweer gezegd in het verleden? ach maakt niet uit) is volstrekt banaal en slechts een opmaat voor een verdere afdaling, hoe onterecht het ook is.

    Wel jammer dat het aantal vieuws en aanbevelingen vandaag tegenvalt, terwijl er toch vele mensen zijn die mijn stukjes op prijs stellen?

    Of komt het doordat de server traag is door de hordes van cente? Ik zal er eens aan denken een open brief te schrijven naar IEX waarin ik mijn expertise aanbied en uiteraard en passant ook nog even richting het IEX volk mijn status bevestig als beursgoeroe c.q. IT specialist.

    In het ziekenhuis nieuw gips gekregen. Heb wel de tekst van Gordijn laten knippen en plakken op mijn nieuwe gips. Ben nu weer thuis in bed. Het bed is op wieltjes en heb ik naar de keuken gereden en heb ondertussen wat pannetjes op het vuur staan waar zometeen, geheel in spaanse stijl, het eikeletend iberisch varken wordt aangebraden, en waarin de saus van verse cranberries van de siberische hoogvlaktes zal worden aangemaakt.

    Ondertussen weer megawinsten gemaakt waar je U tegen zegt. Op de low alle shorts verkocht en onmiddelijk long gegaan om deze banale squeeze (mag dat nou wel of niet) hardhandig uit te melken, als ware het de gerimpelde uier van een bejaarde schotse klipgeit met ongelijke poten.

    Mensen, de post en de views en de aanbevelingen moeten echt fors omhoog anders moet ik echt uit een ander vaatje gaan tappen!
  5. [verwijderd] 30 juni 2008 13:00
    Nou boem vooruit dan maar. Even reageren op je boempatsboemflatse geleuter. Wat wil je nou eigenlijk allemaal zeggen tegen ons forumleden?
  6. [verwijderd] 30 juni 2008 13:15
    Beste Norbert,
    bedankt voor de reactie en goed te zien dat je namens de forumleden spreekt!!!

    Het beoogde resultaat is een dagelijkse dagdraad ter meerdere eer en glorie van ondergetekende, waar iedereen die zich ietwat onzeker voelt en behoefte heeft aan een sterke leider die de weg wijst een goed onderkomen kan vinden.

    Ik zal net zolang doorgaan tot het lukt! Zoniet dan zal ik teamen met degene die net onder mij in de pikorde staat :-P

    P.S. Hopelijk spreek je namens een flink percentage van de forumleden?
  7. Mr. Hero 30 juni 2008 13:21
    het is mooi te weten dat we deze draad in het vervolg kunnen negeren. ik schat het IQ van deze man toch minder dan zijn eigen leeftijd. :-)
  8. [verwijderd] 30 juni 2008 13:22
    quote:

    Boem Lauw schreef:

    Beste Norbert,
    bedankt voor de reactie en goed te zien dat je namens de forumleden spreekt!!!

    Nou nee hoor, zoals je zelf zegt ben jij uit op het bereiken van de forumleden. Ik ben daar één van. En zoals je weet, 1 + meer geeft "ons" onder aftrek van jezelf..

    Maar goed, succes verder man
  9. [verwijderd] 30 juni 2008 15:53
    quote:

    Boem Lauw schreef:

    Het beoogde resultaat is een dagelijkse dagdraad ter meerdere eer en glorie van ondergetekende, waar iedereen die zich ietwat onzeker voelt en behoefte heeft aan een sterke leider die de weg wijst een goed onderkomen kan vinden.
    Nou Boem, wijs mij eens de weg en vertel me eens waar de beurs heen gaat pakweg de komende maand.
  10. [verwijderd] 30 juni 2008 16:13
    Beste Artist en MichielZz,
    hartelijk dank voor de reacties!

    MichielZz, normaal gesproken handel ik slecht op de dag en op de onderbuik, en dat gaat me prima af gezien de duizenden procenten winst sinds begin dit jaar.

    Een maand vooruit kijken is moeilijk maar je weet inmiddels dat ik de range 460-480 het sustainable value level vind.

    Om een goed beeld te krijgen moet je naar de componenten kijken die het zwaarst meewegen. Wat kunnen we verwachten?

    De Finnen - de halfjaarcijfers komen eraan? Zal het heel erg meevallen of zijn ze pas begonnen met afschrijven?
    De Koninklijke Olie - wat gaat de olieprijs doen? Blijft het doorstijgen of wordt de bubble lekgeprikt?
    Mittal - gaat de met tulband gedrapeerde Lahksi echt meedoen met bieden op Rio Tinto? Dan kun je MT alvast gaan shorten gezien de enorme prijs die betaald moet gaan worden uit eigen middelen! Krediet is niet makkelijk meer te vinden immers.

    Hielden grosso modo de finnen en de grondstoffen elkaar normaal gesproken in een wurggreep, als Mittal wegvalt om samen met de Koninklijke wildcard Shell alle beweging de kop in te drukken dan kan het hard gaan.

    De Aex over een maand? doet u mij maar een onsje minder!

  11. [verwijderd] 30 juni 2008 16:46
    nu ben ik toch benieuwd hoe het komt dat jij ook met je gipsbeen in bed ligt ? Aangezien je ook nog allerlei details vermeldt die alleen ikzelf zou kunnen weten (als ze al waar zijn) moet ik bijna vermoeden dat we elkaar goed kennen. Als je wilt teamen, mail me dan gerust even, dan kunnen we kijken of we het niet beter samen kunnen doen; jij voor de proza, ik voor de inhoud.

    mail naar turbillu@warmepost.com; ik zal je met alle egards behandelen.
  12. [verwijderd] 30 juni 2008 17:00
    Welkom Illuminati,
    hey je hebt ook een gipsbeen? Vervelend voor je want ik weer precies hoe het is. Zelf ben ik van de trap gevallen toen ik iets te haastig naar de keuken rende om het vuur van het zevenpits fornuis iets lager te zetten.

    Was de winterpeen lichtjes aan het blancheren om het iets zachter te krijgen voor de ovenstoofschotel met Kroatische kalfszwezerik, maar ik rook dat de peen aan het droogkoken was. Ik zat boven even de berichten op m'n Bloomberg terminal door te nemen (Heb de Dow Jones Reuters Welpie terminal weer ingeleverd nadat Nederland was uitgeschakeld voor de Europese titel).

    Maar goed, hartelijk dank voor het aanbod om te teamen. Ik zal eerst eens even je doop ceel lichten en kijken wat voor vlees ik met jou in de kuip heb.

  13. forum rang 10 voda 30 juni 2008 17:04
    Hey Big L, hier nog wat beursgerelateerde info :-)

    Chicago PMI Again Shows Slight Contraction, High Inflation

    By Howard Packowitz
    Of DOW JONES NEWSWIRES


    CHICAGO (Dow Jones)--Business activity in the Chicago area contracted slightly in June amid pervasive inflation levels, the Institute for Supply Management - Chicago reported Monday.

    The Chicago Business Barometer, also known as the Chicago PMI, improved slightly to 49.6 in June, from 49.1 in May. However, readings below 50 indicate economic contraction. It was the fifth month in a row that the barometer posted a sub-50 reading, continuing to reveal a "thinly contracting economy," ISM-Chicago said in an accompanying news release.

    The June business barometer beat economists' consensus estimate for a 48.0 reading.

    At the same time, the prices paid index, a measure of inflation, was at 85.5 in June, from 87.5 a month earlier. The prices paid component has risen above 80.0 for four consecutive months.

    ISM-Chicago, formerly the local chapter of the National Association of Purchasing Management, said "stagnant business activity and continuing increases in prices paid continue to characterize the Chicago perspective on the national economy." ISM-Chicago announced the name change Friday.

    The Chicago group said its production index dropped to its lowest level since August 2001, falling to 45.1 in June, from 51.5 in May. The production category showed contraction for the second time this year, having registered a 46.5 reading in February.

    The job market showed some improvement, although its index remained below 50.0. The June employment index was at 46.7, from 41.2 in May, "indicating persistent, continuing retrenchment," ISM-Chicago said.

    Investors monitor the Chicago data in advance of the Institute for Supply Management's index of national factory activity. Economists surveyed by Dow Jones Newswires see the June ISM index at 48.0, from 49.6 in May. The ISM national manufacturing index is scheduled to be released Tuesday at 10 a.m. EDT.

    Monday's Chicago ISM report was released as investors attempt to pinpoint the timing of an increase in the key short-term federal-funds rate. Last week, the Federal Reserve held the funds rate at 2%, capping a series of aggressive rate cuts that lower the yield by 3 1/4 percentage points since last September. In recent weeks, U.S. central bankers have expressed concern about rising inflation, due largely to soaring energy and other commodity products. However, the Fed also sees continued downside risks to economic growth.

    Traders of U.S. interest rate futures now see the Federal Open Market Committee holding the funds rate at 2% at its next policy meeting on Aug. 5, and again at its meeting on Sept. 16. A more likely scenario, according to futures markets, is a rate tightening this fall.

    The manufacturing data are compiled monthly for ISM-Chicago by Kingsbury International. The next Chicago PMI report is scheduled to be released on July 31.



    -By Howard Packowitz, Dow Jones Newswires; 312-750-4132; howard.packowitz@dowjones.com.



    Click here to go to Dow Jones NewsPlus, a web front page of today's most important business and market news, analysis and commentary: www.djnewsplus.com/al?rnd=3lGBWWahUFf... You can use this link on the day this article is published and the following day.




    (END) Dow Jones Newswires

  14. [verwijderd] 30 juni 2008 17:43
    je weet me anders aardig te imiteren, hoewel ik me afvraag waar de meer smadelijke delen vandaan komen. Vertel eens, what's the point you're trying to make ? Imitation is the sincerest form of flattery, dus ik waardeer het zeer ! :-)

    quote:

    Boem Lauw schreef:

    Welkom Illuminati,
    hey je hebt ook een gipsbeen? Vervelend voor je want ik weer precies hoe het is. Zelf ben ik van de trap gevallen toen ik iets te haastig naar de keuken rende om het vuur van het zevenpits fornuis iets lager te zetten.

    Was de winterpeen lichtjes aan het blancheren om het iets zachter te krijgen voor de ovenstoofschotel met Kroatische kalfszwezerik, maar ik rook dat de peen aan het droogkoken was. Ik zat boven even de berichten op m'n Bloomberg terminal door te nemen (Heb de Dow Jones Reuters Welpie terminal weer ingeleverd nadat Nederland was uitgeschakeld voor de Europese titel).

    Maar goed, hartelijk dank voor het aanbod om te teamen. Ik zal eerst eens even je doop ceel lichten en kijken wat voor vlees ik met jou in de kuip heb.


26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.363
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.382
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.756
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.361
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.261
AMG 965 125.733
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.121
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.689
ASML 1.762 76.935
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht