Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Goud / Zilver / Platina / Palladium - Deel 16

2.050 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 103 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juli 2008 16:14
    quote:

    mineset schreef:

    Ben benieuwd aan wie Merrill die "super senior asset-backed security collateralized debt obligations" = mooi woord voor galgje...:-))
    verkocht heeft, toch wel knap. En tís nog wat waard ook....22ct op een dollar.
    =============
    Merrill said it sold a big chunk of its U.S. super senior asset-backed security collateralized debt obligations, or CDOs, cutting its exposure in this area by $11.1 billion compared to the end of June.
    "This is the first large-scale CDO transaction that is not a distressed sale," Citigroup analysts said in a research report. "Industry participants will likely mark super-senior CDO assets with 2006 and 2007 vintage collateral down to the 22 cents (on the dollar) range."
    ===============

    gr.mineset
    Niet normaal dat ze daar 78% op afschrijven. En dan moet je na gaan dat ze blij zijn dat ze er vanaf zijn. Huizenprijzen dalen met 17%, en dat geeft denk ik ook al veel aan. Tot nu toe gaan de beurzen er nog op omhoog en daalt olie.
  2. [verwijderd] 29 juli 2008 16:14
    quote:

    pensionado1 schreef:

    [quote=pensionado1]
    Mijn ordertje 500 TL 915 a 1,61 ligt er weer in!
    [/quote]

    Zijn binnengekomen, maar ik heb ze nu weer verkocht voor 1,50. tWordt me te krap.
    Ik kon niet meer op tijd weg, door de stoploss, dag 915.
  3. [verwijderd] 29 juli 2008 16:22
    quote:

    pensionado1 schreef:

    Spijt me voor je Fintech, nieuwe ronde nieuwe kansen??
    Even aanzien hoe e.e.a. zich ontwikelt nu USD door 1,5625 heen is en Brent door 1,2418. Kan leiden tot lagere dollar en olieprijs en daarmee een lagere goudprijs, 908, 903.
  4. [verwijderd] 29 juli 2008 16:50
    quote:

    pensionado1 schreef:

    Spijt me voor je Fintech, nieuwe ronde nieuwe kansen??
    Ik heb een ordertje ingelegd bij de 866 (200 x 4,19) zien wat er van komt.
    Zie nu in mijn scherm dat ze toch nog op 1,20 zijn verkocht, 4 dubbeltjes er af.
  5. [verwijderd] 29 juli 2008 18:57
    Blijft voorlopig linke soep die edelmetalen ondanks veel positieve goeroes die hogere koersdoelen voorspellen.
    Hogere koersdoelen komen m.i. veel later dan nu.
    Er heerst een kredietcrunch.....wat eigenlijk wil zeggen dat kredieten deflateren en minder makkelijker beschikbaar zijn voor o.g., consumptie e.a.leuke dingen.
    Het geld wat de laatste jaren in overvloed aanwezig was is niet meer.
    Prioriteit nummer één is nu de aanwezige schulden afbetalen en dan kan alleen met het huidige fiatgeld......en daar is gebrek aan ondanks een monetaire inflatie van 10% in M3.
    De verdamping van waarde in krediet (kredietinflatie) is vele malen groter.
    Wellicht is de nood bij sommige zo hoog dat zelfs het tafelzilver (goud/zilver) wordt verkocht, welk als bescherming diende voor mindere tijden en als appeltje voor de dorst.
    Als het écht mis gaat wil iedereen in goud en zilver als allerlaatste bescherming en dan krijg je de gewenste koersdoelen van div.goeroes....zover is het echter nog lang niet.
    gr.fes

  6. coecoe 29 juli 2008 19:07
    Nee zover is het nog niet Fes, alleen hoe lang is lang?
    Zelf denk ik dat goud en zilver binnenkort (kan ook nog een paar maanden duren) de bulltrend weer zullen oppakken en ca. 15-20% boven de vorige highs zullen uitkomen. De highs in maart jl. werden gemaakt met ongeveer dezelfde dollar koers, een aanzienlijk lagere olieprijs en minder onzekerheid in de banken wereld. Dus eigenlijk zou goud al duidelijk hoger moeten noteren.

    Ik houd vast en heb een aantal (gerenommeerde) goud/zilvermijnen aangeschaft die bij stijgende goudprijzen een zeer forse beweging omhoog zullen laten zien. (Yamana, Northgate minerals en Coeur d'Alene).

    Groet
    Coert
  7. coecoe 29 juli 2008 19:22
    quote:

    pensionado1 schreef:

    Dag Coert, een AB als dank voor je duidelijkheid over de mijnen. bye Pensionado
    Thanks Pensionado, daar veer ik van op, nu de goud prijs nog! :-)

    Groet
    Coert
  8. [verwijderd] 29 juli 2008 19:51
    terechte post Coert. Coeur d'Alene staat ook al even op mijn verlanglijstje. Hoe heb je die op integriteit (á la Sinclair rules) getoetst ?

    Goudguru doelen, moet je wel in perspectief zien. Ik denk ook wel dat we per jaarultimo op de 1.200 staan omdat het steeds eenvoudiger wordt om door de feestbalonnen heen te prikken, die iedere keer weer in de VS worden opgelaten.
    Dan blijft het tussendoor voorzichtig laveren op TA en met hoge stoploss superalert blijven. Maar met een lagere stoploss is ook leuke winst te behalen en hoef je minder alert te zijn.

    Vwb de feestballonnen die de dollar hoger stuwden:
    -The Conference Board's consumer confidence index climbed to 51.9 in July from 51 in June, cheering investors already concerned about the mindset of consumers, given consumer spending is a major driver of the U.S. economy.
    (T'is gewoon een inventarisatie met een vrij sturende vragenlijst via internet en telefoon via een vaste kring respondenten. Maurice de Hondt zou met zijn enquetes met vlag en wimpel er bovenuit steken)
    -One of the highlights of the housing bill waiting to be signed by President Bush is a tax credit of up to $7,500 for first-time home buyers.
    (t'is 10% met een maximum van 7,500; moet binnen 15 jaar terugbetaald worden; geldt voor kopers vanaf april-08/juli-09 en krijg je pas in handen nadat! je de aanbetaling hebt gedaan. Dus wat heb je eraan in een dalende huizenmarkt met een oplopende creditcardrente...)

    Voorlopig is de dollar weer up en 'kan' WTI terug naar net boven de 100. Net daarboven, rond de 105-110 staat een hele horde kopers te trappellen die nauwelijks gevoelig zijn voor de amerikaanse voorraadcijfers.

    we gaan zien....

    gr.mineset
  9. coecoe 29 juli 2008 20:05
    Mineset, ik heb ook op Yahoo finance gespit en daar is de winstverwachting voor Coeur over 2009 $0,36 dus niet heel veel anders dan in het overzicht op Kitco. Het gemiddelde koersdoel is daar $ 4,88 dus bijna 100% op de huidige koers. Ook interessant om de langetermijn grafieken te bekijken. Verder is Coeur niet afhankelijk van een enkel project en/of land en dat vind ik in deze business een conditio sine qua non.

    Groet
    Coert
  10. [verwijderd] 29 juli 2008 20:07
    quote:

    coecoe schreef:

    Mineset, ik heb ook op Yahoo finance gespit en daar is de winstverwachting voor Coeur over 2009 $0,36 dus niet heel veel anders dan in het overzicht op Kitco. Het gemiddelde koersdoel is daar $ 4,88 dus bijna 100% op de huidige koers. Ook interessant om de langetermijn grafieken te bekijken. Verder is Coeur niet afhankelijk van een enkel project en/of land en dat vind ik in deze business een conditio sine qua non.

    Groet
    Coert
    Txs, ik neem aan dat je de in CAD genoteerde CDM hebt op TSX, of heb je de CDE in USD ?

    p.s. ik heb ook PMIgold en ECUsilver nog op mijn lijstje staan. Qua mijnen ben ik een enorme twijfelaar, maar als ik eenmaal beslist heb, dan houd ik vast ook.
  11. [verwijderd] 29 juli 2008 20:24
    heb een stukje truggevonden van 24 juni uit een belgisch beleggingsblad (inside beleggen) over CDE:

    "productiedoelstelling 2010 teruggeschroefd"

    CDE (2,94USD) is één van de weinige, haast zuivere zilvermijnen, met vorig jaar een productie van 11,5 miljoen ounces zilver. CDE heeft grote expansieplannen, maar kan die maar moeilijk waarmaken en dat wreekte zich tot nog toe op de koers. Tegen 2010 was het de bedoeling om de zilverproductie te verdrievoudigen, tot 30 miljoen ounces. Daarvoor moesten hoofdzakelijk de San Bartolome-mijn in Bolivia en vooral het Palmarejo-project in de Mexicaanse Sierra Madre-regio zorgen, één van de 's werelds belangrijkste en goedkoopste gebieden voor zilverproductie. San Bartolomé staat, zoals gepland, op het punt om te worden opgestart en voor dit jaar wordt de productiedoelstelling in elk geval gehandhaafd op 16 miljoen ounces zilver. Het nog belangrijke Palmarejo zou uiterlijk medio 2009 moeten opgestart raken. Daar blijft het management bij, maar op basis van de verwachte zilverproductie volgend jaar en in 2010 zal CDE de doelstelling van 30 miljoen ounces niet halen, maar over 2 jaar eerder uitkomen op 25 miljoen ounces. Dat verklaart de vrij zwakke koersprestatie de afgelopen weken. Dankzij vooral Palmajero zou de EBITDA tegen 2010 moeten verviervoudigen tegenover 2007.

    De directie van CDE zal moeten afleren om té ambitieuze doelstellingen te formuleren, want dat wreekt zich op de koers. De markt houdt nu helemaal geen rekening meer met de mogelijkheid van een winstherstel vanaf 2009 (k/w 2009 van 7,4 en 5,6 voor 2010). Als het bedrijf dus toch in de buurt van de prognoses kan komen, zal de koers substantieel hoger gaan.
  12. [verwijderd] 29 juli 2008 22:47
    quote:

    pensionado1 schreef:

    Die Opec meneer zegt dus niet dat speculatie de oorzaak van de prijsstijging is, maar de dollar. De kans dat de dollar versterkt lijkt niet groot, dus zou je zeggen dat olie weer gaat stijgen.
    Remon (23) heb jij een mening? Ik hoef niet precies de koers van overmorgen te weten hoor!!
    Moeilijke zaak. In januari stonden we op 100dollar en was ik van mening dat er 20dollar speculatie in zat door orkanen en driving season. De gedachte bij de laatste rally in olie was dat china de vraag hoog houdt, maar ook daar vlakt de groei af. Ik heb inmiddels het boek 'de permanente oliecrisis' besteld om te lezen hoe ver de productie gaat dalen. Als je echt voor de lange termijn zou instappen, dan nam ik geloof ik een stop loss op 75dollar voor de brent. 75dollar is het niveau waarbij nieuwe velden rendabel wordt. Daalt de prijs, dan worden deze velden uit productie gehaald.

    Op de wat kortere termijn zijn de regionen 120 en 112 belangrijk. Zelf verwacht ik dat we nu een bodem hebben gezet. Hoe ver we gaan stijgen weet niemand. Ook wordt de vraag of tijdens die stijging we een hogere top of een lagere top neer gaan zetten.

    Brandstofvoorraden gaan morgen flink tegen vallen is mijn verwachting. Waarom? Orkaan van vorige week heeft veel productie van brandstoffen lam gelegt.
    Olievoorraden kunnen ook zijn afgenomen door lagere import, maar daar heb ik minder zicht op.
  13. [verwijderd] 29 juli 2008 22:55
    Brent en crude weer bijna even duur. Zal me niet verbazen als crude nu even een bodem heeft gezet.

    Gemiddelde olieprijs voor juli: 147+120=267:2=133.5. Iets lager dus als in juni. Houdt dit in de gaten bij de komende inflatie cijfers.
  14. [verwijderd] 29 juli 2008 23:01
    23, bedankt voor je blik op de crude affairs. Ik waag het erop en hou mn TL119 erin, met de hoop op tegenvallende voorraden.

    Linke boel en (veel te) spannend!

    succes iedereen
2.050 Posts
Pagina: «« 1 ... 98 99 100 101 102 103 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.381
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.907
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.390
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.064
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.759
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.335
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.390
Allfunds Group 3 1.203
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 336
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.271
AMG 965 125.745
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.125
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.621
Arcelor Mittal 2.023 318.609
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.276
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.692
ASML 1.762 76.963
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.673

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 30 april

    1. China inkoopmanagersindex industrie en diensten april volitaliteit verwacht
    2. Samsung Q1-cijfers
    3. NL producentenprijzen maart
    4. Arcadis Q1-cijfers
    5. Adidas Q1-cijfers
    6. Volkswagen Q1-cijfers
    7. Air France-KLM Q1-cijfers
    8. Dui detailhandelsverkopen maart
    9. PB Holding jaarcijfers
    10. Acomo €0,75 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht