Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Lavide Holding NL0010545679

Laatste koers (eur)

0,286
  • Verschill

    -0,024 -7,74%
  • Volume

    601 Gem. (3M) 9,2K
  • Bied

    0,286  
  • Laat

    0,310  
+ Toevoegen aan watchlist

Tekort aan ICT'ers kost werkgever tonnen

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. panolo 23 september 2008 12:22
    Het tekort aan ict'ers is niet alleen lastig, het kost ook veel geld. Een vacature kost een werkgever al snel vijftigduizend euro per jaar. Tjeerd Brenninkmeijer, ceo van softwareontwikkelaar Hippo: "Dit komt hard aan."

    Door het tekort aan ict'ers lopen werkgevers jaarlijks vele tonnen euro's mis. Hoewel de meeste bedrijven hard werken aan het werven van nieuwe medewerkers, zijn zij zich niet bewust van de winst die zij mislopen.

    De bedragen die werkgevers op hun bankrekening kunnen bijschrijven als zij per direct het personeelstekort zouden kunnen aanvullen, loopt al snel op tot enkele tonnen.

    Softwareontwikkelaar Hippo, een organisatie met veertig werknemers, is een van die bedrijven die jaarlijks een flink bedrag mislopen. De werkgever maakt per ict'er ongeveer vijftigduizend euro winst, aldus ceo Tjeerd Brenninkmeijer. Met tien onvervulde ict-functies binnen het bedrijf loopt het bedrijf jaarlijks dus een half miljoen euro mis. "We zijn ons er van bewust dat onze groei belemmerd wordt door het tekort aan ict'ers", zegt Hippo's ceo Tjeerd Brenninkmeijer, "Toch komt het horen van dit bedrag wel hard aan."

    Ook Sylis, een ict-dienstverlener met 25 vacatures, loopt elk jaar een fors bedrag mis. De werkgever verdient per klant ongeveer 85.000 euro. De periode die de betreffende ict'er bij een klant doorbrengt, varieert van enkele weken tot een jaar, aldus manager ict solutions Raymond Groebbé. Hij gaat uit van een gemist bedrag van ongeveer 275.000 euro per jaar.

    Volgens onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de krapte op de arbeidsmarkt voor ict-dienstverleners steeds vaker een probleem. Aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar liet tweederde van de ondernemers weten dat het personeelstekort hun zakelijke activiteiten belemmert. In 2004 had vrijwel geen enkele ondernemer daar last van, aldus het CBS

    Bron: Computable
  2. panolo 23 september 2008 12:28
    19-09-2008

    Microsoft helpt Achmea bij werving ICT'ers

    Microsoft gaat Achmea helpen bij de werving en begeleiding van .NET-ontwikkelaars. De verzekeraar hoopt door intensieve samenwerking met Microsoft als werkgever interessanter te worden voor ict'ers.

    Achmea en Microsoft gaan intensief samenwerken. Onderdeel van de strategische samenwerking is de gezamenlijke werving van .NET-ontwikkelaars. Bovendien gaat Microsoft de ontwikkelaars begeleiden en opleiden.

    Door te participeren in Microsoft-evenementen, zoals DevDays en Imagine Cup, wil Achmea zichzelf aantrekkelijker maken als werkgever voor ict'ers. "Op dit soort Microsoft-evenementen zijn veel ontwikkelaars aanwezig, maar zouden wij als verzekeraar normaal gesproken niet komen", legt Bert Rensen van Achmea uit. "Het is lastig om goede mensen te vinden, zeker in de ict-hoek. Als je werk zoekt is dat natuurlijk prachtig, maar voor werkgevers is het lastiger. Door samen te werken met Microsoft willen we extra aantrekkingskracht creëren voor ons bedrijf."



    Naast gezamenlijke werving gaan de twee concerns ook samenwerken op het vlak van begeleiding en opleiding. Microsoft verzorgt bijvoorbeeld masterclasses, training on the job en bezoekjes aan de Microsoft-campus voor de Achmea .NET-ontwikkelaars. De intensieve begeleiding door Microsoft moet ict'ers een extra impuls geven om bij de verzekeraar te komen werken. Rensen: "Microsoft is een partij die een bepaalde uitstraling heeft, ook bij ict'ers. Wij willen mensen binnen krijgen die helpen met het vervolmaken van onze IT-omgeving. Om die mensen binnen te krijgen is Microsoft een goede partner."
  3. [verwijderd] 23 september 2008 13:22
    Alleen al door een tekort van bekwame mensen is Qurius gezien de huidige koers een aantrekkelijke kandidaat om overgenomen te worden en dat willen we nu juist niet op dit moment tegen deze belachelijke koers.
4 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht