Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Arend Jan Kamp - Hiep, hiep hoera voor de euro!

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 december 2008 11:36
    de zware recessie zoniet een depressie zal nog diepere sporen door de economie trekken, doordat de amerikaanse overheid veel geld gaat uittrekken voor hulpplannen en Obama zijn verkiezings beloftes moeten nakomen zal er veel geld bijgedrukt worden, de dollar gaat volgend jaar dus onderuit. Eind 2009 1 euro = 1.52 dollar
  2. sjiepie 12 december 2008 11:55
    1 euro = 1 dollar, omdat de Amerikanen volgend jaar de verrassing worden op economisch gebied en Europa een toneel wordt van vele stakingen en sociale onrust.
  3. Ivanrybkin 12 december 2008 12:05
    $ 1,20. Ben net terug van vakantie in de VS. De koopkracht van de $ blijkt relatief hoog t.o.v. een €. Daarbij, economie van de EU kan momenteel nog harder achteruit dan de VS.
  4. [verwijderd] 12 december 2008 12:31
    De Dollar zal waarschijnlijk niet binnen een paar maanden crashen. Waarom de Dollar uiteindelijk wel gaat crashen ?
    Omdat Amerika uiteindelijk te ver zal gaan in het uitbuiten van de kracht van de Dollar als wereldreservemunt. Eigenlijk is dat al gebeurd.
    De schulden van Amerika als geheel zijn zo groot dat ze eigenlijk niet meer terug te betalen zijn.
    Veel mensen argumenteren dat de Amerikaanse regering een schuld heeft van gemiddelde omvang, vergeleken met andere landen.
    Maar de overheid heeft in Amerika ook erg weinig belastinginkomsten. In Nederland is de staatsschuld 205 miljard Euro wat 45 procent van het BNP is.
    De belastinginkomsten per jaar zijn ongeveer 130 miljard Euro. Dat is ruim 60 procent van de Staatsschuld wat er per jaar binnenkomt.
    In Amerika is de Staatsschuld 10580 miljard Dollar.
    Maar er komt maar ongeveer 2500 miljard aan belasting binnen, minder dan 25 procent van de staatsschuld dus.
    De belastingen wil men zelfs nog verder verlagen. De staatsschuld is in een jaar tijd met 1500 miljard toegenomen.
    Op die manier kun je dus eigenlijk al zien dat uiteindelijke aflossing met belastinggeld buitengewoon twijfelachtig is.
    De enige andere optie is de drukpers. Het op dit moment grote vertrouwen in de Dollar en US-treasuries is dus totaal misplaatst en een grote vergissing:
    Dat vertrouwen berust alleen op een stilzwijgende afspraak dat niemand een Dollarcrash wil en iedereen er dus maar in blijft zitten.
    Uiteindelijk zullen echter de eerste schapen over de dam gaan en dan crasht de Dollar.

    Met dank aan Willempie3
  5. [verwijderd] 12 december 2008 12:36
    De Dollars die nu in omloop zijn, is schuldgeld en geen reserve geld met een hoog kostenplaatje.
    M.a.w. zonder nieuw en vooral goedkoop geld kunnen de beurzen niet meer stijgen, omdat deze gevoed moeten worden.
    We zitten op het eind van het pyramide spel.
    Devalutie van de Dollar is het enige middel om onze markten weer in beweging te krijgen >>>>> lagere rente.
    Een devalutie van de Dollar is natuurlijk koopkracht vermindering in een mondiale economie.
    Helaas voor de brave pesioen spaarders.

    Met dank aan Fes
  6. [verwijderd] 12 december 2008 12:39
    The VS is een Super-economie: Een doorgedraaide bodybuilder op anabolen steroïden. De gehele Amerikaanse economie is gevuld en doorspekt met het credo: Live now and pay later'
    Hoe werkt het?: De economie van de Verenigde Staten is één van de krachtigste economieën ter wereld. Waarom? Omdat zij(VS-overheid en de VS- kredietverstrekkers, de banken e.d.) het (over)consumentisme zeer zwaar aanmoedigen. VS-burgers zijn gestimuleerd door overheid en banken om allerlei dure hypotheken en leningen en creditkaarten af te sluiten.(het schijnt dat de gemiddelde Amerikaan over 6 verschillende creditkaarten beschikt) Terwijl er een buitengewoon onevenredig groot risico inzat en inzit, dat er niet en nooit tot terugbetalen overgegaan gaat worden.
    Al deze zéér risicodragende hypotheken zijn in stukjes versneden en verpakt in andere afgeleide hypotheekbeleggingsproducten(de zogenaamde CDO's) en doorverkocht aan o.a. de Europese banken. Die naar nu blijkt, door misleiding, door de buitengewoon ingewikkelde structuur van deze producten nl.wikipedia.org/wiki/Collateralized_... amper wisten wat ze kochten. Nu blijkt dat een groot deel van de VS-burgers deze hypotheekproducten niet meer kan aflossen, omdat zij zich de tering hebben overgeconsumeerd. En de verstrekkende banken in de VS nu ook wel inzagen dat de kans dat deze dolgedraaide, consumerende hypotheekbezittende(de anabolen) huizenkopers in de VS. Deze hypotheken nooit meer gaan aflossen. Daarom zijn de VS-hypotheekverstrekkers (Fanny May en Freddie Mac) de rente dermate gaan verhogen(om nog íets terug te zien), dat de hypotheekbezittende VS-burgers niet meer in staat zijn om af te lossen. Daarom worden deze huizenbezitters gesaneerd.
    Houdt in: Ze worden uit huis gezet. En ze mogen de eerste 5 jaar geen hypotheek meer afsluiten of bezitten. Deze gesaneerde hypotheken worden in één klap 70% minder waard hierdoor. De huizen(als die er al waren als onderpand worden namelijk tegen 30 á 40 % van de hypotheek waarde verkocht door kredietmaatschappijen die deze gifhypotheken hebben opgekocht.
    Het komt er op neer dat de VS haar hypotheek- en overconsumptie uiteindelijk buiten de VS, in Europa (voor een zeer groot gedeelte) hebben neergelegd, afgewenteld. Zonder dat de Europese banken wisten wat ze exact kochten.
    De VS burgers moeten 5 jaar wachten voordat ze weer een nieuwe hypotheek kunnen afsluiten. En weer kunnen beginnen op de nieuwe hypotheek, met overconsumeren. Die dan vervolgens weer door worden verkocht aan Europese banken. En het hele liedje begint weer van voren af aan..
    We zijn de VS zo gewoon eigenlijk ongewild aan het subsidiëren, aan het sponsoren. Als Europa Een soort omgekeerde Marshall hulp, zo als U wil.
    We zouden eigenlijk ten oorlog tegen de VS moeten trekken tegen de VS. Op deze gronden als Europa, want we zijn gewoon belazerd waar we bijstonden...
    Maar dat gebeurt niet. Omdat wij veel te verdeeld zijn als Europa. Ik noem maar wat: Corus.
    De Amerikaanse staalproducenten klaagden in de US steen en been bij Bush dat ze een zodanige last hadden van de buitenlandse import van staalhalffabrikaten. Deze staalindustrie had Bush met giften aan de republikeinse partijkas in het zadel geholpen, goede lobby gehouden zullen we maar zeggen. Dus Bush moest ze wel terugbetalen. Van de één op de andere dag kreeg o.a. Corus te maken met 40% importheffing op haar producten die naar de VS geëxporteerd moesten worden.
    Het kostte de EG 2 jaar!!!! Om met passende tegenmaatregelen t e komen dankzij de slechte infrastructuur waaruit de EG is opgebouwd en functioneert(vetorecht e.d.) Amerika profiteerde hier dik van en speelde ons (de Europeanen) perfect tegen elkaar uit. En de VS-staalproducenten hadden 2 jaar lang een voorsprong om op onze kosten, diepte investeringen te maken, die garanderen dat ze wereldleiders bleven op de staalmarkt.
    De VS is als staat en economie is gewoon veel daadkrachtiger dan het alsmaar verdeelde Europa.
    Dat moeten we heden en dage nog steeds helaas acepteren als Europa terwijl op basis van nummers( 1miljard europaeanen tegen 300 miljoen ameriaken) het toch anders zou moeten zijn..
    Dat we Europa alsmaar aan het uithollen zijn, door het maar ongecontroleerd toelaten van andere lidstaten. Ondermijnt het vertrouwen nog meer. Moet ook een einde aan komen. Het is nog een wonder dat de euro zo sterk staat. (Hoewel de Greenback met een goede comeback bezig is. (Waarom?!?)
    En we hebben notabene ook nog ééns tegen één Europese grondwet gestemd(ik persoonlijk voor, waarvan notie) Weet je wel hoeveel macht we zouden kunnen uitoefenen, als we als één stem konden spreken namen de EG, in deze wereld?? Één minister van buitenlandse zaken van de EG, die de stem 1, 1 miljard Europeanen behartigt. Kun je oorlogen(Irak) meer beëindigen, om maar eens wat te noemen. (er zijn maar 300 miljoen Amerikanen, vergeet dat niet)
    Vergeet niet dat de VS ons in Europa liever verdeeld ziet. Varen zij wel bij op allerlei fronten. Ik vind persoonlijk dat dit maar eens afgelopen moet zijn. Ze moeten in de VS maar eens naar ónze pijpen gaan dansen. Zij zijn tenslotte de aanstichters van de kredietcrisis waar ze nu ons de Europeanen voor op laten draaien..Zie het recentelijk herstel van de dollar. Hoe zou dat toch komen???
    Één Europa, één grondwet, 1 minister-president 1 minister van buitenlandse zaken. Één leger
    Geen vetorecht meer. Een gevolmachtigde Europese regering. Dan zijn wij wereldleider. En niet langer dat dubieuze, overconsumerende Amerika
    Een Verenigde Staten van Europa is de oplossing voor alle ellende!!!

    Met dank aan Jim Cramer
  7. [verwijderd] 12 december 2008 12:48
    per ultimo 2009 €/U$ = 1.75

    Zoals Arend Jan Kamp vraagt, hou ik de toelichting kort. De clip is imo illustratief genoeg.

    gr.mineset
  8. [verwijderd] 12 december 2008 12:57
    Euro als nieuwe reservevaluta

    De dollar was de reservevaluta van de wereld,
    maar de dollar is dat niet meer omdat deze keer het verschil is, dat de daling tot een beleidswijziging bij de anderen heeft geleid.
    De centrale banken en de andere grote spelers beginnen hun reserves te diversifiëren.
    Deze trend is niet meer te keren omdat de euro dit mogelijk maakt, en men voor spreiding kiest.
    Ook zijn er 8 landen die van de dollar af willen en 3 landen die actief dollars dumpen.
    De tijd dat de wereld haar waarde in dollars uit moest rekenen is voorbij.
    De beweging van de dollar weg is tegelijk het symptoom van een machtsverschuiving.
    In de media wijst men op de opmars van India en China.
    De stille uitbreiding van de Europese Unie zal belangrijker blijken.

    Hoewel de Amerikaanse positie en die van de dollar onaantastbaar leken, zijn er recent,
    voor het eerst in lange tijd indicaties dat de Verenigde Staten hun machtspositie verliezen.
    Met de introductie van de euro is er een nieuw machts blok bijgekomen.
    Door de uitbreiding die in 2007 gestalte kreeg, ontstond een economisch blok met een huidig bnp van 16,8 biljoen dollar en 500 miljoen mensen,
    een directe bedreiging voor de Verenigde Staten met een bnp van 13,8 biljoen dollar en 300 miljoen mensen.
    Eén van de doelstellingen, misschien wel de voornaamste, van de invoering van de euro was om de euro dezelfde functie te geven als de dollar,
    namelijk reservevaluta, om de positie van de dollar te verzwakken, zodat Europa kan meeprofiteren van een gratis toename van kapitaal.

    Dit is voor de Verenigde Staten rampzalig.
    Niet alleen zal het betekenen dat zij een belangrijk deel van hun gratis verkregen goederen en diensten verliezen,
    maar landen zouden ook gedwongen worden om (ten minste een deel van) hun dollarreserves om te zetten in euroreserves, waardoor de dollar in waarde zal dalen.
    De Amerikaanse import zal aanzienlijk duurder worden en de Verenigde Staten moeten schulden in de vorm van goederen en diensten aan het buitenland gaan betalen.
    Wanneer landen en bedrijven hun dollarbezittingen in eurobezittingen omzetten, zal dat ook een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt teweeg brengen en de
    Amerikaanse centrale bank, de FED, zal niet in staat zijn deze daling op de beurzen op te vangen door het drukken van meer dollars, iets waarover openlijk wordt gesproken.
    Zonder voldoende buitenlandse kopers van die dollars, zal het alleen maar de inflatie aanjagen en de crisis verergeren

    Met dank aan mezelf
  9. [verwijderd] 12 december 2008 13:18
    (Even rechtzetten dan maar, ps, sloop ze maar weg)1Euro voor 2Dollar medio 2k9
    Omdat Amerika uiteindelijk te ver zal gaan in het uitbuiten van de kracht van de Dollar als wereldreservemunt.
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.335
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.898
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.357
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.053
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.274
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 334
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.257
AMG 965 125.712
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.600
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.270
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.909
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht