Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

45,820
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    336.660 Gem. (3M) 415,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Aandeelhouders Fortis spelen met dynamiet

46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. tourder 15 december 2008 17:50
    Die Jeroen, zal wel instructies hebben om zo te schrijven. Iemand die een beetje ingevoerd is of die geen opdracht heeft durft zo'n verhaal niet met droge ogen op papier te zetten.
  2. [verwijderd] 15 december 2008 17:55
    quote:

    craasie schreef:

    Wie is die Jeroen dan wel om zo makkelijk te lullen!! beleggers zijn beroofd door die oplichters van overheden met behulp van het bestuur van FORTIS, m.i. maakt het voor de meeste beleggers incl. mijzelf niet meer uit als fortis failliet gaat!! dus ook echt failliet. we zijn nu toch al beroofd dus die laatste paar dubbeltjes dan ook maar, gelukkig zijn er toch nog mensen/rechters e.d. die de zaak anders bekijken dan dhr. de Boer (zeker ook een linkse nietbelegger)
    Precies. Laat desnoods maar failliet gaan. Klinkt gek maar daar heb ik nog meer vrede mee dan de huidige situatie.
  3. forum rang 4 Filasoft 15 december 2008 18:01
    Verhaaltjes als deze horen bij het spel.
    Overigens nog nooit van die Jeroen gehoord.

    gr
    Philos.
  4. [verwijderd] 15 december 2008 18:10
    De Belgische regering, die probeert met alle mogelijke middelen de uitspraak van de rechtbank te ontkennen, maakt zich m.i. tamelijk belachelijk. Als ik een uitspraak tegen mij krijg kan ik ook niet gauw de rechtbank wraken via de minister van Justitie en dat soort maatregelen.

    Het lijkt wel dat Fortis bank koste wat koste aan BNP verkocht moet worden.

    Wat is er verder nog aan de hand wat wij niet weten?
    Waarom begint de Be Staat niet gewoon met de uitspraak te respecteren (en evt. "normale" bezwaar paden te volgen)?

    Moeten ze koste-wat-koste hun gelijk halen, zelfs tegen de idee van een rechtsstaat in?

    Kees
  5. [verwijderd] 15 december 2008 18:14
    Zou de nood niet zo hoog geweest zijn dat alleen de optie van nationalisatie(Fortis Ned plus ABN/AMRO) mogelijk was???En verkoop van deel door Belgische overheid(i.v.m. verantwoording richting belastingbetaler) aan de Franse bank? Week eerder kapitaalinjectievoorstel(Nederland) van 5 miljard. Daarna dusdanige verslechtering(lees kapitaalvlucht/liquiditeitsproblemen) en crisisberaad??

    Kapitaalinjectie dan wel garantiestelling was voor Fortis helaas een gepasseerd station...De belegger wil dat maar niet inzien.Read my lips:D euiteindelijke uitkomst zal zijn:Fortis failliet en de rest blijft bij het oude.

    En nu. Dan de hele tent maar opblazen in het juridische mijnenveld??De principiele belegger gaat nat. Tussen gelijk hebben en in deze en of het slim is om gelijk te krijgen zit een wereld van verschil. Gooi je eigen glazen niet in. Wees geen Don Quichote
  6. [verwijderd] 15 december 2008 18:20
    Ook van mij mag Fortis ook failliet gaan, zolang niet ook aan de aandeelhouders in voldoende mate tegemoet wordt gekomen. Wie legt mij eens uit waarom de spaarders e.d. wel beschermd mogen (nee: moeten) worden en de eigenaren van Fortis (dat zijn wij als aandeelhouders, nietwaar) niet.

    Ben blij dat ik me bij Modrikamen heb aangemeld.
    Vraagt Modrikamen Euro 8 per aandeel als tegemoetkoming? Lijkt me een redelijke tegemoetkoming.

    Wat doet de AFM? Juist: niets. Maar wat wil je, als de topman (al jarenlang te doen gebruikelijk) via een politieke benoeming op zo'n post komt. Ons kent ons. Je hoort en ziet AFM niet als ze nodig zijn.
  7. [verwijderd] 15 december 2008 18:37
    kost me een boel geld als Fortis failliet gaat maar dat compenseer ik door het feit dat zowel Bos als Leterme dan op hun bek gaan, wat een huichelaars.
  8. [verwijderd] 15 december 2008 18:39
    Als belegger(mede eigenaar) Loop je ondernemersrisico als het ware. Uiteraard dient er onder normale omstandigheden overlegd te worden met jou als aandeelhouder/mede-eigenaar. Ik vrees dat de overheden in deze zaak toch een soort veto-recht hadden in weekend 3/10.

    Verder spreek ik de nadrukkelijke wens uit op een verder voortbestaan van Fortis Belgie. Er zijn wel vaker ondernemingen uit hun as herrezen(KPN en Ahold hebben rond de 2 euro gestaan) Wie weet wat de toekomst nog brengen gaat. Eerst maar weer een stevig fundament in Belgie en wellicht kan er in de toekomst weer (een deel van) ABN-Amro ingelijfd worden. Een gebaar van de Nederlandse regering om onze Zuiderburen te plezieren. In de toekomst zie ik een aantal grotere bankcombi s/verzekeringscombi s ontstaan.
  9. dulieu 15 december 2008 18:43
    Het juridisch getouwtrek leidt tot s c h i k k i n g dat geeft g e e n gezichtsverlies aan partijen en een win-win situatie. Daar moeten we heen.
  10. [verwijderd] 15 december 2008 18:56
    Het gaat niet om de tegenstelling "overheden doen niets en laten Fortis failliet gaan" versus "overheden doen wat ze nu gedaan hebben".

    M.i. hadden de overheden gelijk dat er iets gedaan moest worden om bijvoorbeeld de spaarders ij Fortis Bank te beschermen.
    Maar de vraag is: hebben ze het toen wel goed gedaan.

    Geen enkel ander land heeft zijn grootste bank verkocht aan een buitenlandse bank tegen voorwaarden die alleen de eigen staat ten goede kwamen en de aandeelhouders volledig beroofden van hun bezit. En zonder kans om als het klimaat wat minder akuut en heftig werd alsnog wat te redden.

    Als mijn duim lelijk ontstoken raakt en de bloedvergiftiging zelfs al mijn leven bedreigt, is toch iedere chirurg die niet alleen het noodzakelijke doet - mijn duim amputeren - maar in grote paniek mijn hele arm eraf hakt (en die verkoopt aan een Franse voedselbank) niet goed bezig.

    Zodra ik opgeknapt ben, ga ik hem dan toch aanklagen, ook al heeft hij mijn leven gered en ben ik hem voor dat aspect dankbaar.

    Kees
  11. dulieu 15 december 2008 19:05
    Partijen(overheden) dienen zich aan de wet te houden als voorbeeld. De heer M te B toont met het arrest aan dat dat niet gebeurd is. Dat verwijt valt de overheid te maken en daarbij komt, dat ze naar hun zeggen vanuit overmacht gehandeld hebben en daarom de aandeelhouders hebben laten vallen.Die overmachtsituatie is aanvechtbaar, want een simpele financiele ondersteuning was genoeg geweest. Net als bij Aegon en Ing. Dan zullen ze zeggen voortschrijdens inzicht. Akkoord. Herstel dat dan even zou ik zeggen en dan is Bos politicus en nog veel meer van het jaar.
  12. [verwijderd] 15 december 2008 19:06
    Bij Fortis was alleen beademing nog mogelijk. De operatie was al compleet uit de hand gelopen. Wanneer ontwaakt de sleeping giant uit haar coma??Geldt overigens ook voor de club die hand in hand gaat met Fortis
  13. [verwijderd] 15 december 2008 19:39
    Ik snap die mijnheer Jeroen helemaal niet.

    In een democratische rechtsstaat is het een groot goed dat je naar de rechter kunt stappen om te weten te komen of je nu gelijk hebt volgens de wet of niet. Ook tegenover de overheid ("Er zijn nog rechters in Berlijn, Sire!").

    Daar is niets mis mee en alleen maar te prijzen dat dat hier kan. Als nu de aandeelhouders in dit geval van de rechter gelijk krijgen, "spelen ze dus met dynamiet"?

    Hoezo? Hadden ze dan moeten zorgen ongelijk te krijgen bij de rechtbank? Of helemaal niet naar de rechter mogen gaan? Wat wil Jeroen eigenlijk?

    En trouwens, wie heeft dat "dynamiet" dan gemaakt?

    Ik vind die opmerking echte ondemocratische onzin.

    Kees
  14. [verwijderd] 15 december 2008 20:27
    quote:

    Punthoofd schreef:

    Bij Fortis was alleen beademing nog mogelijk. De operatie was al compleet uit de hand gelopen. Wanneer ontwaakt de sleeping giant uit haar coma??Geldt overigens ook voor de club die hand in hand gaat met Fortis
    jij snapt er echt niets van...
    Maar ja, ik moet natuurlijk oppassen wat ik tegen je zeg, want voor ik het weet maak je weer een haat-post.

    Om het even op een rij te zetten, een paar vragen.

    Waar denk je dat de rechtszaak over ging?

    En waarom heeft de rechter de verkoop aan BNP opgeschort?

    Ik zal het je voorkauwen (maar hoor graag hoe jij denkt dat het zit): het proces ging erover of Fortis de facto failliet was en de overheid niet anders kon doen dan nationaliseren.

    De rechter heeft, na horen van alle partijen en bekijken van alle relevante dossiers, ingezien dat dit niet het geval was. Kortom: nationalisatie was niet noodzakelijk.

    Of om het uit te spellen: het alternatief van nationalisatie is niet dat Fortis failliet gaat. Dat was toen niet zo, en dat is nu ook niet zo.

    Nog een punt: wat waren de schulden en wat waren de bezittingen van Fortis?
    Wederom geef gerust je visie: ik heb het hier al eerder uitgespeld, Fortis had ongeveer 20 miljard euro meer in bezit dan het aan schulden had.

    Dus zelfs al laat je de boel kletteren, dan blijft er nog bijna 10 euro per aandeel over.

    Vergelijk het hiermee: je hebt een hypotheek van 2 ton en een huis van 5 ton. Als je je hypotheeklasten niet meer kan betalen mag de bank je uit je huis zetten. De bank mag echter niet je huis confisqueren en dan voor 3 ton aan een vriendje verkopen en de ton winst in eigen zak steken.
    Dit is hoe het bij Fortis zat: ze hadden een acuut liquiditeitsprobleem (konden op dat moment niet iedereen betalen die hun geld wilde opnemen), maar de balans was prima in orde. Dit i.t.t. bijvoorbeeld AIG of Fanny Mae. In een geval van een goede balans maar een acuut liquiditeitsprobleem mag je niet nationaliseren.

    Tot slot, Belgie laat Fortis niet failliet gaan. Dat is geen optie. Dus het enige wat uit deze rechtszaak kan komen is een andere oplossing, waarbij meer rekening wordt gehouden met de belangen van de aandeelhouders.

    Ik snap overigens niet waarom mensen die zelf geen aandelen Fortis hebben dit zo'n probleem vinden. Rare vorm van sadisme of afgunst?
  15. [verwijderd] 15 december 2008 20:31
    Een feit is dat de deal instemming van de aandeelhouders nodig heeft. Komt die er niet dan is er ook geen rechtsgeldige verkoop. Het recht dient zijn beloop te hebben, dynamiet of niet.
    Als Wouter en zijn Icesavespaarders electoraat daar een probleem mee hebben, dan dienen zij eerst maar eens met een passende financiële tegemoetkoming te komen. En maar snoeven, dat alle voor een prikje gekochte Fortis onderdelen met een miljardenwinst zijn te verkopen. Dit is om te kotsen! Het gaat om ons geld! Dit is geen zakendoen meer maar achterkamer politiek!
  16. [verwijderd] 15 december 2008 20:46
    Als de Belgische regering werkelijk overweegt om de Raadsheer te wraken via de minister van Justitie en dan gauw in het ontstane tijdsgat de verkoop van de aandelen Fortis aan BNP rond te maken, ik weet het niet, maar dan zijn zij het waarschijnlijk die met dynamiet spelen.

    Vrijwel ieder rechter zal daarna namelijk oordelen, lijkt me, dat dan op zeer oneigenlijke wijze de belangen van de aandeelhouders door de Belgische Staat geschaadt zijn en (als de transactie niet meer teruggedraaid kan worden), een relatief hoge schadevergoeding toekennen.

    Er moet namelijk toch wel recht blijven in de staat der Belgen!

    Kees
  17. [verwijderd] 15 december 2008 21:11
    quote:

    henkbres75 schreef:

    [quote=Punthoofd]
    Bij Fortis was alleen beademing nog mogelijk. De operatie was al compleet uit de hand gelopen. Wanneer ontwaakt de sleeping giant uit haar coma??Geldt overigens ook voor de club die hand in hand gaat met Fortis
    [/quote]

    jij snapt er echt niets van...
    Maar ja, ik moet natuurlijk oppassen wat ik tegen je zeg, want voor ik het weet maak je weer een haat-post.

    Om het even op een rij te zetten, een paar vragen.

    Waar denk je dat de rechtszaak over ging?

    En waarom heeft de rechter de verkoop aan BNP opgeschort?

    Ik zal het je voorkauwen (maar hoor graag hoe jij denkt dat het zit): het proces ging erover of Fortis de facto failliet was en de overheid niet anders kon doen dan nationaliseren.

    De rechter heeft, na horen van alle partijen en bekijken van alle relevante dossiers, ingezien dat dit niet het geval was. Kortom: nationalisatie was niet noodzakelijk.

    Of om het uit te spellen: het alternatief van nationalisatie is niet dat Fortis failliet gaat. Dat was toen niet zo, en dat is nu ook niet zo.

    Nog een punt: wat waren de schulden en wat waren de bezittingen van Fortis?
    Wederom geef gerust je visie: ik heb het hier al eerder uitgespeld, Fortis had ongeveer 20 miljard euro meer in bezit dan het aan schulden had.

    Dus zelfs al laat je de boel kletteren, dan blijft er nog bijna 10 euro per aandeel over.

    Vergelijk het hiermee: je hebt een hypotheek van 2 ton en een huis van 5 ton. Als je je hypotheeklasten niet meer kan betalen mag de bank je uit je huis zetten. De bank mag echter niet je huis confisqueren en dan voor 3 ton aan een vriendje verkopen en de ton winst in eigen zak steken.
    Dit is hoe het bij Fortis zat: ze hadden een acuut liquiditeitsprobleem (konden op dat moment niet iedereen betalen die hun geld wilde opnemen), maar de balans was prima in orde. Dit i.t.t. bijvoorbeeld AIG of Fanny Mae. In een geval van een goede balans maar een acuut liquiditeitsprobleem mag je niet nationaliseren.

    Tot slot, Belgie laat Fortis niet failliet gaan. Dat is geen optie. Dus het enige wat uit deze rechtszaak kan komen is een andere oplossing, waarbij meer rekening wordt gehouden met de belangen van de aandeelhouders.

    Ik snap overigens niet waarom mensen die zelf geen aandelen Fortis hebben dit zo'n probleem vinden. Rare vorm van sadisme of afgunst?
    Beste Henk,

    Dank je dat je toon aan fatsoen heeft gewonnen. Dat is i.i.g. een winstpunt.

    Ik dicht je, aan je manier van schrijven een aardige intelligentie toe. Echter ik bespeur ook een vorm van selectieve perceptie. Deze is niet alleen gericht tegen feiten en omstandigheden maar ook op immateriele zaken(waar ik verder maar niet op in ga).

    Afijn,verder ga ik maar niet in op uitspraak rechter, die kunnen we nu wel dromen met zijn allen.

    Ik vrees echter,ook in het bezit zijnde van aandelen Fortis overigens,dat zaak onmogelijk teruggedraaid gaat worden en dat in cassatie er iets van overmacht en de macht van de overheid(lees ingrijpen overheid) uit de hoge hoed komt,hoezeer het hof in deze een prima uitspraak heeft gedaan.Hopelijk zal in goede justitie en vertrouwende op trias politica(scheiding der machten) een voor alle partijen bevredigende oplossing komen. Ik sluit me dan ook graag aan bij een vorige korte spreker op dit forum, te weten: hopelijk ontstaat er een win-win situatie.

    Wat je niet meeneemt in je redenering is de verantwoording voor miljoenen spaarders op moment supreme en het landsbelang in deze. Verder had het papieren bezit sterk afgewaardeerd moeten worden. Ook kon Fortis in deze markt een groot deel van haar bezittingen aan de straatstenen niet kwijt. Tsja voor een appel en een ei. Jouw redenatie is in mijn optiek te kort door de bocht.Kom nu niet aan met ja maar Aegon,SNS,ING hebben ook een kapitaalinjectie gehad. Vergeet niet dat Fortis zich enorm vertild heeft aan de veel te dure overname van ABNAMRO en de verschrikkelijke afwaardering die daarna plaatsgevonden heeft. Dus een simpele boekhoudkundige en papieren bezit-vergelijking gaat in deze mank.

    Hoe zou Fortis nu niet failliet kunnen gaan??Leg dat mij s uit. Geeft mij ook weer een betere nachtrust.

    Vriendelijke groet
  18. Goldenhands 15 december 2008 21:19
    Van mij mag de hele flinkerse boel in mekaar storten. Voor die lol heb ik graag 910 Euro (1000st)voor over.

    Ze hebben de aandeelhouders tot op het bot gekrenkt. Wouter zal diep in zijn buidel moeten tasten. Volgend jaar de slechtste politicus van het jaar.
  19. [verwijderd] 15 december 2008 21:31
    hoe ze niet failliet kunnen gaan is vrij simpel. Ze hadden namelijk geen balansprobleem maar een acuut liquiditeitsprobleem. Oftewel ze hadden te maken met een 'run op de bank'. Overigens zou dan elke bank 'failliet' gaan. Of om het anders te zeggen: elke keer dat vertrouwen inzakt en je een run op de bank krijgt kan je beter niet meteen nationaliseren. Een betere optie is dan een staatsgarantie geven, of een tijdelijk krediet.
    Hoe het nu gaat bij banken die ineens meer moeten geven aan hun spaarders dan gebruikelijk is dat ze bij andere banken gaan lenen. Echter het vertrouwen van andere banken in fortis was zo laag dat ze dit niet deden, en fortis dus de opgenomen spaargelden niet kon uitkeren.

    Kortom, faillisement was en is niet noodzakelijk, want afgezien van de 10 miljard schuld aan deutsche bank (ivm overname abn) had fortis geen grote schulden.
    Na overname, door nederland, van abn en fortis nl was fortis holding eigenlijk gered. De paniekactie van belgie was niet nodig.
46 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
    8. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    9. Banenrapport ADP mei (VS)
    10. Air France-KLM jaarvergadering
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht