Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

44,820
  • Verschill

    +0,500 +1,13%
  • Volume

    307.308 Gem. (3M) 412,3K
  • Bied

    44,500  
  • Laat

    44,860  
+ Toevoegen aan watchlist

Wat met Fortis en BNP ?????

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. thoomer 19 december 2008 09:43
    Op dit ogenblik is de situatie zo dat BNP door het ineenstuiken van hun eigen aandelen aan een prikje nieuwe aandelen zullen moeten creëren. Er kom dus een serieuze verwatering op gang en de vraag is of de huidige aandeelhouders dit gaan toestaan?
    Waar hebben we dit verhaal nog gehoord ?
    Een andere conclusie zou dan kunnen zijn indien dit wel gebeurd wat dan ?
    Is de waarde van Fortisbank dan toch veel te laag geschat en veel meer waard als men vanuit de politiek wil laten verstaan gezien de blijvende belangstelling van BNP ?
    Nu de spelletjes van de politiek zijn bijna uitgespeeld. De waarheid van de fortis sage gaat aan het licht komen en als men Leterme de dieperik instuurt gaan er nog koppen vallen want hij blijkt er niet de man naar te zijn die de schuld alleen gaat dragen.
    Wie weet komen we eindelijk aan de weet wat de rol van Bos was met al deze miserie en begint de neergang van Bos met het definitieve einde van de neergang van Leterme.
    Zeggen dat Fortis failliet is als BNP afhaakt is een smerig spelletje dat gespeeld wordt door de politiek en in gang gezet door de heer Bos om hun eigen daden goed te praten en uit wraakzucht.
    Tevens op dit ogenblik rust op Fortis een staatswaarborg van bijna 100 % .
    Afschaffen die waarborg? Wie gaat dit durven veranderen ?
    Meer en meer beginnen velen te twijfelen aan de slechte situatie van Fortis en wordt Fortis zelfs hoger geschat als Dexia(stokpaardje van Reynders) waar de problemen nog lang niet voorbij zijn blijkt.
    Misschien is dit wel de oorzaak van alle spelletjes bij de politiekers samen met de geheime akkoorden die gesloten zijn met de Franse staat in verband met Dexia en Fortis.
    Eerst oompje en oompjes kinderen....
    Het was nochtans eenvoudig na de uitspraak :
    Laat de experten hun werk doen, evalueer en ga aan tafel zitten met de aandeelhouders.
    Maak een akkoord waar eenieder zich kan in vinden, De regeringen, Fortis, BNP en de aandeelhouders.
    Wanneer de regering in België vindt dat ze een van de grootste Belgische banken moet weggeven aan Frankrijk voor een prikje dan zegt dit alles over deze regering en over de bekwaamheid van de politiek in dit land.
    Fortis is een winstgevend bedrijf en niet zoals velen willen laten voorkomen een bodemloze put. Zelfs nu nog in de crisisperiode is Fortis een rendabele bank wat men ook mag beweren.
  2. Adzeiler 19 december 2008 10:05
    Ja maar wel een bank zonder enig vertrouwen. Klanten hebben nog nooit zo hard gerend om hun geld weg te halen als Fortis zelfstandig verder moet ben ik bang. Ik zou tenminste geen dubbeltje op zo'n bank willen hebben.
  3. [verwijderd] 19 december 2008 10:55
    Fortis-val
    18 december 2008, 6:42 uur | FD.nl
    Door: Frits Conijn van het FD

    Fortis zit in de hoek waar de klappen vallen. De kredietcrisis en de overname van ABN Amro brachten de bank-verzekeraar al aan de rand van de afgrond. Tot overmaat van ramp moet het bedrijf nu een verlies incasseren als gevolg van oplichting en verzekerden compenseren voor woekerpolissen.

    Geen wonder dat beleggers het vertrouwen hebben verloren. Zoals de zaken er op dit moment voor staan, maakt het fonds vanaf maart volgend jaar niet eens meer deel uit van de AEX-index.

    Ook op de optiebeurs lijkt het afscheid aanstaande. Anders dan bij de andere fondsen worden na de expiratie van vandaag op Fortis geen derivaten met een looptijd van vijf jaar geïntroduceerd. Dat kan betekenen dat vanaf de derde vrijdag in december 2013 bij Fortis geen opties meer bestaan.

    ‘De risico’s zijn te groot’, zegt een anonieme optiehandelaar. ‘Momenteel is de situatie over vijf jaar vrijwel onmogelijk in te schatten. Dus durft niemand prijzen af te geven. Stel dat je scheef zit bij een faillissement. Dat kost handenvol geld.’

    ‘Er bestaat geen belangstelling meer voor deze langlopende opties’, zegt Dimitri Wesdorp van Saen Options. ‘Nu al probeert iedereen zijn posities te sluiten in de serie die in december 2012 afloopt. Uiteraard is de bereidheid gering avonturen aan te gaan in opties met een nog langere looptijd.’

    Maar dat betekent niet dat speculatie op de koersontwikkeling van Fortis onmogelijk wordt. Als restant uit het verleden bestaan ook nog steeds calls en puts met een looptijd van vier jaar. En nieuwe series met een looptijd van één tot achttien maanden worden nog gewoon geïntroduceerd.

    Toch een teken van vertrouwen? Nee, eigenlijk niet. De korte series zijn nodig om de risico’s in de langlopende opties af te dekken. Want door het gebrek aan interesse zijn deze derivaten aan de straatstenen niet te slijten. Dus moeten de handelaren hun toevlucht nemen tot andere kunstgrepen.

    Stel dat de koers van Fortis door goed nieuws sterk oploopt. Handelaren die langlopende opties hebben verkocht waarmee beleggers gokken op een forse koersstijging zitten dan als ratten in de Fortis-val. Want door de geringe beschikbaarheid kunnen zij de gevaren niet afdekken met opties met een even lange looptijd.

    Dus kiest hij voor derivaten die eerder aflopen. De hedge is dan weliswaar niet perfect, maar de risico’s zijn in ieder geval grotendeels afgedekt.

    Goed nieuws zou de redding van Fortis dichterbij brengen. Dat kan voor beursbedrijf Euronext reden zijn de eerstvolgende december nieuwe vijfjaarsopties te introduceren. Dan zijn de gevaren weer volledig te ondervangen. Dus klapt de val hooguit voor een periode van twaalf maanden dicht. Maar dat kan pijnlijk genoeg zijn.

    Frits Conijn is redacteur bij Fd.nl/beleggen
  4. [verwijderd] 19 december 2008 10:59
    quote:

    Adzeiler schreef:

    Ja maar wel een bank zonder enig vertrouwen. Klanten hebben nog nooit zo hard gerend om hun geld weg te halen als Fortis zelfstandig verder moet ben ik bang. Ik zou tenminste geen dubbeltje op zo'n bank willen hebben.
    Ik wel en heb recent '1 miljoen dubbeltjes' bij hen op een eenjarige spaardeposito geparkeerd.

    Vallen ze om, wat niet kan als genationaliseerde bank, mag Bos mij m'n inleg incl. rente terugbetalen.

5 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 09 mei

    1. China handelsbalans april
    2. Argenx Q1-cijfers
    3. Hemelvaartsdag, Euronext Amsterdam regulier open
    4. Philips €0,85 ex-dividend
    5. DSM-Firmenich €2,50 ex-dividend
    6. Allfunds €0,0935 ex-dividend
    7. Coca-Cola EP €0,74 ex-dividend
    8. TKH €1,70 ex-dividend
    9. Bank of England - rentebesluit Onveranderd (5,25%)
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht