Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

René van Mourik - TA: Kijk uit

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 januari 2009 09:06
    Mag ik mensen die het nodig vinden elke dag negatief commentaar te spuwen vragen om gewoon weg te blijven van deze site? Uw commentaar heeft geen enkele toegevoegde waarde en stoort de mensen die wel waardering en respect hebben voor de schrijvers van de columns.
    Rene, ga svp door met uw interessante artikelen.
  2. kwast-c 16 januari 2009 09:08
    Ik snap er niets van +2% we doen net of de wereld in 2 uur tijd van zijn problemen af is!!!
    KAN DAT !!
    mvrg Kwast-c
  3. carolus1 16 januari 2009 09:30
    Technische analyse heeft toch wel erg grote beperkingen. Het is veel meer een verklaring achteraf van de koersontwikkelingen ipv een vooraf aangeven wat er gaat gebeuren.
  4. [verwijderd] 16 januari 2009 09:33
    Haha, blijft toch leuk om op een forum te spuwen wat je wilt. Nogmaals, René maakt zichzelf (net als dat ik dat wel eens zelf doe overigens) volstrekt belachelijk met een TA die geen hout snijd zolang allerlei economische factoren de markt beheersen.

    Hier het begin van zijn stuk op 9 januari (let op wat er dus in een week veranderd......)

    Voor het technische beeld van de AEX heeft de slechte start en het herstel aan het einde van de dag gisteren geen gevolgen. De signalen voor de komende dagen tot weken staan op groen met het inslaan van een stijgende trend in 2009.

    Wel wat zegt hij een week later? Zie hierboven en prompt schieten we als een raket boven de 250 punten. Dat kan met alle respect elke boerenpummel toch ook wel aan zien komen na wall street gisterenavond en de positieve futures?

  5. [verwijderd] 16 januari 2009 09:35
    René, goede analyse van het verleden, al weer. Ik ben voorstander van TA maar met de huidig koerssprongen op één dag kun je TA beter op kortere termijn toepassen, b.v. 15 minuten, dan werkt het prima. Op dagbasis begint TA op het casino te lijken.
  6. [verwijderd] 16 januari 2009 09:49
    @ Hauptmann: ga lekker terug naar Deutschland

    @ Kwast: wat een grap wat je daar zegt!!!
    Tweede deel Tarp mag door stemming in Congres beginnen. niet dat we nu gaan spuiten, maar Traders in US waren toch bang dat ie niet door de stemming zou komen.
    Domme praat van je.....

  7. dominee 16 januari 2009 09:56
    quote:

    Hauptmann schreef:

    Jojoco239, lees svp m'n vorige bericht: als je geen respect kunt opbrengen, ga dan gewoon weg en lees het niet!!
    Kritiek is gezond.
    Respect is geen isue.
    Van wat op de voorpagina verschijnt, mag ook verwacht worden dat het enige kwaliteit bevat. Kritisch reageren op deze zelf benoemde goeroes is hard nodig zolang geen analyse serieus te nemen is.
  8. [verwijderd] 16 januari 2009 10:30
    Hebben we vandaag niet te maken met een typisch gevalletje kliff hanger. Eerst door de trendlijn heen duiken dan er nog even tegenaan een zoentje en dan verder down? Correct me if I'm wrong...
  9. [verwijderd] 16 januari 2009 10:33
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    TA: Kijk uit

    René van Mourik - 16 jan, 08:30

    "De steun op AEX 240 heeft de eerste aanval afgeslagen. Of de index dat blijft doen, is de vraag..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    Al die deskundologen. Het beleggingsvee laat zich weer eens goed bedonderen.
  10. lanatus 16 januari 2009 11:27
    quote:

    Hauptmann schreef:

    Jojoco239, lees svp m'n vorige bericht: als je geen respect kunt opbrengen, ga dan gewoon weg en lees het niet!!
    Maar het snijdt toch houtb wat hij zegt. Ik lees een TA die meldt dat we in duidelijk stijgingskanaal zitten, op naar de 290. Dan komt er onverwacht een harde klap omlaag; en vervolgens zitten we in een dalend kanaal. Jojoco239 citeert notabene.
    Ik begrijp dat een technisch analist gefocused is op het ontdekken van patronen, omdat er dan een voorspellende waarde ontstaat. Maar een voorspelbaar patroon is ondenkbaar als er (te) veel variabelen zijn, of als er enkele variabelen onvoorspelbaar veel varieren. Dat is elementaire wiskunde.
    In de huidige situatie van de economie schiet een aantal variabelen buiten hun normale range (volatiliteit koersen, toename werkeloosheid, daling winsten, onzekere kredieten, enfin, je kunt er genoeg bedenken) en ook zijn er variabelen die nieuw zijn (krijgen we nationalisaties van meer banken, kan de VS de problemen aan).
    Dat betekent dat vertrouwde patronen vervallen. Het is als Einstein die de natuurkunde van Newton aan de kant schoof. Of Niels Bohr die Einstein voor het blok zette ("God, dobbelt niet", dacht Einstein; maar blijkbaar wel; of is dobbelen ook voorspelbaar, of is er een wetmatig voorspelbaar patroon voor de toeval).

    Kortom, in de huidige situatie is technische analyse onbruikbaar. Achteraf patronen ontdekken kunnen we allemaal. Vandaag staat er een koude wind, dus zal de AEX afkoelen cq dalen. Of, vandaag staat er een koude wind, dus de kachel staat hoog, dus de AEX zal opwarmen cq stijgen.

    Neemt niet weg, dat sommigen op dit forum soms erg grof zijn in hun taalgebruik. Maar de de serieuze toon van de technische analyse geplaatst tegen de onzin die er feitelijk staat is soms dan ook tergend.
  11. [verwijderd] 16 januari 2009 12:24
    Ik ben het wel degelijk eens met je dat TA een toon voert die niet helemaal strookt met het daadwerkelijke waarheidsgehalte c.q. de voorspellende waarde van de columns.

    Maar Hauptmann heeft gewoon gelijk in de zin dat als het je niet bevalt ga dan gewoon weg. Wat heeft de gemiddelde gebruiker die wel elke keer de TA leest, en van zichzelf al sceptisch genoeg is, aan een aantal zeurende gebruikers die telkens weer in een fundamentele discussie willen vervallen over het waarheidsgehalte van TA als status quo. Zijn deze columns nieuw? nee, maar toch weerhoudt dat mensen er niet van om na maanden nog steeds te zeuren. Deze columns verschijnen elke dag en ik ben geen voorstander van TA maar ik lees de columns wel elke dag. Ik baseer hier geen beslissingen op maar aangezien ik mezelf als sceptisch genoeg omschrijf om om te kunnen gaan met de info van van mourik et. al. wat heb ik dan te verliezen? En toch zijn hier mensen die blijkbaar op een missie zijn om iedere dag weer mensen te "verlichten" over de lage voorspellende waarde van TA. Het is of dat of jullie hebben telkens weer een behoefte om te laten zien wat voor een kennis van zaken jullie hebben door te bleren dat TA niet betrouwbaar is door de hoeveelheid aan mogelijk interveniërende variabelen. He hebben jullie dat helemaal zelf uitgevonden? knap hoor! Maar als jullie dit vinden blijf dan lekker weg want TA gaat door, dus jullie comments lossen niks op en is verder alleen maar storend voor mensen die hopen serieuze toevoegingen of opmerkingen te vinden in de comments.

    En daarnaast, jullie weten alles toch zo goed als TA boe-roepers? Dan weten jullie toch ook dat de
    de Beurs en al het gerelateerde een zero-sum game is? er wordt geen waarde gecreëerd alleen verdeeld. Dus wees dan blij met TA als jullie het zoveel beter weten want dan kan er geprofiteerd worden van de in jullie ogen "blinde-van-mourik-volgende schapen. Dit is natuurlijk overdreven. Maar als wordt gekeken naar de eeuwig voortdurende kritiek (waar ik inmiddels een beetje ziek van werd) dan zou je denken dat TA wel een dergelijke impact heeft.
  12. [verwijderd] 16 januari 2009 12:36
    quote:

    Robin886 schreef:

    Dan weten jullie toch ook dat de
    de Beurs en al het gerelateerde een zero-sum game is? er wordt geen waarde gecreëerd alleen verdeeld.
    Klopt niet. De basis van de beurs is de waarde en winstgevendheid van bedrijven. En die schommelt wel degelijk ook in echte waarde.

    We zijn toch welvarender dan zeg 100 jaar geleden? De koek is groter geworden, gemiddeld de afgelopen 100 jaar zo'n 2,1% per jaar (stijging van het bruto nationaal inkomen).

    Tijdens een recessie gaat het ook daadwerkelijk achteruit (koek wordt kleiner).

    Beurskoersen reageren heftiger omhoog en omlaag, maar de onderliggende koek groeit gemiddeld wel degelijk. Niks "zero sum"
  13. [verwijderd] 16 januari 2009 12:50
    De beurs reflecteert deze waarde inderdaad, maar een stijging of daling gebeurd door toestroom van kopers of juist het omgekeerde. Zij betalen de hogere prijs en brengen hun geld in. dividend is de waarde die inderdaad gecreëerd word dus ja zoals ik het stelde klopt het inderdaad niet helemaal. Maar het zijn kopers en verkopers die hun geld in brengen die het dominante deel van de koersschommelingen bewerkstelligen. Als jij verkoopt en dat wil doen tegen een hogere prijs zal er een koper moeten zijn. Jou winst komt voor uit de prijs die de ander betaalt. Ergo een verdeling geen waardecreatie. Waardecreatie op de beurs zoals jij dat bedoeld is indirect en gebeurd door toegenomen welvaart van de economie in het geheel die ervoor zorgt dat mensen die uiteindelijk met hun geld naar de beurs gaan over meer koopkracht beschikken.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.324
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht