Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

Crucell, maandag 19 januari

110 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. dada vinci 19 januari 2009 20:56
    Hallo allen,

    eigenlijk is Crucell het perfecte aandeel om te hebben in dit beursklimaat. Bijna ieder ander aandeel gaat omlaag, terwijl Crucell mooi blijf liggen. Daarnaast heb je nog een enorme kans dat er een bod komt en de prijs omhoog schiet.
    Mocht de markt toch omhoog gaan, dan kun je een deel van je Crucelletjes verkopen om mee te liften met de markt.
    Heerlijk zo.

    Dadavinci.
  2. maxen 19 januari 2009 21:10
    Zomaar wat overpeinzingen...

    1. Het lijkt onderhand nu toch wel vast te staan dat een financiele dienstverlener in opdracht van de pratende partijen de koers stabiliseert terwijl de gesprekken duren. Dit, in combinatie met de lengte van de gesprekken (MINSTENS 2 weken), geeft aan dat de vriendschappelijke gesprekken zeer serieus zijn.

    2. Dit is een gecompliceerde overname door de vele uitstaande licenties en samenwerkingen van Crucell. Waarschijnlijk moet er met alle strategic partners Crucell (DSM, Sanofi en Novartis, en waarschijnlijk ook met Merck en MedImmune) gesproken worden over de afwikkelingen van de betreffende allianties, voordat een akkoord, inclusief bod, kan worden gepresenteerd.

    Dit heeft m.i. gevolgen voor een regelmatig geopperde biedingsoorlog met Sanofi en/of Novartis in de hoofdrol. Als Sanofi en Novartis namelijk voor hen bevredigende regelingen hebben getroffen met Wyeth/Crucell over de voortzetting van respectievelijk Flucell en Quinvaxem, maakt dat de kans stukken kleiner dat ze daarna nog eens een hoger bod op het gehele Crucell gaan doen.

    Dus ALS er een vrienschappelijk bod komt van Wyeth, houdt dat volgens mij automatisch in dat er regelingen met Sanofi en Novartis (en uiteraard met DSM) zijn getroffen, en is de kans niet zo groot dat zij (Sanofi, Novartis) er vijandelijk over heen gaan bieden.

    Dit geldt natuurlijk niet voor niet-betrokken pharma's zoals Pfizer en GSK, die dan ook makkelijker een vijandig tegenbod kunnen doen. Maar ook zij zullen uiteindelijk natuurlijk gedwongen worden om met Crucell's partners om de tafel te gaan zitten. En het is ook een beetje gek om eerst (vijandelijk) te gaan bieden en dan pas te gaan praten met Crucells partners.

    Samenvattend: Door zijn uitgebreide partner-web leent Crucell zich meer voor een vriendelijke dan voor een vijandelijke overname.

    Zo maar wat gedachtes...
  3. pardon 19 januari 2009 21:21
    Als er met zoveel partijen word gesproken,zal er ook wel iemand of een partij bij zijn die aandelen crucell bezit,in dat geval is er sprake van voorkennis.Doordat dan niet alle aandeelhouders gelijktijdig en van hetzelfde nieuws worden voorzien blijft crucell in gebreke en moeten zij zo snel mogelijk met een persbericht naar buiten komen,en aangeven waarover en met wie word gesproken.
  4. [verwijderd] 19 januari 2009 22:01
    Maxen,
    Interessante gedachtes.
    Het zou mijns inziens betekenen dat Wyeth ten opzichte van de huidige gefixte 16,50 in een keer met een vreselijk knock-out bod moet komen.Alleen dan kunnen de partners (met de gemaakte afspraken op zak) naar buiten toe rechtvaardigen dat bhet echt niet financieel verstandig en mogelijk is om over zo`n bod nog overheen te gaan.

    Let`s see
  5. [verwijderd] 19 januari 2009 22:07
    Waarom zouden de allianties niet 'met de boedel' mee kunnen?
    Er liggen naar mijn idee diverse lijntjes tussen de grote farma's waarin licenties een rol spelen. '
  6. forum rang 9 josti5 19 januari 2009 22:36
    'Dit heeft m.i. gevolgen voor een regelmatig geopperde biedingsoorlog met Sanofi en/of Novartis in de hoofdrol. Als Sanofi en Novartis namelijk voor hen bevredigende regelingen hebben getroffen met Wyeth/Crucell over de voortzetting van respectievelijk Flucell en Quinvaxem, maakt dat de kans stukken kleiner dat ze daarna nog eens een hoger bod op het gehele Crucell gaan doen.'

    Kijk, en hierin zit-em onder andere 1 van de overname-angels, waar het de 'kleine' aandeelhouders betreft: ALS het old boys network inderdaad onderling (in-het-groot en in-het-klein)voor-hen-leuke regelingen heeft getroffen, in casu onderling leuke regelingen heeft getroffen voor wat betreft de pijplijn van Crucell, en daarnaar begint het meer en meer uit te zien, gezien het uitblijven van bod-reacties van derden, dan hebben de 'kleine' aandeelhouders het nakijken, zeker als enkele grootaandeelhouders inmiddels op welke wijze dan ook 'gepleased' zijn!

    Dit is een belangrijk motief, waarom ik al vanaf 10 januari fulmineer tegen die belachelijke Crucell-radiostilte, blijkbaar nog steeds gesanctionneerd door o.a. AFM en VEB.

    Op de barricaden, want MT/RvC hebben, zo heeft de gehele geschiedenis van beursgenoteerde bedrijven bewezen, HEEL VAAK andere belangen dan Piet de Aandeelhouder!!!

    Belangrijke vraag voor de rechtbank (want zover zal het wel komen, vrees ik) zal zijn, welke contacten Crucell met andere partijen heeft gehad inzake het overname-onderwerp: telefoontjes, emails, vergaderingen: alles zal tzt boven tafel dienen te komen.

    Ook een parlementair onderzoek valt zeker niet uit te sluiten, nu deze toekomstparel van Nederland in hebberige buitanlndse handen dreigt te verdwijnen - jaja: alle registers open hoor, wat Jost betreft!

    Disclaimer: bij tijdige open en aandeelhouders-bevredigende uitleg vervalt een en ander, natuurlijk.

  7. [verwijderd] 19 januari 2009 22:46
    Leon Kruimer lijkt mij niet iemand die dezelfde reputatie wil krijgen als de ex-directie van bijvoorbeeld Mogen.

    Het lijkt mij ook niet vertandig voor het management als zij werkelijk zouden vergeten dat zij at arms length voor alle aandeelhouders moeten opereren. Crucell is te groot en heeft te veel aandeelhouders met enig zakelijk inzicht en de financiële en juridische middelen om actief te reageren mocht daar aanleiding toe zijn.

    Ik heb er ook nog steeds alle vertrouwen in dat het Crucell management hun integriteit van groter belang achten dan wat persoonlijk voordeel.
  8. forum rang 9 josti5 19 januari 2009 22:47
    'Samenvattend: Door zijn uitgebreide partner-web leent Crucell zich meer voor een vriendelijke dan voor een vijandelijke overname.'

    Beste Maxen, de hamvraag is vervolgens: vriendelijk voor welke partij(en)?

    Piet de Aandeelhouder loopt inmiddels namelijk grote kans tot nakijken, waarbij hem, als blijk van 'goede wil', een doekje voor het bloeden toegeworpen wordt, toegeworpen door vriend EN vijand gezamenlijk...
  9. gogogoo 19 januari 2009 22:49
    quote:

    josti5 schreef:

    ..... gezien het uitblijven van bod-reacties van derden, dan hebben de 'kleine' aandeelhouders het nakijken, zeker als enkele grootaandeelhouders inmiddels op welke wijze dan ook 'gepleased' zijn!

    Ik zie het uitblijven van een bod van anderen toch eerder nog als het gevolg van het nog ontbreken van een officieel bod van Wyeth. Pas na een officieel bod van Wyeth komen de anderen eventueel. Intussen hebben die wel al na kunnen denken over een maximaal bod wat zij ervoor over zouden kunnen hebben en kan het dus snel gaan nadat het bod van Wyeth er ligt.
  10. forum rang 9 josti5 19 januari 2009 22:54
    quote:

    gogogoo schreef:

    [quote=josti5]
    ..... gezien het uitblijven van bod-reacties van derden, dan hebben de 'kleine' aandeelhouders het nakijken, zeker als enkele grootaandeelhouders inmiddels op welke wijze dan ook 'gepleased' zijn!

    [/quote]
    Ik zie het uitblijven van een bod van anderen toch eerder nog als het gevolg van het nog ontbreken van een officieel bod van Wyeth. Pas na een officieel bod van Wyeth komen de anderen eventueel. Intussen hebben die wel al na kunnen denken over een maximaal bod wat zij ervoor over zouden kunnen hebben en kan het dus snel gaan nadat het bod van Wyeth er ligt.
    Ik help het je hopen, beste gogogoo, maar het 'farma old boys network' meegemaakt hebbend, vrees ik het ergste, tot het tegendeel blijkt: inderdaad wilb, in dit geval: EZDG...
  11. ASCFTHF11 19 januari 2009 22:57
    Sommige Luitjes maken wel erg veel herrie over wat er gaande is bij Crucell!

    Wat is en hebben we in vredesnaam in de melk te brokkelen met een clubje Crucell lovers die gezamenlijk nog geen 2 miljoen aandelen in bezit hebben?

    Wees realistisch,het MT,RvC en RvB EN de GROOTAANDEELHOUDERS maken de beslissing en ze worden echt niet op sleeptouw genomen door wat IEX believers.

    Als er een bod mocht komen zijn velen tevreden met een uitkomst van 25 tot 30,(ik ook trouwens)we hebben al vele voorbeelden(verkopen)gezien van bedrijven waar de kleine aandeelhouder gewoon in de gure kou bleef staan en een handvol muntjes in zijn vuistjes kreeg gedrukt!

    OF een ECHTE gezamelijke Aktie of vrijwillig,dus ook gewillig op de slachtbank!
  12. maxen 19 januari 2009 23:04
    quote:

    josti5 schreef:

    ...
    rechtbank
    ...
    parlementair onderzoek
    ...
    Internationaal Gerechtshof te Den Haag?

    Aanklacht vanwege biedingsoorlogsmisdaden?

    Even serieus: Heb begrip voor onvrede (of is dit woord niet sterk genoeg ;-) wegens aanstaande overname en te lage prijs.
    Maar de radiostilte an sich tijdens overnamegesprekken? Dat lijkt me zeer gebruikelijk. Wat kun je ook zeggen midden in de gesprekken behalve "We zijn nog steeds in gesprek"? Wat verwacht je voor mededelingen midden in het overleg?

    Wellicht had je liever vooraf op een aandeelhoudersvergadering met het management even de juiste strategie en de minimale overnamesom willen doornemen, dat is wat anders.
  13. forum rang 9 josti5 19 januari 2009 23:05
    quote:

    doortje schreef:

    Sommige Luitjes maken wel erg veel herrie over wat er gaande is bij Crucell!

    Wat is en hebben we in vredesnaam in de melk te brokkelen met een clubje Crucell lovers die gezamenlijk nog geen 2 miljoen aandelen in bezit hebben?

    Wees realistisch,het MT,RvC en RvB EN de GROOTAANDEELHOUDERS maken de beslissing en ze worden echt niet op sleeptouw genomen door wat IEX believers.

    Als er een bod mocht komen zijn velen tevreden met een uitkomst van 25 tot 30,(ik ook trouwens)we hebben al vele voorbeelden(verkopen)gezien van bedrijven waar de kleine aandeelhouder gewoon in de gure kou bleef staan en een handvol muntjes in zijn vuistjes kreeg gedrukt!

    OF een ECHTE gezamelijke Aktie of vrijwillig,dus ook gewillig op de slachtbank!

    Nou, we zijn het dus roerend eens, doortje...

    Waarbij het in het specifieke Crucell-geval om heeeeel veeeeeel Louis-munten gaat: het LT Dagobert Duck Scenario met, mede gesteund door o.a. wilb, reële koersdoelen van 100 euro en meer!

    Dus waar de strijd aan de ene kant hard is, mag deze aan de andere (= onze) kant imo minstens even hard gestreden worden, al betreft het David tegen Goliath!
  14. maxen 19 januari 2009 23:08
    quote:

    josti5 schreef:

    'Samenvattend: Door zijn uitgebreide partner-web leent Crucell zich meer voor een vriendelijke dan voor een vijandelijke overname.'

    Beste Maxen, de hamvraag is vervolgens: vriendelijk voor welke partij(en)?

    Piet de Aandeelhouder loopt inmiddels namelijk grote kans tot nakijken, waarbij hem, als blijk van 'goede wil', een doekje voor het bloeden toegeworpen wordt, toegeworpen door vriend EN vijand gezamenlijk...

    Ben het absoluut met je eens dat dit lang niet altijd tot de beste prijs voor de aandeelhouders leidt.
  15. ASCFTHF11 19 januari 2009 23:09
    quote:

    josti5 schreef:

    [quote=doortje]
    Sommige Luitjes maken wel erg veel herrie over wat er gaande is bij Crucell!

    Wat is en hebben we in vredesnaam in de melk te brokkelen met een clubje Crucell lovers die gezamenlijk nog geen 2 miljoen aandelen in bezit hebben?

    Wees realistisch,het MT,RvC en RvB EN de GROOTAANDEELHOUDERS maken de beslissing en ze worden echt niet op sleeptouw genomen door wat IEX believers.

    Als er een bod mocht komen zijn velen tevreden met een uitkomst van 25 tot 30,(ik ook trouwens)we hebben al vele voorbeelden(verkopen)gezien van bedrijven waar de kleine aandeelhouder gewoon in de gure kou bleef staan en een handvol muntjes in zijn vuistjes kreeg gedrukt!

    OF een ECHTE gezamelijke Aktie of vrijwillig,dus ook gewillig op de slachtbank!

    [/quote]

    Nou, we zijn het dus roerend eens, doortje...

    Waarbij het in het specifieke Crucell-geval om heeeeel veeeeeel Louis-munten gaat: het LT Dagobert Duck Scenario met, mede gesteund door o.a. wilb, reële koersdoelen van 100 euro en meer!

    Dus waar de strijd aan de ene kant hard is, mag deze aan de andere (= onze) kant imo minstens even hard gestreden worden, al betreft het David tegen Goliath!
    Dus wat is het strijdplan?Wie steekt zijn nek uit om dit verder (semi)professioneel te coordineren?
  16. [verwijderd] 19 januari 2009 23:16
    Ik wacht gewoon nog even af. Tuurlijk ben ik wel benieuwd.
    Lijkt me wel dat er een serieuze bieding komt, if.. you know.
    Zoniet, dan gaat deze jongen op oorlogspad. ;)
  17. [verwijderd] 19 januari 2009 23:32
    quote:

    doortje schreef:

    [quote=josti5]
    [quote=doortje]
    Sommige Luitjes maken wel erg veel herrie over wat er gaande is bij Crucell!

    Wat is en hebben we in vredesnaam in de melk te brokkelen met een clubje Crucell lovers die gezamenlijk nog geen 2 miljoen aandelen in bezit hebben?

    Wees realistisch,het MT,RvC en RvB EN de GROOTAANDEELHOUDERS maken de beslissing en ze worden echt niet op sleeptouw genomen door wat IEX believers.

    Als er een bod mocht komen zijn velen tevreden met een uitkomst van 25 tot 30,(ik ook trouwens)we hebben al vele voorbeelden(verkopen)gezien van bedrijven waar de kleine aandeelhouder gewoon in de gure kou bleef staan en een handvol muntjes in zijn vuistjes kreeg gedrukt!

    OF een ECHTE gezamelijke Aktie of vrijwillig,dus ook gewillig op de slachtbank!

    [/quote]

    Nou, we zijn het dus roerend eens, doortje...

    Waarbij het in het specifieke Crucell-geval om heeeeel veeeeeel Louis-munten gaat: het LT Dagobert Duck Scenario met, mede gesteund door o.a. wilb, reële koersdoelen van 100 euro en meer!

    Dus waar de strijd aan de ene kant hard is, mag deze aan de andere (= onze) kant imo minstens even hard gestreden worden, al betreft het David tegen Goliath!
    [/quote]

    Dus wat is het strijdplan?Wie steekt zijn nek uit om dit verder (semi)professioneel te coordineren?
    ehhh, ik had al een beginnetje gemaakt...

    Denk dat per saldo een Delta Lloyd en een van Herk niet ver van onze doelstellingen afzitten...allemaal wachten we nu op de berichten die komen gaan; daarna zien we wel weer verder. Een 20% belang samen kan niet alles verlangen, maar waar we als losse beleggertjes amper iets kunnen uitrichten, kunnen een Delta Lloyd en v Herk veel meer uitrichten...en ik vertrouw erop dat zij zich ook hard maken voor een goede prijs!

    Zij zijn veel minder afhankelijk van een overname(mag aannemen dat ze niet op VBR handelen) en weten ook goed wat CRXL waard kan zijn.
    Een partij als CRXL zit vol potentie en enigszins gespreid risico, maar helemaal risicoloos natuurlijk ook weer niet! Er moet een voor beiden partijen bevredigende deal in zitten. Een prijs van 30euro is voor Wyeth goed te doen en voor CRXLaandeelhouders enigszins id richting...wie dan verder wil, kan aandelen Wyeth kiezen.

    Bedenk ook dat de combinatie veel meer trials kan starten en potentiele blockbustes kan bereiken. Bovendien krijgt de combinatie meer gedaan, dan CRXL tegen de rest vd bio/pharmareuzen...

    mvg ivet
110 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.323
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.355
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.770
Alfen 12 16.269
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.253
AMG 965 125.694
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.677
ASML 1.762 76.900
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht