Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Crucell Terug naar discussie overzicht

FD artikel 24-01 j.l.

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 januari 2009 10:47
    Pfizer mikt op belager Crucell
    24 januari 2009 | Het Financieele Dagblad

    Van onze redacteur

    Amsterdam

    Biotechbedrijf Crucell heeft de koers van zijn aandeel op het Damrak gisteren met 9,6% zien dalen door het nieuws dat farmaciegigant Pfizer zou mikken op een overname van branchegenoot Wyeth.

    Eerder deze maand werd bekend dat Wyeth en Crucell overnamegesprekken voeren. Beleggers vrezen dat een overname van Wyeth door Pfizer voor $ 60 mrd (euro 46 mrd) een overname van de Leidse vaccinontwikkelaar door Wyeth in de weg staat. Bronnen dicht bij de gesprekken tussen Wyeth en Crucell meldden gistermiddag aan persbureau Reuters dat risico laag in te schatten. 'Wyeth ziet de deals niet als exclusief', zegt een bron. 'Ook Pfizer heeft interesse in vaccins.'

    Pfizer is 's werelds grootste geneesmiddelenproducent, vooral bekend van cholesterolverlager Lipitor. Een overname van Wyeth zou leiden tot een farmacieconcern met omzet van circa euro 75 mrd. Pfizer zou de overname in contanten en eigen aandelen willen betalen. Woordvoerders van Pfizer en Wyeth wilden niet reageren op de berichtgeving.

    De overname kan miljarden dollars aan kostensaneringen opleveren. Pfizer heeft de afgelopen jaren tienduizend banen geschrapt om kosten te besparen.

    Emilio Emini, hoofd vaccins van Wyeth, zegt in een interview met deze krant dat nieuwe overnames in de farmasector gestuwd worden door de behoefte aan een nieuwe generatie medicijnen.

    Pagina 7: Technologiebehoefte stuwt fusies in farma
    ------------------------------------------------------------------------------------

    Technologiebehoefte stuwt fusies in farma
    24 januari 2009 | Het Financieele Dagblad
    Door: Engelenburg, H.
    Click here to find out more!

    Henk Engelenburg

    Amsterdam

    Biotechbedrijven als het Nederlandse Crucell staan bij de farmaceutische concerns als het Amerikaanse Wyeth in de belangstelling, omdat de farmasector tegenwoordig over vele technologieën moeten beschikken om een nieuwe generatie medicijnen te kunnen ontwikkelen.

    Dit stelt Emilio Emini, bij Wyeth wetenschappelijk directeur voor vaccins. Eerder deze maand werd door Crucell gemeld dat het 'vriendelijke overnamegesprekken' voert met Wyeth. Gistermorgen meldde de Amerikaanse pers dat Pfizer, veruit de grootste farmafabrikant ter wereld, op zijn beurt mogelijk een bod voorbereidt op Wyeth, de nummer negen.

    Tijdens een bezoek gisteren aan Nederland, toont Emini zich onbewogen onder dit nieuws. 'Consolidatie hoort bij deze branche', stelt hij, 'en dat heeft alles te maken met de noodzaak om nieuwe middelen te kunnen ontwikkelen.'

    'Dat de concerns geen of weinig nieuwe medicijnen in ontwikkeling zouden hebben, is een misvatting', stelt Emini. 'We kennen allemaal de cholesterol- en bloeddrukverlagers die 20, 30 jaar geleden voor de massa op de markt kwamen en waarmee veel geld is verdiend. Die behoefte is intussen vervuld. We weten inmiddels veel meer over ziekten en daardoor ook dat bijvoorbeeld kanker vele soorten kent. En ook, dat de ene patiënt met een specifieke kanker een ander ziektebeeld kan vertonen en anders reageert op medicijnen dan een andere patiënt met dezelfde ziekte. Dit verandert de markt van massamedicijnen in een markt met specifieke middelen voor subgroepen patiënten.'

    Vanwege die segmentatie moeten farmaceuten een verscheidenheid aan technologieën in huis hebben, stelt Emini, om de nieuwe middelen te kunnen ontwikkelen.

    'Biotechnologiebedrijven hebben zo elk hun eigen technologie. Die potentie is goed bruikbaar in de portfolio van de grote concerns in het licht van de gesegmenteerde markt', zegt Emini.

    Dat wil volgens hem niet zeggen dat de dagen van de 'kleine moleculen' zijn geteld, ofwel de medicijnen op basis van combinaties van chemische stoffen. Het wil evenmin zeggen dat de concerns nu en masse overschakelen op biotechnologie. Emini: 'De behoefte aan de nieuwe middelen vergt dat je de juiste technologieën kunt inzetten voor het doel dat je nastreeft. Dat vereist een breed portfolio aan technologieën.'
    ------------------------------------------------------------------------------------
    BRON: FD 24-01-2009
  2. [verwijderd] 24 januari 2009 10:51
    Gelijk maar ff artikel van Telegraaf DFT erbij:
    ------------------------------------------------------------------------------------
    za 24 jan 2009, 09:02
    Pech- of geluksvogel?

    AMSTERDAM -

    Topman Ronald Brus van Crucell moet zich gisteren andermaal achter zijn oren hebben gekrabd. Weer die vermaledijde media die hem dwarszitten!

    Eerder klaagde Brus naar verluidt al steen en been over de matige kwaliteit van de Nederlandse financiële pers, die hij maar moest blijven uitleggen waarom het Leidse biotechnologiebedrijf nog altijd geen winst maakte. Nu dat probleem eindelijk is verholpen en de zoektocht naar een geschikte internationale partner net vruchten begint af te werpen, wordt dit delicate proces steeds maar verstoord door de Amerikaanse media! Toch lijkt topbestuurder Brus zich vooralsnog geen zorgen te hoeven maken over een gebrek aan aandacht voor ’zijn’ Crucell.

    In Engels- en Franstalige gebieden gelden andere ongeschreven regels voor lekken naar de financiële pers dan bij ons. Daar lijken overnames vaak bewust te worden gelekt, als een proefballon voor de marktHet bestuur van Crucell werd begin januari al onprettig verrast toen The Wall Street Journal contact zocht, zo lieten bronnen destijds weten. Gesprekken over een overname door het Amerikaanse Wyeth waren weliswaar al bloedserieus, maar nog in een vroeg stadium. Dat de media er lucht van kregen, zette voor het bestuur van het Leidse biotechbedrijf onnodig druk op de ketel. Voor investeerders was het in ieder geval interessant om te weten dat er op z’n minst één gegadigde was voor Crucell.

    Ook Novartis en SanofiAventis werden vrijwel gelijk genoemd als alternatieve gesprekspartners voor Crucell, maar niemand gaf een krimp. Althans officieel. Het zou – zo leert de ervaring – een kwestie van tijd zijn voordat één van de bestuurders of voorlichters uit de school zou klappen bij een goed glas rode wijn en een stokbroodje met smeersel. Zo geschiedde: een Franstalige krant meldde binnen de kortste keren uit ’bronnen’ dat Sanofi-Aventis een tegenbod op Crucell zou overwegen.

    De overnamestrijd kon beginnen! Analisten waren het er al een tijdje over eens dat consolidatie in geneesmiddelenland onvermijdelijk was, door een nijpend gebrek aan nieuwe medicijnen in de pijplijnZo moet een overname van Crucell, dat een complete pijplijn vol mooie producten en vaccins heeft, ’slechts’ €1 tot 1,5 miljard kosten. Maar, er is altijd een grotere vis. Gisteren bleek dat de grootste medicijnenmaker ter wereld en één van de rijkste bedrijven in de VS, Pfizer, juist weer een oogje heeft op Wyeth. Het zou gaan om een deal ter waarde van $60 miljard. Weer was de brenger van dit nieuws The Wall Street Journal en in reactie knalde de koers van Crucell in elkaar. Want, zou een ophanden zijnde akkoord niet ondergesneeuwd raken als twee farmaciereuzen fuseren?

    Topman Brus van Crucell kan er waarschijnlijk gerust op zijn. Volgens verschillende Amerikaanse bronnen is een fusie tussen Pfizer en Wyeth nog niet aanstaande. Het lijkt ook onvoorstelbaar dat Wyeth een onderhandelingstraject met Crucell is gestart zonder rekening te houden met een grotere Pfizer-deal.

    Daarnaast zou Pfizer twee vliegen in één klap kunnen slaan: een combinatie van Wyeth en Crucell creëert één van de grootste vaccinmakers ter wereld. Mocht deze vlieger niet opgaan, dan kan het Leidse bedrijf zich nog altijd aansluiten tegen een mooie prijs bij een grote Europese farmaceut. Beleggers blij, analisten blij en Ronald Brus blij. Heeftie toch nog zijn zin, ondanks die rotmedia.

    Edwin van der Aa
  3. [verwijderd] 24 januari 2009 11:08
    De analyse uit het DFT is de meest reële die ik tot nu toe heb gezien.
    Complimenten voor de scribent.
    De komende drie weken worden de spannendste in onze Crucell loopbaan.
    Op 17 februari komen de cijfers, het ultieme moment voor Brus cs om aan windowdressing te doen. In mijn optiek zal de strijd daarom al voor die tijd hard worden gemaakt. Als Crucell op 17 februari een prachtig plaatje laat zien voor de nabije toekomst, zal geen enkele grote en kleine aandeelhouder genoegen nemen met een bod onder de 30 euro. Dit gegeven behoort tot het armentarium van Brus, iets wat hem zeer bewust zal zijn.
    Voor 17 februari is de strijd op de wagen.
  4. flosz 24 januari 2009 11:31
    quote:

    Nul N. Noppes schreef:

    Tijdens een bezoek gisteren aan Nederland, toont Emini
    2005.
    Emilio A. Emini, Ph.D., Appointed Executive Vice President, Vaccines Research and Development, Wyeth Pharmaceuticals
    MADISON, N.J., Nov. 2 /PRNewswire-FirstCall/ -- Wyeth (NYSE: WYE)
    announced today the appointment of Emilio A. Emini, Ph.D. as Executive Vice
    President, Vaccines Research and Development, for Wyeth Pharmaceuticals
    effective November 7, 2005. Dr. Emini joins Wyeth from the International AIDS
    Vaccine Initiative (IAVI), where he was Senior Vice President for Vaccine
    Development. Prior to this position at IAVI, Dr. Emini was Senior Vice
    President, Vaccines and Biologics Research, with Merck & Co., Inc.
    In his new role, Dr. Emini will lead an organization of approximately 600
    scientists and professional support employees responsible for research and
    development for Wyeth Vaccines. His strategic leadership will be focused on
    research areas that include pneumococcal disease, bacterial meningitis,
    respiratory diseases, Alzheimer's disease, HIV infection, and sexually
    transmitted diseases.
    ______________

    2004.
    Dr. Emini joins the nonprofit IAVI after 20 years at Merck & Co., Inc., where he gained recognition as one of the world’s preeminent AIDS vaccine scientists. He is credited for leading the pharmaceutical giant’s AIDS vaccine efforts, advancing five different vaccine candidates to human trials. In addition to searching for an AIDS vaccine, Dr. Emini led the Merck team that developed one of the first highly effective antiretroviral agents for the treatment of people living with HIV.

    As Merck’s Senior Vice President of Vaccine Research, Dr. Emini was responsible for Merck’s overall basic vaccine research program including diseases other than AIDS.
    www.iavi.org/viewfile.cfm?fid=291
    __________________

    2001.
    Crucell's PER.C6 Cell-Line Used In Merck's HIV-1 Vaccines Research Program
    During the first public presentation of animal and cellular immune response data delivered yesterday at the Keystone Symposium in Keystone, Colorado, Dr. Emilio Emini, who heads Merck's HIV-vaccine research, described the experiments that led Merck to begin human testing of the experimental AIDS vaccine in February. In his presentation, Dr. Emini showed that the adenovirus based vaccine provoked a killer-cell response sufficiently strong in monkeys exposed to the AIDS-like virus, that they remained healthy, even though they still harbor small amounts of the virus.
    investors.crucell.com/C/132631/PR/200...
    ____________________

    2004.
    Crucell Grants IAVI Exclusive License to use AdVac® Technology for AIDS Vaccine

    "As part of IAVI's continuing effort to expand and improve the development pipeline, we are pleased to work with Crucell in applying their critical technology to help advance the development of an AIDS vaccine," said Emilio Emini, IAVI's Senior Vice President, Vaccine Development.

    "This agreement confirms the value of AdVac® technology for the development of vaccines," said Jaap Goudsmit, Crucell's Chief Scientific Officer. "We are proud to be able to contribute to the fight against HIV and are confident that by adding this agreement to the PER.C6®-based HIV vaccine candidate of Merck, our technologies are now supporting two of the programs best positioned to bring an AIDS vaccine to the market."
    investors.crucell.com/C/132631/PR/200...
    __________________

    2008.
    "These new data suggest that the 13-valent pneumococcal vaccine has the potential to address a critical unmet need," says Emilio A. Emini, Ph.D., Executive Vice President, Vaccine Research and Development, Wyeth Pharmaceuticals. "Based on the known prevalence of pneumococcal serotypes, it is estimated that the candidate vaccine has the potential to cover up to 92 percent of invasive pneumococcal disease in infants and young children worldwide. Given the global burden of serious pneumococcal disease, this candidate vaccine is designed to provide more comprehensive protection."
    phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=...
  5. [verwijderd] 24 januari 2009 11:44

    Dit stelt Emilio Emini, bij Wyeth wetenschappelijk directeur voor vaccins. Eerder deze maand werd door Crucell gemeld dat het 'vriendelijke overnamegesprekken' voert met Wyeth. Gistermorgen meldde de Amerikaanse pers dat Pfizer, veruit de grootste farmafabrikant ter wereld, op zijn beurt mogelijk een bod voorbereidt op Wyeth, de nummer negen.

    Tijdens een bezoek gisteren aan Nederland, toont Emini zich onbewogen onder dit nieuws. 'Consolidatie hoort bij deze branche', stelt hij, 'en dat heeft alles te maken met de noodzaak om nieuwe middelen te kunnen ontwikkelen.'

    Wat doet Emilio Emini in ons land??

    Juist ja!!!! Voor de overname!!!

    1+1= 2!!

    Spits !!!
  6. [verwijderd] 24 januari 2009 12:00
    AB voor Henk Engelenburg!

    Emini nu terug naar de States om verslag te doen van de laatste "vriendelijke besprekingen" ? Medio volgende week misschien witte rook?

    En let op een JV kan nog steeds..
  7. forum rang 4 aossa 24 januari 2009 12:01
    quote:

    Nul N. Noppes schreef:

    Daarnaast zou Pfizer twee vliegen in één klap kunnen slaan: een combinatie van Wyeth en Crucell creëert één van de grootste vaccinmakers ter wereld. Mocht deze vlieger niet opgaan, dan kan het Leidse bedrijf zich nog altijd aansluiten tegen een mooie prijs bij een grote Europese farmaceut. Beleggers blij, analisten blij en Ronald Brus blij. Heeftie toch nog zijn zin, ondanks die rotmedia.
    Ik heb het nog steeds niet begrepen waarom het MT een overname op korte termijn op prijs zou stellen. En zeker niet wanneer de kans bestaat dat ze bij grote slokop Pfizer terecht zou komen, die overigens enkel geintresseerd is in 1 à 2 blockbusters.

    Onlangs nog hebben die massa's R&D mensen buitengegooid, nadat ze dachten dat ze ontwikkeling alleen wel aankonden na hun diverse overnames - niet dus. Het was oa. de ondergang van het onafhankelijke(nou ja ?) drugs discovery bedrijf DPI (nu in handen van Galapagos).

    Je moet een pan voor je hoofd hebben om met zulk scharminkel in zee te willen gaan als innovatief pharma bedrijf.
  8. [verwijderd] 24 januari 2009 12:28
    quote:

    Nul N. Noppes schreef:

    Technologiebehoefte stuwt fusies in farma
    24 januari 2009 | Het Financieele Dagblad
    Door: Engelenburg, H.

    ...........................Tijdens een bezoek gisteren aan Nederland, toont Emini zich onbewogen onder dit nieuws..................
    Op weg naar de Keukenhof?
    Rondvaart in Amsterdam?
    Efteling?

    De gesprekken met Crucell zijn alive and kicking!!

    Psycho
  9. pafrans 24 januari 2009 13:25
    Hij hoeft niet naar de keukenhof:
    Crucell zet de bloemetjes dit keer wel buiten.

    Hij hoeft ook niet naar de Efteling:
    Crucell maakt dit keer het sprookje al waar.

    Een rondvaart in de Amsterdamse grachten is ook mogelijk tijdens de bezegeling van de beste overname ooit.

    Groetjes en een goed weekend
    Pafrans --go Crucell go--
11 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.361
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.904
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.380
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.055
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.754
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.860
Ahold 3.536 73.981
Air France - KLM 1.024 34.315
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.771
Alfen 12 16.358
Allfunds Group 3 1.197
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 335
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.820 240.260
AMG 965 125.731
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.520
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.119
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.615
Arcelor Mittal 2.023 318.604
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.107
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.273
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.685
ASML 1.762 76.934
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.651
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.667

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    4. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    5. Besi €2,15 ex-dividend
    6. Fugro €0,40 ex-dividend
    7. Heineken €1,04 ex-dividend
    8. Vastned €1,28 ex-dividend
    9. CTP €0,275 ex=dividend
    10. EU consumentenvertrouwen april (definitief)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht