Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Van de zotte en gevaarlijk.

58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 februari 2009 11:49
    de bos schreef: Beste Jonas,

    Ik denk dat je de context van deze maatregel een beetje mist. Het is een verhaal voor de buhne, een soort van grap.
    Het is een beetje zoals bij ons het gezeur over een burka. Die zijn er nauwelijk, een non-onderwerp dus, idem dito met buitenlandse restaurants. (Dat bijvoorbeeld siciliaanse restaurants genoemd wordt geeft al aan dat het om een grap gaat)

    Beste heer bos het is een verkapte uiting tegen moslims in het algemeen,Ik zie dit niet als grap maar als intoming van ondernemerschap van de allochtone

    Vriendelijke groet,


    Het aantal buitenlandse restaurants in Milaan is met bijna 30 procent gegroeid van 517 naar 668, berekende de plaatselijke Kamer van Koophandel. Toch zijn shoarma- en kebabzaken in Italië nog lang niet zo wijdverbreid als in Noord-Europa. Italiaanse media die over de plannen berichten, publiceren daarbij noodzakelijke informatieblokjes met uitleg over het voedsel (‘Kebab is een gerecht op basis van geroosterd vlees dat in veel landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten wordt gegeten.’)

    ‘Er is volgens mij niets mis met het beter beschermen van onze historische centra’, verdedigde Davide Boni zijn voornemen tegen dagblad La Stampa. De wethouder wil de shoarmatenten onder meer weren ‘met het instellen van steeds strengere eisen op het gebied van regelgeving en hygiëne’
  2. niphtrique 2 februari 2009 11:51
    quote:

    ffff schreef:

    Bart,

    Ik woon vlakbij een goed restaurant.
    Wat ze daar niet in de afvalbak gooien...... Onbeschrijfelijk. ( Zeg maar: Van de zotte...)

    Peter
    Ik kan daar ook moeilijk tegen.

    Ik heb altijd geleerd mijn bordje leeg te eten.
  3. [verwijderd] 2 februari 2009 13:18
    quote:

    The Wishbone schreef:

    de bos schreef: ...
    Dat bijvoorbeeld siciliaanse restaurants genoemd wordt geeft al aan dat het om een grap gaat.

    Beste heer bos het is een verkapte uiting tegen moslims in het algemeen,Ik zie dit niet als grap maar als intoming van ondernemerschap van de allochtone

    Beste Wishbone
    Ik zal mijn reactie even verder verduidelijken. Heb in de stampa (even opgezocht in artikel over artikel, kon de juiste niet direct vinden www.lastampa.it/_web/CMSTP/tmplrubric... )
    Het gaat bij deze besluitvorming over bestuurders van de LEGA. Deze partij van Umberto Bossi wil afscheiding van Noord-Italie en is gevuld met idioten. De uiting is niet gericht tegen moslims, maar tegen zuiderlingen (of potverteerders omdat in de lega ogen het noorden belasting betaalt en het zuiden het opmaakt (zit overigens ook wel wat in (sicilianen zijn dus net zo goed minderwaardig als afrikanen. Geloof doet hierbij niet terzake, gewoon omdat er nauwelijks moslims in italie zijn. ).

    De Lega probeert dit soort dingen al jaaaaaaaren en is niks nieuws. Ook niks nieuws is dat Berlusconi hier een grap over te maken. Het lijkt net of hij voor de maatregel is, maar hij zal geen poot uitsteken om deze maatregel te beschermen. De Lega zit in zijn coalitie en wordt dus gedoogd, inclusief rare dingen als dit.
    Zonder de Lega heeft hij geen meerderheid, maar de liefde is bekoeld nadat zij zijn regering ten val hebben gebracht ergens in 200x. De stilzwijgende afspraak is doe maar, ik hou je niet tegen (dat zal links wel doen, en dat gebeurt ook altijd).

    Niks om je druk over te maken en zeker geen signaal van protectionisme ofzo. (dat was de "redding" van Alitalia door italiaanse investeerders WEL, (overigens tot voordeel van AirFranceKLM))

    Dus voor Berlusconi een grap, voor de LEGA natuurlijk bloedserieus.

    de bos
  4. [verwijderd] 2 februari 2009 13:36
    Hoi bos ik ben van mening dat er een hetze is op gestart,Als je ziet hoe de media er op duikt dan is het een sluipend gevaar voor de algehele democratie

    Italië verbiedt moslims te bidden op kerkpleinen PDF Afdrukken E-mail
    vrijdag 23 januari 2009
    ImageMoslims blokkeerden de Dom in Milaan door te bidden na een demonstratie tegen het Israëlische geweld in Gaza. De regering kondigt een maatregel af die moet zorgen dat dat niet nog eens gebeurt, meldde de Volkskrant vrijdag.

    Moslims mogen in Italië niet langer bidden in de buurt van kerken en op openbare pleinen. Dat is het gevolg van een richtlijn die de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Roberto Maroni, binnenkort naar de lokale overheden stuurt.

    De maatregel geeft autoriteiten de mogelijkheid 'demonstraties op gevoelige locaties' tegen te gaan. Maroni geeft zelf aan dat hij demaatregel neemt om situaties als bij de Dom in Milaan te voorkomen, aldus correspondent Eric Arends van de Volkskrant.

    Maroni heeft zich gestoord aan enkele massale gebedsbijeenkomsten die moslims eerder deze maand hielden pal voor de ingang van de Dom in de Noord-Italiaanse stad. Veel Italianen zien de biddende moslims als een provocatie, ook omdat er steeds een demonstratie tegen Israël aan vooraf gaat.

    De moslimgemeenschap in Italië heeft gelaten gereageerd op de actie van minister Maroni, constateert de Volkskrant-correspondent. Een aantal belangrijke organisaties had al excuses aangeboden voor het incident bij de Dom.

    talië wil de vingerafdrukken van tienduizenden zigeuners registreren.
    In het Europees Parlement is gisteren veel kritiek geuit op de Italiaanse plannen om van tienduizenden zigeuners die in het land verblijven de vingerafdrukken te registreren. Volgens de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken is dat noodzakelijk om de misdaad te kunnen bestrijden, maar volgens europarlementariërs is er sprake van discriminatie en sommigen repten zelfs van nazi-methoden.

    De Nederlander Jan Marinus Wiersma (PvdA) zei geschokt te zijn en riep de Italiaanse regering op van de plannen af te zien. Eurocommissaris voor sociale zaken Vladimir Spidla zei twijfels te hebben over de aard en de reikweidte van het Italiaanse voornemen en vraagt om opheldering. Het afnemen van vingerafdrukken bij één etnische groep is in strijd met Europese wetten, aldus Spidla. Maroni heeft toegezegd voor het eind van de maand een rapport te presenteren over de zaak.


    Commotie in Italië: moslim metselt nis Mariabeeld dicht

    Rome (Van onze correspondent) 22 augustus 2007 - Op vele Italiaanse straathoeken, pleinen en bij de ingang van woonblokken waakt een beeld van Maria over de veiligheid van de bewoners. Sommige van deze Madonna's zijn gemaakt door grote kunstenaars, andere getuigen van volkskunst en devotie.

    Bloemen
    Passanten doen een schietgebedje, slaan een kruis, leggen bloemen of een persoonlijk aandenken neer om Maria te bedanken voor haar voorspraak of steun. De nissen of kleine kapelletjes worden door buurtbewoners onderhouden.

    Gehucht
    In Casatenovo, een klein gehucht in de buurt van Lecco (Noord Italië) is de samenstelling van de plaatselijke bevolking veranderd met de komst van immigranten, vooral moslims die doorgaans in harmonie samenleven met de overwegend katholieke bevolking.

    Mariabeeld
    Anderhalf jaar geleden vestigt een Marokkaanse metselaar zich met zijn broer, schoonzus en kind in een zestiende-eeuws woonblok in Casatenovo. Ze wonen naast de ingang, de voordeur bevindt zich in de doorgang onder een boog die leidt naar een grote binnenplaats. In de doorgang bevindt zich sinds mensenheugenis een kleine nis met een Mariabeeld, geflankeerd door twee engeltjes.

    Nis dichtmetselen
    Half juli, op een zaterdagmiddag, besluit de Marokkaanse metselaar dat het Mariabeeld en de engeltjes hoog in de nis moeten verdwijnen. Hij stoort zich als moslim aan de christelijke geloofsuiting naast zijn voordeur. Hij begint de nis dicht te metselen. Maar terwijl hij aan het werk is, zien twee oudere bewoonsters, Agnes en Angela, wat er gaande is en dienen protest in. De dames en de Marokkaan sluiten een compromis, la Madonna gaat mee naar het huis van de dames en de nis wordt dichtgemetseld.

    Radicalisering op zijn Italiaans

    Donderdag 27 november 2008 | Redactie Wereldjournalisten
    Sinds 11 september 2001 leven de moslims in Italië in een bijzonder moeilijke situatie. De aanslagen die door moslims werden gepleegd in Madrid in 2004 en Londen in 2005 hebben het wantrouwen tegen hen sterk doen groeien en gezorgd voor een ware psychose. Door Amara Lakhous.

    Dat is toch een broeinest,Van wantrouwen

    Groet,
  5. [verwijderd] 2 februari 2009 13:54
    Ik begin een beetje het verhaal van uw te bevatten

    lol

    Lega Nord uit groep Europarlement gezet - Hoofdinhoud
    16 februari 2006, 17:50

    STRAATSBURG (ANP) - De separatistische partij Lega Nord uit Italië wordt in het Europees Parlement uit de eurosceptische groep met ChristenUnie/SGP gezet. ,,De partij betoont geen respect voor moslims'', aldus Hans Blokland (ChristenUnie), ondervoorzitter van de Ind/Dem, donderdag.

    De Italiaanse minister van Bestuurlijke Vernieuwing, Calderoli van Lega Nord, had T-shirts laten drukken met daarop de spotprenten van de profeet Mohammed die in de islamitische wereld voor zoveel verontwaardiging hebben gezorgd.

    Een voorstel van de Ind/Dem-leiding krijgt dinsdag de vereiste meerderheid van de fractieleden, aldus Blokland. Lega Nord levert vier van de 33 leden van de politieke groep in het Europees Parlement die vooral tegen de Europese grondwet is.

    Ook in de islamitische wereld neemt het protest tegen de actie van Calderoli toe, zo meldde de krant la Repubblica donderdag op haar website. In Iran is geprotesteerd, en Libië is niet komen opdagen bij een workshop over euro-mediterrane samenwerking van de Kamer van Koophandel van Veneto.

    Vicepremier Gianfranco Fini van de Nationale Alliantie heeft ook uitgehaald naar Calderoli. ,,Op een zo moeilijk en delicaat moment voor de betrekkingen tussen Europa en de islamitische wereld moeten allen - en zeker een minister van de Republiek - zich houden aan serieus en ernstig gedrag'', aldus de ex-neofascistische bewindsman.

    Calderopli had woensdag op de Italiaanse tv zijn overhemd opengeknoopt om te laten zien dat hij daaronder een van zijn spotprent-T-shirts droeg. Bij die gelegenheid liet hij weten dat premier Berlusconi ook al had aangedrongen op zijn aftreden.
  6. [verwijderd] 2 februari 2009 14:51
    Even wat knippen en plakken...jah, gelukt, in één post antwoord op meerdere posters.

    quote:

    The Wishbone schreef:

    Dit Pools-Russisch restaurant heeft ‘de merkwaardige eigenschap dat het gesloten lijkt, zelfs als je binnen bent’. Door gebrek aan klandizie is het vaak echt gesloten, waardoor je ‘er goed aan doet te reserveren’. De ‘op zijn zachtst gezegd eigenaardige eigenaar’ kookt en serveert dan in zijn eentje ‘eten van goede kwaliteit’. Check wel de rekening, want ‘daarmee gaat wel eens iets mis’.
    [/quote]
    Wishbone, wil je nu echt je vaderlandse plicht doen, dan raad ik je aan te achterhalen waar (bij welke instelling) dit restaurant een rekening heeft.
    Dit riekt namelijk naar 'money laundering'
    Indien je het rekeningnummer hebt gevonden, kun je de instelling proberen te achterhalen, hen informeren en de vraag stellen of ze een intern rekening onderzoek, in het kader van 'de wet MOT' willen doen (zijn ze dan verplicht want ligt vast in de Basel-accoorden die zowel voor Nederland alsmede België rechtswege van toepassing zijn).
    Kom je er niet uit, dan kun je altijd nog een (anonieme) melding bij de politie doen....in de hoop dat de politie het oppakt.

    S6

    [quote=jonas; durobinet; kck; Amor Arrows; fff]
    [quote=mineset]
    Rare jongens, die Romijnen (quote:Asterix&Obelix)
    [/quote]
    Wie zijn die Romijnen, Rozijnen, lijkt de prangende vraag bij jullie.
    Wel, ik geef een paar voorzetjes:

    -Politici uit Rome;
    -Silvio Berlusconi;
    -De Paus....mmmmmm
    Bij die laatste (Joseph Ratzinger) heb ik wat gemengde gevoelens, gezien zijn recente acties. Daarnaast ook wat vraagtekens. Hij is staathoofd van het zelfstandige 'land' Vaticaanstad, maar welke nationaliteit heeft hij eigenlijk ?

    =====================
    -quote RKK-media-
    De Duitse paus Joseph Ratzinger is wellicht geen Duitse paus meer. De Grünen-politicus en katholiek Hans-Christian Ströbele betwijfelt of Benedictus XVI nog de Duitse nationaliteit bezit.

    Staatshoofd Vaticaan
    Ströbele kaartte de kwestie aan bij de regering in Berlijn, meldden Duitse media vandaag. Volgens de Duitse wet verliest een Duitser zijn Duitse staatsburgerschap als hij een andere nationaliteit aanvraagt en krijgt. Joseph Ratzinger kreeg bij zijn aantreden als staatshoofd van Vaticaanstad automatisch de nationaliteit van het katholieke ministaatje.
    =====================

    Zou hem stiekum een dubbele nationaliteit zijn toegestaan. Mmmmm, in dat geval wellicht een mail naar Geert Wilders en/of Bruno Valkeniers om dit even middels een kamerdebat aan te kaarten ? immers Ratzinger is ook paus van vele Nederlanders en Belgen.

    S6

    gr.mineset
  7. [verwijderd] 2 februari 2009 15:00
    quote:

    zoefzoef001 schreef:

    toch wel boeiende mensen, die Romeintjes. gr.
    Ja joh, had ik al lang gezien. Ik gooide rozijnen, komijnen en romeinen door elkaar en dan krijg je: romijnen met een ij terwijl een kip toch echt een ei legt.

    :-) mineset
  8. [verwijderd] 2 februari 2009 15:09
    quote:

    mineset schreef:

    [quote=zoefzoef001]
    toch wel boeiende mensen, die Romeintjes. gr.
    [/quote]
    Ja joh, had ik al lang gezien. Ik gooide rozijnen, komijnen en romeinen door elkaar en dan krijg je: romijnen met een ij terwijl een kip toch echt een ei legt.

    :-) mineset
    Ik weet niet waar die kip geweest is, maar het IJ ligt in Amsterdam. :)
    Pacito
  9. [verwijderd] 2 februari 2009 15:18
    quote:

    Pacito schreef:

    [quote=mineset]
    [quote=zoefzoef001]
    toch wel boeiende mensen, die Romeintjes. gr.
    [/quote]
    Ja joh, had ik al lang gezien. Ik gooide rozijnen, komijnen en romeinen door elkaar en dan krijg je: romijnen met een ij terwijl een kip toch echt een ei legt.

    :-) mineset
    [/quote]
    Ik weet niet waar die kip geweest is, maar het IJ ligt in Amsterdam. :)
    Pacito
    Ha, ha, ha
    wat heb jij nou met deze post gelegd: een EI of een IJ ?

    ;-) mineset
  10. [verwijderd] 2 februari 2009 16:01
    Voor de goede orde dit gebeurt in Amsterdam en plak en knip is de recensies die klanten van dat bepaalde restaurant geven
    Wat jij verder scherts is voor jouw rekening.
    Wil je meer weten raadpleeg dan de bron van herkomst
    www.iens.nl/restaurant/amsterdam/rest...

    En knippen en plakken gaat mij vaak beter af dan zelf maar wat neer te kalken

    lol

    Vriendelijk en let op! voor al op dat vriendelijke, groet.

    quote:

    mineset schreef:

    Even wat knippen en plakken...jah, gelukt, in één post antwoord op meerdere posters.

    [quote=The Wishbone]
    Dit Pools-Russisch restaurant heeft ‘de merkwaardige eigenschap dat het gesloten lijkt, zelfs als je binnen bent’. Door gebrek aan klandizie is het vaak echt gesloten, waardoor je ‘er goed aan doet te reserveren’. De ‘op zijn zachtst gezegd eigenaardige eigenaar’ kookt en serveert dan in zijn eentje ‘eten van goede kwaliteit’. Check wel de rekening, want ‘daarmee gaat wel eens iets mis’.
    [/quote]
    Wishbone, wil je nu echt je vaderlandse plicht doen, dan raad ik je aan te achterhalen waar (bij welke instelling) dit restaurant een rekening heeft.
    Dit riekt namelijk naar 'money laundering'
    Indien je het rekeningnummer hebt gevonden, kun je de instelling proberen te achterhalen, hen informeren en de vraag stellen of ze een intern rekening onderzoek, in het kader van 'de wet MOT' willen doen (zijn ze dan verplicht want ligt vast in de Basel-accoorden die zowel voor Nederland alsmede België rechtswege van toepassing zijn).
    Kom je er niet uit, dan kun je altijd nog een (anonieme) melding bij de politie doen....in de hoop dat de politie het oppakt.

    S6

    [quote=jonas; durobinet; kck; Amor Arrows; fff]
    [quote=mineset]
    Rare jongens, die Romijnen (quote:Asterix&Obelix)
    [/quote]
    Wie zijn die Romijnen, Rozijnen, lijkt de prangende vraag bij jullie.
    [/quote]
    Wel, ik geef een paar voorzetjes:

    -Politici uit Rome;
    -Silvio Berlusconi;
    -De Paus....mmmmmm
    Bij die laatste (Joseph Ratzinger) heb ik wat gemengde gevoelens, gezien zijn recente acties. Daarnaast ook wat vraagtekens. Hij is staathoofd van het zelfstandige 'land' Vaticaanstad, maar welke nationaliteit heeft hij eigenlijk ?

    =====================
    -quote RKK-media-
    De Duitse paus Joseph Ratzinger is wellicht geen Duitse paus meer. De Grünen-politicus en katholiek Hans-Christian Ströbele betwijfelt of Benedictus XVI nog de Duitse nationaliteit bezit.

    Staatshoofd Vaticaan
    Ströbele kaartte de kwestie aan bij de regering in Berlijn, meldden Duitse media vandaag. Volgens de Duitse wet verliest een Duitser zijn Duitse staatsburgerschap als hij een andere nationaliteit aanvraagt en krijgt. Joseph Ratzinger kreeg bij zijn aantreden als staatshoofd van Vaticaanstad automatisch de nationaliteit van het katholieke ministaatje.
    =====================

    Zou hem stiekum een dubbele nationaliteit zijn toegestaan. Mmmmm, in dat geval wellicht een mail naar Geert Wilders en/of Bruno Valkeniers om dit even middels een kamerdebat aan te kaarten ? immers Ratzinger is ook paus van vele Nederlanders en Belgen.

    S6

    gr.mineset
  11. [verwijderd] 2 februari 2009 16:13
    Laten wij ons vermeiden door deze eieren niet te mijden. Ware Columbus naar Amsterdam gekomen ipv naar Sevilla dan was het EI van Columbus nu mogelijk een IJ geweest. Wij beiden moeten lijden onder de afwijkende stuurfout van een voormalig zeevaarder. Hij zou zijn reis dan hier beëindigd hebben, vrij, in plaats van de rest van zijn tijd te beiden onder het juk van de Spaanse koning. :)
    Pacito
  12. [verwijderd] 2 februari 2009 17:01
    quote:

    schreef:

    Zo worden geen vergunningen meer afgegeven aan mensen die een zaak met buitenlands eten willen beginnen....
    De Sicilaanse keuken zou teveel Arabische invloeden bevatten en daarom ook op de zwarte lijst staan....
    de Italiaanse minister van Landbouw, Luca Zaia, die naar eigen zeggen nog nooit een kebab heeft gegeten...

    ‘Er is volgens mij niets mis met het beter beschermen van onze historische centra’,verdedigde Davide Boni zijn voornemen...
    De wethouder wil de shoarmatenten onder meer weren ‘met het instellen van steeds strengere eisen op het gebied van regelgeving en hygiëne’...

    Italiaanse plannen om van tienduizenden zigeuners die in het land verblijven de vingerafdrukken te registreren...

    De Italiaanse minister van Bestuurlijke Vernieuwing, Calderoli van Lega Nord, had T-shirts laten drukken met daarop de spotprenten van de profeet Mohammed
    Niet voor het eerst dat in economisch zware tijden xenofobie en racisme toenemen.
    Inderdaad "Van de zotte en gevaarlijk"
  13. [verwijderd] 2 februari 2009 19:04
    quote:

    The Wishbone schreef:

    Voor de goede orde dit gebeurt in Amsterdam en plak en knip is de recensies die klanten van dat bepaalde restaurant geven
    Wat jij verder scherts is voor jouw rekening.
    Wil je meer weten raadpleeg dan de bron van herkomst
    www.iens.nl/restaurant/amsterdam/rest...

    En knippen en plakken gaat mij vaak beter af dan zelf maar wat neer te kalken

    lol
    Ook even geknipt/geplakt mbt de laatstgeposte mening bij het restaurant...is overigens al van
    12-10-2007
    -Dit is gewoon dezeflde bende als in Rusland, de eigenaar schrijft te rekening met een vork, het eten is goed, maar erg eenvoudig, denk hetzelfde als in de Russiche gevangenis, maar het is dus wel de zelfde orignele smaak. Verder is die eigenaar de hele avond in de weer met grappen en vodka, waar hij ook wel wat van lust. Kortom wel een aanrader deze grappige bende eens mee te maken, en de prijs moet dan geen probleem zijn de man moet ook leven van de inkomsten uit zijn eigen restaurant.

    grappig....

    met bijzonder vriendelijke groet,
    ;-) mineset
58 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.297
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.915
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.024
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.581
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.290
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.776
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.888
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.378
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.818
Allfunds Group 3 1.230
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.455
AMG 965 126.437
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.526
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.182
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.749
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.304
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.756
ASML 1.762 77.448
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.769
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht