Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

De senaar is akkord gegaan

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 februari 2009 10:11
    "De senaar is akkord gegaan"

    Had je haast beursop? Ik dacht even dat je de KPN reclames wilde imiteren....

    On topic. Met name de Wall Street Journal heeft veel goede achtergrondsartikelen over het "reddingsplan". Ik plaats hem tussen quotes want het plan wordt afgebrand. De meeste stimulans vind plaats in 2010 en 2011. Hoezo acute nood.
    Het plan in de huidige vorm is een ordinaire verhoging van de reguliere overheidsuitgaven en onvoldoende gericht op het aanslingeren van de economie.

    En maak je borst maar nat voor het instorten van de belastinginkomsten. De kosten daarvan bedragen een veelvoud van de stimuleringsuitgaven.
  2. [verwijderd] 8 februari 2009 10:12
    weet niet hoor.......maar alsof die 750 mijard HET verschil gaat maken!

    Ik bedoel tis of iemand die in de schuldsanering zit nog effe een lening neemt om er beter uit te komen.......kan niet echt mensen!!

    Werken moeten ze, zuinig leven en aflossen anders komen ze nooit uit de poel des schuld.
  3. [verwijderd] 8 februari 2009 10:30
    quote:

    anton3 schreef:

    weet niet hoor.......maar alsof die 750 mijard HET verschil gaat maken!

    Ik bedoel tis of iemand die in de schuldsanering zit nog effe een lening neemt om er beter uit te komen.......kan niet echt mensen!!

    Werken moeten ze, zuinig leven en aflossen anders komen ze nooit uit de poel des schuld.
    en dat er miljarden steunplan zal komen, dat wisten we maanden geleden al...

    van waar de eurforie opeens vandaan?
  4. [verwijderd] 8 februari 2009 10:33
    Obama gaat voor stimulus van ruim 850 miljard

    Barack Obama, die in januari aantreedt als president van de Verenigde Staten, bereidt een economisch stimuleringsplan voor van meer dan 850 miljard dollar. Dat gigantische bedrag is nodig om de stijgende werkloosheid te stoppen
    (tijd) - Dat vernam het persagentschap Bloomberg van een adviseur van Obama.

    De ploeg van Obama sleutelt momenteel, samen met juristen, aan een pakket van grootschalige infrastructuurwerken, waarbij bruggen, wegen en andere verwaarloosde schakels in de Amerikaanse infrastructuur worden aangepakt. Het plan zal vermoedelijk ook overheidssteun voor werkloosheid en gezondheidszorg omvatten, en stimuli zoals belastingvoordelen om de productie van hernieuwbare energie te promoten.

    Obama wil de komende twee jaar 2,5 miljoen nieuwe banen scheppen. Naarmate de werkloosheid in de VS toeneemt, groeit ook het bedrag van het economisch steunplan dat in voorbereiding is. Sommige economen nemen al een bedrag van 1.000 miljard dollar in de mond.

    Koen Lambrecht
    koen.lambrecht@tijd.be

    09:29 - 18/12/2008 Copyright © De Tijd
  5. [verwijderd] 8 februari 2009 10:34
    quote:

    anton3 schreef:

    weet niet hoor.......maar alsof die 750 mijard HET verschil gaat maken!

    Ik bedoel tis of iemand die in de schuldsanering zit nog effe een lening neemt om er beter uit te komen.......kan niet echt mensen!!

    Werken moeten ze, zuinig leven en aflossen anders komen ze nooit uit de poel des schuld.
    Nieuwe bankenplan Obama zou tot 2.000 miljard kunnen kosten
    “De president zal alles doen wat nodig is om het financiele systeem te stabiliseren”.De Amerikaanse overheid komt mogelijk binnen een paar dagen met een nieuw plan om de financiële sector uit de brand te helpen, zo schrijft The Wall Street Journal. President Barack Obama zou een aantal opties overwegen, die de Staat tot 2 biljoen (2.000 miljard) dollar kunnen kosten.

    Opties
    Allereerst overweegt de regering-Obama de creatie van een zogenoemde ‘bad bank’, die alle ’slechte beleggingen’ van banken uit de kredietmarkt zal opkopen. Een andere mogelijkheid is de directe aankoop van gewone aandelen van banken, iets wat onder de regering-Bush ook veelvuldig is gebeurd. Ook de aankoop van converteerbare obligaties wordt overwogen.

    Alles wat nodig is
    Een woordvoerder van het ministerie van Financiën meldde in een reactie dat ‘de president alles wat nodig is zal doen om het financiele systeem te stabiliseren en de kredietstroom naar bedrijven en consumenten te hetstellen’.
  6. [verwijderd] 8 februari 2009 10:38
    "There is no disagreement that we
    need action byour government,
    a recovery plan that will help to
    jumpstart the economy"

    PRESIDENT-ELECT BARACK OBAMA, JANUARY 9 , 2009

    With all due respect
    Mr.President,that is not true.

    Notwithstanding reports that all economists are now Keynesians and that we all support a big increase in the burden of
    government, we the undersigned do not believe that more government spending is a way to improve economic performance.
    More government spending by Hoover and Roosevelt did not pull the United States economy out of the Great Depression in
    the 1930s. More government spending did not solve Japan’s “lost decade” in the 1990s. As such, it is a triumph of hope over
    experience to believe that more government spending will help the U.S. today. To improve the economy, policymakers should
    focus on reforms that remove impediments to work, saving, investment and production. Lower tax rates and a reduction in the
    burden of government are the best ways of using fiscal policy to boost growth.

    www.cato.org/special/stimulus09/cato_...

    Ondertekend door een grote schare economen. Zoals gezegd de kritiek is groot op het plan. Het zijn interessante dagen want Obama zal nu moeten aantonen een echte leider te zijn en de socialistische en protectionistische neigingen in de Democratische partij te kunnen onderdrukken. Zie de "Buy American" voorstellen. Gelukkig de kop ingedrukt door Obama. Nu nog een goed stimuleringsplan.
  7. Ruud100 8 februari 2009 10:41
    "Na vijf dagen onderhandelingen tussen gematigde Democraten en Republikeinen zou het totale bedrag voor het stimuleringsplan zijn verlaagd van 937 miljard dollar naar 780 miljard dollar."

    Iedereen danst op tafel van blijdschap. Dit is de oplossing voor alle problemen en zo trek je de economie uit het slop. Hoppa, de beurs kan weer skyhigh.

    Echt? Hoe zit het met met lange termijn geheugen?

    Was de economie in de VS niet al eens gered, ergens in de zomer van 2008 door ene Bush? Heeft iemand iets gemerkt van de $ 150 miljard die toen rondgestrooid is?

    En dit gaat nu wel lukken omdat Obama er 5 keer zoveel geld tegenaan gooit. Ik geloof er niets van. Over een half jaar zal duidelijk zijn dat deze actie van Obama alleen maar 5 maal dommer en 5 maal duurder was als de actie van Bush. Het blijft incidenteel geld dat door de ontvanger in recordtempo wordt verbrand en dan zit ie weer met een lege portomonee. Te wachten op het geld van het volgende reddingsplan.

    Gr
    Ruud

    quote:

    Bush plan schreef:

    Bush geeft economie VS ‘injectie in de arm’
    Gepubliceerd: 19 januari 2008 08:38
    De Amerikaanse overheid grijpt in met een stimuleringspakket, de economie moet een recessie bespaard blijven. Bush spreekt zich ongewoon negatief uit: „Een neergang dreigt.”

    Als alles volgens plan verloopt, krijgen belastingbetalers deze zomer een cheque thuis gestuurd. Achthonderd dollar per persoon, voorzien van een duidelijke opdracht: raak het geld zo snel mogelijk weer kwijt. „Amerikanen mogen dit geld uitgeven zoals hun dat belieft: om de maandelijkse rekeningen te betalen, voor gestegen benzineprijzen, om te voorzien in andere basisbehoeftes.”

    Het noodplan kost tussen 140 en 150 miljard dollar (circa 100 miljard euro). Dat komt overeen met 1 procent van de Amerikaanse economie. Echtparen zouden volgens het Witte Huis een cheque voor maximaal 1.600 dollar krijgen en ondernemingen mogen de helft van hun uitgaven aan materieel aftrekken van de belasting. De regering noemt het plan van gisteren „ons meest urgente economische ingrijpen”.
  8. [verwijderd] 8 februari 2009 10:55
    En zijn we de 700 miljard van Bush al weer vergeten, slechts 4 maanden geleden? nou nou nou deze tempo van geldcreatie kan zelfs met de snelheid van TGV niet bijgehouden worden... zoef zoef zoef...

    -:(

    wereld 4 oktober 2008 Van onze redactie economie Bush krijgt toch reddingsboei van 700 miljard

    Amerikaanse Senaat © archieffote
    reacties (4) print stuur artikel door Gerelateerde artikelen
    Wall Street sluit ongekend laag

    Met 263 stemmen voor en 171 tegen heeft het Huis van Afgevaardigden gisteravond het 700 miljard dollar kostende noodplan voor de Amerikaanse economie goedgekeurd. Het plan sneuvelde eerder in het Huis door, vooral, tegenstemmende Republikeinen.

    Dat er nu een meerderheid te vinden was in het Huis van Afgevaardigden komt omdat het plan niet meer alleen aan de wensen en vooral de noden van Wall Street tegemoet komt. Er zitten grote pakketten met belastingmaatregelen in waardoor de afgevaardigden in hun kiesdistricten niet meer te horen kunnen krijgen dat zij alleen maar gezorgd hebben voor de bankiers van Wall Street. Juist zij worden verantwoordelijk gehouden voor de chaos die in de Amerikaanse bankensector is ontstaan. Die is het gevolg van, naar achteraf blijkt, het nemen van grote risico’s met nieuwe financiële producten. Het zijn producten die in de VS inmiddels bekend staan als ’massa-vernietigingswapens’.

    De 700 miljard dollar is voor een groot deel bestemd om verzuurd bezit van de balansen van financiële instellingen te halen. Met opgeschoonde balansen kunnen banken weer geld lenen. Nu kan dat niet meer omdat het vertrouwen tussen banken onderling is verdwenen omdat gevreesd wordt dat de tegenpartij niet kan terugbetalen.

    President George Bush zei gisteren verheugd te zijn met het besluit. Hij zal het nu aangenomen voorstel snel in een wet omzetten. Hij zei er tevens bij dat het Witte Huis nog altijd gelooft in de vrije markt en dat ingrijpen van de overheid achterwege moet blijven tenzij het strikt noodzakelijk is.

    De VS en dus ook Bush zijn de afgelopen dagen vanuit de hele wereld bestookt met het verzoek, soms bijna smeekbedes, om toch vooral het plan te omarmen en eindelijk aan de slag te gaan met het oplossen van de kredietcrisis die hard overslaat naar de reële economie. Zelfs centrale bankiers zoals president Trichet van de Europese Centrale Bank mengden zich publiekelijk in de discussie over het noodplan. Trichet vroeg de VS haast te maken met de goedkeuring ervan.

    Tegen de 700 miljard dure reddingsboei stemmen was nauwelijks mogelijk. De Amerikaanse minister van financiën Paulson had al laten weten geen andere weg te zien. Opmerkelijk is dat van de 700 miljard dollar 17 miljard is bestemd voor de stimulering van alternatieve energie zoals zonne- en windenergie.
  9. [verwijderd] 8 februari 2009 11:37
    De eerste President die niet "geld strooien" als middel gebruikte om zichzelf populair te maken moet nog geboren worden.

    Op zich is dat niet eens erg (zouden we binnen EU
    ook eens moeten doen) maar:

    1. Al dat geld komt nagenoeg altijd op de verkeerde plek terecht in dit geval de schier bodemloze put van zieltogende bedrijven/banken.

    2. De rest van de wereld zal wel weer zo stom zijn om dit allemaal te financieren. Ergo; Amerikanen spelen mooi weer en wij zijn de klos.

  10. [verwijderd] 8 februari 2009 11:49
    quote:

    lichtsneller schreef:

    'AEX gaat 200 puntengrens testen' door Mark Garrelts

    Twingly blog zoekenJouw blog hier

    AMSTERDAM - De AEX-index schommelde vanaf het dieptepunt in november tussen de 220 en 260 punten. Volgens Edward Loef, technisch analist bij Theodoor Gilissen, staat de beurs aan de vooravond van een nieuwe climax.

    Loef komt tot deze conclusie na het bestuderen van het AEX-patroon vanaf begin november op basis van het zogenaamde Elliott Wave Prinicpe. De Elliot Wave theorie gaat er van uit dat markten zich ontwikkelen in 5 golven. Die golven bestaan uit stijgende en dalende bewegingen.

    "De AEX kan nu elk moment de laatste golf van het bearish consolidatiepatroon afmaken. Op basis van patronen uit het verleden is de kans 75% dat we de dalende trend weer gaan hervatten. Ik verwacht zelfs dat we in de loop van dit kwartaal de 200 puntengrens gaan testen. Pas bij een slot boven de 271 punten moet ik mijn visie bijstellen. "

    Sjonge jonge, dat is nou mijn probleem met die TA...." het moet volgens mij die kant op, gebeurd dat niet dan zal ik mijn visie bijstellen" ....lekker hoor...alsof je daar wat aan hebt!!!
  11. [verwijderd] 8 februari 2009 11:59
    IAG, maak je niet druk, je bent toch belegger? Nou " go with the flow" wil men omhoog....calls kopen...heb je lekker winst, verkoop je de boel en koop je desnoods weer wat goedkopere calls terug (zo doe ik het in ieder geval) zie je dat we weer lager gaan...hup in de putjes en mee.....

    Maakt mij persoonlijk niks uit waarop de beurzen reageren...liefst zie ik de beurs alleen stijgen....maar dat gaat natuurlijk niet.
  12. [verwijderd] 8 februari 2009 12:14
    quote:

    Gordon Shandling schreef:

    "De senaar is akkord gegaan"

    Had je haast beursop? Ik dacht even dat je de KPN reclames wilde imiteren....

    On topic. Met name de Wall Street Journal heeft veel goede achtergrondsartikelen over het "reddingsplan". Ik plaats hem tussen quotes want het plan wordt afgebrand. De meeste stimulans vind plaats in 2010 en 2011. Hoezo acute nood.
    Het plan in de huidige vorm is een ordinaire verhoging van de reguliere overheidsuitgaven en onvoldoende gericht op het aanslingeren van de economie.

    En maak je borst maar nat voor het instorten van de belastinginkomsten. De kosten daarvan bedragen een veelvoud van de stimuleringsuitgaven.
    Nee ik heb geen haast, ik citeer alleen een bericht op teletext van afgelopen zaterdag.
    Ben veel meer benieuwd wat we maandag gaan doen. Ik denk dat de euforie van het plan alweer voorbij is en we maandag weer verkoopdruk zien ontstaan.
    Wat ik wel interessant vind om te weten of de huidige terecht zijn mbt de koers-winstverhouding?
  13. [verwijderd] 8 februari 2009 12:16
    quote:

    P&E schreef:

    IAG, maak je niet druk, je bent toch belegger? Nou " go with the flow" wil men omhoog....calls kopen...heb je lekker winst, verkoop je de boel en koop je desnoods weer wat goedkopere calls terug (zo doe ik het in ieder geval) zie je dat we weer lager gaan...hup in de putjes en mee.....

    Maakt mij persoonlijk niks uit waarop de beurzen reageren...liefst zie ik de beurs alleen stijgen....maar dat gaat natuurlijk niet.
    Helemaal mee eens P&E... ik heb nog een kleine portie calletjes staan hoor :-)

    Maar je go with the flow ben ik helemaal mee eens -:)
  14. [verwijderd] 8 februari 2009 12:22
    P&E spreekt zichzelf tegen. Hoe kun je met de flow meegaan als je geen verwachting hebt tav de flow?
    P&E mag wel een verwachting hebben, maar Loef niet?
    Pacito
  15. [verwijderd] 8 februari 2009 13:05
    quote:

    Pacito schreef:

    P&E spreekt zichzelf tegen. Hoe kun je met de flow meegaan als je geen verwachting hebt tav de flow?
    P&E mag wel een verwachting hebben, maar Loef niet?
    Pacito
    Met de flow meegaan kan prima als je zelf geen verwachting hebt...gewoon naar de koersen kijken....gaat me erg goed af, pas 1 klein verlies trade dit jaar....

    Juist als je zelf een verwachting hebt neem je daar posities op in, en dan is het afwachten of die uitkomen.

    Geldt voor mij natuurlijk ook, ik kijk naar de beurs, en neem op een gegeven moment een keuze...gaat de beurs up of down.....en handel daarnaar.
  16. [verwijderd] 8 februari 2009 14:23
    quote:

    P&E schreef:

    [quote=Pacito]
    P&E spreekt zichzelf tegen. Hoe kun je met de flow meegaan als je geen verwachting hebt tav de flow?
    P&E mag wel een verwachting hebben, maar Loef niet?
    Pacito
    [/quote]

    Met de flow meegaan kan prima als je zelf geen verwachting hebt...gewoon naar de koersen kijken....gaat me erg goed af, pas 1 klein verlies trade dit jaar....

    Juist als je zelf een verwachting hebt neem je daar posities op in, en dan is het afwachten of die uitkomen.

    Geldt voor mij natuurlijk ook, ik kijk naar de beurs, en neem op een gegeven moment een keuze...gaat de beurs up of down.....en handel daarnaar.
    Gewoon even nieuwsgierig waar handel je dan precies in?
  17. [verwijderd] 8 februari 2009 21:11
    The Fierce Urgency of Pork

    By Charles Krauthammer
    Friday, February 6, 2009; A17

    "A failure to act, and act now, will turn crisis into a catastrophe."

    -- President Obama, Feb. 4.

    Catastrophe, mind you. So much for the president who in his inaugural address two weeks earlier declared "we have chosen hope over fear." Until, that is, you need fear to pass a bill.

    And so much for the promise to banish the money changers and influence peddlers from the temple. An ostentatious executive order banning lobbyists was immediately followed by the nomination of at least a dozen current or former lobbyists to high position. Followed by a Treasury secretary who allegedly couldn't understand the payroll tax provisions in his 1040. Followed by Tom Daschle, who had to fall on his sword according to the new Washington rule that no Cabinet can have more than one tax delinquent.

    The Daschle affair was more serious because his offense involved more than taxes. As Michael Kinsley once observed, in Washington the real scandal isn't what's illegal, but what's legal. Not paying taxes is one thing. But what made this case intolerable was the perfectly legal dealings that amassed Daschle $5.2 million in just two years.

    He'd been getting $1 million per year from a law firm. But he's not a lawyer, nor a registered lobbyist. You don't get paid this kind of money to instruct partners on the Senate markup process. You get it for picking up the phone and peddling influence.

    At least Tim Geithner, the tax-challenged Treasury secretary, had been working for years as a humble international civil servant earning non-stratospheric wages. Daschle, who had made another cool million a year (plus chauffeur and Caddy) for unspecified services to a pal's private equity firm, represented everything Obama said he'd come to Washington to upend.

    And yet more damaging to Obama's image than all the hypocrisies in the appointment process is his signature bill: the stimulus package. He inexplicably delegated the writing to Nancy Pelosi and the barons of the House. The product, which inevitably carries Obama's name, was not just bad, not just flawed, but a legislative abomination.

    It's not just pages and pages of special-interest tax breaks, giveaways and protections, one of which would set off a ruinous Smoot-Hawley trade war. It's not just the waste, such as the $88.6 million for new construction for Milwaukee Public Schools, which, reports the Milwaukee Journal Sentinel, have shrinking enrollment, 15 vacant schools and, quite logically, no plans for new construction.

    It's the essential fraud of rushing through a bill in which the normal rules (committee hearings, finding revenue to pay for the programs) are suspended on the grounds that a national emergency requires an immediate job-creating stimulus -- and then throwing into it hundreds of billions that have nothing to do with stimulus, that Congress's own budget office says won't be spent until 2011 and beyond, and that are little more than the back-scratching, special-interest, lobby-driven parochialism that Obama came to Washington to abolish. He said.

    Not just to abolish but to create something new -- a new politics where the moneyed pork-barreling and corrupt logrolling of the past would give way to a bottom-up, grass-roots participatory democracy. That is what made Obama so dazzling and new. Turns out the "fierce urgency of now" includes $150 million for livestock (and honeybee and farm-raised fish) insurance.

    The Age of Obama begins with perhaps the greatest frenzy of old-politics influence peddling ever seen in Washington. By the time the stimulus bill reached the Senate, reports the Wall Street Journal, pharmaceutical and high-tech companies were lobbying furiously for a new plan to repatriate overseas profits that would yield major tax savings. California wine growers and Florida citrus producers were fighting to change a single phrase in one provision. Substituting "planted" for "ready to market" would mean a windfall garnered from a new "bonus depreciation" incentive.

    After Obama's miraculous 2008 presidential campaign, it was clear that at some point the magical mystery tour would have to end. The nation would rub its eyes and begin to emerge from its reverie. The hallucinatory Obama would give way to the mere mortal. The great ethical transformations promised would be seen as a fairy tale that all presidents tell -- and that this president told better than anyone.

    I thought the awakening would take six months. It took two and a half weeks.

    www.washingtonpost.com/wp-dyn/content...
64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.845
AB InBev 2 5.292
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.562
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.997
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.556
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.162
AFC Ajax 537 7.020
Affimed NV 2 5.768
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.865
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.365
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.775
Alfen 12 16.649
Allfunds Group 3 1.223
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.768
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.413
AMG 965 126.270
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.176
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.721
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.152
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.291
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.735
ASML 1.762 77.235
ASR Nederland 18 4.133
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht