Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

43,040
  • Verschill

    +0,140 +0,33%
  • Volume

    238.590 Gem. (3M) 415,8K
  • Bied

    43,000  
  • Laat

    43,100  
+ Toevoegen aan watchlist

Huybrechts, Arnauts, Ugeux & Schoors op Terza

1 Post
| Omlaag ↓
  1. diversiongeoff 9 februari 2009 23:04
    Huybrechts, Arnauts, Ugeux & Schoors op Terzake

    Huybrechts van VFB lichtte zijn NEEJAJA advies toe met als voornaamste argument dat anders de regering weer aan zet komt en dat voorkomt hij liever. Hij stelt dat Fortis holding nu over 2,5 miljard euro aan cash beschikt en op de BEL20 de enige holding is die dat in kas heeft. Bovendien bevestigt hij dat een stand alone voor België moeilijk haalbaar is omdat 3 banken tegelijk moeten ondersteund worden en Dexia er slecht aan toe is + een nieuwe steunronde mag verwacht worden... Hij rekent ten slotte op een terugkeer van de Nl verzekeringen (na procedureslagen).
    Mr Arnauts wil dat er verder onderhandeld wordt, ziet NEE als een aanzet daartoe en betreurt dat de bestuurders van de Fortis holding voor de derde keer chantage plegen tov de aandeelhouders.
    Zowel Huybrechts, Arnauts als Ugeux betreuren dat laatste punt en zien de schade die dit weer gaat aanrichten. Voor Ugeux stelt 3X NEE geen probleem voor de holding, de bestuurders gaan dan gewoon opnieuw onderhandelen.
    Koen Schoors heeft normaals zijn alternatief verdedigd en hoopt dat de Belgische en Nl regering nu eindelijk met elkaar rond de tafel kunnen gaan zitten.

    Hieronder Huybrechts' oproep tot de regering om alsnog te praten met aandeelhoudersverenigingen:

    [u]Kan regering Fortis-deal nog redden?[/u
    www.deredactie.be/cm/de.redactie/econ...

    ma 09/02/09 14:33 (UPDATE video) - De federale regering hoopt dat de kleine aandeelhouders het nieuwe akkoord over de verkoop van Fortis aan BNP Paribas woensdag alsnog zullen goedkeuren. Volgens sommigen heeft ze de sleutel daarvoor zelf in handen.
    Afgelopen weekend gooide de Chinese verzekeraar Ping An een zoveelste bom in het Fortis-dossier. Ping An, dat 5 procent van de aandelen van Fortis in handen heeft en daardoor de grootste aandeelhouder is, maakte bekend dat ze woensdag op de aandeelhoudersvergadering tegen het nieuwe akkoord zal stemmen.

    Slecht nieuws voor de regering is dat, want Ping An kan als grootste aandeelhouder zwaar doorwegen op de stemming. De druk op de regering is groot geworden, maar een opening is nog altijd mogelijk. De regering moet dan wel aan tafel gaan zitten met de kleine aandeelhouders, luidt het advies.

    (VRT) "Er worden wel onderhandelingen gevoerd met Ping An, maar met een delegatie die 10 à 12 procent van de aandelen vertegenwoordigt en die Belgisch is, weigert men te praten", zegt Paul Huybrechts (foto) van de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs en Beleggers (VFB). "Dat is toch onredelijk en dat zet veel kwaad bloed", weet Huybrechts.

    Alles draait om erkenning, klinkt het. Veel kleine aandeelhouders beseffen immers wel dat Fortis Bank gered moest worden door de overheid en de overname door BNP Paribas misschien wel de beste oplossing was.

    Maar de aandeelhouders willen wel dat er meer waarde naar de Fortis Holding gaat, hetzelfde argument dat ook Ping An naar voren schoof. De regering kan dan ook een bijkomend signaal geven: "De premier zou bijvoorbeeld zijn sympathie kunnen betuigen voor de ambitie van de holding om de Nederlandse verzekeringen terug te halen. Dat zou al een hulp zijn", zegt Huybrechts.

    Volgens Huybrechts zou de regering ook duidelijkheid moeten scheppen over de mogelijkheid van Fortis Holding om de 25 procent van Fortis Bank die in de handen van de regering blijft, op termijn te kunnen overkopen. BNP Paribas zal zich daar niet tegen verzetten, meent Huybrechts, en dus is het een wel degelijk een beslissing die de Belgische regering zou kunnen nemen.

    De VFB adviseert om woensdag wel voor de nieuwe deal met BNP Paribas te stemmen. De VFB verwerpt echter de verkoop van de Nederlandse onderdelen aan de Nederlandse overheid. Ook belangenvereniging Dolor gaat op de aandeelhouders- vergadering van Fortis voor het nieuwe akkoord met PNB Paribas stemmen.
1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht