Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

43,040
  • Verschill

    +0,140 +0,33%
  • Volume

    238.590 Gem. (3M) 415,8K
  • Bied

    43,000  
  • Laat

    43,100  
+ Toevoegen aan watchlist

Nieuws + Persberichten weekend 14 + 15 feb 2009

40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 februari 2009 16:54
    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...

    Kort geding dreigt tegen benoeming De Boeck
    Karel De Boeck

    De Brusselse aandeelhoudersactivist Philippe Delville trekt volgende week naar eigen zeggen naar de rechtbank om de benoeming van Karel De Boeck tot bestuurder bij Fortis-holding ongedaan te maken. Dat heeft de redactie vernomen bij Delville.
    (tijd) - Volgens de activist Delville zijn Karel De Boeck en de Chinees Louis Cheung onrechtmatig tot bestuurder verkozen. Cheung nam ondertussen al ontslag uit de raad van bestuur van de holding. Karel De Boeck werd begin december vorig jaar door een buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering tot bestuurder van de Fortis-holding benoemd, en is sindsdien ook CEO van de groep.

    Delville zal naar eigen zeggen in de komende week een kort geding aanspannen om de benoemingen van De Boeck en Cheung ongedaan te maken. Als Delville in zijn opzet slaagt, valt de Fortis-holding terug op zijn resterende twee bestuurders, Jozef De Mey en Jan Zegering Hadders. Zij werden eerder deze week door de aandeelhouders van de holding benoemd tot bestuurder.

    MS

    14:30 - 14/02/2009 Copyright © De Tijd

  2. diversiongeoff 14 februari 2009 16:59
    Van een Belgisch Fortis forum:

    Tijdens de vergadering in Brussel heeft graaf Alain de Borchgrave d'Altena intensief gelobbied bij vertegenwoordigers van drie families die grote Fortisaandeelhouders van het eerste uur zijn. Zij zijn alle drie van JA naar NEE overgegaan, Alain draagt de eer voor de eigenlijke NEE-stemming: hij overtuigde mevrouw de B. met 10 miljoen stemmen !
  3. [verwijderd] 14 februari 2009 17:42
    men heeft neen geroepen... zodat gerechtigheid zal geschieden

    nu is neen gerealiseerd..

    stel je bent aandeelhouder..je zit nog met div miljoen erin...zou jij dan..je rest van geld geld laten verdampen???

    stel je had 1 miljard..verdampt.900miljoen

    100 milj over...je had de kans,als je toe zou zeggen aan deal..er 300 miljoen van te maken...omdat koers zou stijgen,naar bv 3€

    zou jij zeggen..ik wil die 100milj ook niet meer,ze hebben alles al afgepakt...of zou je proberen...van die eigenlijk 300milj...proberen er 500milj te maken...dus de helft van je verlies nemen..of alles weg..????weet zeker..dat er iets uit de hoed komt
  4. [verwijderd] 14 februari 2009 17:47
    stel,je hebt een auto..gekocht voor 10.000

    je knapt hem op voor 5000

    auto blok..kop gescheurd...kosten 3000

    niet maken auto weg voor 7000

    verlies 8000

    of je geeft je laatse centen uit,en auto is na reparatie 13000 waard...???

    domme vergelijking...maar investeren kost geld...niets doen ...veeeeel meer
  5. [verwijderd] 14 februari 2009 17:57
    jawel...als ik nog 10 miljoen in had staan bij fortis,of 100 miljoen...jawel...ik stemde dan ook neen...omdat ik zeker wist,dat fortis failliet gaat...jawel...dat denk toch iedereen...

    de belgische staat..is altijd eerlijk geweest..omtrend fortis..tuurlijk zou ik ook roepen..fortis gaat faiiliet..als jullie neen stemmen..waarom zouden ze dat roepen...ehhhhhhh

    tja.....
  6. [verwijderd] 15 februari 2009 13:08
    quote:

    putteke schreef:

    maandag a.s. bijeenkomst fortis holding met de aandeelhouders
    Putteke : onliners zijn leuk maar kan je mss
    iets verduidelijken ? Over welke aandeelhouders en
    welke bijeenkomst heb je het dan ??
    gr
  7. [verwijderd] 15 februari 2009 13:32
    quote:

    oppakker schreef:

    [quote=putteke]
    maandag a.s. bijeenkomst fortis holding met de aandeelhouders
    [/quote]

    Putteke : onliners zijn leuk maar kan je mss
    iets verduidelijken ? Over welke aandeelhouders en
    welke bijeenkomst heb je het dan ??
    gr
    10u.30' : deminor, VEB, en een nederlandse en de fortis holding top(dixit De Boeck op de Zevende Dag en VRT-radio nieuws van 13u.)
  8. [verwijderd] 15 februari 2009 13:38
    De Boeck wil aandeelhouders aan onderhandelingstafel

    "We moeten met alle partijen opnieuw aan tafel gaan zitten, ook met de aandeelhouders", Dat heeft Karel De Boeck, gedelegeerd bestuurder van Fortis-holding in De Zevende Dag verklaard.

    Bedoeling is om morgen/maandag met aandeelhoudersverenigingen zoals Deminor, de Vlaamse federatie van Beleggingsclubs (VFB) en de Nederlandse VEB rond de tafel te zitten en te werken aan een oplossing die wel een ’ja’ kan opleveren op een volgende aandeelhoudersvergadering.

    De afwijzing van de Fortis-deal van woensdag was volgens De Boeck een "emotionele schreeuw" van de aandeelhouders waardoor de holding wel "armer is geworden". Er bestaat ook veel onzekerheid over de toekomst van de holding.

    Volgens De Boeck is het de bedoeling om snel te gaan in het zoeken naar een oplossing. Hij spreekt zelf van een oplossing binnen de 10 dagen. "Die oplossing moet tenminste een beetje beter zijn dan de oplossing die we hadden en moet voldoende beter zijn om nu een ’ja’ op te leveren bij de volgende aandeelhoudersvergadering", aldus De Boeck.

    Die algemene vergadering is voorzien voor 28/29 april. bvb

  9. forum rang 10 voda 15 februari 2009 15:28
    Belgische overheid om de tafel met BNP Paribas
    BRUSSEL - De Belgische regering praat maandag met vertegenwoordigers van de Franse bank BNP Paribas over de toekomst van Fortis. Dat zei de Belgische minister van Financiën Didier Reynders zondag tegen de Waalse televisiezender RTBF.
    ,,We ontmoeten ze morgen samen met de Belgische premier'', aldus de minister. ,,Onze prioriteit is om alle betrokkenen aan tafel te krijgen: de Belgische staat, BNP Paribas en het bestuur van Fortis Groep.'' Boze aandeelhouders van Fortis stemden vorige week tegen de verkoop van het geplaagde financiële concern aan BNP Paribas en de Belgische staat. Het is daardoor zeer onzeker hoe de toekomst van Fortis eruit zal zien.

    (ANP)
  10. [verwijderd] 15 februari 2009 15:42
    quote:

    mrbrick50 schreef:

    sodeju..kan ik ze nog niet inslaan voor 10€cent
    knipoog
    Vindt het ook wel jammer, had mijn gemiddelde prijs wel wat willen drukken maandag.
    Dan maar winst pakken....

    Nee, gekkigheid. Hopelijk dat ze op korte termijn met een betere deal komen.
  11. [verwijderd] 15 februari 2009 16:27
    quote:

    Oboema-Sesetokoe schreef:

    [quote=mrbrick50]
    sodeju..kan ik ze nog niet inslaan voor 10€cent
    knipoog
    [/quote]

    Vindt het ook wel jammer, had mijn gemiddelde prijs wel wat willen drukken maandag.
    Dan maar winst pakken....

    Nee, gekkigheid. Hopelijk dat ze op korte termijn met een betere deal komen.
    ik hoop t ook
  12. [verwijderd] 15 februari 2009 16:43

    Aandeelhouders Fortis mogen mee onderhandelen
    [CEO Karel De Boeck]
    CEO Karel De Boeck
    De raad van bestuur van Fortis-holding gaat morgen praten met enkele aandeelhoudersverenigingen over de toekomst van de holding. Dat heeft gedelegeerd bestuurder Karel De Boeck gezegd in De Zevende Dag. De aandeelhouders verwierpen woensdag de opsplitsing en overname van Fortis door BNP Paribas. Daardoor blijft Fortis voorlopig in de handen van de overheid. Morgen hebben premier Herman Van Rompuy en vicepremier Didier Reynders ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van BNP Paribas.

    Rommel
    De afwijzing van de Fortis-deal van woensdag was volgens De Boeck een emotionele schreeuw van de aandeelhouders om te zeggen: "doe die grootste Belgische Bank niet weg in vreemde handen". Het gevolg daarvan is volgens De Boeck echter dat de holding wel "armer is geworden". "De aandeelhouders hebben dus gekozen voor de emotionaliteit en tegen hun onmiddellijk belang." Zo is de holding minder waard geworden, is de koers gedaald en is de rating van de bank gezakt naar BB, wat neerkomt op 'junk' (rommel).

    "Ooit moet er 'ja' komen"
    Intussen wordt gezocht naar een oplossing. Opvallend is dat Fortis holding morgen rond de tafel gaat zitten met de aandeelhoudersverenigingen. Het is voor het eerst dat die aandeelhoudersorganisaties aan de gesprekstafel worden uitgenodigd. "We moeten met alle partijen opnieuw aan tafel gaan zitten, ook met de aandeelhouders", aldus De Boeck. "Ooit zal er toch een 'ja' moeten komen", klonk het nog.

    Aandeelhoudersgroepering Dolor heeft al laten weten dat ze ingaat op de uitnodiging van De Boeck. Dolor vertegenwoordigt 0,9 procent van de aandelen.

    Regering
    Volgens De Boeck zijn de gesprekken met de regering niet op gang getrokken, maar is het wel de bedoeling om nu snel te gaan in het zoeken naar een oplossing. Hij spreekt zelf van een oplossing binnen de 10 dagen. "Die oplossing moet tenminste een beetje beter zijn dan de oplossing die we hadden en moet voldoende beter zijn om nu een 'ja' op te leveren bij de volgende aandeelhoudersvergadering", aldus De Boeck. "Die algemene vergadering is voorzien voor 28/29 april. Tegen dan loopt ook het contract met BNP Paribas af.

    BNP Paribas
    Premier Herman Van Rompuy en vicepremier Didier Reynders hebben morgen een ontmoeting met vertegenwoordigers van BNP Paribas. Dat bevestigde Reynders op de Franstalige televisie. Hij bevestigde ook dat hij bereid is voor de Fortis-onderzoekscommissie te verschijnen en verklaarde dat hij rechtstreeks noch via zijn kabinet heeft geprobeerd de rechterlijke macht te beïnvloeden in het Fortis-dossier.

    Imago Reynders
    Minister van Financiën Reynders was afgelopen week kop van Jut in de Vlaamse kranten. Dit weekend zei hij in de media de verantwoordelijkheid te nemen voor de beslissingen die de regering nam in het Fortis-dossier, maar ook voor andere banken, om de spaarders, personeelsleden en kleine aandeelhouders te verzekeren. Hij gaf toe dat er "waarschijnlijk vergissingen zijn geweest" in het beheer van het dossier, maar ze vielen volgens hem moeilijk te vermijden omdat er zeer snel tewerk moest worden gegaan. Reynders gaf op RTL-TVi toe dat er "misschien een en ander kan worden gecorrigeerd in zijn imago".

    Di Rupo kritisch
    Op de openbare omroep RTBF hekelde PS-voorzitter Elio Di Rupo de cumul van Reynders. Die is zowel MR-voorzitter als vicepremier en minister van Financiën. "Een minister moet zich bezighouden met alle burgers. Dat verschilt van de houding van een partijvoorzitter", luidde het. De Franstalige socialist betreurde "het gebrek aan transparantie" in de manier waarop het bankendossier werd beheerd. Hij zei dat hij de indruk had dat "mensen rond Financiën wisten wat er moest gebeuren".

    De ontslagnemende Fortis-bestuurder Georges Ugeux liet vanuit New York op RTL-TVi weten dat hij bereid was zijn standpunt en ontslag te herbekijken. Andere deelnemers aan het zondagse debat op de commerciële omroep leken van mening dat zo'n ommezwaai juridisch niet vanzelfsprekend is. (belga/gb)
    15/02/09 16u12
  13. [verwijderd] 15 februari 2009 17:29
    quote:

    Dr.Flox schreef:

    Aandeelhouders Fortis mogen mee onderhandelen
    [CEO Karel De Boeck]
    CEO Karel De Boeck
    De raad van bestuur van Fortis-holding gaat morgen praten met enkele aandeelhoudersverenigingen over de toekomst van de holding. Dat heeft gedelegeerd bestuurder Karel De Boeck gezegd in De Zevende Dag. De aandeelhouders verwierpen woensdag de opsplitsing en overname van Fortis door BNP Paribas. Daardoor blijft Fortis voorlopig in de handen van de overheid. Morgen hebben premier Herman Van Rompuy en vicepremier Didier Reynders ook een ontmoeting met vertegenwoordigers van BNP Paribas.

    Rommel
    De afwijzing van de Fortis-deal van woensdag was volgens De Boeck een emotionele schreeuw van de aandeelhouders om te zeggen: "doe die grootste Belgische Bank niet weg in vreemde handen". Het gevolg daarvan is volgens De Boeck echter dat de holding wel "armer is geworden". "De aandeelhouders hebben dus gekozen voor de emotionaliteit en tegen hun onmiddellijk belang." Zo is de holding minder waard geworden, is de koers gedaald en is de rating van de bank gezakt naar BB, wat neerkomt op 'junk' (rommel).

    "Ooit moet er 'ja' komen"
    Intussen wordt gezocht naar een oplossing. Opvallend is dat Fortis holding morgen rond de tafel gaat zitten met de aandeelhoudersverenigingen. Het is voor het eerst dat die aandeelhoudersorganisaties aan de gesprekstafel worden uitgenodigd. "We moeten met alle partijen opnieuw aan tafel gaan zitten, ook met de aandeelhouders", aldus De Boeck. "Ooit zal er toch een 'ja' moeten komen", klonk het nog.

    Aandeelhoudersgroepering Dolor heeft al laten weten dat ze ingaat op de uitnodiging van De Boeck. Dolor vertegenwoordigt 0,9 procent van de aandelen.

    Regering
    Volgens De Boeck zijn de gesprekken met de regering niet op gang getrokken, maar is het wel de bedoeling om nu snel te gaan in het zoeken naar een oplossing. Hij spreekt zelf van een oplossing binnen de 10 dagen. "Die oplossing moet tenminste een beetje beter zijn dan de oplossing die we hadden en moet voldoende beter zijn om nu een 'ja' op te leveren bij de volgende aandeelhoudersvergadering", aldus De Boeck. "Die algemene vergadering is voorzien voor 28/29 april. Tegen dan loopt ook het contract met BNP Paribas af.

    BNP Paribas
    Premier Herman Van Rompuy en vicepremier Didier Reynders hebben morgen een ontmoeting met vertegenwoordigers van BNP Paribas. Dat bevestigde Reynders op de Franstalige televisie. Hij bevestigde ook dat hij bereid is voor de Fortis-onderzoekscommissie te verschijnen en verklaarde dat hij rechtstreeks noch via zijn kabinet heeft geprobeerd de rechterlijke macht te beïnvloeden in het Fortis-dossier.

    Imago Reynders
    Minister van Financiën Reynders was afgelopen week kop van Jut in de Vlaamse kranten. Dit weekend zei hij in de media de verantwoordelijkheid te nemen voor de beslissingen die de regering nam in het Fortis-dossier, maar ook voor andere banken, om de spaarders, personeelsleden en kleine aandeelhouders te verzekeren. Hij gaf toe dat er "waarschijnlijk vergissingen zijn geweest" in het beheer van het dossier, maar ze vielen volgens hem moeilijk te vermijden omdat er zeer snel tewerk moest worden gegaan. Reynders gaf op RTL-TVi toe dat er "misschien een en ander kan worden gecorrigeerd in zijn imago".

    Di Rupo kritisch
    Op de openbare omroep RTBF hekelde PS-voorzitter Elio Di Rupo de cumul van Reynders. Die is zowel MR-voorzitter als vicepremier en minister van Financiën. "Een minister moet zich bezighouden met alle burgers. Dat verschilt van de houding van een partijvoorzitter", luidde het. De Franstalige socialist betreurde "het gebrek aan transparantie" in de manier waarop het bankendossier werd beheerd. Hij zei dat hij de indruk had dat "mensen rond Financiën wisten wat er moest gebeuren".

    De ontslagnemende Fortis-bestuurder Georges Ugeux liet vanuit New York op RTL-TVi weten dat hij bereid was zijn standpunt en ontslag te herbekijken. Andere deelnemers aan het zondagse debat op de commerciële omroep leken van mening dat zo'n ommezwaai juridisch niet vanzelfsprekend is. (belga/gb)
    15/02/09 16u12

    Goed stuk, Floxie; kleine toevoeging: ik denk, dat als er morgen weer gestemd mocht worden over dezelfde deal als vorige week er misschien WEL een JA gekomen was: sentiment verslechtert!
  14. diversiongeoff 15 februari 2009 17:33
    Test-Aankoop bespreekt de gevolgen.

    Voor alle duidelijkheid, vandaag bestaat de Fortis Holding uit Fortis Insurance
    Belgium (100 %), Fortis Insurance International (100 %), en liquiditeiten (1,8 miljard
    euro) en 6,4 miljard eigen vermogen, wat een perfect levensvatbaar geheel is, ook al
    zullen de komende maanden moeilijk zijn voor de verzekeraars en voor de sector in
    zijn geheel. Zolang er geen overeenkomst is tussen de partijen of een gerechtelijke
    beslissing, blijven de transacties geblokkeerd (de Nederlandse activa blijven in de
    handen van de Nederlandse staat en Fortis Bank blijft voor 99,9% in handen van de
    Belgische staat).
    De algemene vergadering in Brussel heeft een raad van bestuur gekozen die voor 50
    % bestaat uit de bestuurders die de steun van Test-Aankoop en Deminor&co genoten.
    De benoeming van deze raad van bestuur zal echter maar definitief zijn als de
    kandidaten ook door de algemene vergadering in Utrecht verkozen worden. Voor
    Test-Aankoop is het zeer belangrijk om een onafhankelijke raad van bestuur te
    hebben waarin men vertrouwen kan hebben om vast en zeker te zijn dat het beheer zal
    gebeuren in het belang van de aandeelhouders. Het blijft dus uitermate belangrijk om
    vrijdag voor Georges Ugeux en Jan Zegering Hadders te stemmen.
    Wat de spaarders en de klanten van Fortis betreft, blijven de Belgische
    bankactiviteiten voor 99,9% in handen van de Belgische Staat, zoals trouwens in
    andere Europese landen ook het geval is, weliswaar zonder chantage of polemiek.
    Zolang geen enkele overeenkomst tussen de partijen of een rechterlijke beslissing de
    inbezithouding van de bank door de staat annuleert, kunnen we ons niet indenken dat
    de overheid een instelling laat vallen die ze in naam van het algemene belang
    weigerde in de steek te laten toen ze in privé-handen was. Bovendien levert de
    solvabiliteit van de bank geen problemen meer op.
    Wat de belastingbetaler betreft is het belangrijk om te weten dat in het
    (onwaarschijnlijke) geval dat de zaken voor de bank een slechte wending nemen, de
    overheid deze niet zal kunnen laten vallen. Zeker de overheid zal de vinger op de knip
    moeten houden. Maar vandaag de dag redt men een bank als Fortis niet met een
    kapitaalinjectie, maar met waarborgen... Waarborgen die zolang ze niet uitgevoerd
    zijn (en dat is de bedoeling, dat is exact hetzelfde als wanneer men de
    spaarrekeningen tot 100.000 euro waarborgt) erg winstgevend zijn voor de overheid
    (ze kan de lasten tegen ten minste 8 % per jaar factureren, terwijl ze zelf geld leent
    tegen minder dan 4,5 %!).
    Op korte termijn vermijdt de overheid, doordat de deal met BNP Paribas afgewezen
    werd, bovendien potentiële minderwaarden op haar aandelen BNP Paribas (±5 miljard
    euro).
    Gelet op de uitkomst van de algemene vergadering vraagt Test-Aankoop,
    opnieuw, aan de overheid om haar verantwoordelijkheid te nemen en rond de tafel te
    gaan zitten voor ultieme onderhandelingen, maar dit keer met ALLE betrokken
    partijen. Het doel is uiteraard om tot een betere oplossing te komen (terugkeer van de
    Nederlandse verzekeringsactiviteiten, het recuperen van 25% van Fortis Bank, ...)
  15. [verwijderd] 15 februari 2009 18:03
    Fortis-onderzoekscommissie beraadt zich over toekomst

    De parlementaire onderzoekscommissie die moet nagaan of er sprake is geweest van een schending van de scheiding der machten in het Fortis-dossier vergadert morgen over haar toekomst. Sommige partijen willen pas herbeginnen als alle gerechtelijke onderzoeken zijn afgerond. Anderen willen dan weer dat voortegewerkt wordt zodat 'de waarheid' snel aan het licht kan komen.

    (tijd) - De Vlaamse oppositiepartijen Groen! en Lijst Dedecker drongen er vanmorgen in De Zevende Dag op aan dat de Fortis-onderzoekscommissie snel voortwerkt. Commissievoorzitter Bart Tommelein (Open VLD) kondigde aan dat de betrokken parlementsleden morgen gaan beslissen hoe de commissie kan voortwerken. Het is de bedoeling dat eerst een magistraat aangeduid wordt door de minister van Justitie (Stefaan De Clerck) die de commissie kan meevolgen.

    De oppositie verwijt de meerderheid pogingen te doen opdat de commissie geen conclusies zou trekken voor de regionale en Europese verkiezingen van juni. De commissie moet nagaan of sommige ministers of medewerkers in de loop van de Fortis-onderhandelingen het gerecht hebben proberen te beïnvloeden. Voormalig premier Yves Leterme (CD&V) en minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V) namen ontslag omdat er vermoedens werden geuit dat zij of hun medewerkers de rechtsgang hebben proberen te beïnvloeden. De MR van minister van Financiën, Didier Reynders (MR), vreest dat de Franstalige socialisten en het cdH de commissie zullen misbruiken om hem in een slecht daglicht te stellen. Om die reden is de MR een voorstander van een stopzetting van de commissie. Open VLD, de PS en het cdH willen doorgaan, net als de oppositie. CD&V wil pas hervatten van zodra alle gerechtelijke onderzoeken zijn afgerond. PBL



    16:19 - 15/02/2009 Copyright © De Tijd
40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def) 52,9
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht