Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Donner: werkloze academici de kassen in

119 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 maart 2009 14:10
    quote:

    durobinet schreef:

    Wie goed doet goed ontmoet, weet je nog?

    vr.gr. duro
    Dat was vroeger.

    Nog afgezien daarvan zal die arme sloeber die jij 20% van je inkomen hebt gegeven om hem het helpen waarschijnlijk niet in staat zijn jou 20% van zijn schamele inkomen te geven als je dat nodig hebt.
    20% van 20% = 4% (van jouw inkomen). Daar kun jij niks mee. Je hebt minimaal vijf sloebers nodig om jou aan 20% van je inkomen te helpen.
    Je hebt er zelf maar één geholpen.
    Jij moet dus iemand zien te vinden die 400% heeft van jouw inkomen en bereid is daar 20% van af te staan op grond van het feit dat jij iemand anders geholpen hebt.
  2. [verwijderd] 4 maart 2009 14:11
    quote:

    jojobuitenzorg schreef:

    Zoiets, daar kan die Donner met zijn gristenclubje van genieten daar doen ze het voor.
    Waarom dit nu weer? Hekel aan christenen in het algemeen, alleen aan sommige christenen of gewoon aan iedereen die een andere levensovertuiging heeft dan jij?

    Overigens is juist Donner weer zo'n politicus die vind dat het christelijke uitgangspunt van naastenliefde in de politiek en het overheidsbeleid niet thuis hoort.
    Zijn we mooi klaar mee.
  3. [verwijderd] 4 maart 2009 14:14
    quote:

    croesus schreef:

    DEN HAAG - Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het plan van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) om werklozen die langer dan een jaar WW ontvangen, vanaf 1 juli te verplichten elke baan die wordt aangeboden te accepteren. Ook al ligt het werk onder het opleidings- en kennisniveau en is de arbeid slechter betaald dan de uitkering van de WW'er.
    Dat bleek dinsdag tijdens een debat in de Kamer. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt verweet Donner echter aan vernietiging van kennis te doen door ingenieurs te verplichten om tomaten in de kas te gaan plukken. Daarop constateerde de CDA-bewindsman dat de SP „met een zeker dedain praat over werk in de kassen”. Volgens de minister kan het „heel goed zijn voor de zelfreflectie van een hoogopgeleide om op een zeker moment in de kassen te gaan werken”.
    >>>
    Donner begint voorwaar maoïstische trekjes te vertonen. De Grote Roerganger, zijn onvolprezen voorbeeld, joeg ook de hoger opgeleiden de steden uit en de velden op voor De Grote Sprong Voorwaarts. Pol Pot deed hetzelfde, misschien nog wat rigoureuzer.


    Kunnen die luie kamerlui dadelijk zelf ook in de kas gaan werken.
    Maar daar zal dit niet voor gelden, die lamzakken kunnen jaar teren op een dik wachtgeld.

    mvg
  4. [verwijderd] 4 maart 2009 14:31
    quote:

    Gaius Reincarnaius schreef:

    [quote=TG01]
    Ik vraag me af.. geld dit dan ook voor afgezwaaide kamerleden..?
    Zelfreflectie lijkt me voor sommigen van hen wel op zijn plaats.
    [/quote]

    Niet nodig, die hebben toch wachtgeld.
    Oei, oei, oei,

    dat wordt vroeg opstaan jongen!!
  5. durobinet 4 maart 2009 14:39
    quote:

    hermione schreef:

    [quote=durobinet]
    Wie goed doet goed ontmoet, weet je nog?

    vr.gr. duro
    [/quote]

    Dat was vroeger.

    Nog afgezien daarvan zal die arme sloeber die jij 20% van je inkomen hebt gegeven om hem het helpen waarschijnlijk niet in staat zijn jou 20% van zijn schamele inkomen te geven als je dat nodig hebt.
    20% van 20% = 4% (van jouw inkomen). Daar kun jij niks mee. Je hebt minimaal vijf sloebers nodig om jou aan 20% van je inkomen te helpen.
    Je hebt er zelf maar één geholpen.
    Jij moet dus iemand zien te vinden die 400% heeft van jouw inkomen en bereid is daar 20% van af te staan op grond van het feit dat jij iemand anders geholpen hebt.

    Niet iedere arme sloeber blijft arm. Neem ik mezelf maar als voorbeeld! En ik help mensen weer genoeg met m'n consumptieuitgaven en alle belastingen die ik betaal. :-)
    vr.gr. duro
  6. [verwijderd] 4 maart 2009 14:58
    quote:

    Boemba schreef:

    ....
    ja maar vind je het dan niet een ontzettende dooddoener?
    want hij haalt enkel en alleen die hoogopgeleide aan uit populistische overwegingen. het is gestoeld op die vormen van leedvermaak en afgunst die je in dit draadje ook zag bij bijv mari24. het heeft eigenlijk weinig te maken met het oplossen van het probleem, want werkzoekende hoger opgeleiden is nu niet echt het probleem.
    ...
    [/quote]

    Dat was niet Donner, die die hoogopgeleide aanhaalde, maar het SP-kamerlid Ulenbelt, die de (algemene) regeling (op inderdaad een beetje populistische wijze) probeerde af te kraken door een ingenieur op te voeren die in de kas tomaten zou moeten plukken. Donner reageerde daarop.

    [quote]SP-Kamerlid Paul Ulenbelt verweet Donner echter aan vernietiging van kennis te doen door ingenieurs te verplichten om tomaten in de kas te gaan plukken. Daarop constateerde de CDA-bewindsman dat de SP „met een zeker dedain praat over werk in de kassen”. Volgens de minister kan het „heel goed zijn voor de zelfreflectie van een hoogopgeleide om op een zeker moment in de kassen te gaan werken”.
    Het is er een aspect van, maar te sterk in-zoomen op dit aspect leidt af, vind ik, van het werkelijke voorstel.

    Kees
  7. [verwijderd] 4 maart 2009 14:58
    Duro,

    Had dan meteen gezegd, dat die 20% van het inkomen die je anderen adviseert af te staan, neerkomt op BTW en andere belastingen.
    Had ik mij de moeite kunnen besparen de vorige posting te doen; op de eerste zin na.
  8. durobinet 4 maart 2009 15:07
    Zelfs mensen die werken hebben kennelijk nog niet genoeg, ondanks minimumloon, vakantiegeld enz.
    Of zouden ze een soort Robin Hood spelen en dat wat ze jatten doorgeven aan armere mensen?
    vr.gr. duro

    Personeel detailhandel stal voor 170 miljoen
    Gepubliceerd: vandaag 09:10
    Update: vandaag 09:21

    De detailhandel heeft 170 miljoen euro schade geleden door frauderende medewerkers. Dat blijkt uit cijfers van De stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) die woensdag bekend zijn geworden. De oplichting nam voor het eerst in jaren weer toe.

    FAD noemt het ,,een opvallende trend'' dat medewerkers vaker goederen dan geld stelen. Winkeliers hebben dan ook flink geïnvesteerd in maatregelen zoals controlesystemen voor kassa's.

    De fraude nam in 2008 toe met 3 procent vergeleken met 2007 toen de FAD 165 miljoen aan gestolen geld en spullen telde. In 2006 was dat 170 miljoen euro en het jaar daarvoor 190 miljoen.
  9. forum rang 7 ffff 4 maart 2009 16:18
    Hieronder een variant: Ik denk dat we door de mondiale kredietcrisis en de recessie naar een maatschappij toe gaan die zich wat harder opstelt. Tegen steuntrekkers, tegen werklozen en tegen studenten. Het is natuurlijk wennen, maar de omstandigheden zijn er dan ook naar......
    OCMW is zo ongeveer wat wij in Nederland "de Bijstand" noemen.

    Zelzate stuurt steuntrekkers naar jobbeurs
    DossierWerk

    GENT/BRUSSEL - De tweehonderd steuntrekkers van Zelzate worden verzocht zich volgend weekend aan te melden op de jobbeurs van de Vereniging van Havengebonden Bedrijven in Gent. 'Het is in de eerste plaats een sensibiliseringsactie', zegt OCMW-voorzitter Frank Bruggemans (Open VLD). 'Ondanks de economische crisis zijn er nog heel wat vacatures in de haven.' Wie weigert te gaan dreigt in het uiterste geval zijn leefloon kwijt te raken.

    'Wij hebben in het bijzonder comité beslist dat onze cliënten die een leefloon of andere OCMW-steun genieten actief werk moeten zoeken. Onze gemeente telt veel meer mensen die aangewezen zijn op financiële OCMW-hulp dan andere gemeenten', zegt Bruggeman.

    Iedereen die in Zelzate steun geniet, en dat zijn ruim tweehonderd mensen, kreeg gisteren een brief in de bus. Daarin worden deze mensen verzocht om zich aan te melden op de werkbeurs in de Gentse haven in het bedrijvencomplex in de Zetterlingstraat (bij de Skaldenstraat). 'U wordt dringend verzocht deze beurs te bezoeken en er de werkaanbiedingen na te gaan. Gelieve een bewijs van uw aanwezigheid en uw persoonlijke bevindingen aan uw maatschappelijk werker te bezorgen voor 20 maart', stelt de brief.

    'Uiteraard is de brief niet gericht aan zwaar zieke of werkonbekwame mensen', zegt Bruggeman. 'Maar van verschillende leefloners kregen wij te horen dat ze willen werken, maar dat er geen werk is. En dus willen wij hen nu helpen en een extra duwtje in de rug geven. De wet op het leefloon stelt ook dat leefloners actief op zoek moeten gaan naar werk. Ondanks de crisis heeft de Gentse haven nog altijd honderden vacatures. Vijftien bedrijven bieden meer dan tweehonderd uiteenlopende functies aan, er is dus keuze te over. Sommige van deze bedrijven heb ik persoonlijk gecontacteerd om te melden dat Zelzaatse steuntrekkers zich bij hen zullen aanmelden. Ik heb ook gevraagd om ze indien mogelijk aan te werven.'

    Bruggeman noemt zijn initiatief uniek in Vlaanderen en liet het ook onderzoeken op wettelijkheid. Hij hoopt dat op zijn minst vijf procent van zijn doelgroep echt werk zal vinden. 'Reken maar uit. Als we tien van onze mensen aan de slag krijgen besparen we hier bij het OCMW tienduizenden euro's.'

    'Wie verzaakt aan deze oproep - en daar zullen we goed op toezien - riskeert zijn of haar steun te verliezen of een schorsing op te lopen. 'Het uiterste van het uiterste', zegt Bruggeman. 'Maar wie weigert, moet zich in elk geval komen verantwoorden voor het bijzonder comité. Een van onze maatschappelijk werkers zal zaterdag ook post vatten op de beurs om de mensen te helpen bij het leggen van contacten, maar ook om erop toe te zien dat er ernstig naar werk wordt gezocht. De kosten voor het vervoer naar Gent worden door het OCMW terugbetaald.' Dirk Ververs, svh

  10. Boemba ~ de stem van de rede 4 maart 2009 16:28
    quote:

    ffff schreef:

    Hieronder een variant: Ik denk dat we door de mondiale kredietcrisis en de recessie naar een maatschappij toe gaan die zich wat harder opstelt. Tegen steuntrekkers, tegen werklozen en tegen studenten. Het is natuurlijk wennen, maar de omstandigheden zijn er dan ook naar......
    OCMW is zo ongeveer wat wij in Nederland "de Bijstand" noemen.
    waarom tegen mensen?

    waarom niet tegen de hoge kosten voor uitkeringen?
    tegen de hoge studiekosten?

    dat kan ook anders

    waarom geeft de staat geen uitkeringen in natura? dus kortingen op verzekeringen, belastingen, schoolgeld, sommige delen van het levensonderhoud? mensen rechtstreeks geld geven is duur en een beetje dom. als jij die negatieve prikkel zo graag wil hebben, dan zou je hier al mee uit kunnen, geef ze geen geld, maar geef ze middelen.

    geldt tot op zekere hoogte ook voor studenten. je kan het ook andersom bekijken; waarom is het onderwijs zo duur? valt daar niet te bezuinigen? hoogleraren verdienen ongeveer drie keer de balkenendenorm en daarnaast verdienen ze nog ruim aan de royalties over hun boeken die ze verplicht op de literatuurlijst zetten. waarom niet gewoon alle voortbrengselen van een hoogleraar aan een universiteit geven?
    waarom betrekt de overheid niet actiever het bedrijfsleven bij de bekostiging van de universiteiten? zij profiteren er als eerste van.
    waarom selecteert men niet bij de poort en stelt men de duurste middelen gewoon ter beschikking aan de beste studenten?

    jij bekijkt het zo negatief, jij wil iedereen weer terugblazen naar de pre-babyboomfase.
    waarom eigenlijk?

    wij kunnen ons de 'luxe' van een sociaal vangnet best veroorloven als we creatiever omgaan met onze middelen. direct afschaffen als het even tegenzit is onzinnig

  11. forum rang 7 ffff 4 maart 2009 16:41
    Boemba,

    Ik ben juist helemaal niet negatief. Integendeel. Ik constateer alleen maar dat we hier en daar wat aan de "verpampering" gaan bijschaven. Prima! En dat is iets heel anders dan naar vooroorlogse toestanden teruggaan. Zover komt het toch nooit in Nederland. Je mag al van geluk spreken als ze die hangmatmaatschappij iets minder comfortabel maken. Door Donner, door het OCMW, door al die politici die nu eens niet voor sinterklaas willen spelen maar naar oplossingen zoeken waarbij inkomsten voor de Staat niet te veel uit de pas lopen met uitgaven voor de Staat. En dat zijn altijd vervelende voorstellen. Maar...broodnodig, want de rekening zal toch een keer betaald moeten worden.
  12. Boemba ~ de stem van de rede 4 maart 2009 16:45
    quote:

    ffff schreef:

    Ik constateer alleen maar dat we hier en daar wat aan de "verpampering" gaan bijschaven. Prima!

    [..]

    Je mag al van geluk spreken als ze die hangmatmaatschappij iets minder comfortabel maken.
    maar waarom?

    als het nu gewoon uitkan dat iedereen die niet werkt een uitkering krijgt. wat is dan het probleem?

    het klinkt gewoon zo afgunstig

    werkeloosheid zal voor sommigen een crime en voor anderen een zegen zijn
    waarom moet jij daar een moreel oordeel over geven?

  13. Boemba ~ de stem van de rede 4 maart 2009 16:49
    quote:

    schreef:

    Door Donner, door het OCMW, door al die politici die nu eens niet voor sinterklaas willen spelen maar naar oplossingen zoeken waarbij inkomsten voor de Staat niet te veel uit de pas lopen met uitgaven voor de Staat.
    die redenering klopt gewoon niet
    als de cv-installatie het bij jou begeeft, zeg je dan ook:
    nou, dan maar geen warm water, met koud water kan ik me ook douchen, daar wordt ik lekker hard van, mijn grootouders hadden ook geen warm water en hun ouders hadden niet eens een kraan?

    of zeg je: mooie gelegenheid om eens een energiezuinige ketel te kopen?

  14. forum rang 7 ffff 4 maart 2009 16:54
    Boemba,

    Soms val je om van verbazing: Ik weet niet of je het ergens gelezen hebt: Maar er komen zware begrotingstekorten op vrijwel alle West Europese regeringen af.
    Dus waar jij vandaan haalt dat er nog genoeg geld door de sinterklaaspolitici te verdelen valt, ontgaat mij volledig.

    Begin ook niet over "afgunstig". Zo zit ik niet in elkaar. Maar ik vind wel dat "iedereen" zijn steentje moet bijdragen, dus met name die, IN MIJN OGEN, " verpamperde " uitkeringstrekkers etc. etc.

    Eidere werkende brengt voor de overheid en daarmee voor de gehele gemeenschap premies binnen. Draagt dus zijn steentje bij. Een werkloze draagt niks bij. Hoe meer werkenden, hoe minder iedere werkende moet bijdragen. Verdeling van al de lasten. Vandaar zo goed die OCMW maatregel die ik zojuist op de vorige pagina postte. De man brengt het trouwens ook magnifiek onder woorden en de man kent ook geen jaloezie!

    Peter
  15. Boemba ~ de stem van de rede 4 maart 2009 16:59
    quote:

    ffff schreef:

    Soms val je om van verbazing: Ik weet niet of je het ergens gelezen hebt: Maar er komen zware begrotingstekorten op vrijwel alle West Europese regeringen af.
    Dus waar jij vandaan haalt dat er nog genoeg geld door de sinterklaaspolitici te verdelen valt, ontgaat mij volledig.
    nee, daar gaat het mij niet om
    maar jij hebt het over afschaffen en jij wil de huidige situatie (die al twintig jaar aan het versoberen was) nooit meer terug

    maar ik ben trots op ons nederlandse vangnet (ook al heb ik er nooit gebruik van hoeven maken)
  16. Njee 4 maart 2009 17:01
    Ten eerste, ik studeer bijna af dus dit gaat ook mij aan maar mijn mening:

    - Veel opleidingen leiden tot niets op wat tot problemen leidt:
    Er worden teveel opleidingen aangeboden waar te weinig vraag voor is. Veel opleidingen klinken leuk maar je moet ook de consequenties ervan inzien als je klaar bent of voor de desbetreffende branche/functie kiest.

    Van werken wordt je niets minder en als je na een half jaar nog steeds niets hebt gevonden kan je best tijdelijk wat anders doen als thuiszitten. Maak jezelf nuttig ook al is dat onder je opleidingsniveau. Je hebt heus niet de hele dag nodig om te zoeken naar een baan.

    Dit vindt ik niet alleen voor academici en hbo'ers, maar voor de overige groep werkloze. Niet WILLEN werken is minder uitkering.
  17. Boemba ~ de stem van de rede 4 maart 2009 17:10
    quote:

    Njoost schreef:

    - Veel opleidingen leiden tot niets op wat tot problemen leidt:
    Er worden teveel opleidingen aangeboden waar te weinig vraag voor is.
    dat is een verkeerde redenering. problemen krijg je juist bij opleidingen die te rigide een beroepsrichting aangeven en waar dan vervolgens geen vraag naar is. je kunt beter academisch 'tot niets' opgeleid zijn, dan academisch tot een specifiek soort therapeut of computerprogrammeur

    kijk maar eens naar traineeships bij banken, verzekeraars of ministeries. het onderwerp van je studie is minder van belang dan dat je gewoon een graad hebt behaald

  18. durobinet 4 maart 2009 17:10
    quote:

    Njoost schreef:

    Ten eerste, ik studeer bijna af dus dit gaat ook mij aan maar mijn mening:

    - Veel opleidingen leiden tot niets op wat tot problemen leidt:
    Er worden teveel opleidingen aangeboden waar te weinig vraag voor is. Veel opleidingen klinken leuk maar je moet ook de consequenties ervan inzien als je klaar bent of voor de desbetreffende branche/functie kiest.

    Van werken wordt je niets minder en als je na een half jaar nog steeds niets hebt gevonden kan je best tijdelijk wat anders doen als thuiszitten. Maak jezelf nuttig ook al is dat onder je opleidingsniveau. Je hebt heus niet de hele dag nodig om te zoeken naar een baan.

    Dit vindt ik niet alleen voor academici en hbo'ers, maar voor de overige groep werkloze. Niet WILLEN werken is minder uitkering.
    Zoiets schreef ik ook al hierboven ergens (maar dan wel de t weg bij "vindt ik"! Als je niet gelijk een baan vindt dan kun je nog een cursus Nederlands gaan volgen, dat verhoogt je kansen in de markt denk ik. Kijk ook eens naar "anders doen als").

    Een numerus fixus dus en dat mag ook best door de student zelf onderzocht worden en niet altijd de overheid de schuld geven.
    vr.gr. duro
  19. Njee 4 maart 2009 17:54
    quote:

    Boemba schreef:

    [quote=Njoost]
    - Veel opleidingen leiden tot niets op wat tot problemen leidt:
    Er worden teveel opleidingen aangeboden waar te weinig vraag voor is. [/quote]

    dat is een verkeerde redenering. problemen krijg je juist bij opleidingen die te rigide een beroepsrichting aangeven en waar dan vervolgens geen vraag naar is. je kunt beter academisch 'tot niets' opgeleid zijn, dan academisch tot een specifiek soort therapeut of computerprogrammeur

    kijk maar eens naar traineeships bij banken, verzekeraars of ministeries. het onderwerp van je studie is minder van belang dan dat je gewoon een graad hebt behaald
    Ik ben het deels met je eens, de richting van je studie is belangrijker dan je specialisatie.

    Wel vind ik de verwachtingen van afgestudeerde te hoog, een goede baan met een auto, mobiel en laptop van de zaak en een goed salaris. Je mag best wat verwachten maar op scholen worden toekomstige functies te rooskleurig geschetst.

    Door deze maatregel gaan toekomstige studenten denk wel beter nadenken over hun studiekeuze.
119 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.322
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.896
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.353
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.052
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.311
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.769
Alfen 12 16.264
Allfunds Group 3 1.191
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 333
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.252
AMG 965 125.691
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.519
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.111
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.614
Arcelor Mittal 2.023 318.599
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.106
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.266
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.676
ASML 1.762 76.898
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.650
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.665

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht