Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Stop Wouter Putin

80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 maart 2009 15:30
    Het is makkelijk schieten op Wouter Bos. Het zou de mensen die zo'n kritiek hebben op overheidsingrijpen alleen wel sieren als ze beseften dat al die banken hartstikke failliet zouden zijn zonder overheidsinjecties. Gewoon failliet. Weg aandeelhouderswaarde. Dan heb je dus 0 Euro en je kun je helemaal fluiten naar je centen. Dus hou nou maar op met zeuren en wees blij dat je nog iets hebt. Zonder Bos was je nu als aandeelhouder door de markt 'genationaliseerd'. Weg bedrijf. Niks samen nog wat bijstorten. Als er een run is op een bank is er geen houden meer aan, ook niet met een claimemissie. Het enige wat dan helpt is staatsgarantie.
    Misschien een idee: als iedereen die tegen staatsinterventie is gewoon zijn aandelen inlevert bij Wouter Bos. Dan is het ook geen nationalisatie, maar gewoon een donatie. Kun je misschien ook nog van de belasting aftrekken. En ben je alles kwijt, precies zoals het in een knalharde vrije markt gegaan zou zijn.
  2. forum rang 10 voda 5 maart 2009 16:47
    Pluim voor Cees deze keer!

    Zwartepieten met Wouter Bos
    5 maart 2009, 11:24 uur | FD.nl
    4Door: Jan Maarten Slagter
    Stoere taal van minister Wouter Bos van financiën, afgelopen dinsdag op het Eumedion congres. 'Waar waren de aandeelhouders?', vroeg hij retorisch. Waarom hadden ze de kredietcrisis niet voorkomen en, toen deze er eenmaal was, hadden ze hem niet gestopt? 'Aan crisismanagement lijken aandeelhouders ook niets te doen', constateerde de minister bedroefd. 'De financiële crisis is al meer dan anderhalf jaar oud. Zijn de Raden van Bestuur in die anderhalf jaar door hun aandeelhoudersvergaderingen de goede kant opgestuurd? Weg van het nemen van onverantwoorde risico’s?'

    Het zijn woorden die oproepen tot zelfreflectie. En die zelfreflectie leidt tot de reactie: 'Nu breekt mijn klomp!' De verwijten miskennen de verhoudingen binnen de beursgenoteerde vennootschap. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de strategie en de uitvoering daarvan. De raad van commissarissen ziet hier op toe. Aandeelhouders verschaffen risicodragend kapitaal en verwachten daar een rendement op. Dat is geen onverantwoorde hebzucht, maar een essentiële functie in een vrijemarkteconomie. Het zorgt ervoor dat kapitaal het meest productief wordt aangewend.

    Eén keer per jaar, op de aandeelhoudersvergadering, legt het bestuur verantwoording af. Aandeelhouders kunnen dan op een beperkt aantal onderwerpen zeggenschap uitoefenen, zoals beloningsbeleid en de keuze voor een accountant.

    Maar crisismanagement? Wie dat verwacht, ziet in de eerste plaats niet hoe groot de informatieachterstand is van aandeelhouders ten opzichte van het management en de commissarissen. Welke aandeelhouder kon de voorwaarden van alle verschillende gecompliceerde kredietderivaten waar de bank waarvan hij aandelen had, inzien, laat staan begrijpen? Vaak stonden ze niet eens op de balans.

    En wie dat verwacht, ziet ook niet hoe beperkt de aandeelhouderszeggenschap is. De raad van bestuur een bepaalde richting opsturen? Een aanwijzing om bepaalde risico’s niet te nemen? Die bevoegdheid heeft de aandeelhoudersvergadering helemaal niet. En buiten de aandeelhoudersvergadering is het helemaal onmogelijk iets gedaan te krijgen. Probeer als individuele aandeelhouder maar eens de 10% van de aandelen achter je te krijgen die nodig zijn om een BAVA bijeen te roepen.

    Bos weet dit allemaal ook wel. Waarom dan toch deze wilde slag in de lucht? Het antwoord ligt besloten in zijn observatie over ABN Amro. 'Een goed voorbeeld [van de belangrijke rol die aandeelhouders hebben voor de toekomst en stabiliteit van een instelling, JMS] is de overname van ABN Amro. Dat was vanuit het perspectief van de aandeelhouders – in ieder geval die van ABN Amro – een uitstekende deal. Of het vanuit het perspectief van de financiële stabiliteit, en andere stakeholders dan de aandeelhoudres achteraf ook zo was, wordt door menigeen echter betwijfeld.'

    Wie had er – veel meer dan individuele aandeelhouders – zicht moeten hebben op de risico’s die de overname met zich meebracht? Wie heeft de wettelijke verantwoordelijkheid voor de financiële stabiliteit? Wie had de bevoegdheid de overname tegen te houden? Precies. Iemand overschreeuwt hier zijn eigen schuldgevoel.

    Jan Maarten Slagter is directeur van de Vereniging van Effectenbezitters. Zijn eerdere columns vindt U in het dossier. Meer informatie op www.veb.net

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad

    www.fd.nl/artikel/11170694/zwartepiet...
  3. forum rang 4 COUPEJET 5 maart 2009 17:08
    Ik heb Kees de Kort altijd al heel erg negatief gevonden, zal wel in veel aandelen short zitten.
    Maar het plan waar hij nu mee komt om obligatiehouders te converteren naar aandeelhouders slaat werkelijk alles. Sorry Kees ik heb hier echt geen goed woord voor over. Hoe komt u op zulke ideeën, wat zullen obligatiehouders hier ontzettend blij mee zijn.
  4. [verwijderd] 5 maart 2009 17:14
    Net als gister toon ik mijn bijval.
    Bij de febr-ramp in '52 vond iedereen het vanzelf sprekend dat de overheid en het volk steun gaf. Die mensen weten toch ook welk risico ze lopen.
    Nu hebben we een financiële tsunami en iedereen loopt te koop van risico aandeelh's. Net of de overheid niet altijd gratis van de winst meegeprofiteerd heeft. De mens-kudde slacht met leedvermaak de kip met de gouden eieren. Die kip is ook eigendom van pensioen-fondsen. Maar wee als aan hun pensioen getornd wordt. Nederland op zijn smalst; puur kippig.

  5. forum rang 4 COUPEJET 5 maart 2009 17:35
    Nu ronlindhou als u dit een goed idee vind, ik bedoel dus dat ze obligatiehouders converteren naar aandeelhouders, dan eet ik mijn pet op.
    Obligatiehouders zijn geen gokkers, dat is wel iets anders dan een aandeelhouder.Zelf zeker geen obligatiehouder??
  6. Elia 5 maart 2009 17:54
    quote:

    PingPong schreef:

    [quote=Frank van Dongen]Eigenlijk zegt hij twee dingen: de nationalisatie van Fortis was illegaal. Anders hoef je de wet toch niet aan te passen?[/quote]
    Frank heeft de essentie gemist: Bos heeft Fortis niet genationaliseerd.
    Bos heeft alleen de aandelen van Fortis Nederland gekocht van de Fortis holding tegen een prijs die bepaald is door die holding.
    Zonder de toestemming van de aandeelhouders En Puttin heeft ook met GAZPROM gedaan ...JA JA
  7. [verwijderd] 5 maart 2009 19:05
    Zoveel woorden om een minister van financien te beschrijven die niet eens de principes kent van de vrije markt. Niet het verschil kent in functie kent tussen directie, raad van commissarissen, obligatiehouders en aandeelhouders. Welke school heeft deze politicus aan ons geleverd? Terug naar zijn basisschool. Oh nee die was dus ook al kapot!
    En hij wordt nog steeds beluisterd! Jonge jonge! Hij ziet door de bomen het Bos niet meer.
    In Amerika zouden ze zeggen "He reached his level of incompetence".
  8. [verwijderd] 5 maart 2009 19:07
    Ik snap niet dat er nog mensen Nederlanse Belgische aandelen kopen,helemaal al niet in euro genoteerde.
    Dit soort landen is te klein echte klappen kunnen ze niet dragen.
    Politiek is aandeelhouders vijandig gestemd,wegwezen dus,ik bedacht me dat vorig jaar tijdens de vakanties al.
    Doe wat kort met opties maar blijf van aandelen in dwergstaatjes af.
    Geef Wouter zijn zin en laat de hele zooi aan hem.

    mvrgr jo jo
  9. [verwijderd] 5 maart 2009 19:10
    helemaal gelijk! Heel mooi stukje, glashelder. Maar ja het is geen one-liner.
    Zolang je tegen de one-liner moet vechten: 'beleggers zijn geldwolven die slapend rijk willen worden' verlies je bij voorbaat. Aandeelhouders staan onder de wet want het zijn verachtelijke schrapers (en schuldig aan de huidige crisis). We mogen blij zijn dat ze alleen maar ons geld afpakken en ons niet direct in het gevang zetten...
  10. [verwijderd] 5 maart 2009 19:14
    zeg lugtk, er is al jaren geen vrije markt dus ook geen principes daarvan

    olie - opec, bushtrucs
    importheffingen
    handelsverdragen beperkt
    wto
    protectionisme

    graag nieuwe reactie
  11. [verwijderd] 5 maart 2009 19:16
    Moeten we eigenlijk wel verbaasd zijn over de rare sprongen van de heer Bos? Natuurlijk wentelde hij zich korte tijd in zijn faam als redder van Nederland met zijn heldhaftige reddingsacties, met aan zijn zijde Wellink. Nu het echt lastig wordt, realiseert Wouter zich dat het hemd nader is dan de rok, en dat zijn belangen zijn: 1. Wouter en 2. stemmen op de PvdA. Nu de zaak uit de hand loopt, doen zich op het oog rare refexen voor. Maar heeft de heer Bos niet al eerder nationalisatie van banken gepredikt?
  12. [verwijderd] 5 maart 2009 19:20
    Het is wel wat te simpel de hele schuld bij onze incompetente Wouter in de schoenen te schuiven,mede is er ook flink wat falen bij de gevierde Zalm op het bordje te leggen.

    Eigenlijk is het grootste deel van de ellende ontstaan onder Zalm en zijn VVD kliek.

    Maar nogmaals geef de zooi aan Wouter verkoop de hele NL shitzooi en stap op echte vrije markten zoals de US weer in.

    mvrgr jo jo
  13. [verwijderd] 5 maart 2009 19:41
    Prima stuk. Als Bos wil dat de crisis niet wordt gestopt, moet hij dit soort domme uitspraken doen. Dit jaagt de laatste beleggers helemaal weg. Een malloot 1e klas.
  14. [verwijderd] 5 maart 2009 19:47
    Waarom staat dit niet op de voorpagina van de landelijke dagbladen en is onderwerp bij alle actualiteiten programma's? Hebben we hier ook al censuur?
  15. [verwijderd] 5 maart 2009 20:00
    Het is natuurlijk een mooie opsteker voor Fouter dat als deze wet aangepast is,hij de vele miljarden van de verkochtte energie bedrijven kan ontfutselen van de aandeelhouders de Provincieen,dit zal de geplaagde schatkist weer wat lucht geven.

    Nogmaals protesteer en verkoop morgen alle NL aandelen die je verkopen kunt.

    mvrgr jo jo
  16. [verwijderd] 5 maart 2009 20:03
    Jojo roep je nu op tot totale anarchie ?

    quote:

    jojobuitenzorg schreef:

    Het is natuurlijk een mooie opsteker voor Fouter dat als deze wet aangepast is,hij de vele miljarden van de verkochtte energie bedrijven kan ontfutselen van de aandeelhouders de Provincieen,dit zal de geplaagde schatkist weer wat lucht geven.

    Nogmaals protesteer en verkoop morgen alle NL aandelen die je verkopen kunt.

    mvrgr jo jo
  17. [verwijderd] 5 maart 2009 20:14
    Nee Wishbone iedereen kan rekenen Fouter rekent maar wij kunnen dat ook,als je voor stront uitgemaakt word ga je toch weg.
    Dit land is te klein als het met ING misgaat gaat alles mis,kun je beter wegwezen.

    mvrgr jo jo
  18. [verwijderd] 5 maart 2009 20:53

    Helemaal eens met candide's reactie (in TAK-draad). Schaamteloos van Bos.

    candide - 5 mrt 09, 19:18

    De spijker op de kop.
    Door de legale diefstal middels de vermogensrendementheffing werd de gewone, hardwerkende burger ,om nog iets over te houden ná inflatie, in de richting gedreven van beleggingen met een hoger risicoprofiel.
    Icesave is daar een voorbeeld van. Ondertussen lag de Nederlandsche Bank rustig te snurken.
    Historisch zal blijken dat Rijkman- Groenink de zaak op het optimale punt heeft verpatst. Een toekomstig standbeeld....
    Al dan niet op advies van Tak, zijn we gestapt in producten die op het oog risicomijdend waren ; maar toen al onvoldoende transparant.
    En nu is Woutertje boos op mij?
    Geen wonder dat onze met waterstofperoxyde gebleekte agitator zoveel aanhang krijgt!

  19. gerrit 69 5 maart 2009 21:02
    encon 2
    De legale diefstal, wat vermogensrendementsheffing heet afschaffen.
    Dat ben ik helemaal met je eens.
    Zie ook mijn bijdrage in de Koffiekamer.
    Verder ook de vliegtax onmiddellijk schrappen.

    Gerrit
80 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.303
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.934
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.024
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.595
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.306
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.888
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.383
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.830
Allfunds Group 3 1.232
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.458
AMG 965 126.447
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.182
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.749
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 268
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.305
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.756
ASML 1.762 77.483
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.772
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht