Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Ageas BE0974264930

Laatste koers (eur)

43,040
  • Verschill

    +0,140 +0,33%
  • Volume

    238.590
  • Bied

    43,000  
  • Laat

    43,100  
+ Toevoegen aan watchlist

Votron graaide in 2007 €3.910.800 bijelkaar.

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 november 2008 20:11
    In 2007 was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Fransman Jean-Paul Votron, ceo bij Fortis. Met bijna €4 miljoen sloot Votron het jaar 2007 af. Totaal: €3.910.800.

    bron:Dft
  2. [verwijderd] 29 november 2008 11:08
    Gerrit Zalm verdient nog geen kwart van het salaris van Votron.

    In vergelijking met Vortron verdient Gerrit niet te veel. Zeer zeker als je ook nog naar de kwaliteiten van de persoon kijkt.

    Als Zalm ABN met 10 miljard boekwinst verkoopt, dan ontvangt hij 10 x € 100.000 = € 1.000.000. Dat is weinig als je dit vergelijkt met Votron.

    De Nederlandse Staat en de belastingbetaler zouden een korting van ongeveer € 3.000 per werkende Nederlander in een jaar kunnen geven of € 1.000 euro voor ieder Nederlandse staatsburger. Wij zouden er allemaal aan mee profiteren.

    Hans
  3. [verwijderd] 29 november 2008 11:32
    Foutje, de bonus van Zalm is gemaximeerd tot 375.000 euro indien de verkoop van de bank meer opbrengt.

    Dat is toch een lachtertje tegenover de bonussen van Votron. Ik zie Lippens nog zeggen van dat Votron een 'uitzonderlijke prestatie' heeft geleverd en dat hij daarom een bonus verdiende.

    Votron op zijn beurt verteld dat het goed gaat met Fortis en dat Fortis de kredietcrises goed kan doorstaan. De aandeelhouders ontvangen het normale dividend en er komt geen nieuwe aandelenemissie. !!!

    Hans

    Woede over bonus voor Fortis-topman Votron
    Van onze verslaggever Ferry Haan
    gepubliceerd op 30 april 2008 02:46, bijgewerkt op 02:46

    UTRECHT - Fortis heeft de woede van de eigen aandeelhouders over zich afgeroepen door een extra bonus te verstrekken aan Jean-Paul Votron, de topman van de bankverzekeraar. Votron krijgt 2,5 miljoen euro extra vanwege zijn inzet voor de bank in 2007. Deze beloning komt boven op zijn eerder afgesproken salaris en extra beloningen.

    Graaf Maurice Lippens, de voorzitter van de raad van bestuur, gooide tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, olie op het vuur door als extra verklaring voor de bonus te melden dat door de koersval van het aandeel Fortis ook het management met zijn opties en aandelen ‘gestraft was’.

    ‘Ik heb een mooi huis verloren doordat het aandeel Fortis 50 procent minder waard is geworden sinds begin 2007’, reageerde aandeelhouder Valk: ‘Wij zijn de dupe van de zakkenvullers.’

    Jan Maarten Slagter, voorzitter van de Vereniging Effectenbezitters (VEB) snapt niets van de redenering van Lippens. ‘Opties en aandelen voor de top hebben juist als functie dat het bestuur meevoelt met de aandeelhouder. Het is een vals argument wanneer u dit (deze compensatie, red.) introduceert in de beloningsdiscussie. Een applaus van de 550 aanwezige aandeelhouders was zijn deel.

    Een aandeelhouder schreeuwde door de zaal dat hij een reactie wilde van Votron op zijn eigen beloning: ‘U kunt toch niet met droge ogen zo’n bonus accepteren?’ Votron verkoos niet te reageren.

    Volgens Lippens, die ook voorzitter is van de ‘onafhankelijke’ commissie die de beloning voor de Fortis-top bepaalt, heeft Votron echter in 2007 een ‘uitzonderlijke prestatie geleverd in uitzonderlijk moeilijke tijden’. Votron krijgt de bonus voor de fusie met ABN Amro, voor het leiden van Fortis in de kredietcrisis en voor de samenwerking met de Chinese verzekeraar Ping An. Volgens Lippens is de kredietcrisis de belangrijkste oorzaak van de koersval van het aandeel Fortis. De crisis is een bewijs dat de mondialisering een feit is en dat geen enkele bank zich aan de gevolgen kan onttrekken.

    Volgens de Fortis-topman mocht het loon van Votron al in 2006 omhoog, maar weigerde de Fortis-topman dat, omdat een ‘contract een contract is’. ‘Zo zit hij in elkaar. Ik heb daar veel respect voor’, voegde Lippens toe. De beloning kon nu wel omhoog, omdat de termijn van Votron afliep. De aandeelhouders stemden dinsdag in met een verlenging van drie jaar voor Votron, tegen een 73 procent hoger basissalaris.

    Lippens relativeert de hoogte van de beloning van de Fortis-topman. Votron haalt met zijn bonus ‘niet de topvijf in Nederland’. Met zijn hele salaris van 3,9 miljoen euro, exclusief de bonus, zou Votron niet eens ‘bij de ‘top10 zitten.’

    Slagter van de VEB bestrijdt niet dat Votron het goed heeft gedaan, maar vindt dat dit de normale werkzaamheden zijn voor een topman van Fortis.

    De aandeelhouders mochten dinsdag niet stemmen over de beloning van Votron. Maurice Lippens belooft dat de Fortis-aandeelhouder volgend jaar dit recht wel zal krijgen, mits er iets ingrijpend verandert aan de beloning.

    De Belgische Fortis-voorzitter reageerde geïrriteerd op het verwijt van een aandeelhouder dat een ‘inteeltclub’ had besloten over de beloning voor de topman. Volgens Lippens bestaat de beloningscommissie louter uit ‘onafhankelijke personen, die geen ja-knikkers zijn en bij wie integriteit voorop staat.’

    De Fortisaandeelhouders mochten wel stemmen over de vestigingsplaats van Fortis NV in Nederland. Voor de overname van ABN Amro was Fortis gevestigd in Utrecht. Vanaf nu zal de statutaire zetel zich in Amsterdam bevinden. In Brussel heeft Fortis ook een hoofdkantoor.

    VEB-voorzitter Slagter vroeg wanneer Fortis een eind gaat maken aan de situatie met twee hoofdkantoren, eentje in België en eentje in Nederland: ‘Inefficiënt en duur.’

    Het Fortis-bestuur ziet de ‘biculturele achtergrond van de bank-verzekeraar juist als grote kracht. ‘Het levert grote voordelen op. De enige doublure is de dubbele jaarvergadering’, verklaarde de financiële topman Gilbert Mittler. Dinsdag vergaderde de Fortis-top eerst met de Belgische aandeelhouders. Hierna vloog het bestuur met een helikopter naar Utrecht voor de Nederlandse vergadering.

  4. [verwijderd] 29 november 2008 12:57
    quote:

    Hans19 schreef:

    Dat is toch een lachtertje tegenover de bonussen van Votron. Ik zie Lippens nog zeggen van dat Votron een 'uitzonderlijke prestatie' heeft geleverd en dat hij daarom een bonus verdiende.
    Hij heeft toch ook gelijk gehad, was idd. een 'uitzonderlijke prestatie' om zo'n oud (en voorheen degelijk) bedrijf naar de knoppen te helpen.
  5. [verwijderd] 29 november 2008 14:24
    hmmmmmm, het was een zeer uitzonderlijke prestatie in negatieve zin. Zou Votron zijn onverdiende salaris willen terugstorten in een fonds 'zwaar gedupeerden Fortis'.

    Dat zal Votron wel niet doen, dan zijn de bankiers er niet.

    quote:

    lookingcharts schreef:

    [quote=Hans19]
    Dat is toch een lachtertje tegenover de bonussen van Votron. Ik zie Lippens nog zeggen van dat Votron een 'uitzonderlijke prestatie' heeft geleverd en dat hij daarom een bonus verdiende.
    [/quote]
    Hij heeft toch ook gelijk gehad, was idd. een 'uitzonderlijke prestatie' om zo'n oud (en voorheen degelijk) bedrijf naar de knoppen te helpen.
  6. [verwijderd] 1 december 2008 18:46
    Nog zo'n graaier.
    Een ex fortis Bestuurder wil nog nog één miljoen euro ontvangen, omdat hij meent hier recht op te hebben.

    Ik zeg, jij ex bestuurder krijgt ook niets.

    Hans
  7. [verwijderd] 1 december 2008 21:31
    Gilbert Mittler (voormalige financiële topman) wil bovenop een al uitgekeerde ontslagpremie van 4,2 miljoen euro nog eens 900.000 euro als bijdrage in zijn pensioenvoorziening opeisen.

    De aandeelhouders kunnen naar hun centen fluiten en zou de voormalige financiële topman nog wel geld binnen kunnen halen? Zie persbericht 1 december 2008 18:02.

    Wat vinden de aandeelhouders hiervan?

    Onenigheid Fortis en Mittler over vertrekregeling
    Gepubliceerd: 1 december 2008 15:40 | Gewijzigd: 1 december 2008 18:02

    Door onze financiële redactie
    Utrecht, 1 dec. Fortis heeft ruzie met haar voormalige financiële topman Gilbert Mittler over zijn vertrekregeling. Bovenop een al uitgekeerde ontslagpremie van 4,2 miljoen euro eist hij nog eens 900.000 euro als bijdrage in zijn pensioenvoorziening.
    Foto Reuters
    Nieuws - Azië en Rusland haalden geld weg bij Fortis
    Nieuws - Fortis nu zonder echte CFO
    Achtergrond - Nog snel een extra bonus bij Fortis
    Nieuwsthema - Meer over de onrust bij Fortis
    Nieuwsthema - Crisis bij Fortis. Wat ging er mis?

    De huidige raad van commissarissen onder leiding van de Nederlander Jan-Michiel Hessels weigert die negen ton uit te betalen.

    Mittler ruimde begin augustus het veld nadat beleggers het vertrouwen in de bank- en verzekeraar hadden verloren. Topman Jean Paul Votron was al eerder opgestapt.

    Hessels, die sinds het opstappen van Maurice Lippens eind september vigerend voorzitter van de raad van commissarissen is, leidde vanochtend de aandeelhoudersvergadering in Utrecht waar de Fortis-top tekst en uitleg gaf over de crisis die eind september uitbrak en de ontmanteling die daarop volgde.

    De Nederlander liet weten dat hij de extra 900.000 euro als pensioenbijdrage niet aan Mittler wil uitkeren. „Zo lang ik hier zit, gaan die centen niet de poort uit.”
  8. [verwijderd] 6 december 2008 17:42
    Wat kunnen aandeelhouders in Nedl. met hun aandelen
    Is er een manier waarbij we Bos in ieder geval mee kunnen laten betalen aan de deceptie?

    Ik beleg met prive geld , alles Box III
    Maar zou ik het in een holding doen is het verlies wel degelijk aftrekbaar.

    Zou zoiets ook in retrospectief kunnen?
    Heeft iemand hier ervaring?
    grt
  9. [verwijderd] 6 december 2008 21:28
    quote:

    op en top schreef:

    Wat kunnen aandeelhouders in Nedl. met hun aandelen
    Is er een manier waarbij we Bos in ieder geval mee kunnen laten betalen aan de deceptie?

    Ik beleg met prive geld , alles Box III
    Maar zou ik het in een holding doen is het verlies wel degelijk aftrekbaar.

    Zou zoiets ook in retrospectief kunnen?
    Heeft iemand hier ervaring?
    grt

    Je hoeft nu iig minder belasting te betalen mbt 4% regeling dus Bos krijgt veel minder binnen nu velen veel verloren hebben.
  10. [verwijderd] 7 december 2008 15:56
    Nee die 4% is fictief rendement waar belasting over betaald moet worden.

    Het echte rendement is veel lager als je aandelen hebt of fortis obligaties etc..
    Dus je betaald wel degelijk dezelfde belasting
    Bos merkt er niets van.

    Met een zakkende rente zal het ook heel moeilijk zijn om 4% redement te halen , of je moet je geld bij ICESAVE hebben staan.
    Maar ja dat is tot 1 ton gegarandeerd.

    grt
  11. [verwijderd] 7 december 2008 17:52
    quote:

    op en top schreef:

    Nee die 4% is fictief rendement waar belasting over betaald moet worden.

    Het echte rendement is veel lager als je aandelen hebt of fortis obligaties etc..
    Dus je betaald wel degelijk dezelfde belasting
    Bos merkt er niets van.

    Met een zakkende rente zal het ook heel moeilijk zijn om 4% redement te halen , of je moet je geld bij ICESAVE hebben staan.
    Maar ja dat is tot 1 ton gegarandeerd.

    grt

    Niet mee eens.Stel dat mijn vermogen (box 3) op
    31-12-2007 Euro 100.000 was en nu vanwege het Fortis debacle op 31-12-2008 nog maar 30.000 groot is dan is de 4% regeling van toepassing op "slechts" 65.000 euro ! Zie ik het verkeerd?
  12. [verwijderd] 7 december 2008 18:18
    quote:

    alfahenkie schreef:

    [quote=op en top]
    Nee die 4% is fictief rendement waar belasting over betaald moet worden.

    Het echte rendement is veel lager als je aandelen hebt of fortis obligaties etc..
    Dus je betaald wel degelijk dezelfde belasting
    Bos merkt er niets van.

    Met een zakkende rente zal het ook heel moeilijk zijn om 4% redement te halen , of je moet je geld bij ICESAVE hebben staan.
    Maar ja dat is tot 1 ton gegarandeerd.

    grt

    [/quote]
    Niet mee eens.Stel dat mijn vermogen (box 3) op
    31-12-2007 Euro 100.000 was en nu vanwege het Fortis debacle op 31-12-2008 nog maar 30.000 groot is dan is de 4% regeling van toepassing op "slechts" 65.000 euro ! Zie ik het verkeerd?

    ter aanvulling:
    in bovenstaand voorbeeld betaalt men nu 780 euro ipv 1200 euro (4% van 65.000 x 30% ipv 4% van 100.000 x 30%)
    Dus Bos krijgt van dit voorbeeld toch echt 420 euro minder binnen.En hoeveel Fortis aandeelhouders zouden met dit voorbeeld te maken krijgen?
  13. [verwijderd] 7 december 2008 19:59
    Is het gewoon niet dat je 1,2% (30% van 4%) van je behaalde rendement belasting moet betalen?

    Dus in jouw voorbeeld 100.000 31 DEC 07 ; 30.000 31 DEC 08 zou je niks hoeven te betalen.

    En in het omgekeerde geval zou je 30.000 31 DEC 07 ; 100.000 31 DEC 08 => 100k-30k = 70k en daar zou je dus 30% van 4% belasting moeten betalen.

    Dus 1,2% x 70k

    Volgens mij heb ik dat zo geleerd,
  14. [verwijderd] 8 december 2008 00:14
    quote:

    n00bje schreef:

    Is het gewoon niet dat je 1,2% (30% van 4%) van je behaalde rendement belasting moet betalen?

    Dus in jouw voorbeeld 100.000 31 DEC 07 ; 30.000 31 DEC 08 zou je niks hoeven te betalen.

    En in het omgekeerde geval zou je 30.000 31 DEC 07 ; 100.000 31 DEC 08 => 100k-30k = 70k en daar zou je dus 30% van 4% belasting moeten betalen.

    Dus 1,2% x 70k

    Volgens mij heb ik dat zo geleerd,
    Ja, die 1,2% is idd 30% van 4 %
    Maar.. er wordt gemiddeld dus 100 + 30 = 130 : 2 =65 en daar 1.2 % van.Ergo, ik betaal in dit geval minder belasting.Zo heb ik het niet geleerd maar zo staat het in de wet.
  15. forum rang 10 voda 31 maart 2009 16:53
    Ex-baas van Fortis strijkt euro 6,3 mln op
    31 maart 2009, 10:42 uur | FD.nl
    Jean-Paul Votron, de voormalige topman van Fortis, ontving afgelopen jaar van Fortis een bonus van euro 6,3 mln extra, bovenop zijn reguliere loon.

    Een deel van dat geld komt hem volgens Fortis toe ‘omdat hij het aandeel naar een hoger niveau tilde.’ De bank heeft het geld al overgemaakt naar zijn bankrekening. Dit blijkt uit het jaarverslag van Fortis, dat vandaag is verschenen.

    In juli 2008 bedankte Fortis Voltron voor zijn diensten. De gewezen topman wordt samen met de voormalige voorzitter Maurice Lippens verantwoordelijk gehouden voor de neergang van Fortis. Votron en Lippens drukten destijds de overname van ABN-Amro erdoor.

    ABN-Amro bonus

    In de euro 6,3 mln zit volgens de Belgische krant De Standaard onder meer bonus van euro 2,5 mln) voor de verkeerd afgelopen overname van ABN Amro. De uitkering omvat ook een bonus van euro 1,9 mln voor ‘de waarde die Voltron heeft gecreëerd voor het aandeel Fortis’ in zijn vierjarige regeerperiode.

    Dossier Fortis
    Dossier ABN Amro
    Jaarresultaten Fortis-holding
    Votron kreeg ook overgemaakt wat Fortis destijds bij het ontslag van de voormalige topman al had meegedeeld: een jaarsalaris van euro 1,3 mln als vertrekpremie.

    Deskundigen en aandeelhoudersvergaderingen kosten Fortis miljoenen 30 maart 2009
    Fortis Bank lijdt recordverlies in Nederlandse bedrijfsgeschiedenis 26 maart 2009
    Concurrentie beschuldigt verzekeraars Fortis en AIG van prijsdumping 24 maart 2009

    Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad

    www.fd.nl/artikel/11327569/ex-baas-fo...
  16. [verwijderd] 31 maart 2009 20:29
    Fortis-ceo kreeg 6,3 miljoen euro
    dinsdag 31 maart 2009Auteur: Pascal Dendooven
    Gilbert Mittler. rtr

    © Reuters Photographer / Reuters

    BRUSSEL - Jean-Paul Votron, gewezen topman van Fortis, streek afgelopen jaar 6,3 miljoen euro op. Het geld staat al op zijn rekening. De voormalige financieel directeur Gilbert Mittler, die meer dan 4 miljoen ontving, blijft tot de laatste euro opeisen van Fortis.

    Van onze redacteur

    Jaarrapporten van bankiers geven opnieuw inzicht over hoe verlonings- en bonuscultuur in de financiële sector uit de hand zijn gelopen. Gisteren maakte ABN Amro bekend dat het afgelopen jaar in totaal voor 19,8 miljoen euro aan gouden handdrukken heeft uitbetaald. Het grootste gedeelte ging naar Jan Peter Schmittman, voormalig ceo van ABN Amro Nederland. Die streek iets meer dan 8 miljoen euro op. De voormalige financieel directeur van ABN Amro ontving 3,8 miljoen.

    Fortis, dat zijn jaarrapport vandaag publiceert, heeft aan zijn voormalige chief executive officer (ceo) Jean-Paul Votron afgelopen jaar 6,3 miljoen euro uitbetaald. Votron werd op 11 juli ontslagen. In de 6,3 miljoen zit onder meer de zogenaamde ABN Amro-bonus (2,5 miljoen) voor de faliekant afgelopen overname van ABN Amro die al in 2007 toegezegd was. Hij kreeg ook één jaar basiswedde (1,3 miljoen) uitbetaald als vertrekpremie.

    Wat niet geweten was, is dat hij ook nog eens een bonus kreeg voor de waarde die hij creëerde tijdens zijn vierjarige periode als baas van Fortis. Het gaat om een vergoeding in contanten voor het feit dat hij het Fortis-aandeel naar een hoger niveau tilde. Dat leverde hem een extra uitbetaling van zo'n 1,9 miljoen euro op. In de maanden na zijn vertrek decimeerde het Fortis-aandeel bijna helemaal.

    In het communiqué van 11 juli wees Fortis erop dat Votron naar aanleiding van zijn vertrek een premie van 1 jaar basiswedde kreeg, wat strikt genomen juist is. De overige 5 miljoen bestond uit andere betalingen.

    Bij financiële man Gilbert Mittler bestond het gros van het bedrag dat hij afgelopen jaar ontving, uit vertrekpremies. Die op zich waren goed voor zo'n 4 miljoen euro. Mittler en Votron streken vorig jaar uiteraard ook nog deels een gewone wedde op. De hoge uitkeringen leidden tot publieke verontwaardiging.

    Wat opvalt, is dat de mentaliteitswijziging op het terrein beperkt lijkt. Mittler, die ook nog discreet een supplementaire pensioenpremie uit de brand sleepte (bovenop de gewone premie), blijft eisen dat Fortis tot de laatste euro van die pensioenpremie stort. Jan-Michiel Hessels, voormalig waarnemend Fortis-voorzitter, had gezegd dat zolang hij er was, de premie niet uitbetaald zou worden. Hessels is intussen weg en Mittler blijft gaan voor het supplement. Het gaat om circa 900.000 euro premiestorting.

    De vraag bij dergelijke discussies is of niet ook rekening gehouden moet worden met een moreel normbesef in plaats van enkel de enge juridische contracten. In Groot-Brittannië, waar de excessen een veelvoud zijn, wil de regering kijken of het pensioencontract van RBS-topman Fred Goodwin opengebroken kan worden. In Nederland sloot minister van Financiën Wouter Bos gisteren een herenakkoord met de bankiers over een duurzaam en gematigd beloningsbeleid zonder perverse prikkels. Ze moeten zorg dragen voor een 'maatschappelijk gedragen beloningsbeleid'.

    www.standaard.be/
  17. helle040 31 maart 2009 21:33
    quote:

    APPIEZELF schreef:

    Fortis-ceo kreeg 6,3 miljoen euro
    dinsdag 31 maart 2009Auteur: Pascal Dendooven
    Gilbert Mittler. rtr

    © Reuters Photographer / Reuters

    BRUSSEL - Jean-Paul Votron, gewezen topman van Fortis, streek afgelopen jaar 6,3 miljoen euro op. Het geld staat al op zijn rekening. De voormalige financieel directeur Gilbert Mittler, die meer dan 4 miljoen ontving, blijft tot de laatste euro opeisen van Fortis.

    Van onze redacteur

    Jaarrapporten van bankiers geven opnieuw inzicht over hoe verlonings- en bonuscultuur in de financiële sector uit de hand zijn gelopen. Gisteren maakte ABN Amro bekend dat het afgelopen jaar in totaal voor 19,8 miljoen euro aan gouden handdrukken heeft uitbetaald. Het grootste gedeelte ging naar Jan Peter Schmittman, voormalig ceo van ABN Amro Nederland. Die streek iets meer dan 8 miljoen euro op. De voormalige financieel directeur van ABN Amro ontving 3,8 miljoen.

    Fortis, dat zijn jaarrapport vandaag publiceert, heeft aan zijn voormalige chief executive officer (ceo) Jean-Paul Votron afgelopen jaar 6,3 miljoen euro uitbetaald. Votron werd op 11 juli ontslagen. In de 6,3 miljoen zit onder meer de zogenaamde ABN Amro-bonus (2,5 miljoen) voor de faliekant afgelopen overname van ABN Amro die al in 2007 toegezegd was. Hij kreeg ook één jaar basiswedde (1,3 miljoen) uitbetaald als vertrekpremie.

    Wat niet geweten was, is dat hij ook nog eens een bonus kreeg voor de waarde die hij creëerde tijdens zijn vierjarige periode als baas van Fortis. Het gaat om een vergoeding in contanten voor het feit dat hij het Fortis-aandeel naar een hoger niveau tilde. Dat leverde hem een extra uitbetaling van zo'n 1,9 miljoen euro op. In de maanden na zijn vertrek decimeerde het Fortis-aandeel bijna helemaal.

    In het communiqué van 11 juli wees Fortis erop dat Votron naar aanleiding van zijn vertrek een premie van 1 jaar basiswedde kreeg, wat strikt genomen juist is. De overige 5 miljoen bestond uit andere betalingen.

    Bij financiële man Gilbert Mittler bestond het gros van het bedrag dat hij afgelopen jaar ontving, uit vertrekpremies. Die op zich waren goed voor zo'n 4 miljoen euro. Mittler en Votron streken vorig jaar uiteraard ook nog deels een gewone wedde op. De hoge uitkeringen leidden tot publieke verontwaardiging.

    Wat opvalt, is dat de mentaliteitswijziging op het terrein beperkt lijkt. Mittler, die ook nog discreet een supplementaire pensioenpremie uit de brand sleepte (bovenop de gewone premie), blijft eisen dat Fortis tot de laatste euro van die pensioenpremie stort. Jan-Michiel Hessels, voormalig waarnemend Fortis-voorzitter, had gezegd dat zolang hij er was, de premie niet uitbetaald zou worden. Hessels is intussen weg en Mittler blijft gaan voor het supplement. Het gaat om circa 900.000 euro premiestorting.

    De vraag bij dergelijke discussies is of niet ook rekening gehouden moet worden met een moreel normbesef in plaats van enkel de enge juridische contracten. In Groot-Brittannië, waar de excessen een veelvoud zijn, wil de regering kijken of het pensioencontract van RBS-topman Fred Goodwin opengebroken kan worden. In Nederland sloot minister van Financiën Wouter Bos gisteren een herenakkoord met de bankiers over een duurzaam en gematigd beloningsbeleid zonder perverse prikkels. Ze moeten zorg dragen voor een 'maatschappelijk gedragen beloningsbeleid'.

    www.standaard.be/
    Ongelooflijk....
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht