Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Tigenix - groeibedrijf?

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. bartelx 20 juni 2009 11:29
    GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE
    19 JUNI, 2009

    TiGenix kiest locatie en verzekert financiering voor een nieuwe celexpansie-eenheid

    Leuven (BELGIË) – 19 juni 2009 – TiGenix (NYSE EURONEXT: TIG) maakte bekend dat het in Europa een nieuwe celexpansie-eenheid zal opzetten voor de commerciële productie van haar celtherapie producten. Deze eenheid komt op de Chemelot Campus in het Nederlandse Sittard-Geleen. De financiering van de eenheid is gewaarborgd door een private plaatsing.
    Na de zorgvuldige afweging van een aantal opties over heel Europa, waarbij rekening werd gehouden met technische, logistieke, regelgevende en financiële criteria, heeft TiGenix geopteerd voor een gebouw op de Chemelot Campus, in de buurt van Maastricht, voor de vestiging van zijn nieuwe celexpansie-eenheid. Deze site ligt centraal in de belangrijkste Europese markten van TiGenix, in een regio die sterk staat op het vlak van distributie en (bio)logistiek en die zich wil ontwikkelen als een transnationaal kenniscentrum in life sciences en regeneratieve geneeskunde.
    TiGenix verzekerde ook de nodige financiering voor de bouw van de GMP productie-eenheid via een private plaatsing van aandelen voor een totaal bedrag van EUR 5,4 miljoen. De investeringsovereenkomst werd onderschreven door NV Industriebank LIOF, Particon BV, Limburg Ventures BV en LRM NV. TiGenix zal nieuwe aandelen uitgeven tegen een minimumprijs van EUR 5 per aandeel. De nieuwe investeerders zullen de onderneming steunen in haar groeistrategie en in haar aanwezigheid in een grotere regio. Er is een lock-up tot 30 juni 2010 overeengekomen, die onder bepaalde omstandigheden kan worden opgeheven. De lock-up zal stapsgewijs worden opgeheven.
    De kapitaalverhoging is afhankelijk gemaakt van de ondertekening van een huurovereenkomst op lange termijn voor het gebouw, wat naar verwachting in de komende weken zal gebeuren.
    Gil Beyen, CEO van TiGenix: “De expansie van onze Europese celproductiecapaciteit is een belangrijke stap om onze groeistrategie te verwezenlijken. Wij verheugen ons over de steun die de nieuwe investeerders hebben toegezegd om de nodige fondsen te waarborgen. Wij kijken er al naar uit deel uit te maken van de grensoverschrijdende ‘Life Sciences Triangle’ Eindhoven, Leuven en Aken.”
    De speciale verslagen die door de Raad van bestuur en de auditeur moeten worden opgesteld in het kader van artikels 596 en 598 van de Vennootschapswet, zullen, zodra ze beschikbaar zijn, worden gepubliceerd op de website van TiGenix (www.tigenix.com).
  2. bartelx 20 juni 2009 11:50
    Bij Vlamingen schijnt enig enthousiasme te bestaan over dit bedrijf en deze investering (www.beursduivel.be zie forum).
    Maandag koersexplosie?
  3. bartelx 20 juni 2009 12:13
    Sittard krijgt vestiging TiGenix
    ZATERDAG 20 JUNI 2009, 11:57

    LEUVEN (AFN) - Het Belgische biomedisch bedrijf TiGenix gaat een fabriek openen in Sittard-Geleen voor het kweken van lichaamseigen cellen. Dit heeft het bedrijf zaterdagochtend bekendgemaakt. De fabriek biedt hoogwaardig werk aan vijftig mensen.

    Voor de financiering geeft TiGenix nieuwe aandelen uit. Een consortium onder leiding van de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij Industriebank Liof neemt een belang in TiGenix. Liof legde in 2007 contact met het Belgische bedrijf.

    TiGenix's belangrijkste product is het geneesmiddel ChondroCelect, dat het mogelijk moet maken om kraakbeenletsel op een biologische manier te herstellen. Een aanvraag bij Europese instanties om het middel op de markt te mogen brengen, loopt nog.

    bron:www.beursduivel.be
  4. [verwijderd] 26 juni 2009 11:03
    quote:

    bartelx schreef:

    Bij Vlamingen schijnt enig enthousiasme te bestaan over dit bedrijf en deze investering (www.beursduivel.be zie forum).
    Maandag koersexplosie?
    Als vlaamse fier zijnde melden wij u mogelijks een overnamebod deze morgen op Tigenix.
  5. [verwijderd] 26 juni 2009 11:07
    Niks overnamebod.
    Wachten op nieuws.
    Maken of kraken?

    Het aandeel van Tigenix is geschorst op Euronext Brussel, nu er een persbericht van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMEA) wordt verwacht. De CHMP, een onderdeel van EMEA, heeft een opinie gevormd over ChrondroCelect, het kraakbeenmiddel van het biotechbedrijf. Kort nadat de beslissing wordt bekendgemaakt, kan de handel worden hervat.
  6. [verwijderd] 26 juni 2009 11:09
    Crucell en Tigenix zijn volgens De Kerpel de enige overnamekandidaten op korte termijn. Maar aangezien ChondroCelect (Tigenix) een zeer vernieuwende behandeling is, zullen overnamekandidaten misschien liever nog een jaar of meer wachten vooraleer toe te slaan.
  7. [verwijderd] 26 juni 2009 11:49
    quote:

    simi500 schreef:

    Niks overnamebod.
    Wachten op nieuws.
    Maken of kraken?

    Het aandeel van Tigenix is geschorst op Euronext Brussel, nu er een persbericht van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMEA) wordt verwacht. De CHMP, een onderdeel van EMEA, heeft een opinie gevormd over ChrondroCelect, het kraakbeenmiddel van het biotechbedrijf. Kort nadat de beslissing wordt bekendgemaakt, kan de handel worden hervat.

    een premie op de koers zal het zeker worden,
    ze treden een markt binnen van 1 miljard euro waarvan ze in zeer korte periode daar 10 tot 20 % van zullen binnenrijven.

    Met ChondroCelect zou TiGenix binnentreden in een markt van zo'n 1 miljard euro. 'Analisten verwachten dat we op termijn 10 tot 20 procent van die markt in handen zullen krijgen, zeker met ons volgendegeneratieproduct', zei topman Gil Beyen eerder.

    Ben Serrure
    ben.serrure@tijd.be

    (c) De Tijd (tel: 32 2 4231695; fax: 32 2 4231610)

    Koerssprong van 50 % is mogelijk.
  8. forum rang 7 ffff 26 juni 2009 12:04
    Chinagirl,

    Laat je niet vangen!!!!!

    Even ter verduidelijking: Mijn dossier over Tigenix loopt al....9 jaar! NEGEN hè, dus ik weet heus wel waar het over gaat.

    Nu zijn er altijd weer speculanten die als spreeuwen in een kersenboomgaard op de nieuwe kersenoogst duiken en verdomd de koers stijgt flink.

    Maar verdiep je nu eens echt in wat ze doen en bereikt hebben. De lovende, de veelbelovende persberichten staan en stonden ook al in artikelen van ZES, vier jaar geleden. Aleemaal in mijn archiefje.

    Chondroselect is een heel moeizaam product: het moet OPERATIEF bij de patiënt aangebracht worden en dan maar hopen dat die cellaag gaat "aanslaan". Tigenix is gewoon een variant van het bekende Nederlandse Bedrijf in botgroei dat uiteindelijk na samensmelting met een Zwitsers en later weer een Amerikaans bedrijf zwaar geflopt is.

    Nu zijn we 9 jaar verder en je mag hopen dat dat product nu EINDELIJK ontwikkeld is en voor inplantatie bruikbaar, maar dan moet je echt niet denken dat plots honderduizenden mensen geopereerd gaan worden.

    Voor de speculanten best interessant, voro de nuchtere biotech-investeerder die dit soort bedrijven tientallen jaren volgt: Laat je niet vangen, wacht nu eerst de echte resultaten eens af.
    Want 9 jaar geleden schreven ze al over het gebruik ervan en ze schrijven er nog steeds over....Het schiet blijkbaar niet hard op.

    Bij welke biotech-bedrijven hebben we dat al niet meer gezien...?

    Peter
  9. [verwijderd] 26 juni 2009 12:53
    heb je gelijk in ffff(voor zover ik je gelijk kan geven want het bedrijf ken ik verder niet)

    ik zou ze ook niet moeten voor lt.maar als klein grapje was het nu wel leuk geweest.
  10. [verwijderd] 26 juni 2009 13:52
    quote:

    plopper88 schreef:

    heb je gelijk in ffff(voor zover ik je gelijk kan geven want het bedrijf ken ik verder niet)

    ik zou ze ook niet moeten voor lt.maar als klein grapje was het nu wel leuk geweest.
    Theoretische openingskoers 5,260
  11. pro-visio 6 oktober 2009 21:09
    TiGenix krijgt fiat voor ChondroCelect
    06-10-2009 20:53:34
    Brussel (tijd) - TiGenix heeft de goedkeuring gekregen van de Europese Comissie voor de commercialisatie van ChondroCelect, een middel tegen kraakbeenletsels. Dat meldt de biotechnologiegroep dinsdag in een persbericht nabeurs.

    Voor Tigenix is het de eerste goedkeuring ooit. Tigenix kan beschadigd kraakbeen in de knie herstellen op basis van cellen die uit het weefsel van de patiënt werden gehaald.

    De Europese Commissie geeft TiGenix formeel de toelating om ChondroCelect te commercialiseren in de 27 landen van de Europese unie, Ijsland, Liechtenstein en Noorwegen.

    Einde juni kreeg TiGenix al een positieve opinie van het Comité voor Geavanceerde Geneesmiddelen (CAT) en het Comité voor Geneesmiddelen voor Menselijk Gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMEA)

    Met de formele toelating kan TiGenix overgaan tot de commercialisering van ChondroCelect. TiGenix wil ChondroCelect gradueel in de markt brengen, afhankelijk van de termijnen voor het verkrijgen van terugbetaling. In een eerste fase zullen de commerciële activiteiten zich toespitsen op Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België. De commerciële teams voor deze markten zijn operationeel en hebben het merendeel van de orthopedische referentiecentra reeds opgeleid.

    Ondertussen zijn de onderhandelingen met lokale verzekeraars en terugbetalingsinstanties voor de prijszetting en terugbetaling van start gegaan.

    Stijn Demeester
    stijn.demeester@tijd.be

    (c) De Tijd(tel: +32 2 4231740; fax: 32 2 4231610)

13 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.453
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.476
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.762
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.534
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.359
AMG 965 125.845
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.662
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.113
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.667
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht