Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Peter van Kleef - SNS Fundclosed en ING's Fundnix

73 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2009 15:29
    Als SNS fundcoach afschaft, wat gebeurt er dan met de niet huis-fondsen die je daar uit hebt staan?
    Moeten zij die aanhouden tot je verkoopt?
  2. R-KNOW 29 juni 2009 15:44
    Het zou inderdaad triest zijn wanneer dit gaat gebeuren. Dit zou echt een achteruitgang zijn in fondsenland.
  3. [verwijderd] 29 juni 2009 15:55
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    "ING verkoopt Fundix, positie SNS Fundcoach bij SNS onzeker. Rust zacht, Open Architecture..."
    Vergoedingen Validas:

    Servicevergoeding
    De servicevergoeding dient maandelijks voldaan te worden door middel van een automatische incasso van de tegenrekening. De hoogte ervan is afhankelijk van het gekozen niveau van dienstverlening. De maandelijkse vergoedingen bedragen voor:

    € 10,= voor Zelf beleggen
    € 15,= voor Advies
    € 20,= voor Beheer

    Periodieke vergoeding
    De jaarvergoeding voor uw rekening bedraagt 0,8 procent van het belegde vermogen per jaar. De waarde wordt in vier kwartalen verrekend. Er komt geen BTW meer bij.

    Stortingsvergoeding
    Maakt u geld over naar uw Beleggersrekening dan wordt daarvan eenmalig tussen 1,5% en 3,0% procent ingehouden als stortingsvergoeding. Er komt geen BTW meer bij. Voor stortingen tot 1 juli 2009 geldt een korting hierop van 1,5%. (Er wordt dan maximaal 1,5% ingehouden.)

    Spoedoverboekingen
    Uw geld weer onttrekken is gratis. Heeft u het echter met spoed een bedrag nodig, dan verzorgen wij een spoedoverboeking voor u, waarvoor € 15,= in rekening wordt gebracht.

    www.validas.nl/Web/Site/Default.aspx?...

    Dat zal dus een duur geintje worden. Binck komt dus in beeld.
  4. Pinoooo 29 juni 2009 15:58
    Denk dat dit niet de tarieven zijn van de execution only orders. Wanneer dit wel zo is, dan is iedereen snel gevlogen. :)
  5. [verwijderd] 29 juni 2009 16:01
    quote:

    Pinoooo schreef:

    Denk dat dit niet de tarieven zijn van de execution only orders. Wanneer dit wel zo is, dan is iedereen snel gevlogen. :)
    De jaarvergoeding en de stortingsvergoeding zijn idioot hoog. Dat het niet meer gratis kan, lijkt me logisch. Zelf denk ik dat Binck aantrekkelijker zal zijn dan Validas execution only.
  6. [verwijderd] 29 juni 2009 16:02
    @ Hyth:

    dat lijkt me de tariefkaart voor vermogensadvies/beheer, niet voor de Fundix-activiteiten. In principe verandert er voor Fundix-klanten niets (volgens hun site). In elk geval niet direct bij de overgang. Daarna is het afwachten natuurlijk :-)

    PvK
  7. Pinoooo 29 juni 2009 16:06
    quote:

    Hythloday schreef:

    [quote=Pinoooo]
    Denk dat dit niet de tarieven zijn van de execution only orders. Wanneer dit wel zo is, dan is iedereen snel gevlogen. :)
    [/quote]

    De jaarvergoeding en de stortingsvergoeding zijn idioot hoog. Dat het niet meer gratis kan, lijkt me logisch. Zelf denk ik dat Binck aantrekkelijker zal zijn dan Validas execution only.
    Logisch dat het NIET gratis kan?! Hoezo?
    Waarom zouden de transactiekosten niet gratis kunnen zijn. De banken (Fundix, etc) krijgen immers gewoon 50% van de beheersvergoedingen. Dit kan behoorlijk oplopen.
  8. [verwijderd] 29 juni 2009 16:24
    quote:

    Pinoooo schreef:

    Logisch dat het NIET gratis kan?! Hoezo?
    Waarom zouden de transactiekosten niet gratis kunnen zijn. De banken (Fundix, etc) krijgen immers gewoon 50% van de beheersvergoedingen. Dit kan behoorlijk oplopen.
    Wat dacht je wat er van de fondsvermogens is overgebleven na de koersdalingen in 2008? De jaren 90 waren uitstekende beleggingsjaren. In die tijd zijn er vele fondsen bijgekomen. Vanaf 2000 is beleggen een ramp voor vele aandelenfondsen. Zo staan:

    ING Information Technology Fund 81,8%
    ING Internet Fund 91,2%

    nu lager dan op 31 december 1999.

    Beleggen is aanzienlijk minder populair geworden en de inkomsten zijn aanzienlijk afgenomen. Daar komt bij dat vele instellingen geen transactiekosten meer in rekening brengen om de belegger maar weer over de streep te halen. Dat is dus mislukt. ING doet niet voor niets afstand van Fundix.
  9. Turbo Harry 29 juni 2009 16:30
    ZONDE! Ik hoop dat Jeroen Vetter en Jan Welkzijn snel een MBO kunnen realiseren. De teogevoegde waarde van SNS-bank heb ik nooit gezien (in tegendeel, ik werd zelfs tegengewerkt om er mijn geld te laten beheren). Ik heb SNS-fundcoach altijd gezien als "flexibele" vermogensbeheerder. De fondsen (en dus fondsmanagers) die ze aanbieden zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Daar kan volgens mij geen vermogenbeheerder (ook niet binnen private banking) tegenop.

    Ik kijk er naar uit als de mannen van Fundcoach uitwijken naar bv Kasbank om de fondsen toch onder eigen label aan te kunnen bieden.

    Jeroen en Jan zet m op!
  10. [verwijderd] 29 juni 2009 16:41
    "Gaat er wat veranderen ten aanzien van de kosten?
    Voor Execution Only, zoals u nu gewend bent zal een bedrag van ongeveer 3,50 euro per maand worden gerekend.

    Voor de nieuwe dienstverleningsvormen zal een hoger maandelijks abonnementstarief van toepassing zijn. Denk aan ongeveer 10 tot 20 euro. Daar staat tegenover dat u daardoor hoogstwaarschijnlijk een beter inzicht heeft in de portefeuillekwaliteit en een hoger rendement zult kunnen behalen. Verder zullen de tarieven gelijk blijven aan wat u gewend bent. Dat wil zeggen geen beheerkosten en geen transactiekosten voor gewone beleggingsfondsen. Uitzonderingen kunnen gelden voor speciale fonden. "
  11. [verwijderd] 29 juni 2009 17:06
    quote:

    BJL schreef:

    "Gaat er wat veranderen ten aanzien van de kosten?
    Voor Execution Only, zoals u nu gewend bent zal een bedrag van ongeveer 3,50 euro per maand worden gerekend.
    M.a.w. de nieuwe eigenaar gaat Fundix aankleden met de volgende modules:

    1. Zelf beleggen
    2. Beleggingsadvies
    3. Vermogensbeheer

    naast 4. execution only

    En dat aankleden moet ervoor zorgen dat de belegger een duurder vorm kiest.

    Op zich heb ik geen enkele moeite met enige kosten. De belegger moet niet elke keer worden lastiggevallen met de overige opties.
  12. Pinoooo 29 juni 2009 18:09
    De reden voor verkoop wellicht:

    Slagveld dreigt voor adviseurs
    Voor adviseurs – zowel zelfstandige, half-zelfstandige als hele afdelingen van banken – zal de toekomst niet makkelijk worden. Voor niemand eigenlijk die beleggingsfondsen wil adviseren en verkopen.
    Freddy van Mulligen | 29-06-09 | E-mail Artikel | Print Article | Toestemming ReprintsAAABehalve dat er vanuit de markt momenteel maar heel weinig vraag is naar beleggingsproducten, ligt het huidige dominante en vrij riante verdienmodel vanuit diverse kanten behoorlijk onder vuur.

    De voornaamste inkomsten van de meeste (niet alle!) adviseurs als het gaat om beleggingsfondsen zijn de distributievergoedingen die men jaarlijks krijgt van de beheerders van beleggingsfondsen. Als belegger betaalt u een management fee, of beter gezegd kostenratio aan uw beleggingfonds (wordt verrekend in de prijs). De opbrengsten hiervan verdwijnen – afhankelijk van de gemaakte afspraken - voor de helft tot driekwart in de zakken van degene die het fonds uiteindelijk verkoopt aan klanten; de adviseur, vermogensbeheerder of fondssupermarkt. Aan deze praktijk kon wel eens een einde komen. Op vier manieren liggen deze vergoedingen aan distributeurs onder druk.

    Allereerst eisen beleggers steeds meer inzicht in wat kosten zijn en hoe deze worden aangewend. Dat doen ze niet altijd expliciet. Maar als ze de indruk hebben dat er wat aan de strijkstok blijft hangen of dat advies gekleurd is, verdwijnt het noodzakelijke vertrouwen als sneeuw voor de zon.

    Ten tweede zullen toezichthouders er meer en meer op gaan hameren dat adviseurs hun klant onafhankelijk en zo goed mogelijk zullen adviseren. Daar past niet bij dat de adviseur op fonds X meer verdient dan op fonds Y, en daar passen helemaal niet overwegend huisfondsen bij. In het Verenigd Koninkrijk is de kogel al door de kerk, in 2012 wordt het adviseurs verboden provisies van financiële instellingen aan te nemen. Geschat wordt dat de helft van de adviseurs het hoofd niet boven water kan houden.

    Nieuw is de kritiek van beleggingsfondsen zelf op de vergoedingen die distributeurs eisen om de fondsen op het schap te leggen. Beleggingsfondsen worden – in hun ogen onterecht - aangekeken op de hoge kosten en bovendien leveren banken en adviseurs momenteel slecht werk omdat er veel opvragingen zijn en er per saldo dus geen fondsen worden verkocht. Vermogensbeheerders bezinnen zich op een antwoord aan distributeurs die meer en meer macht opeisen.

    Tenslotte voelen traditionele beleggingsfondsen de hete adem van de concurrentie in de nek. In het Verenigd Koninkrijk is Vanguard bijvoorbeeld met een offensief begonnen met goedkope fondsen en ook in Nederland gaan de ETF’s – die geen distributievergoeding betalen – als warme broodjes over de toonbank.

    De meeste Nederlandse adviseurs en banken moeten er niet aan denken om de inkomsten van fondsen te missen. Natuurlijk is er een alternatief, namelijk dat een adviseur voor zijn inkomsten niet naar de financiële instellingen kijkt maar de consument een rekening stuurt waarin hij een percentage van het beheerde vermogen plus eventueel een vast bedrag of een uurtarief in rekening brengt. Hoewel het advies er beter van wordt, is de Nederlandse consument niet bereid om zijn adviseur of bank rechtstreeks te betalen voor geleverde diensten. Nog niet, helaas.

    Bron: www.morningstar.nl/nl/funds/article.a...
  13. ycdtosay 29 juni 2009 18:37
    Ik beleg zelf bij Fundix. ING doet al zeker twee jaar zo goed als niets aan de site of aan het assortiment, dus eigenlijk is het niet zo'n verrassing. Het is wel enorm kortzichtig van de ING (en SNS) waar ze hun "strategie" kennelijk laten afhangen van de waan van de dag en de laatste kwartaalcijfers. Wat kost het nou om zo'n site in slechte tijden draaiende te houden en de bui over te laten waaien?

    Ik denk niet dat de Fundix belegger zit te wachten op allerlei dure adviespakketjes van Validas, want dan zat hij om te beginnen niet bij Fundix, niet waar.
    Als ik het goed begrijp staat de rekening op €42 extra per jaar...
    Grt, Willem
  14. [verwijderd] 29 juni 2009 18:48
    quote:

    ycdtosay schreef:

    Ik beleg zelf bij Fundix. ING doet al zeker twee jaar zo goed als niets aan de site of aan het assortiment, dus eigenlijk is het niet zo'n verrassing. Het is wel enorm kortzichtig van de ING (en SNS) waar ze hun "strategie" kennelijk laten afhangen van de waan van de dag en de laatste kwartaalcijfers. Wat kost het nou om zo'n site in slechte tijden draaiende te houden en de bui over te laten waaien?

    Ik denk niet dat de Fundix belegger zit te wachten op allerlei dure adviespakketjes van Validas, want dan zat hij om te beginnen niet bij Fundix, niet waar.
    Als ik het goed begrijp staat de rekening op €42 extra per jaar...
    Grt, Willem
    Mee eens Willem.

    De laagste kosten bij "execution only" worden 42 euro per jaar.

    Beleg je bijvoorbeeld 4.200 euro dan zijn de kosten 1% per jaar. Die kosten komen natuurlijk nog eens bovenop de normale beheerskosten van het fonds.
    Dat maakt Fundix toch wat minder aantrekkelijk in zo'n situatie maar mijn idee.

    Groet.
  15. [verwijderd] 29 juni 2009 19:44
    quote:

    ycdtosay schreef:

    Ik denk niet dat de Fundix belegger zit te wachten op allerlei dure adviespakketjes van Validas, want dan zat hij om te beginnen niet bij Fundix, niet waar.
    Als ik het goed begrijp staat de rekening op €42 extra per jaar...
    Zelf hoef ik helemaal geen adviespakket. Execution only is meer dan genoeg voor mij.

    De rekening bij Fundix was gratis en gaat nu €42 per jaar kosten. Daar heb ik geen enkel probleem mee. Elke rekening kost geld. Vergeleken bij vroeger is fondsbeleggen spotgoedkoop, ook als je €42 voor het aanhouden van de rekening betaalt.
73 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.294
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.602
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.001
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.557
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.181
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.769
ageas 5.843 109.781
Agfa-Gevaert 13 1.869
Ahold 3.536 74.004
Air France - KLM 1.024 34.370
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 12 16.697
Allfunds Group 3 1.224
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.769
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.420
AMG 965 126.335
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.177
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.627
Arcelor Mittal 2.024 318.728
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.156
Aroundtown SA 1 183
Arrowhead Research 5 9.295
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.736
ASML 1.762 77.307
ASR Nederland 18 4.138
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.700
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht